Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
Magyarország honvédelme és biztonsága EU, NATO, és világviszonylatban.
Minden, ami a MH helyzetét befolyásolta a közelmúltban, befolyásolja a jelenben, és befolyásolhatja a jövőben.
Aktív és inaktív katonák, rendvédelmiek, és a honvédelem iránt elkötelezett civilek klubja.
".... Egyébként Kovács „szakértő” úr az interjú elejétől a végéig felületességét, hozzá nem értését, politikai elkötelezettségét és ezzel összefüggő rosszindulatát bizonyítja. A tényeket, az adatokat nem veszi figyelembe, nem ismeri vagy meghamisítja. Egyetlen politikai cél vezérli: hogy minél rosszabb színben tüntesse fel a kormányt és a honvédséget. Ha egy nyugalmazott katona beszáll a pártpolitikai küzdelembe, legalább arra figyelhetne, hogy a hadsereget ne rángassa bele, a volt bajtársait ne ócsárolja, főleg ne minden alap nélkül. ..."
"...Szerinte Gyurcsány–Vadai tizenhét tartalékosa többet ért, mint a mostani kilencezer. És közben „Horthy-nosztalgiának” nevezi a két világháború magyar katonai hőseiről és polgári áldozatairól való megemlékezéseket. Igazi kommunista-gyurcsányi tempó. Véleményünk szerint a nemzeti emlékezet a honvéd hősök és az ártatlan áldozatok sírjánál kezdődik. Gyermekeink elé őket, a hazájukért életüket áldozókat kell példaként állítani. Büszkék lehetünk arra, hogy a kormány a Hadtörténeti Intézet és Múzeum szakmai iránymutatása alapján kétmilliárd forinttal támogatta a Magyarországon fellelhető első világháborús hadisírok rendbehozatalát. .."
Ami igazán nevetséges, az pedig az, hogy még egy a toborzás lehetőségeinek javítása kapcsán is képes vagy itt források és tényszerű adatok nélkül hazudozva uszítani a honvédség és a vezetése ellen, holott a már ma is durván növekvő munkanélküliség kapcsán észszerű alternatíva és Magyarország helyzetét is javítja ha nem munkanélküliként, vagy közmunkásként tengődik bárki, hanem a hazáját szolgálja.
Minden ilyen lehetőséget üdvözölni és támogatni kellene, nem pedig fikázni.
Én pont azért raktam be a linket, hogy bemutassam, a valódi igényekhez képest nevetséges a toborzási teljesítmény, esély sincs arra, hogy a 7-8 ezer fős békehiányt leküzdjük az aktív komponensben, vagy hogy kiképzett, valóban bevethető tartalékosaink legyenek.
Semmi különös, csak megkezdődött a munkanélküliség előli menekülés. Volt már ilyen többször az elmúlt 15 évben. Amikor majd végetér a nagy valószínűséggel bekövetkező gazdasági válság, akkor ők is le fognak szerelni.
Nyilvan egy stealth repülö "lathatosaga" a latasi szögenek függvenye is.
Különben, szerintem nem kell annyira heroizalni azt a "veletlenszerü" esemenyeket. A koszovoi haboruban elveszett tovabbi vagy 20 különbnözö repülö is. A haboru nyilvan tele van kiszamithatatlan esemenyekkel. Az F-117 eseteben pedig iranyitasi "gondok"-at is beismertek. Pl. nem azon az utvonalon kellett volna visszahozni ...
Vagy a II. vh. utan elöször repültek nemet harcigepek. Az ECR Tornadok. Miközben ~420 HARM raketat inditottak ... a hajuk szala se görbült ... pedig a Tornado nem stealth vadaszgep ...
Az F-117-böl (ugy tudom) ~100 db keszült ... abbol a kezdeti fazisban elveszett 6 ... mindössze 1 db harci cselekmenyben. Ennyi (sajnos) belefer ...
Nomeg azota elröppent ket evtized ... ilyen jellegü "esemenyek" ma teljesen maskeppen zajlananak ...
Nem vagyok egy radaros típus. Én, mint térinformatikus, ki tudtam számolni, hogy
föld görbülete miatt a „sikvidéki” radar 100 km-en a 870 méternél, 200 km-en a 3 km-nél, 300 km-en a 7km-nél alacsonyabban repülő eszközöket nem látja, ezt próbáltam terjeszteni a hirtelen lapos föld hívővé vált Fidesz fun tüntetésvégrehajtók közt teljesen eredménytelenül. Most is csak az izgat, hogy elképzelhető egy új légvédelmi rakéta rendszer a jelenlegi légtérfelügyeleti elemekkel(Bánkút, Békéscsaba, Medina, Juta, Kup /Nagyalásony/), vagy csökkenti az egész rendszer hatékonyságát a mecseki radar hiánya
A szórt frekvenciájú jel 10MHz körül a legerősebb.
Az irány mindkettőnél É-K.
Nagyobb pontossággal nem tudtam bemérni, hogy É-ÉK vagy K-ÉK. Minden esetre a loop-ot 30°-kal Kelet ill. Nyugat felé fordítva némiképp gyengülnek a jelek.
A használt technika egy Drake SSR-1 kommunikációs vevő és egy 80cm átmérőjű mágneses hurokantenna. Az irányérzékenységét attól kapta - végre módomban állt kísérletezni -, hogy az antenna alá kb. 10nm dróthálót, az antenna mögé 2m-rel egy 2nm-es vaslemez táblát tettem és az egészet együtt forgattam "facsapágyon".