a hazalos ceget kikerem ... az o nevukben is
azert nem teszik egy-egy aruhaz polcara ki a termekeiket (regebben kiprobaltak, s nem jott be) mert ehhez kell valaki, aki elmagyarazza, hgoy mikent mikor es hogyan s fokent mire lehet es szabad
hasznalni
szilikon: en a fent emliett ceg szilikon sutojet hasznalom, s osszehsonlitaskent van teflon muffin sutom is...
a szilikon: nem kell kenni, papir sem kell bele,
en mondjuk szoktam hasznalni, azert mert tetszik, meg, hogy meg lehet vele fogni a sutit
(szvsz. a papir miatt nem is jon fol olyan szepen )
a teflonban viszont ha ki is kenem, kicsit beleragad
s nehez elmosogatni
a szilikont sokkal konnyebb tisztitani, s raadasul a tw.-e hasznalhato fagyasztoban is, ha pl. fagyit, parfet, fuszervajat akarsz kesziteni
nem olvad el, egyedul arra kell ugyelni, hogy grillezni nem szabad, meghozza azert, mert ott egy ponton koncentrlodik a ho....
220- cig nem tortenik baja, de ezt olvashatod a honlapon is...
a mashol kaphatot nem hasznaltam, ezert nem akarok nyilatkozni melyik milyen s mi a kulonbseg
ha erdekel a tw akkor maganban folytassuk
ha megnezned vagy kiprobalnad, arra is van lehetoseg
Papírkát kapsz a hiperekben (Cora és tsai). Én Dr Oetker-t szoktam venni, abból is a színeset. (Van név nélküli, egyszerű fehér is, ami biztosan olcsóbb, és a célnak ugyanúgy megfelel.Na de tudod, nem ez a lényeg)
Konyhafelszereléseknél kell keresni, bár ezeket a bótokat állandóan átrendezik. Én az IKEA-s ban már papírka nélkül is sütöttem. Semmi nem kell bele, csak egy jó kanálnyi tészta
Mostanában láttam a boltokban (pl. CORA) és az egyik müanyagtermék házalós cég kinálatában, hogy SZILIKON-ból készitenek muffin formát.
Próbálta már valaki?
Kell bele papir-kapszli? Leragad/nem ragad?
Nem olvad el a "gumi" a süt?ben?
az az erzesem, hogy most mindenki ezerrel suti a muffinokat a varosban
nem talalok muffinpapirt en sem, - inkabb disznek kell nekem, a sutobe nem muszaly- ott sem ahol eddig szokott lenni.
azert nehany lelohely: skala, kontur-papir, katay
ezeken a helyeken mar lattak hogy volt (:-( )
tovabb kutatok...
Megosztok veletek egy muffin-recipét, visszaolvasgattam és asszem ez nincs itt. Nagyon kipróbált, nagyon bevált:-)))
Narancsos-csokis
25 dkg margarint habosra keverni 20dkg cukorral és 1 cs vaníliás cukorral, majd bele 1 narancs reszelt héja és a narancs kicsavart leve(lehetőleg nagyobb fajta nari legyen, aminek sok a leve), összekutyul, beleüt 4 tojást, de EGYENKÉNT, minden tojás után kever, nagyon nem szép ilyenkor, majd beleSZITÁL 30 dkg lisztet, amibe belekevert 1/2 cs sütőport, szép simára keveri a tésztát, és belereszel ízlés szerinti mennyiségű étcsokit, pl. Szerencsi ét, kb fél tábla .
Muffinsütőbe a papírocskákat, és azokba bele kb 1 evőkanálnyit a tésztából. Ezzel minden kosárka kb félig lesz, majd megnő a sütőben. Sütő előmelegített legyen, ha bemelegedett, akkor 175 fokon 20-25 percig sütjük. 24 darab lesz belőle.
Muffin sütőt én az IKEA-ban vettem anno, asszem 1600 körül van, és mindig lehet kapni. Ez olyan sütő, amibe nem kell feltétlenül papír sem, de jobb, ha van, mert gusztább a tálalás és könnyebb kiszedni a sütit.
A 84.-es hozzászólásban lévő kakaós muffint. Erre mondtam, hogy én nem 2 evőkanálnyit, hanem 1 tasaknyit tettem, és jó lett.
Persze, megpróbálkoztam feleannyival (fél tasak) és ellapultak nagyon, úgyhogy muszáj bele ennyi.
De ahogy észrevettem, a két ek. kb.=1 tasak, ezért nem méregetem:)
Először én is sokaltam ezt a sütőpor mennyiséget, úgy hogy kevesebbel (2 kávéskanálnyi) próbálkoztam. Úgy is sikerült, de legközelebb kipróbáltam a receptben leírt eredeti mennyiségeket és a két kisült muffint össze sem lehetett hasonlítani. A 2 evőkanálnyi sütőporral készült sokkal finomabb lett. Azóta mindig így csinálom (2 csapott evőkanálnyit használok).
2 _evokanal_ sutopor? te mennyi muffint csinaltal? mert en a 12 darabos normal muffinokat 2 teaskanal sutoporral vagy 1 teaskanal sutopor-1 teaskanal szodabikarbonaval (ezt jobb kedvelem), es megnonek azok ennyitol is (bar nekem van muffinsutom)
Nekem sincs muffinsütőm, és fantasztikusan sül meg simán a papírban, szinte úgy néz ki, mintha lenne formám hozzá. Tényleg kevés az eltérés.
Én JamiC kakaósát csináltam, nem tettem bele szódabikarbónát, és nem mértem, hogy két evőkanál sütőpor, hanem beleraktam egy zacskónyit. Ja, és géppel eldolgoztam, pedig elvileg nem kéne, csak annyira, hogy átnedvesedjenek a száraz hozzávalók, de nekem úgy nem volt szimpi:)
És így is tök jól sikerültek.
az a gombolyu ize az a Hablabda :-)
tisztesseges neven
mit akartal kinyomni belole?
ugye nem linzertesztaval probalkoztal?
az also, harmonikas reszt teljesen be lehet nyomni a masik felkorbe, igy kvazi krem sem maradhat benne
s miert kellett ekkora erot kifejtened egy krem kinyomasahoz? (ha csak nem jegkrem :-) )
legyszi, legyszi, legyszi aruld el :-)
"amúgy a kenyértartó az télleg nagyon jó."
ezt orommel hallom, mert erre szokott a legtobb panasz lenni, mert ha nem nyitja ki valaki naponta, akkor valahogy nem akar mukodni :-)
a temara: altalanositottam, ne vedd szemelyesnek
amit irtam, azt a tobbi tanacsadotol
is hallottam, nem csak az en velemenyem
akik ajandekba kaptak, vagy nem figyeltek oda a partin,"
ezt arra ertettem, hogy a hasznalatat nem mutattak meg, vagy nem jol
persze, akkora a termekskala, hogy nem is lehet minden partira minden termeket kivinni
de ha kerdezel ott, biztos hogy segit a tanacsado megkeresni az okot, amiert valami nem tetszik benne
ahany haz, annyi szokas...kozhely, de erre is igaz,
sokszor az ember a masiktol tanul, lat - hall
dolgokat ezek hasznalataval kapcsolatban ott a partin is
Sütőport tettem, mert nem volt szódabikarbóna itthon.De igy is tök lapik, ám rájöttem miért! Nekem nincs muffinsütöm, naívan azt gondoltam, hogy elég a papírforma, de nem :(( Kicsit szétfolydogált. Az íze azért türhető :))
És abból az izéből, amivel díszíteni lehet pölö tortát vagy ilyesmiket (gömböc alakú tárgy csőrrel), miért nem lehet kinyomni a trutyit? fele bennmarad, meg az ember keze letörik, mire vmire jut...
"azt azonban eszrevettem, hogy altalaban azok mondjak azt, hogy draga, meg nem mukodik, akik ajandekba kaptak, vagy nem figyeltek oda a partin,"
Nos, akkoriban az anyukámmal közös vállalkozásunk volt, közös kasszánk és együtt laktunk, tehát ha úgy veszem, akkor nem ajándék volt. Partit ültem végig, mert otthon voltam, amikor rendezték, mivel újdoság volt még figyeltem is.
Nem akkor nem szerettem, hanem évek során.
Vitatkozni én sem akarok. Edényeket tető nélkül tárolom, mert kevesebb helyet foglal, másrészt van tetőtárolóm is, a fali. Amit most, hogy nem egy háztartásban lakunk az anyuval, odaadtam neki. Most a fedők a szekrényben, de külön a tálaktól.
Nem mászom bele késsel, dörzsit meg csak a rozsdamentes cuccokhoz használok.
Egy kérdés, ha akarsz válaszolsz, ha akarsz nem: Te írtál nekem ma emilkét?
nem akarok vitatkozni, mindenkinek szive-joga szeretni vagy nem szeretni a tw-termekeket
azt azonban eszrevettem, hogy altalaban azok mondjak azt, hogy draga, meg nem mukodik, akik ajandekba kaptak, vagy nem figyeltek oda a partin, amikor a tanacsado mondta/vagy nem mondta, hogy kell banni az edenyekkel, s mi a trukkje egynek-egynek, ami plussz, s amiert megkerik az arat.
hogy a talalomesterbe-altalaban olajos dolgok kerulnek, s a mosogatasnal nem szabad forro vizzel probalkozni, hanem normal homersekletuvel, aztan meg tenyleg vagy fagyasztani, vagy a napra (!) kell tenni, s eltunik az "illata"
meghogy teto nelkul kellene tarolni
meghogy kessel nem kellene belemaszni, meg a szivacs dorzsijevel, meg a ciffel stb.
meg hgoy nehany eszkozt nem lehet a forro olajba hasznalni, a masikat meg igen.
nem a termeket kell okozni, ha nem a megfeleloen hasznaljak.
de sajnos ezekhez - nem mindhez- nincs hasznalati utasitas, ezeket az informaciokat a partikon kell elsajatitani, vagy megkerdezni a tanacsadotol,
mert azert van!!!
s nem azert hogy eladjon, hanem hogy segitsen es tanacsot adjon.
utana is maceralni kell, kerdezni es zaklatni
ha meg hibas a termek, kicsereli
a szilikon:
ha raeg be kell aztatni s kis azas utan lejon, nem szabad, de nem is kell semmivel dorzsolni,
sot meg a mosogatoszerrel is csinjan kell banni, mert porusos...
nem kell bekenni semmivel,
papir sem kell a muffinba
ezt ma en is tapasztaltam mert nem volt otthon kapszlim, s csak ugy natur ontottem bele a tesztat, de nem ragadt bele egyaltalan
s szepen kijottek a muffinok
Itt egy kis belevaló a muffin sűtőkbe.
Ma ezt sütöttem. Mennyei finom lett.
JamiC Kakaós Muffinja:
Hozzávalók:
22 dkg liszt
15 dkg cukor
4 dkg kakaópor (nem instant!)
2 evőkanál sütőpor
fél teáskanál só
negyed teáskanál szódabikarbóna
2,4 dl szobahőmérsékletű tej
11 dkg sótlan, olvasztott, lehűtött vaj
1 tojás (enyhén felverve)
1 teáskanál vaníliaaroma (vagy 1 csomag vaníliás cukor)
Elkészítés:
A sütőt 190°C-ra előmelegítjük. A muffinformákat kikenjük zsiradékkal (vaj), vagy kibéleljük muffinpapírral.
Egy tálban összekeverjük a lisztet a cukorral, a kakaóporral, a sütőporral, a sóval és a szódabikarbónával. Egy másik tálban kikeverjük a tejet a vajjal, a tojással és a vaníliaaromával, majd hozzáadjuk a lisztes keverékhez, míg sima nem lesz.
A tésztát az előkészített muffinsütőbe kanalazzuk. 20-25 percig sütjük (tűpróba!)
Én kihagytam a szódabikarbónát, mert nem volt itthon, így is nagyon finom lett!
Az első kriksz-kraksz fél teáskanalat jelent. (só)
Nekem 20 perc sütés elég volt!
A szivárvány tálat ki kell, hogy csaréljék, ha nem érte fizikai behatás ha nem attól tört el. Fedd fel a tanácadóddal a kapcsolatot és mond el a panaszodat. Ha így nem jársz eredménnyel a honlapukon is írhatsz a tuppereseknek, valamilyen megoldást biztosan fognak javasolni.
ikeaban a normal meretu muffinhoz valo sutot kapni csak, 12 darabos, es az olyan, mint az angol muffin az emlekeidben:) en a katayban vettem a feles muffinsutot, de annak a felso resze is joval kisebb, mint a normal, ott amugy volt mindket meret.
Sziasztok!
Szeretnék (hagyományos, nem műanyag) muffin tepsit venni és a kérdésem, hogy lehet-e kapni többféle méretben. Ez azután merült föl bennem, hogy tegnap vettem egy négyes csomag muffint és bár fölülnézetben nagyok voltak, az alsó részük igencsak elkeskenyedett (ez a csomagolásban persze nem látszott). Az Angliában kapható muffinok szerintem nem ilyen karcsúak :o)
"Ha az edény arra van használva amihez valóban való,"
Például? Hitparádéban tárolásra kisebb adagokat, kelesztőtálat kelsztésre, pl. a nagy tál neve valami keverő és kelesztőtál egyben, nem tudom, a szervírozó cuccokat is arra használom, amire kell.
Nem értem mire gondoltál pontosan, amikor ezt leírtad.
Nekem sem attól repedt be a szivárvány tál teteje, hogy leejtettem :-D
Azért az elég érdekes lenne, hogy egy műanyag tál vagy egy tető leesik és eltörik... :-D
Nem szeretem, vagyis lehet, hogy ezt nem jól írtam, mert ha már van, akkor használom, de ha elhasználódik, akkor nem fogok helyette újat venni. Természetesen, amíg van, addig használom.
Hogy jót is írjak, baromi ízlésesek és szépek, de semmi extrát nem találok bennük, amiért kiadjak nem tudom hányszoros árat értük. Attól még más imádhatja, szeretheti. :o)
Egyébként látom neked is van muffin formád. Megkérdezhetem, hogy ez pl. mennyibe kerül a tw-nél? Jöhet magánban is, ha ide nem akarod.