Keresés

Részletes keresés

WYW Creative Commons License 2009.09.11 0 0 1609
Tanár voltam Esztergomban

Holló Ervin elbocsátott magyar-történelem szakos tanárnak különösen az fáj, hogy a közvélemény úgy hiszi: az öngyilkos diák tragédiája miatt marasztalták el őket. - Nemcsak, hogy nem tanítottam, még csak nem is ismertem őt - mondja. - Utólag kérdeztem meg a kollégáktól, melyik fiú volt az. Mégis, egyike vagyok azoknak, akik a legsúlyosabb büntetést kapták. A huszonkét tanár ellen indított fegyelmi vizsgálat összességében 120 vádpontot fogalmazott meg. Ezek közt egy sem akadt, amely a gyermek halálával kapcsolatos kérdést feszegette volna.
Aerion Creative Commons License 2009.09.11 0 0 1608

 

... OFF, és bocs ismét másoktól, de muszály reagálnom ...

 

Haladjunk ismét sorban.

 

 

Azt, hogy muszály, nem ly-al, hanem j-vel írjuk, magyarul. Az ilyesminek nem szoktam különösebb jelentőséget tulajdonítani, és szinte sohasem teszem szóvá, de gondolataid különösen színezett tartalma miatt most, kivételesen, szükségesnek érzem.

 

 

... ha megérted, ha nem, ezt én most a magam részéről lezárom, mert a Te nyelvértésed/nemértésed, engem nem érdekel ...

 

 

Tisztelettel tudomásul veszem, de ez nem akadályoz meg a válaszban, mint ahogy téged se a válasz olvasásában.

 

 

Azt gondolod, hogy pontosan érted, mi volt a célom a veled folytatott beszélgetésben, szerintem meg nem ez a helyzet.

 

 

 

Az, hogy szocialista valami, bármi, nehezen lenne vitatható, hogy egyenlő lenne az MSZP-vel, ez értendő a kormányra is. A hozzászólásaidban csak a szocialista kormányról volt szó, meg a többségről olyan értelemben, hogy nem szeretnéd, ha a többség szocialista kormányt akarna. Engem viszont esetedben nem az érdekelt, hogy te a többség vonatkozásában mit nem szeretnél, hanem az, amit te mit szeretnél, és éppen ezt kívántam megtudni a beszélgetés ezen metszetében, amire nem voltál hajlandó válaszolni annak ellenére sem, hogy provokatív formában tettem fel, nem is egyszer.

 

Talán ha nem ezt teszem, akkor végre válaszol. Milyen kormányt szeretnél, hogy a többség támogasson?

 

Világos és tisztességes kérdés, várom megtisztelő válaszod.

 

Habár nyilvánvaló, hogy hiábavaló idő, de ezt azért nem hagyom válasz nélkül: írod, hogy: "az öngyilkosság az egyik szakterületem" (mármint Neked) - nem ismerem a munkádat, sok alapom nincs azt véleményyezni, de az előbbiek fényében értem, hogy miért az a szokásod, hogy mint nekem is, vélhetően másnak is megmondod/magyarázod mit gondol(jon), mit szeretne/szeressen,

 

Én ilyet nem tettem, viszont az öngyilkosság kutatás vonatkozásában szakmai válaszokat adtam felvetéseidre. Arról én nem tehetek, hogy felvetéseid, például az öngyilkosság, mint fogalom vonatkozásában értelmetlenek, tehát egyet se érthetek velük. Viszont kritika nélkül hagyni se tudtam, ez talán szakmai ártalom. Senki se tökéletes.

 

… de ez se érdekel különösebben... volt egy vitánk, amiből Te azt szűrted le, mi több megírtad, hogy szerinted én egy kretén/idióta/gyáva/megfutamodó vagyok, "olyasféle alak, ..., aki a jelek szerint feltételezi, hogy beszélgetőtársa nem emlékszik szavaira"...

 

Te hoztad fel az öngyilkosságot ebben a topikban off témaként, az a minimum, hogy ne hátrálj ki belőle pláne akkor, ha szakértővel találod szembe magadat.

 

… Erre én csak hümmögni tudok ...

 

Ha valóban így lenne, amit nem hiszek, az szegénységi bizonyítvány lenne rólad. De nyilvánvalóan nem ez a helyzet.

 

 ... s arra gondolni, hogy talán nézz magadba, mint ember, és mint orvos is ...

 

 

Az, ha én magamba is nézek, amely javaslatot tisztelettel megköszönök, az rajtad még nem segít.

 

 

 

 

 

Előzmény: titkom (1604)
Gumikalapácsos Oszkár Creative Commons License 2009.09.11 0 0 1607
Affenese tudja. Ezzel az antiklerikalizmussal is szimpatikusabb az akkori Fidesz, mint a mostani. Pedig még kereszténynek is tartom magam. Pedig még minden vasárnap templomba is járok.
A Semjénre meg ki vagyok akadva, amikor a kereszténységet a saját perverzióinak akarja kisajátítani.
Előzmény: sörivó (1606)
sörivó Creative Commons License 2009.09.11 0 0 1606

Országgyülési napló,1992.02.25

Andrásfalvy Bertalan:
"...amikor a kereszténydemokrata oldalról valamilyen vallásos vagy az egyházzal kapcsolatos megnyilvánulás hangzik el, akkor itt mögöttem a frakcióvezetõ elkiáltja: imához..."
http://www.mkogy.hu/naplo34/180/1800086.html
(frakcióvezeto: Orbán Viktor)

"Megjegyezzük, a mieink - tiszteletadásra - felálltak trianoni megemlékezés gyanánt egy percre, mikor a teljes Fidesz frakció kirohant a Parlamentbol, és ha visszaemlékezünk, nem a nemzeti radikálisok kiabálták, mikor a KDNP szót kért, hogy: „csuhások” „ térdre imához” „cápalátogatás” stb…"
http://www.miep.hu/It/elemek/ITt_vagyunk!_0403.htm

 

Előzmény: damm (1602)
Aerion Creative Commons License 2009.09.11 0 0 1605

 

... Fiatal Demokrata =/= Fidesz MPSZ ...

 

Szerintem az az állítás áll közelebb a valósághoz, hogy fiatal demokrata ≈ Fidesz MPSZ, az meg nem igaz, hogy fiatal demokrata ≠ Fidesz MPSZ. Persze ennek bizonyításhoz operacionalizálni is kell, hogy ki a fiatal, és ki a demokrata.

 

 

Előzmény: WYW (1603)
titkom Creative Commons License 2009.09.11 0 0 1604

OFF, és bocs ismét másoktól, de muszály reagálnom

 

Aerion, én most sem ironizálok/szépkedek/hazudok "Kedves", "Szivélyes" szavakat, csak írom a Te szavaidat, amiket most és korábban leírtál, amik egy része nálad fogalmi zavarra utalnak, idézem hát:

 

"olvasom és emlékszem mindenre, amit írtál" - örvendetes.. lenne, ha azt értenéd abban, amit olvasol, ami oda írva van, s nem mást/másképp, hanem csak úgy, ahogy az egyszerű, szép magyar nyelvünk szavai mondatokká állnak össze... ami valamiért Neked időnként nem megy... megpróbálom ismét...

 

Idézem kékkel azt is, amit én is, Te is lehagytál (ezt a hsz lánc, amiből az is kitűnik, hogy akinek írtam, az pontosan azt értette, ami írtam: Ne nekem mondd, Bigyomail álmodozott szocialista kormányt vágyókról.), hátha így megérted:

 

----------------------------------------------------------------------------------------

Nagyon nem úgy tűnik, hogy "a többség szocialista kormányt akarna"

 

Erre írod:

 

...no látod én pl. NAGYON nem szeretném...

 

Tehát azt szeretnéd, hogy szocialista kormánya legyen az országnak.

----------------------------------------------------------------------------------------

 

Ezt még ragoztad is, aztán summáztad: "Ha te szocialista kormányt szeretnél,..."

 

Az is, amit itt kiemeltél, de így egyben is, szép magyar nyelvünkön azt jelenti, amit írtam, azaz: NAGYON nem szeretném... érted?  NAGYON nem szeretném hogy szocialista kormánya legyen az országnak. s NEM azt, hogy én preferálom a szocialistákat, se nem azt, miszerint "azt szeretném, hogy szocialista kormánya legyen az országnak"...

 

Aerion, ha megérted, ha nem, ezt én most a magam részéről lezárom, mert a Te nyelvértésed/nemértésed, engem nem érdekel...

 

Habár nyilvánvaló, hogy hiábavaló idő, de ezt azért nem hagyom válasz nélkül: írod, hogy: "az öngyilkosság az egyik szakterületem" (mármint Neked) - nem ismerem a munkádat, sok alapom nincs azt véleményyezni, de az előbbiek fényében értem, hogy miért az a szokásod, hogy mint nekem is, vélhetően másnak is megmondod/magyarázod mit gondol(jon), mit szeretne/szeressen, stb.

 de ez se érdekel különösebben... volt egy vitánk, amiből Te azt szűrted le, mi több megírtad, hogy szerinted én egy kretén/idióta/gyáva/megfutamodó vagyok, "olyasféle alak, ..., aki a jelek szerint feltételezi, hogy beszélgetőtársa nem emlékszik szavaira"...

 

Erre én csak hümmögni tudok, s arra gondolni, hogy talán nézz magadba, mint ember, és mint orvos is...

Előzmény: Aerion (1601)
WYW Creative Commons License 2009.09.11 0 0 1603
Fiatal Demokrata =/= Fidesz MPSZ
Előzmény: Aerion (1601)
damm Creative Commons License 2009.09.11 0 0 1602
Orbán lesikeresebb, legkeresztényiebb és egy igazi államférfit meghatározó cselekedetei közé!
Előzmény: sörivó (1600)
Aerion Creative Commons License 2009.09.11 0 0 1601

 

 

Vegyük sorra beszélgetésünk eddigi elemeit.

 

Kezdjük az elején, idézel:

 

"Te a szocialistákat preferálod, tehát nem téves a következtetésem"

... és írod nekem.


...hmm... nem értem az ilyen reagálásokat: miért akarod jobban tudni másról, hogy mit tart, mit gondol? ... 

 

Eltekintve attól, hogy ez az idióta hümmögés úgy látszik stílusjegyed, az alábbiak rajzolódnak ki jelen topikbéli tevékenységeddel kapcsolatban:

 

 

Ezen topik 570-es hozzászólásában a következőket reagáltad 558-ra:

 

"a többség szocialista kormányt akarna"

Erre írod:


...no látod én pl. NAGYON nem szeretném...

 

 

Tehát azt szeretnéd, hogy szocialista kormánya legyen az országnak.

 

 

580-ban ZE a következőket reagálta neked:

 

„Szocialista =/= MSZP, csak hogy tisztázzuk a dolgot. Olvass utána, mit jelent a "szocialista" kifejezés, milyen irányt jelöl, aztán gondolkodj csöppet... Ebben a cirkuszban senki sem az, aminek mondja magát.

 

Erre te az 1360-as hozzászólásban a következőket írtad.

 

… hmmm ... ez jogos, mert a "szocialista" csak egy jelző, ami zömében egy politikai ideológiát takar...

...az is igaz viszont, hogy ma Magyarországon az emberek 9x%-ának a "szocialista kormány" jelzős szerkezet az mszp kormányt jelenti... no én ezt nem kívánom,

 

 

Ezek összefüggésében írtam következő, 1407-es hozzászólásomat, aminek ezt érintő része az alábbiak szerint fogalmazódott:  

 

… te .. a 2002-óta regnáló szocialistákat preferálod …

 

Amit visszautasítottál az 1408-as hsz-ben:

 

2002-óta regnáló szocialistákat preferálod" - ezt nem jól szűrted le magadnak

 és hivatkoztál éppen az előbbiekben felsoroltakra.

 

Ezzel összefüggésben írtam az alábbiakat az 1421-es hsz-ben:

 

Te a szocialistákat preferálod, tehát nem téves a következtetésem, de én tudomásul veszem, amit az MSZP vezetése állít a pártjáról, meg amit a tagjai vallanak, és ami a közvélekedés alapját is képezi, nevezetesen, hogy ők szocialisták.

 

Esetedben tehát azt veszem tudomásul, hogy szerinted meg nem.

 

 

Erre te 1521-ben kijelented, hogy nem érted az ilyen reagálásokat, és felelősségre vonsz, hogy mit képzelek én, hogy megmondom, te hogyan gondolkodsz.

 

 

 

Kedves titkom!

 

 

 

Ha te szocialista kormányt szeretnél, de az nem a jelenlegi MSZP kormány, akkor te a szocialistákat preferálod, de a jelenlegi kormányt nem, amiből az következik, hogy a jelenlegi kormányt nem tartod szocialistának, akkor ezeket mind te mondtad el, én csak összefoglaltam.

 

 

Amiből következően irreleváns az alábbi válaszfogalmazás valamennyi eleme:

 

 

... Honnan ered ez az "megmondom én mire gondolsz/gondolj"? Ez milyen deviancia Nálad - mert a Te definíciód alapján ez -, politikai vagy orvosi? ...

 

… amin túlmenően kreténizmus is. Te komolyan azt gondoltad, hogy nem foglak szembesíteni azzal, amit írtál? Feltételezed, hogy nem olvaslak? Felvilágosítalak, hogy olvasom és emlékszem mindenre, amit írtál. Te kezdtél el beszélni velem, én pedig senkivel sem utasítom vissza a kommunikációt, ha az annyira akarja. Ezzel viszont vállalnia kell esetlegesen minden kellemetlen következményt, már ha olyasféle alak, mint te, aki a jelek szerint feltételezi, hogy beszélgetőtársa nem emlékszik szavaira, tehát azt is feltételezi, hogy nem elég alapos, vagy nem elég kitartó.

 

 

Majd megtanulod, hogy velem szemben ezek a feltételezések nem élnek.

 

 

Írod nekem:


… Ugye nem várod, hogy meghatódjak …

 

 

 

Nem várom, és nem is érdekel.

 

 

De a lényeg még csak most következik, írod nekem továbbá, zárójelben:

 


(...a többire nem térek ki, lényegtelen részemről...)

 

 

Nahát ez viszont az idiotizmus csúcsa, amit ebben az utolsó sorban produkáltál.

 

 

A mi beszélgetésünk tárgyának lényege, ami az öngyilkosság körül forgott ebben a topikban off. Ezeket te magad is off-al jelölted, miközben az öngyilkosság témakörét te magad hoztad fel témául. Én valamennyi téma megközelítésedre szakmai választ adtam, és könnyen tehettem, mivel az öngyilkosság az egyik szakterületem. Erre most te gyáván megfutamodva kijelented, hogy nem érdekel.

 

Akkor minek hoztad fel, miért kezdted el megvédeni azokat a hülyeségeket, amiket leírogattál az öngyilkossággal kapcsolatban, kezdve a jelenség magyar fordításának támadásával.  Megvédeni az álláspontodat nem tudtad, érvelni mellette nem tudtál, aztán a könnyebb utat választva kislisszolt a klotyóajtón át.

 

 

Gerinctelen egy gyávaság ez, ha nem jellem magyarázó jelenség.

 

 

 

Szívélyes üdvözlettel, ha barátsággal nem is tehettem:

 

 

 

Aerion

 

 

 

 

 

Előzmény: titkom (1521)
sörivó Creative Commons License 2009.09.11 0 0 1600
Na és Orbán korábbi 72 órás ultimátumát hová teszed?
Előzmény: BigyoMail (1591)
sörivó Creative Commons License 2009.09.11 0 0 1599
Orbán!
Előzmény: kobaltselyem (1593)
j.cs Creative Commons License 2009.09.11 0 0 1598
Úgy is fogalmazhatunk:

Sok szép közös terv

Bár a tömeg elég foghíjas volt, hiába járt körbe két napig a hangosbemondó a városban, hogy jön Viktor, tessenek kijönni integetni...
Előzmény: kobaltselyem (1595)
kobaltselyem Creative Commons License 2009.09.10 0 0 1597
Felhozom, mert van 2 megválaszolatlan kérdés.
sensei47 Creative Commons License 2009.09.10 0 0 1596
2007. szeptember. Kóka: Sunnyogva kerestük a kaput...
kobaltselyem Creative Commons License 2009.09.10 0 0 1595
Azt is mondják, hogy májusban még kezetfogott Orbán Meggyessel. Igaz ez?
Előzmény: toloba (1594)
toloba Creative Commons License 2009.09.10 0 0 1594
Tuggyák is, meg nem is....
Előzmény: kobaltselyem (1593)
kobaltselyem Creative Commons License 2009.09.10 0 0 1593
“…Azok közé tartozom, akiket felháborít, ha egy vezető kiáll, és széttárja a karját, mondván, nem tehetek semmit. Arra a vezetőre, aki csak sápítozni, panaszkodni, másra mutogatni tud, senkinek sincs szüksége…”

Mit gondoltok, ki mondta ezt?
Boldog ember Creative Commons License 2009.09.09 0 0 1592
A parlamenti rendszerünk németMUTYI modellen alapszik, és a pártérdekeket kiszolgáló magyar politológusok szerint a világ egyik legjobb és legdemokratikusabb, egyben a legbonyolultabb rendszere.

Egyébként meg 20 év alatt bebizonyitotta, hogy úgy szar ahogy van, de majd jön a Jobbik valódi neonácikkal a listáján!
Előzmény: BigyoMail (1590)
BigyoMail Creative Commons License 2009.09.09 0 0 1591
Sikerült a politikának hisztériát csapni egy sima igazgatóváltás körül. Gondolom pár politikusnak ez jól jött. 59 gyerek szív emiatt, de hát a választásokért mindent!
Előzmény: sörivó (1585)
BigyoMail Creative Commons License 2009.09.09 0 0 1590
Azok a magyar tolvajpártok azért vannak hatalomban, mert a tudatlan magyar választó beszavazza őket a parlamentbe. Újra és újra. Nem érdekli, hogy ki az és mit csinál, vagy csinált? Fidesz, mert Orbán jó fej, vagy mszp, mert Gyurcsány jó fej. Ja hogy ki a képviselő, nem tudjuk, mert kutyát nem érdekli. A parlamenti rendszerünk német modellen alapszik, és politológusok szerint a világ egyik legjobb és legdemokratikusabb, egyben a legbonyolultabb rendszere. Egy nagy hibája van: feltételezi, hogy a választótpolgár alapvetően érdeklődik az iránt hogy kire adja le a voksát, és nagyjából értelmesnek mondható.
Előzmény: Boldog ember (1587)
BigyoMail Creative Commons License 2009.09.09 0 0 1589
Egyrészt ez a rendszer igazságosabb. Másrészt azért, mert valami az angoloknál működik nálunk nem biztos, hogy működni fog. Harmadrészt a magyar választó 7 éve beszavazott a parlamentbe bárkit, akin az mszp pecsétje volt. Most ugyan így jár el, csak a fideszes pecsétre van szükség ehhez. Gőze sincs, mert nem is érdekli, hogy amúgy ki az az ember.
Előzmény: Boldog ember (1586)
.ETNA. Creative Commons License 2009.09.09 0 0 1588
Igen már tudom, de nekem aztán tök mind1 ismeretlen számot sosem hívok vissza. Egyszer csináltam meg kíváncsiságból egy IQ tesztet, és a végén kiderült, hogy adjak meg még mindenféle adatokat és majd ők elküldik nekem a választ... na ennél a pontnál be is fejeztem (egyébként is van már hivatalos IQ tesztem bár nem friss, de nem is a szcientológia-féle "bárkinek ingyen, de utána hallgassa meg ezt+azt" variáció). Persze manapság én már bármit könnyen elhiszek, mert sok esetben, ami ma kamu, arról holnap kiderül, hogy igaz:-)
Előzmény: ZE (1576)
Boldog ember Creative Commons License 2009.09.09 0 0 1587
Egyébként Franciaországban 1958 az 5. köztársaság megalakulása óta A francia törvényhozás szervnek a Nemzetgyűlésnek 577 tagját egyéni választókörletekben ötévente, közvetlenül választják.

Persze tudom a franciák is akár csak az angolok, bunkók tirpákok és fogalmuk sincs a demokráciáról, ideje lenne, hogy a magyar tolvajpártoktól tanuljanak egy kis demokráciát
Előzmény: BigyoMail (1560)
Boldog ember Creative Commons License 2009.09.09 0 0 1586
egy választás után az a párt 100%-ban jutna hatalomhoz, amelyik a szavazatok 51% kapta meg minden választókerületben, így a választók49%-nak elvei képviselet nélkül maradnának.

Na és!!!!

Az Egyesült királyságban 1707 óta!!!! az Alsóház 524 képviselőjét egyidőben, egyéni választókerületi rendszerben, általános, egyenlő és titkos szavazással, egyszerű többséggel választják. (lényegében 302 év alatt csak a létszámuk számuk változott az sem túl gyakaran!)

Persze tudom az angolok, bunkók tirpákok és fogalmuk sincs a demokráciáról, vagy talán fordítva?
Előzmény: BigyoMail (1560)
sörivó Creative Commons License 2009.09.09 0 0 1585
Az iskola körüli botrányok miatt már összesen 59 gyereket irattak át másik intézménybe az esztergomi Szent István Gimnáziumból, állítja a fegyelmi vizsgálat eredményeképpen elbocsátott volt igazgatóhelyettes, Zara Melinda

A tanítás első hetében újabb diákokat iratták át szüleik az esztergomi Szent István Gimnáziumból más intézményekbe, ezzel összesen már 59 tanuló távozott a botrány hatására,

ZE Creative Commons License 2009.09.09 0 0 1584
Az utasítás és a vélemény szavak közötti különbséget fogod? Egyébként nyugodtan mondhatta volna azt, hogy az önkormányzat függetlensége miatt nem kíván véleményt mondani a dolgokról, meg hogy pontosabb, részletesebb információk nélkül nem lenne illdomos véleményt mondani róla -- ahogy a politikusoknál szokás a "nem mondok semmit, de azt több mondatban, szépen becsomagolva teszem". Ekkor az jött volna le a választópolgárnak, hogy de fa..a gyerek ez a Viktor, tényleg tiszteli a demokráciát, nem rajta múlik, a dolog. Most meg az látszott, hogy "még szóba sem áll azokkal, akik nem fújnak egy követ vele".
Előzmény: BigyoMail (1555)
sörivó Creative Commons License 2009.09.09 0 0 1583

A demontstrálók realisták, tudják, hogy a való életben az informális csatornákon keresztül formálódnak a dolgok, Viktor majd szól, hogy szóljanak a polgármesternek, és a Szent István gimnázium újra a régi tanárokkal fog virulni. Előfordulhat, persze, hogy Viktor nem intézkedik, igaz, nem azért, mert a demokráciában nem ez járja, hanem, mert a polgármester egyéb viselt dolgai miatt még politikai viharok és alkuk tárgya a Fideszen belül, amiből az is következik, hogy ettől függ, hogy az esztergomi tanárokat jogosan vagy nem jogosan rúgták ki az iskolából.

ZE Creative Commons License 2009.09.09 0 0 1582
A többi 16-ban hol volt? Ja, a parlament mellé járt...
Előzmény: mociga (1547)
ZE Creative Commons License 2009.09.09 0 0 1581
Arra való, de nem arra használják.
Előzmény: Boldog ember (1540)
ZE Creative Commons License 2009.09.09 0 0 1580
Pl. szét...ták a magyar mezőgazdaságot, belesulykolták a fejekbe, hogy az egyéni gazdáké a jövő -- most ott állunk, hogy iszonyatos menyiségű felesleges kapacitást halmoztak fel a gazdák (eszközben elsősorban), aminek a költségét nem bírják kitermelni. Normális, működő szövetkezetek (ténylegesen alulról építkezve) nem nagyon jöttek létre, ami alapvető fontosságú lenne ezen a területen.
Előzmény: BigyoMail (1537)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!