Fizimiska! Látod, vendéglő-ügyileg nagyon egyezik az ízlésünk! :) A "Van kedved beszélgetni?" topicban most javasoltam ugyanezeket :))))) Abszolút rulezzzz mindegyik nálam!
Várkerületen ott a Bibliofil (Pannóniával szemben).
Bünker János Rajnárd közön is van egy Cédrus-könyvesbolt (Evangélkus Templom mellett).
Katolikus Könyvesbolt (Móricz Zsigmond utca)
Én 97-ben még odajártam, talán ismerem is. Szólj ha beugrik a neve! Ezek szerint 98-ban kellett érettségiznie, megnéztem az Évkönyvben az azévi tablókat, nem találtam szőke, szemüveges lányt.
Berzsenyi Dániel gimnáziumban vótak régen illyen versenyek tartva, de az még régebben volt.
Most Evangélikus Gimnázium-nak hívják, passz.
Próbáld itt, hátha vannak régi tablóképek:
http://www.bdeg.sopron.hu/
Hajrá! :-)))
Sziasztok. Most bukkantam ratok, hat eloszor is elmondanam, hogy eddig sajnos csak 2x voltam Sopronban, de imadom a varost, es amint tehetem meg elmegyek.
Es most bocs, kicsit OFF leszek, de lenne egy kerdesem. Hogy lehetne megtalalni valakit (egy lanyt), akirol annyit tudok, hogy 1997-ben juniusban 17 eves volt, szokes (szalmaszinu) haja van, szemuveget viselt akkoriban, es felugyelt valami fizika verseny gyakorlati probajan (Vermes Miklos emlekverseny). Arra mr nem emlexem, hogy hivtak a gimnaziumot, ahol megtartottak, mindenesetre az erzsebet utcaban voltunk elszallasolva, es onnan 3 percre volt(ahogy kilepunk az epuletbol jobbra, aztan a sarkon megint jobbra, es ot jobb oldalt, valahol a posta utan volt az iskola). Szoval erdekelne, hogy van a lany, hat szivesen fogadnek minden segitseget. Sajnos a lany neve itt van a nyelvemen, de nem akar kijonni, de ha eszembe jut megirom. Mindenesetre egy csendes lanyrol van szo...
Na ennyi az OFFübol, es ha valaki tud segiteni valamit (bar ennyibol azt hiszem keptelenseg meg egy ilyen kis varosban is..:(), kerem irja meg, es meg megprobalok irni valami infot...
ja, es BUEK...
az egyetemi klubban is szoktak regen bulikat csinalni. azt meg talan jobb is mint a hangar.
viszont ott nincs fix cucc. bar a hangaros cucc eleg szarul szol.
meg a szinhazat is meg lehet probalni ha ez tenyleg progfest es nem metal fesztival.
Az egyetemi sportcsarnokot nem javaslom, a Hangár hangulatos hely, de kicsi és szutyok, szóval egy progfesthez éppen megfelel:) A Sportcentrumot komolyabb fesztiválokhoz, sok fellépővel, külföldi sztárokkal már talán ki lehet hozni nullszaldóra... de szerintem a Hangárnak van némi reális alapja.
Mikor akarjátok megrendezni?
Ha fedett helyen gondolkoztok, akkor ezek.
1. Hangár Music Garden
2. Soproni Sportcentrum (a VOLT fesztivál is itt volt)
3. Egyetemi Sportcsarnok
szeretném megkérdezni tőletek Soproniaktól, hogy véleményetek szerint melyik szórakozóhely lenne legalkalmasabb egy igazi keményzenei fesztivál megrendezésére?
Hámondjuk a Fő téren volt. Azon kívül pedig nem túl szerencsés egy 3X akkora várossal összehasonlítani Sopront. Más a város kultúrája, hagyománya, satöbbi.
Az általad leírtakkal talán a Stadion Üzletházban lehetett találkozni, régebben. Bár ott sem inkább az osztrákokra, hanem a pénzre mentek, ez hamar bebizonyosodott...:)
Az aranyláncos, nyilvános helyen teli pofával nemzeti frázisokat üvöltöző megzakkant agyú seftes sztereotípiát nekem nem sikerült kialakítanom a soproniakról, valószínűleg igen kevés ilyet láttam.
Nekem a józanul gondolkodók többségéről van tudomásom, akik annal ellenére, hogy a fidesz politikájához állnak ugyan közel - lásd ogy. választás -, mégis a szoci jelöltet választották meg polgármesternek, mert róla tudták, hogy értelmes.
Ez itt nem egy pártpolitikai rendezvény, Sopronban sincs több vagy kevesebb idióta, mint bárhol máshol. Óva intelek az általánosítástól, nagyon sok hiba forrása.
Amúgy, a vendéglátásbeli tapasztalataid miatt részvétem.
Én gyakran megyek Sopronba, de mostanában nem tapasztaltam a nemzetiségemből eredeztethető hátrányos megkülönböztetésemet. Ez inkább régebben volt jellemző. Irtó peches lehetsz.
Vagy pedig nem lehetsz túl bizalomgerjesztő, ha ennyire beleszaladsz mindig a sárba. Pl.
ápolatlan vendéget én sem szívesen közelítenék meg adott esetben. :-)
Bár már írtam lejjebb egy példát, tessék itt egy csokor, konkrétabban : (azért pontos idöpontot ne kívánjatok!)
- Várkerület,az egyébként kitünö John Bull-vendéglö : öt kiló arannyal megrakott nemzetes asszony tele pofával (nem tudom másként nevezni)útszéli (kocsmai) hangon, fennhangon!!! ismételgeti a már százszor hallott fideszes frázisokat az MSZP választási gyözelméröl, "koszos cigányokat fizettek meg, pesti prolikat itattak le", egy óra múlva a nagy magyar anya pocsék németséggel imádkozik rá egy szerb vendégmunkásra egy ócska rongyot a Várkerületen.
- fodrász,szintén a Várkerületen (életemben elöször és utoljára voltam Sopronban fodrásznál)
bejelentésre után pontosan érkezem, mégis háromnegyed órát váratnak, mert egy burgenlandi parasztasszony kétórás késés után mégis beesik, és természetesen ö fontosabb!
- Tercia étterem : a pincér az asztalunknál a rendelést veszi fel, eközben beállít egy kisebb osztrák társaság (mondanom se kell, ezek sem az IBM bécsi vezérigazgatóságánál dolgoznak).
A pincér egyszerüen otthagy!!! minket (a rendelésfelvétel közben) majd úgy öt perc múlva visszajön azzal a kedves szöveggel, hogy "hol is hagytuk abba?" Természetesen közöltük vele, hogy itt haggyuk abba. Vállrándítás, és már nem is foglalkozott velünk, nem is köszöntek.
Elég ennyi példa?
vagy részletezzem még, hogy próbálták elöttem a Mekiben francia kollégámat átvágni (csúnyán!), hogy fagyott az (álszent) mosoly a pénzváltó képére, amikor kiderült, hogy csak aprót szeretnénk a parkoláshoz?
ha nagyon érdekel, frissen végzett jogász vagyok, egy bankban dolgozom, igaz nem Magyarországon.
Egyáltalán nem érzem magam világbajnoknak, és beképzeltnek sem tartom magam.
Olyan nagy baloldali sem vagyok, ha nem "esett" volna meg ez az undorító négy Fidesz-év, elképzelhetö hogy jobbra szavaztam volna, most viszont, és az elmúlt években a baloldalt tartom a higgadt politika követöjének,szerintem most erre van szüksége Magyarországnak, és nem az emberekkel koronásdit, terrorosdit,nemzetiskedöset, és egyéb szavazóhülyítö játékokat játszó, hatalom és pénzéhes fiatal jogászokra.
Ennyit a politikáról, ha már rákérdeztél, ez a topic végül is nem erröl szól.
Ne hidd, hogy utálom a soproniakat, édesanyám és családja a megyéböl származik, bár én már Budapesten nöttem fel.Rengeteget jártam már a városban, amire a beszólásaimmal rá akartam mutatni, az az, hogy szerintem a város lakóinak egyrésze az utóbbi években megváltozott.
És ebben a negatív változási folyamatban (én) a Fidesz,Miép és egyéb álmagyar szervezetek kitünö pr-jének eredményét látom.
és ne haragudj, ha undorítónak és gerinctelennek tartom az egyik oldalon kokárdásan magyarkodni, a másik oldalon pedig a sógorok hátsófelét fényesíteni, a magyart meg kinézni az étteremböl,cipöboltból,fodrásztól...
Ezek a jelenségek Sopronban nem egyediek, ha ezt vitatod, akkor sajnos meg kell hogy kérdöjelezzem az objektívitásodat.
Talán ennyit szerettem volna még utoljára, sajnálom, hogy ezt a topicot a helyiek öndícsöitésének szántátok, és nem türtök semmilyen kritikát.
de menthon !
A két komplexus keverése némileg összekeveredett, de ebben volt tudatosság is, ugyanis hozzászólásaidból ezt a keveredést vélem kivenni (azon kívül, hogy elég keményen balos vagy). Mindenesetre a nagyonszoclib hozzáállásod ellenére összeegyeztethetetlennek tartom, hogy egy város lakóit kapásból ilyen negatívan értékeled. Hát ezt tanultad az "internacionalista-nagyoneurópai" ügynök-miniszterelnöködtöl ?
Köszönöm, az én anyagi helyzetem rendezett, talán részben ebböl is árad egyfajta nyugalom, talán ezért is nem fikázódni járok a netre. Čn vettem a fáradtságot, és elolvastam az eddigi hozzászólásaidat (nem volt túl megeröltetö), gondolom, Neked erre nem volt türelmed vagy idöd.
Ěgy nem is tudtál rólam kialakítani egy képet.
Mivel foglalkozol te valójában, hogy ekkora világbajnoknak érzed magad ?
Kívánok minden soproninak békét, egészséget és jólétet !