Keresés

Részletes keresés

kk9vpt Creative Commons License 2003.09.15 0 0 26
HELP!
A honlapot már megtaláltam:)
Most az lenne a kérdésem, hogy hogyan lehet ezekből:
POLE PIECE DIAMETER
AIRGAP HEIGHT
VOICE COIL HEIGHT
AIRGAP FLUX DENSITY
ezt:
INDUCTANCE OF VOICE COIL
kiszámolni...

Köszi!

wisdom Creative Commons License 2003.09.11 0 0 25
Hali!

Feladtam ezt a ládaépítést, ezért ha valakit érdekel egy összeragasztott és csavarozott 4x10 es láda kerekekkel, az elviheti baráti áron (hangszóró nincs benne). Van még egy 4x10-es láda alapanyaga, vagyis 2cm-s rétegelt lemez lapok levágva, szintén kedvező áron.

Előzmény: pety23 (24)
pety23 Creative Commons License 2003.07.11 0 0 24
Szép........... :)
Előzmény: Törölt nick (23)
Törölt nick Creative Commons License 2003.07.10 0 0 23
...nekem asszem sikerült :) egy 1960AX vintage láda lett lecopyzva és állatul szól!!!
[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]
z@kk (c)
Előzmény: StratoFan (15)
pety23 Creative Commons License 2003.07.09 0 0 22
Megnéztem www.hiwatt.com
állat ketyeréket gyárt!!
A topic viszont befullad! :(
Becherovka Creative Commons License 2003.06.25 0 0 21
Mármint az erőlködőmet szeretnéd látni?
A "kicsike" szakít mint állat - teljesen meg lett hajtva és annyit mondhatok, hogy nem semmi! A Marshall v. MB el mehet mellette a fasorba - nem hiába kézzel forraszgatott és szerelt egyedi ezköz
Előzmény: pety23 (20)
pety23 Creative Commons License 2003.06.18 0 0 20
Annyit tudok a Hiwatt-okról hogy a U2 Edge is zúgat rajta!
Bisztos tuttti!
Hol lehet őket meglesni?
Előzmény: Becherovka (19)
Becherovka Creative Commons License 2003.06.17 0 0 19
Üdvözlet!

Szert tettem egy HIWATT DR103 csöves erősítőre. Ismeritek ezt a márkát? Én utánna néztem, és nem seemi az életútja ennek a szép kis erölködőnek!

pety23 Creative Commons License 2003.05.23 0 0 18
Ehez aszt kell tudni hány ohmon terhelnek a hangszórók, és RMS hány wattal terhelheted! Szóval ha 4ohm os 150w a láda akkor olyan erösitö kell ami 4ohmon 150w-ot teljesit!
Előzmény: keelow (17)
keelow Creative Commons License 2003.05.15 0 0 17
helló
a basszusgitáromat szeretném megszólaltatni.
szereztem is két garry ládát 15"-os papírmembrános
elektrovoice mélynyomóval. szerintetek milyen erősítővel kéne meghajtanom? (minimál lóvéból)
Előzmény: wisdom (-)
antiskating Creative Commons License 2003.05.05 0 0 16
"maradok valamelyik gyári márkánál! Nem tudtam az elvárhato hangot sehogy sem kicsavarni belöle."
- na ez az! bár, ha a peaveynek dolgozol biztosan hazabeszélsz!:)
amikor még anno megfizethetetlenül nagy kuriózumok voltak a gyári zenekari cuccok, komoly szakmai és asztalosipari háttérrel koppintott ládákat egy moziüzemeltető cég zenekaroknak és teremhangosításra is csöves stúdióvégfokokhoz.

a cuccok tényleg mindig úgy szóltak, amilyen hangszórót raktak bele, de sohasem szóltak úgy, mint az eredeti gyári dobozok, hiába volt eredeti a hangszóró. találkoztam peavey koppintással amiben celestion középmély dolgozott, gyönyörű tiszta énekhanggal, csapnivaló méllyel, aztán 250 W-os dynacord-láda koppintással, amiben eredeti hangszórókészlet volt de az utángyártott szűrőnek köszönhetően 2 hónap után kinyírták egy 50 W-os erősítővel:)

Előzmény: pety23 (8)
StratoFan Creative Commons License 2003.05.04 0 0 15
Üdv!

Sikerült-e már valakinek jó gitárládát építenie, amivel elégedett? Én tervezek egyett, 4 db Eminence Beta 10 hangszórót akarok bele, és 200W erősítővel hajtanám az egészet. Mire figyeljek a ládaépítésnél? Méretek, faanyag, összeszerelés, ilyesmi?

Itt az adatlapja

SF

pety23 Creative Commons License 2003.04.06 0 0 14
Attól hogy nem Pesten laksz a Pusztait nyugodtan hidd fel és nagyon szívesen segít!

Azt hittem zenekarral zenéltek.......

Üdv

Előzmény: logoutx (13)
logoutx Creative Commons License 2003.04.01 0 0 13
Köszi, akkor majd kisérletezem.
Sajna nem pesti vagyok. (de ott születtem:) )

"Hol mit játszotok? Elmennék meglesném...."
"Csak" házibuli lesz, már próbanyákon a strobi, még ki kell maratnom.
Strobi építésben nincs tapasztalatod?

Előzmény: pety23 (12)
pety23 Creative Commons License 2003.03.31 0 0 12
Persze hogy be lehet tenni egy aluláteresztöt, cak tudd hozzá hol dolgozik, mert ugye sokfélét gyártanak!

Pusztai Tibor
1/200-8969
2.ker. Nagybányai ut 69.

Ö nagy spiler minden féle elektro ügyben!
Biztosan megfejti neked mi a megoldás!
Ezzel foglalkozik föállásban, minden szir-szart megjavít!

Közelebbit én sem tudok!

Sok sikert!

Hol mit játszotok? Elmennék meglesném....

logoutx Creative Commons License 2003.03.30 0 0 11
Pety, tudnál segíteni? Van egy mélyládám 25cm-s hangszóróval, és jövő héten használnom is kéne.
Tudnál ajánlani olyan hangváltót, amit a jelforrás és az erősítő közé kell betenni, és kb. 300-400Hz alatti hangokat enged át?

Sima aluláteresztő szűrő is jó a célra?

Előzmény: pety23 (10)
pety23 Creative Commons License 2003.03.25 0 0 10
Natyon szívesen! Bármikor!
A
basspety@csinibaba.hu
címen mindig megtalálsz, ha a topicot nem látogatnám!
Pusszantás Mindenkinet!!
Előzmény: logoutx (9)
logoutx Creative Commons License 2003.03.25 0 0 9
Kösz, lehet, hogy majd én is rá jövök amire te, de egyenlőre engem is az "Én építettem!" motivál.
Úgyhogy még odébb van a Peavey, úgyhogy ne rugasd ki magad:)
Előzmény: pety23 (8)
pety23 Creative Commons License 2003.03.25 0 0 8
Sima ügy!! Bármikor!!

Amikor én faragtam a ládát abban az volt a jó hogy azt mondhattam: "Én építettem!"

Sajna én arra jöttem rá, hogy ikáb maradok valamelyik gyári márkánál! Nem tudtam az elvárhato hangot sehogy sem kicsavarni belöle.
Ha esetleg meggondolod magad és nem fogsz neki építkezni, akkor annyit tudok segíteni, hogy most a Peavey-nél dolgozom, és jo arcoknak tudok kiharcolni kedvezményeket!
Azonfelül ajánlom A Peavey-t mindenkinek, most csökkentek az árak!!!

Mindenkinet szép Napokat!

logoutx Creative Commons License 2003.03.21 0 0 7
Az más!
Akkor 'csezd meg' a műzlisdobozokat meg a tejeszsacskókat:))
Viszont te tóval tapasztaltabb vagy nálam.
Némi szaktanácsért nyaggathatlak majd nyáron?
Előzmény: pety23 (6)
pety23 Creative Commons License 2003.03.21 0 0 6
Ennek már 4 éve! Persze a hangszórókat eladtam, a ládábol meg az EDEN-nek készült "rack" doboz!
logoutx Creative Commons License 2003.03.16 0 0 5
"Kidobtam az egészet"

Hát... szívesen turkálnék a kukádban :))

Előzmény: pety23 (3)
mccheese Creative Commons License 2003.03.16 0 0 4
Különös fortélyai nincsenek. Egyszerűen érteni kell hozzá :o)
Mindenekelött tudni kell a hangszóró összes paramétereit. Ebből mindjárt önhatalmúlag kiemelnék kettőt: Rezonancia freki (fs), jósági tényező (Qts). Elöbbi minél kisebb annál jobb. Utóbbinak refledobozhoz .2-.4 között kell lennie. 0.2 alatt inkább csak profi célokra gyártanak. De a .4 feletti gyakori, és sajnos teljesen használhatatlan, mert akárhogy varázsolsz vele, kiemeli a mélytartomány felső részét, és döngeni fog.
Ha a hangszóród adatai megvannak, akkor kell egy jó tervező progi. Ez letölthető pár helyről ingyen is.
Ha kiszámoltad, és az eredmény is tetszik, mert nem lett 2 köbméter a térfogat, akkor jöhet az asztalosmunka...

Mcc

pety23 Creative Commons License 2003.03.14 0 0 3
Figyeljetek oda a láda méretére, és arra, hogy a hangszórókhoz tartozik egy olyan adat hogy rezonancia frekvencia!
A láda méretét, a hangszóró helyét, a reflexcs? helyét-átmér?lyét és hosszát pontosan kell hangolni, különben kioltások lehetnek bizonyos tartományokban, tehát veszteséggel fog dolgozni vagy a szóró, vagy aláda.
Pontosan hogy kell ezeket megoldani azt én sem tudom, de amit én egyszer csináltam a haverommal, az ménk? rossz lett, pedig egy Warvick basszusládát kopiztunk. Van valami a gyári ládákban amit nem tudtunk megfejteni, és nem úgy szólt mint "kellett" volna! Kidobtam az egészet (cirka 100eft) és vettem egy gyári Ashdown ABM 410H ládát! Eden fejjel hajtva maga a Menyország!
Sok sikert Minden Próbálkozónak!
Esetleg eladó az Ashdownom ha érdekel valakit! 240eft az új ára! Odaadom 190eft-ért! Túl nagy nekem, 650Watt RMS!!!!
logoutx Creative Commons License 2003.03.13 0 0 2
Hali Wisdom!

A hangszóró (SAL AHX 2530 ha minden igaz) 25 cm-s, és 6490 HUF volt pontosan.
A fóliázott+élfóliázott bútorlap méretre vágva olyan 3000 körül volt, már nem emléxem.
Ehhez jött még a csatlakozó, a négy védősarok, meg a védőrács, meg a két reflexcső.

Ha rakod össze a ládát, csapolj (kis fa rudacskákkal)és ragassz, ne (csak) csavarozz!!

wisdom Creative Commons License 2003.03.12 0 0 1
És mennyiből jöttél ki? Nekem a hangszórók megvannak már, eddig egy szintén házi készítésű ládában voltak. Ha jól tudom Reflexek. A láda paramétereit honnan szedted?
Előzmény: logoutx (0)
logoutx Creative Commons License 2003.03.12 0 0 0
0:)

Én csnáltam egy mélyládát, már csak erősítő kéne hozzá. A hangszórója SAL márkájú, lehetne jobb is, de szerintem az árához képest megfelelően produkál.

wisdom Creative Commons License 2003.03.12 0 0 topiknyitó
Üdv mindenkinek!

Nem láttam, hogy lenne hasonló topik és talán van még akit érdekel a téma.

Én épp egy basszusládát tervezek építeni. 4*10 lesz, 600W-os. Még csak papíron van meg, de nemsokára levágják a faanyagot és akkor indul az összeszerelés.

Felteszek egy kérdést is, hogy pörögjön a topik: a basszreflex ládák építésének mik a különleges fortélyai?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!