A hazai (magyar) cégnél nem működik a PayPal. Külföldi cégnél igen, akár itthonról akár külföldről vásárolnak. Én a eBay-nél használom (magyar eBay már nincs is).
Szia, igen ahhoz. Egy gagyi, 5000 forintos sörsátor szerűség volt, egy nagy balatoni éjszakai vihart túl is éltünk vele, igaz, 2 percenként ki mentem lelökdösni a vizet róla.
Aztán kölcsönadtam egy kollégának, aki kint hagyta az udvarukon. Jött egy hirtelen vihar, amikor nem volt otthon senki, és ripityára tört.
Már az 5 éves fiamat is bebolondítottam, minden másnap kérdi, mikor megyünk már sátorozni. Az óvónők is azt hitték, hogy lódít, hogy sátorozni meg vízitúrázni járunk.
Még aznap jött egy levél a rendelés visszaigazolásáról "Confirmation Note"
Hétfőn jött az üzenet: "Despatch Note". Megadták a csomagszámot, belinkelték a DHL nyomkövető oldalát.
Kedden a csomag Ausztriában volt, szerdán pedig Budapesten. Csütörtök 11-kor kaptam meg a cucot.
Az értesítést a DoNotReply@sportsdirect.com címről kaptam, nézz körül a levelezésedben, véletlenül nincs-e a spam-ek között a levél.
Arra azért kíváncsi lennék, hogy több tételes rendelésnél hogyan csomagolnak, problémáznak-e a szállítási díjjal. Ha a rendelésed rendben lefutott, kérem számolj be róla.
Az Outdoormegastore-val volt egy kis vitám, mert a megrendelés után kezdtek problémázni azon, hogy az általam rendelt sátor, sátorszőnyeg és kempingágy nem fér be egy dobozba. Végül grátisz vállalták a második csomag szállítási díját némi huzavona után, pedig ha nem lettek volna lusták, egybe is csomagolhatták volna a cuccokat.
A pontos üzleti szabályokat én sem ismerem, de a neten talán magyar nyelven is hozzáférhatő.
Van egy regisztrációs díj, aztán jobbára a jutalékokból tartják fenn a rendszert.
Biztos van konverziós költség, mert nekem a forint számláról emel a PayPal és az eladónak devizában fizet, ha jól emlékszem. De az is lehet, hogy a saját bankom vált?
Hülyén hangozhat, hogy ennyire nem vagyok tisztában ezekkel a kérdésekkel, de igazából nem is érdekelnek ezek a részletek. Rég óta van PayPal regisztrációm, soha nem volt semmilyen visszaélés, probléma vele. Kop-kop-kop.
Nagyon köszönöm, hogy kutattál utána. Láttam az oldalon a nagyobbat is. Nekem nem kell akkora. Most van egy oldalfalas naptetőm ami elölről nyitott, az igazi elősátoranyag, de rá fogok menni erre a sátoranyag zárható témára is.
Az oldalon szétnéztem és már vettem is ezt azt. DHL-t nem láttam sehol, de várom a tracking numbert. Neked mikorra jött a visszaigazoló email a postázásról?
Képem nincs, de a hétvégén kibontom és megnézem. Végig túrtam a netet, de nem találtam róla más képet.
Ha száraz és 10 fok körüli idő lenne, szívem szerint próbaállítást is csinálnék, mert nagyon kíváncsi vagyok rá én is. Ha sikerül felhúzni a sátrakat, teszek fel képet.
Első blikkre azt mondanám, hogy ennek teljesen egyenes a csatlakozó oldala (ez nekem nem annyira jó).
Ez végre való, nem oldalra, tehát nem követi a sátor oldalának ívét.
Lehet, hogy jó lenne ez a Predomodhoz, de van egy nagyobb változat is, nem sokkal drágábbért, az 4m hosszú. Nézz körül az oldalon.
Volt egy jobb fajta Gelert elősátor, annak függőleges volt a bejárata, de sokkal drágább volt sajnos.
Azt szeretném kérdezni, hogy hogyan csatlakozik a fősátorhoz?
Én arra gondoltam, hogy a lakókocsimhoz tudnám-e csatlakoztatni, hogyha arra a végére varrok egy behúzószálat. Nincs véletlen kép a másik végéről valahol?
Valószínűleg készen olcsóbb, mint egyedileg varratva.
Ha valaki tud sátos anyag beszerzési lehetőséget, kérem ossza meg velem, én eddíg nem találtam. 100% vízálló, PU bevonatos poliészter anyagot keresnék.
Úgy van a polcok felfüggesztése, hogy a felső pulthoz, négy sarkához van rögzítve 5mm -es perlon kötél.
A polcok négy sarka át van fúrva ,a furatokon mozog a polc , a polcok alján egy -egy kis bilincs van így nem
tudnak lecsúszni. A szövetet egy kedves varró néni varta. Masszív, jó pár kiló cukor és liszt állt rajtuk
napokig. A polcok meg 40x 10 léc és színes farost lemez van.Ezt valahol láttam . És közben had mutassam meg a napsátorból kialakított árnyékolót, hátha valaki csinál magának is .Olyan 2x3 méter.
"Mórahalom központi részén kempingezési és egyszerű szálláslehetőséget biztosít vendégeinek a Zöld Camping. A ház kertjében 5 sátorhely vagy 3 lakókocsihely vizesblokkal, főzési lehetőséggel, étkezővel. 800 Ft/fő/éj szállásdíjjal."
Elsö körben ikább prôbálkozz autôgáz töltõkkel, LPG még jobb is. Hivatalosan ott sem tölthetnek, de kis szerencsével ott hagyhatod és feltöltik neked.
Az átfejtés meleg pite, de mintha a lakôkocsis fórumon lett volna szô nem olyan régen.
Szerintem ennyiért megéri, bár azt azért tudni kell, hogy a labda borítása szivacsos szövet, tehát inkább dobni való, az ütőkön is ez a borítás van, nem kemény a közepe, és a frizbi is szivacs + ez a szövet.
Ja és még használható a facebook10 kupon, amire adnak 10€ kedvezményt, azaz ingyen van a szállítás.
A campingworld.co.uk-val is csak jó tapasztalatom volt.
Nagyon jó ez az alj, nekünk is tuti kelleni fog. Igazából angliába találtam, haver megrendelte a sarki tescoba viszik neki. Mondjuk 25 font lesz a hazahozatal de annyi baj legyen... Bár nyárig lehet kocsival jön haza és elhozza.
Vááúú ez tényleg hatalmas. Végre nem kell görnyedjek meg 2 naponta rendet tenni hogy elférjünk. A sátor alá mit teszel? A gyári fóliát amit lehet hozzá venni vagy megteszi akármelyik?
Ti anno mennyiért vettétek ha nem vagyok indiszkrét? :)
Mi vettünk Easy Camp Boston 500-at, késö tavasszal! :)
Nagy volt az elégedettség a nyaralás után (12 nap Horváto.), nagyszerü volt a komfortfokozat élménye, amit a sátor nyújtott!
Utólag meggondolva, érdemesebb lett volna 600-as modellt választani, annak helykínálata miatt. Ezt kiküszöbölendö keresek most hozzá elösátrat. :)
Mindenképpen javaslom, vegyetek a sátorhoz hozzávaló Easy Camp szönyeget!
Szerintem kicsi az esély, hogy szezon elött még lejjebb menjenek az árak. Tapasztalatok miatt nézz körül az UKcampsite oldal tent rewiew topikban, esetleg guglizz. Pár sporttárs vett itt Easycamp Bostont iûgy emlékszem.
Kezdő kempingesek vagyunk a párommal. Idén lesz 3 alkalommal hogy kempingezni megyünk. De az eddigieket is nagyon élveztük. A tenger közelsége, a grillezések a társoság mind valahogy olyan családias.
Első évben rutintalan kezdőként egy nagyobb fajta 2 perc alatt kinyíló kecsuára tettünk le a voksunkat. Marha nagy korong de az oktaviába a jövő hét is belefér. :)
Hűtásről 12/230V táska gondoskodott. Már első nap éreztük hogy ide rendes hűtő kell majd. Ágyat kecsuás sleepin bedet vettük talán csak egy jobb volt.
Tavaly már felkészültünk török sátor a sátor elejére, vettem kis hűtőt, Octavia hátulja azt is elnyelte. Az első év siránkozása után a másodikban már már full full komfortba éreztük magunkat. De mikor elindultnk haza éreztük hogy fejlődnünk kell. Mégpedig sátor szintjén.
Kezdtem nézegetni és akkor találtam erre forumra ami több mint hasznos volt nekem, de kicsit elbizonytalanított is.
Ezt az Easy Camp Boston 600 -at néztem ki. Ami nagyon tetszik: Egybe varrt alj, hatalmas beltér. Jó magas, én 2méter vagyok és szempont hogy ne görnyedjek.
Igaz még nincs gyerekünk de kettőt tervezünk nemsokára, úgy akarunk most sátrat venni hogy ők is elférjenek majd.
Áraban most találtam 225 fontért,de ez a legalja ahogy láttam. Nagyjából 80.000Ft. Ez igazából jó ár, vagy ha várok vele lehet még lejebbe megy.
Mi a negativuma ennek a sátornak pld lécek anyag minőség? Vagy esetleg van alternatíva ha nem ez?
A Coleman sátrak a németeknél olcsóbbak, viszont aáz angol márkák (vango, gelert) és az easycamp meg az angoloknál olcsók (és nem rosszak).
A fém vázas sátrak nehezebbek de masszívabbak szerintem.
Igazán jó leárazások szezon után, karácsony elõtt voltak. A legtœbb cég kiszórta a 2013-as készletét, az idei modelleket pedig nem akciózzák. Petsze aki krres, az talál.
Szeretnék venni egy coleman mackenzie kabin 4-es sátrat, viszont azon az oldalon, ahol eddig kb. 90.000 körül lehetett venni, már nem rendelhető (vagy most nem).
Máshol én csak 130-150 ezer körül találtam.
Szóval van-e még esélyem ilyen jó áron megkapni ezt a sátrat?
Vagy esetleg hasonló minőségű sátor ilyen áron (90e körül)?
Sziasztok! Ha a Balatonra jönnétek kempingezni, én a keszthelyi kempinget tudom ajánlani, jól felszerelt és kellemes a környezet. Amikor mi voltunk (augusztus vége) nem is volt tömve. :) http://west-balaton.hu/keszthely
Mi is most határoztuk el, hogy sátorozni fogunk 3 gyerkőccel. Sok segítséget kaptam itt a fórumon. Végül ezt a sátrat vásároltuk meg: http://utazas-szabadido.vatera.hu/utazas_kempingezes_kellekei/sator/uj_vango_midas_800_8_szemelyes_duplafalu_sator_1795523654.html . Szerintem jó választás volt, bár még nem próbáltuk ki, csak felállítottuk a kertben. Ez lesz a mi karácsonyi ajándékunk :-) Kempingfelszerelést pedig folyamatosan nézegetek, jó áron lehet hozzájutni használt dolgokhoz, főleg így szezonon kívül. Én sátorból nem vennék használtat, az összes többiből (szék, asztal, hűtőtáska sbt.) nekünk tökéletes.
az utolsó 200 hsz-ben is sok linket találsz, meg a sátorvásárlás is nemrég volt téma. Nézegess, és ha találsz vhol jót, de nem érted a szöveget, linkeld be
úgy döntöttünk hogy az elkövetkező minimum 10 évben sátorral fogunk nyaralni , nagy valószínűséggel horvátországban, fiam 5 éves szóval egy darabig velünk jön még.
a gondom az hogy nagy tágas teljesen zárt aljú sátrat szeretnék, minimum 6 személyeset hogy kényelmesen elférjünk,és jó magasat hogy ne kelljen hajlongani. de
magyarországon ez szinte lehetetlen...illetve megfizethetetlen...
itt amit még ki tudnánk fizetni az a decathlonos tépőzáras aljjal, de szerintem azon ugyanúgy bemennek a bogarak..amiktől mind irtózunk.
coleman, vango, high peak. ilyen márkákban nagyon jók vannak külföldi honlapokon, és itt jön a lényeg, nem tudok angolul, tudna valaki segíteni hogy honnan lenne érdemes vásárolnom és milyen sátrat, 80e. ft körül max.?
valahol olvastam kima-vara sátráról amit nemrég vett az is tetszik.
Én is bódéval mennék szívesebben. A gondom az, hogy elegem van a mókuskerékből amit a civilizáció, család, az állam, a szokás, az adófizetés és minden diktál. Itt vagyunk a csúcs fejlett 21.században és mégis annyit dolgozunk, mint egy marha. Unom azt, hogy megkeresem a pénzt és utána rövid úton én vagy a családom valami drága de gyenge értékű dologra kidobja befizetjük adóra, rezsire csekkekre. Örült sok a marhaság, amire elmegy. A leginkább a ház rezsije, a vállakozás adója, a kocsik fenntartása stb.
Szüneteltetném az egész vállalkozásomat, felpakolnám a bicikli utánfutóját és elcsavarognák töredék pénzen hónapokig. Csak kaját fizetnék, meg ha valami belépő van. Se benzin, se a vállakozásadója, se kemping díj, se autópály díj. Nem hiszem el, hogy az embernek úgy kell élnie a 21.században, mint egy rabszolgának, aki majd állandóan dolgozik és néha elmegy egy-két hétre nyaralni vagy hasonló.
A legnagyobb gondom, hogy meg kéne erről győznöm a páromat. Ő ragaszkodok a bódéhoz. Mindenképpen valamit csinálok, legfeljebb kipróbálom kisebb utakon a dolgot és meglátom, hogy nem-e megy el a kedvem.
Ha ez az elképzelés megfeneklik, akkor marad a lakókocsizás, kiegészítve bringákkal esetleg egy robogóval vagy elektromos bringával. Keveset vontatnám, de az adott környéken sokat bringáznánk. Ezt csak azért, hogy sokáig lehessen szabadon élni és ne menjen el túl sok pénz benzinre, kempingre. 11 litert eszik. Ez tünik még a legjobb kompromisszumnak. Elvontatom a bódémat és lakásként használom, majd bringázok a környéken.
Mindent megtennék, hogy elnyújtsam ameddig tudom a csavargásokat. Ebből a mókuskerékből ki fogok törni.
A jó minőségű multifunkci bicsak (pl. a legnagyobb victorinoxok közül vmelyik, vagy hosszabb költségvetésnél leatherman vas) szerintem túrán is kötelező darab. Napelemes akksitöltő, és ceruzaakksival működő ketyerék megint növelik a mozgásteret.
Még egyszer: 20 év kihagyás után próba kempingezés nélkül nem indulnék messzire.
Nem akarok belekluttyogni,de szerintem bódéval könnyebben találsz 1 éjszakás hálóhelyet,mint sátorral.Én úgy gondolom sátorral tényleg lakott területen kívül találsz csak alkalmas alvóhelyet a bódéval akár a városon,településen belül is.Akkor már bejön a többletfogyasztás ára,ha nem kell kempingekben alukálni.Betettem a stellplatzos linket amiből nyugat eu-ban lehet bőven válogatni.
a jó sátor minél könnyebb, legalább 3000 mm-ig vízálló, de hiába könnyű, semmiképpen sem egyszemélyes (a cuccodnak is kell hely) És egy kicsi előtere sem árt, ha van. Egy Quechua T2-t már 10 ezer alatt megkapsz, de persze a határ a csillagos ég.
Én ezt venném, ha lehetne még valahol kapni (ár/érték arányt figyelembe véve):
Fekhelynek egy önfelfújó matrac tökéletes. Egy jó hálózsák kell még. Itt sokat lehet variálni, annak függvényében, hogy melyik évszakban mész. Mindig számolj egy kicsivel melegebb hálózyákkal, mint ami rá van írva.
Én voltam már olyan hálózsákkal kéthetes hegyi túrán, amire limitnek 3 C volt írva, na az 2-3 fokos hajnalokon jól felöltözve sem volt elegendő, pedig abszolút nem vagyok fázós. Persze túlzásba sem kell esni, mert minél melegebb egy hálózsák, annál nagyobb, több helyet foglal.
A hosszú út előtt legalább néhány éjszakát kempingezz/sátrazz a közelben, méginkább életszerű körülmények között. Kiderül, hogy a derékalj+átlagos hálózsák kombóhoz képest mivel boldogulsz elfogadhatóan.
A másik, hogy lakókocsival megyek, de az meg túl drága hosszú távon. 11liter 100km-re a fogyasztás.
Tehát afféle vadkempinges vándorlós dolog. Nem kempingeztem sátorral vagy 20 éve csak lakókocsival, azt is mindig rövid ideig egy-egy kempingben. Tehát most sokáig szeretnék menni olcsón, sátorral és a fenti cucchoz hasonlóval.
MI kell egy ilyen sátorozáshoz? Milyen sátor jó? Milyen egyéb cuccok? Ami el is fér, és tényleg jó és kell.
Sziasztok, eladnám a kempingezéshez használt kis utánfutómat. A vizsga lejárt, de ha ez a feltétele az eladásnak, akkor 1 héten belül le tudom vizsgáztatni.
A doboz teljesen vizmentes, a tetejére akár még kerékpártartó is szerelhető.
A Jysk-ben most 27 ezerért dobálják ki az Open Air Himalaya sátrakat. Nem egybevarrt, a középső része sem túl nagy, de ár/érték arányban szerintem most nincs jobb. 2 db 180 cm széles fülke 3000 mm-es vízállóság.
igazából mindkettőre érvényes, mert a T3+ sincs már fent.
A nagy sátorról is egyezik a véleményünk, harmadik (vagy negyedik?) idényben használjuk, nagyon elégedett vagyok vele. Szerintem tovább erőltetik ezt a másodperces-vonalat, ami nekem nagyon nem jön be - azokat az óriáskorongokat sehova nem lehet normálisan bepakolni. Ráadásul egy nagy sátor felállításánál a sok időt az veszi el, amit a gyorssátraknál is meg kell csinálni: cövekek leverése, illetve a berendezés. A négy rúd bebújtatása és a sátor felállítása 15 perc.
Beszámoló: írtam már, aztán elúszott.
Szlovénia fantasztikusan szép, háromnál több napot érdemelt volna. Utána Horváto-ban idén is Peljesac volt a táborhelyünk, mivel igazából csak a déli részt (Dalmácia) kedveljük. Dubrovnik csodaszép, és hagyományosan drága.
Boszniára idén is csak két nap jutott (most Jajce és környéke volt a program, plusz két óra Mostar), de továbbra is a szívünk csücske.
Gondolom a 4.2 XL Air-re gondolsz, hogy megszűntetik. Igen, én is néztem, hogy nincs fent a honlapon már. Nem tudom mit akarnak majd helyette, gondolom jövőre behozni, de ennél jobb... Lehet, hogy létezik, de sokszor ennyiért. Nagyon-nagyon szeretem. Esőben nagyon sokszor előfordult, hogy bent fűztünk pl milánói makarónit, míg kint zuhogott. Egy kis sátorban ilyet nem tudnál. Középen közösségi helyként óriási (élmény). Most is bizonyította az esőállóságát. Tökéletes sátor. Én csak akkor fogok megválni tőle, ha lakókocsira tudom cserélni, mert ugye az a következő lépcsőfok, az a vágyam, tervem.
Szlovénia is csodás lehetett. Nekünk, ha ez nem jött volna össze valamilyen okból mi is oda mentünk volna. Milyen volt, mikor lesz élménybeszámoló?
köszi, érdekes volt. Mi idén vettünk a 4.2 xl air mellé egy T3+-t (egy másik kis sátrunk már volt). Idén Szlovéniában 2 éjszakát töltöttünk, ott csaka kis sátrakat állítottuk fel. Esőben szerencsére nem tudtuk tesztelni, de ezek szerint azt is bírja.
Éppen azon gondolkodom, hogy veszek még egyet, mert valami azt súgja, hogy megszüntetik a forgalmazását (már fent sincs a honlapon)
mivel a hálófülkének van alja, szerintem egyáltalán nem gond, hogy a külső rétegnek nincs. Csak a kifeszítéskor kell figyelni, nehogy a hálófülke alja kilógjon a külső réteg alól...
Június környékén lengyelországi Jyskben kapható volt egy új Open-Air sátor, ha jól emlékszem, 900 zł (1 zł kb 70 Ft) körüli áron, ami már egybevarrt aljú. Az is elég jó vételnek tűnt, de Mo-n nem láttam, hogy forgalmazásra került volna.
egyedül azt hiányoltuk, hogy fű nem nagyon volt - mi ezt betudtuk az extra száraz nyárnak, de talán az árvíz hatása is lehet ez (részben)? Na most rákerestem a webolalukon a képekre, ott minden csupa zöld, úgyhogy valószínű, hogy ez valóban az árvíz utóhatása (se fű se gaz nem nagyon volt, csak poros talaj teljesen elsárgult fűmaradvánnyal)...pedig tényleg mennyire gyönyörű lett volna zölden!
Irod,hogy Dömösöm voltatok.Van e valami látható nyoma az árviznek?
Ott kezdtük a szezont május elején,akkor lett kész a szezonra a kemping,mi voltun szinte az elsők.Még vicceltünk is a tulajjal,hogy kár a gőzért mert az árviz besegithet a
medencemosásba.Rá pár hétre hivtam telefonon a tulajt és mondja,hogy a viz a porta
helységben 1.2 méter.Akkor kezdett igazán elborulni az agya a Dunának.
Mellesleg egyik törzshelyünk,imádjuk a kempinget és a környéket.1 hét alatt mentünk több mint 70 kilométert + a magasság.
A Ti szempontjaitok szerint a Midas jó választás. Ezt a tipust nem ismerem, de valószínüleg a Vango ehhez is készít elösátrat. De a pavilon is tœkéletesen megfelel konyhának és étkezönek.
Nagyon kedves tőled, hogy így ismeretlenül is szíveden viseled a sátor kérdésünket. Tényleg, nagyon jól esik. Kicsit kezdek begolyózni, a gyerekeim már kérdezik: - Anya, már megint sátrat nézel? Szerintem marad a Vango Midas 800. Angliából sem lenne olcsóbb szállítással, utalási költséggel stb., most itt a Vaterán 82ezer Forintért meg tudjuk venni.
Az előtér valóban lehetne tágasabb és világosabb, de majd teszünk elé egy 3*3-mas pavilont (olyanunk van), ha meg esik (de reméljük majd nem fog), akkor kinyitjuk a hálótereket és eszünk a földön :-) Amúgy meg szerintem nekünk teljesen optimális a sátor, a 3 gyerek alszik a két összenyitható hálóban, mi az egyik kétszemélyesben, a cuccok pedig elférnek a másik kétszemélyes hálóban. Így az előtér nem lesz zsúfolt. Ha nem esik az eső,akkor úgyis a sátor előtt fogunk ücsörögni. A páromnak kell a széles háló, a 140-es matracon így is pont kényelmesen férünk csak el.
De még nézd meg az Obelinknél a Lugano 6 sátat. Igaz, 180cm széles a hálófülke, de az alja egyben van, függöleges a homlokfala, nagy az elötere és szállítással 230 Euróból meg van.
A decathlonos sátraknál némelyikénél még 60 centit sem számolnak egy före, a T4XL sátrunk 240cm széles volt.
Az Icarusnak nincs az alja egybevarrva az oldalával, ráadásul szerintem a 185 cm-es háló 3 személy részére elég keskeny, nem? A 8 személyes Icarus nekünk már drága és bazi nagy is.....
kosz: iden a bejarat ele is teritettunk egy alatetponyvat, innen csak cipo nelkul lehetett menni. Igy is lett kosz belul. Az egyetlen megoldas a sepru.
Mi egy lidis lábtörlöt használunk, jó idœben kinnt rosszidöben bent. Olyan az anyaga mint a szönyegpadlóé csak bordás a texturája. Mivel az elœtérben van szönyegünk, nem gond a mezitlábazás. Ha zavar a fény, vegyél alvómaszkot mint amit a hosszú repülöutaknál adnak, én is azt használok néha. A zaj ellen meg jó a füldugó a gyôgyszertárból. paplan helyett a hagyományos, téglalap alakú hálózsákot ajánlom, azt takaró üzemmódban is használhatod a zippzárat kinyitva. Mi is úgy használjuk, a velúr matracra pokrócot teszünk, arra gumis szélü lepedöt rakva nem gyürödik össze a fekhely. Az elsœnek vett tescos székek nálunk is hamar mehfáradtak, a quetchua már tart pár éve, a 90 kilóm alatt nem nyaklott össze és a varrása is tart. Pedig a konsrukciójuk egyezett, a dekásnal jobb lehetett az anyaga.
Hazajöttünk, szuper volt!:) A sátor is, a kempingezés hangulata is, az idő is. Dömösön voltunk, nagyon jó volt, különösen az tetszett, hogy a gyerekeim mennyire hihetetlenül élvezték:) A sátor nagyon jól működött, könnyű volt fel és elpakolni, de persze már látom, hogy van 1-2 dolog, amin "fejleszteni" kell: hogy pl hogy csináljuk, hogy ne hordják be a koszt a sátorba (ti hogy csináljátok?) Talán kéne valami a bejáratnál a szőnyegre, talán kívülre is, és akkor ha be is jön a kosz, akkor elég lenne azt a kis belépő valamit (lábtörlőt) kirázni. A másik, hogy bár tényleg sötétített a hálófülke fala, de a hálófülke bejárati oldala az világos. Úgyhogy én oda fogok szerkeszteni valami függönyt...Sajnos az egyik olcsó kempingszékünk eltörött (az a támlás-karfás horgászszék típus, ami oszloposan csukható össze). Az egyik lábát tartó műanyag pattant el, és elengedte az egyik csövet. Ez vajon a valamivel drágábbaknál is így van, vagy milyet érdemes venni? (azért kérdezem, mert egy helyi úr rögtön lecsapott a törött darabra, boldogan mesélte, hogy már 4 ilyet gyűjtött össze, és majd barkácsol belőlük valami használhatót) A dechatlonos az már elég jó? (ami 5000ft). Meg rájöttem, hogy nem szeretem a hálózsákot, mert folyton alám tekeredik (gyerekeknél is), úgyhogy arra gondoltam, hogy legközelebb simán paplanokat vinnék. Ez mennyire praktikus ötlet (ha egyébként beférne)? Vagy nagyon fontos az, hogy a hálózsák a test alatt is véd/melegít? 5cm vastag önfelfújós dupla matracunk van, amire úgyis tettem lepedőt, sokkal komfortosabb lenne paplannal aludni, de vajon úgy fáznánk? Vagy ezt elkerülendő kéne még valami szigetelést tenni a matrac alá?
Az Icarust inkább ajánlanám mint a Midast, mert a 210 centi széles elötér elég keskeny.
Azt hiszem az Icarus 600-nak van xl verziója, ami hosszabb elöteret, jó cuccolási lehetöséget jelent. Ha rendelsz , ajánlom az elötér szönneget, nagyon konfortossá teszi a sátrat.
A fém rudazat tényleg nagyon jó dolog (nekem is ilyen van) de bizony nehéz és növeli a csomagméretet. Mindenképp foglalkozzatok azzal is, hogy a sátor pakkja mennyi helyet foglal el a kocsi csomagtartójából vagy a tetöboxból, mert egy nagyobb sátor összecsukva is nagyobb mint 100 liter. Ha csak nem kisbusszal vagy utànfutóval mentek...
egy bajom itt is van :) A teljes szélesség már klassz, de ha szét akarom osztani a fülkéket, akkor két emberre (a két szülőre) itt is csak 120 cm jut. Ha egybenyitom az egészet, az más, akkor jó tágas öt embernek.
De én pl két felnőttnek a 160 cm-nél kisebb fülkét nem tartom túl jónak, a 140 cm határeset.
és ez? : http://www.worldofcamping.co.uk/royal-havana-6-tent-3993 az egy kicsit pech, hogy ez 32 kg, és 30 kilónként van a postaköltség, tehát ezt 2x15font postával hoznák el, de még így is belefér a 100ezerbe, és masszív fém rudas, igazán tágas a hálórész is, és a nappali is nagyon impozáns (és 3000mm ennek is a vízállósága). Persze mindenkinek más a fontos, és azért biztos, hogy a Midas is nagyon szuper sátor. Azt is figyelni kell, hogy a Midasnak jóval kevesebb a súlya, és kisebb a pakk is, lehet ez is nagyon fontos szempont.
A nappali rész tényleg tágasabb, (bár a Midas 6 négyzetméterén is kényelmesen elfér egy asztal székekkel), de hogy a hálórész tágas lenne? 60 cm széles hely jut egy emberre. A Midasnál 10-15 centivel több.
az outdoorworld.co.ukoldalon van egy 10%-os kedvezményes kupon, a vásárlás végén a megfelelő helyre azt kell beírni, hogy OUTDOOR10. A szállítás 20 font Magyarországra, tehát ezzel a kedvezményes kóddal gyakorlatilag ingyen van a szállítás.
sajnos csak múlt héten érkezett meg a rendelt sátor http://www.outdoorworld.co.uk/royal-tokyo-6-tent-13219 , holnap megyünk először kipróbálni!:) Igaz, kicsit örültségnek tűnik (nekem) egy éjszakára összepakolni, de muszáj bevetni még ezen a nyáron! Felállítottuk a kertben, szuperjó, hatalmas, masszív, szép, jó választásnak tűnik!
Mónika, bár mi is totál kezdő kempingezők vagyunk, de leírom az én szempontjaimat, hátha segít valamit. Nekem is fontos volt az egybevarrt alj (Full sew-in groundsheet), nem is a szélbefúvás miatt (erre nem is gondoltunk), hanem inkább az esetleges esővíz, na és főleg a rovarvendégek távoltartása miatt. A mi sátrunkon mind a 3 ajtón van szúnyogháló (és egyéb szellőző szúnyoghálós panelek), úgyhogy szerintem nagy melegben is egész jól fog szellőzni. Ami nekem még fontos volt, hogy ha akarunk, akkor tudjuk egy légtérben aludni. Mert pl a 8 éves "nagyfiú" még itthon is fél picit a viharban, egy sátorban ez gondolom különösen így lenne, úgyhogy akkor nagyon jó összebújni. Vagy az is szempont volt nekem, hogy ha hűvösebb az éjszaka, akkor én szeretek rájuk nézni, hogy jól be vannak-e takarózva, minden rendben van-e, ilyenkor is jó, ha együtt lehetünk. Meg egyébként is van egy szerintünk nagyon jó hangulata, ha egy rakáson alszunk, szeretjük:) (Ha mégis szeretnénk külön aludni, akkor ketté lehet választani a hálófülkét, vagy akár a nappaliban - ami 3x3 méter - is simán el tudnk mi aludni, ha mondjuk már nagyobbak lesznek a gyerekek.)
Ha 3 gyerekünk lenne, akkor ezt vettük volna azt hiszem: http://www.fieldandtrek.com/vango-mira-500-tent-2013-783119 jó masszív a rudazata, tágas a hálórész, és fényes, tágas a nappali rész. Árban is szuper. Ebben is simán el tudnak a szülők aludni szükség esetén a nappaliban, nappal csak be kell tenni a matracot a hálórészbe. Az általad kinézett Midasnál én azt látom hátránynak - a közös háló hiányán kívül -, hogy túl kicsinek tűnik a középső rész, oda nem igazán tudtok betenni egy asztalt 5 székkel (vagy csak nagyon szűkösen), pedig ez biztos sokszor jól jönne.
Ez bizony nagyon jónak tűnik! A rudazat miatt szerintem sem kell aggódni, mi évekig jártunk olyan sátorral, aminek üvegszálas rudazata volt, soha semmi gond nem volt vele. Sőt, volt olyan, amikor nagy szélben kisebb-nagyobb károk keletkeztek a kempingben, de a mi sátrunk hajladozott a szélben, de semmi baja nem lett.
Most jöttünk meg a Kempingmániás balatoni bringakörútról, és :
Az egyik kempingben azt mondták, hogy mindegy hány parcellára állunk úgyis egységenként kell fizetni. (itt -az előrefoglaláshoz képest- kértünk még plusz parcellát, mert üres volt a mellettünk lévő)
Másik két kempingben viszont az volt mindegy, hány egység van. A parcella után fizettünk.
Így volt az, hogy 2 sátor, 1 lakókocsi és 6 lakóautó volt 3 parcellán. (mondjuk a szomszédos parcellák foglaltak is voltak)
hát ez az. Nem akarok turkálni olvtársunk pénztárcájában, de felteszem, nem véletlenül lőtte be 100 ezer körülre a célösszeget.
És továbbra is tartom: évi 1-3 hetes kempingezésre teljesen megfelelő az üvegszálas. Ha nem gyártási hibás, állnia kell a vihart, zivatart. Azért a kempingsátrak döntő többségét a nagy gyártók is üvegszálas rúddal szerelik (pl Vango).
Mondom ezt úgy, hogy nekem is tört már el sátorrudam. Igaz, szerencsére nem két darabba, hanem egy szakasza hosszában kettévált. Ki sem cseréltem akkor, hanem körbetekertem szigetelőszalaggal.
Tudod, ez olyan, hogy tisztában vagyok vele, hogy egy S Mercedes klassz kocsi, meg nagyon biztonságos, de valami furcsa okból mégsem azzal járok. És így sem vagyok elégedetlen.
Az a verseny amit emlegettem, egy íjászverseny volt. Akkoriban még sokan lőttünk aluvesszőkkel, volt összehasonlítási alap, hogy mennyivel bír többet egy ilyen aluötvözet cső mint a különféle karbonszálas csodák amiket egyéb jó tulajdonságaik miatt használtak a többiek. Ezen tapasztalatok is közrejátszanak a véleményalkotásban, meg az is, amit írsz, az igazán komoly sátrak aluminium rudazattal készülnek most is.
A megadott paraméterekből egy nem fog stimmelni a fémrudas sátraknál. Az ár :-(
Egyébként cimborám megoldotta, "lerövidült" aluminium nyílvesszökhöz esztergát toldótagot és lett szép alucsöves sátra. Kicsit tiritarkák voltak a rudak dehát ez van... :-)
tehát a barátod kifogott egy gyártási hibás darabot, ezért nem ajánlod.
Az üvegszálas rúd természetesen kevésbé ellenálló, ezért használják a fémet a komolyabb igénybevételű sátraknál (hegymászás, magashegyi túra), ahol egyrészt gyakran állítják fel és bontják le, másrészt komolyabb szeleknek van kitéve.
Ettől még a hétköznapi kempingezők vígan elvannak az üvagszáls rudazattal, nem roskad rájuk tucatszám a családi sátor.
Ráadásul ha találsz a megadott paramétereknek megfelelő, fémrudas sátrat, akkor azt én is megvenném.
Mint írtam, konzervatív vagyok, épp ezért a véleményem elfogult, cseppet sem számít szentírásnak amit tűzzel-vassal védeni kell, ellentétben a rizsrakétás kollegáéval. Mély nyomokat hagyott bennem a cimborám sátra amit versenyről visszaérkezve törött rudazattal találtunk, persze a külső sátrat át is szúrta a rúd. Mindezt egy vadiúj sátornál amihez senki nem nyúlt, egyszerűen csak kint áll a napon és az üvegszálas rúd megadta magát. Végülis a rudazat cserélhető ha van rá igény, vedd meg és sok szerencsét hozzá. :-)
Pl. a sátrak besorolása aszerint, hogy "télállóak" avagy nem. Vagy a téli sátorozás kérdése. Ha tényleg 58 éves vagy, már rájöhettél volna, hogy a világ nem csak addig tart ameddig ellátsz.
Boldoggá tennél, ha leírnád, hogy mivel tágítottad ki a látóköröm? Azzal, hogy szted osztom az észt, mennyivel tágult ki a látóköröm? Érdeklődéssel várom a válaszod, ne sajnáld az időt rám , kérlek szépen! Mindig is vallottam, hogy nem szégyen az okosabbtól tanulni és ha elmagyaráznád látóköröm Általad történt kitágításának mibenlétét, akkor bizonyára okosabb lennék ezen tudással is, melyet ez úton Tőled kap6nék és előre is köszönök szépen kedves Boar!
Elmondod, miért? De csak óvatosan ijesztegess....:-) végre találtam egy sátrat, ami eléggé vízálló, megfelelő méretű és ami nagyon fontos elfogadható árú, és akkor tessék :-)
Nem kell megsértődni és nagyképűen ész osztással vagdalkozni, ha valakinek nem 1ezik a véleménye a Tiéddel.
Sokan vagyunk és sok félék. Így színes a világ.
Idén is parcellás kempingben voltunk, de fizetni kellett mindkét sátor után.
Ha valaki itt érdeklődik, azt azért teszi, mert tanácstalan, mert érdekli mások véleménye, legyen az a Tiéd vagy az enyém.
58 évem alatt sok kempinget bejártam, van kevéske tapasztalatom, de be kell lássam, Neked nagymintás a statisztikád, több a tapasztalatod, meghajlok Előtted, ó kempingek nagy ismerője.
Osszad csak az észt inkább Te !
Én csak szerényen leírom ide a véleményemet és kész. Oszt akit érdekel, az elolvassa és vagy megfogadja vagy nem, hiszen a Te 6almas statisztikai tapasztalatod a lényeges és a perdöntő kemping ügyekben, ezt én maximálisan tiszteletben fogom tartani a továbbiakban.
Bocsáss meg nekem, hogy más véleményem van, mint Neked!
Akkor most valaki szakértse meg a kiválasztott sátramat és mondjon véleményt róla, mert szerintem kifutó típus és szeretném megrendelni küldöldről. Így kb. 200 Font lenne szállítással, ezt is vegyétek légyszi figyelembe, szerintem nagyon jó ár. Vango Midas 800, amit kinéztem 2 felnőtt és 3 gyerek (kicsik) részére.
És az "átfújással" behordja az összes port, falevelet,stb.....
1987 óta sátorozom. Nem emlékszem, hogy ez valaha is gondot okozott volna. A szellőzés hiánya sokkal inkább, amikor még "egybesátram" volt.
Nem hiszem, hogy van nyári és téli sátor. Soha sem láttam még télen sátrazó turistát.
Ez nem hit kérdése, bár valóban pontatlanul fogalmaztam. Szóval a négyévszakos sátraknál van értelme összezárni az alját a hóbefúvás elkerülése miatt. Bár sok esetben ott sem az összezárást választják hanem a külső sátor alja van "megnyújtva"(hógallér). Keres rá az "expedition tent" vagy "outfitter tent" kifejezésekre, esetleg nézd meg a hegymászóknak szánt komolyabb sátrakat. Hogy mit láttál és mit nem, az indifferens, mivel Te nem sátoroztál télen, így nem is találkoztál más, télen sátorozókkal.
Az összes poron és falevélen kívül a bogarak is betalálnak, eső esetén a vízről nem is beszélve. Mi is ezért cseréltünk sátrat és nagyon jó választás volt az új, egybe-aljú.
nekem még ilyen átfújás-problémám nem volt. Igaz, a miénknek van egy alsó rovarhálós szoknyácskája, ami ugyan (egyenes talaj esetén) a földre simul, de én még köveket is teszek rá.
Ennek ellenére nekem is tetszenek az egybevarrt sátrak, egy kivétellel: a szellőzés. Ha nincs is nyári meg téli sátor, de néztem már egy csomó videót coleman, outwell stb sátrakról, és rendszerint a csodás angol nyári tájon állítják fel őket. Ahol a kempingezők szinte minden nyáron kapnak egy enyhe szélvihart és néhány liter esőt. Ehhez képest mondjuk egy olasz-horvát-görög nyaraláskor a fő szempont, hogy ne forrjon fel az ember éjszaka.
Az én ideális sátram egy egybevarrt aljú lenne a 4.2 xl air szellőzési megoldásaival. Ilyet sajnos egyelőre nem árulnak.
1 átlagos méretű sátornak azért általában találni helyet. De mi is voltunk már úgy, hogy az iglunknak (!!!!!) sem találtunk helyet a tengerparton. De ilyen csak 1szer volt. Az előző és a mostani sátorral is találtunk magunknak mindig helyet, legfeljebb nem a legfrankóbb helyen, nem közvetlenül a parton.
Bocs, hogy újra belevau, de csak a saját véleményemet mondom el, nem kötelező vele 1etérteni.
Kb. 20 éves korukig velünk nyaralt a 2 gyerekünk - kemping, sátor.
Ha a mostani fejemmel gondolkoz6tam volna anno, akkor vennék 1 nagy családi sátrat, ami kényelmes és biztonságos, elfér benne minden és mindenki.
Móni legnagyobb gyereke 7 éves. Mire felnőnek, a most megvett sátrat ki lehet dobni és a gyerekek is szívesebben vannak még ebben a korban a szüleikkel.
Ha majd külön sátrat szeretnének, akkor pedig majd elég nekik 1 csöppnyi iglu is, a nagy sátor pedig marad6 bázisnak, pakolósnak, hiszen a nagy gyerekekkel nagy csomag is jár:-).
Ha kirepülnek a gyerekek....addigra a most megvett sátor már valsz qka lesz. De ha nem és még sátrazni akarnak, akkor pedig lesz 2jüknek egy frankón kényelmes sátruk. Hogy nagy??? Addigra annyi cuccuk lesz, hogy kitölti majd a rendelkezésre álló helyet, mint a gáz, ahogy pár kommenttel lejjebb ez itt leíródott :-).
Szal sztem 3 gyerekkel 1értelműen 1 masszív, nagy, családi sátor. 1ütt leszen a család és úgy az öröm és a boldogság is nagyobb.
Nejemmel ketten 1 négyszemélyes családi sátrat használunk(Coleman Mackenzie Cabin4) és 1általán nem érezzük nagynak :-), minden cuccunknak(rengeteg:-)) ) van benne hely és ha szarakodik az idő, mindent be tudunk pakolni és át tudjuk vészelni a "nehéz napokat:-)))" a sátor falai között.
Persze különböznek a véleményeink, de ez így helyes!
Anno 1 tanárom mondta: hallgass meg minden véleményt, vond le a tanulságokat belőlük és tégy legjobb belátásod szerint !
Nem könnyű döntés előtt álsz, de azért is hajrá Móni !
Egyenlőre még kicsik a gyerekek, a legnagyobb is csak 7 éves, szóval még szerencsére odébb van, hogy külön sátorban szeretnének lakni/nyaralni. A túl nagy sátor mérete nem teljesen világos számomra, amit kinéztünk Vango Midas 800 az 630*320 cm. Ez talán még nem minősül olyan nagynak, nem? Ezzel helyet találni majd a kempingben? Szerintetek? Tudom, bénának tűnök, de utoljára kb. 15 éve kempingeztem utoljára, azt is nagyjából csak belföldön gyerekként.
Bocsánatot kérek, hogy az alap-koncepcióba szólok bele. A három gyerek idővel felnő és majd külön megy nyaralni. Akkor pedig a nagyon nagy sátor lesz fölösleges. Talán szóba kerülhetne egy második 4-5 személyes sátor mostani megvétele. A parcellás rendszerű kempingekben nemigen problémáznak azon, hogy a kibérelt terülten egy, vagy két sátrat állítanak fel. Biztosan van olyan hely, ahol a két sátorért többet kell fizetni. De vajjon a kisebb második sátor ára + a kempingekben fizetett többlet díj hogyan viszonyul egy új nagy sátor árához? Továbbá majd a gyerekek felnövése után haszontalanná válik a nagyon nagy sátor. Ellenben a két közepest a várhatóan négyfelé váló család biztosan tudja hasznosítani.
Új sátor koncepció kezd kialakulni,a felfújható sátorrudas, rendkívül érdekes. Ez a koncepció alapjaiban változtatja a sátor felállítás módját. Érdemes megnézni.
Új sátor koncepció kezd kialakulni,a felfújható sátorrudas, rendkívül érdekes. Ez a koncepció alapjaiban változtatja a sátor felállítás módját. Érdemes megnézni.
"nyári sátornál jobb, ha "átfújja" egy kicsit a szél(nem fújja át egyébként, de valami kis szellőzést ad)"
És az "átfújással" behordja az összes port, falevelet,stb.....
Az 1 éves sátramat ezért adtam el, az átfújt mocsok miatt hagytuk félbe a szabinkat, mert az átfújással bekerült por bejutott a legrejtettebb helyekre is.
Nem hiszem, hogy van nyári és téli sátor. Soha sem láttam még télen sátrazó turistát. Szal sztem csak jó vagy rossz sátor van. Nekem a jó sátor paraméterei:
nem ázik be
nem fújja át a szél, azaz tökéletesen zár6ó, ha úgy akarom
jól szellőzik, ha úgy akarom
stabil váza van, bírja a viharokat
Természetesen nem vagyunk 1formák, így kerek a világ :-) !
Segíts nekem légyszi. Én is a Vango Midas800 sátrat néztem ki magunknak, 2 felnőtt és 3 gyerek részére. Kérdezném, hogy mik a tapasztalataid a sátorral kapcsolatban? Sokat segítenél a döntésben, előre is köszi. Még az írd meg légyszi, hogy melyik oldalról rendelted meg.
Köszi az információt. Én is olyan sátrat szeretnék, aminek az alja egyben van az oldalával, csak azt nem tudom, melyek ezek. A specifiációkból kiderül? Van típus ötleted?
hát igen, sok a cucc. De egy részét bent lehet hagyni a kocsiban. Amúgy a Midast én a helyetekben úgy használnám, hogy az egyik oldalon összenyitnám a két fülkét, oda mennek a srácok, a másikon meg szétválasztanám: a nagyobb az alvóhely, a kisebb a raktár. Ráadásul még zárható is.
Csak olyan sátrat vegyél, aminek az alja 1be van építve az oldalával, magyarán nem tud alá fújni a szél.
Persze ez csak az én 1edi véleményem, tanácsom.
Vízállóságról
Nyáron is lehetnek felhőszakadások és a fossá ázott felszerelés nagyon szomorú és kiábrándító látvány. Ja! És ha 3 törpével kempingeztek, akkor meg különösen figyelni kellene rá, mert a megfázás vagy hasonlók miatt azonnal és kötelezően befejezett nyaralás nem valami kellemes emlék.
sztem
Természetesen olyan sátrat veszel, amilyet szeretnél :-)) !
Köszi, látod, erre nem is gondoltam, hogy majd nehéz lesz helyet találni a nagy sátornak. Azért gondolkodtam nagy sátorban, mert akkor te is tudod, 3 gyerekkel mennyi cucc van....Köszi a segítséget mégegyszer.
nekem az összes közül a Midas tetszik leginkább, de ez teljesen szubjektív - jobban szeretem az ilyen kialakítású sátrakat, mint azt, ahol csak egy egymm-es textilfal választja el a két alvóhelyet.
Meg aztán a hatalmas sátrak bazi jól néznek ki, de arra is gondolni kell, hogy sok helyen igencsak nehéz megfelelő méretű helyet találni nekik. Én 3 gyerekkel (nekem is annyi van), nem vennék hatszemélyesnél nagyobb sátrat. Három hálófülkéset is csak akkor, ha az egyikük már kamaszodik és/vagy eltérő nemű, és igényli a külön alvóhelyet.
Ja, amúgy minőségileg a Vango és a Coleman is biztosan jó.
A topik többsége valószínüleg kevésnek tartja a 2000 mm-es vízállóságot, én továbbra is fenntartom, hogy elsősorban nyári használatra elég. Egy-egy záportól, zivatartól nem fog beázni.
Mi most értünk vissza egy Slo-Hr-BiH körútról, írtam is egy hosszabbat kempinges tapasztalataimról, de elszállt.
Úgyhogy most röviden és természetesen szubjektíven.
Camp Danica (Bohinjska Bistrica): 8/10
Camp Vala (Orebic mellett): 9/10
Autokamp Plivsko Jezero (Jajce mellett - itt nem sátoroztunk, hanem apartmannak nevezett bungalóban aludtunk): 4/10, mert kissé átvertek. Ha azt kaptuk volna, amiről eleinte szó volt, 6/10 lett volna.
Sátorvásárlásban szeretném a segítségeteket kérni. Olvastam a hozzászólásokat, de így könnyebb lenne nekem, ha valaki konkrétan tudna segíteni. Nem vagyunk (még egyenlőre) nagy sátorozók, de az elmúlt pár napot sátorozással töltöttük és nagyon megtetszett nekünk.
A mostani sátrunk 4 személyes, azt érthető módon már kinőttük. 2 felnőtt és 3 gyerek részére keresnénk sátrat. 8 személyesre gondoltunk, hogy a rengeteg cucc kényelmesen elférjen. Szeretném, ha 3 hálófülkés lenne. Használt és új (külföldről rendelt) sátor is érdekel. Ha tudtok kérlek segítsetek, hogy melyik márkát/típust válasszuk. Igazából nincs elképzelésünk sem a márkát, sem a formáját stb. illetően. Nekem a Skandika Daytona ill. a Skandika Torontó típusú sátrak teteszenek, de mintha azokról nem írtatok volna túl jókat. Ha megosztanátok velem néhány praktikus információt a sátorválasztással kapcsolatban, azt nagyon megköszönném, mert jelenleg egy picit elvesztem az információ rengetegben :-) Az árakat illetően is igen korlátozottak a lehetőségeink, de talán így nyár végén vagy majd ősszel belefuthatok valamilyen akcióba, csak már végre tudnám, mit keressek :-)
Előre is nagyon köszönöm a segítséget, minden információnak nagyon örülök.
Egyet tudok, 15 evet lehuztam a kornyeken, bar mar nem jatram arra vagy 5-6 eve. Latsch falu mellett, egy folyo ( talan Etsch ) partjan. Kozvetlen mellette van egy felvono a hegyre, pzar kilatassal. Arat nem tudok, de biztosan megtalalod a gogliba beutve, esetleg Del- Tiroli kempingek neven talalsz tobbet is.
Köszi, mégegyszer a remek összefoglalót. Azóta megvolt a tüzkeresztség az Orfűi Panoráma kempingben. A jó idő ellenére sem vot nagy élet, a vendégek közel a felét mi adtuk kb 40-en, a teljes kihasznátság így is tíz százalék körüli volt. A sátrazás maga jobb volt, mint vártam, pedig csak egy polifoam volt az alátét. Hosszabb távon ön vagy felfúvóberendezés által felfúvódó matrac beszerzésén gondolkodom. A sátrat (quechua T3) könnyen föl lehetett állítani az útmutató és a fellelt youtubeos videó alapján. Az alátétfólia is jó szolgálatot tett, mert fűhiányos területre kerültem és így nem lett retkes az új sátor. Maga a kemping szép helyen fekszik, a sátorhelyek kialakítása is jó: a lejtős területek teraszosra (vizszintesre) lettek dózerolva. A közös wc/mosdó viszont magán viseli a ritka takarítás nyomait, és ez együtt a kb 20 éves konstrukcióval elég lehangoló látványt nyújtott. De gondolom ez is benne volt az árban, ami IFA-val is 1400 alatt volt.
Nyugat európai főleg osztrák kempingekben mennyire kultúráltak a közös helyiségek?
Tiszakécske beszámoló. Kellemes meglepetés, a kemping megfelelő, sok fa, felújitott vizesblokk, kedvező árak. A termál strand az igazi meglepetés, nagyon szinvonalas, kicsiknek,nagyoknak, öregeknek ajánlható, mindenki talál neki valót. Gyógy,- élménymedence, csúszda, fedett uszoda, pezsgőfürdő, stb. A szintén kedvező belépős wellness sziget pedig legalább 4 *-os! Az árakról annyit, hogy 2 felnőtt 2 éjszakára sátorral, kocsival (áram nélkül) kevesebbet fizetett, mint a 3 napi strand belépő lett volna. Igy futotta a wellness belépőre is. Bónuszként a közelbe a méltán hires Fazekas vendéglő , tele elfogadható árú finomságokkal. És akinek ez még nem elég, annak ott a közelben a természeti környezet, a homokos tenger Tisza-part!
Mert a Hampton jóval masszívabb, acélrudas. Úgy voltunk vele, hogy ha már beruházunk, azt hosszú távra szeretnénk, legyen igazán tartós és ellenálló a sátor.
Most megnéztem, ez is biztos nagyon jó, extra vízálló, és ennek is jó masszív acél vázszerkezete van. Nagyon jó véleményeket írnak róla, úgyhogy biztos klassz, ezt hol vennétek? Nekem ami nem tetszik, hogy ennek aztán extra világos a hálófülkéje, világos kívül, fehér belül, de persze lehet, hogy ez nálatok nem szempont. Nekünk biztos jelent 1-2 plusz alvásórát a sötétített kabin, nálam ez fontos szempont!:)
ezt is néztük: http://www.fieldandtrek.com/vango-icarus-500-tent-2013-783112 jóval olcsóbb, végül amiatt döntöttünk a royal mellett, mert annak a két fő tartórúdja acélból van, emiatt masszívabb. De ez is nagyon jó véleményeket kapott, és ennek is sötétített a hálófülkéje:) vagy ez: http://www.fieldandtrek.com/coleman-da-gama-6-tent-783142 szintén olcsóbb (és csak 5 font a szállítási költség!), itt van egy egybenyitható 260centis hálófülke, és még egy plusz fülke. Ez azért nem lett nálunk befutó, mert nem annyira tűnik praktikusnak a nappali rész alakja (hosszú, de keskeny), és hát nem sötétített a hálórész, hehe. De ez is szuper sátor, masszív acél rudazattal. És ami még állati jónak tűnik:http://www.fieldandtrek.com/vango-mira-500-tent-2013-783119 ezt azért nem választottuk végül, mert 660cm hosszúságával kicsit túlzásnak tűnik:) de egyébként ez is minden szempontunknak megfelelne, tökéletes választásnak tűnik! Sőt, ha jól emlékszem, akkor 2 napja még drágább volt, 289 font, úgyhogy ez most extra jó, kicsit bosszankodom is...:) ez se rossz, sőt: http://www.fieldandtrek.com/outwell-nevada-mp-tent-783225
keress rá a youtubon is, mert a legtöbbről van bemutató videó
quechua T4.1 (v1) utódját keresem, ahol szempont, hogy a hálótér 4 főre (egyelőre) közös legyen, ellentétben a T4.1-el, legyen az előtérnek alja (egybevarrva - air) és az előtér legyen legalább 190cm magas. ez mindegyiknek megfelel :)
tudtok más jelöltet, ahol a 4 fő egy hálótérben van?
Kiválasztottuk a sátrat, hamarosan már nálunk is lesz!:) Ha minden a tervek szerint megy, akkor jövő hétvégén debütálunk valamelyik belföldi kempingben, nagyon várom már, hát még a gyerekek! ez lett a befutó, Royal Hampton 4 személyes sátor (nem tudom, hogy a link nevében miért egy másik modell szerepel) : http://www.outdoorworld.co.uk/royal-tokyo-6-tent-13219 négyszemélyes család vagyunk 6 és 8 éves gyerekekkel, a 280cm széles egybenyitható hálófülkében reményeim szerint kényelmesen el fogunk férni, és a nappali rész mérete is nagyon kényelmesnek tűnik (3x3 méter). Ami nekem különösen tetszik, hogy a hálófülkének sötétített a fala, ahogy olvastam a külföldi véleményeket, tényleg jól működik és talán nem fognak napfelkeltekor kukorékolni a minik. Jó masszív a vázszerkezet, jó nehéz is, teljesen egyben van varrva az aljával, minden ajtón szúnyogháló, az oldalajtók fölött kicsi eresz, és az első ajtó pedig terasztetőként felállítható, szóval minden szempontból szuper! Ennél a boltnál van most 10% akció, OUTDOOR10 ezt kell beírni a rendelés végénél a coupon code részhez, és akkor levonja a végösszegből. A szállítás 20 font, de a 10% kedvezmény miatt szállítással együtt 280 font. Persze így sem olcsó mulatság, de reméljük, hogy sok-sok éven át megbízható társunk lesz!:)
3 hete az evezős pálya végénél vadkempingeztünk szemben a drótszamárral.Nagyon jó volt.Evezős pálya melletti kemping az tényleg kapufa.Sátoroztak is a területen és nem szólt senki.1-2 éjszakára bevállalható.Ha kirándulni mentek akkor a horgászok figyelik a cuccokat.
A drótszamár már északi part. Mi most voltunk a sport beach kampeszba, igéretes neve volt, de elég nagy a pusztaság, árnyék nincs nagyon, és kicsit pukkadt a vizesblokk. De az árba benne van a szomszédos strand, úgy már értékarányos. A termál kemping tényleg szép, de az már valóban nem a tópart.
Meg van még a Brenner Gold kemping, mi tavalyelőtt voltunk ott, semmi extra, kis családi kemping egy konténeres vizesblokkal. Honlapjuk nincs, csak Facebook, de ott sem válaszolnak ahogy nézem :)
Mi a Parkstrandra járunk rendszeresen, hétfőn megyünk újra. Mosdók megfelelőek, sátornak van elég árnyék, lakó-kőépületek nagyon lepukkantak. Legnagyobb előnye a tóból leválasztott focipályaméretű gyerekmedence. Épp a minap néztzem, hogy még nincs is róla szó itt a fórumon, jövőhéten hozok képeket róla.
Következő 7végén mennénk 1 hosszú 7végére sátorral. Segítséget illetve tanácsot szeretnék kérni: hova, melyik kempingbe menjünk? Mit ajánlotok? Gyerek fejjel voltam ott utoljára, de az már történelem :-), 58 éves vok. Én 2 kempinget találtam a neten: Parkkemping-Agárd és Sportbeach-Gárdony. Van esetleg több is???
Szörfözni-strandolni szeretnénk.
A segítséget előre is köszönöm!
A neten megoszlanak a vélemények nagyon, ezért érdekelnének a tippjeitek.
Ezek a sátrak a mai szemmel iszonyatos nehezek és nagy a csomagméretük is, tehát nem túl népszerűek a normál felhasználók körében. Kereslet híján az áruk magas.
Ugyanakkor ezek a sátrak nagyon masszívak, a pamut alapú anyaguk bírja a tartós UV sugárzást, tehát telepítésre sokkal alkalmasabbak, mint a poliészter szövetű vékony üvegszál merevítésű sátrak.
Nem véletlen, hogy a lakókocsi elősátrak többsége még mindíg ugyanilyen technikát alkalmaz, ott a tömeg és a csomagméret kevésbé fontos, viszont a masszív felépítés igen.
Én is azt javaslom, keresd a neten a hazai apróhirdetéseket és aukciókat, ha ilyen sátorra van szükséged.
Kis szerencsével relatíve alacsony áron hozzájuthatsz egy eredeti állapotában megkímélt példányhoz is.
Amint írtam, ezek a sátrak többnyire pamut vagy műszállal kevert pamutból vannak.
Az impregnálásuk már valószínűleg elkopott, a tetejét jobb egy fóliával lefedni használatkor.
Vételkor mindenképp állíttasd fal a sátrat, ha vizesen rakták el, megpenészesedhetett a szövet, sokszor zsugorodtak is a vásznak, a hiányzó rudakat, idomokat pedig költséges vagy macerás pótolni, a rossz zippzárt vagy szakadt ablakokat nehéz javíttatni.
Igenigenigen! Szezonbérletben gondolkodunk jövőre, áprilisban felállítjuk, szeptemberben bontjuk, tehát nem szempont a könnyűség, hordozhatóság, ellenkezőleg, kifejezetten robusztus legyen és jó nagy belmagasságú.
Sajnos nagyon kicsi volt a kép de találtam nagyobbra kattinthatót.
Lakósátor néven pld vaterán nincs találat. Biztos van ennek valami neve...(?)
4 személyes amúgy, két hálófülkével, de az előtérben vígan elfér két felnőttméretű pótágy.
Én azért adtam el, mert aláfújt a szél. Sosem volt ilyen fajta sátram, nem is tudtam, hogy van ilyen, ezért futottam bele. Nem ajánlom!
Olyat vegyél, aminek az alja egyben van az oldalával, amit ha bezippzárazol, akkor mindenhol zárt lesz lesz, mint 1 felfújt zacskó. Lehet, hogy ez hülye hasonlat, de nem jut jobb az eszembe :-).
Kedves Kempingezők! Eladósorba került a fenti 2 ágy. Nagyon bevált, de mostanra inkább kerékpáros utakra megyek oda már kevésbé praktikus. Néhány másodperc alatt felállíthatóak. Egybe szeretnék búcsút venni tőlük 20 eft-ért.
Berekfürdő nem a leg olcsóbb katagória, de megéri csendes tiszta. Ezt az is bizonyítja hogy sokan szoktak lenni . Tavasszal főleg Németek , nyáron ( most ) Lengyel,és Erdélyiek.
A kemping fás nagy teületen fekszil ,horgászási lehetőséggel. És ami nekünk fontos !!
egyben van a strandal ! Sok programmal Most is minden nap volt valami műsor . Esetleg ha fontos a recepcióhoz közeli helyeken, ingyen kód nélküli Wi-FI. Árak a honlapjukon :
Mi érdekel még ?? Csak ajánlani tudom !
Ja és szúnyog írtót vigyetek , habár szombaton este irtották :
Talán lesz még hozzád hasonló ember, jövőre kell (eddig mindig béreltük, és nagyon bevált)
Azt számolgattam, egy ötfős család ha üres parcellát bérel, a díj majdnem ugyanannyi az üres telken, mintha bérelne hozzá sátrat hűtővel, sütővel (most pld akcióban 6.200 Ft / éj)
Megjöttünk, 2 7ig laktunk benne, nagyon tuti, minden ki van találva benne, kényelmes, szellős, felhasználóbarát, sajnos nem olcsó. Amiről itt áradozok:
1etlen hátránya az előnye: nagyon stabil, meg nem mozdul, de a fém váza brutál súlyú.
Recycling 5let a sátrak előterének szőnyegezéséhez
végy egy klasszikus -piros-kék- gumimatracot, 3 oldalát vágd fel és máris kész az elősátor szőnyeg. A fejpárnás is jó, csak macerásabb.
Mindkettőt használtuk, elkészítettük.
Előnyük: gumírozott aljú - nem csúszkál, kellően súlyos - oda fekszik a helyére, erős anyagú - bírja a starpát.
Az 5let Nejemet dícséri :) !
KERESEK !
Tönkrement, fejpárna nélküli, 2 személyes klasszikus -piros-kék- gumimatracot, 1 db.-ot. Ha valakinek van ilyen és kidobná, térítés ellenében átveszem ! Komolyan ! kima55@t-online.hu
BOSZNIA
Eddig is próbálkoztak a bosi policok, de nem bántottak. Mostani utunkon 1más után 2szer is, 5(!!!) percen belül le akartak venni 100-100 euróval, hazug, mondva csinált ürüggyel. Az 1.t Nejem kidumálta, a 2. kapott 5000 Ft.-ot.
Rohadt, szemét, aljas, mocskos, útonálló banda, akik a hazugságuk mellett még a szemembe is röhögtek és kijelentették, hogy ők A RENDŐRÖK. Magyarán, mehetek a francba, fizetnem kell.
SOHA TÖBBÉ BOSZNIA !
Inkább körbe autópályán megyek, de bosznia felé soha többé ! Ha csak arra van út, akkor inkább maradok.
Ho. OK., szuper, policok is, minden ki van találva, Ho. vissza vár !
Kérlek tedd közzé Berekfürdős tapasztalaodat. Már egy ideje tervezzük mi is hogy elmegyünk oda, egy ismerősöm volt már ott ,ő dicsérte.
Egyébbként Bogács nyáron megér egy hétvégét. Korrekt árak jó medencék,elfogadhato Wc zuhanyzó,látszik hogy nemrég felujjitották,
(este és reggel wc papir nincs)A kemping részben sok Lengyel kempingező van, péntek,és szombaton a közelben zenés szórakozóhely van,
nyomják hajnal 4ig Amit úgy hiányoltam hogy minen medence nyitott (van 1 ami felett van tető) és sehol 1 napenyő vagy valami árnyékoló.
Összességében egy jó kis hétvégét töltöttünk itt el.Nekem egyébbként Cserkeszőlő ami eddig a legjobban bevált,évente többször is megyünk, még bungallóba is télen.
pár hete döntöttük el a férjúrral, hogy kempingezni kéne. Én eléggé vegyes érzelmekkel viseltetek a dolog iránt, úgyhogy nagyon jó olvasni ilyen lelkes társaságot!:) El vagyok már kényelmesedve beismerem, de mivel még emlékszem, hogy gyerekként mekkora élmény volt kempingezni, ettől nem akarom megfosztani a saját gyerekeimet sem. Elkezdtük nézegetni a sátrakat, és egészen meglepő, hogy már mennyire kényelmes darabokat lehet látni, az én fejemben még az van, hogy kétrét görnyedve bekúszom egy sötét lukba, aminek jó esetben van egy pici zárható előtere is (gimis vízitúrás élmények...). És hogy minden reggel aggódva szemléltem a hálórész előtt hagyott lábbelit, hogy milyen idegen lények költöztek esetleg bele. SZóval ez a felismerés, hogy most már fel lehet állni egy sátorban, és az előtérnek is van alja, hát ez szuper, így már nem is félek annyira:) Napok óta a kínálatot böngésszük, nehéz a döntés...de hét elején már meg szeretnénk rendelni valamit, hogy még augusztusban bevethessük. Idén 2x is jártunk úgy, hogy előre befizetett nyaralás betegség miatt elmaradt, persze a pénz nagy része is elúszott...úgyhogy ez is nagy lökést jelentett a kempingezés felé.
Balatonnál csendes, tiszta kempinget tudtok esetleg ajánlani? Az lenne az igazi, ha külön kis "parcellák" lennének, régebben (kb 10 éve, még jánykoromban) voltunk Aszófőn egy szuper kempingben, de az sajnos bezárt azóta. Ott úgy volt, hogy alacsony sövénykerítéssel voltak elválasztva a parcellák, mindhez volt konnektor kiállás, na valami ilyesmit keresnénk. Nem kell feltétlen a Balatonnál, de mindenképp vízpart közelében.
Kedves MANAC és PISTI.75 Köszönöm az infót,remélem nem fogok csalódni. Egyébbként 2hete hétvégén a TAMÁSI thermálfürdőt, és kempingjét látogattuk meg,éppen a Tolna megyei kempingezők találkozójába cseppentünk bele, jó buli volt csak hamar véget ért. A tamási kempinget csak ajánlani tudom , ha infó kell szivesen állok rendelkezésre.
Mi minden évben ott töltünk egy hosszú hétvégét (p-sz-v.) Most nemrég lett felújítva nekünk tetszik főleg a környék , jó az ár-érték arány is. Van sok képem is róla , de le kellene kicsinyíteni, hogy ide feltudjam tenni .
Ajánlom a helyet, bár főszezonban sosem voltam ott.
Pici kempingnek mondanám, emlékeim szerint egy zuhanyzóblokk van, van egy kisebb konyha és külön a WC blokk. Amikor mi voltunk, tiszta és kultúrált volt minden.
Nincsenek parcellák, ezért ha sokan vannak, bisztos zsúfolt a terület. Érdemes lehet előzetesen telefonon egyeztetni, foglalni.
A kemping és a termálfürdő egyben van, nincs közte kerítés. 4 vagy 5 medencére emlékszem, tiszta a vizük, hasonlít a mezőkövesdire, fehéres, opálos. Csak egy medence van fedve, de oldalról az is nyitott, csúszdapark, hullámfürdő vagy élménymedence nincs.
Kedves, nyugodt környék, van egy pincesor a falu mellett és egy víztározó (horgászni). Lehet jókat túrázni a környéken, pl. Cserépváralja, Noszvaj.
Max. még annyit az árnyékos helyről, hogy aki reggel sokáig tud(na) aludni, az vegye figyelembe reggeli árnyékokat, ne süsse reggel a nap a sátrat.
Én mondjuk ilyenkor is 6-kor, 1/2 7-kor kelek, de délben egy óra szieszta van, Az viszont sátor nélküli, mert 35 fokban árnyékban sem tudok a sátorban aludni, csak kirakom a matracot az árnyékba (alá a plédet!, nehogy defekt legyen), illetve újabban a kempingágyat.
Ja, és még egy saját tapasztalat: a nagy méretü matracot (180*200 cm) bent a sátorban kell teljesen felfújni, mert kőkeményen már az ajtón nem fog beférni :)
Hűha, Köszönöm! Nem leszel véletlenü Orfű környékén a hétvégén?:-) . Bár arra is gondoltam, hogy mivel nagyon meleg lesz, csak hálózsákot viszek. Úgy hallottam, hogy az igazi nomádok, csak esőben "bohóckodnak" a sátorral.
Az intex matracomon és az intex gumicsónakomon (de még a sevylor kajakon is) olyan szelep van, aminek a tetejét lecsavarva fel tudom fújni a cuccot. Még sosem próbáltam, hogy a méretük egyezik-e. A kupak alatt egy szelep van, ami nem engedi kiáramlani a levegőt, ha kihúzom a pumpát.
A matrac (csónak) leereszésekor az egész szelepet ki kell csavarni.
A csendes helyet szeretem, minél kisebb forgalmú részt szoktam választani, úttól, WC-től, egyéb kommunális helyiségtől távol, mert ott mindig zajlik az élet, a szó szoros értelmében. Én nem szeretem, ha éjjel lámpafény süt a sátorra, de van akit ez nem zavar.
Ide tartozik a szomszédok kérdése is. Nézd meg alaposan kik vertek már tábort a kiszemelt hely körül. A rádiót bömböltető sutyerákok nem lesznek rátok tekintettel, jobb továbbálni. De a faszenes grillel sütögetők sem.
A talaj legyen egyenletes (sík) és göröngyöktől, kövektől mentes. Elég kellemetlen egy kiálló gyökérdarabon aludni, pláne ha vékony a fekhelyed. Az éles kövek mezítláb nyomhatják a talpadat, esetleg kilyukasztják a sátor alját vagy alátétfóliádat.
A sátorhely legyen magasabban mint a környezet, legalábbis ne legyen a legalacsonyabb ponton, mert egy felhőszakadás alkalmával meggyűlő víz igen kellemetlen tud lenni. Láttam már sátrat 15-30cm-es vízben úszni.
Az árnyékot adó fa jó dolog, de a fáról csöpögő gyanta vagy a levéltetvek potyadéka összekenheti a kocsit, sátrat.
Bár ritka dolog, de egy fáról letörő ág a viharban komoly károkat okozhat.
A szélvédett hely előny, lehet hogy szép a tenger/tó partján lévő parcella kilátása, de ott nem véd meg semmi, ha jön a szél. Érdemes nem az uralkodó széljárással szemben elhelyezni a bejáratot, ha negy szelekre számíthatsz.
Hangyaboly, darázsfészek nem jó lakótárs.
Nézd meg a talajt. Ha foltokat látsz a földön egy kicsit szaglássz, egy csöpögő kemó-vécé vagy kifolyt mosdótartály büdös tud lenni.
Ha elektromos hálózatra csatlakozi szeretnél, nézd meg, hogy elég hosszú-e a kábeled.
Konkrétan a sátor állításával kapcsolatban nem tudok sok okosságot mondani. Az összeállítást a leírások tartalmazzák, de jobb otthon begyakorolni a mozdulatokat, mert elég kellemetlen több 100 km utazás után, késő este zseblámpa fénye mellett találgatni, hogy melyik rúd hova való. Sok sátorhoz találsz összerakási útmutatót a yutube-on.
Ha a sátor állításánál valamelyik rúd szorul a helyén, vagy feszegetni kell aszövetet, valamit rosszul csináltál. Ülj le, nyugodj meg és fuss neki újra.
Minimális erőltetéssel mindennek a helyére kell illeszkednie. Ha nem megy, kérj segítséget, a kempingesek barátságos emberek, biztos akad, aki segítséget nyújt.
A sátor alá célszerű alátétfőliát tenni. Megóv a sérüléstől és a szennyeződésektől.
A gyárilag a sátorhoz adott cövekek többször elégtelenek. Egy 6-8mm huzalból hajlított cövek nem sokat ér, inkább csak agyagos talajba való. Sziklás talajba a 230-260mm-es huzalszeg vált be nekem, megfelelő méretű csavaralátéttel. Ezeket a jobb vaskereskedésekben vagy az építőanyag telepeken olcsón megveheted.
Laza, homokos talajba a lemezből hajlított széles cövek a megfelelő, 23-26cm hosszban. Persze jó áron kaphatók még speciális cövekek is a kemping cikkeket forgalmazó boltokban, webáruházakban.
A sátrat a cövekeknél lévő hevederekkel és a kötélzettel lehet kifeszíteni. A feszítésnél a vásznat egyenletesre, gyűrődésmentesre kell húzni, hogy ne legyenek rajta vízzsákok. Ugyanakkor brutál feszesre sem szabad húzni, nehogy megszakadjanak a varrások, esetleg maga az anyag.
A poliészter jól ég, tűzgyujtásnál, grillezésnél és gyertyázásnál erre figyelni kell.
A köteleket, cövekeket szolárlámpával érdemes kivilágítani, pláne ha gyerkőc is van, mert a sötétben könnyen elbukhat benne az ember. Szoktak még kivágott vizespalacokat is húzni a zsinórra, így a kiálló cövekek nem tudnak lábsérülést okozni.
Egyenlőre ennyi jutott eszembe. Reméélem mástól is kapsz jó ötleteket.
Próbálj meg akác oszlopot vásárolni valamelyik erdészetnél (Ipolyerdő, Egererdő, Nefag, stb...). Kérj 10-12 csúcsátmérővel, 250-cm hosszban. (Lehet, hogy van nekik 3m hosszú is.) Az igaz, hogy el kell menni érte, de megéri, mert te választod ki. Kb 20-25 db elég lehet (persze kérdés, hogy mit is szeretnél), az kb egy köbméter, és abból tudsz barkácskodni. Érdemes lehántolni, mert a kérge ledobja magát egy-két éven belül, de maga az akác max beszürkül, nem korhad és rothad. Ha egy jóféle páccal beereszted, akkor még a szép sárgás színe is megmarad a beszürkülés helyett.
Sziasztok! Hosszú kihagyás után újra sátrazni készülök. Melyek azok a hibák amiket a kezdők leggyakrabban elkövetnek a sátorállítással kapcsolatban? Bár visszaolvasgattam és pár dologra már figyelni fogok.
Intex felfujhatos matracom a szelepnél lassan de biztosan erszt.Kérdésem az ,hogy valaki tud -e rá javítási megoldást vagy tud-e olyanrol ,hogy valahol árulnak pót szelepet hozzá?Kelist
Már régóta szemezgetek a Tiszaföldvári kempinggel de az utolsó lökést a fórum adta ahol dicsértétek a helyet.
Igy aztán hétfőn megkezdem a jogerősen rámmért egy hét semmittevést az emlitett helyen.Ha valaki ott lesz a fórumosok közül,
vendégem egy hűvös fröccsre.Mégvalami,ez a belső tó ami talán horgászható a kempigdijért,milyen horgászélménnyel járhat ha esetleg ugy alakulna,hogy botot fogok?
Balatonnál már volt dolgom vele 4-5 napra. Nagyon ajánlom. Volt részünk heves zivatarban is vele, de egyáltalán nem ázott be, nem is volt határeset közelében. Szerintem nagyon jól vízálló! Egyszerű felállítani, lebontani, ehhez a tudáshoz mindenképp olcsó, más márkanévvel szerintem 40 ezer Ft lenne az ára...!
Sziasztok! Érdeklődnék, hogy a deathlon t3 sátorral kapcsolatban van e már valakinek tapasztalata? A leírás szerint "200 liter/h/m²" a vízállósága. A jelenlegi esőkabátomon 2000 szerepel. Ha tizedannyi a sátor akkor az elég karcsúnak tűnik. Ami tetszik benne, hogy kicsire és hagyományos "hurka" formára összehajtható. Az utolsó sátrazásom 20 évvel ezelőtt az akkori kínálatnak megfelelő kölcsönkért 2 személyes hagyományos formájú viaszkosvászon sátorral, Skóciában volt. Már az első nap beázott (kvázi egy héten keresztül esett az eső) a harmadik nap beköltöztünk a faházba... Szóval lassan kezdem kiheverni a dolgot. "Azt hiszem készen állok egy újabb kalandra".
A termék neve Ikea PS gardrób. Az anyagot -amire ráteszed a ruhákat- műanyag merevítőkön kell átfűzni, és ezt az egészet fémrudak tartják. Ha kiveszed a felső polcokat, akasztós ruhát is tehetsz rá. Nagyon stabil, neten találtam 4000Ft-ért (amúgy 6990.-). Kerekekkel árulják, csak mi azt leszedtük, hogy alacsonyabb legyen a sátor magassága miatt. kb. 10 perc alatt lehet felállítani, szétszedése 3 perc.
Hét elején rengeteg szúnyog volt, írtás után érezhetően sokkal kevesebb. Jól jött a szúnyoghálós pavilon, anélkül élvezhetetlen lett volna a kempingezés. Praktikeres, 22 ezer volt ha jól emlékszem.
2 hete apámat költöztettük a kempingbe, és terveztünk egy hétvégét, de összedobtuk a lakókocsit, és menekültünk haza. Most is csak azért mertünk jönni, mert tudtunk az írtásról.
Egy szürke Xsara-val, 4.1-es quechuával, fehér pavilonnal voltunk. Barátaim két opel astrával, kidobós sátrakkal, szúnyoghálós pavilonnal. 74,55,57 parcelláknál voltunk, hátul a kemping tavánál. Biztos elmehettünk egymás mellett, bár elég sokat voltunk a strandon valamint pecázni, esténként meg a halas napi programokon.
Akkor valszeg többször is elmentünk egymás mellett.
Ha nem titok mivel voltál, merre placcoltál? Mi a jobbra a mosdó felé vezető főutcán voltunk egy quechua sátorral, és egy bordó peugeot-val. Egyébként vasárnap nagyon kiürült a kemping.
Megrendeltem egy vango Midas 800-at Angliából, majd beszámolok, ha nem felejtem el. Ja, és ha ideér jövő hét végéig, mert akkor indulunk. ;-) Köszi a segítséget.
A gyártók egy személyre általában 50-60cm széles fekhellyel számolnak, a hosszat pedig tipikusan 210cm-re veszik, vagy rövidebbre a hálófülkében. Néhány Outwell és Easycamp modell hálófülkéje 215cm hosszú, valószínűleg a skandinávoknál több a magas ember.
A fekvőhelyek (matrac, derékalj) hosssza is 190-210 cm között változik.
Ha a párodnak nem elegendő a 210-215cm, akkor "keresztben" kell aludnia. Egy négy személyes hálófülke nagy átlagban meg van 240cm, tehát ilyet kell keresnetek.
Azt írtad, hogy 6 főre kerestek családi sátrat , de így inkább 6 személyesnél nagyobbra lenne szükségetek, hiszen átlagon felüli a térigényetek.
Ha ténylegesen 6 főt szeretnétek elhelyezni úgy, hogy ketten a pároddal elfoglaltok egy négyszemélyes hálófülkét, egész nagy sátrat néznék a helyetekben.
Üdv! Ismertek olyan 6 fős családi sátrat, amiben nagyobb hálófülkék vannak, mint a szokásos 210x210? A férjem majdnem két méteres és nem fér el ezekben. Nagyon sürgősen sátrat kell vennünk, de nem találok megfelelőt. Nagyon köszönöm.
Sziasztok! Mivel a Tisza-tóról nem sok infó van a topicban, bátorkodok feltölteni egyet:)
Múlt héten mi a Tisza-tavat céloztuk meg. Eredetileg Dinnyéshátat választottuk. Első ránézésre még tetszett is, egész vadregényes volt, sok árnyékkal, igazából egy fiatal erdő az egész, ahol végre a hintaágyamat is kiköthettem volna kényelmesen. Hátrányának szól, hogy helyben csak egy büfé van (ennek hátuljában vannak a vizesblokkok), minden más a 6 kilométerre lévő Tiszanánán. Megérkezésünk után derült csak ki: valami miatt épp nincs víz (tehát nincs wc, zuhanyzó), az áram pofátlanul drága ( 1500,-/nap, amit ha tudok, vittem volna gázt, mert a hűtő megy arról is, meg van gáztűzhelyem is), valamint a strand fizetős (500,- felnőtt, 300,- gyerek). Külön-külön elviseltük volna őket, együtt a három dolog már sok volt: irány tovább! B terv: Kiskőre. Itt csalódás: a víz melletti kemping csak pénteken (július 5.-én) nyit, most még csak takarítják. C terv:Sarud. Na itt én csesztem el, bár szerintem a táblákat is hülyén tehették ki. 10 percet bolyongtam, de csak kemping gát felöli lelakatolt kapuját találtam meg. Mérgemben jött a D terv: Poroszló. A Tisza-tó kemping kellemesen hűvös, árnyékos, 200 méterre a szabadstrandtól, ami nagyon enyhén mélyül, kisgyerekkel is biztonságos. A strandon korrekt áron bérelhető kajak, kenu, vízibicikli. A kemping egyetlen hátránya, hogy elég kicsi az alapterülete, így egy nagyobb kenus vagy bringás-csoporttal szinte meg is telik. Így is hétköznap 50-60%-os ház volt. Ez is az oka, hogy bizony este 8 környékén nincs melegvíz. (De igazság szerint ehhez a lakók is hozzájárulnak, nekem is rá kellett szólnom egy kis srácra, aki több mint negyedórája áztatta a hátát a zuhanyzóban.) A vizesblokkok kielégítőek voltak, volt egy kis konyha mosogatóval és egy nyílvános nagy hűtővel. Bőven volt tűzrakó-grillező hely, ingyen fával, mellettük paddal asztallal. A kempingtől 5-6 perces sétára pékség, zöldséges, hentes, lángos, boltok. A kempingben ingyen wifi (igaz, ez nem a kemping ajándéka, hanem a közelben lévő Tourinform-irodáé). A kemping honlapján az árak a valós árak, csekkolva. Összeségében szuper hely, ajánlom!
Mi is kiruccantunk egy hosszabb hétvégére a szarvaskői öko-kempingbe. Két hetet a tavaly vásárolt Camptourist felújításával töltöttünk, ami külső fényezést, kiszakadt nylon ablakok javítását-pótlását és belső hálóterek kialakítását jelentette. Illetve szerkesztettem egy hűtő tartó konzolt is vonórúd fölé. Íme néhány balul sikerült kép róla.
A kemping nagyon kellemes volt, valóban árnyas parcellákkal teli, áramellátás szinte minden parcellában volt. Gondozott, diófás területen fekszik, egy panzió udvarában. Egy kissé zavaró volt, hogy közvetlenül a 25. sz. főút mellett terült el a kemping, ahol elég nagy volt a forgalom. WI-fi-t csak az első két - a panzióhoz legközelebbi - parcellában találtunk.
Időnk felét Szilvásváradon, másik felét Egerben töltöttük. Mindkét helyen, de főleg Egerben rengeteg barátságtalan emberrel találkoztunk. Mindkét helyen rengetegszer jártunk már korábban, de ezt korábban nem tapasztaltuk. Az az érzésünk volt, hogy a turisták útban vannak. Ha sorban álltunk a helyi erők elénk furakodtak, a "vendéglátók" éreztették velünk, hogy ők most éppen dolgoznak miattunk (pl. moziban, nyílvános WC-ben, az utcán...). De nem sikerült elvenni a kedvünket, mi jól éreztük magunkat :o)
Nekem a csúcs: olvastam valahol és fotók is voltak hozzá: Danuviás fazon a nejével és utánfutóval - a Danuvia mindösszesen 125 köbcentis és 5,5 lőerős volt!!!!- elkalandoztak GIBRALTÁRIG is !
Mekkora nagy szám volt abban az időben a Tátrán az indexe miatt. Ha jól emlékszem nem is volt más tipus, aminek elöl, hátul indexe volt. Az utóbbi 30 évben nem is láttam csak kiállításon.
Bakker! Csak kapkodom a fejem...... A 2. képet nézem és elgondolkozom: hol volt akkor speckó ruha, csizma, öltözet és felszerelés! Édesapám mesélte: menni kellett télen-nyáron, ha esett, ha fújt - D125 Csepel. Ha esett, felvettem 3(!) nadrágot, de mire Szatymazra értem (kb. 20 km.) mind bőrig ázott. Aztán? Aztán fáztam. A fakabát már afféle szoci luxus volt, nem ázott át.
Egy pillanatra keresztbe álltak a szemeim, mikor megláttam a bal alsó Tátrános képet. Apámnak volt ilyen vasszamara, és egy színte teljesen azonos öltözet/póz/bukó beállítású képe a Tátránnal 1977-ből.
Az villant át az agyamon, hogy került ez más kezébe? :))
A vaterán vannak sátrak egész jó árakon csak előre kell utalni a pénzt / Vango , Gelert / Esetleg nem rendelt valaki már közületek ? Kellen az eladó elérhetősége. Nem szeretem az ilyen vaterás üzengetős párbeszédet .
Én is kerékpárral járok kempingezni, végigpróbáltam a szivacstól kezdve az önfelfújós matrac(3-8 cm-es) át a gumimatracig mindent. És végül visszatértem a jó öreg gumimatrachoz, (na jó pvc) pedig számit a súly! Nekem minden más kényelmetlen volt. Bevállaltam a súlytöbbletet, pedig még tüdőzni is kell esténként. Amúgy közreadom 6.5 kg-os összfelszerelésem képét! Balra fent a sátor alatt van a matrac.
Köszi a képeket! Hűűűűűű! Ezek nagyon retrók! Annyira tetszettek, hogy el is mentem az 1ik motoros(volt, most gyerekeket nevelnek:-) ) barátomhoz és vele is megcsemegéztük a képeidet. Barátomnak is kerekedtek a szemei, majd elővettük a régi idők emlékeit....
igen, az 5 cm-s Jyskről immár van saját tapasztalatom, és ez alapján egyetértek.
A 3 cm-ssel az a baj, hogy csomagnak ugyan kiesbb, de nem csak vékonyabb, hanem keskenyebb is. Mondjuk szerintem azon is el lehet aludni, de az 5 cm-s az ideális középútnak tűnik, határozottan kényelmes.. A 7,5 cm vastag már összetekerve is nagy.
Szerintem az 5 cm-es Yisk matrac (zöld) teljesen vállalható méret bringatúrához is, annyira összetekerhetö mint egy polifoam. Cobranco valamelyik túráján a 3centis kék Uisk önfelfújós matraccal nyomta és mintha dícsérte volna. Keress rá a yutube- on Cobranco-ra, meglátod milyen túrákat csinál!
Balaton átúszásnál jöttek a haveromék, de ők kocsival voltak. A bicajos részt egyedül csináltam. Egy kétszemélyesnek nevezett, de inkább egyszemélyes sátorral. Nálam csak polifoam volt + hálózsák. Csomag egy túrahátizsákba a csomagtartón. Ha nagyon kemény volt a talaj terítettem magam alá törülközőt.
Strandcikküzletbe, játékboltba, tesco és társai. Én se teljesítménytúrán voltam, cruiserrel mentem (én hülye) Este 6 körül indultam Bajáról majd Szekszárdnál rámsötétedett és Sióagárdnál a Sió parton vertem fel a sátram. Másnap letekertem Siófokig, itt már kempingbe aludtam, majd másnap az északi part közepén aludtam valahol megint csak vadkemping, következő nap Balatonfenyves vadkeming, másnap Balatonboglár kemping, másnap Balatonátúszás és utána átbicajoztam a siófoki kempingbe, következő nap, Szálka a tó mellett vadkempigeztem, mert rámsötétedett megint Szekszárdnál, végül utolsó nap kb reggel 10-re hazaértem.
A Balatonig oda vissza út az emelkedők miatt nem volt a legélvezetesebb cruiserrel. De a Balaton karika az nagyon bejött nekem.
Vigyél egy olcsó könnyű gumimatracot, azt a vízbe is tudjátok használni. Én tavaly egy vékony polifoamot és egy vékony hálózsákot vittem, na meg strandtörölközőt. Közben átúsztam a Balatont is + az oda-vissza utat is biciklivel tettem meg.
Ma próbaállítás volt, megvizsgáltuk az új szerzemény. Nagyon tetszik! :) Kívülről nem tűnik nagynak, talán nem lesz gond helyet találni neki, de belül mégis egész tágas. Egy azstalnak és 3 széknek mindenképp lesz hely benne, ha esetleg esős idő jönne, és még így is el fog férni ott minden, aminek kell. Masszív fém rudak vannak hozzá, ezért volt olyan nehéz a csomag. Csak elöl és hátul feszítettük ki, de így is masszívan állt. Minden ajtón és szellőzőn szúnyogháló van, így teljesen le lehet zárni, mégis szellőzik.
Szia pisti.75! Meg kérdezhetem, hány éves vagy? :-) A képekért újabb köszönet! A bukósisakos nagyon ott van! Eszembe jut, honnan hová jutottunk: anno Kiskőrösi bukósisak lecsatolható fülvédővel, ma pedig intercommal felszerelt bukósisak, amiben a gps-t is lehet hallani, ha nem szól a zene. És 130al toljuk a pályán a vízhatlan ruhánkban. Olyan, mint valami tér-idő ugrás.....
A dátum 1972,utánfutós Pannonia,benne 2 személyes "ifjusági túrasátor", felfujhatós matracok +pokrócok meg pár ruhanemű.
Asztal szék nem kellett mert a kempingben volt pad.Pár dolog ami nélkülözhetetlen és ez 1 heti cucc.Mondjuk akkor kaját nem cipeltünk mert az étteremben 4-5 forint volt a leves, 12-15 a pörkölt és 20alatt volt a frissensült,és kerestünk 2300 forintot.
Azóta ujból ketten járjuk a világot de néha a kis lakókocsi is szűk.Elkényelmesedtünk,pedig rongylabdával is lehet focizni:-)
a csomag olyan, mint a gáz - kitölt minden rendelkezésére álló teret. Nem érdemes hadakozni ellene, max. érdemes megtanulni minél helytakarékosabban pakolni :)
Látom, az elevenjére tapintottam akaratom ellenére :-). Nem szólok hozzá kinek-kinek külön, íme 1ben.
Anno 1.: 2 pici gyerek, trabi kombi+mini utánfutó.
Anno 2.: 2 nagyobb-nagy gyerek, lada szamara+tetőbox.
Jelenleg: ketten vagyunk, gyerekek kirepültek, Honda jazz+utánfutó, rajta 700 Literes(!) szállítódoboz (s.k., fullig pakol6ó)+125ccm. moci, hátsó ülések kiszerelve az autóból - ott is cucc és visszük a szörf felszerelést is. Nincs helyünk :-DDDDD !
Gondolom nem kell hozzá semmi komment :-), jó szórakozást, lehet röhögni, vállalom :-D !
Hát nálunk pont maradt minden a régiben. :) 10 évvel ezelőtt a nagyobbik 9 éves volt, és akkor még csak ő volt egyedül. Aztán jött a tesó, aki most 8 és fél éves, de a nagyobbik tavaly óta már nem jön velünk, ismét 3-an megyünk. Tehát itt csak a kényelmesebb székek, a nagyobb asztal, a pavilon, a nagyobb sátor, a kempingszekrény és társai okozzák a gondot. :)
Nálunk is sok a cucc, de abba is gondoljatok bele, hogy 10 éve a Zastavával hányan utaztatok, illetve mennyit nőttek azóta a gyerekek? Mennyivel több cucc kell nekik is? Nálunk legalább is ahogy nőnek egyre több a cuccuk.
Most gondoltam bele, hogy 10 éve még nekünk is egy Yugo-nk volt és kettesben a feleségemmel, akkor még gyerekek nélkül bárhová elmentünk (plafonig pakolt hátsó üléssel és csomagtartóval, az igaz). :)
Mondjuk az is igaz, hogy korábban egy 2 hetes nyaralás alatt legalább 2 kempinget megjártunk, de volt, hogy 3-at. Manapság viszont akkor macera a költözködés a sok felszereléssel, hogy inkább 1 helyen táborozunk és onnan kirándulgatunk. A tranzit szállás is azóta mindig panzió vagy szálloda.
Kb. 10 éve Zastavával, csomagtartóban LPG tartállyal, tetőbox nélkül (igaz, azért tetőcsomagtartó volt) mentünk kempingezni és elfértünk. Most hatalmas csomagtartó, tetőbox és komolyan aggódunk, hogy hova fog beférni az új sátor. :) Tavaly a régi sátorral is a határokat feszegettük. :))
Érdekes! Az idő előre haladtával, a felszerelések fejlesztgetésével mindig nagyobb lesz a csomag és ezek szerint nem csak nálunk :-). Ez vígasztal. Szal itt is bebizonyosodik a nagy igazság: vehetsz bármekkora szekrényt, rövid időn belül úgy is tele lesz :-).
Dehogy nem javít6ó :-) ! Parafa dugó a lelke vagy faragni bele 1 fadarabot. 1* ez volt a +oldás, bár eléggé tökéletlen a fadarabos verzió, mert reggelre leeresztett :-).
Akkor ez egész jó vételnek tűnik! A tekercs nagysága nekünk is fontos, főleg, hogy az új sátor is jóval nagyobb csomag mint a régi. Egyik nap megnézzük mi is, hogy mekkorák ezek.
na, megvettem. Az első bizonytalanság: azt írja a cetlije (igazából nem írja, hanem ikonokkal mutogatja), hogy első használatnál csavarjuk ki a kupakot, várjunk 60 percig, utána fújjunk bele hármat, és zárjuk be a kupakot. Megkérdeztem a boltban, nem tudtak mit hozzátenni, ill. azt mondták, lehet, hogy az 60 másodperc. De a papír 60:00-t ír, és nem 60.00-t.
Most hazahoztam, kinyitottam a kupakot, és egyelőre nem sok történt... Kivárom a 60 percet.
Épp ezért vagyok bizonytalan. A Jysk-kel egyébként is volt már problémánk, a reklamációt sehogy nem kezelik (Békéltető testületi határozat ellenére sem...)
Írtatok mostanában az önfelfújó matracokról. Most lesz a Jyskben akciós, ismeri valaki ezt a fajtát? Nem is matracnak, hanem derékaljnak írják. Biztos az én műveletlenségem, de fogalmam sincs róla, hogy mi a különbség. A 7,5 cm vastag csak 8490 Ft, ez elég jó árnak tűnik.
És megérkezett! :))) Múlt kedden rendeltem, az előbb hozta a futár. A fiam vette át, ha hazamegyek már bontom is ki. :)
Azt tudja valaki, ha Mo-ra rendelünk, akkor az adót miért nem számítják fel? Nem mintha ez gond lenne. :) A sátor, egy hozzá való szőnyeg és a kiszállítás 103000 Ft-ba jött.
köszi, figyelek rá. Hajlok arra, hogy az 5 centis elég lesz. ~160 cm magassághoz és negyvenegynéhány kilóhoz szeintem jó, nem hiszem, hogy úgy be tudná süppeszteni.
Tavaly a tiszafüredi Thermal kempingbe voltunk http://www.thermal-camping.hu/news.php Elég nagy terület, sok árnyékot adó fával. Árban szerintem szuper, mert benne van a strand és gyógyfürdő korlátlan használata is (karszalagot kapsz). Ez közvetlen a kemping mellett van, egy kiskapun kell átmenni. Szembe Lidl, kb. 1-2 km.-re Tesco. Közel a Tisza-tó, a szabadstrand, valamint - ha szerettek pecázni - ez egy horgász paradicsom :) Vizesblokk része elfogadható, van két közös konyha két fagyasztóshűtővel. Étteremi kajákkal elégedettek voltunk, napi menü is van. Szép kártya,erzsébet kártya elfogadó hely.
Mi 07.08.-án indulunk egy hétre, azon a hétvégén van a Tiszafüredi Halasnapok. Koncertek, halászléfőzőverseny, vidámparkok, mazsorettlányok, stb. :) Annyit érdemes tudni hogy ebbe a 2-3 napba a koncertek miatt a kempingbe is behallatszik a zaj kb. hajnali 2-ig, de nem vészes. Összességébe egy nyugodt, családias hely, nekünk tavaly tetszett ezért megyünk idén is.
Pár hete felötlött bennem hogy újra kempingezni kellene mint anno fiatalkoromban , amikor apukámék Skif utánfutós sátrával körbe utaztuk az országot . /Szaggattunk a trabcsival amibe már egy doboz gyufát is alig lehetett volna elhelyezni :-) /
Hát azóta sok minden történt velem egyetem , házasság , munka ,gyerekek....
Hosszú évekig a kempingezés el volt feledve.
Az elhatározás akkor érett be teljesen mikor idén májusban a harmadik szállodában sem kaptam a szabadságunk idejére szobát vagyis csak horror áron. Persze lett volna ha mondjuk 1-2 hónappal korábban lefoglalom , de akkor meg a rizikó nagy hogy milyen lesz az idő vagy ha lebetegszik valaki a családból akkor is érdekes a helyzet.
Szóval meguntam hogy az utóbbi években mindig én alkalmazkodjam a szálláshelyekhez annak ellenére hogy én fizetek !
Érdekesség képpen felhívtam a kinézett időpontban és helyen a kempinget és faház már nincs szabad de láss csodát sátorhely van és lesz később is !
Hát leült a családi kupaktanács és átbeszéltük a kempingezés minden jó és rossz oldalát.
Győzött a Jó , csak hát akkor ugye sátor kellene.
Ismerőseink között nincs senkinek normális sátra ,tehát inkább veszünk egyet.
Sokat nem akarok rá költeni mert ki tudja milyenek lesznek az első tapasztalatok ?
Hálózsák van két egész jó és egy két kempinges kellék is akad , mert vidéken élünk és azért inkább a túlélő fajtához tartozunk !:-)
Amiket kinéztem:
Vango Midas 400 / neten találtam egész jó áron , bár már jelenleg nem gyártják ezt a típust /
Husky Baul 4 /ez nem annyira fele meg az elképzelésnek , de nem rossz /
Zajo Svalbard 4 / egész jó áron van most a z Overlandnál/
Láttam most a Vango Astoria 600 /nagyon durván néz ki , de ezt nem akarom megvenni csak azért tetszik mert brutális jó áron adják (210 helyett most csak 100 ezer /
Elvárások:
- 3000-4000 mm vízállóság külső héjon
- két külön álló hálórész /2x2 / - ehhez inkább a párom ragaszkodik a gyerekek miatt /11 és 5 évesek/
- a középső étkező résznél legalább 180 cm belső magasság legyen
- egybefüggő alsó borítás /10000mm/
-kb 50-70 ezer forint van rá /lenne több is de évi 2-3 alkalommal használnánk és csak állna benne a pénz/
Önfelfújós matrac: korábban használtunk vékonyat: szerény, amit nyujtani tud. Jelenleg 7 cm. vastagot használunk: csak a legjobbakat tudom mondani róla és a Nejem is. Barátomék is ilyet használnak -mi javasoltuk- és szintén nagyon meg vannak elégedve a kényelmével. Jól kiegyenlíti a talaj 1enetlenségeit, nem ér le semmink sem a földre -mert vastag- és nem mondanám hidegnek sem, bár mi csak nyáron sátrazunk :-).
Nekem az önfelfújós matrac jobban tetszik, feleségem a Decathlonos, jó vastag matracra. Én ezt nem szeretem, kényelmetlennek találom, ám az elvitathatatlan érdem, hogy nem hűl át éjszaka oly könnyen, mint a vékonyabb matrac(ok).
Azt már kitaláltuk, hoyg a 120-as szoba lesz a mi fülkénk, a nagy pedig a gyerekeké: könnyebben elférnek az alvós dolgaik. Arra számítunk, ahogy nőnek úgy lesz majd elég nekik az egyre szolidabb hálófelszerelés.
Komoly még nem volt, tegnap este "csak" felállítottuk az udvaron, iszonyú szúnyoginvázió közepette..
Néztek is a szomszédok (társasházban lakunk), milyen vár épül odalent! :-))
Minden adta magát, asszonnyal pikk-pakk felállítottuk, valóban könnyen! Igaz, azt hiszem egyedül ezt már nem tudnám felállítani, kell hozzá a négy kéz!
Nagyfiam nagyon élvezte már az építést is, minden lépésben igyekezett segíteni :-)) Persze többet hátráltatott, mint segített, de így volt nagy élmény neki! Nekünk is persze, sokat nevettünk! (nincs 2,5 éves a drágám, gondolhatod..) Aztán alig állt fel a sátor, bevette mint egy várat, onnan kezdve nem volt kérdés ki az úr odabent! :-))
Aztán gyorsan eljött az este, gyerekprogram előtt még le is bontottuk a sátrat - ez még gyorsabban ment.
Értelemszerűen az elcsomagolásnál sokat gondolkoztunk, hogyan oldjuk meg, hogy a sátor beleférjen az eredeti zsákjába.. Végül aztán sikerült, még a cipzárt is könnyen rá tudtam húzni!
Kéz hete szombat este rendeltem egy vonófejet az utánfutómra meg két indexlámpát egy utánfutós cégtől, Nyíregyházáról.
Vasárnap jött a levél, hogy a rendelést vették hétfőn postázzák a cuccot.
Hétfőn utaltam a termék árát, kedden korareggel jött az SMS az MPL-től, csomagszámmal és linkkel, hogy nyomonkövethessem a csomag útját. Kedd 10-kor már nálam volt a pakk. Én nagyon elégedett vagyok az MPL-el.
Az angoloktól egyszer UPS-en keresztül kaptam cuccot. Na az fura volt, mert csak annyit láttam a weboldalukon (UPS), hogy sikertelen kézbesítés.
Hívom a diszpécsert, hogy mi az ábra, nem is hívtak, jóhogy nem vagyok otthon.
Felvilágosítottak, hogy a szolgáltatás díjában nincs benne, hogy engem hívogassanak. Mondom ok, akkor hozzák a pakkot ide és ide. Korrektek voltak, szó nélkül módosíthattuk a kézbesítés címét, át is vettem a motyót. Úgy látszik, az idejük és a benzinük olcsóbb, mint megereszteni egy telefont.
Amúgy hogy tetszik a Boston 500? Volt már próbajárat?
Ma délután gyorsan felállítottuk a sátrat az udvaron, hogy megnézzük minden rendben van-e vele, ill. ne élesben kelljen először szembesülnünk azzal, hogy nem emlékszünk a youtube-os videókra, hogyan iskell felállítani (sőt lebontás után összecsomagolni) a sátrat..
Így, hogy igazából üres volt, nem tűnt vállalhatatlanul kicsinek a hálófülke, még a kisebbik sem.. A nappali pedig úgy vélem elegendően méretes :)
(persze igazán majd lakva ismerszik meg a hálófülke mérete és használhatósága - egyelőre még gondolkozunk, a 120-as vagy a 160-as fülke legyen a mi hálófülkénk, avagy a gyerekeké..)
Végülis meg tudom erősíteni a választ a korábbi kérdésemre: az Easy Camp Boston 500 sátor mindkét (első és oldal) ajtaja rendelkezik lefüggönyözhető ablakokkal!
A nagy vizsgálódásunk és hoszsas keresésünk eredménye az lett, hogy múlt vasárnap megrendeltük a kuhnshop.de-től a fent említett sátrat. Belső szőnyeggel és sátor alá való extra vászonnal együtt.
Minden flottul ment: vasárnap beklikkeltem a vásárlást. Hétfőn (első banki napon) megtörtént a kifizetés. Aznap megkapom a viszsaigazolást, hogy OK, megérkezett az összeg, elkedődött a rendelés feldolgozása. Kedden feladták DHL-lel, a helyzetet a neten folyamatosan nyomon tudtam követni. Végül pedig, péntek reggel házhoz kiszállítottak mindent. Mindezt a gyorsaságot és súlyt, Németországból bruttó 9.15 EUR összegért.
Ennek nagyobbak a hálófülkéi, a Bostonnal az a gond, hogy a 3 személyes fülkébe betéve a 2 matracot, 1 cm sem marad üresen. Tehát semmit nem lehet bepakolni. Nem is értem, hogy 5 fő hogy férne el benne. Mi csak 3 főre számolunk, de így is elég kicsi. A Coleman fülkéi jóval tágasabbak.
jelen állás szerint a mi választásunk is a Boston 500-ra esik!
Egybe van az alja, ami az első- és oldalajtónál lehajtható, hogy (főleg a gyerekeknek) ne kelljen bukdácsolni ki-be járáskor. Mellette szól, hogy a Kühn-nél olcsóért lehet hozzá kapni "elősátrat", igaz a 2012-es modellt, ami nem zárt, hanem nyitott kivitel. Nekünk pont ez tetszik..
Egy dolog nem világos számunkra, sem a videók, sem a Künh webshop nem nyilatkozik egyértelmúen: vajon az első- és az oldalajtó rendelkezik-e ablakkal?
(a képek ezt sejtetnék, ám megkérdeztem az egyik angol boltot aki az ebay-on is hirdet, ő pedig azt mondta, hogy nincs ablak az ajtókon - megerősítve az egyik szintén angol review-t, ami épp erre az aonomáliára mutat rá: http://www.ukcampsite.co.uk/tents/p/Easy-Camp-Boston-500/1500
Vélelmezem te is alaposan utánanéztél már ennek a sátornak, mi a véleméyned erről?
Ugyanez kék színben, Aldis kiadásban már 2800mm... :)
Igazából nem is a minőség a kérdés, ebből a szempontól szerintem ez egy hobbicélra vállalható, belépű szintű cucc megfelelően nyomott áron.
A kérdésem inkább a formára utal: mennyire élhető egy ilyen sátor, mennyire nehéz neki helyet találni,...stb.
Mondjuk a két hálófülke közötti egy réteg leheletvékony, átlátszó anyag nem túl szimpatikus, viszont az előtér elég nagy az átlaghoz képest. Persze a dóm forma miatt a széleken már nincs normális magasság, illetve kérdés, hogy egy nagyobb szélhez mit szólnak -a szokásosnál talán kicsit vastagabb - merevítők...
Viszont nem is olvad bele az alagútsátras tömegbe, pláne ebben a színben... :)
Kicsit haladtunk a tervezésben, szervezésben. Július 28-án lesz az indulás. Első este Suwalki, utána Parnu, majd 31-én este felszállunk a kompra Tallinnban és meg sem állunk Stockholmig. Ez 3 főnek egy autóval, belső kabinban 220 Euro volt. Az előbb foglaltuk le a helyet, vettük meg a jegyet. Ezt érdemes a saját honlapján (silja line tallink) megtenni, mert pl a directferryes-nél a következ a probléma: Az autónk 1.42 m magas, rá a tetőcsomagtartó+tetőbox 185 cm magas lesz. A Direcferryes-nél ki kell választani az autót pontosan, az ugye 142 cm, majd a box +50 cm (így lehet válkasztani). Ez már így 192 cm, és természetesen 190 cm felett + 63 Euro lett volna, ami nem kevés a semmire. A silja line saját honlapján pedig 190 cm-ig van bekalibrálva, azalatt 220 Euro, így mi abba beleestünk a magunk 185 cm-vel. Remélem érthető volt :-)
Egyelőre ennyit haladtunk, ja még valami. Nem lesz nemzetközi kempingkártyánk, mert nekünk nem jó helyeken fekszenek a kedvezményt adó kempingek.
Az én ajánlatom. Ha kimész egy kirakodó vásárba, ( ahol még van - nállunk még van ) ott találsz árusokat akik eredeti katonai hálózsákot árulnak. Szerintem az lesz a te befutód.
EasyCamp Bostont tavaly év végébv vett közűlünk valaki. Reméljük ő nyilatkozik a konkrétumokról.
A videók alapján szerintem mindkét sátornak egyben vamn az alja; ez az oldalajtóknál látható. A körbefutó PE fólia ki van hajtva a küszöbnél, ami az ajtó zárásakor tépőzárral visszazárható.
Ismeri valaki ezeket a sátrakat? A legfőbb kérdés az lenne, hogy az alja egybe van-e varrva az oldalával. A képek alapján egyszerűen nem tudom eldönteni. Az új sátortól ez az egyik legnagyobb elvárásunk, ezért lenne fontos.
Valószínűleg egyik sem lesz, mert a C.C.I. kártyát igen kevés helyen fogadják el amerre mi mennénk, nagyobb városokhoz közeli (Parnu, Stockholm, Oslo) kemping pedig nincs is, mellyel kedvezményben részesülnénk. Az ACSI lenne jó, sokkal olcsóbb is (2,5 Euro/év), de azt csak külföldi (német, osztrák, svéd...) állampolgár kérheti, külföldi címre... Ennek itt a buktatója. Azért köszönöm, jó lett volna!
Köszönöm szépen a tippeket kedves Manac:-) ! 7főn feladtam a hírdetést, kedden érdeklődtek, ma elkelt :-D . Hát ezt nem gondoltam volna, hogy ilyen gyorsan fog menni. Köszi még1* !
Ez valóban nagyon jó, az egyetlen gond az vele, hogy a 660 cm-es hosszúsághoz nem egyszerű helyet találni egy kempingben. A most meglévő sátrunk 570 cm-es, ez is kihívás sokszor, ezért nem szeretnénk ennél nagyobbat.
Nekem is aktuális lenne egy ekkora sátor beszerzése, nézegetem is a netet. Nekem is arra kellene, hogy ha max 2 napra megállunk valahol nyaralás közben, ne kelljen a naggyal babrálni.
Bár igazából kettőt kéne venni, mert van egy 15 éves 3 személyes High Peak-em, ami bár minden esőt kibírt, de papíron csak 1000 mm-ig vízálló.
Értem! Majd leírok minden lépést a szervezéssel és az úttal kapcsolatban. Egyelőre még mindig a pontos indulást és a kempingkártyát egyeztetjük, járunk utána.
ha megfelel az alagút-elrendezés, és az árral sincs bajod, szerintem az easycamppel jól jársz. Van a topikban vki, akinek talán pont ugyanilyenje van, rosszat még nem hallottam róla.
tescóst szerintem ne vegyél. A Quechua nem fog átázni, ugyanakkor én azt ajánlanám, egyszemélyes sátrat ne vegyél. Az rosszabb, mint egy kutyaól, és azért felteszem, cuccod is van, amit el kell helyezni.
Igazából a tesco-sat két személyesnek írják, fél méterrel nagyobb a tere, de szerintem ez nem is két rétegű. A tesco-s 1500mm-ig vízálló, quechua-nál nem mm-re van megadva, így nem tudom összehasonlítani, nem tudom melyik a jobb. Mivel eléggé sűrűn esik mostanában az eső, így várható, hogy egész héten tuti lesz eső, és nem szeretném ha beázna a sátram. Viszont ha nagy meleg lesz, akkor megsülni se szeretnék. Szerintetek a quechua megfelelő választás erre, vagy a tesco-s is elég? :D
Gondolom a quechua minőségibb cucc, viszont árban ugyanott vannak. A wuechua is 10ezer ft, és a tesco-s is 10ezer ft, viszont most le van értékelve 5800ft-ra :D
Az első éjszaka Lengyel északi részén Suwalkiban. Második-harmadik nap Parnuban Észtországban. Ott már voltunk 1 hetet egyszer sátorral. Majd Tallinn, és onnan átkompozni Stockholmba. Ott is 2 nap, majd Oslo következne 2 napban. Visszafelé Koppenhága 2 nap, esetleg Prága 2 nap. A komp boxxal, kombi autóval három fővel 283 Euro. Nagyjából így nézne ki az 5000 km... :-) Időpontosítás után, a jövő héten lefoglaljuk a kompot.
Azért kérdeztem ezt a kártya dolgot, mert kb 10%-os szállásdíj-csökkenést remélünk.
szia, én ebben nem tudok segíteni, viszont cserébe :) leírnád, milyen utat terveztek? Én is sokat agyaltam már egy ilyenen, de még konkrét lépést nem tettem az ügyben.
Augusztus elejére tervezünk egy kb 5000 km-es északi körutat két hétben. Kérdésem, hogy hol és mennyiért és milyen kempingkártyát érdemes kiváltani, milyen klubba érdemes belépni, hogy mérsékeljük a kemping árakat sátrazás esetén Észtországban, Svédországban, Norvégiában, Dániában?
Köszi, de a mai nap nem igazán jó nekem, és lehet mégis nagyobbat veszek. Az az igazság, hogy jelenleg ketten vagyunk még (kettőnknek gondolom elég lenne), de családalapítás előtt állunk, és én már abban gondolkozom előre, hogy ez majd kicsi lesz. :)
De tényleg köszi az ajánlatot, ha időközben mégis kellene és eladó lesz még akkor felhívlak, néha én is járok SZegeden. :)
Össze csomagolva/hajtva a méretei: kb. 60 cm. hosszú, kb. max.20 cm. átmérőjű és teljesen alumínium mindene, gyári tokjában, hibátlan állapotban. Korábban motoros túráinkon is használtuk, annyira kis csomag! Nagy méretű asztalt, családit vettünk, utánfutóval visszük, ezért ezt nem használjuk, csak a helyet foglalja a szekrényben:-).
Szék: lábtartósat használunk, tescós, de bírja a strapát. 1 zéger gyűrűt kellett pótolni rajtuk és slussz. Last minute akcióban vettük 2 éve ősszel valami pár ezerért darabját :-), mert össz. 2 db. volt.
Olyan, mint a jyskes, színre is, csak ilyen lábtartós, de párna nélkül:
VILLÁM AKCIÓ ! :-) van 1 ugyan ilyenem eladó, hibátlan, nem használjuk, 10.000.-Ft.-ért oda adom. Alku nincs!!! Holnap 8kor indulok Budára, a Vár környékére, ott át tudom adni, ha kell. Nem szaladgálok vele Pesten, bocs! Ha így jó, akkor érdekklődni: 20/237-2657 számon lehet
Nézegettem az ilyen székeket én is, csak kérdés mennyire strapabíróak? Kényelem szempontjából is talán jobb a Jysk-es, legalábbis úgy tűnik, de egyiket sem próbáltam még hosszabb távon.
A nagyobb asztal valóban megfontolandó, csak nagyon elszállni sem akarok a költségekben.
Nekünk is ez a 7500 Ft-os fajta van, kb. 3 éve vettük szintén a Jyskben. Bár akkor akciós volt 4000-ért. Nagyon kényelmes, több pozícióba állítható és eddig bírta a strapát, pedig elég sokat vannak használatban.
Egyrészt kényelmesebb, másrészt én és családom az olcsóbbra hasonlító székből már mindet tönkretettük.
Egyszerű módja van a tönkretételnek, ha valaki csak az ülőke szélére ül, és nem koppanásig a fáttámláig tolja be a fenekét, a műanyag karfára olyan erő hat, hogy nem bírja megtartani, középen megrogyik a műanyag és összecsuklik az egész szék. Nagyokat zakóztunk a hasonló székekkel. Ha a karfa vastag anyagból lenne nem lenne gond a székkel.
Én egy Sencor kerámiafűtős ventillátoros fűtőt használok. Majdnem ugyanaz, mint a TESCO-s csak annak az alján van egy kapcsoló, ha felborul az eccájg, akkor automatikusan lekepcsol. A miénk is borult már fel, ennél a hövédelem szintén lekapcsolta a cuccot, tehát vandálbiztos. Vannak hasonló műszaki tartalmú Momert meg lidis készülékek is5-6eFt árban.
A kerámia fűtőbetét relatíve alacsony hőfokon üzemel, a ventillátora kicsit halkabb, mint a sima fűtőventillátoroké, de nem zajtalan.
800/1500W a teljesítménye, tehát 6A-es biztosíték mellett is üzemeltethető.
Érdemes hozzá venni egy FI relét, így csökkenthető az áramütés veszélye. Persze csak jó minőségű kábeleket és csatlakozókat szabad használni, tocsogó vízben még azokat sem.
nos valóban, a sátor egyelőre még nem jutott el arra a szintre, mint egy mobil (pedig az többnyire már többe kerül mint egy közepes árfekvésű sátor), ami ha tönkremegy/meghibásodik csak egyetlen módon javítható: cserével!
példa: boldog üzemeltetője vagyok egy ZTE Skate mobilnak immár másfél éve (hál' Istennek 2 év garancia járt hozzá a rózsaszínű szolgáltatónál!). Immár a negyedik készüléket nyúzom, mert a felmerült meghibásodásokat csak cserével tudta vállalni a cég, a mikrofon levegővel való megfújkálásánál komplexebb javítással nem is próbálkoztak... :-))
Csak próbálom elképzelni a Quechua vevőszolgálatot, amikor beállít a kedves vásárló egy acélszáltöréses sátorral, hogyan is kezelik az ilyen helyzetet (akármilyen ritka eset is legyen ez..)
A T4.2 xl air oldalán lévő szúnyoghálós részek bezárhatók, a tetején lévő háló felett még ott van a vászon, ami azért visszafogja a légáramlást, tehát az előtér nem teljesen nyitott. Annyi szellőzés viszont kell.
Ha mégis redukálni akarnád a felső szellőzést, akkor egy vagy két, a sátor teteján átvtett, végükön lecövekelt kötéllel a felső vásznat a szunyoghálóra szoríthatod, tovább csökkentve a felső nyílás keresztmetszetét. Nézz képeket a guglin.
Qetchu T4.2 air-ban nincs tapasztalatom, nekem T4Xl volt, előterének tetején szúnyoghálóval, alul a jellegzetes kecsua réssel ( ;-) ).
Mivel nyáron használtuk (éjszaka min. 15'C), a hálórészt négyen szuszogtuk tele, ezért nem fáztunk egyáltalán benne.
A mostani sátrainkban éjszakáztunk néhányszor májusban és szeptemberben. Bevallom férfiasan, hogy éjszaka fűtöttünk a sátorban így nem fáztunk még zord időben sem. Nem túl környezettudatos dolog, de ha lehúznak a kempingek a villany díjával, hát miért ne használjam is az áramot, aminek a többszörösét is kifizetem?
Ó igen, ezt meg is néztük - a középső "nappali" teteje is csupa háló viszont, ami lehet hogy fokozott kihűlést segít elő az éjszaka során. Ahogy néztük ezt nem lehet bezárni.
Ilyen jellegű tapasztalatod szerint mennyire jellemző az éjszakai kihűlés a nappaliban?
(mondjuk ha bent durmolok a hálófülkében nem tudom miért fontos, hogy milyen hőmérséklet van odakint....)
A Mountex udvarán Szentendrén van kiállítva egy ilen, ha érdekel valakit, meg lehet nézni.
Engem valahogy mégsem fogott meg - kicsit idegenkedtem a vastag csövektől, amik a sátrat tartják. Az eladó szerint a legnagyobb előnye enneka konstrukciónak a gyors felállítás (kompresszor rúlz), a szélállóságot meg kicövekeléssel meg lehet támogatni.
Ahogy néztem a levegős tartócsövek elég strapabíróan vastag oldalfalúak! Keine Panik.
A Vango 3 éve forgalmazza Airbeam rendszerü felfújhatós vázú sátrait. Ha nem hagyták abba a gyártását, bizonyára van rá kereslet. Ha mát kiforrja magát a konstrukció, jó kis sátor lesz belöle. Ahogy olvasom, a nagy szelet nem szereti, ha nincsjól kikötve a gyengeváz beroskadhat.
rám se:) eleve ez a gyorssátor-ötlet szerintem rossz. Egy kis kupola felállítása 5 perc, egy kidobhatóé mondjuk kettő. Ezért tehát nem éri meg.
Nagy sátraknál sem a felállítás maga a nagyon időigényes, hanem a sok apróság bepakolása, elrendezése. De még ha nagy lenne a különbség, akkor is ott a másik gond, hogy míg egy hagyományos sátor elpakolva sporttáska-formájú és nagyságú, addig a gyorssátor egy 1 m átmérőjű bazi vastak kör, amit sehogy se lehet normálisan betenni a csomagtartóba.
ezt láttátok már? Felfújható sátorrudak. Úgy látszik, a Quechua kezd ráébredni a gyorssátrak fő problémájára, a lehetetlen alakú csomagolásra. Ötletes, csak ha jól nézem, két háromszemélyes hálósátor+egy nappali együtt 1250 euró, ráadásul három nagyobb csomag. Nem tudom, kinek éri meg.
1ébként pedig: a nagyobb sátor jobb; a stabilabb jobb, a vízálóbb jobb, a komfortosabb jobb, a magasabb-kényelmesebb jobb, a fémvázas jobb,.......sajna ezeket meg kell fizetni.
Én sem járok sokat sátrazni, de ha megyek, akkor legyen kényelmes, stabil, ..... tegyem hozzá: 57 éves vok, gyerekek kirepültek, így azért LÉNYEGESEN ! könnyebb.
Jó a TESCOs sátor is - pecázáskor lehet bele pakolni a cuccot :-).
a szellőző csak akkor szellőzik, ha kinyitod. Ekkor egy szúnyogháló az egész oldalfal. Ha hűvös van, le kell cipzárazni, akkor olyan, mint egy rendes sátorfal
csak részben értek egyet. Egyfelől az természetes, hogy vízállóság terén nincs kompromisszum: nem szabad olyan sátrat választani, amelyik beázik (tescósat meg eleve)
Másrészt viszont vannak ésszerű, vállalható kompromisszumok egy sátorvásárlásnál is. Pl egyből a méret: évi egy nyaralásra, két kisgyerekkel pl. lehet, hogy elég a 2 darab 140 széles hálóhely, bár a szélesebb kétségkívül kényelmesebb. A közös belső tér mérete is lehet választás kérdése. Pl. Az Open Air Himalaya nekem azért nem tetszik, mert ugyan a hálófülkék nagyok, a középső tér kicsi. Egy esős napon egymást kerülgetik az emberek. De nem biztos, hogy ez mindenkit zavar.
Minden sátor nagyon tuti, állatira frankó és überpríma -a TESCOs is-, míg az időjárás próbára nem teszi. A kompromisszumos megoldások akkor váltanak át qrvanagy szívásra. Főleg ha gyerekekkel megy az ember, akkor csak a komoly, megbízható felszerelés jöhet szóba.
"Saját tapasztalatom az, hogy jobb egy minőségi, kompromisszumok nélküli megoldást választani. A félmegoldások mindíg a drága megoldások, mert később úgyis megveszi az ember azt, amire eredetileg vágyott."
Saját tapasztalatom az, hogy jobb egy minőségi, kompromisszumok nélküli megoldást választani. A félmegoldások mindíg a drága megoldások, mert később úgyis megveszi az ember azt, amire eredetileg vágyott.
Micsoda meglepetés, sátorvásárlás küszöbén állok én is, ám az előző hsz-ben leírt bizonytalanság miatt jelenleg úgy néz ki, hogy a Quechua T4.2 XL Air lesz a befutó.
Tetszik az elrendezése, ám a feleségem egyből kitalálta, hogy ez a nagyon jó szellőzés éjszakára mennyire hátrány lesz majd, meg fog fagyni, meg a gyerekek is.... (2,5 éves és 8 hónapos..)
Én személy szerint egy nagy hátrányát találtam, hogy nincs alja a sátornak, simán befolyik az eső, ha úgy alakul...
Meséltétek, hogy lehet ilyen "alátétfóliát" tenni alá. Azt gondolom, ez sokat segíthetne eső ellen, illetve a földön lévő szennyeződések és szikla/kő/akármi általi sérülések ellen is plusz védelmet adhat..
ma a Mountexben volt szerencsém megtekinteni egy Vango Icarus 500-at, ami nagyon tetszett, ám egy dolog elbizonytalanított: azt mondta az eladó, hogy a Vango-nál minden modellnél a hálófülke két része csak azzal a függönyféle lebernyeggel van elválasztva, nincs rendes szeparáció, fal vagy urambocsá különálló hálófülke..
Nekem mi erről a véleményed, mennyire jelent ez problémát, vagy zavaró egyáltalán, hogy nincs fizikai elválasztás a két hálófülke rész között?
Valahogy azt gondolnám így lőttek az intim szférának, gyerekekkel együtt nem annyira frankó...
Abban a bizonyos elveszett hozzászólásban leírtam, hogy régen sokat kempingeztem, csak aztán jött a családalapítás.Persze akkor még mások voltak az igényeim... egyébként abból a korból maradtak meg a már említett sátrak, amelyeknek igazából csak a belmagasságával van bajom.Manac kollága Vango-ja nagyon tetszik, de ellenállok a kísértésnek és meghúzok egy határt, aminél többet nem fogok sátorra költeni. Egyelőre. :)