A ház az kifejezetten magyaros, 80as években épültek ilyen szilikát remekek, bevakolatlanság szintén magyaros, de a rendszám majdnem becsapott, mert a mi családunkban a 70es évekbeli Zsiguliknak is ZO meg ZR rendszámjai voltak.
Rágugliztam és AH-AK rendszámot kaptak a belügyi szervek a 70es évektől.
Emlékszel a C /126 -ra ?... persze ... (coupé) ,-)) :-))
Hatalmas volt az a 80-as kirobbanás a Daimler-töl minden szempontból . (M -motorok vagy OM-ek)... ,be is nyomtak vagy két milliárdot a kft.-be ...anno . xDD :-))
Köszönöm ez úton is , hogy érdemi "dörmögő-Dömötör", helyett önálló vélemény volt olvasható .
Az egy dolog szerintem is , amelyre a fizikusok támaszkodhattak...és az a fény sebessége . A . Einstein relativitáselmélete szerint a *wákuum*-on áthaladó fénysebesség soha nem változik ... Másodpercenként 300 000 kilométer sebességgel kell lennie ... és ez a lehető legnagyobb sebessége az univerzumban . ok-ok...
A legújabb tanulmányok azonban azt mutatják , miszerint még a fénysebesség sem sem Szent és sérthetetlen . Pár éve már ,hogy az "amerikai fizikusok" (most nem a brittek-tek ... !!) , szóval ,másodpercenként gyenge 17 méterre csökkentették a fényt , olyan sebességgel , amelyet még egy cangás = kerékpáros is meghaladhat . ,-)) :-)).. és az elmúlt két hónapban más kutatók felgyorsították a fénysugarakat a kozmikus határon túl . A "természet tudományos magazin mai (vagy tegnapi kiadásában ) xDD ,-))... a fizikusok beszámoltak arról az esetről , amikor ezt a határértéket úgy kb. háromszázaddal túllépték , úgy tűnik , hogy a fény visszafelé forog . :-))
Ennek ellenére a fizika alapjai még nem remegnek .Mivel a kísérletek nem sértik a 'szeretett fizikai törvényeket' , még a relativitáselmélet törvényeit sem . De megmutatják , hogy a fény terjedését olyan módon lehet befolyásolni , amely biztosan meglepte Albert Einstein- unkat . ,-))
Vagy ha részese lehetne a mai labor munkálatoknak .
A relativitáselmélet két fő szempontot tartalmaz , miszerint . A fénysebesség *wákuum*-ban állandó , és erre a "C" szimbólummal hivatkozhatunk , amely Einstein híres képletében ugye a E = m c 2 jelenik meg . A fénysebességnél azonban semmilyen információ nem továbbítható ... stb .
Remélve a fenti sorokat olvasva , nem az a benyomás törvényszerűsége , hogy bár mi ellen szólt volna ,... inkább valami lehetőség-ért . Szintén . üdv.
A kép- és a hangjel eltérő eljárással van kódolva (tömörítve), így a dekódolás időigénye is más. Ezt az időkülönbséget kell kompenzálni a szinkronizálással...
De annak semmi fizikai (gyakorlati)jelentösége nincs,mert sem informáciot,sem anyagot nemlehetezuton tranzportálni ,
egy relativ "kivétel"a világegyetem térbeli tágulása ,mejjelenség (neutrino is)nem összegyeztethetö a elméletifizika törvényeivel..
ezirányu kisérleteket (fénysebességgel) anyagot irformáciot transportálni világviszonylatbann senki senkik,nem végeznek,mert
egy olyanjellegü törekvés mintha valaki felakarnátalálni a perpétummobilét ..
egy zártredszerbenn ,ezesetbenn, ahol a fizikai alaptörvények határozzákmeg a lehetöségeket nincsnagy "játéktér"..
ami ihletett Téged én is olvastam:Kann etwas schneller sein als Lichtgeschwindigkeit?egy jo cikk,mely bizonyos alaptudásra épit a téma
teljes megértéséhez ..fö kritérium a speziáli,és a reletivitáselmélet alapos tanulmányozása,+E=mc²..teljesmértékü megértése negymértékü "tanulmányokat"követel...
világviszonylatbann is kevesenmondhatjákel magukrol 100%értik értelmezik,összeföggéseibenn és egésszében ..és pl.miért Albert az" okozoja" az atombombának
Mondjuk feltételezem de nem kötelező érvényűen , hogy pl. hallottál az úgynevezett opera kisérletezésröl , ahol állítólag a neutrinocskák több , mint 700 km - t haladtak át a földön , mint a fény (!). A neutrinók a fénysebesség 1,0000248 - szorosával repültek át a hegyen , és így körülbelül 60 ns-rel (a másodperc 60 milliárdodja) érkeztek , mint a fény . A mért hatás rendkívül kicsi persze ... Ennek ellenére az eredmény statisztikai szempontból releváns egy pontos hibaelemzés után !
Régóta feltételezik a szakik , miszerint a neutrinóknak nincs tömegük , és ezért a fénysebességgel mozognak . Minden , amelynek nincs tömege (pl . Fény és gravitáció) , a fénysebességgel mindig *wákuumban* az az alsó nyomás alatt mozog. Ez megegyezett az elemi részecskefizika nagyon sikeres "Standard - Model - jével" . A közelmúltbeli kísérletek azonban kimutatták a nevezett szaggembereink , hogy a neutrinók kis tömegűek . Ezért soha nem szabad elérni a fény sebességét .
Az a tény viszont , hogy a neutrinók kis tömegűek , azt jelenti , .... hogy a standard modellt kibővíteni kell . Ez egy olyan tulajdonság , amely nem illeszkedik a kvantummechanika korábbi képéhez . Az a tény , hogy a neutrínóknak most feltételezhetően még gyorsabbak , mint a fény , egyáltalán nem fér bele a képbe . Számos elmélet próbálja megmagyarázni ezt . Ezen elméletek mindegyike előrejelzést készít a neutrinók tulajdonságairól , amelyeket még kísérletileg meg kell erősíteni . A legtöbb fizikus úgy véli , hogy hibát vagy váratlan hatást tapasztalhatunk a nagyon bonyolult kísérlet során . A szupernovák neutrino sebességének korábbi mérései nem mutattak eltérést a fénysebességtől a mérési pontosság körén belül.
De a neutrinók kivételével : Minden , amelynek tömege nem haladhatja meg a fény sebességét . Amit nem tartalmaz tömeg (fotonok és néhány más tömeg nélküli bozon) , mindig a fénysebességgel *wákuumban* mozog . Mellesleg , a fény sebessége alacsonyabb az anyagban , mint a *wákuumban* . Valójában még annak a lehetősége is van , hogy az anyag részecskék bizonyos anyagokban gyorsabbak , mint az anyagban levő fénna .... háát na ... thjaa (?) :-)) ,-))
Dörrmi-Dörrmí ! cupp ... (!) lehet minuszolni . :-))
pl.
Ha és amennyiben ...mozgatni akarunk egy testet , amely nyugalomban van , erőre van szüksége ugyí ?...= F amely felgyorsítja , például egy...egy ...ööő... rakétamotort . Minél nagyobb a tömeg "m" annál nagyobb ez az erő . Minél hosszabb ideig hat az erő , annál gyorsabban válik a testecskénk . Amint az erő eltávolításra kerül , a test fenntartja sebességét , ...ha azt nem lassítja le súrlódás . A sebesség "v" ,hogy egy test egy idő után "t" kiszámítható a következő Newton képlettel ...
F = m . a =m . dv/dt dv = f(t)/m (,tehát osztva!) . dt
(...így mindkét oldal integrálása az alábbiakat eredményezi) :
v(t) = 1/m I F(t) dt
Igy ... ha van erőnk "F" tegyük fel ,hogy állandó ,és már a képlet roppant egyszerű lesz ...
v =F/m . t
ahol is ugye v =sebesség időröl időre t
F = állandó erő (amivel gyorsultunk ...
m = a tárgyunk pl. rakétánk tömege .
t = a gyorsulásunk időtartalma volt .
Na,... úgy dió héjban ,ha már dörmög őzünk ... ,hát ezt nem tanítják a kommszomólban ? xDD :-))
A studióban mind a képet, mind a hangot elektromos jelekké alakítják, majd ezzel modulálják a vivőt. A vivő természetesen fénysebességgel terjed és viszi neked együtt a képet és a hangot, így nem lesz időeltolódás...
A kép hang eltolodásmaximum, oszdel 300.000 40-nnel
Kb 7.500 zad része az eltolodés,1/mp benn ..egy elhanyagolhatodiferenzia .
Egy modern Asynchronitét"beállito,milyen idökülömbséget állit sinkronba??ami a fény és a hangsebesség diferenciájábol adodik.megmondod felmondok ha ha
1) különös hatás a távolbanvagy ehezhasonlocimü müve Einsteinnak nincs,magyarulsem !!!!
2) A fénysebességnél gyorsabb kommunikációkivanzárva az idö/sebesség függvénye lehetetlennéteszi ..
3) Quantum kölcsönhatásfizikai alaptörvények figyelembevételével Werner Heisenberg, Erwin Schrödinger, Max Born, Pascual Jordan, Wolfgang Pauli, Paul Dirac, John von Neumann dolgoztaki ,semmiköze a c-hez..melyre A.E.a speciális ,és ralativitás elméletébenn fontos szerepetjátszik,mert egy fizikai alaptörvény
4)nekeverd a kvantumot a photoelektrischer Effektel (Photon),mert a fény egy elektromagágnases sugárzás ..
5) interakcifogalom a fizikábann nincs ,távkölcsönhatása Quantum ok okozatelvén alapulo reakciokölcsönös hatása
Pl ami pl. gravitáciolencse elöjoslatáért kapta A.E. a Nobeldijat..a gravitáciohatása a fényre...stb.
Nem véletlenül írtam a sorrendet! Előbb a kürt, aztán -ha arra felkapta a fejét- a fénykürt.
Ha nagyon gyorsan történt, akkor nem értem, hogyan lehetett kicsi a szög?
Mert, ha kicsi volt a szög, akkor időbe telhetett, amíg a leállósávot is "elfogyasztotta", ergo, talán
elég lett volna ez az idő arra, hogy felébreszd, egy harsány kürtszóval...
De könnyen okoskodok én most, mert nem én voltam ott!:-) Sem az egyik, sem a másik kocsiban.
Viszont jártam én is úgy (réges-régen, még Trabant kombival) hogy mentem éjjel a 71-esen, és
elaludtam, olyan két óra körül. Amikor sem mögöttes forgalom, de még szemben sem, és fáradt voltam, de muszáj volt menni, egyedül voltam, és már a rádióban sem volt adás.
Mázlim volt, mert azon a szakaszon nem volt árok, az útpadka meg elkezdett rázni, erre felébredtem!
Simán vissza tudtam menni az útra, semmi baj nem történt, nem rántottam túl a kormányt.:-)
Viszont olyan rendesen megijesztett a dolog, (átgondolva, hogy mi történhetett volna) hogy annyira éberré váltam, hogy amikor megérkeztem, hajnalban, akkor meg már nem tudtam elaludni!
A fénysebességnél gyorsabb kommunikációt Einsten "különös hatás a távolban" néven emlegette . Ez tulajdonképpen azt a jelenséget írja le , amikor az összefonódott kvantumrészecskék látszólag azonnal interakcióba lépnek egymással , bármilyen távolság is legyen közöttük , és ezzel meghaladják a fénysebességet . A kvantummechanika aktuális ismeretei alapján lehetetlen adatot közvetíteni a kvantum - összefonódás segítségével , azaz nem kerül veszélybe a relativitás - elmélet . Mostanában azonban sokan foglalkoznak ezzel a témával , és néhány fizikus úgy hiszi , a részecskék ügyes manipulációjával mégiscsak lehetséges a fénynél gyorsabban kommunikálni ... ,
hogy elvégezzék a méréseket , a fizikusok fogtak néhány fotont , és az összefonódott párok két felét eljuttatták két másik helyszínre , amelyek 15,3 kilométerre voltak egymástól . Megfigyelték a pár egyik felét , és megmérték , hogy a másik fél várhatóan mikor veszi fel ugyanazt az állapotot . Ezt a folyamatot 12 órán át ismételték, hogy elegendő adat álljon a rendelkezésükre a tapasztalatok összegzéséhez ...
A kürt, és fénykürt talán gyorsabb, hatékonyabb lett volna...
Aki alszik, az a fénykürtöt nem látja. A kürt meg? Autópálya tempó mellett, 50-60 méterre voltam tőle... Nagyon gyorsan történt az egész, az volt a szerencse, hogy nagyon kis szögben érte el a szalagkorlátot és nem is pattant vissza róla. Persze, a karistyolásra már felébredt...
Monsból több alkalommal is konvojban, hárman, négyen jöttünk haza. Három éve is így volt, a társaság nagyobbik része úgy döntött, hogy majd kora hajnalban, éjjel kettő körül elindulnak Monsból, akkor még üresek az utak, jól lehet haladni, és akkor késő délutánra hazaérnek. Én már akkor is a "gyávák" közé tartoztam, előző nap eljöttem Gmundenig, a Ramsau Gasthaus-ban jól megvacsoráztam, sétáltam egy nagyot a Traunsee partján, kialudtam magam és az volt a megbeszélés, hogy amikor a többiek átlépik a német-osztrák határt, akkor rámszólnak, hogy indulhatok, csatlakozni tudok hozzájuk.
Így is történt 9 körül szóltak, hogy jönnek, én meg az autópályán cstlakoztam hozzájuk. Mondtam, hogy én majd maradok a sor végén, ők a fáradtabbak, diktálják ők a tempót.
Egyszer csak látom, hogy az előttem haladó kocsi elkezd bizonytalankodni. Már nyúltam a rádióért, de lassú voltam; a kaszni jobb oldalán komoly fényezés-igazítást végzett a szalagkorláton... Igen, elaludt...
A kocsi járóképes maradt, de több százezer Ft-os kár lett benne. Sokszorta több, mint amennyibe a szállás került volna...
Én meg amikor lehetett, átszoktam a vonatra. Este föl a hálókocsiba, reggel kiszállok a célországban, kipihenten. Na jó, a FIP-jeggyel könnyű :-). Az idei nyugati utazás (Nürnberg és Friedrichshafen) elmaradt/elmarad. Kis trükkel a két út egy jeggyel lezavarható :-).
A Budapest - Mons útvonalat évente néhányszor megjárom, az 1450 km. Nagyjából félúton, Dasingban szoktam megállni. kényelmesen megvacsorázok, iszom egy sört, kialszom magam aztán másnap jöhet az út másik fele...
Régebben nekem is belefért a napi 1300-1500 km, de az utóbbi 5 évben már inkább 800 km körül van a napi limitem. Ezt kényelmesen teljesíteni tudom, utána megállok, megvacsorázok, kialszom magam és másnap folytatom az utat...
Amúgy vannak ennél sokkal durvább százalékarányos túlárazások is.
Ennek kapcsán élcelődtem a volt lakóhelyem polgármesterével, hogy elmegyek útfestőnek, jobban fizetik, mint egy állami vezetőt. (gyalogátkelőhely létesítése 5 millió Ft.)
Azt tudom, hogy egyedi objektumoknál nem összevethetőek a költségek - rengeteg olyan körülmény felmerülhet, amely olcsóbbá vagy drágábbá teheti a kivitelezést. Mondom ezt úgy, hogy szerintem is nagyon drága volt a Puskás.
Emlékszem, amikor azon lovagoltak a médiában páran, hogy mennyire drága volt a Metró4, bezzeg a spanyolok Palma de Mallorcában mennyivel olcsóbban építettek metrót - aztán alaposabban utánanézve kisült, hogy a kettőnek köze nincs egymáshoz azonkívül, hogy mindkettő síneken jár.
Nem lettek volna olcsóbbak? Tudtad, hogy a Puskás stadionhoz hasonlót vagy jobbat, többfunkciósabbat pl a Spanyolok kb 30-35 milliárd forintnak megfelelő összegből kihoztak? S nem kb 200 milliárdból ...
Amúgy vannak ennél sokkal durvább százalékarányos túlárazások is.
Akkor viszont a tartályok ürítői a hanyagok, igénytelenek. Sokfélék az emberek.
Jövőre leszek 50, így meg is lesz (vagy csak meg lett volna? még nem tudni) az apropója a lakóautó megvásárlásának. Úszni lehet a jobbnál jobb, vonzóbbnál vonzóbb lakóautó kínálatban. Jellemzően az újakat, illetve1-2-3 éves komolyabb darabok felé kacsintgatunk, mert ha már utazgatunk, azt kényelmes és biztonságos módon szeretnénk megtenni.
S elvetemülten családcentrikus szülőként, még arra is gondolni kell, ha néha a gyerekeink is eljönnének velünk (miért is ne? hiszen nem vagyunk kiálhatatlanul rigormortiz szülők) , akkor kell hogy 5-6 személyes legyen. Illetve valszeg ők is használhatnák nyaraláshoz, ha szeetnék.
Valamint tudom, furán hangzik, de az is felmerült a megvásárlása mellett érvként, hogy ha itt gáz lesz a helyzet, akkor egy ilyennel azért neki lehet indulni, akár évekre is...
Falazott kályhába, cserépkályhába építhető hőcserélő víztér. A teljesítménye 10kw.a cső anyaga:5/4-s húzott gázcső.2 szál 6m-s csőből készült. /Nem varatoscső./ A kimenő csatlakozások 1-s.A táskák a két végén 6mm-s kazán lemezből készültek. A csövek becsatlakozásai kívül belül hegesztve vannak.Eladom!
A probléma gyökere az, hogy az EU arra adja a pénzt és nem valódi vállalkozás- és iparfejlesztésre. Nyilván a magországok hülyék lennének arra adni a pénzt, hogy a saját konkurenciájukat kineveljék. Márpedig a pénzosztásról ők döntenek. Cserébe persze az ilyen 40 centis kilátóknál nem hisztiznek, hogy az a pénz el lett lopva.
Ez egy intézményesített korrupció, a központ megengedi a helyi hűbéruraknak, hogy lopjanak, cserébe azok lábhoz igazodnak. A gyarmatosítás volt pontosan ilyen, ezért is beszélünk sokan belső gyarmatosításról.
Nem áradt a szag, csak hozták a wc-re kiönteni a tartályt, és nem mindig öblítették le rendesen. :)
De amúgy a lakóautók nagyon menők, nekem az is tetszik, amikor a régi iskolabuszokból vagy kisebb teherautókból csinálnak hátra kényelmes alvó/lakóteret. Hirtelen nem is emlékszem, hogy melyik országról olvastam (finnek? svédek?), hogy az érettségiző diákoknak vesznek kisteherautókat a szülők, és abból csinálnak buliautót a srácok közösen. Sajnáltam is, hogy 1) már öreg vagyok a kocsiban bulizáshoz 2) nem is vagyok finn? svéd? :D
Nem, Monsieur Cyr... a magyar olyan emberfajta, aki csak akkor áll ki melletted, akkor fürdik a dicsfényedben, amikor jól megy a szekér.
Amikor baj van, még azt is elfelejti, hogy valaha is ismert, nemhogy segítsen... még ha az a segítség csak annyit is jelent, hogy biztat a lelátóról, és érezteti veled, hogy veled van, nem hagyott magadra.
Gróf Teleki Pál jut ilyenkor mindig eszembe, és a roppant találó jellemzése...
Mindent a maga idejében, hamis ideológiától mentesen! Prioritása az oktatásnak, eünek van, a botlábúaknak sokáig kuss, és majd ha jut... szerintem.
De hagyjuk, mert megint flame lesz politikailag. Egyre nehezebb kikerülni; több topikban jelen vagyok, mindenütt nagy (és egyre nagyobb) az elégedetlenség, mi lesz ebbűűűű...
Amilyen állapotban a sportlétesítményeink voltak, nem tudom azt mondani, hogy nem kellett volna stadionokat/uszodákat/miegyebeket építeni. Nem mondom azt, hogy ezekből ennyi kellett volna, és ilyen erőltetett ütemben, de az biztos, hogy egy sportlétesítmény-felújítási programba okvetlenül bele kellett volna kezdeni... még ha mondjuk tíz évre elnyújtva is.
Külföldön ez jellemzően így is van. A bevételek jelentős része közvetítési jogdíj, jegybevétel, merchandising.
Nálunk ez nincs, és nem is lehet így. Bő 40 éven át a sportegyesületek állami/nagyvállalati tulajdonban álltak, a külföldön megszokott tulajdonosi struktúrák itt nem alakultak ki, és úgy látszik, ehhez a rendszerváltás óta eltelt idő is kevésnek bizonyult. Tetszik, nem tetszik, a sport még mindig az állam lélegeztetőgépén van...
Arról nem is beszélve, hogy a magyar ember valahogy ingyen várja el a szórakoztatást... legyen meccs, legyen jó magyar futball, de azért már egy fillért se szívesen fizet, hogy megnézze a kedvenc csapatát a tévében, kimenjen a stadionba egy meccsre, pláne, hogy hivatalos csapatcsecsebecsét vegyen... ez sem olyan, mint külföldön...
Csak egy példa: ha az Arsenal a kiesés ellen küzd, akkor is minimum háromnegyedig van a stadionja, ha pedig a bajnoki címért, akkor meg is telik teljesen.
Magyarországon, amíg a Debreceni VSC az élbolyban vitézkedett, megtelt a stadion, pedig nagyjából egy edzőpálya komfortját nyújtotta. Most van új, modern stadion, a csapat a kiesés ellen küzd, és kimennek kétezren... milyen szurkolók az ilyenek?
Nálunk a lakóhajó projekt után a következő a lakóautó vásárlás lesz. Ami sajnos a járványosdi miatt 1-2 évet biztosan eltolódik. De sebaj, ráérünk...
Ha egy lakóautóból kakaszag árad, azzal valami gond van. Ez tuti. A modern lakóautók tökéletesen zárt rendszerrel képesek üzemelni. Sőt, a többségük nem csak a szenny és szürkevíz kezelését tudja tökéletesen megoldani, hanem pl a fűtést és a melegvízet is.
Érdekesség képen... olyan próbaszériás tesztpéldány hűtőt szereztem be és építettem be a lakóhajóba, amit lakóautókhoz fejlesztetek ki. Hihetetlen, hogy pl mennyivel energiatakarékosabbak, halkabbak ezek, mint akár egy A+++ hűtő normál háztartási hűtő.
Az első egy hónapban kiváncsiságból naponta többször is méregettem az áramfelvételét.
Bolond (minimum) az, aki egy fillért is elkölt a focistákra s a stadionokra.
Az bűnöző szerintem. A papokat is idesorolnám, de azért nekik vannak nem-kábító tevékenységeik. A szegények pátyolása, tanítás, betegápolás Aki igazán filantróp, azt nem szereti a jelenlegi bagázs. Pedig azt kéne támogatnia.
Szerintem az emerek többsége szereti a víz látványát, környezetét.
Bár remélhetőleg még van jó pár évtizedem, de elmondtam a családomnak, hogy ne földbe tegyenek majd ... majd ... hanem vízbe szórjanak... Duna, Tisza, Balaton, Adria, mindegy..
Hát Angliában mondjuk megdolgoznak érte, pláne, aki élcsapatban van, egyszer olvastam, hány meccsük van, és még az edzések, hát csinálja, akinek két anyja van...!
Én 1997-ben voltam először, a férjem vitt el először. Akkor még fenyőillat volt a Valdalisóban. Mi is akkoriban kezdtünk elmaradni, és inkább körbecsavarogni Európa nagyvárosait és az Északi tengerpartokat. Emlékszem, az utolsó vagy utolsó előtti évben a sátorszomszédunk egy pilóta volt, és ők Lengyelországban akartak nyaralni, de pár nap után a szívük délre húzta őket. :D Innen jött az ötlet, hogy tényleg, miért is nyomorgunk itt. Egész felszorultunk a fenyők alá a wc mellé, és akkor már nem fenyőillat volt, hanem a lakókocsik kakatartályának a szaga lengte be a környéket. :P
De a Valdaliso étterme isteni volt, ősszel még mentünk a mobilhome-okba. Meg a kikötőnél a Cantina (amiben benn van egy nagy hordó, a toronytól a sarokban, ahogy elfordult a part. Az az oslic, mhm! Mindennap halat akartam enni.
Sok sok éven keresztül úgy mentünk főszezonban, hogy még nem kellett viaskodni a tömeggel. Rokonlátogatás az óvárosban, de mindig a kempinben béreltünk lakókocsit.
Nagyjából 2012ig volt jó nem csak Rovinj, de az Isztria is... aztán már tömegnyomor... mi is elkezdtünk másfelé is csavarogni... de a szerelem az Rovinj... :)
Eddigi legnagyobb... Minden évben megajándékoz a VÍZ csodás élményekkel. Örülni s megbecsülni érdemes mindent.
Bak vagyok. A víz imádata nem is tudom, hogy honnét jött, hiszen a felmenőim közzül még úszni sem tudtak sokan. Én meg gyerekként a "Szpariban" úsztam évekig, a gyerekeim hamarabb tanultak meg úszni, mint járni...:))
Ó! Rovinj! Egy időben minden évben mentünk 1-2-szer, de a végén már annyira túlzsúfolt volt, hogy inkább ősszel vagy tavasszal a szünetben, aztán ott is annyian szoktak lenni, hogy előbb átszoktunk Umagba, aztán leszoktunk Horvátországról. Mostanra meg a Valdalisót úgy beépítették, hogy nyoma sincs a kempingnek a fotókon. :(
Nekem nincsenek rokonaim az Adrián, de voltunk lent párszor, még kiscsaj koromban is, a Balkán-háborúk előtt, meg utánuk is, egyetemista koromban... és megszerettem...
Ez a kit konkrétan £ 2600. A mechanika mindig a vevő döntése mi legyen benne. Erős de kicsi könnyű motorkerékpár motor, vagy bármilyen személyautó mechanika ami belefér. Ez a csomag a Mazda mx-5-re lett szabva.
Ilyen készen.
Robin Hood van 4 eladó, £3500-4700 között. Magyarországon nem lehet forgalombahelyezni ezeket, mert egyedi gyártású és az nem engedélyezett. Nincs típusbizonyítványa.
Szinte sejtettem, hogy nem véletlenül laksz a nyolcadikon!:-)
Háááát, nem én, a párom lakása ez, én Győrben kertesben, de itt ragadtam karanténügyileg. Ő sem tudatosan választotta a nyolcadikat, de ezt hagyjuk. Szép a kilátás, az ablakból látjuk a Turult. Meg az autópályát. Qq már járt nálunk.
Már többször eláztattak bennünket a kilencedikről :-) , a jó melegről meg ne is beszéljünk, ha fúj a szél. A liftbe meg gyakran belepisál valamelyik kedves lakótárs kutyája, na szóval ...
Az én kertem meg még embert nem látott az idén. Azt hiszem, hamarosan lazítanom kell a karanténon, nemigen indokolja már semmi. 7-én jöttünk haza Skóciából, a reptéren le se fütyültek bennünket, de önkéntesen bezárkóztunk.
Rovinjban laktak rokonok, így kerültünk le sok sok éva az Adriára. Akkoriban nem tolongtak turisták... Viszont vadásztak a magyar rendszámos autókra... Begyűjtöttünk pár büntetést... :)
Minden ami víz, azt szeretem. Édes, sós, mindegy, mert mindegyikben metalálom azt, ami jó, szép és vonzó.
Én nem horgászni járok oda, unokahugik laknak ott.
Bevallom, a 6 m-es horgászbot nálam antennaként dolgozik. Itt, a nyolcadik emeleti betonkaranténban rátekertem 10 m drótot, kitettem a klíma kültéri egységére, és az a rövidhullámú adó-vevő antennája.
Az én horgászbotom sose látott halat, csak rádióadót :-)
Tegnap fürödtem... A fiam beejtette a vízbe a szemüvegét. Ruha le, úszócipő fel...iszonyatosan hideg még a víz... így hamar megúntam a merülést... :)) szó szerint csattogtak a fogaim... Asszonykám nem is igen tartott normálisnak. Vajh miért? :))
De a végén a fiam metritővel csak kipiszkálta... szerencsénk volt.
Vasárnap asszonykám annyi rántott harcsát ehhet, amennyit csak akar...
A focival kapcsolatban ellentmondó érzéseim vannak, mert órákig tudok focizgatni (bár szinte minden aktív sporttal így vagyok), viszont nem biztos, hogy tudnának annyit fizetni, hogy kimenjek egy meccsre, vagy a tèvén megnézzek egy mérkőzést. Az egymást utáló szurkolókat meg bolondnak tartom.
Holdent eddigi pályafutásom alatt nem nagyon láttam, de nagyjából tudom, milyen ... gondolom karbantartási szempontból ugyanolyan, mint az Opel (nekem is az van).
Ezt az autót én Lotus/Caterham Super 7-nek ismertem... nem is tudtam, hogy van olyan autógyár, hogy Robin Hood...
Ha az Exatlon-t nem nézed? csak hallgatod, egy helységből! néha azért elmosolyodtam, a Palik Laci, szövegein. Pl, Dorcinak még nem ment be! :) Zalánnak már egy bement! :))
Pár éve Walesben egy Cwmduad nevű kis faluban a helyi lelkész házában kaptunk szállást. Az öregúr egy favázas Morris kombival járkált, de nem ez volt az egyetlen ilyen korú kocsi a faluban. Ragyogó állapotban, szépen karbantartva...
Szia! Igen, ez speciel csak egy földfúró, ezért is csak azt írtam, hogy valami ilyesmi extruder csigát keresek... :))
Amit a pecásnál láttam, annak a vége elkeskenyedik, mintegy belefúrja magát a talajba...
Ma reggel próbáltam hívni a szabolcsi céget, hááááááát .... nem sikerült :D
OFF ... A vitához való hozzáállásodat csak megérteni tudom. Az ember megtanulja az évek folyamán, hogy egy idő után nincs értelme hiábavaló "harcokba" belemenni... Bár nem könnyű...
Anno a kedvenc Thai Box instruktorom mondása volt az, hogy a legnagyobb győzelem az, ha küzdelem nélkül, egy "leszarom" vállrándítással el van rendezve a konfliktus. De hasonló mondása, bár más megfogalmazással a többi küzdősport oktatónak is volt. Nem véletlenül...
:-)) Írhattad volna a pl. a "nem akarok" mellé , hogy nem szeretnél . Így ellentmondásos lett az 'akaratod' és ... de ...sikerült (!) ha és amennyiben elolvasod soraidat .
lásd érvek:
"-... más perspektívából nézzük..."
..." a magyar történelmet, már többször kiderült..."
- NEM derült itt ki semmi sem .Egyszer sem , mert tárgyi tévedések előfordultak , és kihangsúlyoztam ,korábban több esetben , hogy sem töri tanár ,sem pedig régész nem volnék .Erre *szaggemberként* léptél azért fel , mit vitathatatlan álláspont ,és csak a tiéd lehet .
és végül... de nem utolsó sorban :
"...- vitastílusod sem igazán vonzó..."
"- Nem vitáztam , max. reagáltam , sokszor nem is a véleményedre ,hanem az állításaidra és "akaratodra"..., mindenkor tiszteletben tartva úgy a korodat , mint egyéb más élettani állapotokat is .
Ha kapott valaki hideg meleget (??), csak mert nem helyeselte a merev állításokat , hát az éppen én voltam ezidáig . (pedig soha nem tettem hozzá az "ilyen vagytok Ti" gondolatot sem !)
Max. kacagok egy jót . A fórum azért van , hogy ...lóvásár helyett itt lehessen mindenki saját *rároóját* kidicsérő . Vér nem folyt ,...(max. a képeken a múltból)... ,és ez fontos beszéd alap később is . Még ha élessel is szeretne valaki is pl. lövetni (??) . Mert , elhangzott ez is , mit feltevési lehetőség .
Kaptatok is részemről egy "hármas" + (!) ... ezzel is erősítve a tárgy és tényszerű érveket amiket olvashattam , mazsolázhattam a hozzászólásokból , külön kiemelve a stilisztikát ,természetesen , mint hivatkozás voltát .
(...mindenkivel előfordulhatott már) ,hogy a potit is balra *tekergette*, oszt mégse anglikánus balra *hajjcsos* .Ezt a titó vagy sántító hétmérföldes(t)... istenítést ,külön köszönöm . Így is tanulhattam sokat .
Ez úton is bocsánatot kérek , hogy elnézést kértem tőletek . ,-))
Próbáltam én kérem szárnyasoktól , karburátorig ,de még a páros ujjú patásokig is sokat ... de a vírus és a *pupúúlizmus veszélye* elsöpörte még a favágást , tereprendezést témakört is így .
Nem tehetek róla nem csak a magyar nemzetet tisztem és tartom rendkívülinek , de másokét is , még ha hibátlanok is vannak köztük . De az idő mindig az igazakat tartja meg . Mi is itt vagyunk már több mint 1000 éve , a rácok is megvannak és nem tegnap óta a végeken .
Ha minket be tudtak csapni és rászedni a múltban ,akkor őket ,hogy még inkább nem annyira ??
Jó volt megismerni Téged is , tényleg ,...csak nem Temerini ...
:-))) :-))) Igen ez volt a tényleges vicc kategória . (a számla később jött)...persze .
A fórumtársunk a blokk menteseket csavarta be a balkáni *Pokret nesvrstanih* fogalomba ...
Ez históriásan nem valós szerintem . Bár tévedni emberileg lehetséges ugyií ?... de kétlem , hogy itt megállná a helyét . Hogy ,aztán mikor és meddig ,hol volt vidámabb a huszadikban ? Azt valamennyien tudjuk is . De az okok hátterét , már kevésbé értelmezzük . Mindig csak a kirakat látványa a veleje , és megy a 32-es húsdaráló rajta . A kirakatrendező léte már mit számít ? (...hísz...jönn a mentő s' elszállít) ,-)) :-))
Már maga a kifejezés is ?? = Non Aligned Movement az az: N.A.M. államokra hivatkozás ?? Ész megáll ... (majd jön a katonai az az stratégiai magyar...hablaty ! ... gazdasági "el nem kötelezettséget" tessék mondani kérem) . ,-)) :-))
Szia ! Itt van előttem,már hónapok óta az FM modul.Megvettem a kerámia kondikat,ki kéne cserélni őket,de valahogy mindig halogatom.Meg kéne csinálni,kár volna veszni hagyni,nagyon szép rádió.Örülök hogy rám ismertél :) Üdvözöllek ! Kellett nekem itt politizálni,jobb lett volna ha a rádiós fórumon maradok :)
Amikor a vörös had 1944 szeptember 12-én Turnu Severinnél elérte Ju-go-szlávia keleti határát , ott már tito alakulatait találta . Tito 1944 szeptember 18 -án Moszkvába repült (!!!), találkozott sztálinnal , s' megállapodott a szovjet hadvezetéssel , hogy a szovjet hadsereg csak Szerbia északi felén és a Vajdaságon vonul át , a front haladtával pedig elhagyja az országot .(jó kis hadműveleti terv)...ezt még *rippentrop etáás* is megirigyelte volna ??... A szovjetek roppant haderővel vonultak be Szerbiába . Puszta jelenlétük kilátástalan helyzetbe hozta nemcsak a szerbiai *quislingeket* , hanem a Szerbiában állomásozó pl. német katonaságot is . Belgrád "felszabadításában" , amely egy hétig tartó utcai harcok után 1944 október 20 -án következett be , a szovjet hadsereg is részt vett combosan , de csak tito seregeinek a nyomában . "Szerbia felszabadításával" tito kezére került a Szaloniki felé vezető vasút is (!!) , ...és ezzel elvágta azt az útvonalat , amelyen át a nagy létszámú mintegy jó 350 000 katonából álló német E - hadseregcsoport épp kivonulófélben volt Görögországból . A németek ezért a nyugati országrész úttalan útjain , kezdetben Koszovón át , később Albánia felől..., Mostaron és Szarajevón át voltak kénytelenek Magyarország és Ausztria felé visszavonulni . Közben tito alakulatai például a Kelet - Boszniában állomásozó 2. ju-go-szláv hadsereg ott is szakadatlanul támadták őket .
Ebből logikusan következik (következhet ?), hogy a partizán vezér tudta , hogy mit jelent a muszka horda átvonulása szeretett jövendő birodalma számára ...,és utána az ő hatalomra kerülési esélyei szempontjából .
A história nem egzakt T. ...( mondtam már korábban ugye ?) ,-))
Ezzel a profillal, amit feltettél, az a gond, hogy ez nem megy bele folyamatosan a talajba.
Mert nem is az a dolga, ez egy kihordócsiga, csak arra való, hogy az alsó kés által felmart talajt
el lehessen távolítani a lyukból.
Én inkább azt a kivitelt ajánlanám neked, ami egy spirálisan kialakított köracél, legjobban egy nyomórugóhoz hasonlítható, csak jóval nagyobb a menetemelkedése!
Ez valóban beássa magát, míg a lemezspirálról ezt nem gondolnám.
Sajnos, én képet nem tudok feltenni, de a net-en valószínűleg találsz majd, én is néztem, ezt a
fazont "talajhorgony" címszóval megtalálhatod, de neked valószínűleg erősebb kellene.
A Magyarországon ideiglenesen állomásozó szovjet csapatokkal a nyakunkban kissé furcsa lett volna kérni a felvételünket az el nem kötelezett államok klubjába...
A jugoszláv területekről az ott élők lényegében maguk űzték ki a német megszállókat - mondjuk ebben a többi hadszíntéren bekövetkező változások is a segítségükre voltak.
A szovjet csapatok korántsem voltak ebben a műveletben oly mértékben érdekeltek, mint mondjuk Magyarország területén.
Ezek után a jugoszlávok joggal mondhatták azt, hogy ők nem kívánnak a Szovjetunió kapcsolt részévé válni - még akkor sem, ha hasonló ideológiát is vallanak.
El nem kötelezett államok most is vannak, szép számmal, főleg, hogy a szembenálló katonai-ideológiai tömbök megszűntek. Legfeljebb nem tömörülnek szervezetbe - miért is tennék?
Jugoszlávia "elnöki tanácsában" így is ültek a küldöttek.
Miloševič ebbe nyúlt bele, amikor úgy akarta átrendezni, hogy egy ember-egy szavazat - így ugyanis neki rögtön négy szavazata lett volna a szerbek által dominált Vajdaság, Montenegró és Koszovó révén.
- Micsoda kérdés ?? ... mert , így szólt az egyezségük , muszka hordák haza ,és marad az elkötelezettség !...a tábor!! ... megbonthatatlan-ságos szoc. birodalom = az sz-sz-k elmélet ... a kommunista impérium eszmeiségein alapozva . Felrúgták ... és jött az "el nem kötelezett" duma .
Lám lám létezi liberális kommunizmus is . Hát már nyoma sincs .
Függetleníteni tudja magát egy nemzetállam ,de el nem kötelezett még a házastársak között sincs. (már mint életképes) ... bár kapjuk a *gender* elméleteket ,de az is háát... biceg ,pedig nem is zongoraszék . (ez utóbbi csupán a megértés végett volt).
A szerbek pedig nem entrópiába vitték az országot, hanem volt egy(-két) vezetőjük, akik mintegy beléjük szuggerálták, hogy a szerb népé kell legyen Jugoszláviában a vezető szerep, és ezek a vezetők tettek is azért, hogy ez így legyen. Aztán amikor a többieknek nem tetszett a dolog, még ők voltak felháborodva, és egyből fegyvert is rántottak...
...A szerbek entrópiája okán ? EZ IS pl. EGY "MOLEKULÁRIS BIOLÓGIAI ÖRÖKLŐDŐ"... IZZÉ ?
(EZT MÁR OLVASTAM) , HOGY BIZONYOS NEMZETEK GENETIKAILAG ...(NEM IS FOJTATOM) MERT SZÖRNYŰ . :-((
Már termodinamika szemszögből is sikeres a *muszkákkal* a kapcsolatuk .
olvasom ..., hogy augusztus végén Belgrádban tűnt fel , hogy Szerbia nagyon szereti Oroszországot . II . Miklós cár szobor , orosz ortodox templom és minden szuveníresnél Putyin póló .
...hm ?
A pulik önmagukért beszélnek . Úgy gondolom , hogy nem etikus egy egész nemzetet "leszólni" , még akkor sem ,ha megvezetik ("megszállt helyzetében") ...
Ismerjük a rácokat ,de arra gondolok , hogy csak mértékarányosan törjük azokat a pálcákat a kollektív fejek felett . A vezírűk , titócska népi hovatartozása , lehet ,hogy vitattató ?... Bunyevác ?
Érdekes, de Titot a volt Jugoszlávia területén (s szerte a világban) mindenhol tisztelik. Ennek oka volt...
Pár éve az építkezésemen dolgozó kőműves mester (Ő is vajdasági) meg Milosevic testőre volt... :) Huh, hogy mi mindent mesélt Ő is... :) Endrebá tán még találkozott is véle ... :)
A számok utánakereshetőek... ha összeadjuk őket, akkor sem érik el a 2010 utániakat, még a legszerényebb becsléseket sem ... :( :(
Egy nagyon komoly exodusnak vagyunk tanúi... Szándékosan előidézett? Lehet tippelni...
Valami ilyesmi extruder csigát keresek...
A képen látható cucc ippeg egy kézi talajfúró, de ennek a csigái igen gyengék... olyan kell, amit a vastagabb falú colos csőre rá lehet hegeszteni. (3 db 3,5 méteres ilyen rögzítőt kell készítenem, s háromszögelve már viharban is megmaradna...)
Az ukrán beszerzési lehetőségen felül még egy szabolcsi cég van, aki ilyeneket megrendelésre gyárt.
Hangyabokányit közelebb van, de azért .... :)
Holnaptól három napig újfent riogatni fogom a harcsákat a Tisza-tavon... Asszonykám rántott harcsára vágyik ... A férfiember meg nem tud ellenállni az ilyen kérésnek... :)
A föderatív (szocialista) Jugoszláviát Tito akarata tartotta össze - és a patikamérlegen kimért egyensúly, amire kínosan ügyeltek.
Az örökös elnök halála után a lendület még vitte egy darabig a gépezetet, egészen addig, amíg a szerbek (és leginkább személy szerint Slobodan Miloševič) hatalomvágya és kontrollmániája szét nem verte az egész struktúrát.
Azért voltak "láncos kutyák", mert nem voltak hajlandóak Sztálin alá rendeződni, nem fogadták el Moszkva fennhatóságát.
Sem absztinenssel ...sem pedig sligovicával nem sikerült .Ez viszont tény . (kimaradt az ok-okozat lekövethetősége) . A kirakatot láttuk ...sajnos és előre is láttuk és tudtuk is az elkerülhetetlenségét).
Vagy csupán a szocialista liberális ,így nacionalista hibákra vezethető vissza az "el nem kötelezettek" nem létező életképesség elmélete ? Mert , ugye egy sincs ma már belőlük .
Meg is lenne így a valós oka a mostani "sokszínűségének" ..., mert ugye elég cirmosra sikeredett . :-((
A kohéziós erő megszűntével minden az entrópia irányába kezd haladni.
Jugoszlávia esetében ez a kohéziós erő Josip Brož Tito személye volt, a szétesés katalizátora meg a szerbek nacionalizmusa és az a hite, hogy erőből mindent meg lehet oldani... pedig némi józan ésszel összetartható lett volna... és megspórolhatták volna maguknak a vérontást...
Amit nem tettél fel, arra pedig többféle statisztika van, mert (mint tudjuk) hazudni azzal lehet igazán!
Az is ide kívánkozna még, hogy volt egy "gyere haza fiatal" program, nagyon sok pénzért, és propagandával. Az eredményét nem minősítem, mindenki megteheti maga...
Csak egy ötlet, a hajód rögzítésére: létezik olyan csiga, amit a kordonos szőlőkben használnak,
a végoszlopok kihorgonyzására. Nem használtam, csak láttam a használatát! Erősnek tűnt.
Figyelmetlen voltál, kedves Kriszta! Azt írtam, hogy közvetlen szomszédságunkban. Az bizony csak három! :) A többivel, amit felsoroltál, nincs közvetlen határunk.
Arrébb már én is, más is leírta, hogy mi történt 2006-ban.
Tényleg nem akarok újfent belekezdeni ... NINCS ÉRTELME!
Csupán gondolatébresztésnek, ha már történelmi összehasonlítást említesz kedves Endrebá barátom, tudtad azt, hogy 2006-2010 között alig kb 45 ezer, míg 1956-ban kb 217 ezer, s aztán 1957-től 1989-ig kb 200 ezer ember vándorolt ki? S tudod-e azt, hogy ez a szám 2010 után mekkora?
De tovább lépvén ... ON.
Tudom, a gugli a barátom, de mintha nem igazán lenne mindig igaz barát ...
Extruder csigát hol tudnék beszerezni? Találkozott már valaki ilyesmit gyártó céggel, vállalkozóval?
1'-os csőre szeretnék ráhegeszteni kb 30 cm hosszban, mert a lakóhajó sekély-vízi rögzítését ilyennel tudnám igazán hatékonyan megoldani. A sima leszúrót kifordítja erősebb szélben a bele kapaszkodó, hozzá rögzített hajó két tonnája. Más pecásnál láttam ilyet, de Ő Ukrajnában vette. No, azért azéééé mégsem szeretnék kimenni... :) :)
Itt is van olyan, aki az időben közelebbit is annak ítéli, mint ami a távolabbi volt! Sajnos.:-((
Pedig egy környezetéből kiragadott, önkritikus mondatot meglovagolvava, igen ügyes, és fizetett csoportokkal is gerjesztett uszításról volt szó. Amely végül meg is hozta a "gyümölcsét"!
Azt esszük immár tíz éve. Vannak, akiknek ízlik is, mert számukra édes. Sokkal többeknek savanyú,
és egyre savanyúbbá vált, és válik! Nekik el próbálják magyarázni, hogy ez finom, jobb nem lehetne.
Nem indulati vélemény,sokáig gondolkoztam,mit és hogyan irjak,mert senkit megbántani sem a személyében,sem az elveiben,sem másban nem akartam...csak a tények egy más irányu megmutatását akartam volna...igen,egyértelműen a jelen vezetés módszerei és tettei ellen szólok-hiszen nagyrészt ők diktáltak az utolsó 10 évben ..is..
Kerités?Igen,kell-de nem reklám és propaganda célból,hanem mert kell-lássák mások,ettől a miénk,itt az jöhet át,akit mi engedűnk...nem átjáróház ez...pénzen vett állampolgárnak sem-lásd letelepedési kötvény biznisz..
Határőrség?Igen,pontosan,mint előbb leirtam,őrizze a birtokot...
Állam adósság csökkentés?Igen,kell,de hogyan,ahhoz nem értek,mert nem értek a pénz dolgokhoz...
Sorkatonaság?Igen,szervezett és értelmes módon,legalább alapszinten tanitani a fiatalokat a honvédelemre...legalább egy év,tartalmas,elsősorban katonai és honvédelmi elemeket tartalmazó kiképzést,nem ideologiai agymosást..
Honvédség?Igen,de nem a párt és egyéb tábornoki kar duzzasztását-normál,alulról épitkező,békében is hasznositható sereget maximálisan támogatnám..teljes civil kontrol mellett...
Egyházak?Legyenek-de csak egyházi,és nem gazdasági tevékenységként...értékrendjüknek európainak kell lennie,az emberi értékek és alapok figyelembevételével-egyébként tiltani..
Csinálni egy társadalmi koncenzuson alakuló,alap viselkedési és vonatkozási rendszert/Kódexet?/,amit,ha valaki nem tart be,durván megtorolni-egész kis dolgoktól,a nagyokig-akár kitoloncolással is büntetni,ha kell...de csak,ha kell...
Valami hasonlót...
Meg persze,fegyverviselési jogot ...ésszerű módon...
No igen. Ráadásul a Szlovénok ügyesen az orruknál fogva vezettek mindenkit. A teljes Jugoszláv területen szétszórtan katonai szolgálatot teljesítő sorállományt és tiszteket mind egyszerre hazaengedték. Amikor majd mindenki otthon volt, akkor határ lezár, s kijelentették, hogy kiválnak. Ekkor a horvátok a szerbekkel közösen nekik ugrottak... pár napra. Két dolog történt ekkor. Csökkentették az atomerőmű teljesítményét, s bezsaroltak mindenkit a teljes leállításával, valamint súgtak a horvátoknak, hogy "legyetek Ti is szabadok". Ekkor a horvátok kapcsoltak, s ők is bejelentették, hogy kilépnek Jugoszláviából, és megalakítják a Horvát Köztársaságot. Így is lett... No, ez végképp nem tetszett a szerbeknek... Aztán jött a mindenki mindenki ellen háború... (A szlovénok nélkül) A népirtásban nem csak a szerbek, de a horvátok is "jeleskedtek"... :(
Ha Tito 1980-as halála után a szerbek nem akarták volna azt, hogy minden hatalom és vezető pozíció az övék legyen, ha konszenzusra törekedtek volna a többiek eltaposása helyett, akkor lehet, továbbra is egy rendkívűl erős és gazdag ország lenne a közvetlen déli-Délnyugati szomszédságunkban, s nem három, amiből kettő elszegényedett...
Mert nem lesz olyan létszámú és olyan aktív tömegmegmozdulás mint 2006 -ban.
Hogy történelmi összevetést hozzak én is, a harmincas évek végén lejátszott pénzügyi összeomlást majd száz évig nem merték újra megcsinálni, mert az emberek emlékeztek arra hogy a hitelnek nagy ára van.
2006 -ban azt képzelték a tüntetők hogy a rendőrsorfal majd meghátrál a tömeg elől. Szerintem holnapután egy hasonló helyzetben nem képzelnék azt, hanem az oszlatás elől hazaindulnának.
Mert ha a rugalmassága megmaradt, akkor az hogy lefelé vagy fölfelé állnak az összeszorítható "fülei", már ez az állás biztosítja hogy nem rugózik be a felső vagy alsó gyűrűoldal az alsó vagy a felső holtponton (mintha jobbra vagy balra állnának)
Fúratjuk, és a hozzá párosított dugó kerül bele - én biztos nem számolom hogy hány köbcentit ad ki hanem csak úgy megyünk vele.
Szép ez a húsvéti fészek, de a tyúktenyésztés szakszavaiban nem vagyok ismerős.. majd megtanulom. :-))
1993-ban az őriszentpéteri katolikus templomban telepítette elektronikus orgonát Mikor kész lettem, a plébános elvitt megmutatni a környéket. Megmutatta azt a kápolnát Magyarszombatfa mellett, ahova a "szomszédból" a katonák átjártak célba lődözni a szobrokra...
Kérdeztem szlovén barátomat, hogy lehet az, hogy ők aránylag simán megúszták a háborút? Azt mondja, nyilvánvalóvá tették, hogy ha szerb katona lép Szlovénia területére, akkor azonnal leállítják a Krsko-i atomerőművet, ezzel katasztrofális energiahiányt előidézve Horvátországban és Szerbiában...
Tanulságos olvasmány még Tóth György ezredes könyve, a "Radarok a végeken". Ez a jugoszláv háború egyébként a nagy közönség által jobbára meg nem ismert részleteit írja le. Az is tanulságos, hogy az akkori honvédelmi miniszter a neki dedikált példányt nem tartotta meg, hanem bevágta a HM könyvtárba...
"durva volt, senki nem számított rá... pedig benne volt a pakliban"
Sógorom vajdasági magyarként elitdesszantos volt, aztán pár golyót a testével fogott meg, úgyhogy a kórházból át Magyarországra... Nagyon meredek dolgokat mesélt...
Illetve sok érdekességet az egész háború kirobbanásáról, az okokról...
Itt kishazánkban mindenki élte a kis életkéjét, még most sem tudják, hogy voltaképpen mi történt "délen"...
Az nagyon durva volt, senki nem számított rá... pedig benne volt a pakliban, hogy a mesterségesen egybentartott föderáció a kohéziós erő megszűntével szét fog hullani, legfeljebb az nem, hogy a szerbek ezt tűzzel-vassal megpróbálják majd megakadályozni.
A fegyvereket, ha jól emlékszem, a horvátoknak adtuk el, és ott nagyon kellett is, mert alig tudták megfékezni a szerb gőzhengert...
Miért nem valószínű? Gondoltad volna, Endrebá, hogy a mi gengszterváltásunk után véres polgárháború és durva népírtás lesz a déli szomszédunknál? Még hazánk területére is áttévedtek... illetve a népírtást hazánk is segítette fegyverekkel, lőszerekkel, melyek előtte pár évtizedig a munkásőrség játékszere voltak...
Mellesleg a kapott ellenérték mdfes urak farzsebébe vándorolt, sohasem látta ezt a tételt a költségvetés...
Jártam a szétlőtt Szarajevóban, láttam Szarajevó rózsáit, s láttam sok kiégett, szétlőtt házat a volt Yugó tetületen sokfelé...
Jobban éltek, mint mi, járhatták a világot... aztán megtörtént az, amit még ott sem hitt volna senki sem... :(((
Igen,figyelnek,mert a csuti vajda kiadta,hogy figyelni kell...vajon miért is...talán fél...valamitől.Igen,ez nem polforum,itt nem fő téma kellene ennek lennie-meg sok másnak sem...de ez van,ebben élűnk,ez határoz meg már mindent szinte...vele vagy,vagy senki vagy...
Felvilágosult,értelmes,felelős embernek illik már tudni,látni kell,mi a helyzet-és,ha van véleménye,egyelőre még mondhatja-még mondhatja...persze,csak kulturáltan...
Érdekes,hogy némely kolléga micsodákat-hogyan-mit ir...pl a többsének jó...a gyurcsányozás,tiz éve már...a bigott hitvilág kérdése,a hamis-hamisitott próféták emlegetése...ilyenkor csak nézek...hol élek én?Hol élnek Ők...atyavilág...ezért vagyunk,ahol vagyunk...közben meg szervezett emberirtás,tudatformálás,totális lopás,törvénytelenségek tömkelege-és ez a full tisztességesnek mondott,gondolt komáknak jó...mert vagy vakok,vagy "hivek",vagy hülyék,vagy nagyon meg vannak véve a hatalom által...valamiért...valamit...Mivel nem polforum,nem ragozom tovább...de leirom,nagyon nem tetszik,ami mostanság van...minden szinten...nem értem a Mi-és más nincs elvet sem-illetve értem,de ezt ma alkalmazni,Európában....Erős és büszke magyarok-a sok barom meg megeszi,m
ert izlik neki-annyi esze meg nincs,hogy belásson a paraván mögé-mert nem akar belátni...boldog együgyüség...micsoda perspektiva..a jövőre nézve...
Meglepődöm néha.hogy micsoda érvek vannak,micsoda magyarázatok,ahogy a szart kenegetik...itt a baj a nyakunkon,nézzük-látjuk,a dilettáns vezetés tevékenységét-Orbán hivők,hát még ez sem elég nektek,még több vért akartok-ébresztő,ébresztő....ma párezer embert dobnak a lecsóba a korházakből ki...holnap ki következik,aki utban van...és mi lesz,ha a helyzet erősödik-élessel lőnek...nem gumigolyóval,mint Gyurcsányék...anno...régen
Szóval,ne politizáljunk itt-de azért lássunk is,ne csak nézzünk..
Igen így van , minden esetben új zéger mennyen be és üljön is mint *Katiban a gyerek* .A hornyok ilyen kori tisztítása fontos . Ha fúratjátok , fúrjátok ,akkor érdemes a szinyónál a hatvanast furatot megcélozni . Nem lesz gyorsabb ,de felmegy a gesztenyésbe nyöszörgés mentesen .
Nálunk mind a négy (leányt is bele értve ) ezeken a vasakon nőt fel .
Talán a Krisztikémé maradt alapfuraton ,de a másik három dorogi dugóval szelte a B.keszis lapos utakat . ,-))...izé ! wudigesz -it .... xDD
Más ...
Húsvéti fészek ...ezt se a nyuszika rakta ... xDD ,-)) Ha sokallnád mennyiségire , ...akkor elárulom kanadai vad pulyka kotlós a "gép" itt . Kegyetlen mélyen ülő anyaállat .Még én is elcsodálkozom ezen .
A kiffijam S51N -ese éppen fúrást igényel, mert a dugattyúcsapszeg biztosítógyűrűje elhagyta a rögzítőhornyot.
ZilGuru barátom szerint a probléma oka a biztosítógyűrű hibás helyzete lehetett, mert ha a mozgásirányra nem párhuzamosan hanem merőlegesen állnak a gyűrűvégek, akkor a holtpontokban berugózhatnak.. kiakadhatnak a horonyból.
Hétezerötszázért minden problémát megjavítanak, csak össze kell majd szerelnie a srácnak.
Ezt nem tudtam! A definíció szerinti politizálásra ugranak, vagy az acsargásra / karaktergyilkolászásra / verbális patakvérre? Nem mindegy, utánanézek az ászf-ben, köszönöm a tippet! :-)
BVF 16 -os N ... család , de eredetileg ezek Bing 17 -esel vannak szerelve . Érdekessége ,hogy a két kompresszió gyűrű is passzolt bele a szinyóéktól , minimális bereszelésest igényelt .
(Muraszombaton megkapok ugyan mindent a drágámhoz , de most a kénysz@r helyzet miatt alakult így.) Végül is kevesebb mint a fele lett a költségek kiadása . A fene gondolta előre . ,-))
Mindkettő nagyon aranyos , de az endurót jobban kedvelem azért . Az egyik az APN a másik pedig ATX ... Természetesen gyári furattal ötvenesek maradtak .
..kábé a csiszolt kőkorszakban történhetett, amikor azahüje Alfréd barátom harmadszoris összekötözködött a vancouveri Attilás barátommal, és muszáj voltam a második békéltetési kísérlet után megkérni a BorÁsz -t hogy menjeninnen kötözködni egy másik asztalhoz.
Erre nyitotta a saját topikját, ami mostanára az én ellen...hm.. ellenzékem asztalává fejlődött.
Talán tudod is hogy Freddyvel megmaradt a jó viszonyom (illetve azt nem tudod hogy Attilás végleg abbahagyta az INDEXezést) - de akkor ha nem választok a kötözködős és az őt kötözködésre provokáló másik nick között, akkor már akkor megtörtént volna a topikszakadás.
Szóval bizonyhogyvan mikor muszáj választani az egymással összeveszekedős barátaim között.
A politizálást - amennyiben az a közös dolgaink megbeszélését, intézését jelenti azokkal, akikkel nem értünk egyet - nem szabad abbahagyni. (szerintem)
Vitakultúrán javítani: az mindenki kötelessége. Egyszerűen kell kezdeni valamit azzal a helyzettel, hogy ami egyik oldalról 6-osnak tűnik, az a másik oldalról 9-esnek. Ettől függ, hogy egyes helyek jó helyek, vagy nem. Ahol elfogadják a nézőpontunkat cserébe azért, mert mi is megértjük, és elfogadjuk az ő nézőpontjukat, ott sokkal jobb a hangulat, mint a nézetazonosságon alapuló, mindenki mást ellenségként kezelő csoportokban. Ki kell próbálni, tényleg jobb ott egyedinek lenni, ahol ennek becsülete van, mint egy massza részei lenni, ahol arra kell figyelni, nehogy véletlenül kitűnjünk valamivel.
Ahogyan az átfogó, értelmes gondolkodás érdekek / értékek különválasztásáról (filozofálgatás) is belefér itt két trafópálca meg egy megnyerő mosoly, vagy egy figyelemreméltó lábikra közé, úgy a magánérdekek közérdekké alakításának (politika) bírálata / méltatása is beleférhet. Azt hiszem. Amiket itt olvastam, abból én ezt szűrtem le.
Ha pedig azt értetted alatta (ha jól tévedek), hogy addig kellene lelassítani, amíg úgy meg nem bántódnak itt emberek (tök feleslegesen), hogy aztán már látni sem bírják majd egymás nick-jét, abban teljesen egyetértek veled!
Szevasztok barátaim, tegnap muszáj volt félretennem a billentyűzetet.. és most is csak olvasni gondoltam.
De már sokadszorra látom hogy hogyan csúszik meg a téma a kanyarban, és egymásról kezdtek rosszakat feltételezni.
Az én barátságom tart benneteket ennél az asztalnál, nem a topiktéma. Nem a pénzetek, nem az iskolai bizonyítványotok és nem a hatalmatok a nagyrabecsülésem oka. Hanem hogy mindegyikőtök tesz valami olyant ami engem érdekel.. amit úgy csinál hogy én is szeretném úgy csinálni.
De ahogy látom, az én nagyrabecsülésem nektek egymás között nem elég a lenéző kivagyiság elkerüléséhez.
(Van kábé kettő vagy három nick itt aki nem a barátom, és pont ezért : mert valakit lenézni jönnek. Itt lehetnek amíg nem tiltják ki őket, de nem nagyrabecsülést - egy szót se kapnak tőlem)
Most mondjátok meg nekem : muszáj egymásról.. egymás személyéről rosszakat feltételezni?
Feszült, ideges mindenki, ez tény. Engem inkább az zavar, hogy hamar nagyon szókimondó leszek, pedig egyszerűbb és praktikusabb lenne a legyintéssel kombinált leszarom tablettát alkalmazni kúraszerűen ... itt is pl. :))
Kevesebb morcoskodás s idegesség... hiábavalóan... hiszen az ember csak a saját életén tud változtatni, komoly elhatározással...
Szerelni is tanácsos ilyen időkben , nyugtató hatású lehet .... sőt . ,-)) spontán megoldásokat szűlhet a nyugodt gondolat ...és nem szól bele a szomszéd sem . Még csak az kéne vacogó fogakkal halgatni az új meg még újabb armagenos- dikat .
Szinyó karburátoros kis Tomos moci torokja ... :-))
Még a hideg alapjáraton kell valamit kiagyalni ...(szerintem sokat kap)...
Nálam szerencse volt , hogy a fiúk átvették a legelő rendberakási hadműveletet ... (engem beküldtek csibéket számolni). xDD ,-)) ... na meg nézzem meg az új lakok bendőjét .
Huncut egy csapat ez a kis Patrolos kft ! ,de valóban jó hangulatban telt a Húsvét , (titokban csendes munkákkal persze...) Hiszen hamarosan vége a kényszer szabinak ...
Elmennek a bacikák is kotlani ,és ne adj Isten ...de visszajöhetnek ősztájékán azért ??...(még se köhécselhetjük végig a májustól *szeptemberi-get*) ...vagy igét ? Szóval azt sem lehet kizárni ugye ?? Itt se vadkender nő ám , hanem a tojások holnapuránjai . Ha már jön a világvége , meg a pusztulás ,akkor keltetni kell és kész . ,-)) :-))
Hogy is mondtad ?? ...."- ez a tanulatlan tuskó elmebeteg." ...."Kurva keserves világ jön ránk, azt hiszem. Ezek az aljasok felfegyverkeztek, és gátlás nélkül lövetni fognak rád. Meg rám..."
- Talán attól tartasz , hogy "visszalőnének" a tegnapelőttiekért , persze csak szemmagasságokban , persze úgy "figyelmeztető"...ill. oszlató szándékkal ?? A lovas rohamot kihagyni tetszett (kardlapozva ...kaszabolva ) ... :-((
Akkor nem lennének különbek semmivel sem , ...én meg így látom . Narancsos (citromos vagy banános) mentessen .
Így aztán megértem azt is ,hogy kétharmad lett a vége ... (még akkor is ha csak kékboritékos vagyok) ... hoppá !
Gondolod komolyan , hogy még egyszer lehetne így lövetni ...mint 2006-ban ?? ...(szerintem a baci az hatásosabb)...
Na... kaptam öt képet ,... (2-tő olyan véres horror , hogy töri anyag ide vagy oda nem gondolom ,hogy flexelhető) ...
Nem saját gyűjtemény ! Mielőtt még felém is repülne ...(a humanizmus dem . meggyőző féltéglája úgy érvelés és nyomaték képen ...)
Ügyelve arra , hogy nehogy aztán felismerje valaki is magát a felvételen .
Egy érintett torontói barátunk , hozzáfűzte , hogy nyilván valóan csupán csak "visszajuttatásról" lehet szó . Ne vitassuk , hogy ki az aki : "amikor visszadobott", ...
... nyitván csak viccelt a főtörzs ...
Ők már inkább ,kicsit nyomatékosítani szették volna a véleményüket ...( 1 téglával még is csak meggyőzőbb a vélemény nyilvánítás) ...
Jó ez a topi-k még most is , ... még ha nem is mindenki "OG".-zik ,reggel meg este egy köbmétert karmester intésre . ,-)) :-))
Kértem a kanadai fiúkat , hogy "kődobáló" infót tudjak kérésedre !... adni , nekem már nincs csak akkori Ludas Matyi adatom . Azok is borzalmas felvételek fiatal gyerekek ellen ...De van benne öttusázót félholtra vert képek is ... :-(( :-(( Az idő eltolódás miatt , kihez is forduljak ilyen gyorsan ... Aztán ott is bacis a levegő , órákat dekkolnak a W.C. -papírért ... Ausztriában már elfújhatta a szél ?? ...mert nyitottak a *boótok* reggel . Pedig közelebb van az olaszokhoz . hmm ?
Hozzá tartozik a történelem ismeretekhez , ma már a 2006 is ,ahogy 1956 .... Más szemszögből nézem , mert részese voltam a 70-es évek fővárosi éjszakáinak is és bizony egy két intézkedésnek is ... Ne tudd meg .
Fideszes izének nézni , csupán , mert nem azonosulok a komszomol-dival ??? Azért egy kicsit , hogy is mondjam csak? (hagymaszagú mézeskalács lenne .)
Értem én , hogy van egy vélemény ,és ha és amennyiben ...mondjuk lenne egy másik ,az már pffuú!!! ... de hát ,nem így zajlik az élet , ha már valakinek van ,...vagy volt anyósa ?? ...felesége ...leánya , annak nem kell ezt elmagyarázni . ,-)) :-))
2006-ban orbán puccsot hajtott végre. Azóta is az országot zabrálja, most jól látszik a vírus miatt, hogy hiányzik az eü pénze, az oktatás pénze, és az ERKÖLCSI TŐKE, amit tönkretett ez a tanulatlan tuskó elmebeteg. Hiába véditek. Jól mondta rendszerhiba, nem lehet új lapot nyitni.
Kurva keserves világ jön ránk, azt hiszem. Ezek az aljasok felfegyverkeztek, és gátlás nélkül lövetni fognak rád. Meg rám. Meg a saját rokonaikra. Ne legyen igazam.
De aztán nehogy panasz legyen rám ??... ,-)) Régi veterán vagy ,és így megnézem a gyűjteményemben , talán akad izé ,... lesz-é **flaszterozó** szaki / 2006 ??
Hozzá tettem a "fűszereket" is Mester . A kalibert sem hagytam ki ,... (oszt nem akartak valahogy menni , ...hát kicsit megnógatták a kedélyeket) ... úgy ahogy szokták . :-(( Most azért nem látok ilyen eszközöket , pedig háát ugye ?? A nemzetközi helyzet mintha fokozódna ... ?
"- A szemkilövetésről meg... tőlem aztán éleslőszert is használhattak volna a felbérelt ..."
-( Gondoltam ,pontosabban gondolhattam volna , hogy simán belelövetnél , gyerekekbe asszonyokba is , hiszen azok is ott voltak . Talán "rossz időben rossz helyen ??) :-((
*Béla-bácsink* is keveslette ... anno a 450 akasztott honfitársunk ...
- Ezek után már azt is megértem a (humanizmusod árnyékában) , hogy akácfát is tudsz hegeszteni .
Ne szidd a rendszereket szerintem ,(a mindenkorit sem !) , mert ha lenne hibátlan ,akkor nem választották volna meg őket .
Nem cáfoltam és nem is fogok semmit . Rémálmaim sincsenek . De egy fórumtársi ötlettel rendelkezem azért , ha már elolvastam soraid . Mielőtt a *bekattanás* tünetei jelentkeznek , ki kell jönni a zuhany alól és ...kezet kell mosni . Talán segít majd .
Több tanácsom nincs . Gyurcsányért is imádkoztam ...,ezért a mostaniakért is fogok , hogy a tőle telhető és elvárhatók javunkra legyen .
Senki ellen , hanem valakiért ,valamiért lehet ,...sőt kell is lépni .
A latrokért szoktunk aggódni és nem az igazakért ,vagy azon igyekvőkért .
Az osztályharcos *komszomol-dira* nem is reagáltam , mert minek ? Mindent nem lehet és nem is szabad pénz központosítani . Középen állva már a "nemet mondás" képessége szabja meg a minőséget és nem a státusz pill. helyzete .
Az ószeres , vagy kufár fia is lehet nemes , az az...közép ,... de ahogy látom igen nehezen ... ,-))
Most éppen a bfi. nemesítése , hasznossága ami központi lehet pl. nálam is . De az új marhák sem kivételek .Hiszen velük fogunk élni ...
Még akkor is ha kinyitottak reggel az üzletek (lásd Ausztria) ...! ... huss bacikák... ,-))
Ha érted ? ...,akkor igen , ha nem ,akkor nem nemesedő ...(sitő) .
Már megint az értő olvasás hiánya keveredik esetedben a rémálmaid materiálizálódási vágyával, s az elgondolkodás helyett gyorsan pocskondiázást látsz oda, ahol szó sincs ilyesmiről, de az ellenségképgyártási késztetésed valamiért erős.
Újfent elmondom, hátha dekódolód végre, legalább egyszer... :))
Nincs értelme oldalakban gondolkodni.
Az értelmes, önálló gondlatokkal bíró hazaszerető ember ahogyan gyurcsányt elutasítja, ugyanazzal a lendülettel orbánt is.
Ha a pénzt lenyúlják vagy hülyeségekre költik el, annak az oktatás, az egészségügy látja kárát, így mi állampolgárok, s a gyerekeink, unokáink.
Ez nem indokolja ,hogy gyaláz és leminősíts egy egész nemzetet ...vagy népcsoportot .
A hungarofóbia = raszizmus , és nem éppen demokrata szagú . Ha tabis dobozzal , ha pedig pálinkás demizsonnal is bátorítod ezen eszméket . De már olvasva korábbi soraidat is , kielemezted molekulár biológiailag is ezen részét . Hogyan is öröklődik stb. Észbontó...na !
A magyar nemzetet nem szabad így minősíteni .Környezetem és benne én is , ezt nem tenném . Ennek semmi de semmi köze a napi.pol.-hoz .
"Ha valódi zsarnok kerül a nyakára, akkor elzavarja..."
Ha mindezt viccből írtad, akkor még talán együtt kacarászhatnánk is akár, de ha komolyan... az viszont érdekes... hiszen a zsarnokot ippeg most polírozzák fényesre a krumpliért s böske utalványért megvásároltak...
Igen büszke a magyar , mert van mire (!) ... ha valódi zsarnok kerül a nyakára , akkor elzavarja még a zsivány hozzátartózóival egyetemben is . 1956 is megmutatta ...de 2006-is !!
El tudom képzelni ,hogy ez fáj ...,de attól még így van .
A cavinton nem az igazi, mert kicsi a doboza, s kevés dolgot lehet ráírni, mondják azok, akik ismerik... :))
Másképpen látjuk a történelmünket, az ország helyzetét. Mìg te oldalakban, hamis ideákon lovagoló galád politikusokban vagy csak képes gondolkodni, addig én meg országban és népben. Mert Magyarországon a magyar népre és az országra azok jelentik a legnagyobb veszélyt, akik nem ismerik fel azt, hogy a politikus-istenük átveri őket...
"...- A magyar ember nagyon sajátos figura. Még a gondolkodás jogát is képes az államra ruházni, hogy neki csak le kelljen nyelnie a pépesített világlátást... ilyen volt az előző rendszerben, az azt megelőzőben, és ilyen most is. Önállótlan, gyáva, megalkuvó... ha az állam megvédi vélt vagy valós ellenségeitől, önként és dalolva szolgál ki egy mégoly elnyomó rendszert is." - ...
Egy bátor nemzettel egyetlen egy politikusbűnöző sem merte volna megtenni azt a megtorlástól és a büntetéstől való rettegés miatt, amit meg mert tenni pl az elmúlt 30 év összes galádja... Sőt, egyre rosszabbak jöttek...
Törtent valami velük? Nem történt. Akkor hol a bátorság?
Mivel tudod ,hogy nem ... ,így marad a mosolyod a végén . :-))
El van fogadva . ,-))
Soraimat amikor megosztom másokkal , vagy éppen veled , akkor nem zsigerből teszem .
Testi ingereimet inkább a hálószoba matracán élem meg . (...csupán a tényeket szerettem volna emlékezetedbe visszacsempészni) ... bár a Cavington is csodákra képes . ,-))
A világon a legbátrabb nemzetről írsz , aki olyan sokszínű és olyan változatos felekezetű ,tehát szakralitásában is egyedülálló ,akiről csak jót , vagy semmit (dehonesztálót) nem lehet ,és nem is szabad mondani .Kultúráról van szó .Ha a Jó Isten ruházata pl. a nemzetek , akkor a kalapján a virágszál mi vagyunk .
Ha nem így lenne ,akkor tessék kérem nekem sorolni az 1000 év feletti példaképeket ?
Nincs szánalmasabb, mint 10 év maffiakormányzás után gyurcsányozni!
Amúgy idézni csak pontosan s szövegkörnyezetet is ismertetve ildomos. Az "el lehet menni" lózungot akkor mondta ez a paprikajancsi, amikor a fidessközeli üzletemberek plusz kedvezményekért hőbörögtek. Illene tudni!
A szemkilövetésről meg... tőlem aztán éleslőszert is használhattak volna a felbérelt ultrák ellen, akik autókat gyújtogattak, szándékosan rendőröket igyekeztek megnyomorítani, szétbarmolták a tv székházat...
Alkotmányos rend megdöntésére való törekvés... ami aztán 2010 után a buta választók miatt meg is történt...
Ezek súlyos szavak , még ha Te írtad is .Csak jól gondold át ,még ha reggel meg este stb....,és nem csinálsz közben semmit (!) ... Talán a hét egy délutánján majd nem "öszödölsz" egy kupacot és átolvasod amiket írtál .
..."- Ugyanis az ellopott tízezer-milliárdokat tőled, tőlem, a gyerekeinktől és unokáinktól lopták el.
Emberek milliói nélkülöznek, miközben pár ezer ember döbbenetesen meggazdagodott... többek közt a nélkülözők fejét taposva... beletolva őket így a mocsárba... :("
A magyar ember nagyon sajátos figura. Még a gondolkodás jogát is képes az államra ruházni, hogy neki csak le kelljen nyelnie a pépesített világlátást... ilyen volt az előző rendszerben, az azt megelőzőben, és ilyen most is. Önállótlan, gyáva, megalkuvó... ha az állam megvédi vélt vagy valós ellenségeitől, önként és dalolva szolgál ki egy mégoly elnyomó rendszert is.
Nagyon-nagyon szeretném azt, hogy ha reális eséllyel bírna akár még tucatnyi másik út is...
De két lábbal a földön állva ... olyat látok, ami nem tölt el örömmel. Gyáva, lusta, megalkuvó az emberek jelentős része. Még a saját boldogulásáért sem akar, mer tenni... Az hogy nem tanul, nem képzi magát, egy dolog, de a saját maga és az utódai érdekeiért sem mer mozdulni, megszólalni.
Ugyanis az ellopott tízezer-milliárdokat tőled, tőlem, a gyerekeinktől és unokáinktól lopták el.
Emberek milliói nélkülöznek, miközben pár ezer ember döbbenetesen meggazdagodott... többek közt a nélkülözők fejét taposva... beletolva őket így a mocsárba... :(
Tudom, hogy (a jelen mentális és hatalmi helyzet miatt majdnem) lehetetlen dolog az elmúlt 30 évre visszamenőleg ... Nem a múltban élek, hanem a jelenben, s a jövőt tervezem. De ....
Ez nem gyűlölet, hanem alapvető társadalmi igazságosság, egy társadalmi norma, a törvények betartása.
Aki lop, az nyerje el a méltó büntetését.
Tök mindegy, hogy miféle kamuidea mentén politizált...
De sajnos ezek egymás seggét védték... S bár az egyik hiénacsapat elkezdte levadászni a szomszédos, gyengébb hiénacsapatot... de senkit nem löktek a bivalyok (a nép) elé...
Ha királynőnek születtél volna, méghozzá igazságos királynőnek, akkor kegyetlenül büntetnéd a gazt, s igaz szívvel védenéd a néped... :))
Ha az emberek a szemüknek hinnének, akkor a narancsosokat már kétezerben elkergetik, az összes korrupt rendszerváltó párttal s politikussal együtt. S maximum a börtönévek számáról lett volna népszavazás ...
S hogy ha Te, én, akárki odakerülne, mit csinálnánk, mit csinálna más? Ha a nép elítélné azokat, akik becstelenek, hazugok, korruptak, és nem lehetne nem hogy százmilliárdos lopást megúszni, de még egy egymilliósat sem, mert a politikusbűnözőket sokszoros súlyozású büntetés leakasztása veszélyeztetné, akkor már lenne vesztenivalója mindenkinek...
S már meg is indulna egy egészséges szelekció. A zavarosban halászni akaró galád hamar elnyerné a jutalmát, így azok kerülnének a megfelelő pozíciókba, akik valóban a köz javáért igyekeznek tenni.
Ez bizony nem csak nekünk nem megy, de a többi posztkommunista országnak sem... De érdekes módon pl az osztrákoknál, norvégoknál, németeknél elenyésző az olyan durva politikusbűnözés, mint felénk, itt... Kishazánkban még kormyányzati-törvényi szintre is emelték... Nem érzed ezt gáznak?
Nem tudom, ki, és miért mínuszolta a hozzászólásodat, mivel a tökéletes, őszinte valóságot írtad le. Ez vajh kinek és miért fájhat?
Mindenesetre ellensúlyoztam egy plusszal. :)
Sógornőm Skóciában él. Most még egyelőre ott rendben van minden, van élelmiszer, jól működik a szociális ellátórendszer, de jóval nagyobb baj látszódik körvonalaiban London környékén és onnét délebbre. Egy ismerős az amúgy európai átlaghoz képest jóval szegényebb Dél-Olaszországról mesélt döbbenetes dolgokat. Ők ott élnek...
Nézzük mit csinálnak jól itthon, és mit nem...
A közpénzszivattyút ezerrel felpörgették... Vajh mit tudhatnak a valós helyzetről, ha gőzerővel nekiláttak a további zsebrespájzolásnak? Bizony, illendőbb lenne minden forintot az egészségügybe és a emberek ételhez juttatásába tolni... Aki ezt nem látja ... hááát ...
Európai trend, hogy sehol nem mernek totális karantént s kijárási tilalmat bevezetni, hiszen egy leállt gazdaságot nehezebb újraindítani, mint egy még totyorgót.Ez akár kishazánkban is valid megoldás lehetne... Bár jelzésértékű az, hogy kiknek az érdekeltségébe tartozó dolgokat pénzelik...
Iszonyatosan cinikus dolognak tartom azt, hogy az egész világban a politikusok a teljes társadalom átfertőződésére játszanak, még ha tagadják is ezt...
Az örökítőanyagba igen sok minden bele van írva, hiszen a kialakult személyiség két fő dologból tevődik össze.
Öröklött adottságokból + tanult adottságokból.
Az első adott, bár rengeteg minden befolyásolja pozitívan és negatívan. Azonban a tanult adottságokon rengeteget lehet csiszolni vagy elhanyagolni.
Ez utóbbi bizony, a környezeten, a szülőkön, iskolán, a szorgalmon múlik.Nagyon nem mindegy, hogy mit lát otthon, vagy milyen iskolába, közösségbe kerül a fiatal elme.
Amelyik családban a gyerek azt látja, hogy érdemes szorgalmasnak lenni, tanulni, bizony, hatalmas előnybe kerül a többiekkel szemben. S ha mindezt a szülei még biztatással és anyagiakkal is megtámogatják, határ a csillagos ég.
Az iskolai oktatással is gondok vannak már régről és ez a hatás kezd érlelődni ! Nézd meg ezeket e teszteket hová dobja a magyar fiatalságot ,ott is sereghajtók vagyunk ! Az emberek nagy része nem tudja ,nem érti mi van egy zacskó vegyszerre irva ,pedig ott áll rajta minden feketén fehéren ! Akkor hogy várjuk el tőle hogy egy okosabb politikus ne verje át a jogi szóhasználatával ! Van aki megkérdi az 5 grammos zacskóból mennyit tegyen 10 liter vízbe ,pedig rá van írva ,pont 5 grammot !!! Nem mondom hogy én értek mindent de legalább veszem a fáradtságot meg kérdek több embert mondjon véleményt ,és eldöntöm mi legyen a vélemények alapján ! Van aki ezt az elgondolásomat presztizs veszteségnek éli meg !!!! És sorozatban csinál hülyeségeket amikről már az elején megmondható hogy nem lesz belőle semmi sem ,és bukás van néha nem kicsi !
Nézd, én alapjaimban nem vagyok olyan kicsinyes, mint a politikusok többsége. És nem milliárdos akarok lenni a politikából, hanem tényleg tenni valamit ezért az országért.
Platon-tol,Sigmund Freudig,minden "személyiség"kutato arra a végkövetkeztetésrejutott:
a egy személy .szemilyiségenek megváltozása részére nem érzékelhetö ,nem érez változást szemilyiségébenn.
az álltala "gyakorolt" viselkedés számára természetes ,melyesetbenn a meggyözödés (méghe beteg is) másszemélyiségéteszi..
negativ hatása ,pl.egy társadalomra, egy személyre számára természetes,magasabbrendüembernek (embereknek)tekinti magát..
Pl:romai ,német birodalom stb. ,személyekre számtalanpélda adodik...
"...ha én kerülnék oda, akkor én is olyanná változnék."ez a elmélet,egy egészséges szemilyiségreutal,egy ,"nyugalmi",külsöbehatásoktolmentes helyzetbenn
ahol a szemilyiség életfeltételeknek,egzisztencia stb.megtartásához elegendö ,hangsulyozom külsöbehetás(kényszerhejzet)nélkül ..
deha "vérremegy a dolog"érvényesülés ,hirnév,hatalom megtartása ,mindenkiböl egiosta "állatlessz"a mi egy természetes emberi (állati is)veleszületett tulajdonség..amit az evolution
"megkövetel"tölünk
ha Te kivételVagy ,egy homo superior hozzádképest alapfokon"gondolkozó" csuszomászo..ha ha
És mit tehetsz az ország legerősebb erejével szemben? (államhatalom)
Amikor a rendszerváltáskor eltörölték a képviselők visszahívhatóságát, megmagyarázták - és tehetetlenül elfogadtuk. Aztán százszor megígérték hogy a háromperhármasokat leleplezik és ..
Ahogy írod, a többségből hiányzik a tűz és a saját magába vetett hit és a maga képességeire való büszkeség. Talán mégis meglehet, hogy ez is bele van írva a sejtek örökítőanyagába, csak még nem tudjuk hogyan és hova. De ha mégse így van, akkor is más fölözte le azokat a tehetségeket, akik elmentek és akkor is hiányzik az példaadásuk és mindaz, amit megteremthettek volna a tudásukkal és a képességeikkel.
De ha anyagilag az a tevékenység hoz annyit a konyhájára hogy amire szüksége van azt megengedheti magának.. mondjuk havi háromszázE -t.. akkor miért lenne alsó osztályú?
De ez nem mehet így a végtelenségig ! A közpénzt azt tisztességesen arra kell fordítani hogy az embereknek jó legyen ! Gyúrcsányt megint fel kell hozzam ő 1 forintért volt miniszter elnök !!!! Akkor csak létezik jóember is ,emberek is ! De ha a rosszat otthagyjuk a helyén akkor csak még több baj lesz ! A másik fórumra betettem mit mondanak az okos emberek, és nem is itthonról hanem Anglia ,meglehet lázadás lesz, éhség lázadás! Milliószám kerültek az emberek az éhezés szélére ! Amerikában 30 millió munkanélkülit jeleznek !!!! Még a gazdasági világválságban sem volt ennyi földönfutó ! Ott vagyunk a zombi lázadás perceiben ! És nem látom minálunk milyen forgatókönyvet készítenek erre az esetre ,mi fog meg állítani egy 3-400 000 -res tömeget hogy ne vegye el a kenyeret előlünk ??? Penge élen táncolunk ,mert a kormány olyan amilyen ,meg a nemzeti harc ! Ha bedől teljesen a munka világa honnan lesz pénzünk élelmiszerre ? Azok akik emeletes házban élnek mit esznek ?? Én még vetettem a kertbe borsót, répát, zöldséget, hagymát, krumplit ,van pici tartalékunk ,némi lekvárunk ! De ahol spájz sincs ,pénz sincs ott mi lesz ? A sok pénzt elköltöttük stadionra meg hasonló baromságokra ,mire lesz jó ez nekünk ? Ahelyt hogy az egészség ügyet tettük volna rendbe ,gyártottunk volna bármit ami magyar termék és az embereknek volna most tartaléka ,mert mondjuk jól kerestek volna ,de ez itt nem volt, és most a semmiben itt lavírozunk 1-2 hétig ! Még az is jobb volna ha minden két évben választás lenne, és aki ott volt azt ne lehessen újra választani ! Csak a fiatalabb generáció képes megoldásokra ,az öregek ugyan bölcsek de nehezen változnak ,vagy a berögzült szokásaik rabjai !
Maga a munka.. a teremtés szeretete az elég vékonnyá teszi(.. hm.. tenné) tényleg a középosztályt ha az lenne a választóvonal az osztályok között.
Dolgozni csak akkor jó ha látja tőle megvalósulni az álmait a dolgozó.. a munkás. Nabaxx.. a munkásosztály lenne a középosztály? Neeem.. ..akkor a hobbimunkások?
Szóval attól tartozik valaki a felső osztályba hogy megteheti hogy henyéljen? De ezt megteheti az is aki megélhetési gyerekgyáros, vagy pláne megélhetési nevelőszülő. Ha neki elég egy ágy.. hogy henyélhessen és gyárthassa a következő családipótlék-forrást.
És hány csalódás láttatná veled úgy hogy csak nem lesz egyszer.. se?
Amit írsz, az a remény hangja abban hogy a hatalom nem tesz gazemberré mindenkit - de (olvasva Rendszer.hiba véleményét az elmúlt 150 év hatalomtulajdonosairól) nem látod úgy hogy ez a remény alaptalan? Nem látod úgy hogy abból kéne kihozni jót amire számíthatunk? A hatalomvágyból, a pénzéhségből, a lelketlenségből, a törtetésből, a lenézésből?
Mert akit abba a szarba belemártott az élete, az olyan lett tőle.
Nnnamost : mártogatóst játszunk négyévente, vagy hagyjuk a sárosakat a trágyalében és újakat pedig nem szavazunk be oda?
A te emlékeid is a rendszerváltozás sűrítménye.. A távozó eszme nem tudott már megélhetést adni, az érkező pénz pedig radírral csinált magának tiszta lapot.
A pályaválasztási tervek pedig akkor voltak a leginkább szerencsejáték-jellegűek.
Én a munkaerő-kölcsönzőket tiltanám be/szűntetném meg, ahogy vannak. Most, hogy egy csomó gyár leállt, kirúgva a munkavállalók nagy részét, most pattintanék be egy ilyen törvényt. Mindenki a kb. a másfélszeresét-dupláját keresné a jelenleginek, a fő munkáltató költségnövekedése nélkül.
Én mindig csalódtam, vártam hogy az embereknek jobb lesz, de nem lett, csak még inkább rossz lett ! Én véleményem az inkább váltsunk mint ez maradjon ,és ezt addig váltogassuk amíg nem lesz egy normális kormányunk ,mert csak lesz egyszer ,másfelé is cserélődnek a pártok, kormányok de ha itt most ez betonozódik akkor itt semmi sem lesz ! Már most is minden téren sereghajtók vagyunk ! Ennek a végén kullogásnak évtizedekre meglesz a böjtje ! A fél világban 1000 eurókat osztanak itt nálunk mit is adnak ? Majd segíti a vállalkozót aki jót röhög rajtunk és jól él belőle én meg ebben az évben még nem kaptam fizetést ,a decemberit kaptam meg nemrég ! Az ilyen dolgokat is csírájában kellene elfojtani nem hagyni burjánzani ! A gyereknek is csökkentették a fizetését ,de melóznia kell menni 8 órában !
Középiskolásként annyit láttam, hogy az akkori lakhelyemen, a környéken sorra zártak be a gyárak (Orion, Ganz-Mávag, FMV, Mirköz, EMG, PEMÜ, FÉG, gumigyár stb.), egy csomó munkanélküli lett, gyakorlatilag a fél lakótelep. Senki se vállalt gyereket.
Pont akkor szakmát tanulva. Akkor a legmerészebb álmainkban se hittük, hogy az akkor lenézett műszerész képesítés keresett és hiányszakma lesz.
Ez egy sűrű összefoglalása volt a te saját harminc évednek - annyi bizonyos.
Tisztelem az őszinteségedet, de én azt szerettem volna tudni hogy te nem csalódtál-e minden egyes pártváltozásban amikor kormányt is váltottak? Mert én most azt nézem hogy miért NE váltsunk kormányzó pártot - és kíváncsi vagyok hogy ez a nézőpont a ritka kivétel, vagy az aki azt nézi hogy miért váltsunk már végrevalahára megint.
De akkor a jó nem létezik mert a rossz mindig lenyomja ! És itt már az egész rendszer megkérdőjeleződik ! Akkor inkább jöjjön Kádár elvtárs ! Ott legalább olyan mű viszonyok voltak amiben valamerre tudtál haladni !
Hogy utána sokkal rosszabb lett minden mint előtte volt ! Elindultunk a szegényedés felé mert lett két gyerekünk ! Első nekifutásra elvesztettük a kocsinkat és nem is volt autónk kb 10-12 évig ,az nehéz korszak volt mindent busszal intézni meg busszal melózni járni Lentibe ,meg egyéb távoli helyekre . Aztán jött egy kis nyugalom féle fellélegzés ,megszűnt az OTP kölcsönünk ,amit csak rövid futamidőre vettünk fel ,közben inflálódott minden ,nem volt túl magas törlesztőnk ,de vitte a fele fizunkat ! Amikor ez már nálunk maradt lett egy 120 skodánk !! Akkor anya is vissza jött melózni kissé fellendültünk ,lett egy suzuki is meg még egy ,de kb 10 éve a nagy munkahely megtartó harc idején egyik pillanatról a másikra mind ketten munkanélkülivé váltunk ,na innen aztán eléggé nehezen küzdöttük ki magunkat oda ahol épp tartunk ! De most megint itt a vírus ,elöregedett az autónk ,mi több rozsdás is ,és megint ott állunk hogy autó kéne valamilyen kb 6-8 éves ami már ki tartana valameddig ! Újat nem veszünk mert az nagyon hosszú idő és addig nem látni el ,sok a buktatója is . Úgy gondolom amit a társadalom és a vezetés nem oldott meg azt most a vírus lehet kiírtja ha szerencsénk van és egy másik irányt veszünk fel ! Mert kapitalizmus ide szocializmus oda ez a mostani a régihez képest egy retek ,a szegénység meg egyre több ! Sokan szidják a régi rendszert de ingyen konyha nem volt benne Mezőkövesden ,mint a mit a minap fedeztem fel ! Meg is lepett milyen jól teljesít az országunk. kb ennyi a kis élet történésem . Nincsenek már nagy vágyaim csak elmenni horgászni ,ha volna szabad idő !
Talán leginkább az igyekezet, hogy hasznos, és számára is megfelelő, netán örömteli munkát végezhessen! És ezzel tisztes jövedelemre tehessen szert, ami biztosítja a tisztes életmódot is.
Nem munka nélkül, vagy minimális munkával, épp, csak eltengődni, napról napra, mert így is jó.
Ez is egy emberfajta. Aki jellemzően tanulni, fejlődni sem akar, hiszen az fárasztó, és minek?...
Másik: Munka nélkül, vagy minimális munkával, azonban mások munkáját végletesen kihasználva,
érdemtelenül gyarapodni. Mert ez szintén egy emberfajta, ha egyáltalán mondhatjuk annak...
Nos, szerintem ez a három alapvető típus van jelenleg.
Hát azokról akiknek már elegük van a kormányzó szellemiségek változásakor mindíg kialakuló rendszerváltásokból. Aki először érzi, az azt mondja hogy ez szükséges rossz ami elmúlik. Aztán másodszor elhiszi hogy az első alkalmával törvényszerű némi elhajlás.. hiba. Aztán harmadszor látja már hogy a hatalomért micsoda marakodás folyik, és hogy utána a pénzes helyek vannak újraosztva - de még hisz az első rendszerváltásban.
Negyedszerre már nem hisz.. negyedszerre már tudja hogy az az emberi alaptermészet. Ami a hatalomtól mindenkiben a felszínre tör.
És aki azt mondja hogy őbenne nem, az hazudik (azért hogy odaengedjék)
Szóval ezek az emberek nem gazdagok és elégedettek, hanem most már hisznek a szemüknek.
Ez a korona-diktatúra törvény nekem nem ismerős, majd ha a saját szememmel látok valami romlást akkor végiggondolom.
Csak azért mert azt sugallják nekem hogy jajj nekem, én még nem kezdek jajjgatni..
Az utsó bekezdésed nagyon tetszik, mert mutatja hogy mi is az elvakítás : azt látod hogy aki odakerül az szemét. És mindegy hogy mindíg is az volt, vagy a hatalom csinálja belőle a szemetet.
Én nemcsak azt mondom hogy ha te odakerülnél akkor te is annak látszanál tíz év múlva(deénnem) - hanem azt is ki merem jelenteni hogy ha én kerülnék oda, akkor én is olyanná változnék. Részben azért mert megenne az ellopható pénzből áradó hatalom lehetősége, részben pedig azért mert a szenzációgyár azt hazudná rólam mindenkinek.
Kenyérszellem.. bár sose gondolkoztam ezen, de most fogalmaztatod meg velem a középszerűség védelmét.
Először is, nézzünk körül : van a kisszerűség, a középszerűség, és a nagyszerűség. (és szerencsére nincsen mégnagyobbszerűség, mert akkor lenne legeslegesleg.. is)
Másodszor ha én körbenézek, akkor néhány kisszerűt látok, és néhány nagyszerűt. Az összes többi a középszerű, mindegy hogy milyen extrákkal. Ha nincs a bámulnivaló néhány között, akkor közép.
Harmadszor : a mostani szellemi diktatúra nem láttat veled, hanem elvakítani próbál. Ne te akard eldönteni hogy ki a nagyszerű vagy kisszerű, ne te érezd hogy kit szeretsz és kitől próbálsz elhúzódni.
Azt majd sugallják neked. Te csak menj a kolompszó után.
És a kolompszó most azt mondja hogy mindenki nagyszerű.. mindenki szeretnivaló.. mindenkit próbálj szeretnivalónak látni.. mindenkit próbálj feltétel nélkül szeretni
Én azt mondom hogy bármekkora halmazt veszünk, mindíg lesznek gyengék, mindíg lesznek erősek.. és a többiek. A satöbbi. Akiket ha egyenként nézünk akkor nem senkik, de az összességben ők a többség.
Miféle elégedett többségről beszélsz, kedves Endrebá? A szavazatok jelentős része krumpliért, böske utalványért, és kettős állampolgárságért lett megvásárolva... A maradék meg hazugsággal és félelemmel... Ezek az emberek gazdagok, elégedettek? Kötve hiszem...
Pár tizezer meg jó állásokkal, és sok pénzzzel. Ez utóbbi kb fél százalék... Ez ténykérdés.
Hogy miért megalkuvóak és gyávák az emberek? Talán mert féltik azt a többet-kevesebbet, amijük van, és remélik, hogy ha meghúzzák magukat, befogják a szájukat, akkor ők talán megússzák a b@szogatást... Nézzék inkább őket birkának, tapossák meg őket, de meg sem pisszennek... Tévedés ne essék, nem nézem le őket, mert ez is egy túlélési stratégia... Mondjuk sajnálni sem tudom őket azért, ha nem jön be a stratégiájuk...
Aki elégedetlen a meglévő gonosz s alattomos trágyalével, ám vagány, okos, jól képzett, és van gerince-büszkesége, az bizony tiplizik az országból. Ha marad a korona-diktatúra törvény, akkor sokan lelépnek...
Tudtad azt, hogy az elmúlt 160 évben közel 8 millió magyar hagyta el a Kárpát -Medencét(s ebben nincs benne Trianon)? Ez borzasztó!
A "Dicsőséges nagyurak" abszolút tökéletesen megmutatja nekünk azt, hogy a vezető "nagyurainkkal" nekünk, magyaroknak sohasem volt szerencsénk. Majdnem mindig a lehető legsilányabbnál is silányabb az, ami jut nekünk.
Mehettünk volna vissza jóval távolabbra is, de azért a II. világháború utáni időszakot hoztam fel példaként, mert az még belátható távolságra van, s még élnek olyan emberek, akik élőszóban is tudnak mesélni, visszaemlékezni...
Sokféle értelmiség van, erre nem véletlenül utaltam. A "proletár-munkásosztály"hamar kitermelte a maga értelmiségét. Sőt, már az akkori értelmiség örökén már sokaknál a harmadgenerációs értelmiségi családokról beszélhetünk.
Tehát akár állandóságról és folyamatosságról is beszélhetnénk...
De valami spiritusz, valami bűszkeség és vátorság megmagyarázhatatlan módon hiányzik a magyar értelmiségből... Azt látom, hogy (tisztelet a kivételnek, mert azért pozitív kivétel is akad bőven) nagyon komoly erkölcsi kihívásokkal küzdenek igen sokan.
Természetesen ha a hal feje bűzlik, akkor büdös annak a többi része is ...
Ezért írtam, hogy lehet középszerű is. Meg kiemelkedő is. De ez az egyén gazdasági besorolásától független tulajdonság. Középszerű =/= középosztálybeli, nem szinonimák, hanem egymástól független jellemzők, amik között lehet átfedés, de nem törvényszerű.
Aki egy tanyaközpontból verekszi fel magát középosztályba, az is kiemelkedő és "csak" középosztálybeli. Aki középosztályból jut milliomos státuszba, de nem a szakmája vagy tehetsége által, hanem kedvező hátszél sodorja oda, az meg olykor nem hogy középszerű, hanem az alatti képességű is lehet. Nem kivételek, mert nincs szabály, ami szerint a középszerű törvényszerűen középosztálybeli és a kiemelkedő törvényszerűen milliomos lenne.
Nálunk már erre megérett a rendszer ! Okosabb emberektől látva halva másként a haladás és a gondolkozás nem változik ! De most a vírus sok problémát orvosolhat ,mert nem válogat !
Ha össze adjuk a 3-munk jövedelmét az fél miska körül lesz az már nem gyenge nettó fizu ! Jó nem verjük el, meg a gyerekét sem vesszük el tőle ,inkább mi etetjük ,ez csak olyan játék a számokkal ,de mégis ez miatt a középre helyezem magam ebben a faluban !
Ezek a kivételek ,de az meg erősíti a szabályt ((::!! Lehet miliomos aki örökölte a lóvét ,de aki maga kereste az bizony nem középszerű hanem nagyon okos !
Aki el akart menni akár nyugatra akár a Balkánra, az már elment.. aki maradt az meg teszi a dolgát. Még ha az a dolga hogy közpénzt lopjon (vagy Józsibácsitól uborkát) - akkor is.
Mert akkor ki kell találni hogy mit teszel a pénz helyére amiért megmozdulnak az emberek. Mert ha a mai helyzettel a többség meg van elégedve, akkor úgy a demokratikus hogy marad a trágyalé.
Amúgy a Dicsőséges nagyurak című Petőfi vers pont az éjjel szerepelt az olvasmányomban, Jókaitól egy kevéssé ismert könyvben. A címe az hogy Életemből, és azt írta a vers keletkezéséről hogy mikor a negyvenhetes év végén (vagy a negvennyolcas év elején) a főrendek igyekeztek az alsóház módosító javaslatait elmismásolni, akkori felindulásában írta a költő hogy a haladásnak ne állják útját mert vasvillára szúrva hajítják ki őket.
Szerintem meg te látod jól.. aki nincsen fönt és nincsen lent sem, az van. Az hogy erős-e meg hogy művelt-e, az lehet vita tárgya.. de tagadni hogy létezik?
Érdekes volt azt olvasnom tőled hogy középre mered sorolni magad, szerintem pedig aki nem nincstelen de nem is cserél évente új autót még újabb autóra, az bizony középen van Csak jobban esik a maszatolás hogy holisvan az alsószéleközepe, meg a felső harmad meg a búbánatosisten..
Miért csak az értelmiségé, akiket az elmúlt rendszerben betöltött posztjaikért elbocsátottak, hacsak nem hajolt a derekuk az új eszmék szolgálatába? A II. Vh. után elvileg a proletárok vállalták magukra az erős középosztály helyett a szép új világ megteremtését. :) Még ha a rendszerváltás utánra mondanád, amikor már felnőttek és politikaformálókká váltak a proletárszármazású értelmiségek gyerekei. Mert mindig is az állandóság és a folytonosság hiányzott az erős középosztály kialakulásához, hogy azok, akik vinnék valamire ne vándoroljanak mindig ki. Azt a tudást, amit a kulák adhatott volna tovább a fiának, nem lehet gazdaképzéssel meg tsz-szel pótolni, ugyanígy nem pótolható a régi értelmiség tudása se. De még a "földesuraké" se.
Nem ugyanaz szerintem sem. A középosztály egy politikai-gazdasági kategória (vagyonos kispolgár, nem gazdag, de nem is proli), amit a jövedelemmel lehet körülírni, a középszerű ember meg egy átlagos képességekkel rendelkező, nem különösebben kiugró tehetségű személyt. A kettő néha egyesül egy személyben, de proli és milliomos is lehet középszerű (átlagos) ember.
Azt aposztrofálják hogy hamarosan sok helyen lázadás és zavargások lesznek a pénzhiány miatt pl Anglia stb ,éhesek az emberek tízezrei elfogyott a pénzük ,ingyért meg arrafelé sem adnak semmit . A gazdaság visszaesése nagyobb bajokat okoz mint a vírus tette volna . Két héten belül eldől mi lesz a világban ,lesz-e zombi roham .
Magyarországon nem volt lehetősége kialakulnia egy erős középosztálynak.
Az értelmiség feladata lett volna a második világháború után megalapozni ezt, sőt, a rendszerváltás után meg kőkeményen munkálkodni ennek a kivitelezésén.
Ám nem véletlenül tartja magát az a megállapítás, hogy az értelmiség elárulta az országot, és elárulta e népet. Tök mindegy, hogy a vidéki vagy a városi értelmiséget nézzük. Aprópénzért és befolyásért leszart a "mindenkit", a népet, a gazdaságot, az országot, illetve kreált ideákon és kamuproblémákon vitatkozgatva okosnak gondolták magukat, s öntelten gyűlölködtek, utálkoztak a tőlük eltérően gondolkodókon. Így mire észbe kaptak, a szervilisek a gonosz pénzéhes hatalom szolgálatába álltak, a többség meg eljelentéktelenedett.
S megérkeztünk a jelenbe...
Valószínűleg nagyon komoly népesség elvándorlással kell számolnia az országnak az elkövetkező években, ha marad a mostani hatalomgyakorlási formula és ez a csipet-csapat...
Amíg a népnek megfelel a demagóg és hazug lózung, amíg a tisztességeseket és képzettebbeket elkergeti, amíg a jól érzi a nép magát a trágyalében tapicskolva...
Azt hisszük, hogy ez csak napjainkban van így?
Hát bizony nem.
Ady 1913-ban írta meg a "A percemberkék után"-t.
Móricz Zsigmond a "Rokonok"-at 1933-ban
József Attila 1922-ben a "Tél" című versét.
S vajh ki emlékszik Petőfi Sándor "Dicsőséges nagyurak" címzettű 1848-as versére?
Miért van az , hogy a rengeteg Magyar származású Nobel-díjasból csak egy élt Magyarországon, amikor megkapta azt? Kevesen tudják, de ha a Bécsi tudományos akadémia nem jelöli, akkor az sincs... :(
Nem hiányzik az szerintem csak akiket én ismerek és simán közép osztályba tartoznak olyan eszement hogy fát lehetne hasogatni a fejével akkor ezeknek milyen kultúrájuk lenne ? Legfeljebb a bunkósági fokot érik el ! Sokszor emberi megnyilvánulásuk sincs ,az ilyen segítő szándék meg távol áll tőlük ! Na nem is folyok bele ebbe ,és sok meg még egyetemet is meg főiskolát is járt ! Meg aranykoszorús gazda ((::!!
A kettő ugyanaz szerintem ,másként nem lenne középréteg a közép értelmi szintjén ,azért van ott mert nincs több esze tovább lépni egy szinttel fentebb . Én sem tudok innen ahol tartunk fentebb lépni ,legfeljebb lefelé ,mert nincs elég eszem hozzá ! Meg már öreg is vagyok ! Vagyis egy átlag a közép ember !
Eggyezünk ! A fejlett világokban is már rég tudják az erős közép réteg a vásárló erő ! A szegénynek nincs pénze ,a gazdag meg kevés van és nem költ ! Minden a középszintre épül ahol számít az élet ! De nálunk nem így van ! Még Kínai azért lett olyan gazdag mert megjelent egy pármilliós közép réteg aki költeni akar ,utazni szeretne ,és ez fellendítette a gazdaságot .
Nem tudom hogy miért nem, de látom hogy se olyanok nem vagyunk mint a szlovénok, se olyanok nem vagyunk mint a csehek. Sőt olyanok se mint a lengyelek, és pláne olyanok se m int a románok.
Azt hogy miért nem, arról kérdezd a sokszámos mozdonyvezető kollégámat - ő Szatmárménetiben lakva biztosan látja hogy miért akar másképpen viselkedni az ott élő magyar mint a román.
De ha csak a szlovén vagy a cseh érdekel, akkor se tőlem kérdezd hogy az ott élő magyar miért marad meg magyarnak és miért nem olvad be abba az anyanemzetbe.
Én csak azt látom és azt tudom hogy nem vagyunk nyugat. Ha te tudod hogy mit kéne csinálni hogy az legyünk, akkor terjeszd az igaz hitet és változtass meg mindenkit.
De csak nehezményezni és nehezményezni.. nem elég.
Az nagyon helyes ha a magad nagyra vágyásával így tisztában vagy - ez a karriered motorja.
De a saját maximalizmusodat sürgetni a magyar állampolgárok nyugatosítása terén.. hm.. nem kéne.
Magyarországban sokkal több van - ahogyan mondtam is talán neked, ezelőtt már száz éve tudták az iskolákban hogy hogyan kell zseniket találni és tanítani és szárnyaikra bocsájtani.
A mostani oktatás ne tudná? Hogyne tudná. Nem akarja.
Szóval Magyarországból most eleve nincsen kitanítva az a sokkal több. És nincsen a tulajdonszerzés becsületes módja támogatva, és a tulajdon védhetővé téve, és a lopás büntetve
A középszer kevés..? naneeee.. a középszert kell tisztelni és támogatni.
Különben kik támogatják az extra jókat és kik fenyegetik a rosszakat? Ha te jobb akarsz lenni a középszerhez képest, akkor tanulj - de ha jobbnak gondolod magad a középszernél akkor ne akard őket fölrángatni a saját szintedre, mert nagyot fogsz csalódni.
Egyszer amikor bebizonyítják neked hogy nem akarnak oda fejlődni, és pláne nagyot fogsz csalódni ha bebizonyítják neked hogy amit te jobbnak gondolsz a középszernél az nem is jobb.
Nagyon sok mindenben egyetértek az általad leírtakkal, de te nem nemzeti, hanem kontinens-patrióta vagy... már ha létezik ilyen olvadata is ... mostantól már egészen biztosan... :))
Magyarországban, az emberekben (nagyjából a 10 százalékban) valóban "több van" , de valamiért sem az ország vezetése, sem a többségi társadalom nem becsüli meg sem az ország adottságait sem az annak a kb 10 százaléknak a kiemelkedő képességeit.
Jelenleg nem is a középszer, hanem az az alattiak dorbézolását láthatjuk... nekik vörös posztó minden és mindenki, aki különb, jobb, tanultabb, becsületesebb...
Így nehéz lesz bármiféle komolyan vehető fejlődésről beszélni...
Pedig lenne rá lehetőség, de a nép nem erre vágyik...
Abszolút optimista ember vagyok, de ... Hiába a sok fantasztikus elme, hiába a rengeteg jóakaratú ember, hiába a majdnem végtelen kreativitás, ha a fejlődés kvázi látszólagos, ellentmondásos, addig a legtehetségesebbek nyugaton próbálnak meg boldogulni. Ami érthető, hiszen a kormányzati szintre emelt erkölcsi kontraszelekcióval nem képesek és nem is akarnak szembe menni.
Ez valószínűleg a kódolásomból fakad - én még a példaképemnél is egy fokkal jobb akarok lenni.
Lehet, hogy idealista vagyok, de hiszem és tudom, hogy Magyarországban sokkal több van annál, mint amit most mutat - és hiszek abban, hogy ezt a potenciált ki lehetne használni, a fejlődés szolgálatába állítani.
A precizitásom az, ami engem a Nyugathoz sorol - és vinném magammal az országot is, mert ez is kell ahhoz, hogy kihasználjuk a képességeinket. A középszer kevés - annál jobbnak kell lenni, ha fejlődni akarunk.
Magyarország jobban tud teljesíteni, Magyarország többet/jobbat érdemel annál, mint ahol most tart.
Szia Bandink, dehogy. Az erdőfelügyelet szigorú parancsa volt, hogy a tavalyelőtt tarra vágott területen a sarjadó új erdő csak gyökérsarjakról nőhet - és a tuskókról növekedő hajtásokat le kell csapkodni.
Tehetném én is ezt benzinnel és acélpengés motoroskaszával - de inkább szerszámfejlesztési kísérletet kezdtem és a kiffijammal tanulmányozzuk hogy hol az ő munkaképességének a határa.
Szerintem a te logikádnak itt a végpontja, és bármit is írok magyarázatképpen, az már neked csak vitatható - de nem felfogható.
..szóval nem magyarázom azt ami van, mert neked ez nem elért eredmény. Egyszerűen nem látod azt a rosszat ami nincsen, pedig lehetne. Nem látod hogy félig teli van az a pohár, csak úgy tudod látni hogy vannak helyek a világon ahol a poharat púposan teli tudták tölteni a felületi feszültség alapján, és addíg neked nem élet az élet amíg itt nem öntik még egy atomnyival annál is magasabbra.
Vedd elő csak a világtérképet, és nézegesd az európai részét.. ez itt nem a nyugati rész.
Csak ezt mondogasd magadnak : ez itt nem a nyugat, nem a kelet.. ez a közép.
Hátha egyszer elhiszed : a Balkánon élő Berényi Krisztinák ezt az itteni viselkedést szeretnék a helyiekre erőltetni - éppilyen feleslegesen.
Annyi tolvajkergető meg rendőr nincs, amennyi szemét ember, így a védekezés lehetőségét megadták az állampolgároknak. Másold a gugliba: kosice lunik 9.
Bármelyik nagykorú, épelméjű, büntetlen előéletű állampolgáruk vehet bizonyos kategóriájú lőfegyvert családja és önmaga védelmére. Tojnak az eu-s jogvédők tiltakozására.
Amitől nagyon tartottak az ellenzők, hogy majd halomra lövik egymást, nem következett be. Viszont a kisembereket leginkább irritáló bűncselekmények mint kifosztás, besurranásos lopás, öregezés, jószág- és terménylopás gyakorlatilag megszűnt.
Szia Kenyérszellem, neked meséltem a normáltopikon hogy hejjdemilyen tisztítószerszámot találtam ki az akácújulatok ellen - neked is vallom be hogy a negyedikféle változat úgy tűnik hogy bevált.
Kezdtem azzal az ásójellegűvel, folytattuk a gallyazófejszével, utána a hosszúnyelű tisztítósarlóval és bozótvágó késsel - de nem és nem.
Most a gallyazófejszét összeoltottam a tisztítósarlóval, az eredmény egy kétméteres nyelű borotvaéles fejsze. Ezzel már nem kell ügyetlenkedni a szederindák alatt mert hosszú a nyele, és nem kell tönkretenni a pengéjét egy vastagabb akácággal vagy csemetével - mert azért csakcsak fejszefej van a végén. És ha rövidre fogom a nyelet akkor teljesen gallyazófejsze.
Szia nyunyuka, ha ezt a saxöveget te értedtudod, akkor mondd meg nekem kérlek hogy a személy elleni feltételeknek egyszerre kell-e teljesülnie mindnek, illetve a dolog elleni feltételek egyenként is elegendőek-e?
Az éves influenzaoltás mindig az ellen a törzsek ellen van, amit a WHO gondol, hogy idén az okoz majd járványt. Azért adják évente, mert minden évben más törzs kerül előtérbe. Tavaly -- ha jól emlékszem -- nem találták el, de ez ritka, általában az az influenza lesz, amit az előzetes számításaik szerint megjósolnak. Szezonban már nincs idő módosítani sajnos, a vakcina előállításhoz idő kell.
Nem! Sokan ettől féltek (leginkább pár jogvédő, akik ellenezték a BTK ezen módosítását), hogy majd sokan erre hivatkozva szabadulnak meg örökre a számukra nemkívánatos rokonoktól, szomszédoktól.
Nem így lett, a Kúria állásfoglalása kitér erre:
"Nem alapozza meg ezt a jogos védelmi helyzetet az a passzív magatartás, ha a lakásba jogszerűen bejutó személy utóbb a lakást felszólítás ellenére sem hajlandó elhagyni."
Rend az utcákon, tisztán tartott közterek/közlekedési eszközök, jogszabálykövető magatartás, szolgáltató állam... mondjak még párat, amit át lehetne venni?
Ennek alapján akár azt is eltehetem láb alól, akire haragszom - és utólag ráfogom, hogy "hát támadni akart", és hivatkozom erre a törvényhelyre, mely szerint a támadást minden felsorolt esetben úgy kell tekinteni, hogy az a megtámadott életének kioltására irányult...
Jó kérdéskört feszegetsz, a BTK módosítása feketén-fehéren kimondja.
"Új elem a Btk.-ban a szituációs jogos védelmi helyzet bevezetése, melyben a törvény társadalmilag új és a taxative felsorolt eseteihez megdönthetetlen vélelmet társított. Ezen felsorolt esetekben a jogtalan támadást úgy kell tekinteni, mintha a védekező életének kioltására irányuló lett volna. Ilyen vélelmek azok, amikor a jogtalan támadást:
1. Személy ellen:
– éjjel, (Az éjjel meghatározása a bírói gyakorlatban, városokban 23:00-4:00, míg kisebb településeken 21:00-4:00 terjedő időszakot öleli fel.)
– fegyveresen, (Idetartozik, ha az elkövető (k) a bűncselekményt lőfegyverrel, robbanóanyaggal, robbanószer vagy robbanóanyag felhasználására szolgáló készülékkel követik el vagy annak utánzatával fenyegetve követi el a bűncselekményt.)
– felfegyverkezve, (Aki az ellenállás leküzdése vagy megakadályozása érdekében az élet kioltására alkalmas eszközt tart magánál.)
– csoportosan (Ha legalább három személy vesz részt a bűncselekmény elkövetésében.) követik el.
2. Dolog ellen: (lakás)
a) éjjel,
b) fegyveresen,
c) felfegyverkezve,
d) csoportosankövetik el.
3. A lakáshoz tartozó bekerített helyre fegyveresen követik el.
Ezek bármelyikének megvalósulása megalapozza a védekezés teljes szabadságát, amely azt jelenti, hogy ha a támadás jogtalansága megállapítható, úgy az elhárítás szükséges, a túllépés fogalmilag kizárt, ezért nem is vizsgálható."
Ez fix, ez alapján nem lenne a bíróságnak mérlegelési jogköre. Gyakorlatban meg elítélnek gondatlanságból elkövetett emberölésért...
cyr, vigyázunk. Bizony, szűk a hely, csak lapjával férünk el, a konyhának hazudott főzőfülkében meg csak egyesével. Egy-egy ünnepi főzésnél szokott elhangzani, amikor ketten ténykedünk, hogy vigyázz, mert kés van a kezemben! :-))
Legutóbb egy videokonferencián, amikor éppen én szakácskodtam, bementem a szobába, belenézni a képernyőbe, és persze én is látszottam a kamerában a ,,zasszony" mögött, hallom, hogy kérdezi valamelyik: miért van a papánál akkora kés? :-)
Ez egy másfél szobás lakás, jut egy fél szoba külön :-))). Kell is, mert rosszul tűri, ha megszólal valamelyik adó-vevő. Én meg a faszbúk miatt morgok :-)
Azért jó, mikor jönnek, és egy óra alatt felfalnak mindent, amit előtte való nap, meg aznap délelőtt alkottunk :-)))
Most csak magunknak alkotunk, és három napig esszük :-(