Keresés

Részletes keresés

már megint én... Creative Commons License 2003.01.27 0 0 180
Már megint mellébeszélés :DDD
Ez feltétel?
Aki rossz politikusnak elmegy emvéjezni? :DDDD
Előzmény: csibra (175)
csibra Creative Commons License 2003.01.27 0 0 179
Most mit tegyek, ha egyszer igy van? Akik csatlakoztak hozzam, nem tudom meddig fogjak csinalni, es mennyi forgalmat fognak csinalni, en viszont ennek fuggvenyeben kapom a penzemet. A termekforgalmazasbol szarmazo az egyetlen, ami biztos, es egyszeri jovedelem.

Amugy mit kellett volna cafolnom? A Bokros csomagot, vagy a "beremeles lesz a forgalmazoknal"-t? Mind a kettot mondtak, nincs mit cafolni rajta. Csak egeszen eddig azt mondogattad, hogy a N21 szurta el az egesz magyar uzletet, most meg a Bokros csomag? A kovetkezo akkor a fidesz vagy az mszp lesz. Amugy a Nutrilite forgalmazast (nem csak azt, mermilyen szemelyes marketingen keresztulmeno etrendkiegeszito es egyeb kozvetlen emberi elfogyasztasra szant termek nem bolti kiskereskedelmet) a fidesz allitotta le :)

Előzmény: Törölt nick (178)
Törölt nick Creative Commons License 2003.01.24 0 0 178
"Azt, hogy mennyit keresek...igazából nem tudom megmondani, mert olyan munkát végzek, ami a későbbiekben is jövedelmez..."
Maszatolás, ködösítés, kertelés, rizsahegyek, túró.
Ilyen dumcsikkal volt tele a padlás már 7-8 éve is - mindig, amikor a jövedelmekre kérdeztek rá.
Szóval, nemigen változik a módszer.
Az általam leírtakat pedig meg sem próbáltad cáfolni...
Előzmény: csibra (175)
mfalcon76hu Creative Commons License 2003.01.23 0 0 177
köszek.
nem tudom mi zavarhat be... ez csak egy összehasonlító táblázat, nem? ha lenne annyi szorgalom bennem, akkor bemennék a Metroba és összeírnám az árakat. de hát nincs :-))) no nem baj, majd kerítek máshonnan!
köszek :-)
Előzmény: csibra (176)
csibra Creative Commons License 2003.01.23 0 0 176
Beszeltem a szponzorommal, es azt mondta, hogy (te) bizz meg a felso vonaladban, biztosan van valakinek ilyen osszehasonlito tablazata. En ne kuldjem el, mert az bezavarhat nalad.
Szoval Max Schwarz es a szervezete valoszinuleg nem veletlenul lett olyan nagy es sikeres amekkora, biztosan tudnak segiteni ebben neked.
Előzmény: mfalcon76hu (173)
csibra Creative Commons License 2003.01.23 0 0 175
Teljesen megertem amit mondasz. Sokszor talalkoztam olyanokkal, akik eroszakosan kozelitettek meg az embert, mert nem tudnak kulonbseget teni a hatarozottsag es az eroszakossag kozott.

Nekem meg egyetelen egyszer nem mondtak, hogy eroszakos vagyok, es meg senki nem szakitotta meg velem a kapcsolatot azert, mert megmutattam neki az uzletet.

Azt, hogy mennyit keresek ezzel a bomba uzlettel, igazabol nem tudom megmondani, mert olyan munkat vegzek, ami a kesobbiekben is jovedelmez, akkor amikor mar nem vegzem azt.
Amugy pontosan annyit keresek, amennyi munkat vegzek. Ez azt jelenti, hogy egy-egy termeken kb. 30%-os arres van, igy egy 1000 forint beszerzesi aru termeken 300 forintot, egy 10000 forintoson 3000-et, ha ez kozmetikai termek akkor 35%-ot. Havonta vasarlokbol van 100 es 200 PE kozott a forgalom, igy kb. 9000-18000 kozott van az arresjovedelmem. A bonuszjovedelem valtozo, mivel a csoportom meg kicsi, logikus, hogy a bonuszjovedelmem sem tul nagy.

Előzmény: már megint én... (171)
csibra Creative Commons License 2003.01.23 0 0 174
A tyuk volt elobb ez teljesen egyertelmu. Valoszinuleg valamikor elevenszulo lehetett, aztan a termeszet rajott, hogy egy olyan allatot aminek csore van megszulni nem idealis, mert felsertheti a puncit, jobb ha tojasbol szuletik a kiscsirke. Meg a kisdino meg a tobbiek.

Na, most meg a Bokros csomagra fogod az uzlet leepuleset? Dontsd el vegre kerlek :)

Előzmény: Törölt nick (170)
mfalcon76hu Creative Commons License 2003.01.22 0 0 173
bár az is egy megoldás lenne, hogy ha olyan formátumban van az értékelés, hogy csak azt küldöd el nekem. persze, ha megoldható...
Előzmény: csibra (168)
már megint én... Creative Commons License 2003.01.21 0 0 172
ps: az általánosító megjegyzéseim végéről lemarad az "akinek nem inge...." kezdetű és jólcsengő frázis. >:))))
Előzmény: már megint én... (171)
már megint én... Creative Commons License 2003.01.21 0 0 171
sziasztok,

végigolvastam az összes hozzászólást és szvsz maximálisan egyetértek TELSTAR-ral, ami az Amway-es beszervezés magyarországi visszhangját illeti.
A termékekről én csak jót hallottam, viszont 2x próbáltak beszervezni, egyik se jöjjön elő, még rémálmomban sem :D

Az egyik faszi, heteken keresztül erőszakoskodott hiába adtam érthetően a tudtára, hogy hagyjon békén,csak nem tudott lezizzeni rólam. A végén kilátásba helyeztem neki egy qrva nagy verést, ha mégeccer hallok róla, azóta csönd van :DDD

Szval undorítóan erőszakosak, mint a piaci légy :/

csibra, mikor olvashatom itt a fórum hasábjain, hogy mennyi nyereséged volt ebből a bomba üzeltből?

Párszor már feltették neked ezt a konkrét kérdést, amire egy konkrét válasz dukálna, nem ez a politikai köntörfalazás. Hm?

Törölt nick Creative Commons License 2003.01.21 0 0 170
Na, most melyik volt előbb, a tyúk vagy a tojás, vagy a tyúktojás?
Persze, hogy lezuhant a forgalmazók aktivitása, mert 95-ben és főleg 96-ban a Bokros-csomag miatt az életszínvonal is lezuhant az országban, és egyre nehezebben lehetett a termékeket értékesíteni. Mind kevesebb ember engedhette meg magának azt a luxust, hogy hónapokra előre bespejzoljon magának háztartási termékekből. Erről a cég persze nem vett tudomást, sőt, volt pofája évente 2-3 alkalommal is árat emelni. Amit persze a rendezvényeken elhumorkodtak ("megint béremelés lesz a forgalmazóknál, hihihi-hehehe...") Holott akkor már mindenki tudta, érezte, hogy milyen nehéz lett az értékesítés, és hogy a biznisz előbb vagy utóbb, de padlót fog. És lőn úgy. Csak a magasabb üzleti szintűek tudtak kitartani, mert az ő jövedelmük még így is elég magas volt a vészkorszak átvészeléséhez - bár valamilyen szinten mindenki megérezte a hullámvölgyet - a hálózatban alul levők azonban kénytelenek voltak beszüntetni a forgalmazást, és szép lassan elkezdett alulról bomladozni az egész.
Az már csak mazsola volt a tortán, hogy a magáról megfeledkezett Network21 éppen ebben a kétségbeejtően nehéz helyzetben lódította meg az üzlet rezsijét a heti kazettaprogramjával, egyre dráguló szemináriumaival, a videókkal, meg ki tudja még hányféle tarhálási mániájával...Az eredmény pedig ismert.
Előzmény: csibra (165)
csibra Creative Commons License 2003.01.21 0 0 169
En igazabol nem tudom, hogy mivel jonnek a szcientologusok, de az biztos, hogy az eletben azok a dolgok tortennek meg az emberrel, amikkel foglalkozik (o vagy a tudatalattija).
Vagy te azt is vitatod, hogy letezik-e egyatalan tudatalatti?
Előzmény: ghosty9 (167)
csibra Creative Commons License 2003.01.21 0 0 168
Hat ha nincs amteled, akkor sehogy. Illetve megkerdezem a szponzoromat, hogy nagyonkeresztvonalnak oda lehet-e adni, es ha igen, elkuldom neked arra a cimre amit a forum regisztraciokor megadtal.
Egyebkent szerintem, az amtel nem zart N21-re, szoval lehet neked is amteled, legfeljebb nem lesz kivel komunikalni rajta :)
Előzmény: mfalcon76hu (166)
ghosty9 Creative Commons License 2003.01.21 0 0 167
Akkor talan probald meg ertelmezni is azt, amit leirtam (humorerzekkel rendelkezok elonyben). Ki beszelt itt "nem mukodo"-rol meg "piramisjatek"-rol? En a "tudatalatti akcioban" meg "a fokusz akkor is mukodik, ha nem akarod" dumakat minositettem. (A szcientologusok is hasonloval jonnek, nemde?)
Előzmény: csibra (165)
mfalcon76hu Creative Commons License 2003.01.21 0 0 166
hogy lehet belesni abba az összehasonlításba, ha nincs Amtelem?
Előzmény: csibra (165)
csibra Creative Commons License 2003.01.20 0 0 165
Elbeszeltunk egymas mellett. En a 160-as es a 161-es hozzaszolasra reagaltam azt amit (nemz meg neha a referenciakat is).

A fizetokepes kereslet nem zuhant le szerintem, a termekforgalmazok aktivitasa zuhant le. Mivel mindenki hasznal szappant, mosoport, fogkeremet stb. es jocskan vannak akik nem a legolcsobbat veszik a boltokban, mindazok akik megveszik a markas termekeket fizetokepes keresletet jelentenek a termekforgalmazok szamara. Leven, minden termek azonos vagy a markas termekeknel olcsobb savba esik mint a boltban kaphato hasonlo minosegu termekek (megegyszer nem a legolcsobb gagyival kell osszehasonlitani, de pl. az on.co.hu oldalon (nem jutsz be, ha nincs amteled) van egy osszehasonlitas, hogy a Metroban megvasarolt markas mososzerek es az SA8 mososzerek kozott beszerzesi es eladasi aron milyen osszefuggesek vannak, es egyedul a Gelzyme dragabb az egyik magyar markanal mind eladasi, mind beszerzesi aron, az osszes tobbinel olcsobb az SA8 meg ajanlott eladasi aron is, es akkor meg nem beszeltunk a kornyezetvedelemrol, a 100%-os megelegedettsegi garanciarol, es a tobbi olyan dologrol, amit csak az Amway termekei tudnak.
Szoval ma magyarorszagon fejenkent ugy 200-300 forint kozott van a forgalom (azaz ha csak Amway termeket hasznalnanak a fogyasztok az egesz magyar haztartasvegyipari piacon, akkor minden 3 ember venne 1 fogkremet, de fogkefet mar nem, es azzal mosna, takaritana, furodne, mosna a fogat stb). Miutan vannak joparan akik nem Amway termekeket hasznalnak meg van fizetokepes kereslet, csak nagyon keves (mondjuk 2000-3000 kozott van) azok szama ma Magyarorszagon akik alternativ termeket visznek a piacra, beszelnek emberekkel, stb.
Az e-buisniessrol csak annyit hogy a Vebso forgalma a magyar internetes termekforgalomnak a 20 %-at teszi ki, a masik tobb mint 300 aruhaz meg a maradek 80-at. Most akkor ki nyult le, es mit?
Mi az a Family cup? En ilyenre nem emlexem az elmult 8 evrol.
A termekforgalmazok nem csak kilepnek, hanem mint te is nem ujitanak meg. A ketto kozott arnyalatnyi a kulonbseg, de megis figyelembe kell venni. Es valoszinuleg nagyon keves olyan ember van mint te, aki honapokon keresztul keszult arra, hogy majd ne ujitson meg. A nagytobbseg egyszeruen elfelejtette, mivel nem hasznalta a termekeket.

Előzmény: Törölt nick (164)
Törölt nick Creative Commons License 2003.01.18 0 0 164
Öcsisajt, én ilyet soha nem mondtam. Csak azt mertem pedzegetni, hogy a hülye N-21 szisztémájuk, meg a fizetőképes kereslet lezuhanása miatt fingott ki a biznisz az országban. Ahelyett, hogy ezt őszintén beismerték volna (ez szerintem még imponált is volna a tagságnak) mit csináltak?
- Elkezdték sikerré tupírozni az évről évre tetemesen halmozódó kudarcot,

- virágzó gyarapodássá hazudni a forgalmazók tömeges kilépését (kb. 30 ezer regisztrált tag van, a 8 évvel ezelőtti 70-80 ezerrel szemben)

- a forgalom átmeneti növekedése érdekében szemet hunytak a szomszédos országok lakói által fals magyar címeken folytatott illegális sefteléseknek,

- önjelölt üzletemberek és pszichológusok kezdték el magyarázni a bizonyítványt különféle rendezvényeken a tudatalatti meg az agytréning meg a fókuszálás szerepéről, kétségbeesett igyekezettel, hogy a szar üzleti helyzetről mindenki figyelmét megkíséreljék elterelni.

- egyik sikertelen próbálkozás követte a másikat (vásárlói klub, Amagram Plusz, Family cup, stb.)

- mindíg ment a nagy duma, hogy majd így az E-business, meg úgy az elektronikus kereskedelem...közben más cégek pedig szépen lenyúlták az elektronikus kereskedelem túlnyomó részét...

stb., stb...

Előzmény: csibra (162)
mfalcon76hu Creative Commons License 2003.01.16 0 0 163
Szegények :-))))
Előzmény: csibra (162)
csibra Creative Commons License 2003.01.15 0 0 162
Vannak emberek, akik sosem fognak megvaltozni, es 60 ev mulva a halalos agyukon is azt fogjak mondani, hogy az Amway egy nem mukodo piramisjatek :)
Előzmény: mfalcon76hu (161)
mfalcon76hu Creative Commons License 2003.01.15 0 0 161
Mér, kapcsolódnak? :-)
Előzmény: ghosty9 (160)
ghosty9 Creative Commons License 2003.01.15 0 0 160
Eddig azt hittem, az Amway meg a szcientologusok nem kapcsolodnak valami szorosan egymashoz...
Előzmény: csibra (159)
csibra Creative Commons License 2003.01.15 0 0 159
Megertem amit mondasz.
Csak az a baj, hogy a tudatalatti meg a fokusz akkor is mukodik, ha nem hiszel benne. Ilyen esetekben altalaban valami negatid megy be, igy negativ is jon ki belole, tehat az eletedbe.
Előzmény: Törölt nick (158)
Törölt nick Creative Commons License 2003.01.14 0 0 158
A tudatalatti...meg a fókusz, stb...
Hagyjuk már ezeket a misztikus dolgokat meg az ezekhez kapcsolt agymosást!
Mindez csak annak elkendőzésére szolgál/t/, hogy gyengén ment az üzlet az országban.
1994-ben, mikor spiccen volt az Amway, semmi szükség nem volt az ilyen tudatalattis dumákra...Ez csak a figyelem elterelésére volt jó.
Előzmény: csibra (157)
csibra Creative Commons License 2003.01.14 0 0 157
Olyan hogy 50 pont/ho nincs. Ez siman osszejon a 100 %-os hasznalobol meg a 10 vevobol.
A 7. pont a csapatjatekos: konzultal, felepit, nem keresztvonalaz.

Nem tudom mit csinaltatok a kulcsember program kereteben, de ha a kulcsember pontjainak gyakorolati megvalositasarol volt szo, es nem csak beszeltetek, hanem utana tettetek is valamit az ugy erdekeben, akkor az egy jo otlet. Ha a vezeto csak mondta, es utana nem csinaltatok semmit, az szamotokra tenyleg felesleges sot rossz volt, mert nem egyezett meg a tudatalattinak adott input a cselekvessel.

Előzmény: Törölt nick (156)
Törölt nick Creative Commons License 2003.01.13 0 0 156
8 MT/hó
100 %-os termékhaszn.
10 vevő
50 pont/hó
Ajánlott kazetták hallgatása
Ajánlott könyvek olvasása
Rendezvényeken részvétel

Ha nem is hallottál a kulcsember-programról, akkor ez a felsővonalunk részéről a Kész átverés show egyik epizódja lehetett...Mondom, 95-96-ban dívott. Eredménye: nulla a köbön, le is állították.

Előzmény: csibra (155)
csibra Creative Commons License 2003.01.13 0 0 155
Nalunk nem volt kulcsember program, pedig en is Vagyi vonalon vagyok. Sot, nem is hallottam rola.
Akkor megegyszer: mi is az a kulcsember? Kivancsi lennek, hogy _szerinted_ mi az, csak, hogy tudjam, ugyanarrol beszelunk-e? Az a bizonyos 7 pont erdekelne.
Előzmény: Törölt nick (153)
mfalcon76hu Creative Commons License 2003.01.13 0 0 154
Tőkét csökkentett az Amway Hungária
Tavaly decemberben 145 millió forinttal, 186 millió forintra csökkentette jegyzett tőkéjét a főként tisztítószerek forgalmazásával foglalkozó Amway Hungária Kft. A kérdéses összeg egy 1993-ban fel nem vett osztalék, amit most emelt ki a magyarországi cég tulajdonosa, az amerikai Amway Development Inc. A múlt évet 6,3 milliárd forintos árbevétel mellett 330 milliós nyereséggel záró Amway Hungária Kft. vezérigazgatója, Gárdos Péter idén 8,2 milliárdos forgalmat vár. A társaság internetes áruháza beváltotta a hozzá fűzött reményeket: az elmúlt 16 hónapban egymilliárd forintot meghaladó bevétel származott az elektronikus értékesítésből. Ez is szerepet játszott abban, hogy az 52 alkalmazottat foglalkoztató, 30 ezer termékforgalmazóval kapcsolatban álló társaság megszüntette a nyolc megyeszékhelyen található boltjait. (NG 1., 4. old.)
Törölt nick Creative Commons License 2003.01.11 0 0 153
95-96-ban a N21-ben, tudtommal először csak a Vágyi-vonalon belül, aztán máshol is, indítottak minden csoporton belül kiscsopis összejöveteleket Kulcsmber-program néven. Ez abból állt, hogy össze kellett jönni este 7-kor v. 8-kor (munkában eltöltött nap után) és aztán éjjel 1-ig, 2-ig darálta az LC vagy ÜLC a kulcsember hét pontját, elölről hátulra, körbejárva, vesézve, "házi feladatokkal" megtűzdelve, stb. Ettől remélték a kulcsemberek számának növekedését. Mikor éjszaka végeztünk a programmal, utána két üzlettárs hazafurikázása ("szerencsére" mindkettő másik településen lakott), utána magamnak hazamenni kocsival, 70 km, hajnali hazaérés, utána kora reggel munkába indulni...na, pl ezek azok a dolgok, amikkel nagyon hamar teli lett a hócipőm!
"Kulcsember" pedig az a hét pontból álló dolog, aminek magyar elnevezését meghallva a WES-en Bob Andrews meglepetten felkiáltott: - Cool chamber?
Előzmény: csibra (152)
csibra Creative Commons License 2003.01.09 0 0 152
OK. Mondjad mi az a Kulcsember, csak, hogy tudjam ugyanarrol beszelunk-e, vagy csak hallottal valamit, amit most bedobsz.
Előzmény: Törölt nick (151)
Törölt nick Creative Commons License 2003.01.08 0 0 151
Az itthon maradottakat pedig etették olyan baromságokkal, mint "Kulcsember-program..." stb.
Előzmény: csibra (150)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!