Egy másodpercre érdemes eltűnödni a Liga újabb gyöngyszemén MAFC-ügyben:
Mai hírek szerint a MAFC két feltétellel indulhat a B-csoportban, ha hitelesített terme van és van junior csapata. Mindkét feltételt már korábban teljesítették. A dolog egyébként is olyan, mintha azt mondanák,hogy akkor indulhat, ha van legalább 5 játékosa, és 5 ugyanolyan színű trikója.
Szóval akkor miért is lehet B-ben indulni, de az A-ban nem? Hisz a feltételek, követelmények ugyanazok.
sarkat5 mit számít ma az ha pár éve volt egy keményebb előkészületi meccs?Semmit!
Ez olyan mint amikor a tv-ben közvetíti a kommentátor a focimeccset és unalmában olyan barom statisztikákat sorol amiknek köze sincs az aktuális meccshez!Szoktak ilyeneket mondani a szegények,hogy "erről a játékvezetőről jó emlékei vannak ennek a csapatnak mert eddig kétszer vezetett nekik tétmérkőzést és mindkétszer győztek.Először 5éve és másodszor 3éve vezette a meccsüket"...
Még el sem kezdődött a bajnokság de már "szúrkálsz"!Ne tedd!
A tippverseny újraindulása igencsak megpezsdítette a topikot - sok régi motoros visszatért (ennek ellenére még sokakat hiányolok), és legalább ennyi új név jelentkezett. Utóbbiaktól mindössze annyit kérnék, hogy hozzászólásuk végén egy "Hajrá xy!"-nal jelezzék hovatartozásukat, hogy a játék folyamán eszerint tudjam alakítani a pontszámukat. :-)))
Ezt leszámítva nincs semmi egyéb feltétele a csatlakozásnak, úgyhogy nem kell több lécciléccilécci. :-))
A "frisshúsok", és a könnyen felejtők kedvéért álljanak itt a játékszabályok - mielőtt valaki esetleg rákérdezne.
Pontozás:
K = a pontkülönbség eltérése a valós eredménytõl
P = a szerzett pont
Ha a gyõztes csapatot nem sikerül eltalálni, a fenti pontszámok megfelezõdnek.
Egyetlen kérésem lenne még - megkönnyítendő a tippek összesítését mindenki azonos sorrendben tippeljen az adott forduló mérkőzéseire, legyen mondjuk az első tippelő az etalon. Előre is köszönöm!
Nagyon örülök az Álomcsapat újraindulásának, bár azt kicsit furcsálom, hogy az október elsejei kezdéssel a bajnokság 1. fordulóját kihagyják. Sebaj, játékra fel!
U.I.: Úgy tűnik, hogy talán a Debrecen elleni meccsünkön is ott tudok lenni, mivel az Ecseri Szabadegyetemen már beiratkozáskor megkapom a diplomát, és így a suli kiesik. :-)))
Hát ha voltál már sakkmeccsen, tudod, ha nem, próbáld ki: szentségtörés itt ilyet mondani, de: még a kosárlabdánál is soxor izgalmasabb. Legalábbis ha érdekelt benne az ember. Én már sokat rágtam tövig a körmömet, sőt az ujjamat a fiam mögött ácsorogva, tehetetlenül várva, hogy mi sül ki pl. a szicíliai védelemből. Óriási indulatok vannak ott is, csak közben nem lehet csapkodni, hisztizni, anyázni. Legfeljebb a végén, a sportszerű (!) kézfogás után magánban. Addig önuralom!
Üdv
Pistike - lehet rajtam mosolyogni :-)
Gondolom, a sok évre nyúló előzmények ismeretében nem véletlen, hogy sem Szolnok-Albacomp, sem Albacomp-Szolnok felkészülési mérkőzések nincsenek... Ti sem hívtok bennünket, mi sem benneteket, holott itt is, ott is van saját rendezésű torna.
Idén valszeg tényleg nem lesz olyan "kemény" (azért az idézőjel, mert sokszor az már nem keménység volt) az Olaj, mert csak egyet tartottatok meg a szerbek közül és ha jól tudom, egy maradt a juniorban is.
Nem tudom, mennyire volna jó, ha barátságos meccseket a leginkább nem kedvelt csapat ellen játszanánk, bár biztosan izgalmasabb lenne, mint az ismeretlen cseh és horvát gárdák ellen... Jó vége nem hiszem, hogy lenne, tanulság erre a pár évvel ezelőtti Albacomp-Kaposvár edzőmeccs, ami tömegverekedéssé fajult.
Javítanálak. Nem a keménységre panaszkodtam, hanem a durvaságra. Az, hogy már álló játéknál Czigler könyökössel igyekszik fejen találni az ellenfelét, nem a játékhoz tartozó keménység.
Hehe, látom, amíg írtam, Avass se tudta visszafogni magát. :-))
Nem baj, jól van ez így. Legalábbis nekem tecccik.
Mindjárt Tipp Elek is, meg kéne nézni, milyen meccsek is lesznek.
Üdv
Pistike
El sem kezdődött a bajnokság már jönnek elő a tünetek, fóbiák ...ha meghallják a Szolnok nevet.
Javaslom járj sakk meccsekre, bár ott meg lehet az lenne a baj hogy hú de kemény ez a sziciliai védelem nemhiába ha nem is szerb de délről van,
alig áll már a bástya a lábán pedig ő még nem is egy sérülékeny játékos...lehet hogy a következő partit csak a kispadról figyeli:)))
Üdv mindenkinek!
Boldog új évadot kívánok!
A bajnokság vége óta nem igazán jártam errefelé, de most újra vagyok, nem szabadultok tőlem.
Kb. 4x40 hozzászólást volt erőm elolvasni visszafelé, így lehet, hogy 1-2 dologról fogok kérdezni, beszélni, ami már volt. Bocs.
Pl. olyanokra gondolok, hogy számomra az átigazolási időszak legnagyobb meglepetése az volt, hogy azt láttam, hogy nem Patonay az edző Körmenden. Mi történt?
De ne más csapatával kezdjem, kezdem a mijjenkkel. Biztató a csapat. Ennyi elég is, többet nem merek mondani, ahogy mondani szokták, ugyanis a puding próbája... Majd a bajnokikon kiderül, hogy mit ér az, ha minden előkészületi meccset megnyerünk. Mindenesetre jó nézni, ha olyanok vannak a cserepadon, mint Halm, Góbi vagy Lapov, miközben a pályán nem az ifi játszik. Szóval hosszúak leszünk.
Kb. 100 hozzászólással előbb láttam, hogy tegnap azért nem találtam parkolóhelyet, amikor hazaértem, mert Albacomp-Paks meccs volt. A fene egye meg a helyi újságot, hogy nem képes ilyenről írni. Mint már tavaly is többször írtam, mezei meccsrejáró vagyok, minden csapatkörüli ismeretség nélkül, és én hülye csak onnan tudok a meccsekről, hogy írja az újság, vagy látom a plakátot a csarnok előtt, vagy ha sporttárs, mint hangosbemondó bemondja a szünetben. Nem mondta be. Na mindegy, majd mostantól többet járok errefelé is és tájékozottabb leszek.
Vonzó téma a miértnincsbudapestencsapatsport is, de nem akarok mindjárt túl sokat beszélni. Már ez is túl sok.
Hajrá Fehérvár! Hajrá magyar válogatott! (A Hajrá Magyarországot sajnos politikai célokra kisajátították. Szomorú.)
Üdv Lapip
Nem akarom megvédeni a paksiakat (megvédik ők saját magukat), de ha összehasonlítjuk: Kecskemét közel 100 ezres (vagy több?) lélekszámú település, Pakson nem hiszem, hogy 25 ezer embernél többen laknának. Ráadásul a csarnokba sem igen férnének el sokkal többen (jól mondta Belfera anno: azt a csarnokot mintha direkt úgy tervezték volna, hogy minél kevesebb ember férjen be.)
Hello Air! Ha már a lélekszámoknál tartunk: eléggé furcsálom, és őszintén szólva nem is hiszem, hogy oly sokan ülnének le a TV-k elé Budapesten az elképzelt sztárcsapatot megnézni. Mert mit is csinál a szurkoló elsősorban: kimegy a meccsre. Igazuk van akik írták; nincs és soha nem is volt minden mérkőzésről TV közvetítés, a lelátók mégis csak a legritkább esetben teltek meg egy-egy rangadón, akkor is azért, mert pl. Körmendről (aminél nehezebben lehetne Pesttől távolabbi pontot találni az országban) 300-400 szurkoló is ellátogatott. Lehetett a fővárosban bármilyen jó férfi, vagy női csapat, a körmendieknél több pestit sehol sem lehetett látni. Szerintem joggal gondolhatja ezt látva egy TV műsorigazgató (vagy ilyesmi), mondjuk egy pesti rangadón: "ha egy 2 milliós városban ezt az 50 embert érdekli csak egy kosárlabdameccs, akkor kinek adjuk el a szárnyasbetétet, meg a sört? Miajóistennek közvetítsem, adjuk le inkább az "Isaura a nyugdíjjasotthonban" 2537-ik részét."
Hello OlajAzIsten.
"Ezzel a Vasvilla és Trepák projekt az első öt forduló végéig részemről lezárva!!!"
Örömmel konstatálom, egyetértek Bocaival: legalább addig ne szidjuk a fiúkat, amíg el nem kezdődik a bajnokság.
Kedves Sarkat5. Először is, nem szolnok, hanem Szolnok. Remélem csak elírás. Lehet, hogy túl érzékeny vagyok, de ezekre a dolgokra én is kínosan ügyelek.
Kicsit más. Azt írod, hogy azért nem minket hívtatok pl., mert nem akartok sérülést. Ezzel gondolom arra céloztál, hogy a mi délszláv stílusú kosárlabdánk sérülésveszélyes. Ezzel én egyáltalán nem értek egyet.
Először is: pontosan annyi délszláv származású játékosunk, edzőnk van, mint nektek, ebben az idényben pontosan olyan tiszta kosárlabdát fogunk játszani, mint az Alba, fennállása óta mindíg is.
Másodszor. Nem kell sírni. Még el sem kezdődött a bajnokság, ti (bocsánat te) máris a keménységre panaszkodtok. Edzőmeccs ide, vagy oda, az eredmény nem számít, de azért mindenki győzni akar, hiszen az újságban is így jelenik meg: "Bajnokot vert az ALba! Alba ASE: 85-72" A sportoló pedig pont azért is sportoló, hogy minden szituációban akarja, és tegyen meg mindent a győzelemért. Nem akarok messzire menni példával: nemrégiben a válogatott játszott lélektelenül és nemtörődöm módon egy felkészülési tornán. Mindenki fanyalgott, aki látta - szerintem jogosan.
Pár dolgot hozzátennék a beszámolódhoz.
Először is a jó hírek: Bojan és Paya is játszhat Kecskeméten, egyiküknek sem komoly a sérülése. Nekem nagyon tetszik, hogy mennyire csapatember a két amerikaink. Davidnek az elején nem ment, rögtön az első negyedben a padra is került. Ennek ellenére semmi hiszti, hanem lelkes pacsik, lelkes játék, szóval minden a legnagyobb rendben. Ugyanez áll Mike-ra is. Nekem meggyőződésem, hogy ő az, aki a legtöbbet futja a csapatból labdával és anélkül is, ezért már alapban szimpatikus. Amit pedig a meccs végén művelt, az önmagáért beszélt, pedig tette azután, hogy egészen addig semmi nem esett be neki.
Ami nem tetszett: A saját házunk tájáról Bencze Zé. Szerintem a nyáron kicsit elszállt magától (és a lakástól, autótól, újraírt szerződéstől) és éppen ez az, amit leginkább el kellene kerülni, mert ha így megy tovább, akkor örökre csak ígéret marad, pedig a remény benne van.
Paksi oldalról nem értettem a néha durvaságba fajuló játékot. Főleg azért mert tőlük ez nem megszokott. Azért nem a szolnokot, vagy a Kaposvárt hívjuk edzőmeccsre a bajnoki nyitány hetén, hogy nehogy kulcsemberek sérüljenek, erre tessék: majdnem ugyanaz.
A végeredményről: Ha nem fejezik be a faultok számolását, azaz tényleg csak az ötödikig játszhat mindenki, akkor a különbség bőven húsz fölé ment volna. Ha pedig Bojant is bekalkuláljuk...
Egyelőre 16-ból 16 az idei mérleg, de még csak most kezdődik. Értesülve a kecskeméti igazolásokról és a várható hangulatról, nem biztos, hogy olyan könnyű lesz, mintha a Mafc-hoz utaztunk volna.
lassan sokat írok, de az említett eseményen természetesen kint voltam...
Albacomp–Atomerőmű SE 95–82 (15–20, 27–20, 20–19, 33–23). Ld: Moseley (24/6), Góbi (16/3), Hart (16), Halm (12), Bencze Z. (12), Theisz (11/3), ill. Czigler (16), Sitku (16), Fodor G. (15/3)
Lapov nem játszott, egyik ujján szép kis kötés volt... ennek ellenére nem látszódott túlzott beijedés a palánk alatt részünkről, sőt Bencze Zéről szépen gyűjtögették a hibákat az ASE centerei, de ennek nem sok hasznát vettük, mer ta 2ik félidőben már nem is jegyezták az egyéni hibákat... edzőmeccs, érthető. Nekem tetszett hogy mind2 csapat nagyon keményen vette a játékot, edzőmeccshez képest túlzottan is néha, és annak ellneére hogy nem sokan voltunk kint (kb 3-400 néző tán és sokan Paksról is:)) azért néha volt paprikás hangulat. Ennek oka az volt hogy túlzottan harcos felfogásban nyomta mind2 gárda, egykét bajnokin nincs ilyen hajtás, ez jó jel a jövőre nézve (mármint magyar bajnokság) de az nem volt valami szimpatikus, hogy Czigler elvesztette a fejét. Nem nagyon ment neki mezőnyből, volt pá vitatott ítélet, ezek egy részében jogosan reklamált, csak kérdés egy edzőmeccsen nem tökmind1 mi az eredmény? Szerintem a lényeg a védekezés és a támadás gyakorlása vigyázva egymás testi épségére. Nos Czigler az utóbbit nem annyira tartotta szem előtt, egy szabad labdáért történő harc közben ütközött Theisszel, de Lacikáé lett a laszti amivel egy laza könyökös legyezőt akart kiosztani... nem volt szép. Utána meg a fiatal játékvezetőre rontott egy kihagyott ziccere után visszafutásból elkövetett személyi hibájának jogosságát vitatva...Ez tényleg nem kellene... ASEből Davis nagyon elbújt, én alig vettem észre egypár szép mozdulata volt csak, a fiatal Lőrincz(??)nek volt 2 szép hármasa, Jurgilas ha jól láttam nem is játszott, Sitku hozta a szokásos jó színvonalú játékát... hmm nálunk Halm jó százalékkal dobta a középtávoliakat, Hart most tetszett először, Góbi megint csak gürcölt védekezésebn, támadásban továbbra is kicsit nem leéggé tökös, fel se tűnt hogy Moseley ilyen sokat dobott volna, és ez jó jel, nem az első ilyen meccse, ahol észre se vesszük hogy 20 felett szór...Nálunk a fiatalok nem játszottak. Bíztató volt nagyon amit láttam.
Air amit írsz az nem hülyeség, csak valamiért nem működik. Miért van az hogy Bpen alig van csapatsport? Sőt, szinte semmi. Nem hinném hogy csak Bpen kívül vannak tehetséges sportvezetők. A nezőszám pedig valóban nem azonos a helyszínen lévőkkel de ha ki nem megy senki akkor minek az egész? Az egésznek a lényege veszne el... nincs helyi hangulat nincs semmi... annak idején Balogh Bubu emiatt ment el először Sopronba, pedig nagyon jó csapat volt akkor a BSE de hiába csináltak ők bármit senki sem volt kiváncsi rájuk. A TV-s közvetítéssel kapcsolatos fejtegetéseidddel van kis gondom. Egyrészt Mo nagyon kicsi, alig vagyunk 10millióan, és ez kevés. Kicsi piac. Sőt még tovább is szűkül mert valljuk be bár itt kultúran sikerül már vitázgatni azért egy körmendi cég nem hiszem hogy venne Albacomp számítógépet...(én se veszek Marc cipőt:))) Aztán az AGB nézettségi adatai szerintem kamu. Ugyanis ebből indul ki a TVtársaság is és emiatt megy foci mindenhol. (illetve 22 ember és egy labda füvön, kérdés hogy az foci e) Teljesen igaz, hogy a 2 milliós budapesti piacn lehet legjobban eladni a pelenkát. De mégsincs meccs a tvben mert az AGB szerint a kosármeccseket nem nézik. De komolyan nem tudom hogy a valsóághoz mi köze van ezeknek a nézettségi adatoknak.. nos nálunk előfordul h 50% feletti a nézettsége egy-egy műsornak ami szerintem lehetetlen.. pl a mostani valóságsók... nem hinném h télleg 5 millió ember kukkol. Az ismerőseim nagy részét nem érdekli. De lehet én gondolom rosszul.
Továbbra is állítom hogy nem szabad állami cégeket ebbe belevonni. Sőt. Azt is el kellene lassan felejteni hogy szponzort keressenek. Inkább tőke kellene. Csak a "befektető" kifejezeés a foci miatt sajnos már kicsit degradálódott mert lassan a "pénzmosó"val azonos a jelentése.
A Magyar Posta más tészta. Kb egy hónapja jelentette be hogy megszünteti a sportszpozorálást... a női csapatuk kapott asszem 2 hetet. Nos a foci más tészta (vagy nem sport?) és abból nem lehet csak úgy kiszállni, ehhez kellett a székdobálás.
A kosarlabda.com-on újra lesz ÁLOMCSAPAT játék!
Az ám az igazi megmérettetés :)
Persze a hagyományokat nem szabad feladni.Itt is folytatódjék tovább a tippverseny.Különben belfera pajtásnak még a végén lenne ideje elmenni WC-re :)))
2002-09-24 - Felkészülési mérkőzésen kapott ki a bajnok Paks férfi kosárlabdacsapata az Albacomp otthonában.
Az Atomerőmű az Albacomp otthonában szenvedett 95-82-es vereséget, így nem túl jó előjellel várja a vasárnap kezdődő bajnokságot. A mérkőzés után Fodor Péter, a paksiak vezetőedzője a WestelPressnek elmondta, hogy elsősorban a figurákat és a védekezést szerették volna gyakorolni, ez azonban nem sikerült nekik. Sterbenz László, a székesfehérváriak mestere elégedettebben nyilatkozott, szerinte mezőnyben már jól játszott a csapata, de védekezésben még az Albacompnak is van javítani valója.
forrás:www.kosarlabda.com
A debreceni "kollégákhoz" lenne néhány kérdésem
/Ugye jól sejtem vannak itt debreceniek? :) /
Pénteken hánykor játszák az ifi /bocs,junior/ meccset?A felnőtt meccs előtt?
Különben miért pénteken játszák a Kakasok-ASE meccset?/Talán a LOKI-meccs miatt?/
ez érdekes. én azt hittem ennél többen járnak ki Pakson meccsre. Kecskeméten NB1/b-ben volt kint 1000 ember egy mérkőzésen. ha készen lesznek a palánk mögötti lelátók akkor még 200 ember befér és én biztos vagyok benne, hogy még a lelátók között is állni fognak az emberek.
Hajrá Kecskemét!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jók a gondolataid, maximálisan egyetértek vele! Talán csak annyival egészíteném ki, hogy ha egy többszörös bajnokcsapat egy 2 milliós városban - legyen az akármilyen sportág (Kosárlabda, Rögbi, dominó, fedettpályás véraláfutás stb...) - nem tud talponmaradni és ezt gazdasági okokra vezetik vissza, akkor ott a VEZETÉS a hibás. Még akkor is, ha 50-100 néző elött játszik! Gondolj bele, ma Magyarországon 1-2 kivételtől eltekintve, az összes multinak Bp-en van a központja. És ezek közül gyakorlatilag elég 1-et (az az egyet) megszerezni és máris minőségi kosárlabdát tudsz csinálni. Erre van példa nem kevés, én is tudok egyet a Duna mellett fekszik kb. 100km-re BP-től!:-))
Más!
Ma délután a körmendi klubirodában volt szerencsém 2 órán át beszélgetni Fodor Sanyival. Mit mondjak!? Ez a bajnokság nem rólunk fog szólni! Tisztában van azzal is, hogy a pénteki szurkolói ankéton valszeg kikezdik páran, de azt mondta, amit vállalt megcsinálja és nem hagy cserben senkit. Bizik a Benetton féle kapcsolatban (csak az a baj, hogy az Olaszok nem mozdulnak), bízik a szurkolókban, a csapatban és az edzőben is.
Szóval, nem lesz leányálom ez a bajnoki évad és már most borítékolom, ha esetleg kikapnánk Dombóváron, majd itthon a Debrecentől (és valjuk be mind2 benne van a pakliban) akkor lesz csak forradalom Körmenden. És félek tőle, hogy az 1-2 embert elsöpör majd!:-((
Pedig most kellene türelmesnek lenni és akkor a következő szezonra tiszta lappal indulhatnánk, nem lenne kötve mindenki keze, hogy csak 2000,-USD-s játékosokat vehetünk, talán akkor már szóba jöhetne a 3800-4000 USD-s is. Nem is lenne probléma mindez, ha nem úgy hívnák a várost, hogy Körmend! És ez egyrészről jó, másrészről viszont iszonyú teher.
Teljesen egyetértek Feribá04-el a Pesti kosárlabdáról alkotott véleményével. A TV-ben leadott reklámokból befolyt pénzt meg nem a csapatok kapják, így ebből a szempontból lényegtelen mennyien nézik.
Tipp:
Debrecen-ASE -20
Dombóvár-Körmend +1
ZTE-Falco +15
Sopron-Szolnok -15
Szeged-Kaposvár -5
Kecskemét-Albacomp -20
A hétvégén együtt láttuk Gabci456-al és Bocaival a Debrecent, Lee jól látszott, de egyedül nem tud megnyerni egy meccset.
No akkor tippülés!
Kakasok - Atomerőmű V9 (Lee majd megdobja a magáét,de a csapategység dönt)
Dombóvár - Körmend V5 (Bár nem a centerjáték fog dominálni)
ZTE - Falco H7 (Otthon nagyon jó lesz a Zeg)
Szeged - Kaposvár V15 (Rutin kontra fiatalok,a légiósok nagyobb tudása azért majd kijön)
Kecskemét - Albacomp V17 (Kecskeméten is idő kell a csapatépítéshez)
Soproni Ászok - OLAJ V10 (Ha Vilcinskas játszik szvsz több is lehet ; a mezőnysorunk ettől függetlenül is erősebbnek tűnik)