Keresés

Részletes keresés

pukoon. Creative Commons License 2017.10.27 0 1 7385

Összefoglalom:

 

-Legyél időmilliomos

-Legyen egy összkomfortos lakókocsid

-Ne dolgozz

-Ne legyen családod

- Legyen sok pénzed amivel szponzorálod az ásatásokat (csak félmillió felett mosolyognak)

-Ismerj sok lelőhelyet ( a publikáláskor ha ritka dolog jön természetesen te meg se vagy említve)

-Tudd hol a helyed (ne pofázz ne okoskodj mert buzgómócsingnak vesznek és aki eddig már benyalta magát az keresztbe tesz neked)

-Istenként tekints a múzeumi emberekre akár takarítónő is (ugorj ha megkér valamire)

-Van még több is de azt hiszem ez is eléggé vázolja a lényeget! :)

pukoon. Creative Commons License 2017.10.27 0 0 7384

Ez az egyedüli út!!!

Aki mást mond az csak egy Andersen mesekönyve kategória!

Előzmény: pukoon. (7383)
pukoon. Creative Commons License 2017.10.27 0 0 7383

A helyi hatóság Pest megyében Érdi kormányhivatal küld a helyi régészethez Pestmegyében gödöllői múzeum ahol 2 éves rendszeres tanfolyamra járás és terepmunka ami NEM keresőzés után elbírálják hogy adják-e az engedélyt ami felügyelet mellett a kijelölt helyre szól és minden alkalom után megszűnik.

Az üzemanyagot utazási költséget a 2 év alatt te fizeted ezer nap szabadságod neked kell kitalálnod hogy hogyan oldod meg...

Pld a tanfolyamok is munkaidőben vannak. (Hogy szegény régészeknek ne kelljen munkaidő után dolgozniuk)

Gyakorlatilag egy unatkozó milliomosnak kell lenned hogy ezt végigcsináld!

Ásol egész nap tarkódra süt a nap a gödörben vagy esőben baszakszol fagyban reszketsz kinn a prérin

És erősen éreztetik hogy egy felesleges megtűrt csicska vagy!

Előzmény: pukoon. (7382)
pukoon. Creative Commons License 2017.10.26 0 0 7382

a helyi múzeum igazgatóval kell jóba lenni? Ő adhat ki engedélyt

 

 

Még véletlenül    SEM!

Előzmény: bgyg (7332)
Törölt nick Creative Commons License 2017.10.23 0 0 7381

Az egyik ami elegge zavar,amikor kitalaljak,hogy mezogazdasagi teruleten,ahol szamtalanszor melyszantottak,nem lehet keresozni.

En mar voltam ilyen helyen(ahol ez nem gond)es talaltam regebbi penzermeket amiken meglatszott az eke nyoma .stb.

Na most a kereso nem lat melyebbre egy melyszantasnal es ott talalni valamit, az igencsak lutri szintu.

Erre meg majd odaszalad egy nagytudasu es seperc eldonti,hogy te mennyiben karositottad a kulturalis orokseget .......ERTED, ahol akar 100x atforgattak a foldet es senkisem ritt erte!

Egyebkent meg tiltsak be a cegeket akik gyartjak,aruljak a detektorokat es  mindenki kussoljon,lapitson!!

Kulonben meg mindenhol elt valaki,akar evszazadokkal azelott,ezert minden terulet legyen regeszeti terulet,de akkor a sok okostojas ottlegyen es turja a foldet!

Nem is ertem ezeket a problemakat,mikor Europanak nemsokara annyi leszen.

Hsanty Creative Commons License 2017.10.22 0 0 7380

Köszi. Szomorú ez!!!

Előzmény: Törölt nick (7379)
Törölt nick Creative Commons License 2017.10.22 0 0 7379

Ezt elfelejtettem:

https://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=A0100191.KOR

Egyébként az egyetlen korrekt válasz, hogy megmondhatatlan mi lesz. Lehet akármi és bármi. Minden környéken más van. Lehet, hogy azt se tudja senki mit csinálsz és lehet negyed órán belül hárman hívnak rád rendőrt. Kaphatsz semmit, mert jó fej, kaphatsz szabálysértési bírságot, ami teljesen pofára megy és eljuthatsz örökségvédelmi bírságig, ami láthatod a linken milyen egzaktul meg van határozva. Lehet a 3 vasszegedet felértékelik 100 ezerre, a konzervdobozodat kihozzák római műtárgynak. Ha kicsit googlézol fogsz ilyen szintű blöfföket találni a neten. Kell neked egy házkutatás? Ha két szakértő fog össze-vissza kamuzni fogsz szerezni másik kettőt, aki tisztességes lesz? Lassan itt már minden valamilyen védett terület, lövésed se lesz mi is ahova menni akarsz. Nem fogod tudni megnézni és trehányul, hanyagul vannak ezek körülhatárolva a hivataloknál is. 

Olvasd el magadnak, mérlegeld magadnak, válassz! Ha a gyerekkel akarsz csak játszani, akkor én a helyedben intéznék engedélyt. Ha elmondod normálisan mit is akarsz, akkor a semmi közepére 3 hónapnyi szaladgálás után jó eséllyel fognak adni.

Előzmény: Hsanty (7378)
Hsanty Creative Commons License 2017.10.22 0 0 7378

Na jó, értem, de semmi ésszerűség nincs? Ha a kölyökkel a réten vagy a Dunaparton kapirgálunk, csipogtatunk, akkor az a vége hogy az árokba lőnek minket? Vagy van valami humánus ennyje bennye? Netán a hatóság elsikkad? Mert tényleg non szensz hogy egy tök vagány kis hobby játékot kicsavarmak a polgár kezéből...

Előzmény: Törölt nick (7377)
Törölt nick Creative Commons License 2017.10.22 0 0 7377

http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=A1600496.KOR

http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=A1200002.TV

http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=A0100064.TV

Olvasd el magad, értelmezd tetszés szerint. Ha ezt betűről betűre betartjuk, akkor az engedélyesek 99,9%-a és a múzeumi emberek 90%-a pont ugyanolyan törvényellenesen csinálja, mintha kimész csak úgy minden nélkül. Illetve még rájuk lehet verni olyanokat például, hogy okirathamisítás, foglalkozás terén elkövetett trehányság és tudatlanság, tudatos megtévesztés, félrevezetés.

Ne értsd félre, nem ellenük beszélek, én szeretem őket, nem lenne szabad csak úgy össze-vissza ásogatni és 100 forintért a vaterán, vagy bárhol a dolgokat eltüntetni, de legális kb. akkor sem leszel, ha belegebedsz. Az meg megint a nonszensz kategória, hogy ha hasznosan csinálom, akkor még én fizessek érte...

Előzmény: Hsanty (7376)
Hsanty Creative Commons License 2017.10.21 0 0 7376

Sziasztok!

 

Szeretnék fémkeresőt venni, használni Magyarországon. Van még erre lehetősség? Vagy akit keresésen fognak, azt leterítik? Hallatszottak ilyen jellegű hírek...

 

Természetesen totál legálisban szeretném csinálni. Ahol nem zavarok senkit, semmit. 

 

Az alap kérdésem az az volna, hogy van ma M.O.- ilyen hely, vagy minden négyzetméter "védett"nek számít?

 

Tudok ma valahol legálisan fémkeresőt, használni, venni?

 

Előre is köszi!

 

S.

 

SKYLINEWORLD Creative Commons License 2017.10.09 0 0 7375

Ez így van mármint az okfejtéssel kapcsolatban ! A keresővel kapcsolatba fogalmam sincs mit mondjak :) :) :)!

Előzmény: Törölt nick (7374)
Törölt nick Creative Commons License 2017.10.09 0 0 7374

En tavalyelott szerztem be egy excalibur 2 t.

Olaszorszagban volt egy karacsonyi akcio es viszonylag jo aron volt.

Nah azt mire megszoktam.....bujtam a jutobot es nezegettem az exc.tulajdonosok tanacsait,filmjeit.

En a tengerparton hasznalom altalaban vulkanikus homok,stb....mit mondjak perfcect.....elso heten ,kb 8 ora alatt 70 egynehany jurot talaltam es tonnanyi szemetet persze.

Meg orulhetnek is,hogy szogektol kezdve minden sz.rt osszeszedek.

a beachen itt lehet keresni de vannak azert iratlan szabalyok is ...normal,hogy lyukat(mindenhol) betemet,emberek kozott nem korical,stb.

Olyan is van,hogy megkerik az embert valamire,eltunt  gyuru,kocsi,hotelkucs,ilyesmi.

A feszbukon vannak csoportok(nem mindenhol bunozo alapbol a detectoros)ott is lehet haverkodni.

Aztan van olyan oldal is ahol beregisztralsz elerhetoseggel,helyszinnel,tipussal es ha valakinek segitseg kell,akkor megnezi,hogy van e a kornyeken valaki!

Szoval nem csak a kulturalis oroksegek fosztogatoi,sirrablok(kb 90%) a detektorosok,csak van ahol mar itelet szuletik a (bun)eset elott !

 

Előzmény: SKYLINEWORLD (7369)
SKYLINEWORLD Creative Commons License 2017.10.08 0 0 7373

Ausztriában ugyan azok a szabályok mint Magyarországon az engedélyezés előtt! Egy hónapba egyszer itt el szoktam menni keresőzni senkit se érdekelt mit csinálok csak érdeklődően kérdezgetnek mi is ez ennyi mint Magyarországon !

 

Előzmény: Törölt nick (7372)
Törölt nick Creative Commons License 2017.10.08 0 0 7372

Én is egy ideig Ausztriában dolgoztam,szerintem ott még annyit se szabad mint Magyarországon,úgy tudom ott a fémkeresőzés tilos,amott meg a Conradban árulják a keresőket.Komplikált ez az egész,majd eldől mi lessz.Mikor az ember azt hiszi olyan helyen van ahol senki se jár,vagy nincs mit keresnie biztosan megjelenik valaki.Az erdő vagy a sötétség nyújthat biztonságot :)

 

SKYLINEWORLD Creative Commons License 2017.10.08 0 0 7371

Sok szó eset már az engedélykérés és ezzel kapcsolatos dolgokkal  de én személy szerint nem foglalkozok vele van aki túllihegi van aki reálisan áll hozzá én személy szerint nem foglalkozom vele régebben mikor én otthon keresőztem ez a törvény még nem létezett de amióta Ausztriában élek és dolgozok és csak egy évben 1-2 hónapot töltök max otthon így engem nem érdekel hogy a nagy kutya mit ír elő és mit akar mert Magyarországon mindent szabályoznak csak a korrupció nem a kisemberek élete kis örömökből áll ilyen ez a hobbi és ha ettől meg akarnak fosztani akkor lehet próbálkozni engem nem nagyon zavar!Egyszer élek és nem rettegni akarok minden lépésem után hogy ez vajon szabályos volt e vagy sem az erdő nem kérdez csak ad ha van rá módja :) De ez az én véleményem valaki meg akar felelni a szabályoknak és kijárja az engedélyhez vezető utat ami elégé rögös szerintem és én úgy vagyok vele hogy egy ilyen hobbinál még egy fegyver vizsga is egyszerűbb és betarthatóbb! Persze sokan gondolják hogy ez így helyes és beletörődnek mint az otthoni dolgokba is alacsony fizu korrupció és még sorolhatnám mondván őrüljünk hogy ennyi jut de ha tudnák mi folyik a nyugati kultúrákba vagy is tapasztalnák mert nem ugyan az a kettő sokan csak álmodnak ilyen körülményekről gondolok itt mindenre!Magyarországon a politika irányít mindent és nem az emberek a politika úgy irányítja az országot mint egy cégvezető a cégét csak a profit számít nem az emberek életminősége! 

Előzmény: Törölt nick (7370)
Törölt nick Creative Commons License 2017.10.08 0 0 7370

Hát pont ez az,az embernek kedve is van,meg meg is venné a gépet.De soha nem lehet tudni ki irigykedik és ki jelenti fel az embert,örülnék ha nyugodtan tudnák keresgélni,utána néztem a törvényeknek is.Örülnék ha nyugodtan tudnék keresgélni,nem pedig minden percben nézelődni,h ki jön,ki néz.Engedélyt meg biztosan nem egyszerü kapni,ha igen akkor se korlátlant.Nem mintha aranyszekerekre vágynék vagy pénzt szeretnék a dolgokért kapni.De szeretem ezt a hobbit,sajnos korlátozva van.Nem tudom a többiek hogy keresgélnek,sokak nem is foglalkoznak az engedéllyel.

Előzmény: SKYLINEWORLD (7369)
SKYLINEWORLD Creative Commons License 2017.10.08 0 0 7369

Garrett is jó gép csak nem látnak olyan mélységig ! Fals jelek mindig lesznek amit az ember így is úgy is megás de igazából az érzékenységbe és a mélységbe általában szerepet játszik a KHz úgy hogy ez olyan dolog amint mindenkinek magának kell eldöntenie ! Vannak multi frekis gépek és van amelyik szélesebb tartományban dolgoznak ezek a profibb gépek ezekkel már szélesebb beállítási tartományba lehet keresni attól függ kicsi vagy nagy tárgyakat keres az ember és követik automatán a talaj hatásokat de találni mindegyikkel lehet! De persze a gép mit sem ér ha az ember nem tanulja meg a gép működését vagy is menni kell vele és így biztos a tudás ! De ugye Magyarországon a törvénykezésben elégé megbonyolítják az ember hobbi életét de konkrétan ezzel én nem foglalkozom!

Előzmény: Törölt nick (7368)
Törölt nick Creative Commons License 2017.10.08 0 0 7368

Köszi a választ majd eldöntöm,eddig Garrett 250-est használtsm,nem rossz,egyszerű a használata,de jó lenne valami komolyabb.Ami jobban mutatkozik száraz kötött talajon,ami jobban szelektálja a tárgyakat.A ground balance is jól jönne,volt,h folyton sipolt egyet kettőt,szerintem a föld összetétele miatt.Nehéz választás lessz az biztos 😊

Előzmény: SKYLINEWORLD (7367)
SKYLINEWORLD Creative Commons License 2017.10.07 0 0 7367

Hát mindenkinek maga kell hogy eldöntse de amiről beszélünk az egy jó gép! Nagyából az összes elitnek számító márka drága és csak a nevet kell megfizetni persze tudás is van mellette de érzékeltessem nem egy kínai gép na és új valószínűleg te fogod először használni :) Nekem Deusom van és rengeteg élményt ad de ez megint csak az én tapasztalatom másnak más jön be!

Előzmény: Törölt nick (7366)
Törölt nick Creative Commons License 2017.10.07 0 0 7366

Sziasztok,valaki megtudná mondani,h a Minelab E-track megéri-e az árát,vagy fele pénzért kaphatok megközelitő tudású fémkeresőt ?

Lajos.se Creative Commons License 2017.09.14 0 0 7365

Sziasztok

 

Érdeklődni szeretnék, hogy valaki tudna-e Fisher F19 LTD fémkeresőhöz magyar nyelvű használati útmutatót küldeni.

 

Előre is köszönöm//

Lajos

Törölt nick Creative Commons License 2017.09.13 0 0 7364

En nem ismerem ezt de,hogyan lehet vizallo 4m ig ,ha jackdugos a fullhalgatoja.

 

 

Előzmény: Wewee11 (7361)
SKYLINEWORLD Creative Commons License 2017.09.13 0 0 7363

Helyzet az hogy amit linkeltél az egy kínai hobbizásra is alig alkalmas gép azért mondom hogy alig mert működik funkcióját ellátja de nem egy mélyre látó gép szelektálása szerintem nulla és max mélysége szerintem 10cm!De találni is lehet vele de csak földfelszínen ez a baj ezekkel a gépekkel !Mentem én olyan sráccal aki ilyennel ment talált is dolgokat de az amit ő nem talált meg azt én simán kiszedtem utána ! Példa én 10 dolgot találtam amíg ő egy darabot azon a helyen!

Előzmény: Wewee11 (7361)
bgyg Creative Commons License 2017.09.10 0 0 7362

Szia! Szerinted miért kerülnek a fémkeresők több mint 100.000 ft-ba?

Előzmény: Wewee11 (7361)
Wewee11 Creative Commons License 2017.09.10 0 0 7361

Üdv fémdetekrotrt szándékozok vásárolni és meglepődve találtam ezt az oldalt mit gondoltok menyire lehet fals,  vagy menyire igaz mert árban megéri http://www.famtastic.hu/Duramaxx-femerzekelo-vizall-szonda-21-cm-4-m-melysegig_i31426.htm

Törölt nick Creative Commons License 2017.08.25 0 0 7360

Vegyel valami jobb lavina jeladot !

Előzmény: Törölt nick (7344)
Törölt nick Creative Commons License 2017.08.23 0 0 7359

Gondolom utanna neztel mielott veszel egyet !?

Kb az van,hogy elore eldontik,hogy te milyen ember vagy.

Amennyiben veszel egy keresot,automatikusan sirrablo,fosztogato,nemzeti kincseket megkarositoelrablo,stb,stb leszel.

A mindenhato regeszeket az sem erdekli ha te szogeket keresel a nyaralodhoz ,mert mielott barmit is talalnal,mar megelolegezik neked a Bronzkori ,Arpadkori kozepkori,kincseket a nyugati piacon ertekesito csempesz cimet.

Nyilvan volt alap amibol kiindultak,de sohasem szerettem ha megkerdeznek es a  "megszolalas elott lehulyeznek" !

Kb ennyi.

Vegul is a kertedben keresgelhetsz,ha a szomszedod nem idiota,de ne talalj semmit,az a tiszta ugy !

 A jogszabalyokat meg megtalalod ! itt  http://www.metector.hu/torvenyek/

Előzmény: viktor307 (7358)
viktor307 Creative Commons License 2017.08.23 0 0 7358

Hogy érted,hogy szinte lehetetlen?

Erkennungsmarken Creative Commons License 2017.08.23 0 1 7357

Lehet, hogy tud szerezni együttműködésit meg egyéb engedélyt. Nem kizárt.

Előzmény: Törölt nick (7356)
Törölt nick Creative Commons License 2017.08.22 0 0 7356

Garret 250,350,euro ace

Csak nem tudom,hol akarsz hobbiskodni......szinte lehetetlen.

Előzmény: viktor307 (7355)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!