Keresés

Részletes keresés

KTTech_ Creative Commons License 2009.12.15 0 0 145
Az 1 millió potenciális munkavállalóról rózsaszín a kép, pedig valahol vannak adatok, hogy mennyi részük végzett max. 8 általánost, mennyi a funkcionális analfabéta, hányan laknak gazdaságilag lehetetlen vidéken, stb. De az álrokkantak, korkedvezményes nyugdíjasok, tartós munkanélküliek mentális állapota is távol áll a munkaképestől, szociológus vagy más szakemberek megmondhatnák. De ha tényleg foglalkoztatni akarjuk, akkor pl. az egységesen kívánt minimálbéremelésnek pont az ellenkezőjét kellene követelni.
Az adócsökkentés eredményezte jobb versenyhelyzet ugye az exporta dolgozó vállalkozásokra vonatkozik. A radikális adócsökkentés pedig valójában néhány %. Nem hiszem, hogy ezen sok múlna. Ha igen, akkor már régen lehetne szlovák, bolgár, ciprusi az a cég, ráadásul az jóval nagyobb előny.
Előzmény: Vasgerinc (141)
Egyes! Creative Commons License 2009.12.15 0 0 144
"A létminimumot biztosítják mindenkinek..."

Mi van???

Attól tartok, mást értesz létminimum fogalma alatt Te, és mást én, részemről a KSH szerinti számítást tekintem annak.

Eszerint tavaly egy háztartásra számítva 104 350 forint volt a létminimum értéke.

http://index.hu/belfold/nyomor1094/?rnd=415

A lakosság egyharmada a létminimum küszöbén él.
Előzmény: Vasgerinc (140)
Lemmiwinks Creative Commons License 2009.12.15 0 0 143
olcsóbbnak nem olcsóbb csak népszerübb
Előzmény: KTTech_ (139)
Lemmiwinks Creative Commons License 2009.12.15 0 0 142
Jó az anyag, mi Gordonkám?
Előzmény: Törölt nick (-)
Vasgerinc Creative Commons License 2009.12.15 0 0 141

Valóban voltak érdekes döntések a 90-es évek elején, de ez nem jelenti azt, hogy jók is voltak. A lakosságot sem segélyezni, sen foglalkoztatni nem kell, hanem meg kell teremteni a feltételeket vállalkozások létrejöttének, beköltözésének.

Olyan terülen dolgozom ,hogy egyértelműen érzékeljük az adók és járulékok változását és annak hatásait. És látom azt is, hogy a nálunk dolgozó minimálbéresek (köztük cigányok is, de ez mindegy), a megkeresett bérüknek kb. 3x-osát termelik meg, csak ennek egy jelentős részét elviszi az állambácsi, a másik részét pedig a vállalkozó.

A rokkantakat valóban nem kell munkára fogni, a baj csak az, hogy ezeknek nagyon nagy (meghatározhatatlan) része valójában nem rokkant. Azok pedig dolgozhatnának.

Az adócsökkentésnek nem az a lényege, hogy te akinek munkája van többet dolgozz. Hanem az a lényege, hogy a ksiebb adók és járulékok hatására a cégek versenyképesebb árakat tudnak biztosítani a piacon, ezért több megrendelést kapnak, és előbb-utóbb annyi megrendelést fognak kapni, hogy növelni kell a termelési kapacitást, ami emberek felvételével is jár.

Előzmény: KTTech_ (139)
Vasgerinc Creative Commons License 2009.12.15 0 0 140
Ez így van, csak az a baj, hogyazóta sem és ma sem nagyon akarja senki munkára ösztönözni az embereket. A létminimumot biztosítják mindenkinek segélyekkel, meg CSP-vel, aki meg többet szerezne munkával, azt megadóztatják úgy, hogy ne nagyon legyen kedve.
Előzmény: Egyes! (136)
KTTech_ Creative Commons License 2009.12.15 0 0 139
Ugye szokás a cigányokat szídni, pedig szerintem a rendszerváltáskor szándékosan és gazdaságilag racionálisan döntöttek úgy, hogy a képzetlen vidéki lakosságot olcsóbb segélyezni, mint foglalkoztatni. A minimálbér bérköltségét nem lehet velük nyereségként kitermeltetni. A rokkantakkal, 62 év alatti nyugdíjasokkal, az állami alkalmazottak egy részével kapcsolatban sincs sokkal másabb véleményem.

Az adócsökkentésnek szerintem nincs hatása. Örülök, hogy többet keresek, vagy kevesebb munkával ugyanannyit, de ennyi, más hatását nem látom. Szerintem életszerűtlen ebbe mást beleálmodni. Többet nem fogok dolgozni, jobban sem, hatékonyabban sem.
Előzmény: Vasgerinc (131)
Törölt nick Creative Commons License 2009.12.15 0 0 138
zsebekben...
Előzmény: Törölt nick (137)
Törölt nick Creative Commons License 2009.12.15 0 0 137
Oké, az így volt.
A fidesz nem osztogatott, hanem az adókat csökkentette, így a zsekeben hagyta a forintot.
pl. a tébé 10%-al csökkent,
Előzmény: Vasgerinc (133)
Egyes! Creative Commons License 2009.12.15 0 0 136
Akkor hála Istennek, ezúttal én tévedtem!:-)
Asszem a nyugdíjasgyepáló topikon, ha nem máshol, mintha folyton a lenti bődületes számmal jönnének.

Tény, az a "csak" 400 ezer is finoman fogalmazva kiugró a környező országokhoz képest. Viszont tudjuk az okát, a '90-ben megugró munkanélküli statisztika szépítésének tekintetében.
Előzmény: Vasgerinc (135)
Vasgerinc Creative Commons License 2009.12.15 0 0 135
"Csak" 400 000 rokkantnyugdíjas van. Azt hiszem ez is elképesztő szám ahhoz képest, hogy pl. Szlovákiában 30 000 volt 2008-ban.
Előzmény: Egyes! (134)
Egyes! Creative Commons License 2009.12.15 0 0 134
A 800 000 rokkantnyugdíjasból...
?
Előzmény: Vasgerinc (131)
Vasgerinc Creative Commons License 2009.12.15 0 0 133
Ezt azért helyesbítem. Bár Fidesz szavazó leszek én is, de ez nem egsézen így van. A GDP arányos államadósság-csökkenés szakasza 96-01. )6-ban már elindult az államadósság a jó irányba, de 2002-ben a 100 napos program már visszafelé indította azt el. A Fidesz-kormány csak annyival becsülendőbb ebből a szempontból a Horn-kormánynál, hogy ők úgy tufták ezt a fejlődést produkálni, hogy mellette el tudták törölni a  Bokros által hozott megszorítások jelentős részét, és jelentősen emelni tudták a minimálbért.
Előzmény: Törölt nick (129)
Vasgerinc Creative Commons License 2009.12.15 0 0 131

Az adókiesés nem lenne nagyobb az adócsökkentéssel, mint az annak elmaradása miatt megtörtént bezárásokkal.

Az ország szellemi és fizikai kapacitása pedig közel sem ennyi. A renszerváltás előtt 5,2 millióan dolgoztak. Az igaz, hogy keveset termeltek, de azt mutatja, hogy vannak munkaképesek. A 400 000 rokkantnyugdíasból kérdéses, hogy mennyi lehet valóban rokkant. Ezen kívül van még 400 000 munkanélküli, akiknek jelentős része akarna is dolgozni, amelyek pedig nem akarnak, azokat ösztönözni kell a munkára, nem pedig segélyből eltartani.

Előzmény: KTTech_ (125)
Vasgerinc Creative Commons License 2009.12.15 0 0 130
Ez mind így van, csak nem kapcsolódik a témához.
Előzmény: Törölt nick (122)
Törölt nick Creative Commons License 2009.12.15 0 0 129
Mit?
Fekete János IMF biztossága óta, 1982, hitelből él az ország.
Eddig csak 4 év volt hogy drasztikusan csökkent az adósságunk, 1998-2002 közötti időszak alatt.
GDP arányában 10% csökkent, 53% volt, most 81%.
Más felfogás.Szocik képtelenek alkotni és fejlett társadalmat építeni.
Előzmény: KTTech_ (128)
KTTech_ Creative Commons License 2009.12.15 0 0 128
Akkor indokold is meg.
Előzmény: Törölt nick (127)
Törölt nick Creative Commons License 2009.12.15 0 0 127
Tipikus szoci felfogás, ez megy már 1980-as évek eleje óta, ha a szocik irányítják az országot.
Hitelből vegetálunk.
Szerintem nincs igazad.
Előzmény: KTTech_ (125)
Törölt nick Creative Commons License 2009.12.15 0 0 126

Úgy elképzelem, meddig hallatszódna a sikonyálás, ha Orbán találna ilyen vereteset mondani.

Előzmény: Törölt nick (120)
KTTech_ Creative Commons License 2009.12.15 0 0 125
Ha a hitelből finanszírozott import termékek fogyasztása csökken az örvendetes.
Ha csökkentik az adó, azaz a bevételt, akkor mégtávolabb kerülünk az eurótól, de az IMF sem finanszírozza.
Az szerintem naivitás, hogy majd beindul a gazdaság és nő a (piacgazdasági) munkavállalók száma. Ennyi az ország szellemi/fizikai kapacitása, meg kell nézni a most nem dolgozók kvalitásait, hiába van 1 millió olyan ember, gazdasági értéket nem fognak teremteni. Plusz a válság miatt ez még továbbra is csak csökkenni fog.
Előzmény: Törölt nick (113)
Ódri Creative Commons License 2009.12.15 0 0 124
Ezek a szocik napról napra hülyébbek lesznek. Sebaj, legalább van min röhögni:)
Egyes! Creative Commons License 2009.12.15 0 0 123
Lehet, azokkal az Eurokkal már legfeljebb erre megyünk:
Törölt nick Creative Commons License 2009.12.15 0 0 122
Nem is tudom de a gazdaság eddig GDP -7.2% csökkent, a környező országok a 2.-dik negyedévben már nem csökkentek.
Sok az adó és mértékük nagy.
A szocik adtak, majd mindent elvettek, ehhez értenek, de ettől a gazdaság nem indult be.
Élelmiszeriparra és a mezőgazdaságra szartak, a vidék a szociknak nyűg, gond.
Előzmény: Vasgerinc (118)
válságvan3 Creative Commons License 2009.12.15 0 0 121

Mindíg kitalálnak nekem ezek a firnyákos magyar értelmiségiek egy célt, amit el kell érnem. Hááát ki nem szarja le a magyar eurot.

Vasgerinc Creative Commons License 2009.12.15 0 0 119
Mint már említettem nem az a lényeg, hogy nekünk, vagy a szlovákoknak van-e eurónk, vagy sincs, hanem az, hogy a bevezétésnek a feltételei olyanok, hogy aki azt eléri, lehet tudni, hogy egy bizonyos szinten van a gazdasága.
Előzmény: toloba (114)
Vasgerinc Creative Commons License 2009.12.15 0 0 118

Általánosságban egyetértek veled, de továbbra is állítom a felsoroltakra ez kevéssé igaz.

Ezek részben olyan elvonások, amelyek a munkára való hajlamot növelik, ez egyértelműen jót tesz a gazdaságnak.

Másrészt az elvonások olyan krörkből töténnek, akik a pénzüket nem olyasmire költik, ami fellendítené a gazdaságot. Attól, hogy egy kicsivel kevesebb élelmiszer (nem alapvető) meg ruhanemű fogy, nem lesz nagy gáz. A nyugdíjasok a 13. havi nyugdíjukat nem autóra és építkezésre költenék, amivel beindítanák a gazdaságot. Fontos elem az élelmiszeripar, de egyrészt azt nem nagyon rázzák meg az ilyen intézkedések, másrészt pedig nem a gazdaság mozgató rugója.

Előzmény: Törölt nick (113)
Törölt nick Creative Commons License 2009.12.15 0 0 116
melyik térségben
hol vannak a térség határai ?

3 "térségországban" már van euró, ezen kívül összvissz 1 eu-s szomszédunk van ...
gratianus Creative Commons License 2009.12.15 0 0 115
Kár sokat elemezgetni ezt a nyilatkozatot.
Bajnai egy pofátlan, gátlástalan alak. (Majdnem akkora, mint Gyurcsány)
toloba Creative Commons License 2009.12.15 0 0 114
Amennyire ellenezte a jobboldal sztem nagyobbik fele az ejrót, annyira kapálózik most érte...a szlovákok mán nem szeretik annyira azt a pénzt, mint eleinte gondolták, hogy majd fogják...
Előzmény: Törölt nick (110)
Törölt nick Creative Commons License 2009.12.15 0 0 113
A fogyasztás csökken, ha mindent elvon az állam.
Előszőr az adók csökkenjenek, induljon be a gazdaság, és munkehelyek száma nőjjön, ne csökkenjen, és majd utána lehet elvonni, vagy párhuzamosan.
Jelenleg nem ez történik!53 adónem van jelenleg, az eu-ban a legtöbb, és erre jön még az ingatlanadó.
A kormány fordítva ül a lovon.
Előzmény: Vasgerinc (111)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!