Keresés

Részletes keresés

Csaba110 Creative Commons License 2008.10.16 0 0 30
Szia Endre!

Az az igazság én a nyitott rendszernek nem vagyok a híve ezért nem igazán szoktam számolni a tágtartály méretét de lehet ezt más jobban tudja mint én mert vannak azért okosabbak is itt.

Üdv:Csaba
Előzmény: Holicska Endre (28)
Holicska Endre Creative Commons License 2008.10.16 0 0 29
Na! Van nekem egy ex sógorom, gipszkartonos, ha jobban belegondolok. Épp magamhoz várom a napokban. Jól megkérdem e kérdésről... :)
Előzmény: spucc (26)
Holicska Endre Creative Commons License 2008.10.16 0 0 28

Csaba! Két kérdésem van. A másikat majd külön hsz-ben teszem fel, talán a vegyes tü... topicba is felírom, leginkább mert asszem nem csak én lennék kíváncsi a válaszra.

Az egyik: Ha zártra 10 % a méret, akkor nyitottra mennyi? Csak az arányok végett.

Üdv

Előzmény: Csaba110 (27)
Csaba110 Creative Commons License 2008.10.16 0 0 27
Szia Holicska Endre!

A 10% tágtartályt zárt rendszerre szoktuk számolni de nyitott rendszerre sem árt a nagyobb tágtartály 80Cfokkal számoljuk.

Előzmény: Holicska Endre (23)
spucc Creative Commons License 2008.10.16 0 0 26

A gipszkarton tényneg a legjobb ötlet eddig, a kivezetéseket egyszerűbb megoldani.
Egyébként létezik hajlítható rétegelt lemez is, az árát nem tudom, de biztos nem olcsó.

Előzmény: Holicska Endre (25)
Holicska Endre Creative Commons License 2008.10.16 0 0 25

Mondjuk tényleg a házilagosságot támagató a bútorlap. De felvet gondokat is. PL hogy oldom meg a sík butorlappal az egymástól 0, 20 + 30 fokra eső, és egyenként a tartályra éppen merőleges, és egyformán 10 cm hosszú kiállások kivezetését? Lambéria! Alja-teteje?

De mondjuk az a gipszes megoldás is megér egy gondolkodást. Az mondjuk nem mobilis, nem le-felszerelhető. Ott elsőre jónak kell lenni.

Mindenesetre abban segítettél, látom, vannak lehetséges alternatív megoldások.

Mintha lenne hajlítható gipszkarton. Boltívet hogyan csinálnak belőle?...

Előzmény: spucc (15)
Holicska Endre Creative Commons License 2008.10.16 0 0 24

A VGF-en olvastam egyszer, ha ez a kérdés gázfűtő berendezés vásárlása előtt tétetik fel, akkor anyagilag egyenértékű egy puffert venni normál berendezés mellé, mint puffer nélkül drága kondenzációs kazánt venni. Az árkülönbözetből kijön a tartály. Szintén a cikk szerint, az üzeme alatt sem leszünk veszteségesek, mert összenergetikailag nem rosszabb az üzeme egy folyamatos, sok órás üzemű normál kazánnak, mint egy ennél sűrübben ki-be kapcsolgató kondenzációsnak. Kiváncsi lennék esetleges ellenvélemények magyarázati részeire.

Mindenesetre ha valakit érdekel, kikeresem a cikket...

Előzmény: katonalajos (21)
Holicska Endre Creative Commons License 2008.10.16 0 0 23

Most 4 vagy 10 %? És hány fokon?

Nem inkább mindkettő? Egyik nyilt, másik zárt esetben?

Előzmény: Csaba110 (19)
spucc Creative Commons License 2008.10.15 0 0 22

Ha pl.lesz éjszakai gáz tarifa, akkor lehetséges hogy megéri.
katonalajos Creative Commons License 2008.10.15 0 0 21
Leggyakrabban puffer tartályokat szilárd tüzelésű berendezések esetében iktatnak be a fűtési rendszerbe, gondolok itt vegyes tüzelésű, illetve faelgázosító kazánokra.
Mi a véleményetek arról, hogy gázkazánnal meghajtott rendszerbe rakjunk be egy puffer tartályt? Hallottatok már ilyenről?
zordonC3 Creative Commons License 2008.10.15 0 0 20
atyaég, jól értem hogy a padlófűtést 75 fokos vízzel megküldöd... Wáááááá
Előzmény: civic68 (16)
Csaba110 Creative Commons License 2008.10.15 0 0 19
Szia civic68!

A teljes rendszer menyiségének a 10% a tágtartály mérete.

Előzmény: civic68 (16)
civic68 Creative Commons License 2008.10.15 0 0 18
Köszönöm.
Előzmény: fakeco (17)
fakeco Creative Commons License 2008.10.15 0 0 17

Civic

Az 1560 liternek a 4 %  80 C  viznel.

civic68 Creative Commons License 2008.10.15 0 0 16

Szervusztok. Tegnap vettem egy 1230 l-es puffert. Vinyiszto vegyeskazán, padlófűtés, ez kb még 330 l víz. Eddig zárt rendszerem volt /tavaly novemberig/ mert gázzal fűtöttem. Ezt már nem merem zárt rendszerbe tenni.

Kérdésem a következő: mekkora tágulási tartályt rakjak kb 1560 l vízhez?

max 75 fokos vizhez.

spucc Creative Commons License 2008.10.12 0 0 15

Így most már nekem is világos.

De. Godold meg lehet hogy ez esetben is a bútorlap a nyerő.

Én úgy gondolkodnék, az egésznek két része van: 1. szigetelés, + valami, ami ottartja a szigetelést; 2. az esztétikus burkolat.

Én azt csinálnám, hogy a tartályt körbelekerném a v.milyen gyapotpaplannal, erre kívülről alufóliás,v.milyen polifoam tekercset, dróttal összefognám, hogy szét ne essen.

Utána jön ami látszik. Vaslemez?? honnan, mibe kerül, teteje-alja hogyan, stb.
Textil, műbőr, zippzár, stp, mind bonyolult.

De kétségtelen eszünkbejuthat valami.

/ Erről eszembe is jutott, láttam olyan 240 literes szolártartályt, ahol az egész fordított : az erős vaslemezből készült burkolat + a purhab tartja a rozsdamentes belső tartályt, aminek falvastagsága ha jól emlékszem 0,2 mm. Tulképp a külsö burkolat van kibélelve belülről. Ügyes Kínai. Ja, természetesen nem nyomásálló. /

Szóval addig is, marad a rondán, de célszerűen szigetelt tartály körbebástyázása bútorlappal.

De ha lambériát választasz, azzal lehet akér kanyarodni is...

Régebben az erőművi nagy átmérőlű csoveket, tartályokat úgy burkolták, hogy üveggyapot + csirkeháló. Az alulemezt csak azért tették rá, márha tettek, mert a dolgozók sokat vakarództak, és nem voltak hajlandók odamenni dolgozni.

De jut eszembe, régen olyat is csináltak, hogy az egészet körbetetkerték valamilyen gipszes gézzel. Cak kalapáccsal lehetett megbontani. No, az ilyen objektumok egy idő után mind úgy néztek ki, mint a házfalak 56 után, tele kráterekkel....

Előzmény: Holicska Endre (14)
Holicska Endre Creative Commons License 2008.10.11 0 0 14

Hhhjaaa! Értem, Nem, annyira nincs szem előtt. Ha a műhekyben a satuasztal előtt állok, s felnézek, pont egy bizonyos irányba, akkor látom. :) Tudom aggasszak mindenhova meztelen csajokat, és akkor ez mind nem kérdés. A műhelybe még az asszony is engedné... :) :) :)

Komolyra: Nagy "bütykölőként" ugyanannyi dolgunk házilag csinált mint, amennyi dolog nem is a rendeltetési feladatát végzi, legalább is nem úgy, mint az eredetiek/gyáriak.

Most végre vennénk egy gyári puffert a gyártótól, de sikerül -persze épp ezért olcsóbban- egy szigetelés nélkülit venni. Erre kéne most egy gyárinak látszó szigetelést csinálnom!

SZÓVAL OLYAN SZÉP FÉLÉT!   :)

Előzmény: spucc (13)
spucc Creative Commons License 2008.10.11 0 0 13

Hát arra gondoltam, hogy ha a esztétikára kényszerülsz, akkor a lakásban van.
Mégha hengeres is a tartály, attól még lehet a külseje szögletes. Vagy legalábbis sík felületekkel határolt.
Nomármost melyik az a nagyfelületű anyag, ami egyszerü, viszonylag gyors, hát a bútorlap.
Lehet csavarozható, oldalra nyíló, esetleg kerekeken guruló.

A könyvespolc csak további praktiku ragozása az ügynek.
Előzmény: Holicska Endre (12)
Holicska Endre Creative Commons License 2008.10.09 0 0 12

Ezt (formailag) nem értem.

Előzmény: spucc (11)
spucc Creative Commons License 2008.10.09 0 0 11

Be kell burkonni bútorlappal, esetleg könyvespolcnak.
Előzmény: Holicska Endre (10)
Holicska Endre Creative Commons License 2008.10.08 0 0 10

Hi!

Nekem nagyon "szem előtt lesz" muszály az esztétikával is foglalkoznom. De a fő ok, hogy hely szűke miatt kell keresnem a szigetelőképesség/vastagság érték legjobbját. És gondolom a fejlesztések árán és okán a gyári eszközök érték el azt leginkább. Megtaláltam azóta, a keresett anyag szintén a poliuretánok közül való, csak a lágy szerkezetűekből. Így keresve, vannak fellelhető gyártók, kereskedők.

Amúgy nekem is van félretéve régről 1 m3 zöld közetgyapototm, hogy majd jó lesz a pufferemre, aztán tessék, már nem is tudom/akarom felhasználni. (most majd megválhatok tőle valahogy....)

üdv

Előzmény: peterch (9)
peterch Creative Commons License 2008.10.06 0 0 9
Szia !

Lattam mar en is ilyen tarolot,elegans kivitel /nekem ez nagy luxus/. Alatta PUR hab volt 5cm-es. Az en tarolomon csak fem lemezbol van a boritas. En viszont tettem ra meg 10 cm kogyapotot /csibehalosat / A konnyebb szereles vegett valasztottam ezt a kivitelt. Miutan beboritottam a kogyapottal, egy reteg hotukros szigetelolappal fedtem be. A talalkozasi pontokat/ eleket/ legtechnikahoz hasznalatos ALU ragasztoszalaggal ragasztottam ossze. Eleg jol nez ki. Igaz, nincs szem elott.

Udv , Peter .

Előzmény: Holicska Endre (8)
Holicska Endre Creative Commons License 2008.10.05 0 0 8

Kérdés, a nagyobb puffer tartályok, általában zipzárazható, műbőrhuzattal zárt hőszigetelése milyen anyagból van? Mármint a bőr alatti szivacsszerű anyag. Lehet e, és hol, olyat vásárolni?

Ki gyártana olyat saját tartályra?

Csaba110 Creative Commons License 2008.07.02 0 0 7

Szia Katona Lajos!

Most a GINGER kft nél elégjó árban van puffertartály pl.CosmoCELL 500l 125000Ft+áfa vagy 1000l 168000Ft+áfa ezek a tartályokban egy hőcserélő van beépítve a napkollektorna

Üdv :Csaba

Előzmény: katonalajos (5)
r0li Creative Commons License 2008.02.05 0 0 6
Konkrét címet nem tudok, de szerintem bármelyik lakatos szaki meghegeszti a helyszínen. Én csak év végén ugrok neki, de mindenképp ebbe az irányba fogok menni, mert én 2-3 m3 tartályt szeretnék van is hely a pinyóban csak a 90 cm ajtón nem férne be. A kazános topicban többen is fontolgatták ezt a megoldást, de a végkifejlet mindig elmaradt. Igaz ott elég extrém ötleteket is írtak néhányan. Ha van időd javaslom bogarászd át a hozzászólásokat. Pár hónapja beszéltem egy "kazángyártó"-val kandallóbetét ügyben, ő mondta hogy megcsinálná a tartályt is. Csak az a baj, hogy 200 km-re van. Azt már tudom, hogy 3 mm-es rozsdamentes lemez elég hozzá. ha hasáb alakú lesz akkor kell neki merevítés, ha henger akkor talán nem. Aztán OSB-ből csinálsz neki egy "dobozt és 30-40 cm üvegszál vagy perlit köré. Ha találsz valami okosságot dobd ide fel okulás végett.
Előzmény: katonalajos (5)
katonalajos Creative Commons License 2008.02.05 0 0 5
Nem rossz ötlet, tudsz olyan helyet, ahol csinálnak ilyen tartályokat? Persze az nagyon fontos, hogy reális áron. :)
Előzmény: r0li (3)
r0li Creative Commons License 2008.02.04 0 0 4

tarttályért=tartályért

Előzmény: r0li (3)
r0li Creative Commons License 2008.02.04 0 0 3

Célszerű elgondolkodni, egyszerűbb megoldásokon is /leselejtezett tartályok, rozsdamentes lemezből legyártatni) a szigetelését is jobban meg lehet csinálni, és sokkal olcsóbban megúszod. Elég durva, hogy egy méretesebb gyári tarttályért akár 600 ezer pénzt is elkérnek.

Előzmény: katonalajos (-)
kuzo2 Creative Commons License 2008.01.22 0 0 2

Ha nem is pont ebben a témában, de összegyűlt itt is némi hasznos információ:

http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9162944

a kettő szorosan összefügg

nortai Creative Commons License 2008.01.22 0 0 1

Gáz mellé szvsz fölösleges.

Inkább megtoldani a kazán árát a tartályéval, hogy kifusson egy frankó kondenzációst. Az majd szépen elketyeg 100% fölött (persze csak ha jól van megtervezve a komplett fűtésrendszer).

Vegyestüzelés mellé a puffertartály ideális...

Előzmény: katonalajos (-)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!