Keresés

Részletes keresés

csibra Creative Commons License 2003.04.30 0 0 245
Kedves Györgyi,

> De most ugy tunik nekem, hogy az Amway ezzel a "kornyezetbarat" jelszoval akarja eladni a termekeit
Ezt nem tudom honnan vetted... Ez az egyik előnye/tulajdonsága az Amway termékeknek.

> Minden mososzer igy mukodik, nem? A mososzer lekoti a zsirmolekulakat
Nagy tévedés. És itt írod a magyarázatot is :) Nem a legtöbb tisztító/mosó/mosogató szer eltávolítja a zsírt, de a molekulát egészben hagyja. Így ha a tisztítóanyag kifárad (pl. mire a mosogató szélére ér :) a zsírmolekula elszabadul, és rátapad az útjába eső dolgokra. A DishDrops ellenben felbontja a molekulát, és így az már nem zsír többé.

> De mihez kepest takaritasz meg 60-80000 Ft-ot?
Hasonló minőségű boltban kapható termékekzez képest.

> Plane, ha az Amway termekek ilyen dragak? Korabban azt irtad, hogy az Amway termekek ara kb. ugyanannyi, mint mas termekek ara. (Mert azt irtad, hogy igaz, hogy dragabbak, de ezek koncentratumok)
1. Milyen drágák?
2. Ha egy Amway termékforgalmazótól az ajánlott eladási áron venném (ahogy néhány vásárlóm tőlem veszi) akkor kerülne ugyanannyiba mint a bolti termékek. Viszont én az Amwaytől veszem közvetlenül megtakarítva a kiskereskedelmi árrést. Ezzel takarítok meg évi 60000-80000 forintot. Minden háztartásvegyipai terméket innen veszünk (mosogató, mosó szerek, fogkrém, tusfürdő, szappan, borotvahab cipőfényező stb.)

> Tudtommal, a kozmetikumok csak artanak a bornek (puder, festekek, stb.) Esetleg az arctisztito erhet valamit. De nem hiszem, hogy az Amway arctisztito ennyivel jobb

A kozmetikumoknak 3 fajtája van:
1. Tisztító (tisztító zselék, tonikok, krémek, egyéb arc és bőrápolók)
2. Háttér (púder, alapozó)
3. Dekor (rúzs, szemhéjtus, szempillafesték stb).
Amúgy van egy alapelv: ne akarj olyanról beszélni amit nem ismersz. Magad mondtad, hogy nem használsz kozmetikumokat. Rendben van, de akkor véleményt se mondj róluk...

> Gondolod, hogy az Amway vitaminok nem mestersegesek? Azt nem mondd, hogy termeszetes, mert a fan nem terem Amway vitamin
Képzeld el pont ezt mondom: Acerola cseresznyét (8* nagyobb a C vitamin tartalma mint a narancsnak) az Amway (leányvállalata a Nutrilite) megtermeli a saját földjén (amit úgy vesznek meg, hogy megvizsgálják volt-e rajta valaha műtrágya, egyéb mesterséges vagy káros anyag, és ha volt keresnek másikat) leszedik, kivonják belőle a vizet (valami vákuumszárítási eljárással), és a leszedés után legkésőbb 2 órával tabletta készül belőle. Tehát tulajdonképpen a fán terem az Amway vitamin. Amit patikában C vitaminnak árulnak az kizárólag C vitamin, amit laboratóriumban kőolaj származékokból állítanak elő. Ezen a sárgolyón (amit Földnek is nevezünk) nincs mégegy olyan cég mint a Nutrilite.

Előzmény: Gyorgyi (235)
Gyorgyi Creative Commons License 2003.04.30 0 0 244
Kedves Rogya gazdija!

Egyelore nem gyoztetek meg, hogy az Amway jobb.

Tudtommal, ha forgalmazo vagyok (30% diszkont), akkor nem fogjak hazhoz hozni az Amway termekeket. Vagy akkor is? Egyebkent, a hazhoz hozatalnak is megvan az a hatranya, hogy bizonyos idoszakban otthon kell lenned. (pl. utalom, amikor a kabel tv-sek azt mondtak, hogy legyek otthon 12-6-ig).

Nem megyek orommel nagybevasarolni, de senki sem fogja nekem hazhoz hozni a hust, salatat, gyumolcsoket, pelenkat, kavet, mososzert, sajtot, stb. Es nem garantalja, hogy az elelmiszerek a legfrissebbek (husok, salata, stb.)

Ezzel szemben egy internetes rendelésnél leülök a gép elé, rákattintok a kiválasztott termékekre, elküldöm.
Te a romlando arut is igy veszed meg (hus, felvagottak, salatak)? En a boltban mindig valogatok, amig a legszebbet, legfrissebbet megtalalom. (Csomagolt salatanal nem mindegy, hogy milyen friss. Ha friss, 1 hetig eltart, ha nem friss, max 1 napig).

2 napon belül kopognak az ajtómon és máris itt a termék.
Ennek meg pont nem orulnek, kulonosen Mo-n. Ui. a hazhoz vagyok kotve. Ha pedig nem lennek otthon, nem nagyon orulnek, hogy ott hagynak a lakas/haz elott.

nem hinném, h te lennél ez elsö és egyetlen, aki gondol a környezetre és visszafogja magát a szemetelésben.
Az Amway nem csinal kevesebb szemetet. Ugyanugy eldobod a dobozokat, flakonokat, stb. Ha az Amway tenyleg adna a kornyezetre, akkor fogkremet sem gyartana. (az is folosleges. megfelelo taplalkozassal + almaval + sima sutoporral meg lehet oldani a fogtisztitast).

De ha mégis nekünk (Amwayt elismeröknek) lenne igazunk, akkor ugye ezt te is el fogod ismerni?
Termeszetesen elismerem. De ehhez be kell bizonyitototok, hogy az Amway termekei jobbak, olcsobbak, egyszeru a beszerzes. Eddig egyiket sem sikerult.
(MInt mondtam, ha mar ugyis elmegyek nagybevasarolni, akkor mar az az 1 mosoport es oblitot is bedobhatom. Sokszor nem is kell kulon beinditani az autot, mert van ugy, hogy ugyba esik a bolt)

Előzmény: rogya gazdija (241)
LeifEriksson Creative Commons License 2003.04.30 0 0 243
A környezetvédelemről:
most akkor hogy jön ide a szemetelés?
Azért környezetvédő az emvéj mert nincs belőle szemét?
Utolsó emlékeim szerint amikor pár éve találkoztam a mosószereikkel, akkor műanyagflakonban voltak.
Vagy talán ez mára megváltozott?
Előzmény: rogya gazdija (241)
LeifEriksson Creative Commons License 2003.04.30 0 0 242
Amúgy, ami 40 éve müködik, az nem lehet rossz, söt

Pazar logika!

Tehát jók az olajfinomítók, a dohánygyártók, ésatöbbi ésatöbbi....

Hát érdemes lenne meggondolni mielőtt ilyet mondasz...

nem akarok politizálni, de sok diktatúra is régebb óta működik mint 40 év....

na hagyjuk

Előzmény: rogya gazdija (241)
rogya gazdija Creative Commons License 2003.04.30 0 0 241
Nem is írtad Györgyike, h mire jutottál a kutatásodban, h valóban kapott-e az Amway kitüntetést az ENSZ-töl...
Gondolom, ha azt írtuk volna, hogy a Goodyear kapott kitüntetést, azt gondolkodás nélkül elhiszed... De ha már az Amway is kap, ott már lehet baki... mert hát a véleményed szerint az Amway az csak rossz lehet és becsapnak stb. De ha mégis nekünk (Amwayt elismeröknek) lenne igazunk, akkor ugye ezt te is el fogod ismerni?
Amúgy, ami 40 éve müködik, az nem lehet rossz, söt... nem csak hogy müködik, hanem folyamatosan fejlödik...

Aztán gondolj bele abba is, h ha a mosogatószeren spórolsz 2,2 dolcsit, a mosóporon megint, a hypon ismét... ha ezt mind összeadod, lehet h jelentös lenne az összeg, nem beszélve arról, h házhoz hozzák ki Neked... De te biztos szivesen jársz nagybevásárolni és szívesen tapogatod és szagolod meg minden alkalommal a szappant és a mosóport, amit veszel. Örömmel tölt el a bevásárlókocsit tologatni, venni egy csomó dolgot, amit nem terveztél be, aztán beállni a sorba. Felemelö érzés lehet bepakolni a csomó cuccot a kocsidba, hazafuvarozni, aztán ott kipakolni. Ezzel szemben egy internetes rendelésnél leülök a gép elé, rákattintok a kiválasztott termékekre, elküldöm. 2 napon belül kopognak az ajtómon és máris itt a termék. Szerintem mégiscsak ez a kényelmesebb megoldása beszerezni a hétköznapi dolgokat.

Ami pedig a környezetvédelmet illeti, nemrég hallottam egy érdekes idézetet a tévében, és úgy gondolom érdemes lenne megosztani Veled is:

" a Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön "

Az igaz, hogy egy fecske nem csinál nyarat, de azt gondolo te is tudod, h sok lúd disznót gyöz... és nem hinném, h te lennél ez elsö és egyetlen, aki gondol a környezetre és visszafogja magát a szemetelésben. Ha nem is magad miatt, akkor a gyereke(i)d miatt...

Előzmény: Gyorgyi (240)
Gyorgyi Creative Commons License 2003.04.29 0 0 240
Kedves Csibra!

Nem ertem, hogy a vevot miert kellene, hogy erdekelje, hogy a forgalmazonak penzt hoz az, ha o Amway fogkremet vasarol. Jobban gondolj bele, hogy milyen hulyeseget irtal ezzel.

Nekem a baking soda nagyon bevalt. CSak olyan fogkremet veszek, amiben az van. Az LS928-as nevu suroloanyag mitol lenne termeszetesebb, mint a baking soda? (egyebkent, a baking soda egyetlen funkcioja sokaig az volt, hogy sutottek vele).

Teljesen biztos vagyok benne, hogy az unokaimat nem az fogja megmenteni a szemetben valo fuldoklastol, hogy en Amway termekeket hasznalok.

Aki ennyire kornyezetbarat, az ne hasznaljon autot (szennyezi a levegot), buszt, ne hasznaljon sampont (nagyanyaink hamuval mostak a hajukat), rendeljen kannas tejet (a zacsko, doboz is a szemetre kerul), es meg sorolhatnam. Az lenne a legjobb, ha egy farmra koltoznel, ahol minden termeszetes, sajat magad termeszted a zoldseget-gyumolcsot, es ahol nem szemetelsz.

Es ha mar itt tartunk: a kornyezetbarat gondolatmenettel el lehet odaig jutni, hogy fogkremre egyaltalan nincs szukseg. Regen sem hasznaltak, megis megvoltak. Ha meg azt mondod, hogy azert, mert akkor mast ettek, akkor az a valaszom, hogy egyuk mi is azt, csak termeszetes eteleket (semmi cukor, edesitett udito, stb.) Az alma kivaloan tisztit.

Nem muszéj hypo-val fehéríteni. All Fabric Bleach :) oxigénnel fehérít. Jobban mint a hypo és nem teszi tönkre a ruha anyagot.
Bleach = hypo.
Oke, az All Fabric Bleach oxigennel feherit. A hypo tudtommal klorral. Az oxigen mennyivel jobb, mint a klor? Egyebkent, azert hasznalnak klort, mert ennek van feherito es fertetlenito hatasa. (uszomedencekbe is klort raknak) Probalj meg oxigennel fertotleniteni.

A mi mosogatószerünk (Dish Drops) eladási áron 2300 forint az 10 USD (beszerzési áron 1800=7.82USD) amerikában szintén 10 USD a dish drops ára. 1 liter több min 1 évig elég
Nekem kb. 10 dollar a mosogatoszer egy evben. Ha Amway-t hasznalok, akkor sporolok 2 dollar 20 centet egy evben, akkor, ha forgalmazo vagyok. Tenyleg megeri, meg a hulyenek is.

Előzmény: csibra (237)
csibra Creative Commons License 2003.04.28 0 0 238
> Amugy, nem erem, mibol, hiszen azt irtad, hogy az Amway nem olcsobb

Nem olcsóbb a vevőnek, aki a termékforgalmazótól megveszi... Én a cégtől veszem.

A Mari néni és a Jancsi bácsi értéket kap a pénzéért...

> VAgy szerinted az a par milliomos adja a sajat penzebol, akik ebbol a dologbol meggazdagodtak?

Szinte biztos, hogy a saját pénzéből, illetve abból a pénzből amit a befektetései kamatoznak.

Előzmény: Gyorgyi (236)
csibra Creative Commons License 2003.04.28 0 0 237
> A Glister fogkrem pedig kinek hoz uzletet (penzt)? Nyilvan a gyartoknak, forgalmazoknak

Logikus. Kinek másnak hozna pénzt? Én egy forgalmazó vagyok. :)

> Amugy, a fogkrem lenyege az, hogy baking soda (sutopor legyen benne), mert ezt tisztit.

:) Suroloanyag. Az tisztit. A Glisterben LS928 (a szám nem biztos) nevű súrolóanyag van, egyedi más fogkrémben nem találsz ilyet. Lencse alaku a szemcse, hogy kevésb ártson a fogzománcnak.

> De a Pursue-nak van-e olyan hatasa, mint a hypo-nak.

Van. Saját tapasztalat :)

> Megmondom oszinten, hogy a kornyezetbaratsag addig a pontig erdekel, amig kenyelmes nekem.

Ez nagyon szép és jó, csak a gyereked meg az unokáid fognak belefulladni a szemétbe...

> de szeretem, ha a fehernemuk hofeherek

Nem muszéj hypo-val fehéríteni. All Fabric Bleach :) oxigénnel fehérít. Jobban mint a hypo és nem teszi tönkre a ruha anyagot.

> A mososzert osszekeverted a mosogatoszerrel. En a mosogatoszerre irtam, hogy kb. evi 10 dollar

Igaz, félreolvastam. A mi mosogatószerünk (Dish Drops) eladási áron 2300 forint az 10 USD (beszerzési áron 1800=7.82USD) amerikában szintén 10 USD a dish drops ára. 1 liter több min 1 évig elég.

Előzmény: Gyorgyi (234)
Gyorgyi Creative Commons License 2003.04.28 0 0 236
Kedves Csibra!

Még ha sosem keresnék egyetlen petákot sem (ez már nem igaz, hiszen van rendszeres bónuszjövedelmem, és kisker forgalmam) akkor is jól járnék az Amway termékek használatával és az ebből eredő megtakarítással. Azaz sosem hinném azt, hogy átvertek...

Lehet, hogy te elotte nagyon sokat koltottel mosoporokra, kozmetikumokra. ES ez most neked nagy sporolas. (Amugy, nem erem, mibol, hiszen azt irtad, hogy az Amway nem olcsobb) De ha en osszeszamolom, hogy mennyit koltok mosoporra+oblitore+mosogatoszerre+fogkremre, szerintem meg annyi sem jon ki, amennyit te megsporolsz.

Amúgy (bár titeket ez biztos nem hat meg) a Newtork 21 által alapított jótékonysági szervezetek (www.mercycorps.org, illetve a WorldVision-nal együttműködve (www.worldvision.org)) adják a legtöbb pénzt gyerekek támogatására.

Szerinted ki fizeti meg ezt is? Azok a Mari nenik es Jancsi bacsik, akiket szepen bepaliztak, hogy a minimum nyugdijukbol kifizessek a szeminariumokat, vegyenek Amway termekeket, mert ezek kornyezetbaratok, stb? VAgy szerinted az a par milliomos adja a sajat penzebol, akik ebbol a dologbol meggazdagodtak? Nyilvan nem. A legkonnyebb mas penzet odaadni.

Előzmény: csibra (232)
Gyorgyi Creative Commons License 2003.04.28 0 0 235
Kedves Csibra!

Az ENSZ környezetvédelmi díját 2 cég kapta meg, az egyik az Amway a másik a Goodyear...
Ennek utana nezek.
De most ugy tunik nekem, hogy az Amway ezzel a "kornyezetbarat" jelszoval akarja eladni a termekeit. (mert gondolja, hogy erre sokan "ugranak")

Amúgy onnan tudom, hogy a szponzoroméknál amíg nem Amway termék volt 1-2 havonta kellett szippantót hívni, utána 6 havonta elég volt.
Ezt honnan tudod? Ok mondtak? Nekem meg egy ismerosom nem hasznal Amway termeket, es evente 1-szer (vagy meg kevesebbszer hivjak a szippantot)?

A mosószer pl. nem egyszerűen leszedi a zsírt, hanem elbontja a zsírmolekulákat
Minden mososzer igy mukodik, nem? A mososzer lekoti a zsirmolekulakat, azert nem zsiros a ruha, edeny. Ha a ruhak nagyon piszkosak, akkor a mososzer "eltunik" a lavorban, vagy mososzerben, meg ha sokat is teszel bele.

nálunk a konyhai lefoly sosm dugult el az elmúlt 8 évben...
Nalunk sem.

Keress olyan írásomat, amiben az évi 60000-80000 forintos megtakarításról írok, és ezt hasonlítsd össze a 3900 forintos eves tagsági díjjal...
De mihez kepest takaritasz meg 60-80000 Ft-ot? Plane, ha az Amway termekek ilyen dragak? Korabban azt irtad, hogy az Amway termekek ara kb. ugyanannyi, mint mas termekek ara. (Mert azt irtad, hogy igaz, hogy dragabbak, de ezek koncentratumok) Akkor most melyik allitasod az igaz?

Majd nézd meg az arcbőrödet 20 év múlva. Vigyázz nagyanyáink nem ilyen környezetszennyezett világban éltek, nekik nem kellett arcot tisztítani.
Tudtommal, a kozmetikumok csak artanak a bornek (puder, festekek, stb.) Esetleg az arctisztito erhet valamit. De nem hiszem, hogy az Amway arctisztito ennyivel jobb, mint barmelyik mas. (plane akkor, ha utana az ember magara ken Amway kozmetikumokat)

Mesterséges, laboratóriumban előállított stb.
Gondolod, hogy az Amway vitaminok nem mestersegesek? Azt nem mondd, hogy termeszetes, mert a fan nem terem Amway vitamin.

Előzmény: csibra (223)
Gyorgyi Creative Commons License 2003.04.28 0 0 234
Kedves Csibra!

Fogkrém: próbáld meg a nagy tubus fogkrémből egy (kisebb) borsószemnyivel fogatmosni nap-nap után. Mi így mosunk fogat a Glisterrel. Amúgy fogorvosok szerint igazából mindegy melyik jó márkát használod, csodát egyik sem tesz. Csak a Glister üzletet (azaz pénzt) is hoz.

En nagyon keveset hasznalok a Crest fogkrembol. A Glister fogkrem pedig kinek hoz uzletet (penzt)? Nyilvan a gyartoknak, forgalmazoknak.

Amugy, a fogkrem lenyege az, hogy baking soda (sutopor legyen benne), mert ezt tisztit. Ha valakinek nagyon nincs penze, akkor sima baking soda-val is megsurolhatja a fogat.

Hypo: koncentrátum tényleg nincs, viszont a Hypo a legkevésbé sem környezetbarát, a Pursue annál inkább (gyümölcssavak vannak benne).
De a Pursue-nak van-e olyan hatasa, mint a hypo-nak. Megmondom oszinten, hogy a kornyezetbaratsag addig a pontig erdekel, amig kenyelmes nekem. Nem akarom szennyezni a kornyezetet, nem szemetelek, igyekszem a minimalisat fogyasztani, de szeretem, ha a fehernemuk hofeherek. Es eldobhato pelenkat hasznalok, barmilyen kornyezetszennyezo is. (nincs idom a pelenkak mosasaval foglalkozni + semmi kedvem sz***-os pelenkakat aztatgatni a kicsi lakasban, ahol igy is alig van hely)

Az autó magától megy ugye, se benzin, se akkumulátor...
Nem tudom, hogy ezt mire irtad. En azt irtam korabban, hogy nagybevasarlasra igy is ugy is el kell menni. Be kell vasarolni husbol, gyumolcsokbol, pelenkabol (ez is olcsobb, ha nem tetelben veszem), stb. Ha pedig mar ott vagyok egy nagy aruhazban, akkor nem kerul tobbe megvenni a mososzert.

A mososzert osszekeverted a mosogatoszerrel. En a mosogatoszerre irtam, hogy kb. evi 10 dollar.

Előzmény: csibra (222)
szalka Creative Commons License 2003.04.28 0 0 233
rogya gazdija:
azret mert magyarorszagon nem muxik a visszavitel a boltba, sok orszagban igen MINDEN termekre.
Itt Kanadaban ha veszek egy tusfurdot es ne, tetszik igenis visszaveszik, azt hiszem legalabb harmadaig kell lennie.
Egyebkent igen exluziv termekekre muxik az internetkereskedelem, de a fogkrem az nem az!, tokmindegy, hogy milyen fogkrem. egy Cd egy DVD egy konyv plnane hanem a csapbol jovo sikerkategoriaba sorolhato az igen az megy. Masreszt meg nem tudom most mit ugralsz az internetkereskedelemmel, mikor kozben kiderult, hogy nem egy nyilt publikus hanem a raktararuhazt potolja a termekforgalmazoknak gyak egy nagyker ami profiljaban nem hasonlithato ossze a vegtermekvasarlasi szokasokkal.
csibra Creative Commons License 2003.04.28 0 0 232
Igazán nevetséges vagy...

Még ha sosem keresnék egyetlen petákot sem (ez már nem igaz, hiszen van rendszeres bónuszjövedelmem, és kisker forgalmam) akkor is jól járnék az Amway termékek használatával és az ebből eredő megtakarítással. Azaz sosem hinném azt, hogy átvertek...

Amúgy (bár titeket ez biztos nem hat meg) a Newtork 21 által alapított jótékonysági szervezetek (www.mercycorps.org, illetve a WorldVision-nal együttműködve (www.worldvision.org)) adják a legtöbb pénzt gyerekek támogatására. Minket is beleértve. Ha most valaki belém akarna kötni, hogy miért Indiai gyerekeket támogatok magyar helyett annak mondom, hogy a Gyermekétkeztetési Alapítványt is támogatjuk, abból a pénzből is amit az Amway üzlet hoz.

Előzmény: Törölt nick (229)
rogya gazdija Creative Commons License 2003.04.27 0 0 231
lehet, hogy az átlagterméknél nem müxik az internetkereskedelem, de ezek EXKLUZÍV TERMÉKEK, úgyhogy ezeknél müködik.
mert ha te veszel egy x típusú fogkrémet vagy akrmilyen más tusfürdöt, akkor az neked mindegy, hogy hol veszed meg... ott fogod megvenni, ahol a legolcsóbb. ez a baj általában az internetes áruházáknak...
a mi áruházunk ezzel szemben más, mert ezeket a termékeket csak itt veheted meg, vagy telefonon, postán, faxon keresztül rendeled meg.
és ha egy áruháznak van egy stabil vevöbázisa, és a termékei hétköznapiak, akkor garantált forgalma van.
úgyhogy ki kell hogy ábrándítsalak, ez az internetes áruház eddig is müködött, most is müködik és a jövöben is müködni fog :))
Előzmény: szalka (219)
rogya gazdija Creative Commons License 2003.04.27 0 0 230
Miért lenne átverés?
- mert fizetik rendes idöben a megérdemelt bonuszt...
- mert kitünöek a termékek, és ha mégse úgy müködnének, mint ahogy reméltük, akkor gond nélkül visszafizetik a vételár 100%-át...

Ha elmész egy akármilyen másik boltba, veszel ott egy mosóport. Ha szétszedi a ruhádat és te visszamész reklamálni a boltba, akkor ki foglalkozik veled érdemlegesen? és mégha foglalkoznának is veled, visszafizetik a teljes vételárat?
Velem már megesett, hogy lejött a cipöm talpa stb, és még fel se ajánlották, h nesze, itt az ára, hanem vagy megjavították vagy levásárolhattam a régi árát... De ez egy cipö. Egy szappan árát sose fogják neked visszafizetni a boltban (föleg ha már a felét elhasználtad), mert hiába próbálkoztál vele, de a kezed mégse lett tiszta...

Ha elmész egy akármilyen más tusfürdö-gyárba, és mondod a fönöknek, hogy te ezt és ezt a tusfürdöt ajánlottad az ismerösödnek, gondolod h megfog érte dícsérni és az általad képzödött forgalomnövekedésböl részesülni fogsz? Ha meghallaná ezt az ötletet, jót röhögne rajtad.

Attól még, mert ti azt gondoljátok, hogy ez nem müködik, nem jelenti azt, hogy igazatok is van.
Rossz embert fogtatok ki, aki nem megfelelöen bánt veletek, ezért általánosítotok és úgy gondoljátok, hogy mind ilyenek vagyunk.
Valahol jó is ám, hogy vannak emberek, akik nem hisznek benne, mert ha mindenki megértené a lényegét, akkor néhány hét alatt telítödne a piac.
Szóval mi éppen nagyon örülünk annak a néhány embernek, aki lát benne fantáziát és szereti a kényelmes vásárlást és nem akar nyögdíjból tengödni, ha idö elött kirúgják az állásából, ami évek óta bizonytalan volt.

De ha már kritizáltok, akkor valami normális indokkal, mert én is tudok mondani sok mident, de csak odavágni, hogy nem müködik + átvertek, hát ezt a legegyszerübb.

Előzmény: Törölt nick (229)
Törölt nick Creative Commons License 2003.04.27 0 0 229
Dehogyis nem látja!
Csak még egy pár évnek el kell telnie, amíg ezt idegenek előtt is hajlandó lesz elismerni. Mert most még lakmuszpapírként vörösödne el a monitor, ha leírná, hogy: "bocs mindenkinek, akiket megközelítettem, mostmár rájöttem én is, hogy átb...tak!"
Előzmény: ZsugaBubus (228)
ZsugaBubus Creative Commons License 2003.04.26 0 0 228
Rohely!
Csiba, te maga vagy a szanalom. Meg mindig nem latod, hogy bepaliztak.
Nem baj, irkalj csak, legalabb tudok majd min nevetni :D
szalka Creative Commons License 2003.04.26 0 0 227
Hat mert NEKED tetszik a glister szornyuseg ize, azert engedtessek meg mar nekem vagy akarki masnak hogy ne tetszen jo?! Ha 8 eve azt hasznalod es meg ugy gondolod, hogy feherek a fogaid szerencses vagy, vagy, vagy csak nincs fogalmad arrol hogy milyen szepek lennenek valami massal :-)))
Egyebkent megfelelo fogkremkombinacio es esetleg egy felevente fogfeherito termek (Colgate, Crest) hasznalataval + rendszeres fogorvosi latogatassal igenis el lehet erni reklambeli porcelanfeher fogakat ez sajat tapasztalat! Hogy neked ez csak felmillios protezissel elkepzelheto ez sajnos minositi a termeket amit arulsz. ;-)
Ahogy most kiderult az internetes aruhazatok nem publikus, hanem szinten a termekforgalmazoknak(gyak hazalo ugynok) konnyites, hogy ne kelljen utaznia a raktararuhazba, innentol kezdve teljesen mas kategoria nem vegso elado, hanem inkabb a nagykerekhez hasonlithato profilban ami kicsit mas teszta.
Előzmény: csibra (224)
Törölt nick Creative Commons License 2003.04.25 0 1 226
Tisztelettel közlöm mindazokkal, akiket illet, hogy a nagy garral beharangozott Hymm borotva a cserepengéivel együtt

NEM ÉR EGYETLEN KALAP SZAMÓCÁT SEM!!!

Néhány használat után: a bőröm lemegy, a borosta marad...

Szóval: én visszatértem a vajpuha, finom Gillette Excel plus-ra - bár tudom, hogy ezzel annak az ódiumát kockáztatom, hogy nem jutok el Orlendóóóuba mikiegeret nézni...

csibra Creative Commons License 2003.04.25 0 0 225
> ugynokok fogal korommel levakarhatatlanul rajuk tapadtak es esetleg a szerencsetlen delikvens a vegen mar azer vett valamit, hogy a piocat lerazza

Sőt mondok neked olyat, hogy régi "barátságok" szakadtak meg azért mert az egyik fél piócaként rászállt a másikra. Én nem piszkálom az ismerőseimet akik egyszer nemet mondtak, egyik sem utált meg azért mert elmondtam neki, hogy milyen üzletet tudok ajánlani neki...
Attól, hogy valaki rosszul csinálja, neked még nem kell...

> tipikusan mosopor, fogkrem, liszt egyebek eseten hogy NEM muxik. Ezert rohejes, hogy az amway pont most alakit ki ilyen arukorrel internetes boltot.

Az Amway az USA-ban tavaly közel egymilliárd USD forgalmat csinált interneten a fennt nevezett termékekből, nálunk 8 milliárd forintot, napi átlagosan 370 rendeléssel.
A legtöbb kereskedő örülne ha így nem menne az üzlete...

Előzmény: szalka (219)
csibra Creative Commons License 2003.04.25 0 0 224
> Aki meg nem jol keres az ugyse engedheti meg maganak, hogy elore betarazzon honapokra mindenfele tisztitoszerekbol mert marol holnapra el, es nem engedhet meg maganak egyszerre akkora kiadast hogy honapokra vegyen mososzert es fogkremet.

A magyar statisztikák szerint a kispénzű emberek veszik az Amway termékek egy jelentős részét, mert azok tudnak számolni, és tudják, hogy hosszú távon megéri koncentrátumot venni...

> Arrol nem is beszelve, hogy szvsz pl a fogkrem kritikan aluli izu (es valasztek nuku) plusz szvsz feheritohatasban a beka segge alatt van.

A fogkrém enyhe mentolos ízű pont olyan mint bármelyik másik, fehérítőhatása: fényesek a fogaim, 8 év használat után. Olyan fehár fogakat amilyeneket a reklámban látsz porcelánból csinálnak a fogtechnikusok fél-egymillió forintért, 10 évre...

Előzmény: szalka (215)
csibra Creative Commons License 2003.04.25 0 0 223
> Idomegtakaritas:
> ...
Rogya gazdija már válaszolt erre

> Csak biologiailag lebomlo mosoanyag van benne, igy kornyezetkimelo.
> Honnan tudod, hogy ez igaz? Ha ilyen letezik, akkor miert nem gyart minden ceg ilyent? Az allam akkor miert nem kotelezi a cegeket, hogy csak ilyent gyarthatnak? (plane, Amerikaban, ahol sokfele eloirasoknak kell megfelelni).

Az ENSZ környezetvédelmi díját 2 cég kapta meg, az egyik az Amway a másik a Goodyear...
Amúgy onnan tudom, hogy a szponzoroméknál amíg nem Amway termék volt 1-2 havonta kellett szippantót hívni, utána 6 havonta elég volt. A mosószer pl. nem egyszerűen leszedi a zsírt, hanem elbontja a zsírmolekulákat, nálunk a konyhai lefoly sosm dugult el az elmúlt 8 évben...

> De ha valaki belep, akkor meg hozza kell adni a belepes koltseget, plusz az eves tagsagi dijat, plusz az utikoltseget

Keress olyan írásomat, amiben az évi 60000-80000 forintos megtakarításról írok, és ezt hasonlítsd össze a 3900 forintos eves tagsági díjjal...

> No vagyok. De kozmetikumokat nem hasznalok.

Majd nézd meg az arcbőrödet 20 év múlva. Vigyázz nagyanyáink nem ilyen környezetszennyezett világban éltek, nekik nem kellett arcot tisztítani.

> Viztisztitora miert van szukseg? Ez hogyan mukodik?

www.espring.com

> Vitaminok: Beres cseppet szedek

Mesterséges, laboratóriumban előállított stb.

Előzmény: Gyorgyi (214)
csibra Creative Commons License 2003.04.25 0 0 222
Kedves Györgyi!

> Fogkrembol, pormososzerbol (en mindig ezt veszem, nem folyekonyt), fogkefebol, hypobol nem lehet koncentratumot gyartani.

Igazad van, tényleg nem lehet mosóporból koncentrátumot gyártani. Ki lehet viszont belőle hagyni a töltőanyagot, amivel a térfogata növekszik, a mosóhatása viszont nem változik. Ha megnézel egy "hagyományos" mosóport abban is többféle szemcsét találsz (nem biztos, hogy meg tudod különböztetni a szemcséket szemmel, lehet, hogy kémiai elemzésnek kell alávetned :), amiből a legkevesebb van, na az a mosóanyag a többi a töltőanyag. Egy mosógépszerelőtől hallottam, hogy a mosógép ellensége nem a vízkő, hanem a töltőanyag...
Fogkrém: próbáld meg a nagy tubus fogkrémből egy (kisebb) borsószemnyivel fogatmosni nap-nap után. Mi így mosunk fogat a Glisterrel. Amúgy fogorvosok szerint igazából mindegy melyik jó márkát használod, csodát egyik sem tesz. Csak a Glister üzletet (azaz pénzt) is hoz.
Fogkefe: kétségtelen, de ha lejjebb olvasol, megtalálod a tapasztalataimat a fogkefével kapcsolatban.
Hypo: koncentrátum tényleg nincs, viszont a Hypo a legkevésbé sem környezetbarát, a Pursue annál inkább (gyümölcssavak vannak benne).

> Esetleg mosogatoszerbol es oblitobol. Nem tudom otthon a mosogatoszer mennyibe kerul. Nekem itt kb. egy evben 10 dollar.

Az a 10 dolcsi egy kicsit kevés... Nem tudom, hogy mosodába jársz-e (az unokatesóm NY-ban van, ő mosodába jár) ezért olcsó (azt sem tudom, hogy vitt vagy ott kapott mosószerrel mosnak), de ha otthon saját mosóporral mosol, akkor elég stinky lehet a ruhatárad...

> Cipelni igy sem kell, mert nagy bevasarlasra kocsival megyunk

Az autó magától megy ugye, se benzin, se akkumulátor...

Előzmény: Gyorgyi (214)
csibra Creative Commons License 2003.04.25 0 0 221
Ahhoz hogy tőlünk mosóport vehess az interneten kell találnod valakit a környezetedben aki foglalkozik az Amway-el és van neki vebso kódja.

Ha ilyet nem találsz, akkor másik internetes áruházat kell keresned.

Amúgy nem kell foglalkozni az Amway-el, ahhoz hogy megvehesd az Amway termékeket (kiszállítsa a cég közvetlenül neked) regisztrálni is elég, és megrendelheted magadnak. Így ráadásul még olcsóbb is. De ehhez is kell találnod valakit akihez tudsz regisztrálni.

A sok negatívnak ez is a baja egyébként (akik szerint a termék jó, de ők ilyet nem csinálnának), hogy azt hiszik ugyanazt kell csinálni mint annak az embernek, aki elmondta nekik az üzletet, a cég azokat is kiszolgálja akik csak maguknak vásárolnak.

Tőlünk kicsit nyugatabbra már rájöttek erre és nálunk is rá fognak :)

Előzmény: Infomaker (220)
Infomaker Creative Commons License 2003.04.25 0 0 220
én pl vennék mosóport ilyeneket neten kersztül, de nem tudom hol lehet.

Nem akarok amwayozni, csak venni pár stuffot.

szalka Creative Commons License 2003.04.24 0 0 219
A hazalo ugynokok ideje le is jart meg nem is jart. Ugyanis sose volt nagy elanjuk a legtobb embernek. Ahogy irtam van egy bizonyos unatkozo eleg emberi kapcdsolatokkal nem rendelkezo fizetokepes kereslet nehany orszagban(magyarorszagon nincs de itt eszakamerikaban elg jol megfigyelheto), akinek erre igenya volt van lesz. A tobbieknek soha nem is volt ra igenyuk, csak a agressziv ugynokok fogal korommel levakarhatatlanul rajuk tapadtak es esetleg a szerencsetlen delikvens a vegen mar azer vett valamit, hogy a piocat lerazza.
Az internetes aruhaz marha jo es szep, es sok termek eseteben nagyon jo ertekesitesi forma. De ha egy kicsit jaratos vagy uzleti tanulmanyokban akkor eleg nyilvanvalo, hogy egy re masra jelennek meg a tanulmanyok arrol, hogy hetkoznapi termekek eseten tipikusan mosopor, fogkrem, liszt egyebek eseten hogy NEM muxik. Ezert rohejes, hogy az amway pont most alakit ki ilyen arukorrel internetes boltot.
Plane alapvetoen ismeretlen termekekrol amit sehol nem hirdetnek csak a misztikus piramishalozaton keresztul.
Előzmény: rogya gazdija (217)
rogya gazdija Creative Commons License 2003.04.23 0 0 217
csak mosolyogni tudok a legtöbb íráson... :)), mivel a legtöbb kritika kb 10 éves állapotokat bírál...
ha én ma rendelni szeretnék egy mosóport, vagy fogkrémet, vagy arctisztítószert stb. akkor nem kell elautóznom semmilyen raktáráruházba. elég belépnem egy internetes oldalra, amin keresztül eljutok a saját internetes áruházamba, összeválogatom mit szeretnék megvenni belepakolom a virtuális kosaramba, elküldöm a rendelést és 2 napon belül kopogtatnak az ajtómon, h megérkeztek a termékeim...
söt, lehetöségem van a sót, cukrot, wc-papírt, papírzsepit, lisztet stb is ezen az áruházon keresztül beszereznem...
ezek után a vásárlásra fordított idöm leszükül arra, h olyan dolgokat veszek meg a boltban, amit fel kell próbálni...
azt hiszem mégiscsak ez az idötakarékosabb megoldás, nem beszélve arról, h az impulzusvásárlás ktg-eit is minimalizálom...
nem kell ahhoz házalni, h vkinek vevöi legyenek.

más
egy könyven olvastam a napokban, gondoltam megosztom veletek is:
"A házaló üzletkötök ideje lejárt. A közvetlen értékesítési forradalom Hamupipökéje elölépett az árnyékböl. (...) A fogyasztó elönyei hatalmasak. Elöször is kényelmesen vásárolhat, az üzlet az otthonába megy. Másodszor szakszerü tájékoztatást kap a termékekröl. Harmadszor az értékesítésen túlmenöen személyre szóló szolgáltatásban részesül. Más forgalmazási módok még csak meg sem közelítik ezeken a területeken, és az érintett vállalatok folyamatosan javítják szolgáltatási színvonalukat, egyre több biztosítékot nyújtanak."
(Edward Ludbrook: Átfogó kép)

És még vmi uebböl a könyvböl:
"MEGFONTOLANDÓ: Ha ön egyike azoknak a millióknak, akik az elmúlt tíz évben kipróbáltak és elhagytak egy közvetlen értékesítési lehetöséget, akkor ideje újra nekivágnia, felfrissítenie ismereteit, kamatoztatnia a szerzett készségeket. Ez biztosan helyes lépés."
(Edward Ludbrook: Átfogó kép)

Előzmény: Törölt nick (216)
szalka Creative Commons License 2003.04.23 0 0 215
Szvsz alapvetoen abban van a hiba az Amwayel magyarorszagon, hogy nem azt a fogyasztoi reteget akarja megcelozni akinek ez a fajta kereskedelem valo, merthogy az a fogyasztoi reteg icipicike magyarorszagon es ezzel nem lehet mit tenni.
Aki tipikusan Amway es mas egyeb hazalo ugynok lelkes vasarloja USAban es mas helyeken az a reteg, akinek van penze( ez azt jelenti, hogy 35 feletti),van ideje es keves emberi kapcsolata baratai, kozeli rokonai vannak, tehat orul neki, hogy legalabb egy gugye hazalo ugynokkel elbazsajoghat es az legalabb meglatogatja(gyak: HTB, es jopnezu nyugdijas). Na ez a reteg Magyarorszagon nem nagyon letezik, mert akinek ideje van es unatkozik pl egy nyugdijas, az nem fizetokepes kereslet. Aki meg fizetokepes kereslet , az meg dolgozik nagyon sokat es a hata kozepere se kivan egy hazalo ugynokot, hiszen a minimalis szabadidejebol igenis sajnal meg akarcsak havi felorat egy vadidegen hazalora aldozni. Ahogy Gyongyi is irta elmegy havonta kethetente nagybevasarlast rendezni es akkor egyszerre egyhelyen (Mo-n: Metro, Cora stb) feltankol mindenbol. Ha mar ugyis ott van nem kerul idobe meg azt a 3-4 termeket bedobalni a kocsiba es cipekedes se tema, hiszen ugyis nagybevasarolni megy azaz autoval a parkoloig meg kitolja a kocsit.
Aki meg nem jol keres az ugyse engedheti meg maganak, hogy elore betarazzon honapokra mindenfele tisztitoszerekbol mert marol holnapra el, es nem engedhet meg maganak egyszerre akkora kiadast hogy honapokra vegyen mososzert es fogkremet.
Arrol nem is beszelve, hogy szvsz pl a fogkrem kritikan aluli izu (es valasztek nuku) plusz szvsz feheritohatasban a beka segge alatt van.
Előzmény: csibra (213)
Gyorgyi Creative Commons License 2003.04.22 0 0 214
Kedves Csibra!

Fogkrembol, pormososzerbol (en mindig ezt veszem, nem folyekonyt), fogkefebol, hypobol nem lehet koncentratumot gyartani. Esetleg mosogatoszerbol es oblitobol. Nem tudom otthon a mosogatoszer mennyibe kerul. Nekem itt kb. egy evben 10 dollar.

Energiamegtakaritas:
Cipelni igy sem kell, mert nagy bevasarlasra kocsival megyunk (es ekkor veszunk husokat, amiket lefagyasztunk, es egyebeket).

Idomegtakaritas:
Ez sem igaz. Nagybevasarlasra igy-is ugy is el kell menni (uditokert, husokert, kaveert, pelenkaert, stb.) Akkor mar megvehetjuk a mososzert is (ezeket is nagy tetelben szoktuk).

Csak biologiailag lebomlo mosoanyag van benne, igy kornyezetkimelo.
Honnan tudod, hogy ez igaz? Ha ilyen letezik, akkor miert nem gyart minden ceg ilyent? Az allam akkor miert nem kotelezi a cegeket, hogy csak ilyent gyarthatnak? (plane, Amerikaban, ahol sokfele eloirasoknak kell megfelelni).

Hat attol, hogy barki belephet, es megveheti kozvetlenul a cegtol 30%-al olcsobban, igy pedig nincs konkurenciaja. Meg ha a legolcsobb (ocska) termekekkel hasonlitod is ossze.
De ha valaki belep, akkor meg hozza kell adni a belepes koltseget, plusz az eves tagsagi dijat, plusz az utikoltseget, amit a raktararuhazba valo utazassal tolt. (igaz, mas boltba is el kell venni, de ott mast is tudsz venni - megcsinalhatsz egy nagy bevasarlast)
Abban sem vagyok biztos, hogy a 30%-os kedvezmenyes Amway olcsobb, mint mas termek, ha meg tudod venni diszkont boltban vagy akcion.

No vagyok. De kozmetikumokat nem hasznalok.

Viztisztitora miert van szukseg? Ez hogyan mukodik?

Vitaminok: Beres cseppet szedek.

Előzmény: csibra (213)
csibra Creative Commons License 2003.04.22 0 0 213
> Mitol jobbak az Amway termekek, mint masok? Ha dragabb, miert erdemesebb venni?

Itt az elso problema: ugy tunik meg nem talalkoztal Amway termekekkel, es igy elhiszed a negativoknak, hogy a termekek dragabbak mint masok. Pedig a termekek nem dragabbak mint masok. Koncentratumok, igy dragabbnak latszik annak aki nem szamol utana.

Kb. ugyanannyiba kerul mint mas hasonlo minosegu termek a boltban.

Miert erdemes akkor venni? Hat pl. mivel koncentratum kevesebbet kell cipelni (energiamegrakaritas), kevesebbszer kell elmenni erte a boltba (idomegtakaritas), pontosabban, ha vasarlokent veszed akkor csak fel kell hivni a termekforgalmazot (sot a termekforgalmazo megteszi ezt helyetted, felhiv es rakerdez), hogy hozhatja a kovetkezot. Csak biologiailag lebomlo mosoanyag van benne, igy kornyezetkimelo. A vevo megelegedettsegi garanciat elvez, ha nem tetszik neki visszaadja, es visszakapja az arat.

Es mitol olcsobb? Hat attol, hogy barki belephet, es megveheti kozvetlenul a cegtol 30%-al olcsobban, igy pedig nincs konkurenciaja. Meg ha a legolcsobb (ocska) termekekkel hasonlitod is ossze.

> Annak meg miert orultok, hogy nagyobb lesz a katalogus? Szerintem az alapveto dolgokon kivul (pl. szappan, sampon, mososzer, mosogatoszer, fogkrem) nincs is az embernek masra szuksege.

Alapveto dolgok? Gyorgyi nevvel irtal, ebbol arra kovetkeztetek, hogy no vagy :) Kozmetikum? Meg sosem kentel magadra semmit? Masik: vitaminok. Ezen felul nincs tul sok termek (magnabloc). Kulfoldon van egy-ket egyeb dolog (viztisztito).
Na a viztisztitonak orulunk mostanaban :)

Előzmény: Gyorgyi (212)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!