Sok örömet a motorhoz,kiváncsi leszek a véleményedre!Igy ahogy leirod, nem volt olcsó, reméljük azért mert annyira jó állapotba van!20-ból hogy lett egy felpiszkált 15 lovas!!
ahogy a suzuki autokban is a motor ami nagyon jo, itt is szerintem. Olcso es jo :-) Meg ugye, a legtobben 30 uzemorat sem tesznek bele 1 evben..
Megyek pilaccsal ki az autoba, nem merek hozzanyulni es kivenni, de megprobalom leolvasni a csigan a szamot.. Kivancsi vagyok mekkora es vajon kell-e csereljem a +5 LE miatt :-(
jaja, jobb parti, de a szunyog szigettol nezve, visszafele Gyorott van az, nemtom honnan nezed (es akkor az mar visszafele bal parti persze) Ez 1994-tol volt nalam, Takyka nemtom hany eves lehet :-)
dehogynem, pocc roff volt, es nem volt hangos az onindito sem :-))) Nagyon rendes volt a tulajdonos, mondom, azert sem akartam meg alkudozni, meg nem is tehettem volna, hiszen en neztem be a 20LE-t vs 15-el
Az én motorom 2000 előtti, a mkp. 2001-es, mindig is "normál" benzint kaptak, most épp 95-öst 10 % alkohollal. Eredeti gumi alkatrészek, tömítések vannak bennük, kutyabajuk.
Én javaslom, csakis javaslom, hogy használd így ahogy van egy ideig. Ismerd meg, ismerd ki a csónakot és a motort együtt, aztán meglátod, hogy kell-e egyáltalán bármit is módosítanod.
No megvan a motor, mondjuk besorozve tobbet nem fogok motort venni azt hiszem :-( Hat a helyszinen kiderult "szamomra" (azaz en basztam el) hogy nem 20Le-s, hanem 9.9-es es 15-re van huzva a folytas cserevel => ez tenyleg konkretan 5LE-t emel rajta?
Aztan ugy voltam, h ez a sors keze es hamar annyit autoztam akkor elviszem 870-ert alku nelkul - mert azt mar elore megigertem (hat nem vagyok egy nagy business man az tuti :-( )
900e -ert vettek 2021-ben, van meg 1 ev gar ra, kaptam egy 70Ah varta aksit hozza, iden nem volt vizen sem, tavaly megcsinaltak az 50e ft-os szervizt rajta 10 uzemoraval (a hajtomuolajat is csereltek), es meg 2 uzemorat beleraktak.
Ez akkor most igy be van jaratva, es eleg lesz 98 ora mulva olajakat/szurot cserelni benne?
Lehet mellerakom a 6LE masik motoromat, akkor mar 21LE-s lesz! :-)
Szerintem ezzel is ugy fogok hajokazni, mint a 6LE-es nyelgazon fogom kizarolag hasznalni :-(
A Szúnyogsziget feletti kavicszátony még megvan. Szerintem arra gondolhatott tacsi69. Nyáron kb. 80cm víz van rajta. Sajnos elkezdte benőni mindenféle vízinövény, ami megfogja az iszapot. Egyre nehezebb tiszta területet találni rajta fürdéshez.
Köszi a választ. Hát igen, kefe nélküli, fokozatmenteseket nézek, de 12V-osból kb ez a legerősebb, olyan 750 W körüli. A kW felettiek már 24, 36 V-osak. :( Nem akarom telepakolni a csónakot aksikkal. Hmmm. Még agyalnom kell a kérdésen.
Persze van sok másfajta is, de akkor és ott a DF20A befecskendezős Suzuki motorról volt értekezve, ezért nem értettem, hogy tisztítható ülepítő van rajta. Mert a Suzukin nincs olyan.
Szóval ha valaki inditózik közben, akkor érezni a pumpán ahogy jön a benya. 1,5 évig nem volt használva a benzincső, 1 hónapja Kismaroson a szervízben lett indítva, illetve most 2x, mind a 2x levettem a gyorscsatinál a kannáról a csövet, mert könnyebb a kúton kivett kannába tankolni. Most direkt egyben hagytam a rendszert, nem tudom a gyári kannában van -e visszacsapó szelep az alján. Hétvégén kiderül, most hogy indul. Most tuti nem szivja a benzint a pumpa. Gondolom a modern benzin és a 1.5 év közösen.
Sziasztok. Elektromos csónakmotor vásárlásán agyalok. Van-e tapasztalatotok, egy 50-70 librás külmotor mennyire tudja leküzdeni a Tisza sodrását? Szegednél horgászok, egy 4,6-os alu rocsóval. Szerintetek képes lenne közlekedni, vagy felejtős?
Sekély, gázlós részek megszűntek Győrnél. Torkolati zsilip elkészültével stabil kellően magas vízállást biztosítanak. Nemegyszer rendeztünk arrafelé vízi ütközetet. :) Eszkimó kajak erre a célra tökéletes volt.
Nem égeti jobban,sőt nincsen nagyobb teljesítméye. Hanem a gumi alkatrészeket szimering,O gyűrű a karburátorban és a karburátor fedőlemez tömítés gumilap elkocsonyásodása.!!
Alkoholos benzin káros lehet.
No persze ha már alkohol tűrő gumik vannak a verdában,lehet 95 benya.:)))
illetve azt is itt tudtam, meg, h van alkohol nelkuli 100-as is, talan a mollnal (abban is van valami szintetikus 5% cucc, most nem jut eszembe a neve, de az elvileg nem vizesedik ki)
Igen, tudom, h szabvany mindenhol, es 5% van a 100-asban is (az USA_ban pl lehet kapni 0%-osat is) Viszont azt is kitargyaltuk itt mar, h a 100-as benzin jobban egeti el a gyertyakat, igazabol 95-osre vannak tervezve ezek a motorok. Szoval a lenyeg a lenyeg en rakok fel valamilyen vizvalasztot mindenkeppen a slagra, a pumpa ele.
A lapos kocsmatol felfele van nem messze egy gazlo resz, gyonyoruszep, kavicsos, sekely, jartunk oda sokat, a legszebb 3 eve volt eletemnek ott Gyorott :-)))
A 10%-nak semmi köze a "magyarhoz", az egész Európában szabvány, és a DF20A (is) alkalmas a használatához. De használhatsz 100-as benzint is, abban nincs annyi és olyan alkohol mint a 95-ösben, bár értelmét nem látom.
A víz sem a "magyar" benzin miatt van, hanem mert vízen közlekedünk, ami miatt lényegesen nagyobb esélyjel kerülhet víz a tankba.
"Enyém fixre fel van csavarozva az ülésdeszka alá" => de akkor onnantol nem hordozhatod a tankod, nem? Es eleg durva sulya is van, 1.1 kg. Szoval en ugy kepzeltem el, h hozzaragasztom a hordozhato tankhoz... Facebookon olyan irasok vannak, h hulye aki nem rakja fel az injektoros motorjahoz, mert tonkrevagja a gyenge magyar vizes/10%-os alkoholos benzin az injektorokat.
Értem, én az enyémen/tohatsu/közbe ránézek az üllepitőre, de idáig még nem volt benne viz! Én egy szűrőt iktattam be a tartály és a pumpa közé! Bár a tartályba lévő cső végen az is van!
Hááát, próbáltam én mindenféle helyzetekben tartani, de sehogy sem szívott az semmit amíg üres volt.
Aztán vettem egyet, de az szintén ilyen vacak volt. Szét szedtem (tettem is ide képet), abban csak egy-egy műanyag basz volt szelepnek kinevezve, de gondolom nem tudtak róla, hogy ők szelepek. ://
Vettem két visszacsapószelepet és azokat applikáltam bele. Kipróbálva kiválóan működik bármilyen helyzetben, de még nem cseréltem ki. Idén nem is volt rá szükség, a vízleválasztóban nincs víz, így nem szedtem még szét.
Akinek injektoros motorja van es hordozhato kulso tankja, az rak-e vizlevalasztot a kulso tank es a motor koze? Ha igen a pumpa elottre, vagy utanra, valamint, hol lehet most jo ar ertek aranyban venni olyat ami mar mukodik, lattam 50, 70 ezer forintosokat is...
Minden szelep amit eddíg kivettem, olyan mint amit leírtál. Az, hogy műanyag, az a működését nem, max az élettartamát befolyásolja.
Ha egy ilyen szelepet fektetve, és levegővel pumpálsz, esélyes, hogy nem fogja felvenni a benyát. Mert a két golyó nem ül a fészkébe. Olyan, mintha nem is lenne.
Ha már van benne némi benya, vagy úgy tartod hogy a gravitáció bebillenti a helyéra, akkor jó lesz.
Orosz szelepet tettem a marokba. Fém ház (alu)és bronz (sárgaréz)hüvely,amibe 3helyen bele van horpasztva egy saváló lapka. Semmi rugó,semmi más. A marokpumpa gumija egy kalap szar minőségileg,de a szelepjük,az visz mindent.:))
Én elhasználtam egy szatyornyi bóvli pumpát /most istenkirály atompumpám van/. egyikben sincs rugó a golyó felett. Ez azt hozza: hogy ha üres, és nem jól tartod, hiába masszírozod, nem csinál semmit. A golyót az a kevéske áramló levegő nem fogja a fészekre csukni. Úgy kell függőlegesen tartani, mindkét golyó bezárjon a gravitációtól. Ha már van benne folyadék, annak az áramlása már bármely pozícióban működteti a szelepeket.
A mostani pumpát nem tudom van-e benne rugó. Mivel az működik, nem babráltam még.
Bocs, hogy ilyen késve reagálok, csak mostanra sikerült annyira eltávolodnom a 2Ü motortól, hogy el lehessen olvasni a bejegyzésed. :)
Nézőpont kérdése, szerintem nem hangos. Aranyparton beindítom a motort és mire Dunaszentpálra érek, ki is teszik nekem a korsó sört a büfénél, mert megismerik az önindító hangját. Csókaszigetig motorfékkel megyek, ott kell csak gázt adnom mert addig tart az önindító perdítésének hajtóereje. Szunyogszigetiek szokták azt hinni, hogy egy nappali denevér szállt el a víz felett, de nem zavarom meg őket holmi beszéddel. :)
Úgy tűnik ezek selejtek, az enyém sem működik*. Megvan az új de még nem cseréltem ki, mert nekem beépített tankom van nem kell pumpálni csak akkor ha kiürülne vagy valamiért szét kell szedni. Na majd akkor kicserélem. :)
Bizonyára jó lenne egy külön visszacsapóval is, de annak kicsi legyen az ellenállása, hogy a motor kisnyomású pumpája képes legyen átszívni.
* ha üres, nem képes felszívni a benzint. Ha tele van benzinnel, akkor már pumpál. Fene érti.
Igazából maga a "vérnyomásméró" nincs kirepedve, gondolom a visszacsapó adta meg magát, mert nem lehet felpumpálni indítás előtt "normálisan, próbáljak ki egy plusz visszacsapó szelepet a pumpa és a kanna közé?
Kérdezném a tapasztaltabbakat ,h a SUZUKI DF20 inj. gyári üzemanyag vezeték 7-8-10mm? Kézi pumpát kell cserélnem, de nem vágnám le addig a bilincset, amíg nincs meg az új.
vettem "szoban" megint egy suzuki 20 AES-t, jo aron, minimalis oraval.. Kedden megyek erte :-) Az elado idosebb, kb mint en vagy meg idosebb is a hanjga alapjan, es megigerte, h nem adja el addig, en vagyok a vevo, nem is alkudtam egy forintot sem, kapok meg egy aksit is hozza.
Végül megvettem a kiválasztottat,sok nézelődés-és tanakodás után.Nem merev aljú gumicsónak lett,hanem felfújható aljú.Itt nálunk is meghallgattam több véleményt és az ár is döntő volt.Nekem 4-5 méter hosszú kellett,az ekkora merev aljúak már stabilak nagyobb hullámokban is,viszont 3,3 méter hossz felett jelentőset ugrik az áruk.Így felfújható aljú lett 4,30 hosszú,az itteniek szerint ebben a kategóriában ez stabilabb a hullámokban mint pl egy 3,2-as merev aljú.Majd meglátjuk.Az ára is nagy szerepet játszott,mert az eladó helyhiánnyal küzdött,ezért mindenképpen szabadulni akart tőle.
Egy 35-ös 2T Selva motor van rajta,ami miatt egy kicsit aggódok,mert hát ez nem a szívem csücske.Többen írtátok hogy ez ugyan az mint egy Yamaha,hát ez úgy néz ki hogy sajnos nem.2004-es évjáratú és mindenhol Made in Italy írás és Dell Orto karburátorok vannak rajta.Ez 2 hengeres,a kora beli 30-as Yamaha meg 3.Úgyhogy ezt a Selva-t lehet hogy lecserélem valami másra.
Kosz az infot, akkor +1 az oninditosnak. Amugy az en felesegem az oninditosat sem tudja beinditani, sem a ket leany gyerekem, mivel kozelebe nem mennek a viznek, vagy ahol akar 1db szunyog is el. :-) Esetleg ha berakom a motor aljat egy vodor vizbe a kertben benyomjak majd a gombot, de erre sem vennek azert merget :-(
Amíg a 8LE/2Ü-t könnyedén berántottam, addig a 20LE/4Ü-nél meg kell kapaszkodnom a berántáshoz. Az már esélytelen is volt, hogy a feleségem elindítsa a 20LE/4Ü-t, többek közt emiatt is alakítottam át.
Én 3 éve vettem ennyiért a tohatsut ujonnan, ha most ennyiért megkapnád a suzuki akkor az nem rossz! Egyémen nincs öninditó, de szerintem könnyen indulnak ezek! Második rántásra nekem mindig beindul!
Megfordult mar az is a fejemben, hogy felmegyek Fot-ra a Suzuki Marine-hoz es veszek egy vadi uj oninditosat, ami 1140 000 jelenleg (beuzemeles benne van az arban ha jol tudom) De amugy olyan 800-at koltenek el egy keveset hasznalt DF20 AS-ert (jelenleg 1040 000 az uj ara)
Most, hogy ismét keresgélhetsz, ajánlom megfontolásra az önindítós változatot. Én a 8LE/2Ü után 20LE/4Ü-re váltottam, meg is lepett az indítási nehézségben jelentkező különbség. Át is lehet építeni, de nem igazán lesz anyagilag előnyös ez az átépítés, ahhoz drágák az alkatrészek/alapanyagok, főleg ha normális átépítésben gondolkozol.
Beton vége az autóm hátsókerekénél. Vízszéle iszap vagy valami földöntúli amorf anyag! 20 cm lelapátolok és mire leteszem a lapátot 20cm híg f.s van megint! 60centire a vízben a vízmélység 20cm az iszap 60cm. Ez a vízállással fel-le mozog, izgalmas!🤣
Én is julának nézem de valami földdel egyidös darab, Dunáról hoztam.
pont ez a baj, h nem OTP-s vagyok. Mar volt 1 felvetelem a honapban es a mostanihoz osszesen 8 kellett, kulso bankos csak 100e ft-ot vehet fel egyszerre
Nekem egy üzlet csak akkor biztos, ha már le van foglalózva (jelentősebb részösszeggel)
Még akkor is előfordulhat csalódás.
Én inkább fordítottakkal találkoztam, hogy ígérte a vevőjelölt, hogy biztos kell neki a valami, utána pár érdeklődőt lemondtam, és mégse jött érte. Lehet, hogy a Te eladódnak is hasonló tapasztalatai voltak.
Na megsem lesz 20LE-s motorom :-( Hetvegere beszeltem meg vele, h megyek erte, megalkudtunk az arban, lelkemre kototte, h mindenkeppen menjek, mondom neki, h mindenkeppen megyek es elviszem, erre ma bejelenti, h jon valaki ma megnezni es alku nelkul elviszi :-))) 50 ev alatt ez az elso ember aki felmondott nekem egy ilyen megallapodast.. Jellemtelen egy alak..
Raadasul 7 x 1600Ft-ba kerult a kenzpenz felvetele is (rohadt Csanyi, csak 100-at enged kivetetni)
Ja a kikoto is arrebb koltozott jopar eve, regebben volt szabad terulet a kikoto mellett jobbra, ahol tudott az ember pecazni.. innen Szegedig szinte semmi szabad hely nincs, ki van sajatitva, le van lakatolva, stb... Ujat meg nem alakithatsz ki...
"Azt gyakorolni kell, baszki, azért (is) van a hátramenet." Igen, hasznalom is, ha rossz a rafordulasi szog, de mostanaban mar lenduletbol is bemegy a 4 karo koze, ugy hogy nem erek a mellettem levo hajokhoz. Viszont a 6LE motor alapjaratban meghajtassal is eppen hogy nem sok a rafordulasra es bemanoverezesre, mi lesz a 20LE-s alapjarattal, sokkal nagyobb propellerrel? Valszeg tobbszor ki kell raknom majd uresbe.
A beallas legvegen szoktam adni egy full gazt, h felugorjon az orra a partra, igy nagyon masszivan beall, szuper kipakolni belole (aztan labbal visszarugom a vizbe). Majd vigyaznom kell a nagy motorral, nehogy kiugorjon a vizbol, ha megszokasbol megcsavarom fullra :-)))
"Ha a sapkádat lefújja a szél siklásban, kiveszed 1 percen belül (mielőtt elsüllyed) egyedül?" Hat nem volt meg ilyen, de szerintem ki tudnam venni.
"Stég mellé be tudsz állni úgy párhuzamosan, hogy nem érsz hozzá?" Nem probaltam meg, errefele magan stegek vannak csak, agyonutnenek, ha odamennek egyhez
"Útálom, amikor lendületből nekikoppannak az emberek a céltárgynak." Mar nem szoktam, legalabbis a kis motorhoz mar hozzaszoktam, az elejen volt par ilyenem :-)
A part felől, a sodrásra merőlegesen kell beállni a helyre két másik csónak közé. Ha lassú vagyok, mire a hátulja befordul, az elejét már rá is tolta a sodrás a mellettem lévő csónakra. Ha gyors, akkor koppanok, bár vannak autógumik ütéstompítónak, de azért nem jó dolog. Ha valahogyan sikerül eltalálni az ideális sebességet (ami függ az aktuális sodrástól, a partközeli vízmélységtől, és ezzel együtt a forduláshoz rendelkezésre álló partvonal-távolságtól), akkor éppen neki lehet koccolni és motorral nekitartani a csónak orrát az ütközőguminak, valamint a csónak hátulját ellenkormányzott, alapjáratú motorral megtartani a sodrás ellenében mindaddig, amíg a csónak orrát beakasztom, valamint sodrás felől a csónakot kipányvázom... Elméletben jól hangzik. És szokott is sikerülni. Szokott... de nem mindig!
igen, eloszor csak kis gazzal fogok menni.. L@faszt rakok bele mar utolag barmit is, igy lett keszen igy veszen is el :-) Amugy eleg kemeny a hajo, eddig a 6LE-s motorral is kihivas volt faforgacsolas nelkul beallni a szuk helyemre, most gondolom a nagyobb csigaval a 20LE motor sokkal gyorsabban fogja vinni ezt a heggesztett kaposzta gyalut, lesz meg siras rivas a szomszedoktol :-(
pont a szelen ahol 2m van, ott mar kb visszaaramlas van mifelenk a Tiszatavon, a duzzaszto elott a jobb oldalon a fas resznel :-) A 2 meter az kb 3 meter befele ott :-)
Óvatosan adagold a gázt eleinte, látod, ha nagyon csavarja a tükröt.
asszem L_ámának is van erősítése a túlmotorizáltság miatt, majd mondja, ha akarja.
Ez a légkamra hiány szerintem qrva nagy felelőtlenség, oldd meg ürgősen. Ha máshogy nem megy ragasszál bele hungarocell tömböket, mint a Romantikában van gyárilag.
Nem kell feltened, de jol esik amugy :-) Maradjunk annyiban, h nem tudok elsullyedni :-) meg leusztam a kamion balesetem utan 1900 km-ert 4 ev alatt kizarolag melluszasban :-)
Meg kell erősiteni, nem játék!Technika helyett lesz, de neked 12 méteres folyóvizből összel vagy télen a partra evickélni nem lenne könnyű!Gondolom nem vagy egy fitt hosszútáv úszó!
Hat, remelem birni fogja a fara a csonaknak :-))) Egyedi gyartasu algyoi, igazabol ott eddig max 8 LE-s volt rajta, legkamra meg nincs rajta egy darab sem, ha levalik a feneke, akkor megyen a 12 meteres vizbe lefele vegleg :-) vagy inkabb :-( Szerencsere ez a 25 uzemoras ujszeru 2019-es motor jo olcso volt..
ujonnan csak 100e forinttal dragabb a AES ami oninditos, ahogy irod akkor utolag felejtos... Nekem nem hianyzik igazabol, csak rakerdeztem, mert mindig partrol horgaszom, nem tudok csonakbol tobb ok miatt is..
Hat kivancsi vagyok, 1 szemellyel a 100 kilos egyenes alju tiszai aluminium ladikomnak mennyire fog felallni az eleje es mennyire lesz siklos ezzel a 20LE motorral.. :-)
A 6LE-sel 13-17km/h volt a max 2 szemellyel es sok csomaggal, de mivel vettem a batorsagot a biztatasotokra, elkezdtem egyedul is csonakazni es kikotni, es mivel annyira jol megy a dolog, h mar nem is imbolyog a csonak alattam amikor maszkalok benne es paradesan elkezdtem vezetni nyel gazzal a 6LE-sel, ezert batorkodtam a nagyobb motort most megvenni (szombaton hozom el amugy)
Hogy van töltéskivezetésed,az egy dolog. Van e rajta töltésvezérlés az akkumulátorhoz. (rectifier)
70pénz. Ha van,jöhet az aksi. Ami jó mindenhez.(radar,világítás,rádió.)
A motor önindítóhoz kell egy behúzó (kapcsoló) mágnes,mert a nyomógombbal nem tudsz akkora áramot átvinni. A relé 50pénz Ahhoz jön a hozzávaló indító motor 100pénz.
Ha csak akkumulátor töltőhöz egy kivezetésed van,akkor még legalább,de több mint 200pénz kell hozzá,hogy gombnyomásra induljon a verda.
Ezért célszerű fullos motort venni. Olcsóbb,mintha fokozatosan építed bele..(
Próbáltál már üvegből úgy inni, hogy nem eresztesz közben a nedű helyére levegőt? Így "iszik" a tankból a motor is. Csak mivel -írtad- nincs tele a tankod, jóval később kezd hiányozni az a beereszteni való levegő...
Nekem van,és pár másodperc után elalszik,és tudom,hogy van olajnyomásom. A 6 osnál azért nincsen,mert labirint gyürü veri fel az olajat. De írtad,hogy van,vagy lesz egy 20pacis. Nos ott már van ilyen,mert olajszivattyú is van.:)
Most nagyon megilyesztettel :-( Eloszor is nem latok sehol piros ledet, de konkretan semmilyet sem.. Kellene? Rohadt sokat romlott a latasom sajnos az elmult honapban, de nem csinaltattam uj szemuveget, tudom, en basztam el :-(
Ha megerkezek a kikotobe es kiemelem a motort, sehol sem olajos, az csak akkor volt amikor felpumpaltam zsirral a zsirzotuskeknel a motort es pici kiment a tultoltesnel a hajlatoknal.
Dehogy haragszom koszonom az 5leteket! De igazabol a felporges a gondom, de annyira nem erdekel mar...
Na meg kerdezek egy hulyeseget, lehet DF 20 AS motorra valahol olcson oninditot venni? Toltes kivezetes allitolag megoldott a motoron (azt mar nem kellene szerelni)
gondolom meg egy nagy amperes push button-t kellene beleraknom a dobozaba valahova, meg vastag kabellel bedrotoznom...
Ha indítod a motort,4T van egy olajnyomás piros led,ha nem alszik ki,motor állj,mert nincsen olajkenésed.
Másik:
Ha megérkezel a kikötőbe,motort megállítod,és kibuktatásnál nézzed meg hogy nem e olajos a víz,és ugyanúgy indulásnál,amikor bebuktatod a vízbe. Ha olajos,beteg a szimeringed.:)
Ne haragudjál,csak jó tanácsok,megelőzi a komolyabb bajt.:))
Nade, ez okozhat a betekeres a motorban benzinszegeny allapotokat ? (amire uresben ki kell huznom 3/4-ig a szivatot, h stabilizalja?) Ja nekem is rejtett az emailem :-) Viszont nem vagyok babakocsis, mert a 6LE-s motor is nagyon vinne am azt, hat mint most az uj 20-as amit vettem :-) (mondjuk az le is huzna egybol :-( )
be van tekerve junius vege ota mert budos volt az autoban :-))) Mondjuk en mindig 5 ezerert tankolok, szoval a 12L-es tartaly altalaban fele ures, szoval tud hova tagulni
Jézusom!:(( Itt tartunk? Motorja van,és ilyeneket kérdez. .(
Van a tank sapkán egy "szuszogó" szelep csavar. Nyitva kell hagyni tavasztól amíg használod a motort,ha használod ne keletkezzen vákum,ha nem használod nehogy a hőtágulás,párolgás miatt nehogy elrepedjen. Utána is,hogy télen ne legyen benne hidrosztatikus nyomás,ha nem távolítod el az üzemanyagot egy kannába.
A kultankon a kotyogo/levegozo kinyitasa az kell? Mert mar joideje nem nyitom ki, ugye nem emiatt lesz benzinszegeny a keverekem a motorban? (amit irtam, h uresben idonkent hosszabb ut utan felugrik az alapjarat) Es most tuti nem szelel sehol sem, miutan megerositettem a bilincseket.
Az útálat az egy jó dolog. Egy viszony.... egy érzés. Az jó. A semmibe vevés az a nem jó. A keresztül nézés. Az az ami megtiporja, tönkre teszi az embereket.
Pl aki tiltólistán van..... Pont ezért jön vissza újabb, s még újabb neveken újabb, és újabb kreált problémákkal.
Erősen elgondolkodtam, hogy csinálok egy új babakocsis nicket, és felteszem a kérdést:
A katamarán/trimarán testű csónakot a hosszúcsizmás 10/15/20/25 LE-s motorral hogyan lehet vontatni az 1200 kg-os kocsival, ha az épp 1,5 t, és hogy ha sikerül kihúznom a Dunára, akkor a horvát jogsival mehetek-e vele úgy, hogy ne ventilláljon a csiga? :-).
Azért csak óvatosan dícsérjél, mert a végén úgy járok...
Segítség! Vakarom a fejem.
Valamelyik Rejtő regényben volt, hogy a közutálatnak örvendő Piszkos Fred elkezdett valakit ajnározni, mire aztán mindenki megutálta azt a valakit. Melyik regényben volt és ki volt az illető?
Egyetlen hozzászólás került törlésre. Mailt kaptam:
"Kedves L_áma!
Fórumunkra írt hozzászólását töröltük. A hozzászólás vagy megsértette valamelyik moderációs alapelvet, vagy lánctörlés része volt. A folyamatosság és olvashatóság megőrzése érdekében ugyanis a törlendő hozzászólásokkal együtt a rájuk adott válaszok is törlésre kerülnek.
A moderátor személyes megjegyzése: .
Ha kifogással szeretne élni a döntés ellen, ezt megteheti a megfelelő moderációs topikban.
Üdvözlettel, Az Index Fórumok moderátorai
----------------------------
A törölt hozzászólás dátuma: 2023-10-01 14:02:48
A törölt hozzászólás szövege: Ugye hogy megjöttünk! :)"
Nem gondolom, már csak azért sem mert nem ismerjük annak az ajándéknak a hátterét. Szerintem így nem etikus bármilyen véleményt nyilvánítani róla. Ami nyilvánvaló volt, hogy ahhoz a csónakhoz a 8ló kevés, de az már elhangzott, így feleslegessé vált hogy hozzászóljak.......
gondolod egy jo progresszt, egy hozza passzolo 20/20+ pacis motorral csak ugy osztogatnak? beallok en is a sorba, ha kapok mar adom is el 2m+-ert. aranyasok mindig felbukkannak a forumon, csak a valosag mas
Egyrészt aki elsőre idevetődik, ezt nem fogja tudni/érteni.
Másrészt baada válasza nem erről szólt, de aki már szerzett valamennyi tapasztalatot az írásait tekintve, az nem foglalkozik vele, hogy úgy mondjam átugorja.
Hogy ki troll és ki nem, azt igen nehéz kiszűrni, főleg egyetlen* kérdésből. A babakocsi meg az emailcím hiánya sem bizonyíték semmire, de lehet én vagyok naiv.
* a visszatérőket azért pár hozzászólásuk után általában fel lehet ismerni a stílusból.
De mint írtam már, és most is megismételem, jelen esetben nem volt miért sértődni.
mind a ketten megirtuk mas-mas szavakkal, h. ennyi loval ez a hajo a budos eletben nem fog siklani, gyorsan menni. azert mert nem a vagyalmaidnak megfelelo a valasz nem a rank kell haragudni. nem te vagy az elso aki jon-kerdez, majd a realitassal szembesulve megsertodik, kioktat, beszol, kikeri maganak... vegen meg jon a 'b+ nyuszika a funyirodat!'
409 ! nincs már itt semmi gond.A kérdésemre megkaptam a választ. Normálisok válaszoltak is ,és tanácsokkal láttak el.Ennyi elég. Tőbbé nem zavarom a diszes társaságot.Üdv a Jó Embereknek.
A csónak/motor kérdéshez nem tudok mit írni, ami lényeges az már elhangzott, tulajdonképpen a kérdésed után azonnal.
Viszont a visszaolvasás.
Ha visszaolvasol, nem biztos, hogy a választ is megtalálod, a keresés funkció is elég gyatra, de arra mindenképpen jó lett volna, hogy valamennyire "megismerd" az itt idejüket múlatókat. Akkor valószínűleg megértetted volna L_áma hozzászólását, baada2-ét meg nem veszed komolyan. Ezek ismeretében a Te kirohanásod is elmaradt volna. (aminek igazából nem is volt alapja)
Ha a videón azt a 10lovas Hondát érted a szentenderi dunaágban, hát az éppen csak "siklogatott" távolról sem ezerrel.
egyébként amit mutogat,az nem a kitiltottak listája,hanem akik nála vannak 'leixelve' . :-) nem látja,amit írnak ezek az emberek. ez élteti,ha neki így jó,csinálja.
a hajó4,65méter. Mindenki azt mondja,hogy kevés a 8 ló.Szoritok Neked a jó laboreredményekért.Jővőre 20lovas mocit mindkettö csónakra ))))
Kedves Vetyemarkszerviz !
A megoldás a 20 lovas motor lesz. Na de szerviz ! én csak egy ártatlan szakmai kérdésre szerettem volna választ kapni. Normális egyszerü kérdés volt,és máris gyanus vagyok. Kitiltottak listáját mutogatja.,meg viselkedjek normálisan ?Kinek képzeli magát ? Ez az ember nem közösségbe való.Őt kellett volna már tiltani,tul nagylovon ül.
nemrég volt progressem. a 8 ló ~12 és 16-17 km/h-ra volt elég a nagy dunán. a 12 ló már érezhetően majdnem megsiklatta,de még nem volt elég neki. egyedül,egy személlyel. 20 lóval már szépen menne. 30 ló a max,amit gyárilag rá lehet tenni a táblája szerint.
ne sértődj meg,ezek ilyenek. kb minden új emberrel ezt csinálják,szeretnek irányítani és megmondani a tutit. nehezen tűrik meg az új embereket.főleg ha kiderül,hogy nem ugyanazon a véleményen vannak,mint ők. de ha nincs más,és olyan az 'idő',szívesen 'ölik' akár egymást is...... :-)
"pogressz 2m aluminium hajó" oke, de milyen hosszu?? bocs, de magas labda volt :-)
Nekem 110 alju 136 szeles 5 meteres alu csonakom van, 100kg osszesen + labracsok, es a 6 loeros 4T motor edeskeves neki. Multkor 2-en szembe szelben,arral szemben sok csomaggal, alig birtunk egy kajakost lehagyni :-)
A kovetkezo szezonra mindenkeppen veszek ra 20LE-s motort, raadasul lud kover alapon, oninditosat (megvarom meg a labor eredmenyeket, es csak akkor, ha nem vagyok attetes rakos, persze)
el kell mondanom,hogy nem vagyok net megszállott.Kb 15 percig tartott idáig eljutnom.eszembe sem jutott ,hogy a babakocsi ilyen nagy hátrányt fog okozni.Bevallom,hogy a nem nyilvános email cimről nem is beszélek. Én naivan azt gondoltam,hogy felteszek egy egyszerű szakmai kérdést,és jobb érzésű emberek majd válaszolni fognak.Mert,hogy az elején jeleztem,nem értek a csonakhoz.Nem egészen így történt. Már egyből gyanus voltam,már egyből valami lista lett mutogatva,meg majd meglátjuk hogy viselkedik.
L_áma Úr ! Mivel ugylátom,hogy Maga itt a fővezér,nem akarom tovább zavarni köreit,de kivánom.hogy maga is részesüljön valahol hasonló fogadtatásban. Akik jószándékúan válaszoltak ,és nem azzal foglalkoztak,hogy ki vagyok,mi vagyok,azoknak nagyon köszönöm válaszokat.
Rosszu irányba megy a világ! 10 évvel ezelőtt kevesen tudták volna megmondani hogy mit jelent az troll! Mindenki magával foglalkozik szarik a másikra, vagy pedig irigykedik a másikra! Ez megy!