Keresés

Részletes keresés

martindoc Creative Commons License 2007.11.29 0 0 582
Ha a 10,5 métert veszed alapul, akkor tényleg nem fér bele fsz. plusz 3 emelet.
Nyilván van valami kiskapu, hogy honnan kell számítani az épület összmagasságát. (Ha megnézitek, a telkek mélyebben vannak, mint a Felsö határút.)

Nem luxus az alap Fagor, szerintem sokan nem is kérik majd.
De sütni-fözni biztos lehet majd azzal is.

Nem tudom, ki milyen minöséget vár el, de még nincs kész egy ház sem, és nem tudjuk, hogy milyen lesz, ha kész lesz. A klíma beépítés pl. nagyon gagyi, elfogadhatatlan megoldás, de pl. a Széchenyi hegyre nézö budai penthouseban akármelyik expat jól elvan.
Előzmény: waces (580)
suptiti Creative Commons License 2007.11.29 0 0 581

Sziasztok!

Mar regebb ota latogatom a forumot es igazan izgalmas lett az egyeztetesek megindulasaval, ezert most ugy ereztem, hogy talan megosztom az en tapasztalataimat is.

En voltam mar az egyeztetesen es sok jot nem lehet roluk irni, en mielött elertem volna a kontenert elsüllyedtem a sarban. Sajnos sok ertelmest nem tudtam meg, csak azt hogy mit nem tudnak (vagy nem akarjak megmondani) illetve hogy mit nem lehet. Összefoglalva semmit sem, a hazak (SR1) keszen vannak, belmagassag annyi amennyi - mar csak lebombazni lehet, de ezt valoszinü senki sem akarja.

A hely gyönyörü es ahogy martindoc (560) altal megküldött linkben irjak, meg a 4-es metro is meg fog itt allni.

 

Idezet az oldalrol ahol 22 lakast hirdetnek heber illetve angol nyelven (itt angol):

This is the most dynamically growing district of Budapest, partly owing to its easy accessibility – e.g. the terminal station of Metro Line 4 will be built here -, and partly to its unparalleled natural beauties. This way you feel you are near the city and enjoy its advantages at any time, while at home you are awaited by nothing but tranquillity.

Előzmény: martindoc (579)
waces Creative Commons License 2007.11.29 0 0 580
"- belmagasság 265 cm, kivéve ahol nem (no comment)"

Akarhogy is szamolom kell lenni olyan lakasnak, ahol nem fogja ezt a magassagot se elerni (tfh a 10.5m az fix).

"- sütö - fözölap - szagelszivó: fagor 130.000 ft összértékben"

Tavol alljon tolem, hogy kulombozo hitvitakat generaljak ez a jobb vs az a jobb temakorben, de ez a 3 dolog egyutt sehogy nem jon ki az emlitett osszegbol (es beleszamoltam, hogy mondjuk a kivitelezo nem bolti aron kapja a cuccot, hanem nagykeraron). (Illetve pl a fagorfutar arait megnezve ossze lehet rakni ilyen kombot, de azert az a luxustol nagyon messze lesz)

"Mivel ezek a lakások egyúttal GTC-SR-referencialakások is lesznek, (azaz kb. 710 leendö lakásvásárló ezek alapján (is) dönt majd a lakásvásárlásról) szerintem minden esetben a nekünk jobb megoldást választják."

Emlekeim szerint, amikor anno szerzodtunk, volt egy olyan informacio, hogy a lakasok mar eladott reszet expatok vettek meg. Namost biztos, hogy ok ilyen minoseget akarnak venni ennyiert? Eleve, a referencia lakasoknak kene olyanoknak lenni, hogy az ember ledobja magat a labarol.
Előzmény: martindoc (578)


martindoc Creative Commons License 2007.11.29 0 0 579
Hi t-s! Hogy döntöttetek?
Előzmény: t-s (540)
martindoc Creative Commons License 2007.11.29 0 0 578
Gyors összefoglaló a jelenlegi állapotról:

- belmagasság 265 cm, kivéve ahol nem (no comment)
- 1-2 emeleti terasz: mügyanta???
- földszinti terasz: fü (összes belsö kertre nézö, nem csak a keleti) vagy faburkolat (utcára nézö lakások)
- redöny helyett roló
- fürdöszoba: csempe ki tudja meddig, de minimum az ajtó feletti sorig
- sütö - fözölap - szagelszivó: fagor 130.000 ft összértékben
De, mindez szerencsére még egyeztetés tárgyát képezi. (kivéve a belmagasságot)

Mivel ezek a lakások egyúttal GTC-SR-referencialakások is lesznek, (azaz kb. 710 leendö lakásvásárló ezek alapján (is) dönt majd a lakásvásárlásról) szerintem minden esetben a nekünk jobb megoldást választják.

A jó minöség szerintem jobb reklám, mint az ilyen-olyan PR cikkek a HVG-ben, meg "gyorstanulmányok a magyar vásárlók ingatlanvásárlási szokásairól".




ki24 Creative Commons License 2007.11.29 0 0 577
Mi is szeretnénk telerakni virággal az erkélyt. Vajon bírni fogja? :-)
flore Creative Commons License 2007.11.29 0 0 576

Szia Jovanni!

 

A mi teraszunk is tele lesz virággal:))))

Előzmény: Jovanni (575)
Jovanni Creative Commons License 2007.11.29 0 0 575

Az is nagyon durva, amit Martindocékkal ill. a többi keleti tájolású földszinti lakóval csinálnak.

Eredetileg 60-40% volt a 'zöld-szürke' arány, legutoljára 50-50% :-(

De, hogy ez teljesüljön, ezeknél a lakásoknál a meghirdetett fagyálló burkolat helyett, füveznek (ez kétértelmű, de nem "úgy" füveznek:-) )

Kedves GTC! Nekünk tele lesz a terasz muskátlival! Lehet új reklámot csinálni!

Zöldterület 50,004-, beton 49,996% !

Hajrá!

 

ki24 Creative Commons License 2007.11.29 0 0 574

Amennyiben a penthouse fagyálló kerámiát kap, már tényleg nem értem, miért nem lehet a teraszokat normálisan burkolni. Keresgéltem az interneten, és a következőt találtam a műgyanta alkalmazási területére:

 

Építőiparban - parkolóházak, gázfogadók, kazánházak, tároló helységek, 

Élelmiszeriparban - konyhák, húsüzemek, borászatok (borospincék), hűtőházak, tejüzemek, gyümölcs feldolgozók - burkolati és bevonati rendszerei.

Egészségügyben -  műtők, kórtermek és  gyógyszertároló helységek.


 

Az álomlakásokat vajon hová kívánják besorolni?

Előzmény: ebo1a (571)
flore Creative Commons License 2007.11.29 0 0 573

A klíma kérdést azért  amai napig fel nem tudjuk fogni.... Hogy lehet ilyen igénytelen dobozolós módszert használni egy új építésű. majdnem luxus lakóparkban. Miért nem tudják a falban csövezni?

 

 

 

flore Creative Commons License 2007.11.29 0 0 572

Szia ebo1a!

 

 

Most már világos a műgyanta vita:))). Jézusom, ezt komolyan gondolják? Akárhová tervezik is ezt a szörnyedelmet.

 

Egyébként nekünk is tetszik, a környék meg igen klassz, a szívünk csücske.

 

A Sasad ligetet mi is megnéztük anno és nap, mint nap látjuk mostanság is. Azt hiszem, hogy a történtek ellenére jól döntöttünk. Egyébként van ismerősünk aki a ligetben vett lakást, hát ott sem fenékig tejfel a dolgok menete és a hozzáállás.

 

Reméljük 1 év múlva már a költözés lesz a fő téma a topikon.

Előzmény: ebo1a (571)
ebo1a Creative Commons License 2007.11.29 0 0 571

szia flore,

 

a masodik bekezdessel teljesen egyetertek, nem tunik semmi rozsasnak, viszont azert nem is katasztrofa, vannak helyek ahol minden tokeletes, de sajnos az ujepitesu nagyobb tarsashazaknal boven van mindenhol problema... viszont jogos az hogy vallatunk egy arat egy tervezett termekhez... senki nem hagyhatja hogy ettol nagyban elterjenek, egyreszt papirforma szerint sem szabad, masreszt egyszeruen ha vnem az lesz ami megvolt beszelve akkor ki kell hatarozottan alkni mellette, mert teljesen elertektelenik minden...

 

az elso bekezdesed viszont nekem kicsit kusza.. szerintem kevered a dolgokat...

 

a foldszinten a jelzett teruleten bazaltzuzalek lesz ... ahol nem jeleztek ott natur fuves kertkapcsolat, amit azert nem burkolhattak be mert nem jott ki az zoldteruleti kriterium... a mugyanta az igenytelenseg netovabbja, de speciel az nem a foldszinten lesz hanem ponthogy az emeleteken a teraszon... jelenleg kizarolag a penthouse lakasok terasza kap fagyalo keramia/ko burkolatot... konkretizalva az 1,2. emeleten a teraszok viszont mugyantat kapnak... tehat a mugyanta jelenleg nem is a tetoter es nem is a foldszint problemaja... hanem pont a kozbenso 2 szint... nagyon remelem a terasz burkolatot meg atgondoljak jol, mert ennel nem nagyon van igenytelenebb, es az ilyen aprosagokkal nem referenciat allit maganak a gtc, hanem sajat gyalazatat...

 

tovabbiakban mpedig javaslom mindenkinek ahogy flore is... tartson ki az eredeti megallapodasban foglaltak mellett es ne engedje az eltiporast, egyreszt onmaganak sem jo, masreszt a komplett lakoparkra nezve sem tesz tul sok jot az ertekcsokkenes...

 

nekem meg mindig tetszik ( tegnap pont lesokkolt a Sasad-Liget mas tekintetben ) amellett hogy neha feladnam az egeszet... de kell egy huzoero/kritikus tomeg:), hogy ne nezzenek at rajtunk...

Előzmény: flore (570)
flore Creative Commons License 2007.11.29 0 0 570

Sziasztok!

 

 

Mi mondjuk nem földszinti lakásban leszünk, hanem ellenkezőleg, de azért azt nem értem, hogy nem arra hivatkozással mondták vissza a fagyálló járólapokat, hogy így nem lesz meg a kötelező zöldterület??? Akkor meg miért jobb a műgyanta (talán zöld színű lesz?)). Egyébként nekünk a munkahelyen a hátsó lépcsőház azzal van csinálva, hát, szerintem több, mint igénytelen.

 

Egyébként ebo1a hozzászólása szerint, azért úgy látom, hogy néhány dolgot még át fognak gondolni. Értem itt pl. a fürdőburkolást, jéé, rájöttek, hogy az előszerződésben nem az ajtó felett 1 sorral csempézés szerepel?  Mondjuk mi már az egyeztetésen is plafonig csempéhez ragaszkodtunk. És egyébként nyilván olvassák ezt a fórumot és látják az elégedetlenséget, no meg ugye az egyeztetések sem éppen örömmámorban zajlanak. Továbbra is arra biztatok mindenkit, hogy az egyeztetésen mindenki álljon ki az elképzelései és az előszerződésben foglaltak mellett!!!! Biztos nem lesz egyszerű, de mi igenis olyan lakásba költözünk, amilyet elképzeltünk.

ki24 Creative Commons License 2007.11.29 0 0 569

Én nem igazán értem, miért ez a tortúra a fagyálló járólappal. Egy 7 m2-es terasznál (ebből van a legtöbb a lakáskínálat alapján) max. néhány tízezer forintot spórolnak rajta, és a lakás minőségi kategóriákat zuhan lefelé.

Ebbe vajon belegondoltak már? Azt a munkaidőt, amit ennek kiötlésére fordítottak, hasznosabban is eltölthették volna.

Előzmény: happnuda (568)
happnuda Creative Commons License 2007.11.29 0 0 568

Én láttam, GTC - Riverloftban (családon belül). Gusztustalan. Pontosan olyan, mint egy mélygarázs, csak egy kicsit durvább, még elsimítva sincsen. Le is raktuk rögtön kültéri fa padlóval...

 

Az az érdekes, hogy amikor annak idején megkérdeztem, hogy ugye nem olyan fapadosak lesznek a megoldások, mint a Riverloftban, hivatkozva arra, hogy a társasház amelyben például most lakunk (Autóker fejlesztés) sokkal igényesebb, akkor az ott lévők sértődötten kikérték maguknak, és elmondták, hogy mennyi probléma van nálunk (hiszen ők jobban tudják, mert én ott csak lakom ugye... ;). Most a körülményeket elnézve újra meg kell állapítanom: kedves GTC, egyelőre úgy tűnik: az Autókeres feljesztések _sokkal igényesebbek_!

 

Még egy jó tanács, ha már minden olyan lesz, mint a RiverLoftban. Az elektromos rolót érdemes kérni, mert ha lemondotok róla, akkor nem húzzák oda a 220-at, és a lakás szétbombázása nélkül nem fogtok tudni rolót tenni az üres dobozba a későbbiekben...

 

 

Előzmény: waces (565)
ki24 Creative Commons License 2007.11.29 0 0 567

Kedves Csibe!

 

Sajnálom, hogy így döntöttetek. Engem is nagyon érdekelne az ok. Megírnád kérlek a ki0024@gmail.com    emailre?

Mi még az egyetetés előtt vagyunk, de egyre jobban kezdek aggódni. :-(

 

Előzmény: csibe74 (544)
ebo1a Creative Commons License 2007.11.29 0 0 566
Egyrészt, megnéztem most reggel a műszakit, és fagyaló burkolat szerepel, ezzel durván bevédték magukat. Gyakorlatilag ezekután, két fenyő lécet is oda dobhatnak tul.képpen:( Viszont én sem hallotam meg ilyenről soha, látatlanban aztmondom durván lejáratja ezekkel magát a GTC, nemcsak a konkurencia előtt, de mint referencia, végképp:(
Előzmény: waces (565)
waces Creative Commons License 2007.11.29 0 0 565
"teraszra tényleg fagyálló járólap ígértetett, ami most műgyantára cserélődött,"

Aki mostanaban latogatott uj epitesu torteneteket az latott valahol ilyet idaig? (Mert en mugyanta burkolattal csak garazsok, tarolok es ipari letesitmenyek eseten talalkoztam, de lakasok teraszanal nem, de ez lehet az en tudatlansagom csak)
Előzmény: ebo1a (561)
vrob98 Creative Commons License 2007.11.28 0 0 564

Szia csibe!

Kérlek küldd el a címemre nekem is mi volt a probléma, hátha hasznos információval szolgálhat nekünk is.

vrob98@hotmail.com

Köszönöm, Robi

Előzmény: csibe74 (544)
ebo1a Creative Commons License 2007.11.28 0 0 563
szia nem erre gondoltam, ebben teljesen igazad van, arra céloztam ott sem magasabb, illetve nem sok 280-290es lakóteleppel találkoztam, pedig sajna volt benne részem bőven... vicces, hogy olyan magas, de legalább nem alacsonyabb:D
Előzmény: martindoc (562)
martindoc Creative Commons License 2007.11.28 0 0 562
Hogy érted, hogy a lakótelepi belmagasságot ne hozzuk fel? Mint viszonyítási alap tökéletes. És szerintem ez gáz.
Előzmény: ebo1a (561)
ebo1a Creative Commons License 2007.11.28 0 0 561

sziasztok...

 

1-2 info, nem sok, de friss...

 

egyrészt csak megjegyzem a lakótelepi átlag magasság 260-270, ezért szidják sokan... úgyhogy azt ne hozzuk fel... emellett a belmagasság jelen állapot szerint 265 lesz (ami a mi jelenleginknél 5 centivel magasabb) nem sok de én 270-re szerződtem ez még belefér, igazából hál'isten én sosem vágytam 3-nál magasabbra, de tudom ezzel kissebbség vagyok...

 

a falvastagság elvileg nem csökkent az eredeti tervekhez képest, és az adott előírásoknak is megfelel, bár pontos méretet nem tudunk, ebből adódóan házak, úgytűnnek meghaladják a 10.5 m-t... ne is számoljatok ezzel...

 

fürdőszoba csempe, volt elgondolás az ajtó feletti csempesorral, de teljes magasságig lesz, muszáj tartani magukat az előszerződéshez...

 

változtatási díj az új vásárlóknál már lehet, hogy 95-195 (ugyanis a weben is ez szerepel), de a régieknek az előszerződésben meghatározott 75-150-es árkategória...

 

burkolat nincs kiválasztva még, semmit nem tudni róla, így a konyhabútor sem, viszont a készülékek FAGOR-nak 'tűnnek', cserében a berendezésben még semmi nem tekinthető fixnek...

 

redőnyből tényleg roló lett, mint írtátok legalább elektromos (pontos infó csak a kivitelezőnél), igazából ezt nem érzem árcsökkentő tényezőnek...

 

teraszra tényleg fagyálló járólap ígértetett, ami most műgyantára cserélődött, viszont a szerződés szerint az anyagok helyettesíthetők, mire mondtam én, hogy ez rendben, de ugyancsak a szerződés szerint, csak ugyanolyan kategóriájú helyettesítőre, itt pedig tudtommal minimum minőségi szintkülönbség van... igen ez jogos, mivel muszáj tartani magukat a szerződéshez, így lehet, hogy még változik a jelenlegi álláspont, ezen téren még folynak a konzultációk, mondjuk hála isten nekünk földszinti, így csak miattatok kérdeztem...

 

SRI E/F 1. műszaki várhatólag majd január közepétől, pontosat nem tudnak...

 

röptében ennyit...

martindoc Creative Commons License 2007.11.28 0 0 560
martindoc Creative Commons License 2007.11.28 0 0 559
Csekkoljátok a belmagasságot :-)Gazdagréti panel
martindoc Creative Commons License 2007.11.28 0 0 558
Hi Jovanni, Köszi, a fórumnyitásnak ez volt a célja:-) Remélem a többiek is megtalálják.
A másik (sasadresort.uw.hu/forum) nem nagyon müködik, 10-en vagyunk eddig, szerintetek töröljem inkább?
Végülis perpill. az indexes fórum elég, ezt mindenki ismeri, és nem is baj, ha esetleg nagyobb nyilvánosságot kap a téma.

265 cm tényleg nem túl magas. De pl. a 270 cm már teljesen átlagos belmagasság lenne, pl. a Central Park (XIII. Lehel út á la Gropius) és a köbányai Tulipán Lakókert is ennyi. 5 egész cm-t spóroltak.
Előzmény: Jovanni (555)
waces Creative Commons License 2007.11.28 0 0 557
Persze. Reklamban jok, de arrol nincsenek (tudtommal) publikus statisztikak, hogy hanyan alltak el a szerzodestol. Akar ugy is, mint mi, hogy inkabb veszni hagytuk a foglalot. OC-s "ismeros" (ismerose a halalnak, csak dolgoztam vele :) ) meselte, hogy meglepodnek ha latnam a konkret szamokat ilyen esetekben. (Bar a SR-rol beszelgettem vele, de amit mondott az nem csak a SR-re igaz, hanem sok mas felfuttatott lakoparkrol. Pl olyanrol, amit mar tobb mint egy eve hirdetnek ugy, hogy a lakasok tobb mint 50%-a eladva.)

Az ingatlanpiac a legsotetebbek egyike itthon (az elmult ~2 ev eleg volt arra, hogy ezt megtapasztaljam :) )
Előzmény: Jovanni (555)
csandra4 Creative Commons License 2007.11.28 0 0 556
Helló Jovanni! Ezután a sok rossz után igazán üdítően hatott a hozzászólásod. Ez igen! Valahol az emberiesség talán nem halt még ki az "emberből". Pedig igazán néha erre törekednek!!!!!
Jovanni Creative Commons License 2007.11.28 0 0 555

Sajnos sokáig...

Nézd meg. Itt van ez a fórum. A lehetséges vevők közül hányan olvassák? 100-ból 5en, 10en?

A többiek bemennek az irodába, nyakonöntik őket mézzel, oszt jó napot. (reklámban jók vagyunk)

Tovább megyek. 100 vásárlóból hány mer reklamálni? Kb. ugyanaz a szám.

De ez a fórum jó!

Utólag is köszönet érte Martindocnak!

 

És tényleg jó kis csapat alakult itt ki!

 

Előzmény: waces (554)
waces Creative Commons License 2007.11.28 0 0 554
Egy ennyire tultelitett piacon vajon ez a mentalitas meddig mukodhet?

(Idezet: ))))). Egyebkent a legtobb (legalabb is az altalam latogatottak kozul) lakoparkos forumban rengeteg panasz van a minosegre)
Előzmény: Jovanni (553)
Jovanni Creative Commons License 2007.11.28 0 0 553

Sajnos ez az, ami őket egyáltalán nem érdekli...

"Lesz egy kis bünti? Na és! A lakókon majd megspóroljuk..."

(sajnos ez a hozzáállás ma Mo.-n teljesen mindennapos)

 

Egyébként érdemes a Társasházak, lakóparkok fórum oldalon a hozzászólások között rákeresni a Gropiusra. A Napfürdő otthonpark és a Centrál park kivitelezésében vettek részt, de a hozzászólásokat csak óvatosan olvassátok, mert korhatárosak (12 év)!

 

ui: nekem legjobban a következő tetszett:

 

A lakásátadás után nagyon sok garanciális szerelés volt még hátra. Feljött a parketta, leesett a csempe, nem müködött a villany stb.

Egyszer a férj korábban ért haza, s látta, hogy a villanyszerelő autója a lakásuk előtt parkol, feleség meg otthon. Felsóhajtott: Istenem, add, hogy csak megcsaljon...

 

 

 

Előzmény: waces (551)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!