Keresés

Részletes keresés

moltess Creative Commons License 2006.02.13 0 0 122

persze Angkort látni kell az biztos, de más látnivaló nem nagyon akad abban az országban, vagy?

ti is így gondoltátok, mikor először oda utaztatok, úgy látom.

egyébként, az idei túrából most kimarad, esetleg jövőre.

Előzmény: Karel von Bahnhof (121)
Karel von Bahnhof Creative Commons License 2006.02.13 0 0 121

Angkor és Kambodzsa ügyében szerintem gyökeresen meg fog változni a véleményed, ha ott jársz, de kíváncsi leszek mit mondasz, ha megjöttél.

Nekem Angkor az eddigi legnagyobb kulturális élményem volt, pedig jártam már vagy 40-50 országban, még a Sygirya-i Oroszlánsziklát is megelőzi Srí Lankán...

Előzmény: moltess (113)
donlx Creative Commons License 2006.02.12 0 0 120
és mennyibe kerül...
donlx Creative Commons License 2006.02.12 0 0 119

Üdv!

 

Szeretnék néhány friss infót kérni kambodzsai vízum ügyben. Hol lehet intézni?

BonLaci Creative Commons License 2006.02.12 0 0 118

Megnéztem én akkor, csak a dátumra nem emlékeztem, hogy ott volt :-((

 

(kavinkton)

Előzmény: moltess (117)
moltess Creative Commons License 2006.02.12 0 0 117
az elöbb is írtam, h a 91-es hozzászólásban raktam fel a mi programunkat.
Előzmény: BonLaci (114)
BonLaci Creative Commons License 2006.02.11 0 0 116

Szia!

 

Köszi ha megnézed és ha már jártál erre felhívnád a figyelmemet a lényegre. És azon a két (21-22) napon mit érdemes még megnézni a környéken, most itt konkrétan tényleg a "környékre" gondolok, mivel az időnk véges és kötött!

 

Előre is köszi.

 

Üdv Laci

Előzmény: muggli (115)
muggli Creative Commons License 2006.02.11 0 0 115

Éjjel megteszem, így első közelítésben nem rossz, de még átolvasom. Most rohanás van, este tíz után leszek.

muggli©

Előzmény: moltess (111)
BonLaci Creative Commons License 2006.02.11 0 0 114
Ti mikor mentek, és meddig, ha haza értek lehet élményeket cserélni :-))
Előzmény: moltess (113)
moltess Creative Commons License 2006.02.11 0 0 113

szerintem, ha jól sikerül, vietnam északi részét ne hagyjátok ki jövőre az uticélból. egyre inkább azt gondolom, h az északi, a déli és a középső részét is látni kell annak az országnak. szeritem más és más mindegyik, akárcsak Thaiföldön. természetesen ez egy pár napba nem fér bele, mi északot fogjuk idén látni, ti a délit.

ha saját szervezés van akkor min. 1 hét kell rá, v több is, h rendesen kiprobálhassunk mindent. (lsd. muggli)

 

Angkor, annyira nem vonz, max 1-2 nap és Kambo-ból szerintem elég is lesz annyi.

Előzmény: BonLaci (112)
BonLaci Creative Commons License 2006.02.11 0 0 112

Azért szerintem Angkorban min. "kéne még egy nap"  de lehet, hogy kettő :-)))

 

Igen ez az Aeroviva programja, meglátjuk milyen lesz. Tavaly utaztam velük elősször, az nem volt rossz, ezt meg majd meglátjuk.

 

Jövőre tuti saját szervezésbe megyek, már el is kezdtem szervezni.

 

Phuket-Phi Phi-Coral isl.-Krabi és még ami belefér, majd meglátjuk, oda már megyünk vagy 6-7 család.

 

Üdv. Laci

Előzmény: moltess (111)
moltess Creative Commons License 2006.02.11 0 0 111

na, ezt jól beillesztetted...

elég nyálcsorgató az ügy. akkor ez dél-Vietnam és gondolom, ez is az Aeroviva szervezésében van.

a mi programunk, ennél szerényebb, a 91-ben le is írtam. a miénk is itthon eladott csomag, bizonyos Vinafour utazási iroda közvetítésével.

mi sokat gondolkodtunk, h megvegyünk-e Mo.-on egy komplett utat, v mint Thaiföldön szoktuk, saját magunk szervezzük. muggli győzött meg az előbbi variációról az idő rövidsége miatt.

ha tetszik, az ország - miért is ne tetszene - jövőre a déli vidéken néznénk széjjel.

 

várom muggli értékelését programotokról!

 

üdvözlettel

m.

Előzmény: BonLaci (110)
BonLaci Creative Commons License 2006.02.11 0 0 110

Szia!

Kérted a progit:

 

19-én: Bangkok – Saigon – Cu Chi alagút – Phan Thiet

Elutazás Bangkokból a reggeli órákban repülővel Saigonba. Kirándulás a Cu Chi alagútrendszerhez. A falu és Saigon között száz kilométernyi alagút a vietnámi háború idején erődként és búvóhelyként szolgált.  A vájatokat kézi szerszámokkal építették, maximálisan 16000 vietkong tudott itt egyszerre élni. Az alagútrendszer egyes részei több emelet mélyen húzódnak, megszámlálhatatlan csapóajtóval, konyhával, műtővel felszerelt klinikával, tárgyalótermekkel, bambuszágyakkal teli alvószobákkal. Továbbutazás a tengerpartra, Phan Thietbe. Vacsora és szállás az Ocean Star Resortban.

 

20-án: Phan Thiet

Phan Thiet városánál található az ország egyik legszebb tengerpartja, amely megtartotta eredeti halászfalu arculatát. Reggeli után kirándulás a környéken, a kikötő megtekintése, ahol adják-veszik a halakat a halászok, ezzel betekintést nyerhetnek a halászok életébe. Látogatás a Lótusz-tónál, amelyet homokdűnék öveznek. Visszatérés a szállodába, délután szabad program. Vacsora és szállás az Ocean Star Resortban.

 

21-22:

Pihenés Vietnám egyik legszebb tengerpartján. Reggeli, vacsora és szállás az Ocean Star Resortban. (na itt próbálunk valamit mozgolódni)

 

 

23-án: Phan Thiet – Saigon – Siem Reap

Reggeli után utazás Saigonba, mai nevén Ho Shi Min városba. Rövid városnézés: Újraegyesítés Palotája (Függetlenségi Palota), kínai-negyed, főposta épülete, Ben Thanh piac, ahol vásárlási lehetőség is biztosított. Repülés Siem Reapbe az esti órákban. Vacsora és szállás Siem Reapben.

 

24-én: Angkor

Reggeli után egész napos felfedezőtúra Angkorban, a valahai khmer birodalom központjában, amely virágkorát a 9-14. században élte és Délkelet-Ázsia kulturális központjának számított.  A trópusi vegetáció által benőtt és elrejtett együttest csak a 19. század végén fedezte fel, és tárta a világ elé egy francia természettudós, Henri Mouhot. Jelenleg az UNESCO Világörökség listáján szereplő történelmi helyek egyike. Látogatás Angkor Thom városában. A Déli kapun belépve Bayon templomához vezet utunk, amely 54 hatalmas oszlopáról híres, amiket több mint 200 kőből faragott arc díszít. Következik Phimeanakas, azaz a Mennyei Palota, melynek tetejéről pompás kilátás nyílik, majd az 50 m. hosszú Elefántos terasz és az ún. Leprás király terasza. Délután látogatás a Ta Phrom-szentélyben majd a névadó Angkor Watban,  a hindu Visnu istennek dedikált, szépségéről és pompájáról híres szentélyben. Itt található a világ leghosszabb folytatólagos sík domborműve, mely a hindu mítoszok világába kalauzolja el a látogatókat. A napot a hegy csúcsára épült Phnom Bakheng-szentély maradványainál fejezzük be, innen nyílik a legcsodásabb kilátás a rom-együttesre. Vacsora és szállás Siem Riepben.

 

Hát ennyi, elsőnek (thaiföldön kívül) megteszi, tudom, hogy még ide is visszatérek.

 

Szia Laci

 

 

 

 

Előzmény: moltess (108)
muggli Creative Commons License 2006.02.09 0 0 109

Szia Moltess!

Inkább csak külsőségeiben, meg esetleg, ha valami bürokratikus ügyintézésbe keveredsz, egyébként nem nagyon. Ma már rengeteg a kisebb-nagyobb magánvállalkozás, a kis kifőzdéktől, a magánbankokig. A legtöbb ember büszke a hazájára és nem bánja a társadalmi rendszert. A rendszer ezt azzal viszonozza, hogy hagyja élni. Vannak tabuk és korlátok, de nem tragikusak. A múlt emlékezete és annak ápolása elfogadott, lásd a Ho Chi Minh mauzóleum és hasonló múzeumok, de ne felejtsük el, hogy közel 40 év háborúból vezette ki az országot (győztesen) Bac Ho, azaz Ho apó. A múlt vezetői lassan elfogynak, helyükbe fiatalabb, már nyitottabb és üzletiesebb emberek lépnek. Ez így van jól, szerintem. Működik. Menj, kóstold meg, aztán térj vissza és ismerd meg. Érdemes, gyönyörű ország, sok jó emberrel.

muggli©

Előzmény: moltess (108)
moltess Creative Commons License 2006.02.07 0 0 108
hétfőn megveszzük akkor a túrát a Vinafourtól. így döntött a társaság, amelyet jócskán befolyásolt a véleményed. kiváncsi vagyok már erre az országra nagyon, a haverjához, már volt részem párszor. vajon érződik az, h ott még szocializmus van, v olyan az egész, mintha Thaiföldön lennénk?
Előzmény: muggli (107)
muggli Creative Commons License 2006.02.05 0 0 107

Szia Moltess!

Bocsi, hogy ilyen soká válaszolok, csak mostanában hajós elfoglaltságaim voltak, ki- és berohangáltam az országba és -ból. :-))))

Szóval: Vásárlás és sörözés.

A város szinte minden pontján találsz üzleteket. A régi városrészben, a Hoan Kiem Tó körül szinte utca szerint tagozódnak az árusok (itt van aCipő utca, Papír utca és a többiek) Vannak errefelé kisebb-nagyobb kávézók, sörözők, ahol le lehet ülni egy sör mellé. Olyan este nyolc-kilencig lehet itt vásárolgatni. Utána sok helyen találsz az utcán árusokat, egyszerűen a földre terített vásznakon, nejlonokon árulnak. A éjszakai élet inkább a Ho Tay, a Nyugati Tó körül van, itt inkább utcai árusokat találsz. A guide-otok biztos tud majd ajánlani egy két jobb helyet.

Most ennyi, mennem kell.

Üdv: muggli©

Előzmény: moltess (106)
moltess Creative Commons License 2006.02.02 0 0 106

nem baj, h "apukás a szöveg", noha csak 12 évvel vagyok nálad fiatalabb.

 

az éjszakai élet alatt nem a csajozást értettem. 6 fős társaságból két pár van és két fiú. én az egyik párhoz tartozom, tehát másfajta szórakozásra gondoltam. olyan helyre akarunk csak menni , ahol este nem áll meg az élet, hanem van valami nyüzsi is. nem lokálokban, v discoban, hanem, valamilyen utcai forgatag érdekel, mint a Khao San-on.

igen csapvizet, ill. jeget amúgy is kerülni szoktuk. az italok közül is elsősorban a sör, ami jellemző, és az nagy mennyiségben. Thaiföldön a Singha a nyerő természetesen. kiváncsi leszek, h a vietnámiaknak is jó-e a saját sörük. a párom imád vásárolni, úgyhogy ajánlhatnál valami piacot, ami nem zár este és ott, mi fiúk sörözhetünk, bámulva a tömeget...

persze, csak ha van ilyen.

Előzmény: muggli (104)
muggli Creative Commons License 2006.02.01 0 0 105

Bocs! Metless=Moltess.

muggli©

Előzmény: muggli (104)
muggli Creative Commons License 2006.02.01 0 0 104

Szia Metless!

Bocs, hogy csak most válaszolok, de tegnap meg ma nem volta, Mo.-on.

Tehát a nightlife.

Hanoiban Tudtommal két helyen találsz koncentráltabban éjszakai életet. A Ho Tay, a Nyugati Tó környékén, valamint a Hoan Kiem tó környékén. Ezen kívül elég sok éjszakai lokál, bár és egyéb szórakoztató intézmény van, az én korrekt tapasztalati körömből ez kimaradt, két gyermekes családapa vagyok, szeretnék is az maradni. :-))))))))))

Mindenesetre: Én a poharaknak legalább a száját megtörlöm. Ha lehet, a jeget kerülöm, mert bár ma már cégek szakosodtak a jégkocka készítésre, jó vízből, néhol még mindig a csapvizet fagyasztják. Súlyos dolgot már nem nagyon lehet kapni tőle, de lehet, hogy egy kiadós hasmenést megspórolok vele. Egyébként is melegben nem a legjobb jeges italokkal teleinni magunkat, sokkal inkább kis adagokban, inkább csak a szánkat öblítve kevésbé hideget ajánlanék, én vagy citromos vizet, vagy teát iszok, ez utóbbit üresen, max egy kevés citrommal és melegen. Pénzt, útlevelt, egyéb érzékeny cuccot, ahogy máshol sem a világban, itt sem ajánlom, hogy magaddal vidd, csak annyit, amennyi szükséges. Ha a lányokra is pályázol, vigyél óvszert és légy körültekintő.

Tudom, ez olyan "apukás" szöveg, de nézd el nekem, kérlek. :-))

muggli©

Előzmény: moltess (103)
moltess Creative Commons License 2006.02.01 0 0 103

továbbra sem nagyon pörög ez a topic. látszik, h ez az ország még nincsen annyira felfedezve. na mindegy én azért itt kérdezek, h legyen mindenkinek haszonos info:

muggli!

a túránk valószínűleg be lesz fizetve és visznek mindenhová, amit ennyi idő alatt láthatunk. viszont kérdezem Hanoi-ban milyen az éjszakai élet? van olyan rész, mint a Khao San? van valami esti nyüzsi, piacolás, vaker, vagy mindenki elmegy 9-kor lefeküdni? a programunkban van éjszakai élet felfedezése, gondolom ez privát lesz. mit fedezzünk fel, ha a város alszik? milyen a közbiztonság?

neomedia Creative Commons License 2006.01.31 0 0 102

Ja ,neztem a vonatokat kb. tudom mirol van szo, vonatoztam mar azsiaban:-)

Repjegynel ugy gondoltam, hogy meg mindig BKK-n keresztul a legolcsobb, de mar nem vagyok benne biztos:-(

Ha esetleg tudsz valami kedvezo arfekvesu BP (Becs)-Hanoi (Saigon) jegyet az erdekelne.

(igazabol MOST Thaifold es Cambodia csak tranzit lenne, amihez nem ragaszkodom)

Előzmény: muggli (101)
muggli Creative Commons License 2006.01.31 0 0 101

Még egy dolog. A hosszabb utaknál, pl. Hanoi-Hue válthatsz fekvőhelyet is a vonatra, egy éjszaka szállodát megspórolsz vele. A mai vonataik már elviselhetőek. Van az un. "hard" és a "soft", az előbbi a kusett, azutóbbi a hálókocsi, csak ez négy személyes, nem kettő, mint itthon. A kusett hatszemélyes. A hosszú utakon a vonaton még a napszaknak megfelelően kaját is kapsz (falnak nem mész tőle, de az állomásokon kipótolhatod:-)) ). Arra viszont elég, hogy valami legyen a hasadban. Ha összehaverkodsz a fülkében utazókkal (márha vietnamiakkal utazol együtt) akkor valószínűleg legalább gyümölccsel el fognak látni. Beszélgetni szeretnek, kíváncsiak és vendégszeretőek. Eddigi utaimon mindig ez volt a tapasztalatom.

Hívj fel, ha segíthetek.

muggli©

Előzmény: neomedia (99)
muggli Creative Commons License 2006.01.31 0 0 100

Moltess!

VN-ban otthon vagyok. :-)))))) A következő utadat, ha nem három-négy napra mész, megszervezzük. Figyelgesd egyébként a Travelchannel-t. Tuti jó viet filmek mennek!Earthwalkers sorozat. Vannak itt még mások is, biztos vagyok benne, csak valószínűleg hasonló logikával építik fel az útjaikat.

Az újévi szabi valóban most van, mert arrafelé hagyományosan buddhisták az emberek, ők a Holdévet használják, most, az elmúlt hétvégén, szombatról vasárnapra volt a "Szilveszter".

Vuvo!

Dobj egy mélt az itteni címemre.

Neo!

Nem lenne olcsóbb, ha valami kis pénzért visszamész Saigonba és onnan jössz haza? Megkérdezzem?

Más: Ha végre egyszer hazakerül a saját gépem (most az asszony gépéről netezek egy ideje), valahova felteszek egy pár képet VN-ról, amerre jártam és már digitgépem volt.

Üdv: muggli©

Előzmény: moltess (96)
neomedia Creative Commons License 2006.01.30 0 0 99
nem volt hosszu, koszi:-)
idoben kb. en is igy szamoltam (+ az utazasok); ahogy szamoltam a BP-BKK-Hanoi//Phnom Penh-BKK-BP repjegy a szukseges vizumokkal+dep. tax-okkal 210000HUF korul lenne:-(
Előzmény: muggli (87)
neomedia Creative Commons License 2006.01.30 0 0 98

pl.

http://www.mekong-travel.com/pdfs/vnvisa.pdf

http://www.vietnamonline.com/travel/visa_app.gif

http://vietnam.sawadee.com/visaform.htm

persze ezek nem egyformak, valoszinuleg a nagykovetsegen (vagy barmely irodaban) valami mast kapsz, de ez mas orszagokkal is igy van:-))

Előzmény: vuvo (97)
vuvo Creative Commons License 2006.01.30 0 0 97

sziasztok,

 

valaki tudna abban segíteni, hogy a vízumkérő lapot Vietnámba honnan lehet letölteni, mert már szét kerestem magam.:)

 

moltess Creative Commons License 2006.01.30 0 0 96

ma megvettem a jegyeket a Bangkok, Hanoi fapados járatra. Vinafouros-ok azt mondják, h ez az idegenvezető jön velünk mindenhova, Halong-ba is. persze furcsálom, mert ő is ott alszik, ahol mi, v keres magának egy olcsóbb szállást? valószínűleg neked lesz igazad, muggli és ezt a túrát vesszük meg, noha nem olcsó. viszont az nagyon tetszik, h egy percet sem kell semmin gondolkodnom, visznek oda, ahova érdemes. sajnos hatunkból csak hárman tudnak angolul, így nem mindenki számára lesz az idegen-vezetés érdekes, de hát ez a mi gondunk.

ez a vietnami vízum sem olcsó a maga 40 usd-jével. továbbá egy hétig kell rá várni és két igénybejelentőt kell két fényképpel beadni. ja, és ahéten szabin vannak, mert holdújév van, vagy mi a szar.

 

hát, ez a topic nem pörög annyira, mint a haverja, a Thai. feltettem pl. a túrát, aztán mugglin kívül senki sem véleményezte.

elképzelhető, h itt csak te vagy a specialista, muggi...

Előzmény: muggli (93)
scholli Creative Commons License 2006.01.30 0 0 95

Tudom, hogy a repjegy a nagy tétel.

Most első körben egy maláj-indonéz útra vagyok rázizzenve, utána jöhet viet :)

Előzmény: muggli (90)
muggli Creative Commons License 2006.01.30 0 0 94
Én sem szándékoztam ekkora betűkkel írni, csak Moltess hsz-ra válaszolva valszeg uazt a beállítást vette elő azindekc. Bocsi: muggli©
Előzmény: muggli (93)
muggli Creative Commons License 2006.01.28 0 0 93

"  Szállás 2* hotelben a városok központjában (Hanoiban Danchu, Suncity, Vanxuan… Hotel, Halongban Sunlight, Vanhai, Biendong hotel…)"

 

Ezt írtam Neked magánban, ezek a szállodák, amik itt fel vannak sorolva, nem két, hanem több csillagosak (emlékeim szerint olyan négy körüliek), itt csak elírás lehet. Az árat így kalkuláld. Ha Long-ban egy hajó valami jobb kajával olyan 100USD is lehet (idén, bocs, 2005 nyári áron). Ehhez van egy saját kisbuszotok és egy saját idegenvezetőtök, nem osztoztok másokkal sem a buszon, sem a vezetőn. Ismerem ezt a csomagot, már kérdeztem a vietnami céget, aki csinálja, hogy mi ez az elírás a programban, hamarosan válaszolnak.

muggli©

Előzmény: moltess (91)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!