Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
Magyarország honvédelme és biztonsága EU, NATO, és világviszonylatban.
Minden, ami a MH helyzetét befolyásolta a közelmúltban, befolyásolja a jelenben, és befolyásolhatja a jövőben.
Aktív és inaktív katonák, rendvédelmiek, és a honvédelem iránt elkötelezett civilek klubja.
OV is pont azt mondja két éve, amit OB is mondott.
Csak előbbi a logikai sor utolsó mondatát, vagyis hogy ha Ukrajnának a béke érdekében fel kell adnia függetlenségét, akkor nekünk is azt kellett volna tennünk 1848/49-ben, meg 1956-ban is, soha nem szokta kimondani.
A hadsereg nettó 104 millió forint keretösszegben bérel repülőgépeket ejtőernyős kiképzéshez a Fly-Coop Kft.-től. A megbízás 2026 végéig szól, vagyis évente bő 30 millió forintot fizet ki erre a sereg. Azt nem tudni, hogy a honvédségi repülők és helikopterek miért nem elegendők a feladatra, mint eddig. A megbízást elnyerő cég 2016-ban lett ismert, amikor Rogán Antal propagandaminisztert és akkori feleségét, Rogán-Gaál Cecíliát helikopterrel szállította egy celebesküvőre. ....Csak én nem értem ?
A litvánok, észtek, lettek, folyamatos harcokban kovácsolódtak "néppé".
A mai népfogalom ugyan csak a tizenkilencedik század óta értelmezhető, de a balti népek folyamatosan fenntartották saját közgazgatási beosztásukat az középkorban is.
Olyannyira, hogy pl. a litvánok párszáz évig nagyhatalomnak számítottak, az észtek és a lettek pedig a Hanza szövetségen belül meglehetősen sok -- sikeres -- védelmi háborút vívtak.
Észtországnak Litvániának és Lettországnak a cári birodalmon belül is meglehetős önállósága volt.
Mint ahogy a Sztálin utáni Szovjetunión belül is.
Amúgy a Sztálin utáni Szovjetuniót nem úgy kell elképzelni mint egy oroszok dominálta egységes tömböt, mert messze nem volt ilyen.
Az egyes tagköztársaságok gyakorlatilag független, saját közigazgatást építettek ki.
Ez tette lehetővé aztán a Szovjetunió hanyatlása idején a gyors függetlenedést, amihez természetesen a nyolcvanas évek erőszakos oroszosítási hulláma igen nagy lökést adott.
Ember nem gondolhatja komolyan, hogy egy teljesen központosított birodalom tartományai egy-két év alatt képesek lehettek önálló és működőképes államszervezetet létrehozni...
De hogy mások is ismerjék a dilemmát; I.VH idején kihez álljunk be (meghalni? ) A) Svédkirály , B) Német Császár . C Oroszok -de melyik? a Cár vagy Lenin ? Akkor maradunk Lettek!
Nagyon régen, még jártam kocsmába. Volt egy couleur locale-ja, amíg el nem fogytak a vendégek.
Oda szokott járni a Németh Sándor meg a Barabás. (A Németh Sándor az nem az a Németh Sándor volt, a Barabás meg Gyuri bácsi.) Örökké hangosan vitatkoztak.
-Maga... maga mit beszél? Maga munkásőr volt!-így a Barabás.
-Igen, sajnálom is, hogy nincs meg a géppisztolyom, mert akkor én magát mindjárt le is lőném. Volt maga katona?
-Én, tudja milyen? Olyan katona voltam, hogy a vitéz Nagybaczoni Nagy Vilmosnak a főlovásza voltam.
-Maga? Olyan katona volt, hogy maga má' a laktanyába' megadta magát!
Már nem él egyikük sem, de mi még megérhetjük. Némely politikusok már ot tartanak.
A Magyar Köztársaság-ot váltotta Magyarország, legalábbis az MH honlap szerint ez a 2024-es eskü :)
"Magyarország függetlenségét, az állampolgárok jogait és szabadságát bátran, az Alaptörvény és a törvények betartásával és betartatásával, a rám bízott honvédek és fegyverek erejével, életem árán is megvédem."
„Esküjüket soha ne feledjék! Ha a haza úgy kívánja, a legjobb tudásunk szerint kell oltalmaznunk annak függetlenségét és minden állampolgárát” – mondta Takács Attila altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnökének területvédelmi helyettese Kecskeméten, ahol közel száz területvédelmi tartalékos tett katonai esküt.
Meg kellene értened hogy semmiféle dandárunk nincs.
Nem "részlegesen felszerelt dandárok", hanem semmilyen dandárok.
Van egyetlen század harckocsink és egyetlen tüzérosztályunk részlegesen felszerelve, létszám nélkül.
Ha és amennyiben 2032-re teljesül minden beszerzés, akkor lesz egyetlen harckocsizászlóaljunk és egy tüzérosztályunk részlegesen felszerelve, létszám nélkül.
A jelenlegi beszerzések eredménye legfeljebb porfogónak jó.
Amúgy repülőgépszázadunk sincs. Lízingelés van, a szükséges fegyverzet hiányzik.
Fuss onnan neki, hogy akkor mire kell a Honvedseg, ha csak ugy megadja magat az orszag vezetese akarkinek, mert az emberelet az draga, legalabbis most ezt mondjak.
Aztan minek van katonai esku, minek van alkotmany?
Annyit beszelnek szuverenitasrol, meg harcrol, meg hogy barmi aron megvedik az orszag szuverenitasat, hogy most kiderul, hogy puskaloves nelkul atadnak az orszagot.
Ez konkretan hazaarulas. Rezsimvaltas utan remelem nem feledkezik el az uj vezetes errol.
„Esküszöm, hogy a Magyar Köztársaság fegyveres erejének hûséges tisztje (zászlósa, tiszthelyettese) leszek. A Magyar Köztársaság függetlenségét, az állampolgárok jogait bátran, a törvények betartásával és betartatásával, a rám bízott katonák és fegyverek erejével, életem árán is megvédem."
Pont 56-ból kiindulva mi valószínűleg nem csináltuk volna azt, amit Zelenszkij elnök csinált 2,5 évvel ezelőtt, mert felelőtlenség, mert látszik, hogy belevitte egy háborús védekezésbe az országát, ennyi ember halt meg, ennyi területet vesztett, mondom még egyszer, az ő joguk, szuverén döntésük, megtehették, de ha minket megkérdeztek volna, akkor mi nem tanácsoltuk volna, azért, mert 56-ban az lett, ami lett. Mert megtanultuk, hogy itt óvatosnak kell lenni, és óvatosan kell bánni a nagyon értékes magyar életekkel. Azokat nem lehet csak úgy odadobni mások elé.”
Tulajdonképpen igaza van. Van két, nem teljesen felszerelt dandárunk meg egy repülős századunk, ezek mind talán pár napnyi hadianyaggal. És sajnos a társadalmi többség részéről sincs igény ennél többre.
Ami undorító, hogy most kb. azok támadják, akik eddig kb. minden beszerzésre azt mondják, hogy fegyverkezünk.
Érthetetlen, hiszen Ukrajnával ellentétben mi NATO tagok vagyunk. Vagy menne egy telefon orosz támadás esetén a NATO főhadiszállásnak, hogy el se induljatok, rajtunk nem érdemes segíteni?
Vagy csak arra gondolt, ha Ukrajna helyében lettünk volna, akkor nem védekeztünk volna? De ezt se tudom értelmezni, nyilván nem tudunk Ukrajna helyében lenni.