Keresés

Részletes keresés

Axióma Creative Commons License 2005.09.23 0 0 60
Ja es termeszetesen az arkepzesnel vigyazni, peldaul cserepnel leakciozzak az alapcserepet, de akkor mar az egeszet rendeled es a kupcserepen es kiegeszitokon visszahozzak... a Construma-s topicba irtam hogy a kiallitasi arnal utana ugyanattol a szallitotol csak olcsobb ajanlatokat kaptam (majd megvettem a Brico-akcioban meg jobb aron...).
Előzmény: Axióma (59)
Axióma Creative Commons License 2005.09.23 0 0 59

Konkretan egyebkent BNV van, es az akciok altalaban a kiallitok normal boltjaban is tartanak ugyanakkor - sot a ritkabb az akinel a het vegeig (praktikusan maig, utolso munkanap a bnv alatt) de van ilyen is -, a tobbseg azert szept. vegeig vagy okt.15-ig tartja az akciot.

En a gepeszetet neztem, de van egy csomo nyilaszaros is, meg keszhazasok mellett is mentem el. Az A-nak a 300-as szamu reszerol indulj ha az elejen jarsz az epitkezesnek, mert a 100 felol inkabb lakberendezes. Valamint a szabad teruleteken is vannak foleg termeskoves, garazskapus es hasonlo kiallitok.

Amiket en neztem: kazan -15% korul, radiator 10-20%, bejarati ajtok 10%, mar persze kiallitoktol fuggoen.

Előzmény: cicmarek_ (58)
cicmarek_ Creative Commons License 2005.09.23 0 0 58
Ezt lehetne egy kicsit konkrétabban?
Előzmény: Mimi01 (57)
Mimi01 Creative Commons License 2005.09.22 0 0 57

Sziasztok!

Ha valakit érdekel, akkor most van a bnv-n kiállitás, azt hiszem Construma, nagy árengedményekkel. Én pl. a kivitelező által megadott árhoz képest a tetőcserépen most nyertem 400 ezer ft-ot!!:-))))

Vasárnapig tart a kiállitás, az A és D pavilonban.

kiskori Creative Commons License 2005.09.16 0 0 56

Sziasztok!

Mi is az idén kezdtünk. Terveink között az alap és a lábazat szerepelt. Nos az engedélyen rágódunk még mindig. Mi nekiláttunk kiszámolni, mennyibe kerül a saját alap ásása, s a rokonok etetése, itatása, energia kerül annyiba, mint egy markolóst fogadni, aki egy nap alatt kitermeli. Ha nincs pince meg meglepi persze. Ugyan ez jött ki a betonra is. Nem beszélve a hitelről, amiről sajna számlát kell vigyél. Hivatalosan 70%-ot, de 20% használt anyag beépíthető, ezt a műszaki ellenőröd hitelesíti. Én javasolnám a neten való turkálást. Semmiről sem volt fogalmam, de ma már azt is tudom mi az a fedélszék. Erről jut eszembe . Tud valaki valamit a garndacsról? Elre gyártott tető.

Köszi

NeomatiK Creative Commons License 2005.09.16 0 0 55

Víz-gáz-fűtésszerelőtől kaptál 1,8-4 millkós ajánlatot? Ez nagyon durva.

Na meg a 25-45 milliós összköltség, főleg átépítés és tetőtérbeépítésre. Ez még durvább. És akkor még nem írtam le, hogy mit is gondolok erről igazából. Hozzáteszem, hogy nem tudom, mekkora házról is van szó. Gondolom, nem hipermarket méretű üzleted lesz.

Következetesen számolj utána mindennek. Ne hagyd magad lehúzni.

És eszedbe ne jusson a pénzed kockáztatni akár tőzsdén vagy más kockázatos ügyletben. A saját házadban lesz a legjobb helye.

Előzmény: Mimi01 (54)
Mimi01 Creative Commons License 2005.09.16 0 0 54

Szia!

Aki az üzletet akarja nyitni a ház földszintén, az én vónék:-) Meg aki fizeti már a hitel részleteit, az is:-(((((((((((((((((((

Egyelőre elég erősnek érzem magam, de kezdek már most belefáradni az egészbe, pedig még el se kezdték.

Már a tervezőnél kezdődtek a problémák, ugyanis egy adott meglévő alaprajz alapján teljesen megterveztem mindent, szinte készen megkapta a tervező, mégis 5x kellett visszadobnom, hogy nem jó. Pedig neki a rajzom alapján csak a falakat kellett behúzkodnia számitógépen az én rajzom alapján.

Utána kezdődött a kivitelező utáni hajsza. Az elsőtől kaptam egy 2!!!! oldalas kézzel irott árajánlatot. Ezt az uriembert egyből el is zavartam. Most az 5. kivitelezői árajánlatnál tartok:-((((((

2 víz-gáz, fütésszerelőtől kaptam árajánlatot, az egyik 1,8 milliósat adott, a másik közel 4!!!!!!!!!!!!!! milliósat. Szóval a szakik nagyon dobálóznak a megrendelők pénzével és ez elkeseritő:-((((

Sajnos a pénzforgatásban nem vagyok annyira bátor, nem értek a tőzsdézéshez, félek, hogy elvesztem azt a pénzt, amink az épitkezésre van félretéve.

bpmcwap Creative Commons License 2005.09.16 0 0 53
én 12éves korom ota dolgoztam komuves mellet nyaranta meg időnként suli mellett is, de ennyire egyedul ahogy te irod eszem ágában nem lenne belevágni....!!!
A burkolást eszed ágába se jusson megcsinálni és szakembert is csak a 3dik refije után vedd fel, ha annyit nem tud mutatni, akor kuka!A villanyszerelést nem érdemes barkácsolni!!!általában a ház teruletének az osszegea munka dij+vezetékek+csovek...tehát egy 100nmes ház szerelése 100000HUF neked csak a kapcsolokat, csillárokat, dugajakat kell megvenni,ennyiért szvsz nem érdemes szenvedni, mert a mester 2nap alatt megcsinállja a segédmunkásával, te meg napokig szenvednél akkor is ha elsőre tökéletesen megtudnád csinálni, de naiv ne légy-most mindennek csak a naivságnak nincs helye!
ja igen!Nincs olyan komuves aki után ne kelljen glettelni csak olyan van aki után kevesebbet vagy tobbet kell!!!Amugy meg glettelés nélkul legyen bármilyen szép munkája a kömüvesnek nem tudsz ugy festeni hogy lásd magad a falon,már pedig egy jó festő ugy fest, hogy a szunyog is megcsuszik mikor megpihenne egy kicsit...
Ha egy életre maradni szeretnél a házban akkor ne legyél ennyire beválalos brádör!!!:) nyugi! Jo dolog a sporolás de nem minden áron!
ÁÁÁ még egy naogyon fontos dolog,most nem tudom megnézni mert ugye irok, de te voltál aki már fizeti a havi részleteket a hitelre a házat meg még el sem kezdted.... Na hát akkor ezekszerint egy rakat pénzen ülsz, esténként jó ha tudsz aludni-lassan megedződsz...
Én adnék neked egy tanácsot amit nem kell megfogadni de érdemes végig gondolni!Ne ultesd a pénzt a bankban, pláne ha már koltségei is vannak és haszna meg még semmi!Forgasd meg a tőzsdén amig van mit forgatni,én is igy csináltam és sikerult egy sima lakásfelujitást luxuslakássá varázsolnom, plusz még maradt is némi nemu tőkém amit forgatok a mai napig is!DE CSAK OVATOSAN!!!! Nekem mostmár van egy oldalam amit javaslok nézz rá:
tozsdecapak.hu
de van még egy rakat oldal amivel érdemes foglalkozni!!!
portfolio.hu (Főleg a foruma!!!)
tozsde.lap.hu
Előzmény: Vezso (52)
Vezso Creative Commons License 2005.09.16 0 0 52

Kösz szépen, sokat ért a hozzászólásod. Az alapon én is gondolkodom, hogy megcsinálom haverokkal, de az úsztatott lesz, aztán én nem tok egész nap követ hordani, meg betont, mert dolgoznom is kell, ha erről van véleményetek szívesen fogadom. A lábazaton és is gondolkodtam, de a fa zsaluanyag komoly költségnek tűnik, a zsalukő mellett is, főleg, hogy lejt a telek, és bár pince nincs az alsó vége 1,5 m lesz a lábazatnak. Bár nem számoltam ki a zsalu mennyiségét, a kőműves ajánlotta a követ függőlegesen vasalva.

Október végére tudok szerezni vasbeton vasúti talpfákat. Ha az idén a lábazatig el akarok készülni érdemes megvárni, vagy mondjak le róla és csak követ tegyek az alapba? Nehogy repedjek!

Vízszigetelésnek elég a kétrétegű zsindely, vagy tudtok jobbat? A lábazatot kell szigetelni? Dréncsövezni körben érdemes. Amikor a vízaknát ástam nem találtam talajvizet (1,6m) de a tőlem 100m-re levő építkezésen már 1 m-nél van.

A feltöltésre úgy gondoltam rászánok annyit, hogy kaviccsal töltöm, nem földdel, megéri a 150-200 ezer plussz költséget? A szomszéd szerint igen, ő autópályák alá hordja ezt az anyagot.

A falra és a tetőre úgy tűnik már megvan a szakember. Az egyik egy kőműves csapat, a másik egy ács csapat elég jó referenciákkal. (a főnök is kinn melózik)

A villanyszerelésen gondolkodom, hogy spórolni kellene, ha meg van tervezve a vésést meg a csövezést én is meg tudom csinálni, de gyanítom a vezetékelést is, főleg ha sikerül elmennem inaskodni a télen valaki mellé, hogy ellesem a fogások egy részét legalább.

A fűtés meg a víz szerelésébe nem biztos, hogy bele mernék kezdeni, ma megyek egy ismerőshöz, ha hozzá mehetnék inaskodni, lehet azt is bevállalnám, legalábbis részben.

A lépésálló hőszigetelés és a vízszigetelést is lehet, hogy meg tudnám csinálni, de azt is előbb látnom kellene, az a baj, hogy még nem igen voltam építkezésen.

Van némi kézügyességem és türelmem, szerintetek bevállaljam ezeket a melókat?

Amit még be mernék vállalni az a burkolás, de mivel szeretek precízen dolgozni, gyanítom 5-ször annyi ideig csinálnán, mint egy szakember, persze azt is megnézném valahol.

Tényleg, ha valaki Miskolc közelében építkezik és hajlandó lenne odaengedni, hogy nézelődjek az szóljon plíz.

Ja a festést is bevállalnám, már festettem pár helyiséget meg nyíllászárót, de azt nem kellett glettelni. Egy jó kőműves tud úgy dolgozni, hogy ne kelljen utána glettelni?

Előre is kösz, hogy végigolvastok és segítetek!

Vezso

Előzmény: bpmcwap (51)
bpmcwap Creative Commons License 2005.09.16 0 0 51
Na szal azt nem toom merre lax illetve hogy mit dolgozol, de az elején vannak a könnyebb munkák amin sporolhatsz szvsz... Adva van a telek meg a tervrajz.Ha kell pince keresel egy markolost és kiásatod, zsaluzod-nem muszály kővel, elég deszkázni is, sőt szvsz jobb a deszka mint a kovezés, mert körbedeszkázod, bevasalod-ha nem te akkor egy lakatos a vastelepen veszel vasat-persze nem a legrozsdásabbat!Na ezzel eddig legalább fél gurigát sporoltál-ha nem tobbet-Aztán jon a betonkeverős auto, mert bár keverheted te is de ha 5embert veszel fel egyénileg mindnek 10et adsz 5napon keresztül plusz az anyag költég akkor sem jösz ki olcsobban, mint 100000ért rendelnél egy kocsit+ 2embert fizetsz egy napra.Amiről eddig beszélgettunk az kb1guriga.Amugy egy jó kőmüves többet ér egy egész kivitelező csakatnál!A kivitelező kiadja a melosoknak a melot,ő meg elmegy másik melot hajtani.Az emberei meg vagy jol csinálják vagy nem, vagy egésznap csevegne vagy nem,ha meg jon értuk a fonok és panaszkodsz, akkor csinálnak neked egy mubalhét,de holnap után ugyan ugy megy minden...:(
Na szal johet a fal!Mindig ellenőrizd!Ne ismerj bocsánatot!A fal egyenesen álljon vizben, és egymásra derékszőgben vagy ha a tervrajz más szoget ir elő akkor abban a szogben mert mikor a járolapot vagy a parkettát fogod rakatni akor azonaztán nagyon fog látszani akár fél centi is, hogy ez bizony nem derékszog... Az meg egy uzletben... nos el tudod gondolni...
Ha a falak állnak nagyábol meg vagy de, még ne örülj jön a muszaki része, amin ha rám halgatsz nem sporolsz és igazi szakembert bérelsz, mert egy életre fogod inni a levét ha nem,mert elcseszi a kpfütést, vagy rossz helyen visz végig egy vizvezetéket, azt bonthatod az egészet ha eldugul,pláne ha tul nagy szogben engedi a lefolyot, vagy ép tul kicsiben... a villanyra ne idegeskedj az a legegyszerübb, csak tervezd meg a kapcsolokat jó előre, mit hova és milyet, itt egy fényerőszabályzós, ott egy alternativ, amott mozgásérzékelős, stbstbstb... a dugajak is nagyon fontosak,ha rám hallgatsz mindenhova 1el többet tetetsz mint amennyit végiggondoltál és tetetni szeretnél!
Lehet hogy neked egyértelmu akkor bocsi-de láttam már olyat hogy jaj istenem- szal amig kész nincs teljesen a ház addig ne épittess konyhabutort,beépitett butort!
Pfuu mi van még?ááá igen!A fentiekbe csak akkor kezdj bele ha kötél idegzeted van,rátermett vagy és jó a probléma megoldo képességed!Vannak helyzetek mikor nem azt kell megkérdezni(pl egy gázszerelésnél), hogy hogy épitsuk át, hogy átvegyék(ötödjére persze), hanem hogy kinek mennyit kell fizetni...Ha valaki olyat mond vagy tesz akkor azt elsőre rugd ki konyortelenul mert másodjára ugy fogja megtenni mintha azt várnád el tőle.... Légy kemény!!!Te vagy a megbizo, a te segged kell kinyalniuk, te fizetsz!Csak azért fizess amit ugy csináltak meg ahogy te elvártad!Ha nem érzed magad erősnek, magabiztosnak, határozotnak, ne kezdj bele!!!!Vegyél fel egy generálkivitelezőt, irjatok egy szerződést amiben elsőosztályu munkát vállal adott határidőre és MINDENT IRJ BELE HOGY MIVEL BIZOD MEG!!!!!Még a vezetékek szinében is egyezzetek meg,mert ha nincs benne a szerződésben akkor azt csinál amit akar!Idonként pl 2-3 naponta nézd meg az épitkezést hogy hogyan halad,az ne érdekeljen ha kicsusznak a határidőből mert megeygeztetek egy 50000forintos napi kotbérben, az első osztályu munkát viszont várd el mert ha nem akkor nem teljesiti a szerződésben leirtakat,jaaa és a szerződés felbontása esetén a megbizási ár 25%át kell letegye!!!Vagy te ha indoklás nélkul bontod fel!
bocsi hogy ilyen hosszu lettem csak nem szoktam surun indexforumozni, nagyon ritkán járok vissza...de ez már lentebb is érzékelhető....
Kéz és lábtörést az épitkezéshez!!!
Előzmény: Vezso (49)
Vezso Creative Commons License 2005.09.15 0 0 49

Szia!

Természetesen lesz műszaki ellenőr, de szeretném, ha ő csak arra ügyelne, hogy a szakik megfelelő minőségi munkát végezzenek. Azt, hogy mikor ki kezdjen dolgozni, azt én szeretném kiválasztani. Szóval szakmailag koordináljon, meg adjon tanácsokat, de abból kezd elegünk lenni, hogy vadidegen emberek ránk akarna erőltetni dolgokat. Mondja el a pozitív meg a negatív oldalait, a költsé- ésidőgvonzatát, aztán majd eldöntjük, hogy szeretnénk-e. Ja és úgy döntöttünk, hogy senkinek sem hiszünk. :) Mindent megkérdezünk még öt helyen.

Sajnos mi egyszerűen nem férünk bele abba a pénzbe, amit a kivitelező mondott, olyannal meg nem akrjuk csináltatni, aki 80-100 ezerért ígéri négyzetméterét, akkor inkább kukulok egy kicsit.

Egy ismerősöm azt mondta, hogy biztos, hogy át fognak verni, csak arra vigyázzak, hogy csak egy kicsit verjenek át. :)

Még nagyon az elején vagyunk, de úgy látom igaza lehet. Nyilván sok szakma találkozik egy építkezésen és nem azért külön szakmák, hogy én megtanulhassam őket egy hét alatt. :(

Vezso

Előzmény: Mimi01 (47)
kentaura Creative Commons License 2005.09.15 0 0 48
Egy családi ház teljes tételes költségvetése, gépészettel, villanyszereléssel minimum 350-400 tételből áll!
Előzmény: Vezso (46)
Mimi01 Creative Commons License 2005.09.15 0 0 47

Sziasztok!

Vezsó! Mi is most kezdünk épitkezni, azaz kezdenénk, de nagyon húzódik az egész. Mi legalább 5 kivitelezőnek adtuk oda a tervdokumentációt, természetesen 5 teljesen más árat kaptunk. Egy már meglévő ház átépitéséről és a tetőtér beépitéséről van szó. 25 M-tól 45 M-ig kaptunk árajánlatokat. Természetesen egyiken se igazodunk ki:-(((((((((((((((((

A tervezőnk biztatott, hogy várjuk csak meg a szeptembert, lejjebb fognak menni az árral, mert ugyebár egyre kevesebb lesz a munkájuk a tél közeledtével.

A másik saját ötletem az volt, hogy az árajánlatot elviszem egy ismerősünk épitőanyagtelepére és ugyanazt az anyagköltséget beáraztatom velük, ha én veszem meg az anyagot.

Még el se kezdtük az egész hercehurcát, de már zsong a fejem, ideges vagyok, főleg azért mert kölcsönt vettünk fel, amit már törleszteni kell, közben még el se kezdtük az épitkezést. Alsó szinten üzlet lesz, tetőtérben lakás. A cél, hogy minél előbb legalább az üzletet meg tudjuk nyitni, hogy a törlesztések terhét csökkentsük.

De sajnos még csak ott tartunk, hogy horror árak vannak:-(((((((((((((

Éptkezés levezénylésébe ne nagyon fogj bele, mert ha nem értesz hozzá, akkor bele fogsz kukulni. Érdemes erre egy müszaki ellenőrt fogadni - na erre nem fogom sajnálni a pénzt - mert ő felel azért, hogy az épitkezés mind müszakilag, mind anyagilag simán menjen. Egyébként ha kivitelezővel csináltatod, akkor mindenféleképpen kell a müszaki ellenőr.

Előzmény: Vezso (46)
Vezso Creative Commons License 2005.09.15 0 0 46

Sziasztok!

Szeretném újra éleszteni a topicot, ha van valaki, aki építkezik, építkezett, vagy szakember, azokkal szívesen társalognék.

Hamarosan kezdünk építkezni, most épp a költségvetést gyúrom, mert a kivitelező, akit találtunk drága ajánlatot adott, úgyhogy úgy döntöttünk, bevállaljuk, hogy mi szervezzük össze a dolgokat.

A többé kevésbé kész költségvetést most akarom elvinni szakemberhez, remélem nem maradt ki sok minden.

A tetőtér be lesz építve a második ütemben. (majd ha lessz rá pénz) Ezért (is) érdekelnének a különböző szigetelések lehetőségei is többek között.

Szóval ha valaki tud segíteni egy építkezés levezényelésének mikéntjében :) az segítsen plíz.

Sajnos könyvet nem találtam igazán jót a boltokban.

Vezso

bpmcwap Creative Commons License 2005.09.08 0 0 45
figyeled ezt a reakcio időt???:)))
na akkor most mit vársz, az az 5év nem is olyan sok....:)
azé köszi
Előzmény: MZ/Y (44)
MZ/Y Creative Commons License 2005.04.26 0 0 44
Bocs, hogy beleszólok, de egy 5 éves hsz-ra válaszoltál. :o)
Azóta nagyon más árak vannak...
Előzmény: bpmcwap (43)
bpmcwap Creative Commons License 2005.04.26 0 0 43
sorry helyesbitek!!!!!
80nm+pince,ugye?bocsi, belekeveredtem akkor árban van a munkadij.
Előzmény: bpmcwap (42)
bpmcwap Creative Commons License 2005.04.26 0 0 42
ez a 3,5 büdösen olcsó... ha rám halgatsz egy RÉSZLETES árajánlatot kérsz!!!!Ha csak a munkadij akkor pedig naggyonaggyon drága!!!! a munkadij átlag 30-50Eft/nm anyagdijjal általában 120-150től határ a csillagos ég... A padlófütés önmagában véve nem elég, mindenképpen kell helyiségenként legalább egy kis radiátor. Javaslok egy vailant kombicirkot abbol is egy jobb fajtát ami ugyan 3-4száz Eft,de jobb mint ha egy 120literes bojlered lenne!!!Tapasztalatból mondom!!!! 500ért raknak egy noném gagyit amivel ha tusolsz rádenged egy adag hidegvizet de ha a kismanod épp WC-n van és lehuzza akkor leforráz... A járólapon sem érdemes sporolni, mert hiába veszel valami 1000forintost, 5év alatt felkopik kezdheted előről az egészet... Nyillászárok kapcsán nincs nagy választék, a fa jobb mint a müanyag és szebb is,árban nem nagy verseny van... Volt szerencsém részt venni néhány épitkezésen,amugy nem ebből élek.Két fontos javaslatom van:
-Ne sporolj az anyagokon, csak az árán(csempe, járólap, szaniter,stb)... Jó minőséget is lehet kapni megfizethető áron,csak meg kell találni!
-Mindenképpen nézzd meg a választott kivitelező referenciÁIT!Lehetőleg mi9nnél többet és ne fényképről hanem élőben!Ha nincs olyan referenciája ahova eltudna vinni, gondolkodás nélkül dobbd a telszámát, ha elvisz egy két helyre,ne azt nézd hogy a lako hogy rendezte be hanem hogy szimetrikus e a padlo, jol van e felrakva a csempe, szépen van e kifestve, sima e a fal,stb... Te vagy a megrendelő, te fizetsz, ezt soha ne feledje senki!
Előzmény: Töte (32)
betonos Creative Commons License 2005.04.13 0 0 41

Kedves Építkezők!

Ha tudok a betonban segíteni, esetleg tanácsot adni, keressetek bátran. Egy nagy multi betongyár diszpécsere voltam évekig. Most fősulira járok. Ez nem tetszett a cégnek, ezért eljöttem. Rengeteg kapcsolattal rendelkezem, ezért egész jó árajánlatokat tudok szerezni. Budapest és vonzáskörzetében tudok segíteni. Keressetek bátran!

http://www.beton.on.hu    telefon és egyéb infók a weblapon

 

Üdv mindenkinek: Gábor

TamasS Creative Commons License 2003.09.22 0 0 40
Ez is a helyi szabályozástól fugg. Általaban 30%, de ha nagyon zöldövezet a környék, akkor csak 20, hogy jó nagy kertek maradjanak...
Előzmény: brat (39)
brat Creative Commons License 2003.08.31 0 0 39
Köszönöm a válaszod!

Ennek ismeretében fogok eljárni a továbbiakban:))

hello

u.i.: azt esetleg nem tudod, hogy az építési telek milyen arányban építhető be??

Gabo

Előzmény: TamasS (38)
TamasS Creative Commons License 2003.08.26 0 0 38
Építkezni elsôsorban építési telekre lehet :-))

De félre a tréfával az általad felsorolt telektípusok közül valamennyire lehet építeni, de nem mindegy, hogy mit és hogyan.

Zártkert: általában 3%-os a beépíthetôsége, direkt arra találták ki, hogy a gyümölcsösben lehessen sufnit építeni a szerszámoknak. Nem túl jó megoldás, mert nagyon behatárol, fôleg, hogy ha az elôírt oldaltávolságokat is meg akarod tartani (ti. nagyon sok a szíjparcella a kertek esetében és a közműellátottság sem az igazi.)

Szántó: úgy tudom, hogy 1 hektár felett ún. farmház vagy mi a bánat építhetô hozzá, az alatt nem építhetô be.

Persze számos elôírás van, ami be kell tartani az építkezéseknél (minimális közműellátottság, útnak vezetni kell a telekig, stb.)

Ajánlatos az önkormányzat építési osztályától kikérni a helyi elôírásokat (beépíthetôségi arányok, szintterület-mutatók, max. gerincmagasság, stb...)

Előzmény: brat (37)
brat Creative Commons License 2003.08.23 0 0 37
Sziasztok!

Építkezéssel kapcsolatban tud-e vki segíteni?
Épültet milyen telekre lehet építeni. (zártkert, szántó, építési telek stb. ???)

előre is köszönöm

Gabor

izmike Creative Commons License 2003.08.03 0 0 36
T. Urak

Arra vetemedtem, hogy az újjonan épülő házunk gipszkarton mennyezetét

saját kezűleg készítsem el. A következő sorrendet követtem alulról

fölfele:

- gipszkarton
- hőtükrös fólia (közvetlenül rá)
- 10 cm kőzetgyapot (közvetlenül rá)
- fólia (közvetlenül rá) a ház egyik felén ami a cserép alól megmaradt

szürke színű, a másik felén közönséges takarófólia.

A tetőtér nem lesz beépítve. A két szembelévő tűzfalon hagyattam két 30

x30-as nyílást szellőzés végett.
Olvasgattam a fórumokat hőszigeteléssel kapcsolatban, de most már

teljes a zűrzavar a fejemben. (Légrés, pára, stb.) Szeretném a

hozzáértők véleményét kérni. Remélem nagyot nem hibáztam.

Válaszukat előre is köszönöm.

odibaby Creative Commons License 2001.06.08 0 0 35
Sziasztok!

Töte,
Ebben a 3,5 millában csak a munkadij van, vagy az anyagköltség is???? Ez baromi olcsónak tünik!
Mi még csak gondolkozunk, számolgatunk, mennyiböl tudnánk kihozni, de ettöl sokkal többre számitunk!

Más:
Van valakinek konkrét tapasztalata a 8%-os államilag támogatott lakáskölcsönröl? Gyerek nincs, de ha kell bevállalunk 2-t.

Előzmény: Töte (32)
Hacsek Creative Commons License 2000.02.29 0 0 34
Töte! Látogass át az Építkezés-felújítás 2.0 topicba! Ott nem leszel egyedül!
Előzmény: Töte (33)
Töte Creative Commons License 2000.02.29 0 0 33
Hali megint!

Egy aprosagrol elfelejtettem szolni. Penz.

Nos, mi is hitellel probalkozunk, megpedig a most megalkotott 8%-ossal, amit ifju hazasoknak adnak, uj lakas epitesere vagy megvetelere. A bibi azonban az (legalabbis jelen helyzet szerint), hogy egyreszt a bankoknak meg mindig nincs teljesen megbizhato kialakult allaspontjuk ezzel a hitelfajtaval kapcsolatban, masreszt meg vannak, amelyek huzzak a szajukat, mikor meghalljak, hogy mi valojaban kozosen birtokoljuk a telket, a "sajat" telekreszunk folott eszmei tulajdonjogunk van csupan. Ezzel mindenfelekeppen szamoljon az, aki ilyenen tori a fejet.

Amugy egy-ket szam :
3 millio 10 evre kb. 37e forint,
3 millio 15 evre kb. 29e forint,
4 millio 10 evre kb. 50e forint,
4 millio 15 evre kb. 40e forint.

Mindez az egyik (fovarosi) OTP-fiok adatai alapjan, emlekezetbol.

Tote

Töte Creative Commons License 2000.02.29 0 0 32
Sziasztok!

Nos, mi most kezdunk bele eppen egy hazepitesbe. Itt leszunk(?) Budapest mellett, ahol is mar megvasaroltuk a telket, a kivitelezovel most fogjuk alairni a szerzodest.

A telek kb. 1900 m2, amin hatan osztozunk. Mindenkinek van egy kb. 320 m2-es telekresze meg egy kozos 240 m2-es resz, ahova jatszoter van tervezve. Ez, kozmu bevezetesevel egyutt kerult 1,4 millaba.

Egy tetoterbeepiteses lakast fogunk epittetni, melynek alapterulete bo 40 m2, ala van pincezve szinten ugyanennyin. A tetoter annyiban az, hogy 1,1 m-ig fal van, onnan 45 fokosan kezdodik a teto. Fent 3 haloszoba (mind "kis" meretu, tehat felszobanak szamit, ui. 12 m2 alapterulet alatt vannak) es egy furdoszoba lesz. Lent nappali, kis wc, eloszoba es a konyha lesz.

Azert irtam le mindezt ilyen reszletesen, hogy nagyjabol kepet alkothassatok rola. Ezt vallalja a kivitelezo 3,5 millioert (brutto), plusz a pincet 850e-ert (plusz AFA). Azt mondja, hogy kulcsrakeszre kb. ugyanennyibe belefer, termeszetesen fugg mindenkinek az egyeni ohajaitol.

Padlofutes : well, az egyik szomszednak, csak a lenti szintre (tehat kb. 40 m2) igertek 500e forint korul, de mindenestol, a kazan is benne lenne. Gondolom a burkolat nem.

Padlofutes vs. radiator : termeszetesen megoldhato a vegyes futes, mi is ugy tervezzuk, hogy lent padlo, fent radiator. Ehhez azonban mindenkeppen szukseg van hocserelore, amely a lenti 40-50 es a fenti 80-90 fokot biztositja. Ja, es valoban azt hallottam en is, hogy a padlofutes a port lebegteti olyan 40-50 centi magasan, szoval allergiasoknak nem ajanlott. Mellesleg en is az vagyok, remelem azonban a por nem lesz gond, eddig "csak" viragpor volt a kedvencem.

Egyelore ennyi, udvicsek,

Tote

gersu Creative Commons License 1999.11.03 0 0 31
Mi egyszer megkíséreltünk házat építeni Szentendrén, kb. 1982-84 körül. Akkor én 8 éves körüli voltam. Kilencszázezer forinttal indultunk, és a végén félbe kellett hagyni, mert elfogyott a pénz. De álltak a falak, a tető. Kétmillióért adtuk el.
Egy biztos: építkezésbe nem kezenék, még ha nekem fizetnének, akkor sem.
aTom Creative Commons License 1998.06.23 0 0 30
Hááát...
Szóval megírtam előre a szöveget, majd bemásoltam az ablakba. És ez lett belöle...

Bocs
aTom

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!