Keresés

Részletes keresés

katacica19 Creative Commons License 2007.08.25 0 0 97
Sziasztok!
Segitséget szeretnék kérni. Van egy 2 hónapos yorki kutyusom. És amikor vettük nem törzskönyveztette a tanyésztő. De én most szeretném. És a szülei törzskönyvesek.
Milyen papirok kellenek a törzskönyvezéshez. Akitől vettem az anyukájának megvan a törzskönyve az is elég vagy mindkét szülő törzskönyve kell?
Hova kell menni utolagos törzskönyveztetéssel?
Tibbe Creative Commons License 2006.10.02 0 0 96
:-) Nem kell, hogy érezze!
Csak az hiányzik amiről tudjuk, hogy micsoda. Nagyon boldog életet élhet ha életében soha nem fogja megtudni, hogy milyen e szex!:-))))
Én ivartalanittatnám a helyedben egyúttal, ne is legyenek nemi ösztönei, mert könnyebben tarthatsz mellette egy egészséges kant, kevésbé fognak esetleg rivalizálni, és nem lesznek véletlenül sem nem kívánt utódai.- )

Nem kell sajnálnod, akármennyire társunk és barátunk a kutya, de az embereknek kell kontrollálni a tőle függő háziállataikat. Ez felelőség!
Előzmény: ivett19_ (95)
ivett19_ Creative Commons License 2006.10.02 0 0 95

oh! Nagyon kedves vagy! Végre valaki el tudta magyarázni nekem hogy meg értsem:) Te tenyész vagy?

igen azt tudtam hogy a törzskönyv csak egy bizonyítvány, amivel csak a származását tudom bizonyítani! A fiut akinek egy heréje van mondta a doki is hoyg nem szabad és hogy ki kellene vennie igazából azt az egyet is, de nem akarja hoyg ne kelljen, de igérjük meg hoyg nem tenyésszük! Én nem akartam csak azt nem tudom hogy mivel már idősebb kutyusról van szó és még szűz, nem ugy illene hogy egyszer legalább érezze a ....hoyg ne legyen szűz na:) Szóval ne pároztassam még fogamzástgátlással sem??? Csak szegénke én sajnálom! Na mindegy!:)

Előzmény: Tibbe (94)
Tibbe Creative Commons License 2006.10.02 0 0 94
Az "elletés" kutyafüggő is. Van olyan szuka, amelyiknek jót tesz az alom felnevelése, anyaságra termett, van amelyik megsínyli, nem anyatipus, nem tenyésztésre való.
Egyedfüggő. Odafigyelést igényel, ki lesz jó anya. Amelyik nem, azzal nem kell tenyészteni.
Előzmény: ivett19_ (89)
Tibbe Creative Commons License 2006.10.02 0 0 93
Röviden: Az állatorvosod annyit kér, amennyit akar. Válassz másikat.
Előzmény: ivett19_ (88)
Tibbe Creative Commons License 2006.10.02 0 0 92
Tenyészszemlére Törzskönyves kutyát lehet vinni, ha betöltötte az egy évet.
Ott megkapja a bírálati lapot, hogy tenyésztésbe vonható-e, vagy sem.
Kistestűek 14 hónapos kor után vonhatóak tenyésztésbe, két évente max. 3 alom lehet.

A kutya minősége nem a törzskönyvtől függ. !!!:)
A származását bizonyítod vele.
Nem minden törzskönyves kutyából lesz kiváló minőség vagy kiállitási kutya:-))))))
Előzmény: ivett19_ (89)
Tibbe Creative Commons License 2006.10.02 0 0 91
Egy herével rendelkező kant ne vonjál tenyésztésbe.
A tenyészszemlén nem is kapná meg a "Tenyészthető" minősítést, de ha törzskönyv nélkül akarnád, akkor meg nagyon lerontaná az állomány minőségét.
Talász olyat, akinek mindkét heréje leszállt!
Előzmény: ivett19_ (90)
ivett19_ Creative Commons License 2006.10.02 0 0 90

igen most nézem épp! köszönöm szépen!

Lehet olyan kutyust tenyészteni akinek csak egy heréje van? Ugye nem??? Ezt csak azé kérdem mert 2 Yorkim van az egyik fiu a másik lány és a fiunak egy van:( Most műtötték ki neki mert rákos lett, ami nem szállt le neki 1 éves korában! ha jól tudom őt nem lehet tenyészteni!

Egyébként látom itt tenyészek vannak és nagyon örülök neki, hiszen majd egyszer én is az szeretnék lenni, mert imádom a Yorkikat! De mondom én nagyon figyelmes lennék! Sajnos láttam sok olyan tenyészt is aki nem érdemli meg hogy a kutyája szeresse és hogy szüljön neki.. Pl egy olyan esetet is láttam amikor a kutyusok egy sötét kamrába voltak zárva egymás pisijükben és kakájukban vannak! :((((

Előzmény: Törölt nick (86)
ivett19_ Creative Commons License 2006.10.02 0 0 89
ja igen más nem volt törzskönyves csak a Lizzim:))) Látom te értessz ezekhez a dolgokhoz! El tudnád nekem  paraszti nyelven magyarázni mi az a tenyészszemle? Azt tudom a kutyus minőségének biztosítása a vevőnek! Vala mi ilyesmi de hoyg miért jó ez és hogy megéri-e egy hobbi kutya tartónak aki csak egyszer egyszer akar neki kölyköket, nem akarom sokat elletni mert nem kinzó vagyok hanem egy szerető gazdi:) meg hoyg mennyi az a normális elletés? Mennyiszer lehet?? 2-3 évente és max 3-4 alom???
ivett19_ Creative Commons License 2006.10.02 0 0 88

_Nem volt tenyészszemléje?Na ezt nem tudtam:( Én tudom hoyg az állatorvosom egy zsarnok és pénzt akar látni nem mást! A postaköltséget én sem értem, de ha mondja hoyg fizesssük ki akkor most mit csináljunk? Mondjuk hogy nem? Nem éehet hogy ez az orvos magán??? Mármint nem tudom...mindegy! Mindenkinek mondhatom hogy 17 kerben meg kell válogatni őket!

A lényeg hogy mostmár nem hozzá megyünk, mert találtam egy olyan orvost akit a barátomék ismernek és jó véleményük van róla, és nem huzza le őket pénzzel sem! Van itt 17keres???

Előzmény: Tibbe (87)
Tibbe Creative Commons License 2006.09.30 0 0 87
8000 ft-ba a felülbélyegzett tk kerül. tehát valószínű nem volt meg a kutyád szüleinek a TENYÉSZSZEMLÉJE.
Mi van rápecsételve?
A mikrochipp beültetésének ajánlott ára az állatorvosok felé 1250.
Amelyik drágábbért ülteti be, annak lelke rajta.
a postaköltséget nem értem.
Nekem még soha nem kért állatorvos postaköltséget. Azt ő is költségnek könyveli el..

Valószínű a te kutyádnak nem lett az alomból más testvére letörzskönyvezve, te azért tudtad megcsináltatni.
Előzmény: ivett19_ (85)
Törölt nick Creative Commons License 2006.09.30 0 0 86

http://www.kennelclub.hu/info/tenyszemszab_hu.html

ha ez segít...de vannak itt igen jól értesült emberek ám...azért jöttem én is ide:))

ivett19_ Creative Commons License 2006.09.30 0 0 85

Sziasztok! Én májusban megvettem egy Yorkit:) Mivel akkor nem tehettük meg megkértem a tenyészt még jóval a vásárlás előtt, hogy én szeretném törzskönyveztetni később,1 éves korig lehet!

Majd most törzskönyveztettem, ehhez szükséges iratkokat a tenyésztőm odaadta még a vásárláskor! Nagyon nagyon szeretem Lizzit:)és most pedig már egy chip és egy törzskönyv tulajdonosa! Bementem a meoe-ba fizettem 8eFT-ot és kiküldte a meoe 3 hétre rá a dokimhoz!most odamentünk és a doki kért tőlem +5000Ft-ot, mondta hoyg 1050Ft a postaköltség és a többi a chip beültetéséhez szükséges dolgok miatt van! A dokim nagyon jó meg vagyok vele elégedve, viszont sokba van nekünk! Arra gondoltam hogy az éves szurikat nem nála adatom be neki, hiszen nála a kötelező oltás is kétszer annyi mint másnál, viszont ha valami fontos műtét vagy akármi miatt kell menni dokihoz akkor csakis hozzá megyek!:)

Kérdésem az lenne hogy mi a tenyészszemle pontosan? nem tudja valaki paraszti nyelven elmondani nekem? Megköszönném! Annyit tok hogy a kutyus minőségét tenyészthetőségét nézik, de egy tenyész tenyészszemle nélkül adhat el kutyust? Meg ha van tenyészszsemle akkor mi van? Nem vagyok ezzel tisztában, azzal igen hoyg mit jelent csak hoyg minek! Igazolás biztosan a minőségre!

Törölt nick Creative Commons License 2006.09.30 0 0 84

egyébként köszönöm a kedves segítséget.

És igazad van (akkor a párom is mondta....), körül kellett volna nézni előbb..

majd utána vásárolni.nagyon elkapkodtam a vásárlást...de megszakadt volna a szívem, ha ott kell őt hagyni.

Nagyon szép és tiszta helyen tartották, gyönyörűek voltak a kutyáik..

hát még Pamo:))

Mindegy..tk nélkül is nagyon fogjuk őt szeretni:)

Tibbe Creative Commons License 2006.09.30 0 0 83
Hát, egy szóval sem mondom, hogy nincs valahol igazad, de talán a kutyavásárlás előtt több helyen kellett volna érdeklődnöd.
Már mindegy.
Szeresd továbbra is a kiskutyádat. A dologból meg okultál, nyugodj meg mosmár, mert nem tudsz mást tenni.
Előzmény: Törölt nick (82)
Törölt nick Creative Commons License 2006.09.30 0 0 82

a baj csak az, hogy egy átlag embernek 50K azért egy kutyáért...nos..nem kevés.

Mindegy, nem sajnáltuk rá a pénzt, félre ne érts, nagyon szeretjük Pamot.

De akkor miért mondja azt a tenyésztő, h 10E a tk???

Vagy , ezt ezek szerint csak úgy kitalálta??

A lényegen nem változtat, de aki ilyen "kispályán" nyomja, és nincs tisztában azzal,

mit mondd egy vásárlónak-szerintem az inkább hagyja ezt abba....

Felesleges tenyésztéssel foglalkoznia, ha csak arra utazik, hogy pénzzé tegye ezeket az állatokat...

Tibbe Creative Commons License 2006.09.30 0 0 81
Már nem törzsönyvezhető, mint írtam.
A törzsköny mikrochippel vagy tetoválással együtt 4500ft. most a felemelt áron.
Ennyit ki tudtál volna fizetni.

A Bichon Havanese topicon megtaláltam az összes hozzászólásodat, ott is válaszoltam.
Előzmény: Törölt nick (80)
Törölt nick Creative Commons License 2006.09.30 0 0 80

Nem tudtam volna +10 ezret (szerintük ennyi a tk) bevállalni.(mert utána jöttek még az oltások is ugye...)Ezért kértem, picit várjanak még.

A kutyámat a saját költségemen oltattam be.

Csak egy oltást kapott náluk, amit ők adtak neki.

A többit már a mi orvosunk adta be.

Tulajdonképpen semmi köze nincs a tk-nek  az oltáshoz, csak ennyi...

De nem ez a lényeg...hanem az:

törzskönyvezhető Pamo...vagy nem?

Tehát, szerinted van vmi legális útja, hogy törzskönyvezzék?

Sajnos én ilyen dolgokkal nem vagyok tisztában..

Tibbe Creative Commons License 2006.09.30 0 0 79
Hát , lehet, hogy bennem a hiba, de nem arra válaszoltál, amit kérdeztem:(

1.Ő adatta be az oltásokat, vagy te a te költségeden az 50ezren felül?

2.Mi köze a törzskönyvnek az oltásokhoz?
Előzmény: Törölt nick (78)
Törölt nick Creative Commons License 2006.09.30 0 0 78

Ha összeadod a kutya árát, és az összes oltás költségét...nos, az egy húzós summa..

ezért így egyeztünk meg--oltás után törzskönyv.

Nekik ez így teljesen rendben volt.

Így már érted?

Tibbe Creative Commons License 2006.09.30 0 0 77
Azt nem értem, hogy mi köze az oltásoknak a törzskönyvhöz?
Nála maradt a kutya, míg meg nem kapta az oltásokat?
???
Előzmény: Törölt nick (76)
Törölt nick Creative Commons License 2006.09.29 0 0 76

SAjnos nem tudtam, h ez így működik...

Csak szóban állapodtunk meg.

Pamot nem mondanám olcsónak...

50ezer forint volt az ára....nagyon szimpatikus volt a hölgy, de ne hittem volna, h így átver, vagy nem fogja érdekelni a megállapodásunk!!

Hiszen többször beszéltünk telefonon, tőlünk kb 20 percre laknak autóval!

Igazán nem kértem sokat...csak egy pár hetet, míg megkapja az oltásokat..

Egyébként vígasz:gyönyörű a kutya, és egészséges:)

Tibbe Creative Commons License 2006.09.29 0 0 75
Valóban a kutya egy éves koráig kérheti a tenyésztő a törzskönyvet. De!
Valószínű nem jelezted egyértelműen a megállapodásban, (vagy nem fizetted ki neki a törzskönyv árát is pl.) így nem az egész almot törzskönyveztette le.

Ilyen sűrűn előfordul.
Akit alapvetően kedvencnek vesznek, (ez megmutatkozik a mérsékeltebb árban is) vagy nem látja alkalmasnak a tenyésztő továbbtenyésztésre, kiállításra, azt nem minden esetben szokták letörzskönyveztetni. Ilyen eset elég sok van.

Ha abból az alomból egynek már kikérték a törzskönyvet, akkor a tiednek utólag már nem lehet sajnos:(
Ha tényleg folyamatosan tartottátok vele a kapcsolatot, és a kiskutya átadása szerződéssel, vagy megállapodással történt, akkor benne kellett szerepelnie, hogy a törzskönyvet is megkapjátok, ahogy készen van.

/ Bichon havanese /
Előzmény: Törölt nick (74)
Törölt nick Creative Commons License 2006.09.29 0 0 74

Kedves Mindenki!

Szeretnék tőletek segítséget kérni.

Még -eddig-sose volt törzskönyves kutyánk.

Július végén vettünk egy kis fekete bichon havanase-t (asszem így írják).

Mivel a kutya elég drága volt, megegyeztünk a tenyésztővel, hogy ha megkapta minden oltását, kikérjük a törzskönyvét, és ki is fizetjük neki azt.

Nos, a vásárlás után többször fel is hívtuk őket, megkérdeztünk mindent, amire kíváncsiak voltunk.

Majd mikor a konkrét időpont egyeztetésre került volna sor, 6héttel a vásárlás után, a hölgy közölte, hogy Pamonak nem lehet törzskönyve,

mert egy vkinek kellett törzskönyv az alomból, neki kikérték, és nincs semmi lehetőség rá, hogy a miénknek is legyen.

Előtte folyamatosan azt mondogatta,h amíg a kutya nincs egyéves, a törzskönyv bármikor kikérhető.

Most tulajdonképpen mi az igazság????

Valóban az én kutyámnak nem lesz törzskönyve??

Kérlek, segítsetek.

Köszönöm!

kismacskáim Creative Commons License 2004.09.05 0 0 73
#
Anzika Creative Commons License 2003.06.23 0 0 72
Azért irok mégegyszer, mert attól félek eltünik az oldalról a topic és elfelejtessz.
Nagy Istvánnak valóban semmi(?) köze a 28 győzelemhez. De mi van akkor, ha lenyeli a bevételt. Hány cimet nyertek volna a kutyások?
Olvastam az előző hozzászólásaidat is. Te nagyon szeretnéd, ha ténylegesen a kutyatenyésztés arról szólna, amiről kellene. Őszintének tünik harcod. Hivatkozol az ausztriai kutyás életre. Nem kevés kiállításon voltam Ausztriában. Tudod ott kezdődik a baj, amikor bemegyek a kiállító terembe, mindegy, hogy melyik ring mellett állok meg, 3 perc múlva a kiállítás megkezdése előtt megmondom melyik tulajdonos fogja megnyerni. Uez igaz itthon is. Nem a kutyákat kell figyelni.
Egyszer régen elhatároztam, hogy kutyát veszek. Gondoltam egy CACIB kiállításon megnézem milyen elvárások vannak az adott fajtával szemben. Nem kiállítási kutyát akartam venni csak kiváncsi voltam. Az első élmény a tenyésztés tisztaságával kapcsolatban itt ért.
Ha akarod, majd a Farkasházyval való egyetlen találkozásomat is leirom.
Előzmény: Hódos Balázs (70)
Anzika Creative Commons License 2003.06.23 0 0 71
Szomorú vagyok. Fröcsögsz, lököttnek titulálsz stb.
Én nem minősítettem melyik alakulatot tartom jónak. Én csak arra akartam felhívni a figyelmeteket, hogy erkölcsileg tiszta ember is képviselhetne Bennetek.
Előzmény: Hódos Balázs (70)
Hódos Balázs Creative Commons License 2003.06.22 0 0 70
Szia !

Nagy tévedésben vagy!
Nem egy szövetség,vagy egysület elnöke dönti el milyen minőségi munka lesz.
Vagy most pl. mi köze Nagy Istvánnak a 28 világgyőzteshez???
Elárulom ,hogy szerintem semmi!!ű
A fajtaklubok a lényag,ott folyik a munka,nem az adminisztratív célokra kinevezett irodákban.
Ebben kell gondolkodni,és talán a MEOE is jobban tenné ,ha nem engedne a saját egyesületen belül 2,3 akár négy szakosztály létesülését.
Mert annyira már ne legyünk demokratikusak,hogy ha valaki mindenhol lejáratodik,legyen választása,hol tudja művelni gyalázatos tevékenységét.
Az általad bizonyára szeretett egyesület,bizony ezt csinálja,de Ti lökött tagok semmit,de semmit sem vesztek észre...............

Előzmény: Anzika (69)
Anzika Creative Commons License 2003.06.19 0 0 69
Ahogy elnézem sokan tisztán látják, hogy a kutyatenyésztés inkább a pénzről szól, mint a kutyáról. Nem véletlenül folyik ez a harc a MEOE és azt megdönteni akarók tábora között.
Kb. 2 hete láttam a HIR tv-ben egy műsort erről a vitáról. Ami megdöbbentett, az Farkasházy Miklós(?) megjelenése és nyilatkozata volt.
Talán van itt ölyan ember, aki emlékszik még arra az időszakra /'80-as évek/, amikor még ő volt a MEOE titkára. Emlékszik arra, hogy a nagyszámú törzskönyvezés ellenére csődbe vitte a MEOE-t. A MEOE élére Klement nevezetű miniszteri biztos lett kihelyezve, hogy ne kelljen feloszlatni az egyesületet. Ez ellen az ember /FM/ ellen rendőrségi eljárás lett indítva, mi lett a vége nem tudom, nem emlékszem. Ő volt az első exportőrök egyike, magyar vizslákat tenyésztett és elfelejtette őket haza hozni. Abban az időben akárki nem mehetett nyugatra /jó, ha a fiatalok ezen eltünődnek/ és a kutyát csak a MNB által kiadott papirral lehetett kivinni és hazaérkezéskor be kellett a VÁM-nál mutatni a kutyát, az engedélyt meg le kellett adni a MEOE-nál.
Ez az ember fogja megváltani országunkban az ebtenyésztést? Nem tudom, most hol és milyen tevékenységet folytat, de abban bíztos vagyok, nem fog hasznára lenni a kutyásoknak.
Magda Marinkóra sem bíznék szabadulása után gyermek-nevelést.
Előzmény: csupaszabo (68)
csupaszabo Creative Commons License 2003.04.08 0 0 68
Könyörgöm, fogjatok le, mert megszakadok!
Olvastátok a KUTYA áprilisi számában a regionális tenyészszemléket? (Egyesület Élet 21. oldal)
Hát nem édes? Tavaly hoztak egy új tenyészszemle szabályzatot, melynek értelmében tenyészszemléket a Fajtaklubokkal karöltve rendezhetnek a vidéki szervezetek, ha jól emlékezem, maximum 3 fajtacsoportra egyszerre. Erre most valami nagyokos kitalálja ezt a regionális tenyészszemlét, minimum 5 fajtacsoportot engedélyeznek egyszerre, de a székesfehérvárira pl. mind a 10 fajtacsoport meg van hirdetve!
Megszakadok! Csak még azt nem döntöttem el, hogy a röhögéstől, vagy a méregtől. A MEOE vezetése hoz egy döntést, ami egyesekre néázve kötelező, másokra nézve meg nem. Nesze neked demokrácia! Így már érthető, hogy egyes klubok alakulhatnak nyugodtan az Alapszabály és a Szervezeti és Működési Szabályzat előírásait figyelmen kívül hagyva, más klubok pedig egy tanfolyamot sem tarthatnak a MEOE vezetése szerint ! Jó, mi?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!