Keresés

Részletes keresés

nyuggerfarhát68 Creative Commons License 2022.11.07 0 0 32183

Nekünk pár termésen lett, de az szerintem fekete rigó csipkedés és mély.

Nem citromsárga. 

Nem lehet poloska?

 

 

Előzmény: 55judit (32181)
szucsl57 Creative Commons License 2022.11.06 0 0 32182

Érdeklődnék, hogy a datolyaszilvát a fás oltáson kívül hogyan lehet/érdemes még szaporítani? Zöldoltásra, ill. szemzésre gondoltam, kinek mi vált be?

55judit Creative Commons License 2022.11.06 0 0 32181

Felismeri valaki a datolyaszilván ezt a betegséget? A termés bőven fele ilyen lett. A másik fán is.

Lactarius Curtis Creative Commons License 2022.11.06 0 0 32180

Idén először lett némi termés az öntermőnek mondott kivimen. Nem nagyok, de legalább jó édes ami már puhul. A minikivi is érik, szerintem nem nagy szám. A Jiro datolyaszilva mindent ledobált, de lombhulláskor csak találtam rajta egy szép gyümölcsöt, nagyon finom, és ebben aztán nincs csersav.

55judit Creative Commons License 2022.11.06 0 0 32179

Valamikor a Rosseyankáról is írták hogy sose lesz teljesen csersavmentes. De bizony az lesz.

Előzmény: Amita13 (32177)
Amita13 Creative Commons License 2022.11.06 0 0 32178

Oké, gondoltam, hátha nem vettek még, és ez biztosan virgi alanyos. Remélem, amit vettek, azzal sem lesz gondjuk.

Előzmény: 55judit (32176)
Amita13 Creative Commons License 2022.11.06 0 0 32177

Köszönöm! Igen, az zavart meg, hogy többen a Costatáról írták, hogy teljesen éretten is marad csersav benne, különösen a héj alatt... De akkor ezek szerint ez inkább Tipo tulajdonság. Remélem, jövőre már lesz saját tapasztalatom, az idei termést sajna elvitte a kora tavaszi fagy. 

Előzmény: zotya papa (32175)
55judit Creative Commons License 2022.11.06 0 0 32176

Köszönöm kedvességed. Nem akartak tovább keresgélni, tegnap szóltak hogy rendeltek árudából Rojo fajtát. nem tudom mi az alany.

 

Van valakinek Rojo? Véleményeket szeretnék.

Előzmény: Amita13 (32174)
zotya papa Creative Commons License 2022.11.05 0 0 32175

A kezdet kezdetén mikor én bejelentkeztem ide a fórumba már akkor jeleztem,hogy a Tiponak fanyar íze van a teljes érés után is.Mivel abba a csoportba tartozik ami idegen beporzással /pl Mercatelli /akkor keményen édessé válhat.Így már elfogadható lenne de nem mindenki ültet plusz még egy fát a kertjébe.Akkor elég sok bírálatot kaptam de a növény ugyan úgy teljesít mint akkor.

Az én részemről a kertembe biztos nem ültetnék ebből a fajtából.Costatád van az nagyon  jó.Igen csersavas tud lenni de almával érlelve krémes állagúvá válik ,nagyon finom és szerintem übereli az összes fanyar fajtát.

 

Előzmény: Amita13 (32173)
Amita13 Creative Commons License 2022.11.05 0 0 32174

Judit, ezt ma olvastam a FB-n: sajna, nem postáz, nem tudom, itt jelen van-e a hirdető (Jenő Hoffenberg), de úgy látom, egri.

 

A következő csemeték eladók nálam, egyelőre csak személyes átvétellel(kérek mindenkit, egymás idejének a megőrzése érdekében, hogy egyelőre POSTÁZÁSSAL NEM foglalkozom, igy ha igy kérik egyelőre NE keressenek, majd annak lesz később egy másik poszt):

Datolyaszilvák
Diospyros Virginiana alanyon, 1 éves konténeres oltványok 5 literes konténerben:
Nikita Gift:
8.000-12.000 60-120 centisek.

Előzmény: 55judit (32158)
Amita13 Creative Commons License 2022.11.05 0 0 32173

Megkérdezhetném, hogy miért? Eddig egy-két ilyen párbeszédben a Tipot dicsérték jobban (kicsit el is keseredtem, mert nekem is Costatám van, de úgy voltam vele, most már marad).

Előzmény: zotya papa (32171)
55judit Creative Commons License 2022.11.05 0 0 32172

Bocsáss meg, most  hogy írod, valóban emlékszem hogy Costatád van.

Előzmény: zotya papa (32171)
zotya papa Creative Commons License 2022.11.05 0 0 32171

Juditka eltévesztetted mert nekem soha nem volt Tipom és nem is ültetnék.Az aszalványom Costata.

Előzmény: 55judit (32170)
55judit Creative Commons License 2022.11.04 0 0 32170

A tipo-ból aszalás során teljesen kimegy a csersav. Zotya papa ezt aszalja, kóstoltam, Mennyei volt.

Előzmény: meszi67 (32169)
meszi67 Creative Commons License 2022.11.04 0 1 32169

Igen, én is nagyon elvoltam keskenyedve amikor az első termésem lett! Azt se tudom milyen fajták, mert egy ismerősömet kértem meg, hogy hozzon csemetéket Zalából. Kértem, hogy két külön fajtát hozzon, olyanokat amik keményen is édesek. Ehhez képest a külső jegyek alapján valószínűleg ugyanaz a fajta mindkettő és csak puhán édesek. De az alkohol --mint már annyi esetben :) --itt is segít! :)

Előzmény: Zéró. (32168)
Zéró. Creative Commons License 2022.11.03 0 0 32168

Ezen módszer ismerete nélkül majdnem kivágtam és átoltottam a 4 méteres Tipómat.
Az tényleg csak folyékonyan lesz csersavmentes vagy úgy sem.
Alkohollal meg félpuhán is tökéletes.

 

Előzmény: meszi67 (32167)
meszi67 Creative Commons License 2022.11.01 0 0 32167

Nem tudom, hogy volt-e itt már róla szó, de hátha valaki még nem hallott róla: Az egyébként  csak puhán édes datolyaszilva /nekem sajnos  ilyen van/ az almás módszeren kívül érlelhető pálinkával is! Zacskóba néhány kiskanálnyi pálesz öntve  vagy spriccelve, zacsi lezárva és kész. Működik a dolog, 2 napja tettem be, most is kőkemény de már most édes és  csak kicsit csersavas. Holnap vagy azután szerintem már tökéletes lesz.

Gizellamama Creative Commons License 2022.10.30 0 0 32166

Üdvözlök mindenkit!  

 

AZ idén már több mint 20 kg lótusz szilvát szedtem, amit ivólének tettem el. a magokat összeyűjtöttem,mert nem szeretném,ha mindenhol kikelne.

 

 

Kilós tételű lótusz magom van ha valakit érdekel.

zotya papa Creative Commons License 2022.10.28 0 0 32165

A Giant fuyu gyümölcse rendkívül finom. Kicsit későn fordul termőre.Nagyon nagyok a gyümölcsök. 1-2 mag van benn/előfordul/ de nem zavaró. Krémes állagú.Sajnos van egy hátránya is a Giant és a Hana fuyu nagy gyümölcsei miatt a sziromlevélnél a sok csapadék következtében berothadhat.Erre oda kell figyelni.Természetesen keményen édes fajta de ezt biztosan tudod.

A Hana fuyuról találsz a blogomon képeket és leírást.

Előzmény: d1d1 (32164)
d1d1 Creative Commons License 2022.10.28 0 0 32164

Köszönöm.

Giant fuyu. Ezek szerint a kiültetéssel várjam meg a tavaszi fagyok végét.

Előzmény: zotya papa (32163)
zotya papa Creative Commons License 2022.10.28 0 0 32163

Ne ültesd ki .Tárold szabadba csak arra kell figyelni,hogy a konténerbe lévő föld  ne fagyjon át. Ilyenkor vidd a garázsba ,ott viszont nem kell takarni.Néha öntözd meg ne száradjon ki a földje.Itt nem a teleltetéssel van gond hanem az áprilisi fagyokkal.Konténerben könnyed tudod mozgatni oda tudsz rá figyelni. Milyen fajta?

Előzmény: d1d1 (32161)
vlacko Creative Commons License 2022.10.28 0 0 32162

Sziasztok!

Tanácsot szeretnék kérni. Lidl-ben vett datolyaszilvában találtam magot, és szeretném kihajtatni.

Kell ennek hideghatás, vagy csak simán elültetem egy cserépbe, aztán kihajt?

Ha kell hideghatás, akkor a hűtőszekrénybe rakás nedves papírban megfelelő módszer?

d1d1 Creative Commons License 2022.10.27 0 0 32161

Üdv!

  Most vásároltam egy vödrös datolyaszilva csemetét (kb: 160cm). Érdemes most kiültetni, vagy inkább tavasszal ültessem el. Fűtetlen garázsban tudom teleltetni. Gondolom ott is takarni kell a fagy ellen.

Köszönöm.

55judit Creative Commons License 2022.10.27 0 0 32160

Köszönöm. Mielőbb kéne hogy teremjen, egy idősebb házaspárnak keresek.

Előzmény: szucsl57 (32159)
szucsl57 Creative Commons License 2022.10.26 0 0 32159

Nekem most ősszel ígért egy Facebook tag Virginiai szilva magokat. Elvileg csak kb. 3 év múlva lesz belőle oltvány saját célra, esetleg pár darab majd eladásra. 

Előzmény: 55judit (32158)
55judit Creative Commons License 2022.10.26 0 0 32158

Ad-e el valaki olyan datolyaszilva csemetét amit virginiai alanyra oltott?

szucsl57 Creative Commons License 2022.10.24 0 0 32157

Kedves tagok! Szeretnék érdeklődni, hogy van-e valakinek eladó (esetleg cserébe más növényekért) jujuba oltvány, vagy esetleg tavaszra oltóvessző valamilyen nemes fajtából, nem horror áron. Van két jujuba magoncom, azt be szeretném oltani, de ha kész oltvány lenne, az hamarább teremne. (Az e-mail címem publikus.)

zotya papa Creative Commons License 2022.10.20 0 0 32156

Jól kitapasztaltad a vastagabb szeletek finomabbak.Én így jártam a Costatával vékonyabb szeletekre vágtam gyorsan megaszalódott de benn maradt a csersav.Ki kellett dobni egy egész adagot.Azóta narancs gerezd vastagságúra vágom ,lassabban aszalódik de nagyon finom. A lekvárfőzést is ki kell tapasztalni  ahány ember annyi ízlés:)

Előzmény: 55judit (32150)
55judit Creative Commons License 2022.10.20 -1 0 32155

Csak megköt, hát belekeményedett a tányérba amit nem raktam el üvegbe. Formába se kellene önteni olyan öreg, kézzel simán meg tudnám formázni. De most azért nem mert kevés van a tányéron, ezt el kell nyalogatnom.  Nem olyan finom édes, kevés cukor feltétlen kell bele. Én 1kg-hoz 1 púpos ek-nyit teszek és kicsi citromsavat is mert kell hogy pici savassága is legyen.

De ízlés dolga. Ha te készítesz, te is kóstolgatni fogod biztos, és ízlésed szerint raksz bele valamit.

Előzmény: Amita13 (32154)
Amita13 Creative Commons License 2022.10.20 0 0 32154

Eza sajt jó ötlet! És illik is a datolyaszilva ízvilága hozzá. Ha biztos akarsz lenni, hogy megköt, esetleg pektint tegyél hozzá. Akkor cukor sem kell akár semmi...

Előzmény: 55judit (32153)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!