Szeretettel várunk az Amway-el kapcsolatos kérdéseiddel, véleményeddel, de mielőtt leírnád azokat, kérjük, a bal oldalon található részletes kereső segítségével tájékozódj az adott témáról, hogy ne kerüljön újra és újra napirendre ugyanazon kérdés-válasz halmaz! Reklámozásra, tagtoborzásra a topic nem használható!
Köszönjük részvételedet!
Most mit tegyek, ha egyszer igy van? Akik csatlakoztak hozzam, nem tudom meddig fogjak csinalni, es mennyi forgalmat fognak csinalni, en viszont ennek fuggvenyeben kapom a penzemet. A termekforgalmazasbol szarmazo az egyetlen, ami biztos, es egyszeri jovedelem.
Amugy mit kellett volna cafolnom? A Bokros csomagot, vagy a "beremeles lesz a forgalmazoknal"-t? Mind a kettot mondtak, nincs mit cafolni rajta. Csak egeszen eddig azt mondogattad, hogy a N21 szurta el az egesz magyar uzletet, most meg a Bokros csomag? A kovetkezo akkor a fidesz vagy az mszp lesz. Amugy a Nutrilite forgalmazast (nem csak azt, mermilyen szemelyes marketingen keresztulmeno etrendkiegeszito es egyeb kozvetlen emberi elfogyasztasra szant termek nem bolti kiskereskedelmet) a fidesz allitotta le :)
"Azt, hogy mennyit keresek...igazából nem tudom megmondani, mert olyan munkát végzek, ami a későbbiekben is jövedelmez..."
Maszatolás, ködösítés, kertelés, rizsahegyek, túró.
Ilyen dumcsikkal volt tele a padlás már 7-8 éve is - mindig, amikor a jövedelmekre kérdeztek rá.
Szóval, nemigen változik a módszer.
Az általam leírtakat pedig meg sem próbáltad cáfolni...
köszek.
nem tudom mi zavarhat be... ez csak egy összehasonlító táblázat, nem? ha lenne annyi szorgalom bennem, akkor bemennék a Metroba és összeírnám az árakat. de hát nincs :-))) no nem baj, majd kerítek máshonnan!
köszek :-)
Beszeltem a szponzorommal, es azt mondta, hogy (te) bizz meg a felso vonaladban, biztosan van valakinek ilyen osszehasonlito tablazata. En ne kuldjem el, mert az bezavarhat nalad.
Szoval Max Schwarz es a szervezete valoszinuleg nem veletlenul lett olyan nagy es sikeres amekkora, biztosan tudnak segiteni ebben neked.
Teljesen megertem amit mondasz. Sokszor talalkoztam olyanokkal, akik eroszakosan kozelitettek meg az embert, mert nem tudnak kulonbseget teni a hatarozottsag es az eroszakossag kozott.
Nekem meg egyetelen egyszer nem mondtak, hogy eroszakos vagyok, es meg senki nem szakitotta meg velem a kapcsolatot azert, mert megmutattam neki az uzletet.
Azt, hogy mennyit keresek ezzel a bomba uzlettel, igazabol nem tudom megmondani, mert olyan munkat vegzek, ami a kesobbiekben is jovedelmez, akkor amikor mar nem vegzem azt.
Amugy pontosan annyit keresek, amennyi munkat vegzek. Ez azt jelenti, hogy egy-egy termeken kb. 30%-os arres van, igy egy 1000 forint beszerzesi aru termeken 300 forintot, egy 10000 forintoson 3000-et, ha ez kozmetikai termek akkor 35%-ot. Havonta vasarlokbol van 100 es 200 PE kozott a forgalom, igy kb. 9000-18000 kozott van az arresjovedelmem. A bonuszjovedelem valtozo, mivel a csoportom meg kicsi, logikus, hogy a bonuszjovedelmem sem tul nagy.
A tyuk volt elobb ez teljesen egyertelmu. Valoszinuleg valamikor elevenszulo lehetett, aztan a termeszet rajott, hogy egy olyan allatot aminek csore van megszulni nem idealis, mert felsertheti a puncit, jobb ha tojasbol szuletik a kiscsirke. Meg a kisdino meg a tobbiek.
Na, most meg a Bokros csomagra fogod az uzlet leepuleset? Dontsd el vegre kerlek :)
végigolvastam az összes hozzászólást és szvsz maximálisan egyetértek TELSTAR-ral, ami az Amway-es beszervezés magyarországi visszhangját illeti.
A termékekről én csak jót hallottam, viszont 2x próbáltak beszervezni, egyik se jöjjön elő, még rémálmomban sem :D
Az egyik faszi, heteken keresztül erőszakoskodott hiába adtam érthetően a tudtára, hogy hagyjon békén,csak nem tudott lezizzeni rólam. A végén kilátásba helyeztem neki egy qrva nagy verést, ha mégeccer hallok róla, azóta csönd van :DDD
Szval undorítóan erőszakosak, mint a piaci légy :/
csibra, mikor olvashatom itt a fórum hasábjain, hogy mennyi nyereséged volt ebből a bomba üzeltből?
Párszor már feltették neked ezt a konkrét kérdést, amire egy konkrét válasz dukálna, nem ez a politikai köntörfalazás. Hm?
Na, most melyik volt előbb, a tyúk vagy a tojás, vagy a tyúktojás?
Persze, hogy lezuhant a forgalmazók aktivitása, mert 95-ben és főleg 96-ban a Bokros-csomag miatt az életszínvonal is lezuhant az országban, és egyre nehezebben lehetett a termékeket értékesíteni. Mind kevesebb ember engedhette meg magának azt a luxust, hogy hónapokra előre bespejzoljon magának háztartási termékekből. Erről a cég persze nem vett tudomást, sőt, volt pofája évente 2-3 alkalommal is árat emelni. Amit persze a rendezvényeken elhumorkodtak ("megint béremelés lesz a forgalmazóknál, hihihi-hehehe...") Holott akkor már mindenki tudta, érezte, hogy milyen nehéz lett az értékesítés, és hogy a biznisz előbb vagy utóbb, de padlót fog. És lőn úgy. Csak a magasabb üzleti szintűek tudtak kitartani, mert az ő jövedelmük még így is elég magas volt a vészkorszak átvészeléséhez - bár valamilyen szinten mindenki megérezte a hullámvölgyet - a hálózatban alul levők azonban kénytelenek voltak beszüntetni a forgalmazást, és szép lassan elkezdett alulról bomladozni az egész.
Az már csak mazsola volt a tortán, hogy a magáról megfeledkezett Network21 éppen ebben a kétségbeejtően nehéz helyzetben lódította meg az üzlet rezsijét a heti kazettaprogramjával, egyre dráguló szemináriumaival, a videókkal, meg ki tudja még hányféle tarhálási mániájával...Az eredmény pedig ismert.
En igazabol nem tudom, hogy mivel jonnek a szcientologusok, de az biztos, hogy az eletben azok a dolgok tortennek meg az emberrel, amikkel foglalkozik (o vagy a tudatalattija).
Vagy te azt is vitatod, hogy letezik-e egyatalan tudatalatti?
Hat ha nincs amteled, akkor sehogy. Illetve megkerdezem a szponzoromat, hogy nagyonkeresztvonalnak oda lehet-e adni, es ha igen, elkuldom neked arra a cimre amit a forum regisztraciokor megadtal.
Egyebkent szerintem, az amtel nem zart N21-re, szoval lehet neked is amteled, legfeljebb nem lesz kivel komunikalni rajta :)
Akkor talan probald meg ertelmezni is azt, amit leirtam (humorerzekkel rendelkezok elonyben). Ki beszelt itt "nem mukodo"-rol meg "piramisjatek"-rol? En a "tudatalatti akcioban" meg "a fokusz akkor is mukodik, ha nem akarod" dumakat minositettem. (A szcientologusok is hasonloval jonnek, nemde?)
Elbeszeltunk egymas mellett. En a 160-as es a 161-es hozzaszolasra reagaltam azt amit (nemz meg neha a referenciakat is).
A fizetokepes kereslet nem zuhant le szerintem, a termekforgalmazok aktivitasa zuhant le. Mivel mindenki hasznal szappant, mosoport, fogkeremet stb. es jocskan vannak akik nem a legolcsobbat veszik a boltokban, mindazok akik megveszik a markas termekeket fizetokepes keresletet jelentenek a termekforgalmazok szamara. Leven, minden termek azonos vagy a markas termekeknel olcsobb savba esik mint a boltban kaphato hasonlo minosegu termekek (megegyszer nem a legolcsobb gagyival kell osszehasonlitani, de pl. az on.co.hu oldalon (nem jutsz be, ha nincs amteled) van egy osszehasonlitas, hogy a Metroban megvasarolt markas mososzerek es az SA8 mososzerek kozott beszerzesi es eladasi aron milyen osszefuggesek vannak, es egyedul a Gelzyme dragabb az egyik magyar markanal mind eladasi, mind beszerzesi aron, az osszes tobbinel olcsobb az SA8 meg ajanlott eladasi aron is, es akkor meg nem beszeltunk a kornyezetvedelemrol, a 100%-os megelegedettsegi garanciarol, es a tobbi olyan dologrol, amit csak az Amway termekei tudnak.
Szoval ma magyarorszagon fejenkent ugy 200-300 forint kozott van a forgalom (azaz ha csak Amway termeket hasznalnanak a fogyasztok az egesz magyar haztartasvegyipari piacon, akkor minden 3 ember venne 1 fogkremet, de fogkefet mar nem, es azzal mosna, takaritana, furodne, mosna a fogat stb). Miutan vannak joparan akik nem Amway termekeket hasznalnak meg van fizetokepes kereslet, csak nagyon keves (mondjuk 2000-3000 kozott van) azok szama ma Magyarorszagon akik alternativ termeket visznek a piacra, beszelnek emberekkel, stb.
Az e-buisniessrol csak annyit hogy a Vebso forgalma a magyar internetes termekforgalomnak a 20 %-at teszi ki, a masik tobb mint 300 aruhaz meg a maradek 80-at. Most akkor ki nyult le, es mit?
Mi az a Family cup? En ilyenre nem emlexem az elmult 8 evrol.
A termekforgalmazok nem csak kilepnek, hanem mint te is nem ujitanak meg. A ketto kozott arnyalatnyi a kulonbseg, de megis figyelembe kell venni. Es valoszinuleg nagyon keves olyan ember van mint te, aki honapokon keresztul keszult arra, hogy majd ne ujitson meg. A nagytobbseg egyszeruen elfelejtette, mivel nem hasznalta a termekeket.
Öcsisajt, én ilyet soha nem mondtam. Csak azt mertem pedzegetni, hogy a hülye N-21 szisztémájuk, meg a fizetőképes kereslet lezuhanása miatt fingott ki a biznisz az országban. Ahelyett, hogy ezt őszintén beismerték volna (ez szerintem még imponált is volna a tagságnak) mit csináltak?
- Elkezdték sikerré tupírozni az évről évre tetemesen halmozódó kudarcot,
- virágzó gyarapodássá hazudni a forgalmazók tömeges kilépését (kb. 30 ezer regisztrált tag van, a 8 évvel ezelőtti 70-80 ezerrel szemben)
- a forgalom átmeneti növekedése érdekében szemet hunytak a szomszédos országok lakói által fals magyar címeken folytatott illegális sefteléseknek,
- önjelölt üzletemberek és pszichológusok kezdték el magyarázni a bizonyítványt különféle rendezvényeken a tudatalatti meg az agytréning meg a fókuszálás szerepéről, kétségbeesett igyekezettel, hogy a szar üzleti helyzetről mindenki figyelmét megkíséreljék elterelni.
- egyik sikertelen próbálkozás követte a másikat (vásárlói klub, Amagram Plusz, Family cup, stb.)
- mindíg ment a nagy duma, hogy majd így az E-business, meg úgy az elektronikus kereskedelem...közben más cégek pedig szépen lenyúlták az elektronikus kereskedelem túlnyomó részét...
Megertem amit mondasz.
Csak az a baj, hogy a tudatalatti meg a fokusz akkor is mukodik, ha nem hiszel benne. Ilyen esetekben altalaban valami negatid megy be, igy negativ is jon ki belole, tehat az eletedbe.
A tudatalatti...meg a fókusz, stb...
Hagyjuk már ezeket a misztikus dolgokat meg az ezekhez kapcsolt agymosást!
Mindez csak annak elkendőzésére szolgál/t/, hogy gyengén ment az üzlet az országban.
1994-ben, mikor spiccen volt az Amway, semmi szükség nem volt az ilyen tudatalattis dumákra...Ez csak a figyelem elterelésére volt jó.
Olyan hogy 50 pont/ho nincs. Ez siman osszejon a 100 %-os hasznalobol meg a 10 vevobol.
A 7. pont a csapatjatekos: konzultal, felepit, nem keresztvonalaz.
Nem tudom mit csinaltatok a kulcsember program kereteben, de ha a kulcsember pontjainak gyakorolati megvalositasarol volt szo, es nem csak beszeltetek, hanem utana tettetek is valamit az ugy erdekeben, akkor az egy jo otlet. Ha a vezeto csak mondta, es utana nem csinaltatok semmit, az szamotokra tenyleg felesleges sot rossz volt, mert nem egyezett meg a tudatalattinak adott input a cselekvessel.
Ha nem is hallottál a kulcsember-programról, akkor ez a felsővonalunk részéről a Kész átverés show egyik epizódja lehetett...Mondom, 95-96-ban dívott. Eredménye: nulla a köbön, le is állították.
Nalunk nem volt kulcsember program, pedig en is Vagyi vonalon vagyok. Sot, nem is hallottam rola.
Akkor megegyszer: mi is az a kulcsember? Kivancsi lennek, hogy _szerinted_ mi az, csak, hogy tudjam, ugyanarrol beszelunk-e? Az a bizonyos 7 pont erdekelne.
Tőkét csökkentett az Amway Hungária
Tavaly decemberben 145 millió forinttal, 186 millió forintra csökkentette jegyzett tőkéjét a főként tisztítószerek forgalmazásával foglalkozó Amway Hungária Kft. A kérdéses összeg egy 1993-ban fel nem vett osztalék, amit most emelt ki a magyarországi cég tulajdonosa, az amerikai Amway Development Inc. A múlt évet 6,3 milliárd forintos árbevétel mellett 330 milliós nyereséggel záró Amway Hungária Kft. vezérigazgatója, Gárdos Péter idén 8,2 milliárdos forgalmat vár. A társaság internetes áruháza beváltotta a hozzá fűzött reményeket: az elmúlt 16 hónapban egymilliárd forintot meghaladó bevétel származott az elektronikus értékesítésből. Ez is szerepet játszott abban, hogy az 52 alkalmazottat foglalkoztató, 30 ezer termékforgalmazóval kapcsolatban álló társaság megszüntette a nyolc megyeszékhelyen található boltjait. (NG 1., 4. old.)
95-96-ban a N21-ben, tudtommal először csak a Vágyi-vonalon belül, aztán máshol is, indítottak minden csoporton belül kiscsopis összejöveteleket Kulcsmber-program néven. Ez abból állt, hogy össze kellett jönni este 7-kor v. 8-kor (munkában eltöltött nap után) és aztán éjjel 1-ig, 2-ig darálta az LC vagy ÜLC a kulcsember hét pontját, elölről hátulra, körbejárva, vesézve, "házi feladatokkal" megtűzdelve, stb. Ettől remélték a kulcsemberek számának növekedését. Mikor éjszaka végeztünk a programmal, utána két üzlettárs hazafurikázása ("szerencsére" mindkettő másik településen lakott), utána magamnak hazamenni kocsival, 70 km, hajnali hazaérés, utána kora reggel munkába indulni...na, pl ezek azok a dolgok, amikkel nagyon hamar teli lett a hócipőm!
"Kulcsember" pedig az a hét pontból álló dolog, aminek magyar elnevezését meghallva a WES-en Bob Andrews meglepetten felkiáltott: - Cool chamber?