Az eljárás jó lenne, de olyan drága a vákumozáshoz a zacskó, hogy vetekszik néha az eltett étellel. Vagy én nem csinálom jól, de a normál nylon zacskót nem vákumozza.
Évekkel ezelőtti elhatározásom (nem kell még egy "nélkülözhetetlen" újabb kütyü a konyhába) miatt nincs ilyenünk.
De igazából nem fagyasztok le nagyobb mennyiségeket. Inkább csak olyan esetekben fagyasztok le húst, amikor pl. hirtelen hétvégi programváltozás miatt mégsem otthon eszünk. Miközben már csütörtökön bevásároltam...
Nálunk eleve ilyen zacskóban vannak a lefagyasztott húsok, ez légmentesen zár. És így a melegvíz sem megy bele kiolvasztáskor. Nem szeretem a mikrós kiolvasztást, mert óhatatlanul megfő a hússzeletek széle.
Úgy olvaszt a meleg vízzel, hogy a hús nem érintkezik a vízzel. Amúgy hülyeség, ezt úgy is el lehet érni, ha egy nem lyukas zacskóban teszi a húst a vízbe. (Persze a zacskó szája kint marad.)
Olyan ez nekem, mint a gyümölcsök megcukrozása. A cukor természetes anyag, de szerintem a külön hozzáadása nem jó ötlet, elfedi az ízek természetes egyensúlyát.