Keresés

Részletes keresés

Péter az állat Creative Commons License 2019.02.02 0 0 2956

 Az számít, hogy egy adott termék, szolgáltatás, de akár lakhely, mennyire jól szolgálja ki az illető igényeit, így nincs általános igazság, hisz mindenkinek mások az igényei, így más dolgok lesznek fontosak, és mások nem. 

Az biztos,  hogy az ingázás, főleg észak-Pestre, nagyon gyilkos tud lenni a nyomorult hajnali keléssel, annak, aki "bagoly". Aki olyan szerencsés, hogy  "pacsirtának" született, az soha nem tudja meg.

Előzmény: Garyineker (2950)
kicsizs Creative Commons License 2019.01.29 0 2 2955

Elar: tökéletesen egyet értek!!!

 

Hivi: arról nem is szólva, hogy én pl innen hamarabb benn vagyok a gyerekkel a suliban, mint a csepeli osztálytársa!

 

✌️😁😁

hivi Creative Commons License 2019.01.28 0 0 2954

Azért azt tegyük hozzá, hogy az oké, hogy te 15 perc alatt bent vagy/voltál a középiskolába, de ezzel nem minden budapesti van így. Dunavarsányból sokszor előbb el lehet érni egy célpontot Budapesten, mint a fővároson belül egy másik kerületből.

Előzmény: Garyineker (2948)
Elar Creative Commons License 2019.01.27 0 0 2953

34 éves koromig panelben laktam Újpesten. Szerettem, nem volt gond.

2008-ban albérlet itt, 2010-ben házvétel itt, 2018-ban házépítés itt - 2 gyerekkel már :)

Fel sem merült hogy bárhová elmenjünk innen. Én Dunavarsány fanatikus lettem :D

Miért?

Se nem túl nagy, se nem túl kicsi. Az én és családom igényeinek tökéletesen megfelel. 

Ismerek egy csomó mindenkit. Mindent (majdnem) el tudok intézni itt. Minden sokkal személyesebb a méretéből adódoan.

Óvoda? Teljesen jó.

Iskola? Még nem tudom, de azt is találtunk a közelben - és örülök, hogy nem  pesti általános lesz. Szerintem minél inkább távolodunk Bptől, annál inkább találni épeszű osztályokat.

Középiskola? Na az még messze van, de biztos kitalálunk arra is valamit.

Munka? Na az majd a fiam és lányom dolga lesz, nem az enyém :D   Én kocsival megoldom.

Mellesleg itt a busz az utca végén, a vonat 10 perc. Azzal meg 40 perc a Köki.

Kölyökként állandóan át kellett szálnom. Ott sem utaztam kevesebbet.

Szomszédok? Hát hacsak nem lesz muszáj én soha nem akarok társasházban lakni. Senkivel sem akarok közösködni, mert sajnos közös lónak túros a háta. KEvés kivételtől én csak rossz dolgokat hallok, látok, tapasztalok a lakóközösségekről. Mindenhol vannak kisigényű emberek. 

 

Egyszóval én azt gondolom Dunavarsányban szuper élni. Örülök h a gyerekeim "bennszülöttek" már - én is annak érzem magam. :)

ÉS zavar a sok beköltöző :D :D :D :D 

 

 

 

 

 

 

 

kicsizs Creative Commons License 2019.01.27 0 0 2952

Szerintem itt mindenki önszántából lakik....

Az egy dolog, hogy én is máshogy gondoltam sokmindent tizenakárhány éve...

De szeretek itt lakni! Bár sajnos egyéb okok miatt már nem sokáig 🙄

Ha valaki szarul akarja ereznimagát valahol, annak tök mindegy, hol van!

Aki a pozitív oldalra fókuszál, annak a Hős utca is jó lesz! És ezt most tényleg komolyan irtam... 🙄

Törölt nick Creative Commons License 2019.01.27 0 1 2951

Nos. Ha neked Pest a megfelelő nem kívánlak meggyőzni, csak vázolom hogy mi van ott. És ezt tapasztalatból írom.  A mocsok, szemét, kutyaszar a mai napig létezik.

Koránkelés nem cinikus. És 10 évig pestre jártam dolgozni 5.10-re. Az első vonattal.  Hazaértem 2-3 órára.  Ezután még tudtam dolgozni, szép lassan felépítettem a házam.

A portám előtt, most is aktuális, 7 óráig el  kell lapátolni a havat. Szerinted ehhez mikor kell kelni? Itt nincs gondnok!

Amikor az emberek nappal keltek, és feküdtek éltek 80-90 évig. És nem tápot ettek, viszont kemény fizikai munkát végeztek. Mindezt jó levegőn.

Kertes házban mindig van munka. Mi (legalábbis aki igényes a környezetére) munka után nem ülünk le tévézni. Ez pont a pesti emberre jellemző. Meg is őrülnék a semmitevéstől. Nehogy nekem azt írd hogy minden nap munka után el lehet menni szórakozni.

 

Ja és nem ide születtem, egy sokkal nyüzsgőbb kisvárosból kerültem ide.

Előzmény: Garyineker (2950)
Garyineker Creative Commons License 2019.01.27 0 0 2950

Az a Pest, amit leírsz, az a 90-es évek és az ezredforduló. Akkor romosak voltak a házak, nem voltak zárt kapuk és bárki becsöngethetett az ajtódon. Mindenhol térdig gázolt az ember a kutyaszarban és nyáron a forró aszfalton gőzölgő kutyaszar szagától heveny hányingere volt mindenkinek.

De ez már nagyrészt a múlt, a házakat sorra felújították/felújítják, a kutyaszarral kapcsolatban már 15 éve elindult egy kampány és ma már egy évben egyszer látok kutyaszart.

Persze létezik Hős utca és környéke, illetve külső Józsefváros (Mátyás tér, Kálvária tér és a környező utcák): na az most olyan mint a város volt 20 évvel ezelőtt.

 

Ami az alvást illeti, én régi bérházban lakok, ahol 1 méter vastagok a falak. Itt nem hallani a szomszédot, sőt éjszaka szoktam zongorázni, mert csak akkor van időm. Soha senki nem hallotta. De az egyre több lakópark viszont nagyon gyenge minőségű anyagból épül, sőt nem is szempont a hangszigetelés: na azoknál még a harmadik szomszéd is hallja, ha fingasz. Ebből a szempontból tényleg jobb egy kertes ház nagy kerttel.

Bulinegyed létezik, ez egy kerületre korlátozódik és ott is néhány utca. Az teljesen elviselhetetlen, ott nem lehet megmaradni, de azért az nem egész Bp-t jellemzi. Persze, ha a topicba író éppen ott lakik, akkor teljesen érthető, ha Varsányba akar menni.

Rossz környékek sincsenek már a Józsefváros bizonyos részeit leszámítva, inkább egyes szórakozóhelyek veszélyesek. De ez megint egy szórakozóhely típus: ha a gyereked egy ilyen helyre keveredik le, mert az ilyen helyeket szereti, akkor az sem védi, ha egyébként Varsányban lakik.

 

Amit a koránkelésről írsz, az pedig rettenetesen cinikus: egyáltalán nem tesz jót a gyereknek egészségügyi szempontból a koránkelés. Ez olyan dolog, amit soha nem lehet megszokni. Már az orvosi egyetem elején elmondják, hogy a legfontosabb az alvás, azzal készítjük fel magunkat az aktív óráinkra és ezt sem sporttal, sem mással nem lehet pótolni. Ma már nem kell a nappal kelnie az embereknek, mint 100 éve, amikor nem volt villanyvilágítás és ki kellett hajtani az állatokat és délután 4-kor már lefekvéshez készülődtek.

 

Mindenesetre én nem akarlak meggyőzni, pláne, hogy te oda születtél és annak egészen más ez, aki beleszületik egy elővárosi életbe.

De minden pestinek el szoktuk mondani, aki ki akar költözni, hogy kapargassa meg a felszínt és gondolja végig a hétköznapokat is. És a gyerektémánál minden kiköltöző ezzel érvel a kilencvenes évek óta, hogy a gyereknek lesz jó a levegő miatt. De azt nem gondolják végig, hogy ez max. általános iskolás korig jobb nekik, amíg helyben tanulnak (bár valakit már akkor is behordanak Pestre iskolába). Utána viszont egy irtózatos szenvedés az életük, nem is beszélve a lehetőségeik korlátairól.

 

De ismerek olyanokat, akiknek megérte kiköltözni: olyan informatikus barátom van, aki vett egy farmot Lacházán, van 5 kutyája és nincs gyereke. Egy héten egyszer kell feljönnie Pestre egy megbeszélésre. Neki - miután otthon dolgozik - teljesen megérte elköltözni a világ végére. Én is ezt tenném a helyében, ha ilyen munkám lenne.

 

De természetesen a bejegyzés írójának kell ezt eldöntenie, viszont mérlegelnie kell az életét: ha olyan ember, aki szeret színházba, moziba, programokra járni, esetleg van helyhez kötött hobbija, tanul valamit, stb., akkor kevesebb jót fog kapni a kiköltözéssel, mint amennyivel nehezebb lesz az élete. Ha nem ilyen életet él, hanem munka után most is csak hazamegy, eszik, tévézik elalvásig, akkor jobban jár ha ezt egy nyugodt és kertes környezetben teszi, semmiről nem kell lemondania, mert internet és kábeltévé ott is van.

 

És még 1 dolog: rengeteg külföldi és vegyes családot (férfi külföldi, nő magyar) ismerek, akiknek mind megvan a lehetőségük az agglomerációban lakni. Ennek ellenére szinte mind a belvárosban bérel lakást. És ők mind németek, skandinávok, franciák, stb. akik érzékenyebbek az olyan dolgokra mint kosz, szmog, zaj, stb. Mégis azt mondják, hogy nem laknának Pesten kívül, mert fontosabb nekik, hogy minden a közelben legyen.

Előzmény: Törölt nick (2949)
Törölt nick Creative Commons License 2019.01.26 0 0 2949

Szia!

Ez a Te véleményed. De aki nyugalomban szeretne élni kimenekül a városból. Nem éltem Pesten, egy párszor aludtam (volna) ott. Az hogy az ember kutyaszarban, emberi ürülékben, szemétben jár valahogy nem tud felizgatni. Szomszédokat 20-30 fal centi válassza el egymástól (ha csak nem kertes rész), egy egészségeset kef...nisem lehet.  Társasházak úgy néznek ki mint egy rom halmaz. karbantartás felújítás csak annyi ami feltétlenül muszáj. Graffiti, szemét, feltört postaládák, megbízhatatlan ismeretlen szomszédok. Közbiztonság 0, lakásfeltörések, besurranások, zaklatások, prostitúció. Autó lopás, feltörés, rongálás megszokott.

Városi bűz/szmog egyenesen undorító. Ha sikerül leparkolni az autóval, a csatornafedél szaga betölti az utasteret.

Szutykos retkes BKV járművek.

Lehetetlen aludni a szomszédok, autós forgalom, vagy a "bulizós" randalírozó részegek miatt. (persze ezt meg lehet szokni).

Biztos hogy van amit kihagytam, és az is hogy nem minden tény igaz minden kerületre.

 

Családomat 100X nagyobb biztonságban tudom, nem kell akkor sem félni ha éjjel sétál az ember.

 

Ehhez képest az hogy az utazás több időt vesz igénybe semmi.

 

Koránkelés? Nem lehet elég korán kezdeni, amúgy is meg kell szokni az életben.

 

Amúgy szerintem többen válasszák a kiköltözést, mint a beköltözést. Talán nem véletlenül.

 

Előzmény: Garyineker (2948)
Garyineker Creative Commons License 2019.01.26 0 0 2948

Szia,

az a kérdésem, hogy Pestről költöznétek-e ide?

Én nagyon sok időt töltök Varsányban, egy csomó cimborám lakik/lakott itt, de sosem költöznék ide. Pest belvárosába születtem és mai napig itt élek és bár valamikor heteket töltök Varsányban, hosszú távon - pláne családdal - nem költöznék ide semmi pénzért.

 

Alapvetően a gyerekeknél kritikus ez a kiköltözés az agglomerációba: nagyjából az általános iskoláig jó egy gyereknek, ha itt lakik, de utána már több a rossz, mint a jó. Középiskolába Pestre kell menni és onnantól kezdve egy óriási szívás a gyereknek: míg nekem 15 percre volt a gimnázium, addig néhány osztálytársam - pl. Varsányról - sötét hajnalban 5 és 6 között kelt fel mindennap. Gyakorlatilag délután 2-kor mosott szarok voltak. Továbbá míg én versenyszerűen sportoltam, illetve hangszeres képzésre is jártam, amelyek fél órán belül voltak a lakhelyemtől, addig ők ezt nem tudták bevállalni vagy volt aki, a suli után este 6-ig nálam volt, mert nem tudott volna hazamenni és vissza.

Nyilván egy felnőtt ezeket nem feltétlenül gondolja végig, mert kocsija van, mert a munkán kívül nem igazán van másra igénye (sport, nyelvóra, táncóra, stb.), csak arra, hogy hazamenjen tévét nézni.

Továbbá, bár nagyon kedves emberek vannak Varsányban, azért még erősen érződik, hogy nagyon egyszokású, hasonló gondolkodású emberek élnek itt (ez más peremtelepülésre is igaz). Az egyik legjobb barátom az egyetemről traumatológus volt 5 évig és ezért a különböző ügyeleti beosztásai miatt rendszeresen hajnali 3-kor ért haza, aztán aludt kora délutánig, majd vissza a műtőbe. Namost varsány egy részében elterjedt, hogy ő maffiózó. Nem rosszindulatból, hanem mert szépen kilogikázták magukban az NCIS, CSI, Bones, stb sorozatok nézése után, hogy ő nem is lehet más csak gengszter:).

Nyilván most általánosítok. Nem mindenki ilyen! De ismerek egy lányt, aki jelmeztervező és többnyire otthon dolgozik, majd este színházakban, illetve ruhabemutatókon kell részt vennie. Az utcabeli mámikák és fiatal nők is elterjesztették, hogy ez a lány csakis kurva lehet:).

 

A társasházban, ahol élek, a lakók fele már külföldi. Az egyik szomszédom muszlim, a másik szintén orvos, de a legkülönfélébb munkakörű, kultúrájú emberek élnek itt. Én is sokszor hajnalban érek haza és ez itt teljesen természetes, nem váltja ki a környezetem megdöbbenését. Sőt egy időben lakott a házban transzvesztita is. Az égvilágon senkit nem zavart, sőt egy nagyon érdekes személyiség volt.

 

Sokan azzal érvelnek, hogy a gyerekek jó környezetben nőnek fel, jó levegőt szívnak, stb. Ez igaz, de a mai gyerekeket nem látom az utcán tollasozni, focizni. Nagyon ritkán látok gyerekeket bringázni Varsányban. A haverjaim (35-40 éves korosztály) még az utcán játszottak anno, amikor még nem voltak aszfaltozott utak.

Lehet, hogy egészségtelenebb környezetben nőttem fel, de sportoltam és rendszsresen vittek kirándulni a szüleim.

 

Én sosem győzködnék egy varsányit, hogy költözzön Pestre, de ezeket a tapasztalataimat el szoktam mondani azoknak, akik Pestről költöznének ki és sokan belátták, hogy nem annyira éri meg. De ismétlem: imádok itt lenni, sőt itt szeretnék egyszer egy nyaralót, viszont sosem tudnék itt lakni állandó jelleggel. Mikor még nem volt kocsim és volánbusszal mentem ki Varsányba, azt láttam, hogy az utasok irtózatosan le vannak fáradva. És csak azért, mert nettó 2-3 órát utazással töltenek mindennap.

 

Száz szónak is egy a vége, alapvetően a gyerekek szempontjait érdemes figyelembe venni és nem az első pár évre kell gondolni, amikor a kertben játszol vele, hanem milyen lesz neki tizenévesen.

 

Előzmény: fabia1,9 (2945)
Lemmi999 Creative Commons License 2018.12.19 0 0 2947

Szia! 

Nagyon jó döntés volt részünkről, hogy ideköltöztünk. Talán  a bevásárlás nem kellemes, a retro és drága boltokkal. A nyugati lakópark nekem nem szimpi, a tavak felé nyugisabb. A vonat főnyeremény mert Köbányán melózom. Hajrá, szupi hely. 

Előzmény: fabia1,9 (2945)
hivi Creative Commons License 2018.12.14 0 0 2946

Szia,

 

Dunavarsány egy csendes, nyugodt, elsősorban falusiais jellegű település. A Nyugati lakópark környékén a szennyvíztelep bukéja mostanában nem éppen kellemes, de most fejlesztik ezt és a csatornahjálózatot, így nem nagy gond, távolabb pár utcával már nem érezni. Szoktak még panaszkodni az IBIDEN körüli gyárak zajára, szagára, de ezt a Kisvarsányban már nem nagyon tapasztalni.

 

Közel vannak a nagy bevásárlóközpontok, de a városban is vannak jó boltok. A közlekedés terén a vasutat fejleszteni szeretnék a közeljövőben, óránként, reggel sűrűbben jár a vonat, Köki kb. 40 perc. Busz félóránként/óránként megy a Népligetbe . DE közúton bejutni Pestre vagy a Duna túlpartjára nem egyszerű, sok a dugó. 

 

Viszont a negatívumok ellenére nagyon élhető település: a háziorvosi ellátás jó (modern rendelő, jó dokikkal), fogászat, gyógyszertár is van. Remek éttermek vannak, klassz játszóterek, szép tavak a környéken. Én szeretek itt élni. 

Előzmény: fabia1,9 (2945)
fabia1,9 Creative Commons License 2018.12.09 0 0 2945

Sziasztok!

 

A barátnőmmel a közeljövőben tervezzük ingatlan vásárlását. A terv akkora ingatlan, ahová még két gyerkőc is elfér később rajtunk kívül. Mivel a főváros közelében teljesen elszálltak az ingatlan árak, ezért szóba jött Dunavarsány is. A véleményetekre lennék kíváncsi, hogy melyek a település előnyei/hátrányai, vannak-e olyan részek, ahová nem érdemes költözni. Egyszóval minden szempont érdekel.

 

Előre is köszönöm segítő válaszotokat.

 

üdv.

Elar Creative Commons License 2018.09.24 0 0 2944

Szia 

A belvíz ott nem okoz problémát, de pincés házat ne vegyetek :) (mondjuk ott elvileg nincs is olyan)

A szennyvíztelep jobban aggasztana engem a büdös miatt) 

Előzmény: Csibe2015 (2943)
Csibe2015 Creative Commons License 2018.09.24 0 0 2943

Sziasztok! Dunavarsány Nyugati lakóparkban, a Habitat utcában tervezünk házat venni. Abban kérném a segìtségeteket kérni, hogy a belvíz, talajvíz mennyire okoz arra problémát? Mielőtt foglalóznánk, szeretnénk kicsit körbe járni ezt. Előre is köszönöm!

kicsizs Creative Commons License 2018.09.20 0 0 2942

Onnan van aszfaltos út, de nem a Naprózsán keresztül!!!

Előzmény: erikthekippa (2941)
erikthekippa Creative Commons License 2018.09.20 0 0 2941

Sziasztok!

Szigethalom felől ha az 51-esen jobbra fordulok van végig aszfaltozott út a központig? Google maps azt mutatja földes út ,de azt hallottam a Naprózsa út már végig aszfaltozott.

Köszi  

hivi Creative Commons License 2018.09.18 0 0 2940

Nem tudom. Nekem teljesen mások a tapasztalataim. Finom és friss a pékárú. Reggel a hölgy előttem szedte ki a sütőből a tejes kifliket, és isteni finomak voltak. Eléggé igényes vagyok a péktermékekre, számomra fontos a frissesség, a megfelelő íz és külön kedvenceim a tejes zsömle (ez mondjuk a Flurában nincsen), és a tejes kifli, a teljes kiörlésű kenyér (ezek vannak és nagyon finomak) Mindig azt kaptam és kapom, amit vártam/várok, mind a termékek, mind a visszajáró terén, és nem felfújt a tészta. Visszajárót meg kell számolni, előfordulhat bárkivel, hogy elszámolja magát. Ennyi. Itthon meg a munkám miatt nincs időm sütögetni, mondjuk a kenyérsütős kenyerekből köszi, de nem kérek. 

Előzmény: Lemmi999 (2939)
Lemmi999 Creative Commons License 2018.09.17 0 0 2939

Ezek az "albánpékség"-ek a műpékárúk boltjai. Szinte minden tészta/termék ugyanaz a felfújt,  ízfokozós fos. De ha a rák a cél, akkor  hajrá. Tény, hogy nehéz kikerülni, de jónak semmiképp nem nevezném.  Otthon kell sütni,  a ráckevei hajómalmi lisztből. 

Előzmény: kicsizs (2938)
kicsizs Creative Commons License 2018.09.15 0 0 2938

Az valami borzalom... Nem voltam ott sokszor, de mindig át akartak vágni...

Persze véletlen volt! De inkább az árú minősége a csapnivaló...

Előzmény: Lemmi999 (2937)
Lemmi999 Creative Commons License 2018.09.13 0 0 2937

A Flura az az albán pékség? Az mitől jó? A legalja a pékségeknek. Szvsz. 

Előzmény: hivi (2936)
hivi Creative Commons License 2018.09.05 0 0 2936

"- közbiztonság,"

teljesen jó: csendes, nyugodt utca, alacsony autóforgalom, betörés, ilyesmi nem jellemző.

 

"- talajhelyzet"

homokos, laza talajszerkezet. Paradicsom, paprika, kiskerti zöldségek, szőlő, alma, barack, meggy nagyon szereti

 

"- bevásárlási lehetőségek,"

 

Az utca úgy 1 km hosszú. Nagyjából a 3/4-nél keresztezi a Görgey utca, ott van a Görgey ABC, ami egy kisbolt, termékenként 1-2 márkával, zöldséggel. Ezen felül 1.500 méteren belül, a központban az állomás környékén: Real, Coop (ezek is inkább csak a kiszaladok venni valamit kategória), jó pékség (Flura pékség), hentesbolt, baromfi húsbolt, cukrászda, italdiszkontok, zöldségesek. Remek éttermek, pizzériák vannak a közelben, akár beülni, akár házhoz szállítással. Nagyobb bevásárlásra 15 km-en belül 2 Auchan, 1 Tesco, több Aldi, több Lidl, több SPAR is van, illetve ha éppen nem az M0-ást építik közel van a budafoki Campona is.

 

"- zajszint (pl. a vonat közelsége)?"

 

Az attól függ. Az utca eleje a vasút mellől indul, mi az utca végénél lakunk, de nem igazán zavaró, és az utca elején sem nagyon hallottam panaszt. Továbbá hamarosan átépítik a vasútvonalat, és várhatóan lesznek zajvédelmi falak is.

 

Közlekedés: a reggeli órákban a főváros felé, délután vissza autóval dugókra lehet számítani. Busz: megy Szigetszentmiklós-Gyártelep hévállomáshoz (Szigethalom buszpályaudvarra) naponta pár járat, ezek a vasútállomáson, és a Görgey utcában is megállnak, illetve fontosabb a 655-ös, ami reggel 20 percenként, napközben félóránként, óránként, hétvégén ritkábban megy a Népligetbe, de ez is áll a dugóban, az 1 óra körüli menetidő igencsak papírforma, ezekre a vasútállomásnál, 1.000 méteren belül fel lehet szállni. S a vasútállomás is közel, onnan reggel óránként 2 alkalommal, napközben óránként jár az S25-ös személyvonat, az esetek 80%-ában klímás FLIRT motorvonatból kiállítva, Kőbánya-Kispestre mennek kb. 40 perces menetidővel, 10-ből 8-9 alkalommal max 5 perces késéssel. Ezen felül van egy reggeli közvetlen vonat Budapest-Keletibe is.

 

Orvosi ellátás: az utca Duna felöli végéhez közel van az Egészségház, ahol több gyermekorvos és háziorvos rendel, én Dr. Békássy Szabolcsot tudom nagyon ajánlani, illetve olyan gyógyszertár van, ami eléggé sokáig van nyitva, illetve ha meg nem, akkor meg állandó ügyeletes. A szomszédos Széchenyi utcában van egy jól felszerelt fogorvosi rendelő.

 

Kikapcsolódás: budafoki Campona kocsival közel, Köki terminál vonattal közel, Szigethalmi Vadaspark, Rukkel-tó (strand, csúzda), horgásztavak, éttermek, pizzériák, játszótér az utca vasút felöli végén.

Előzmény: Rencs91 (2934)
Elar Creative Commons License 2018.09.05 0 0 2935

Szia 

Én ott vennék házat... :) 

Előzmény: Rencs91 (2934)
Rencs91 Creative Commons License 2018.09.04 0 0 2934

sziasztok!

 

Dunavarsány Széchenyi utca környékéről mi a véleményetek a lenti szempontok alapján:

- közbiztonság,

- talajhelyzet,

- bevásárlási lehetőségek,

- zajszint (pl. a vonat közelsége)?

Minden segítő (pozitív, illetve negatív) vélemény érdekelne!

Előre is köszönöm szépen a válaszokat és a segítséget!

Lemmi999 Creative Commons License 2018.06.26 0 0 2933

Több helyen láttam erős recézettséget a kontúroknál. Marha zavaró volt. Valami kódolási gond. 

Előzmény: Elar (2929)
brazil_8 Creative Commons License 2018.06.19 0 0 2932

Esetleg Androidos Smart TV +  TV Go?

Előzmény: Elar (2921)
kicsizs Creative Commons License 2018.06.17 0 0 2931

Nálunk is az... De ennél rosszabb soha ne legyen 😁😁😁

Előzmény: Lemmi999 (2928)
hivi Creative Commons License 2018.06.17 0 0 2930

Nálunk nem tapasztalható ez a jelenség.

Előzmény: Lemmi999 (2928)
Elar Creative Commons License 2018.06.16 0 0 2929

Mire gondolsz?

A "stúdióhatásra" ?

Előzmény: Lemmi999 (2928)
Lemmi999 Creative Commons License 2018.06.16 0 0 2928

Még mindig internetalapú a Telekom tv adása? Ilyet láttam és borzasztó.

Előzmény: hivi (2927)
hivi Creative Commons License 2018.06.15 0 0 2927

Az analóg adások kivonulása és a set top box nem nagyon van összefüggésben egymással, illetve csak annyiban, hogy a régebbi tévékészülékeken a szabadon fogható digitális adások (Mindig Tv) vételéhez szükség van rá, míg az új tévék egy jóideje már ezt nem igénylik, mivel mondjuk úgy röviden, hogy "bele van építve".

 

A műholdas és kábeltévés szolgáltatóknál az igénybe vett szolgáltatások és a tévé készülék függvénye, hogy szükséges-e külön set top box, vagy elegendő csak a kábelt bedugni a tévébe

 

Ma már a legtöbb szolgáltató azon felül, hogy a tévécsatornákat sugározza, plussz dolgokat is nyújt (pl. film és műsorkölcsönzési lehetőség, régebbi adás visszanézése), ezek nem oldhatóak meg technikailag még új tévé esetén sem az ehhez szükséges menüket is tartalmazó szoftver helyéül szolgáló beltéri egység nélkül, amely sok helyet nem foglal.

 

A családban tapasztalt korábbi rendszeres PR-es dunavarsányi szolgáltatási minőség és az ügyféllel való bánásmód miatt mi már eleve nem őket választottuk, hanem a Telekomot, amivel maximálisan meg vagyunk elégedve. A Magentás csomagjuk éri meg a legjobban, nekünk náluk ebben van benne a net, a vonalas, a tévé, 2 mobil előfizetés, és 1 mobil net előfizetés is, így mindegyiknél 25-25% kedvezményt számol. 

Előzmény: kicsizs (2926)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!