A vendégek kellemetlen előjelekkel várták az összecsapást, hiszen Delmonte Madison bevizesedő térde miatt nem lehetett ott társaival a pályán. Az amerikai az egyik edzésen térdelt össze társával. A találkozó előtt Molnár Csaba, az alföldiek vezetőedzője elmondta, hogy csapatának egyik legjobbja a jövő hétfőn vonul kórházba. A sérült izületet kitisztítják, majd Madisonra közel három hetes pihenő vár. Nagy tűzijáték alakult ki az első percekben. A bátran kosarazó kecskemétiek sorra betaláltak, így 9-4-re vezettek. A hazai pontokról a De Gray, Jackson kettős gondoskodott. Utóbbi szép zsákolása után egy triplával egyenlített is. Molnár edző azonnal lépett és Hajdút küldte csatába McDaniel helyett. Erre nyomós oka volt, hiszen a kecskemétiek légiósa már három hibánál tartott. A negyed végéig még Varga is lehetőséget kapott a somogyiaknál, akik tíz pontosra tornázták előnyüket. Takács triplája a dudaszó pillanatában esett, ezzel 30–23-ra módosult az állás. A folytatásban visszatért McDaniel, a kaposváriaknál pedig a kipontozódás szélére sodródó Ivkovicsot váltotta Filipovics. A nagy kedvvel kosárlabdázó De Gray egykezes zsákolása ragadtatta tapsra a közönséget, ám McDaniel távoli találatokkal hamar lecsendesítette a publikumot. Miljkovics némiképp hazardírozott, amikor beküldte Ivkovicsot, ám a centerposzt Radenkovics pontossága miatt erősítésre szorult. A feltűnően sokat rontó Dzunics helyett Szőke vállalta a hárompontost, a kissé széteső támadójátékot pedig időkéréskor orvosolhatta Miljkovics. A szünet után sem javult a hazaiak távoli dobószázaléka. Ráadásul McDaniel betörései jól bontották a kaposvári védelmet, a leosztásokból pedig társai voltak eredményesek. Ami nem ment Dzunicsnak messziről, annál jobban bejött közelről. A bedobó gyors indulásai után szorgalmasan gyűjtötte pontjait, sőt Jacksonnak is remek passzt ívelt a magasba. De Gray iszonyatosan betakarta a ziccert dobó Hajdút, a somogyiak pedig Varga duplájával kúsztak 20 egység fölé. A zárószakaszban a száz dobott pont elérése lehetett cél, a határt pedig egyre intenzívebben ostromolták a Miljkovics-tanítványok. Jackson szemet gyönyörködtető zsákolása újabb hab volt a tortán, az áhított százas határ átlépését pedig Fülöp pöccintése jelentette. A végjátékban már csak a különbség mértéke volt kérdéses, ezzel pedig hozta az újabb kötelező győzelmet a somogyi alakulat.
Kaposvár, városi sportcsarnok, 1200 néző. Vezette: Váradi, Faidt.
Kaposvári Klíma–Vill KK: Simon (9), Dzunics (14), Jackson (33/6), De Gray (17), Ivkovics (16). Csere: Fülöp (6), Szőke (8/3), Varga R. (4), Filipovics (2), Ágfalvi (2). Vezetőedző: Goran Miljkovics.
Univer KSE: Takács (13/3), McDaniel (13/6), Mérész Cs. (6/6), Tanács (9), Radenkovics (20). Csere: Hajdú (5/3), Horváth Cs. (13), Bovánovics (5/3), Munteán (1), Magyar (-). Vezetőedző: Molnár Csaba.
Hú gyerekek! De megizzadtam:
Falco-Sopron 103-98.Nagyon szoros meccs volt, igaz eleinte végig a Sopron vezetett és nagyon ment nekik, közülük is Csirke,Horváth Á. és a(z alattomos) jugó centerek emelkedtek ki.Nálunk Lacika és Pankár SZARUL játszottak, igaz Laci a végén 2 triplájával megnyerte a meccset, de a fél meccset végig ülte.Heinle szenzációs, Eaker az első játékrészben 2pont utána meg vagy 20.Kissé feljavult a 2.félidőre és akkor már jól játszott.Dénes mindig kihúzta a csapatot a szarból(neki lenne a helye a válogatottban nem a Pankárnak!!),Sallay és Borszéki tették hasznosan a dolgukat.Alexe jó volt csak sokat pankrációzott. Hihetetlen volt hogy a Csirke mindent bedobott, mindig helyzetbe került(volt mikor ehhez a jugó centerek nemes egyszerűséggel torkánál fogva terítették le.).A volt Mafc-os srác is nagyon jó volt.
Más kérdés hogy nem védekeztünk sehogy se igaz ez az „1 hónapos” lemaradásnak is betudható.Hát még sok meccset le kell így izzadnunk hogy a 4re esélyünk lehessen. Remélem Szegeden azért nyerünk.
A Szolnok-Zte meccs nem semmi lehetett.Így már felértékelődik asszem a mi 5pontos idegenbeli vereségünk és sokat jelenthet a végén ha itthon majd megvernénk őket.
Ez valami tragédia volt! Hol a csapatunk? Ezeket a légiósokat még ma haza kellene küldeni, mert így csak attól nem kapunk ki akivel nem játszunk!
Milyen taktikát akartunk játszani? Hol az edző?
Teljes égés: a vége előtt hazaindulnak a nézők! Hová jutottunk? De azt is elzavarnám , aki egy edzés után szerződést adott nekik!
Itt látszik a komoly edzőmeccsek hiánya. Egy normális csapat ellen nem játszottunk, ahol felmérhették volna a légiósok tudását. Még a magyar középszert sem ütik meg.
Bocsi, én vagyok a hülye. :-)
"Az álomcsapat cserejátékosainak teljesítménye 75 százalékos szorzóval számít."
Király, most csinálhatok új csapatokat, ugyanis a cserepadot nálam általában 7-10 milliós spílerek koptatják! :-)))
Az álomcsapat szabályai olyan frankón félreérthetőek, hogy szerintem biztosan jogászok fogalmazták. :-)
Egy szót sem írnak arról, hogy a cserejátékosok teljesítménye bárhova is beszámítana - ráadásul én a fordulónkénti 3 / összesen 20 cserét csapaton belül értelmeztem. A kezdőben és a cserepadon szerepeltethető 3-3 légiós ráadásul az én teóriámat látszik alátámasztani.
Vagy nagyon hülye vagyok, és a többség normális, vagy fordítva. :-)))
A másik frankó, hogy a játékosok ára fordulónként változhat - lehet, hogy 1x csak túllépi a csapatom a 250 millert, anélkül, hogy cseréltem volna?
SZiasztok sajna nem tudok sokat irni a meccsrol mert sietnem kell.Jackson kb 30 korul dobott nagyon jo a srac remelem sokra hivatott a csapatban. De Gray is jol jatszott zsakolt ,centerezett, kintrol dobott . Szumma hasznosan jatszott.Dzunics foleg a 2. felidoben szorta meg magat , bar akkor sem jottek be a kinti dobasai. Ivkovics meglepoen jol jatszott.
Madison seruels miatt nem jatszott infoim szerint muteni kell a labat.
Hajra Kaposvar
Seggítsegg:)))
1. Annyian lehetnek összesen a csapatban+cserék, amennyien egy normális kosárcsapatban, vagyis öt kezdő + öt csere. Ha ettől el akarsz térni, az a Te pontjaid kárára megy. Lényeg az öt kezdőd legyen meg, ezen felül senkit nem érdekel mennyi cserét vásárolsz. Ebből adódóan kevesebb embered lesz, aki pontot hozhat csapatodnak.
2. A max. két védő a kezdőben és a cserék közt annyit tesz: két védő a kezdőben, ILLETVE két védő a cserék közt. Azaz összesen négy. De kifogás, hogy minimum egy legyen a kezdőben.
2. "A kezdő és csere csapatok névsorában max. 2 olyan játékos lehet, akinek posztjában szerepel a védő szó" Ez azt jelenti, hogy a 10 (vagy több) játékosból összesen 2 védő
3. Ugyanez a megfogalmazás és a gondom a bedobó és a center esetében is.
Én is csodálkozom rajta mert két éve összesen lehetett 3 légiós a csapatban mint ahogy a valóságban is.
Pepy észrevételei is érdekesek, de Clay-t és Riley-t betenni most őrültség lenne:)), de azt hiszem Ő most nem is rájuk feni a fogát:))
Szaasztok kocsmatársak!
Új fiú vagyok , de csak látszólag, mert már régóta figyelem ezt az oldalt is és a többi kosárlabdával foglalkozó oldalt is. Az eddigi hozzászólásoktól elsősorban a hangnem riasztott el, de úgy látom, hogy ebben a topicban elindult valami érdemleges párbeszédforma a különböző klubhovatartozású ember között és ezt igen örvendetesnek találom. Ebben én is szívesen partner leszek, amíg ez így marad.
Az utolsó pillanatban némi handycap-pel gyorsan be is kapcsolódnék a Belfera féle tippjátékba:
Olaj-ZTE +4 (ez lesz alegcsücskössebb meccs a fordulóban)
Kapovár-Kecskemét +25 (Madison sérült viszont Ivko játszik)
Atom-Dombóvár +7
Körmend-Debrecen +4 (a közönség segít)
Falco-Sopron +20 (A Sopronban még sok a sérült)
Albacomp-Szedeák +25 (papírforma)
Az álomcsapat játékban is benne vagyok „teamshow” néven, mint ahogy két évvel ezelőtt is, amikoris egész szép sikerrel gardíroztam a csapatom. Most még nem neveztem be a gárdát,mivel csak a harmadik fordulótól lesz éles a játék és az új légiósok játékerejének a megítéléséhez nem elég egy forduló statja. No meg addig még lehet sérülés kiállítás új igazolás stb. Nem akarok felhasználni feleslegesen cserelehetőségeket, szükség lesz arra később is…
Üdv minden kosárbarátnak nem utolsó sorban a fehérváriaknak.
Szasz Feribá!
Régen láttalak, talán még akkor amikor a strandon bedobtunk egy-két pofa sört:)
Jössz holnap meccsre? Elkélne minden hang az tuti. Meg gondolkodj a régi dalokon, mert van akit érdekelne, és szeretné egybegyűjteni, amennyit csak fel tudunk idézni.
Télleg, neveztél már csodacsapatot?
Holnap taxunk remélem!!!
Hm, most már tényleg lehet negyedik légiósról beszélni, akár hosszabb távon is. A legújabb hír ugyanis az, hogy Mujke megkapta az állampolgárságot, csütörtökön lesz az esküje. Ez már biztos nem fake, mert maga a Színész jött a hírrel.