Akkor mi jól csináltuk: Egész nyáron friss képosztából és paradicsomból készült saláta olivaolajjal, almaecettel, bazsalikommal, oreganóval, sóval. Télen is ilyeneket kéne enni. C vitaminit szabad szedni?
"A hatékony sejtvédelem érdekében, a friss zöldségeket és gyógynövényeket kell előnyben részesíteni, melyek nagy hatékonyságú bioaktív anyagokat tartalmaznak. A legfontosabb anyagcsoportoknak rákmegelőző, illetve rákgátló hatásuk van.
ALLICIN-AJON: fokhagyma BENATIN:cékla FENOLSAV:búza, dió, káposzta FLAVONOID:brokkoli, cseresznye, paradicsom, szilva, vöröskáposzta, déli gyümölcs GLUKOSINOLAD: káposzta, minden formájában KAROTINOID:répa, sütőtök, zöld leveles zöldségek PHYTOESTRIN:természetes állapotú növényi olajok napraforgó PHYTOÖSTROGÉN:teljes őrlésű gabona, ánizsmag PROTEASE INHOBITOR:hüvelyesek SZAPONIN:hüvelyesek SZULFID:fokhagyma, hagyma
Ezek az anyagok a testben antioxidánsokként viselkednek, miközben elpusztítják az oxigéntartalmú szabadgyököket, amelyek a rák kialakulásában játszanak döntő szerepet azáltal, hogy a sejtmagot károsítják.
Rákellenes anyagokat tartalmazó élelmiszerek - egy élelmiszer minél magasabb pontján áll a piramisnak, annál hatákonyabbak:
káposzta, fokhagyma, édesgyökér, gyömbér, szójabab, répa, pasztinák, zeller, cékla hagyma, narancs, sárgagyömbér, tea barnarizs, citrom, grapefruit, búza, brokkoli, karfiol, lenmagok, borsmenta, kelbimbó, oregánó, zab, burgonya, kakukkfű, rozmaring, salátauborka, zsálya, árpa, bazsalikom, dinnye, metélő hagyma, tárkony."
(a forrást már nem tudom, de valami fitoterapeuta oldaláról származik az infó)
Irtam a masik topikban is, de ha nem olvasnatok: a B-vitaminnak nagyon jo hatasa van a daganatos sejtek osztodasara, ezert nem szabad kulon keszitmenyekben plusz B-vitamint juttatni a szervezetbe, de a napi szukseges mennyisegnek meg kell lennie, kulonben sulyos betegsegeket okoz (pl veszes verszegenyseget)
Öröm látni, hogy ennyi önzetlen ember akar segíteni rajtunk. Én megnéztem az oldalt és felfordult a gyomrom. Hogy meri embernek nevezni magát az, aki daganatos betegekből akar meggazdagodni, kihasználva, hogy az utolsó szalmaszálba is belekapaszkodnak? Ráadásul még fel is kínálja, hogy mlm rendszerébe belépve mi is átverhetünk másokat. A pozitív gondolkodás igen szép plédája: csak nagyon akarni kell és minden vágyunk valóra válik. ( Mindegy, milyen áron )
ez most reklam volt vagy valami sajat tapasztalat? (reklam nem kell, igy most megnezni se fogom az oldalt, ha sajat tapasztalat, akkor pedig meselnel rola?)
Az antioxidansokrol egyebkent hidd el, higy mi is tudunk:)
Nyilván tudjátok, hogy a daganatos betegségek megelőzésében (illetve emellett még a szív- és érrendszeri problémák megelőzésében valamint az immunrendszer és az általános ellenállóképesség erősítésében) óriási szerepük van az antioxidánsoknak. Egy 100%-ban természetes alapanyagokból készülő, tartósítószert nem tartalmazó magas antioxidáns tartalmú étrend-kiegészítőre szeretném felhívni a figyelmeteket. A termékről bövebb információkat itt találtok: http://www.elmlm.hu/flavonmax/?ref=94
Hú, basszus, az Sisnél van. Bocs, hogy az elmúlt pár nap izgalmában nem jutott eszembe, hogy eljuttassam hozzátok.
Ecet: Túl savas, ugyanúgy, mint a narancslé. A candidásoknak kifejezetten tilos.
Bár sokan az összes állati fehérjét méregnek tartják, így valszeg a túrós recepteket is... (szerintem ez emberfüggő... én pl. egyáltalán nem igénylem a tejet a húst és hasonló dolgokat, de valaki bedilizik nélkülük - és ez szerintem károsabb, mint maga a túró és halfogyasztás)
A túróalapú és fakó sajtok (pl. feta, mozzarella, esetleg trappista) mehetnek - a kulcsszó, hogy ne érleljék őket sokáig.
Kenyér: rozs vagy tönköly, kizárólag teljes kiörlésű.
Zöldségek: minél színesebb, annál hatásosabb (répa, sütőtök, brokkoli stb rulez:) Kár, hogy a giga a brokkolit is és a kelkáposztát is - na meg a spenótot is rühelli. Mindenesetre a tejsavas erjesztésű cuccok mind tökéletesek (savanyú káposzta, céklasaláta stb.)
Ecet: nem tudom miért, de a dietetikus igazából letiltotta, helyette citromlét javasolt (talán cukor lesz belőle a gyomorban???)
Tojás: fogalmam sincs, több helyen csak a sárgáját engedik, máshol meg az egész tojást hetente 1-2* 1-2 db. Szerintem egyébként a sárgája OK (pl. főzéshez jól jön:), a fehérje kérdéses. Mi per pillanat inkább hanyagoljuk, de biztos ami biztos alapon azért ott figyel 6 biotojás a hűtőbenJ.
Tej: igazából azt is letiltották (minimális mehet, de csak forralás után) – a savanyított tejtermékek mehetnek csak (joghurt és túró, író – a kefír max. ha kaukázusi, mert a kefírt gombák csinálják és nem bacik mint a joghurtot)
Olajban sütni tilos! (Nem szabad felhevíteni az olajat!)
Gyümölcsök: szerintem alma, szőlő tömegével mehet, meg hát ami jól esik:)
Szerintem ami igazán tápláló és mehet (és nem unalmasan zöldséges) az a mazsolás-kukoricadarás túrógombóc mézes joghurttal meglocsolva:) Abban minden van ami jó:) Ráadásul nagyon könnyen emészthető.
Ma kaptam egyébként egy csomó cikket a cékla és a rák kapcsolatáról (ld. gyógyítás, tapasztalatok). Egy részüket már ismertem én is, de szerintem mindenki okulhat belőlük egy kicsit
Ecetet sem szabad? Mert ha azt sem, akkor ez a rákdiéta tényleg nagyon hasonlít a candida-diétára. Apu pl. nem tudja (és nem is akarja) tartani. Bizonyos dolgokat betart (pl. alkohol) a többit viszont nem, erőszakoskodni vele pedig nem lehet.
Mi az, ami tápláló és sokat lehet belőle enni? Mozzarella sajt? Rozskenyér?
nem merjük őket megkockáztatni. Ezeket egyrészt citromsavval tartósítják (káros!) másrészt sokszor cukor vagy más mesterséges édesítőszer / aroma van bennük (eteti a rákos sejteket), harmadrészt a narancslé nagyon ellenjavallt (nagyon savas! asszem a belek nem igazán örülnek neki) és a rák elleni cuccosnál a szervezetet el kell lugosítani, mert azt nem szeretik a rákos sejtek. (+ nem hiszem el, hogy a Hohes C-ben nincs semmi más csak tiszta narancslé - végülis igazából az is csak egy felhigított sűrítmény)
Az esküvőn maradt a tiszta ásványvíz (de azért volt nálunk zöld tea is biztos ami biztos alapon:)
Ha már a gyümölcs és zöldségleveknél tartunk: Mi a véleményed a Kuburól, Hohes C-ről és társairól? Szabad őket iszogatni a rákdiéta alatt? (Az esküvőmön pl. volt Hohes-C féle multivitamin - olyat ittatok?)
Mas: erdekes, hogy mennyire hianycikk a jo minosegu repale - mar ott tartunk, hogy ha kapunk valahol akkor felvasaroljuk a keszleteket. A Coraban pl. ritkan van, de a 7,5 dl-es "csak" 750 Ft, a Drogerie Markt-ban ha van, 799, a szomszédos -igazabol olcsonak szamito- bioboltban pedig 900 Ft felett... ugyanaz a répalé. Ledöbbento, mekkora haszonkulccsal dolgozhatnak a bioboltosok...
wow:) Figyiiiii... légyszi, légyszi, légyszi.... nem tudnál esetleg egy 2 sorost emilt küldeni benne azzal, hogy hová kéne pontosan mennem? (na meg mikor:) Így nem kéne hazatelefonálgatnom faggatózni:) Köszi:)
(Ha minden igaz:) ha jol emlekszem, olyan 1900 Ft korul lehet a konyv)
Thnx:)
Ps: pl. MEGELŐZÉSRE: a tejsavasan erjesztett savanyúkáposzta tele van rákellenes vegyületekkel (+ vitaminokkal stb), úgyhogy hajrá:) Itt a tél, irány a káposztás-stand a piacon:) (csak arra kell figyelni, hogy ne mesterséges savakkal gerjesztett, hanem hagyományos tejsavas erjedésű legyen - és olyan én speciel nem is tudom, honnan lehet szerezni - talán a parasztnéniktől?)
(na a mondanivalóm felét megintcsak ékezet nélkül írtam:)