Keresés

Részletes keresés

k75rt Creative Commons License 2004.01.23 0 0 285
Üdv!
Egy ismerősömtől úgy tudom, hogy a Suzuki kereskedőknek eladás után a számlát be kell mutatni a Magyar képviseletnek. Mégpedig azért, mert külön árengedményt nem adhatnak. Nyilván vannak kivételek, de inkább felszerelés ajándékokkal, és kedvezményes hitelekkel tudnak próbálkozni a piacon, mint motorárral.
Hangsúlyozom, csak hallottam, és nem elsőkézből.
Amúgy szép kis moci ez!:-))))))
Előzmény: BIKE-R (283)
szocske_ Creative Commons License 2004.01.23 0 0 284
Sajnos most már inkább felülről súrolja a 33 SKK-t a benzin, és a koronát is inkább 6,5 felett váltják, sok helyen már pl 6,8. Ha kártyával fizetsz akkor talán a számlakonverziós árfolyam lehet még 6.5 alatt. Szóval már azért 220 ft a benzin, ami azért nem mindegy egy hosszabb túrán. Ez már sajna magyar ár, a jetnél 223 Ft a benzin.
Már csak a sör és a kaja miatt éri meg szlovákiába menni, ha az anyagiakat nézzük. Pedig 1-2 éve még amikor a szlovák határnál volt rallye ha átmentünk üres tankkal, akkor ingyen volt az utiköltség :(
Előzmény: zzr (282)
BIKE-R Creative Commons License 2004.01.23 0 0 283
Üdv Vanchu!

Szerintem nagyon jó motort választottál a DL650-nel. Gyanítom, hogy az idei év sikermotorja lesz. (Megnézve az árát és azt a műszaki tartalmat, amit a motor képvisel.)

Vásárláskor az árból ritkán szoktak engedni (bár gondolom ezt kereskedője válogatja), de ajándék kiegészítőket, ingyen kötelező szervizt, és más hasonlót fel szoktak ajánlani. Ha a motort nem készpénzért veszed, akkor nagyobb az esély az alkura, mivel a hitelkamatokból "valamicske" azért jut a kereskedőnek is.

Mielőtt megvennéd a motort, a következőket érdemes megfogadni:
- Lehetőleg több kereskedésben érdeklődj, ha van időd, a szervizükbe is nézz be, rögtön tiszta képet kapsz az adott kereskedésről,
- Mindenképpen próbáld ki a motort, sokszor az is elég, ha csak a kereskedésben mód van rá felülni. Ha nem ennyira sürgős még télvíz idején megvenned a motort, várd ki a 10 C-t és keress egy kereskedést, ahol ha csak 200 m-t is, de menj vele.
- Érdeklődj az árengedmények illetve kedvezmények felöl.

Én az előző motoromat a Hollósnál vettem, de szervizelni a Motorradhoz vittem. Mindkettővel meg voltam/vagyok elégedve.

Sok sikert a motorvásárláshoz!!

És a kék DL650 szerintem nagyon jól néz ki:


Előzmény: vanchu (274)
zzr Creative Commons License 2004.01.23 0 0 282
Utolsó benzin ár információnk tavaly szeptemberi, akkor még 31-33 koronás árral, és 6,20-as váltással tankoltunk. A forinttal a többi keleti valuta is gyengült, nagy változás nincs. A tengerszemhez vezető út "teljes-menetfelszerelésben" elég kemény, a kocsibérlet 2-3ezer Ft, nem veszélyes. (mint ahogy általában nem veszélyesek a mi pénzünkhöz az árak.) A Zakopane-i "akciós" lanovka jó ötlet, máshol ezt a lehetőséget nem tapasztaltuk, kösz az infót a spórolási esélyről.
Auschwitz még szűz terület, kösz a jótanácsokat.
Előzmény: szocske_ (280)
szocske_ Creative Commons License 2004.01.23 0 0 281
Egy kérdés/kérésem is lenne:
Motorvásárlás előtt állok épp, eddig egyébként 250-es MZ-el nyomtam. Szóval gondolkozom, hogy használt, japánból hozott Bandit 400-ast, Yamaha XJR 400-ast vegyek, vagy beleugorjak egy új GS500-ba. Látom neked ilyened van, ha esetleg van kis időd mondhatnál róla véleményt. Nem túl gyenge két emberrel? Tényleg olyan alacsony a fogyasztása? És bármi ami eszedbe jut róla. Jöhet akár emailben is, de ide is visszanézek majd.
Ha a másik két típusról van esetleg valamelyikőtöknek tapasztalata, azt is szivesen fogadom.
Előzmény: gstibb (278)
szocske_ Creative Commons License 2004.01.23 0 0 280
Sziasztok!
Olvastam a honlapon a túraleírásotok, és ahogy nézem azért picit a benzinárat szerintem alul-kalkuláljátok. Többször jártam már ezeken a helyeken, igaz autóval (idén talán motorral is megyek arra, de Miskolcról, így a ti túrátok annyira nem praktikus nekem, ill. én csak hosszú hétvégékben gondolkozom), de egy-két információt tudok adni, talán hasznos:
Sajna a gyenge Ft és a szlovák benzinár emelkedések miatt már a hazai árral lehet számolni, a lengyeleknél már régebben jártam, de ők akkor is drágábbak voltak, mint mi, tehát a zdiar-i utolsó benzinkúton érdemes tankolni.
A kutaknál érdemes kártyával fizetni, eddig mindig sokkal jobb áron váltották, mintha koronát váltotok.
Ha mentek a Morskie-oko-hoz számoljatok a parkolási és beléődíjal (ha jól emlékszem 2003 augusztusban autóra kb 700 Ft, belépő kb 300 Ft/diák. Valamint az idővel úgy kell számolni, hogy kb 15 km gyaloglás a parkolótól a tóig, na meg vissza, nem meredek, de bőrcuccban kemény lenne, de szekérrel is felvisznek, annak az árát nemtom, mi gyalogoltunk, annyira nem vészes. A tó nagyon szép, mindenképp érdemes felmenni.
Az auswitz-i és birkenau-i múzeumokban nincs belépő, auswitz inkább múzeum, ezért mindenképp érdemes birekanu-t is megnézni, amit meghagytak eredeti állapotában.
Hirtelen ennyi jutott eszembe, remélem segít, ha van rá igény, akkor ha eszembe jut valami majd megírom. Ja, Zakopanéból is fel lehet menni lanovkával a hegycsúcsra, sokkal olcsóbb, mint Lomnicra úgy emlékszem, itt is van diákjegy, amihez diákigazolványt sem kértek, és kb fele volt csak.
Ha nem mondtam újat, bocsi a zavarásért.
vanchu Creative Commons License 2004.01.23 0 0 279
Ahh. Na akkor ezt a mikorra szállítást érdemes megkérdezni. :(

DL650-esük tényleg van, ott néztem egy kéket, azt már elvitték, most egy fekete van kirakva. Szürke meg állítólag majd márciusban lesz csak az országban, de ezek szerint nem biztos, hogy érdemes addig várni a rendeléssel.

gstibb Creative Commons License 2004.01.23 0 0 278
Én egy hónapot vártam a gépre. Ez volt április végén,de nyílt napot csak június v. július végén szoktak tartani. Gondolom ezt nem célszerű megvárni. Én speciel Vácon próbáltam ki, de Hosubánál is lehetett volna. A japán motor csak jó lehet!:-)))))))))))))
Előzmény: freewinder (277)
freewinder Creative Commons License 2004.01.23 0 0 277
A jó idővel persze azt kockáztatod, hogy ha népszerű lesz a moci (amire minden esélye megvan :-), bejön a "csak rendelésre" móka. Rossz esetben hónapokig tarthat.
Ismerős akart motor venni a Hollósnál májusban. Augusztus végére, szeptember elejére vállalták volna. Nem akarta kihagyni a szezont, Honda lett belőle.
Előzmény: freewinder (276)
freewinder Creative Commons License 2004.01.23 0 0 276
Hali!

Nekem is Hollóséktól van a Freewind. Normálisan álltak a dologhoz, amit ígértek az időre megvolt, korrekt partnerek.
Az odajutás nekem macerás, de a város "másik" vége mindig csak nézőpont kérdése :-)

A honlapjukon még nincs fent a DL650, de ismerőstől úgy tudom, hogy van nekik, már többet el is adtak belőle.
A jó időt azért lehet érdemes megvárni, mert az új modellekre szoktak nyílt napot szervezni, ki lehet próbálni.

Előzmény: vanchu (274)
gstibb Creative Commons License 2004.01.23 0 0 275
Én tavaly Hollóséknál vettem a GS-t. Sok boltot megnéztem Pesten és vidéken is, de itt volt a legjobb a hitellehetőség. 30%-tól casco mentesen vettem a THM 11% volt. Máshol min 14-20% és még casco is kellett hozzá. Negatívum: a mocit előtte nem tudtam kipróbálni(csak máshol). Bár neked már elég határozott elképzelésed van a leendő mocidról.
Előzmény: vanchu (274)
vanchu Creative Commons License 2004.01.23 0 0 274
Üdv mindenkinek!

Ugyan még nem akartam bejelentkezni, de ez a szívélyes újoncfogadtatás megragadott. :)

Szal mocim még nincs (az MZ-t már vagy 10 éve letettem), de a budget már összejött egy DL-650-re, csak várom a jó időt...

Gondolom véleményeket hiába is várnék egyelőre róla, viszont arra adhatnátok tippeket, hogy hol/hol nem kéne megvenni, meg hogy azon kívül, hogy ki mennyit enged a motor árából, mi alapján válasszak kereskedőt.

k75rt Creative Commons License 2004.01.22 0 0 273
OK! Meglesz! Csak meleg legyen, és tartsuk a kapcsolatot!
Előzmény: II.TDI (272)
II.TDI Creative Commons License 2004.01.22 0 0 272
zzr! A szlovákiai terv 1X-üen SUPER! Sok helyen jártam már a felsoroltakból, tényleg csodálatos környék, de KÖNYÖRGÖM! ugye tavasszal és kora ősszel is megyünk valahova?!! Ti. a nyári 3 hónap nekem sajnos kiesik a Balcsi-parti szezonális munkám miatt, de előtte-utána hajrá!!

K75r! Nem foglalkozom, csak a bemutatkozás kedvéért..., de az ötleted sem rossz..
A "diesel" bömös meg nekem régi álmom volt, anyagi okok miatt döntöttem a Virago mellett, de nem bántam meg! Azért 1X duplán szivesen gurulnék 1-t Veled!!! üdv.

zzr Creative Commons License 2004.01.21 0 0 271
Bocs Tibb, az előbb kimaradt a válaszom:
szóval az idő: nappal kellemes 18-22 fok, a sík részeken 25 körül, eső szinte minden nap, de 5 percnél tovább még soha nem tartott. (igaz akkor lejön egy fél napi mennyiség...) Esték még jók, éjjel azért elég cidri. Egész nyáron megy az "egy napot fűtünk-egyet nem" séma.
Eddig csak kellemes csalódás ért minket ( magyargyűlölet, szar utak, rossz higiénia: MIND HAZUGSÁG) egyedül a KRESZ táblák elhelyezése ami nagyon gáz. pl.: leírás:egyenesen 20km-en keresztül, végig a főúton. Ehelyett: két lámpás kereszteződésben is jobbra kell fordulnod, és akkor maradsz a főúton... Hogy merre mentél csak utólag írják ki! pl. Zólyom egyenesen. De ezt csak a jobbos kereszt. után írják ki, hogy MÁR RÁFORDULTÁL! Előtte semmi pénzért!!!
Ez némi tatasztalattal kiküszöbölhető, de Szlovákiára is igaz hogy: Térképpel bazi nehéz, a nélkül LEHETETLEN!

Előzmény: gstibb (268)
zzr Creative Commons License 2004.01.21 0 0 270

Megosztott a társaság ilyen szempontból. Andrea a feleségem minden túránkra velem tart, legalább annyira élvezi mint mi. A többieknél kb: fele arányban van fix partner, ők az esetek nagy többségéban velünk vannak. Szóval: nagyrészt két személlyel megyünk.

A plexi nehéz ügy. A szatuna gyárt a balcsinál, DE KIZÁRÓLAG GYÁRI MÉRETŰT! Az extra magas ált. csak képviseleteknél van (pl.: a ZZR-re-60ropi!!!) nem egyszerű, pedig nekem sem ártana. Ált. egy kiemelő, v. szögmódosító metamit kerettel oldják meg az okosok. Olcsó, és működik is.

üdv
kutya

Előzmény: freewinder (266)
vitger Creative Commons License 2004.01.21 0 0 269
En is csak asszonnyal voltam eddig komolyabb turan. Ez mostantol talan valtozik, mivel masodik gyermekunket varjuk, tehat, lehet, hogy jonnek a kanturak... (csunyan hangzik :0), pedig nem rossz!)
Előzmény: freewinder (266)
gstibb Creative Commons License 2004.01.21 0 0 268
Freewinder!
Én főleg utassal túrázom. (Próbálnám meg otthonhagyni az asszonyt:-))))))))))))
Természetesen ez nagyobb túrákra érvényes.
A plexit nézd meg a Hosubánál, talán ott van.

Kutya!
Egyelőre úgy néz ki, hogy jó a túra időpontja, szuper az útvonal is. Annyi kérdésem lenne, hogy milyen ott az idő olyankor, ill. mire kell esetleg külön figyelni?

Előzmény: freewinder (266)
KecsŐ Creative Commons License 2004.01.21 0 0 267
a motor.lap.hu-n van egy csomó motoros bolt link. Már meg nem mondom, hogy melyiken de láttam plexit.
Előzmény: freewinder (266)
freewinder Creative Commons License 2004.01.21 0 0 266
ZZR!

Nagyon tetszik a túraterv, nem szeretném kihagyni :)

Két lazán kapcsolódó kérdés:
- mennyire jellemző, hogy utast visztek a túrára?
- hol lehet túra plexit szerezni xf650-re, ahol meg is lehet nézni, legalább képen, nem csak vaktában rendelni? - a gyári kicsit alacsony a 190 centimhez :-(

Előzmény: zzr (255)
k75rt Creative Commons License 2004.01.21 0 0 265
Nekem nagyon bejött mint alkatrészbeszerzési csatorna az Ebaymotors.de aukciós oldal. Tele van alkatrésszel, és többnyire töredéke az ár az itthoninak.
II. TDI! Miért foglalkozol annyit a koroddal? Ki lehet ebből öregedni? (akkor többet kell mennem!) Vagy csajozni akarsz?:-))))
BIKE-R Creative Commons License 2004.01.21 0 0 264
Üdv Mindenkinek, az újaknak pedig WELCOME! :)

ZZR!

A túra nagyon jónak tűnik. Akik ismerik a környéket, azt mondták, hogy jól vannak összeválogatva a túrapontok. Nem szabad kihagyni :)

KecsŐ!

Alakul az oldal :) Megpróbálom magam aktivizálni, és k75rt jó példáját követve összedobok valamit az F650-ről. Mivel egyre többször felmerül a topicban a Honda Varadero, mint többek leendő "paripája", arról is megpróbálok összeszedni valamit.

Csak a tavasz jönne már............

II.TDI Creative Commons License 2004.01.21 0 0 263
Na hát szóval tényleg klassz csávók vagytok, nagyon szépen köszönöm a kedves fogadtatást, igazán jól esett, igyekszem majd megszolgálni.
vitger - picit félreértettél:a Virago fiatal:97-es, én vagyok a sokkal régebbi kiadás, de sebaj!!
cbr600 - hát ez az imátkoztam a jó időért, erre leesett 10cm hó és fagy... persze nem úgy mint a USA...(kis ország-kis hó)
Tényleg jó dolog a net, de, ha vagyunk egy páran Pest környékéről - 1X-2X lehetne összeröffenve némi habos,sárga folyadék közös fogyasztása alatt is álmodozni...

Addig is üdv MINDENKINEK!

KecsŐ Creative Commons License 2004.01.20 0 0 262
Vélemény:
az a gondom, szlovák túrával, hzogy szerintem nekem akkor még vizsgaidőszakom lesz, és pazarlás lenne egy hetet kihagyni belőle.
Előzmény: zzr (255)
KecsŐ Creative Commons License 2004.01.20 0 0 261
köszi!

Várom a képeket.
alkatrész: nekem japán belpiacos motorom van, és a suzuki szervízből tudtak hozzá rendelni, de japánból jött, és sajna 3 hónapba telt, de biztos tudsz rendelni hozzá (bár lehet hogy drágább mint egy használt)

Előzmény: vitger (256)
KecsŐ Creative Commons License 2004.01.20 0 0 260
köszi! mejd dolgozok rajta és faszább is lesz!
Már meg vagyok nyugodva, meg lesz a félévem ááá másfél év diploma +1 hayabusa! :)
Minden túrára menni fogok az biztos (ha valami fontossal nem ütközik)
Előzmény: zzr (255)
cbr 600 Creative Commons License 2004.01.20 0 0 259
Udv II.tdi!A turaink meg csak tenyleg tervek de ahogy eddig megismertem a tarsasagot csak a jo idore varunk mint ahogy Kecso is mondta es akkor indul a szep elet es remelhetoleg valora valnak a tervek!!!Szerintem nem kell felned a Viragotol,hogy barmikor cserben hagyna az erje hisz mi sem szaguldozni hanem turazni akarunk!Szoval szerintem imadkozz te is velunk egyutt a minel elobbi jo idoert es akkor mar indulhatunk is!!!!!!Bocs,hogy fajditom mindenki szivet de jol esik kimondani!!!

KUTYA!
Nekem nagyon tetszik atura terve es csak annyin mulik,hogy megkapom-e a schengeni vizumot mert ha sikerulne biztosan tudom eletem eddigi leszebb nyaralasat valositanam meg!!!Szoval igyekszem es NAGYON remelem majd csatlakozhatok hozzatok!Nagyon jo helyeket iktattal be es ugy gondolom penzugyileg is turheto a dolog!

Kecso telleg nagyon allat lesz az oldal csak igy tovabb!
Ja es mindenkinek kitartas mar nem sok van hatra!!!!Motoros udvozlettel:ZOLI

k75rt Creative Commons License 2004.01.20 0 0 258
Egyszer két napot együtt motoroztam egy debreceni barátommal, akinek Virago 1100-a van, és nem mondanám, hogy különösen lemaradt volna.:)))) Klasszul mennek azok!
Előzmény: vitger (256)
k75rt Creative Commons License 2004.01.20 0 0 257
Remek terv! Szépen kidolgozott! Nekem a nyár második fele hosszabb időre már nem jó, a munkán szezonális jellege miatt. Kár.:-((
Előzmény: zzr (255)
vitger Creative Commons License 2004.01.20 0 0 256
Udv Mindenkinek!
II TDI ne szorakozzal, motoroknal nincs kor, ahogy a Virago-knal sem... meg a noknel... Szoval, 99-tol en is negy evig nyomtam egy amerikai piaci 82-es Virago 920-ast itt New Yorkban. Nagyon szerettem! Valtasul tavaly osszel kistestverere ujitottam, egy 750-es 96-os piros-feher Viragora, de sajnos gondjaim akadtak a porlasztoval, van benne egy jegyzetlen muanyag allo alkatresz, ami eltort. Sehol nem jutok hozza, nincs gyari szama se, stb. Igy kenytelen leszek majd szerezni hasznalt karbokat (250$ korul kezdodnek sajna). Ha valakinek volna otlete az uggyel kapcsolatban, erdekelne...Bar sajnos raer a dolog, jelenleg kb minusz 15-20 fokos atlaghomersekletekkel kuzdunk, plusz fel meter ho mindenutt... plusz ami furcs itt, hogy agyon sozzak az utakat, tehat ha nincs ho akkor is hofeher minden, igy meg ha felengedne a homerseklet, akkor se mereszkednek ki, mert szarra mar mindent :0(

Kecsonek gratula a website-hoz, alkalomadtan majd en is kuldenek egy-ket kepet, meg van ket komolyabb turam is egy 95-os Transalp nyergeben ('98 Horvatorszag-Szlovenia es '99 Eszak-Olaszorszag). Azota itt nyomom az USA-ban, de csak egy-ket napos turakra erek ra, es sajnos nem az izgalmas nyugaton, hanem itt a relativ uncsi eszak-keleten... Mindenesetre, ha erdekelne valakit info az itteni motorozasrol, szivesen megosztom, amit igy negy es fel ev alatt osszegyujtottem!
Jovore, remenyeim szerint pedig mar en is csatlakoznek hozzatok a turakon egy Varadero, vagy Africa Twin nyergeben... Istenem! De szep is lenne!
Motoros udvozlettel Mindenkinek innen a hidegbol!

Előzmény: II.TDI (250)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!