Keresés

Részletes keresés

Amitola Creative Commons License 2003.11.16 0 0 126
Szia!
Engem is ez aggaszt. Annyi receptem van (mindenféle), hogy remélem élek addig, amíg mindet kipróbálom. :))
Előzmény: kreativtucsok (125)
kreativtucsok Creative Commons License 2003.11.16 0 0 125
Szia,

Te tenyleg egy angyal vagy....
egyetlen baj van az egesszel, az hogy hetente egyet megsutni is minimum egy evig fog tartani :-)
s mar nem is tudom Neked milyen nincs...
ha lenne olyan, szivesen kuldenem...

Előzmény: Amitola (124)
Amitola Creative Commons License 2003.11.16 0 0 124
tk = teáskanál
Előzmény: Áfony (122)
Amitola Creative Commons License 2003.11.16 0 0 123
Ananászos – sonkás muffin
200 g ananász, 200 g főtt sonka, 100 g Gouda sajt, 300 g liszt, 2 ek zabpehely, 1 tk Provence-i fűszerkeverék, 1 cs sütőpor, 1 tk szódabikarbóna, 1 csipet só, 1 csipet hagymapor, 2 tojás, 75 ml olaj, 300 ml író vagy kefír, 100 g túró, 40 ml ananászlé
Az ananászt és sonkát apróra vágni, sajtot, durvára reszelni. Lisztet, sütőport, szóda-bikarbónát, fűszereket összekeverni. Habosra keverni a tojást, vajat, írót, túrót és az ananászlevet. Hozzáadni a lisztet, ananászt, sonkát, sajtot. 200°C-on 25-30 percig sütni.

Darálthúsos muffin
1 hagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 paprika, 2 paradicsom, 1 cs petrezselyem, 125 g mozzarella, 500 g darált hús, 50 g liszt, só, bors, őrölt kömény, 2 tojás
A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk. A mozzarellát, paprikát és a paradicsomot kis kockákra vágjuk, petrezselymet szintén apróra. A húst, lisztet, sót, borsot, köményt, tojást és a petrezselymet összekeverjük. A hagymát, fokhagymát, paprikát, paradicsomot és a mozzarellát hozzáadjuk és jól összekeverjük. 190 fokon 20-25 percig sütjük.
Tipp: ezt jobb papír nélkül sütni.

Kukoricás – szalonnás muffin
1 kis fej hagyma, 8 szelet húsos szalonna, 1 ek olaj, 150 g kukorica, 230 g liszt, 2 tk sütőpor, fél tk só, 60 g vaj, 180 g tejföl, 3 ek tej, 2 tojás
A finomra vágott hagymát és szalonnát az olajon megdinsztelni. Lisztet, sütőport, sót összekeverni. Összemixelni a vajat, tejfölt, tojást. Beletenni a lisztet és a dinsztelt szalonnás hagymát és a kukoricát. 200°C-on 20-25 perc

Olasz diós – sonkás muffin
300 g liszt, 3 tojás, 1 dl tej, 4 evőkanál olívaolaj, 100 g füstölt sonka, 40 g dió, 1 ág rozmaring, 1 csomag porélesztő
A diót durvára, a sonkát és a rozmaring leveleit finomra vágjuk. Elkeverjük a tojást a liszttel, az olajjal és az élesztőporral. Hozzáadjuk a rozmaringot, a sonkát és a diót és félretesszük pihenni. Kikenjük a muffin formát, 180 °C-ra előmelegítjük a sütőt. Bele-tesszük a tésztát a formákba és újabb 30 percig pihentetjük majd kb. 25 percig sütjük.

Kanadai sonkás – sajtos muffin
Kikeverünk 1/3 csésze tejet 1/4 csésze tejföllel 2 ek olajjal 1 tojással. Hozzáadjuk 1 csésze liszt 2 tk apróra vágott snidling 1 tk sütőpor 1 tk apróra vágott fokhagyma keverékét Legvégül hozzáadunk 1/2 csésze reszelt sajtot 1/4 csésze apróra vágott sonkát vagy szalonnát. Előmelegített sütőben 200 C-on 17-20 percig sütjük.

Magyaros muffin
1 tojás, 80 ml olaj, 250 ml joghurt vagy kefír, 150 g csípős kolbász (apróra vágni), fél kaliforniai zöldpaprika (apró kockákra vágva), fél kaliforniai pirospaprika (apró kockákra vágva), 1 gerezd fokhagyma (préselve), 1 kicsi hagyma (apra vágva), 120 g liszt, 150 g kukoricaliszt, 3 teáskanál sütőpor, fél teáskanál só, fél teáskanál csípős pirospaprika,
50 g reszelt ementáli sajt.
A tojást az olajjal és a joghurttal kikeverjük, hozzáadjuk a fokhagymát, majd bele-vegyítjük a lisztes keveréket (a sima és a kukorica lisztbe beleforgatjuk a kolbászt, paprikákat, hagymákat, sajtot, sót, sütőport, pirospaprikát). Lehet fokozni, sőt díszítésként is jó: minden muffinra egy-egy szelet kolbászkarikát teszünk és úgy sütjük meg. 190 fokon 20-25 percig sütni.

Marhahúsos muffin
400 g marhahús, 325 g liszt, 3 tk sütőpor, 3 tk nátron, 3 tojás, 1 tk mustár, 380 ml tej,
75 ml olaj
A húst kis kockákra vágjuk. A lisztet, sütőport, nátront összekeverjük. A tojást, mustárt, tejet és olajat hozzákeverjük. Beletesszük a húskockákat és az egészet összekeverjük. 190 fokon 20-25 percig sütjük.

Áfony Creative Commons License 2003.11.16 0 0 122
Bocs hogy közbekotyogok, de mennyi az a " tk ?
Áfony
Előzmény: Amitola (120)
Amitola Creative Commons License 2003.11.16 0 0 121
Fűszeres muffin I.
280 g liszt, 1 ˝ tk sütőpor, ˝ tk nátron, ˝ tk babérlevél, ˝ tk petrezselyem, 60 g reszelt parmezán, 1 tojás, 60 g margarin, 1 ev cukor, 300 ml író vagy kefír
Liszt + sütőpor + nátron + fűszerek + parmezán => elkeverni. Egy másik tálban: tojás + margarin + cukor + kefír => habosra keverni, ehhez adni a fűszeres keveréket. 200 fokon 20-25 percig sütni.

Fűszeres muffin II.
1 tk kakukkfű, 100 g zabkorpa, 100 g teljes kiőrlésű liszt, 50 g keményítő, 1 ev sütőpor, 1 tk nátron, 1 késhegynyi fokhagymapor, 1 tk tejpor, ˝ tk só, 250 ml író vagy kefír, 125 g ricotta, 2 tojássárgája, 50 g margarin, 1 tk olaj
Liszt + sütőpor + nátron + fűszerek + tejpor + zabkorpa + keményítő + só => elkeverni. Egy másik tálban: tojássárgája + margarin + ricotta + kefír + olaj => habosra keverni, ehhez adni a fűszeres keveréket. 200 fokon 20-25 percig sütni.

Fűszeres muffin III.
250 g liszt, 2 tk sütőpor, 1 ˝ tk nátron, 1 tk só, ˝ tk bors, ˝ tk pirospaprika, 1 ev petrezselyem, 1 ev snidling, 2 tojás, 75 ml olaj, 250 ml író vagy kefír, 150 g túró
Liszt + sütőpor + nátron + fűszerek + só => elkeverni. Egy másik tálban: tojás + olaj + kefír + túró => habosra keverni, ehhez adni a fűszeres keveréket. 200 fokon 20-25 percig sütni.

Gesztenyés muffin
85 g margarin, 120 g cukor, 1 cs vaníliáscukor, 2 tojás, pár csepp rumaroma, 150 g gesztenyepüré, 1,25 dl tej, 200 g liszt, 1 ˝ tk sütőpor, fahéj, 50 g mazsola
Liszt + sütőpor + fahéj + mazsola + gesztenyepüré => elkeverni. Egy másik tálban: cukor + vaníliáscukor + tojás + aroma + tej => habosra keverni, ehhez hozzáadni a lisztes keveréket. 200 fokon 20-25 percig sütni.

Grapefruit muffin
1 grapefruit, 280 g liszt, 2 tk sütőpor, ˝ tk nátron, 100 g margarin, 3 tojás, 140 g cukor, 200 g tejszín, 1 cs vaníliáscukor
Liszt + sütőpor + nátron => elkeverni. Egy másik tálban: margarin + tojás + cukor + tejszín + vaníliáscukor => habosra keverni, ehhez hozzáadni a lisztes keveréket, és az apróra vágott grapefruit-ot a levével együtt. 200 fokon 20-25 percig sütni.


Amitola Creative Commons License 2003.11.16 0 0 120
Egres muffin
500 g egres, 250 g margarin, 250 g cukor, 4 tojás, 400 g liszt, 1 tk sütőpor
Liszt + sütőpor => elkeverni. Egy másik tálban: margarin + cukor + tojás => habosra keverni, ehhez hozzáadni a lisztes keveréket és az egrest. 200 fokon 20-25 percig sütni.

Epres muffin I.
300 g eper, 420 g liszt, 3 tk sütőpor, 125 g margarin, 3 tojás, 200 g barna cukor, 150 ml író vagy kefír, 100 g joghurt

Liszt + sütőpor => elkeverni. Egy másik tálban: margarin + tojás + cukor + kefír + joghurt => habosra keverni, ehhez hozzáadni a lisztes keveréket, és az apróra vágott epret. 200 fokon 20-25 percig sütni.

Epres muffin II.
250 g eper, 260 g liszt, 2 tk sütőpor, 200 g tejszín, 3 tojás, 140 g cukor, 80 g margarin, 1 cs vaníliáscukor, ˝ tk nátron
Liszt + sütőpor + nátron => elkeverni. Egy másik tálban: margarin + tojás + cukor + tejszín + vaníliáscukor => habosra keverni, ehhez hozzáadni a lisztes keveréket, és az apróra vágott epret. 200 fokon 20-25 percig sütni.

Epres – sárgabarackos muffin
150 g eper, 5 sárgabarack, 140 g sima liszt, 100 g teljes kiőrlésű liszt, 2 tk sütőpor, ˝ tk nátron, Ľ tk fahéj, 30 g durvára vágott mandula, 1 tojás, 120 g barna cukor, 90 g margarin, 100 ml író vagy kefír, 100 g joghurt
Liszt + sütőpor + nátron + fahéj + mandula => elkeverni. Egy másik tálban: margarin + tojás + cukor + kefír + joghurt => habosra keverni, ehhez hozzáadni a lisztes keveréket, és az apróra vágott epret, és barackot. 200 fokon 20-25 percig sütni.

Epres – kivis muffin I.
100 g eper, 1 kivi, 140 g sima liszt, 100 g teljes kiőrlésű liszt, 2 tk sütőpor, ˝ tk nátron, 40 g kókuszreszelék, 1 tojás, 110 g margarin, 120 g cukor, 1 cs vaníliáscukor, 200 ml joghurt
Liszt + sütőpor + nátron + kókuszreszelék => elkeverni. Egy másik tálban: margarin + tojás + cukor + vaníliáscukor + joghurt => habosra keverni, ehhez hozzáadni a lisztes keveréket, és az apróra vágott epret, és kivit. 200 fokon 20-25 percig sütni.

Epres – rebarbarás muffin
Töltelék:
80 g rebarbara, 2 ev cukor, ˝ tk citromlé, 12 tk eperlekvár
Tészta:
250 g liszt, 50 g durvára vágott mogyoró, 1 tk fahéj, 2 ˝ tk sütőpor, ˝ tk nátron, 1 tojás, 120 g cukor, 80 ml olaj, 300 g tejföl
Megszórni: cukor, fahéj
Az apróra vágott rebarbarát a citromlével és 1 ev vízzel elkeverni, állni hagyni.
Liszt + sütőpor + nátron + mogyoró + fahéj => elkeverni. Egy másik tálban: olaj + tojás + cukor + tejföl + joghurt => habosra keverni, ehhez hozzáadni a lisztes keveréket, és az apróra vágott epret, és rebarbarát. 200 fokon 20-25 percig sütni.

Erdeigyümölcsös muffin I.
250 g erdeigyümölcs (mélyhűtött), 100 g margarin, 160 g cukor, 2 tojás, só, 150 ml író vagy kefír, 250 g liszt, 2 tk sütőpor, 1 tk vanília
Liszt + sütőpor + vanília => elkeverni. Egy másik tálban: cukor + margarin + tojás + só + kefír => habosra keverni, ehhez hozzáadni a lisztes keveréket, és az erdei gyümölcs keveréket. 200 fokon 20-25 percig sütni.

Erdeigyümölcsös muffin II.
200 g erdeigyümölcs (mélyhűtött), 120 g margarin, 100 g cukor, 2 tojás, só, 250 g liszt, 2 tk sütőpor, 1 cs vaníliáscukor, ˝ tk nátron, 160 g kész vaníliapuding, 50 g túró, 3 ev tej
Liszt + sütőpor + nátron => elkeverni. Egy másik tálban: cukor + margarin + tojás + só + vaníliáscukor + túró + tej => habosra keverni, ehhez hozzáadni a lisztes keveréket, és az erdei gyümölcs keveréket. 200 fokon 20-25 percig sütni.



Amitola Creative Commons License 2003.11.16 0 0 119
Bailey's – csokis muffin
260 g liszt, 2 tk sütőpor, 1/2 tk nátron, 1 tojás, 100 g csokoládé, 125 g margarin, 250 ml tej, 1 cs vaníliáscukor, 3-4 ev Bailey’s
Liszt + sütőpor + nátron + csoki => elkeverni. Egy másik tálban: tojás + margarin + cukor + tej + Bailey’s => habosra keverni, ehhez hozzáadni a lisztes keveréket és a durvára vágott csoki darabokat. 200 fokon 20-25 percig sütni.

Bounty csokis muffin I.
150 g Bounty csoki feldarabolva, 200 g liszt, 100 g búzakeményítő (lehet liszttel is helyettesíteni), 2 tk sütőpor, pici só, 50 g kókuszreszelék, 150 g margarin, 150 g cukor, 1 cs vaníliáscukor, 4 tojás
Liszt + sütőpor + keményítő + kókuszreszelék + só => elkeverni. Egy másik tálban: tojás + margarin + vaníliáscukor + cukor => habosra keverni, ehhez hozzáadni a lisztes keveréket és a Bounty csoki darabokat. 200 fokon 20-25 percig sütni.

Bounty csokis muffin II.
350 g liszt, 150 g cukor, 1 cs vaníliáscukor, 1 cs sütőpor, 160 g margarin, 375 ml tej, 2 tojás, 200 g Bounty csoki, 100 g kókuszreszelék, 200 g tejcsoki
Liszt + sütőpor + kókuszreszelék => elkeverni. Egy másik tálban: tojás + margarin + vaníliáscukor + tej => habosra keverni, ehhez hozzáadni a lisztes keveréket, a durvára vágott tejcsoki darabokat és a Bounty csoki darabokat. 200 fokon 20-25 percig sütni.

Csodás csokis muffin
150 g liszt, 2 tojás, 150 g margarin, 150 g cukor, 3 ev baracklekvár, 1/2 cs sütőpor, 50 g kakaópor, 50 g étcsokoládé
Liszt + sütőpor + kakaópor => elkeverni. Egy másik tálban: lekvár + margarin + cukor => habosra keverni, ehhez hozzáadni a lisztes keveréket és a durvára vágott étcsoki darabokat. 200 fokon 20-25 percig sütni.

Csokis muffin I.
150 g étcsoki, 100 g margarin, 100 g cukor, 1 cs vaníliáscukor, 1 ev kakaópor, 3 tojás, 100 g (rétes)liszt, 1 tk sütőpor, 2 ev méz.
Liszt + sütőpor + kakaópor => elkeverni. Egy másik tálban: tojás + margarin + vaníliáscukor + cukor + méz => habosra keverni, ehhez hozzáadni a lisztes keveréket és a durvára vágott csoki darabokat. 200 fokon 20-25 percig sütni.

Csokis muffin II.
100 g étcsoki, 100 g margarin, 2 tojás, 150 g cukor, 100 g narancsdzsem, 3 ev narancslé, 1 tk sütőpor, 150 g liszt
A tésztájához először megolvasztom gőzön az apróra tört étcsokit meg a kockára vágott vajat. Aztán amikor már lágy a csokis vaj, akkor leveszem a gőzről, hogy langyosra hűlhessen.
Habosra keverem a tojásokat a cukorral, belekeverem a narancsdzsemet, a narancslevet és a langyos, vajas csokit. A lisztet összekeverem a sütőporral és gyors mozdulatokkal hozzákeverem a tésztához. 200 fokon 20-25 percig sütni.

Csokis muffin III.
100 g csoki, 300 g liszt, 2 tk sütőpor, ˝ tk nátron, só, 2 tojás, 150 g margarin, 80 g cukor, 250 ml tej
Liszt + sütőpor + nátron + só => elkeverni. Egy másik tálban: tojás + margarin + cukor + tej => habosra keverni, ehhez hozzáadni a lisztes keveréket és a durvára vágott csoki darabokat. 200 fokon 20-25 percig sütni.

Csokis muffin IV.
100 g csoki, 200 g liszt, 2 tk sütőpor, 150 g cukor, 2 tojás, 100 g margarin, 120 ml tej, ˝ tk fahéj, ˝ tk őrölt szegfűszeg, só
Liszt + sütőpor + nátron + só => elkeverni. Egy másik tálban: tojás + margarin + cukor + tej => habosra keverni, ehhez hozzáadni a lisztes keveréket és a durvára vágott csoki darabokat. 200 fokon 20-25 percig sütni.

Csokis muffin V.
100 g csoki, 1 cs csokis pudingpor, 300 g liszt, 4 tk sütőpor, 225 g cukor, 2 tojás, 175 g margarin, 50 ml tej, 1 tk fahéj, ˝ tk őrölt szegfűszeg, só, 1 cs vaníliáscukor, csipetnyi őrölt szerecsendió
A csokoládét durvára vágni, és a tejben kicsit megolvasztani. Liszt + sütőpor + pudingpor + só => elkeverni. Egy másik tálban: tojás + margarin + cukor + vaníliáscukor + szegfűszeg + fehéj + szerecsendió + tej => habosra keverni, ehhez hozzáadni a lisztes keveréket és a durvára vágott csoki darabokat. 200 fokon 20-25 percig sütni.

Csokis muffin VI.
100 g étcsoki, 130 g liszt, 60 keményítő, 3 tk sütőpor, 100 g margarin, 125 g cukor, 2 tojás, só, 2 ev tej, 1 ev rum, 1 narancs héja
Liszt + sütőpor + keményítő + só => elkeverni. Egy másik tálban: tojás + margarin + cukor + tej + rum + narancshéj => habosra keverni, ehhez hozzáadni a lisztes keveréket és a durvára vágott csoki darabokat. 200 fokon 20-25 percig sütni.

Csokis muffin VII.
175 g csoki, 250 g liszt, 2 tk sütőpor, ˝ tk nátron, 30 g kakaópor, 90 g margarin, 1 tojás, 2 ev cukor, 125 g tejföl, 180 ml tej
Liszt + sütőpor + nátron => elkeverni. Egy másik tálban: tojás + margarin + cukor + tej + tejföl => habosra keverni, ehhez hozzáadni a lisztes keveréket és a durvára vágott csoki darabokat. 200 fokon 20-25 percig sütni.

Fehércsokis muffin
100 g margarin, 100 g fehércsoki, 2 tojás, 100 g lekvár, pár ev gyümölcslé, 150 g liszt, 100 g cukor, 2 tk sütőpor.
A margarint gőzben felolvasztom a csokoládéval együtt. Liszt + sütőpor => elkeverni. Egy másik tálban: tojás + lekvár + cukor + gyümölcslé + csokis margarin => habosra keverni, ehhez hozzáadni a lisztes keveréket. 200 fokon 20-25 percig sütni.

Mozartgolyós muffin
6 Mozart golyó, 240 g liszt, 2 tk sütőpor, ˝ tk nátron, 20 g zabpehely, 2 tojás, 60 ml olaj, 80 ml tej, 120 g cukor, 100 ml kávétejszín
A Mozart golyókat kis darabokra vágni. Liszt + sütőpor + nátron + zabpehely => elkeverni. Egy másik tálban: tojás + olaj + tej + cukor + tejszín => habosra keverni, ehhez hozzáadni a lisztes keveréket és a Mozart golyó darabokat. 200 fokon 20-25 percig sütni.


Amitola Creative Commons License 2003.11.16 0 0 118
Cseresznyés muffin I.
400 g cseresznye, 250 g margarin, 1 cs vaníliáscukor, 4 tojás, 400 g liszt, 1 tk sütőpor, 2 ev cukor, 1 tk fahéj
Liszt + sütőpor + fahéj => elkeverni. Egy másik tálban: margarin + vaníliáscukor + tojás + cukor => habosra keverni, ehhez hozzáadni a lisztes keveréket és a cseresznyét.

Cseresznyés muffin II.
300 g cseresznye, 180 g margarin, 1 cs vaníliáscukor, 3 tojás, 150 g liszt, 3 tk sütőpor, ˝ tk nátron, 180 g joghurt, 40 ml rum
Liszt + sütőpor + nátron => elkeverni. Egy másik tálban: margarin + vaníliáscukor + tojás + joghurt + rum => habosra keverni, ehhez hozzáadni a lisztes keveréket és a cseresznyét.

Cseresznyés muffin III.
250 g cseresznye, 2 tojás, 250 g liszt, 2 tk sütőpor, só, 180 g joghurt, 50 ml olaj, 120 g barna cukor, 1 tk vanília, 150 ml tej, 50 g joghurt
Liszt + sütőpor => elkeverni. Egy másik tálban: olaj + vanília + tojás + joghurt + só + cukor + tej => habosra keverni, ehhez hozzáadni a lisztes keveréket és a cseresznyét.

Cseresznyés muffin IV.
100 g margarin, 150 g cukor, 2 tojás, 1-2 tk vaníliáscukor, só, 250 g liszt, 2 tk sütőpor, 260 ml író vagy kefír, 350 g cseresznye
Liszt + sütőpor => elkeverni. Egy másik tálban: tojás + vaníliáscukor + só + cukor + kefír => habosra keverni, ehhez hozzáadni a lisztes keveréket és a cseresznyét.

Amitola Creative Commons License 2003.11.16 0 0 117
Banános muffin I.
3 banán, 100 g tejföl, 150 g cukor, 80 g margarin, 3 tojás, 100 g mazsola, 100 g kukoricapehely, 150 g liszt, 1 tk sütőpor, só
Liszt + sütőpor => elkeverni. Egy másik tálban: tejföl + só + tojás + cukor + margarin => habosra keverni, ehhez hozzáadni a lisztes keveréket, az összenyomott banánt, a mazsolát és a kukoricapelyhet. 190 fokon 20-25 percig sütni.

Banános muffin II.
2 banán, 140 g teljes kiőrlésű liszt, 120 g zabpehely, 1 tk sütőpor, 1 tk nátron, só, 1 ev méz, 80 g margarin, 1 tojás
Liszt + nátron + sütőpor + zabpehely => elkeverni. Egy másik tálban: tojás + margarin + méz => habosra keverni, ehhez hozzáadni a lisztes keveréket és az összenyomott banánt. 190 fokon 20-25 percig sütni.

Banános muffin III.
150 ml író vagy kefír, 3 tojás, 150 g margarin, 130 g cukor, 2 ev juharszirup, 300 g liszt, 2 Ľ tk sütőpor, Ľ tk só, 1 banán
Liszt + sütőpor => elkeverni. Egy másik tálban: kefír + tojás + margarin + cukor + juharszirup => habosra keverni, ehhez hozzáadni a lisztes keveréket és az összenyomott banánt. 190 fokon 20-25 percig sütni.

Banános muffin IV.
2 banán, 100 g Cini-Minis, 240 g liszt, 2 tk sütőpor, ˝ tk nátron, 1 tojás, 120 g cukor, 80 ml olaj, 200 g joghurt, ˝ tk fahéj
Liszt + sütőpor + nátron + összetört Cini-Minis => elkeverni. Egy másik tálban: tojás + olaj + cukor + joghurt + fahéj => habosra keverni, ehhez hozzáadni a lisztes keveréket és az összenyomott banánt. 190 fokon 20-25 percig sütni.

Banános muffin V.
2 banán, 270 g liszt, 2 tk sütőpor, ˝ tk nátron, 30 g csokidara, 2 tojás, 90 ml olaj, 120 g barna cukor, 60 g karamell szósz, 50 ml tej
Liszt + sütőpor + nátron + csokidara => elkeverni. Egy másik tálban: tojás + olaj + karamell szósz + cukor + tej => habosra keverni, ehhez hozzáadni a lisztes keveréket és az összenyomott banánt. 190 fokon 20-25 percig sütni.

Banános muffin VI.
50 g margarin, 75 g barnacukor, 1 tojás, 225 g teljes kiörlésű liszt, 2 banán, só, 2 tk sütőpor, 5 ev tej
Liszt + sütőpor => elkeverni. Egy másik tálban: tojás + tej + margarin + cukor => habosra keverni, ehhez hozzáadni a lisztes keveréket és a banánt. 190 fokon 20-25 percig sütni.

Banános – áfonyás muffin
300 g liszt, 2 ˝ tk sütőpor, ˝ tk nátron, ˝ tk fahéj, 2 tojás, 90 g barna cukor, 1 cs vaniliáscukor, 80 ml olaj vagy 125 g margarin, 280 ml tej, 2 banán
Liszt + nátron + sütőpor + fahéj => elkeverni. Egy másik tálban: tojás + margarin + cukor + vaníliáscukor + tej => habosra keverni, ehhez hozzáadni a lisztes keveréket és az összenyomott banánt. 190 fokon 20-25 percig sütni.

Banános – epres muffin I.
2 banán, 250 g eper, 300 g liszt, 2 ˝ tk sütőpor, ˝ tk nátron, 2 tojás, 100 g cukor, 1 cs vaníliáscukor, 120 g margarin, 140 g író vagy kefír
Liszt + sütőpor + nátron => elkeverni. Egy másik tálban: tojás + vaníliáscukor + margarin + cukor + kefír => habosra keverni, ehhez hozzáadni a lisztes keveréket és az összenyomott banánt, és az apróra vágott epret. 190 fokon 20-25 percig sütni.

Banános – epres muffin II.
1 banán, 50 g eper, 250 g liszt, 2 tk sütőpor, ˝ tk nátron, 50 g csokidara, 1 tojás, 120 g cukor, 50 g eperszósz, 120 g epres joghurt, 80 g eperlekvár
Liszt + sütőpor+ nátron + csokidara => elkeverni. Egy másik tálban: tojás + cukor + joghurt + eperszósz => habosra keverni, ehhez hozzáadni a lisztes keveréket és az összenyomott banánt, és az apróra vágott epret. A fomra felét teletölteni, lekávrt ráhelyezni, majd a maradék tésztát is beleönteni. 190 fokon 20-25 percig sütni.

Banános – kávés muffin
2 banán, 3 ev kávélikőr, 125 g liszt, 2 tk sütőpor, 30 g apritott mogyoró, 1 ev instant kávé, 1 ev kakaópor, 2 tojás, 120 g margarin, 120 g cukor, 1 cs vaniliáscukor
Liszt + sütőpor +kávé + kakaópor + mogyoró => elkeverni. Egy másik tálban: tojás + margarin + cukor + vaníliáscukor + likőr => habosra keverni, ehhez hozzáadni a lisztes keveréket és az összenyomott banánt. 190 fokon 20-25 percig sütni.

Amitola Creative Commons License 2003.11.16 0 0 116
Akkor lassan bemásolgatom a többit, ha senki sem bánja, hogy elárasztom a topicot. :)

Ananász muffin I.
75 g vaj, 400 g ananász, 3 tojás, 200 g cukor, 250 g liszt, ˝ csomag sütőpor
Máz: 25 g vaj, 60 g porcukor, 1 ev kakaópor
A vajat megolvasztani, hűlni hagyni, Tojás + cukor => habosra keverni. Liszt + sütőpor => elkeverni, ehhez hozzáadni a tojásos keveréket és az apróra vágott ananászt. 200 fokon 18 percig sütni.
Mázhoz: A vajat megolvasztani, a porcukorral és a kakaóporral elkeverni, a kihűlt muffinokat bekenni vele.

Ananász muffin II.
250 g ananász, 200 g vaj, 150 g cukor, 4 tojás, 380 g liszt, 2 tk sütőpor
Vaj + cukor + tojás => habosra keverni. Liszt + sütőpor => elkeverni, ehhez hozzáadni a vajas keveréket és az ananászt. 190 fokon 20-25 percig sütni.

Ananász muffin III.
200 g ananász, 150 g liszt, 50 g keményítő, 60 g zabpehely, 3 tk sütőpor, 2 tojás, 180 g cukor, 150 g vaj, 1 cs vaníliáscukor, 300 g tejföl
Liszt + sütőpor + keményítő + zabpehely => elkeverni. Egymásik tálban: tojás + cukor + vaj + vaníliáscukor + tejföl => habosra keverni, ehhez hozzáadni a lisztes keveréket és az ananászdarabokat. 190 fokon 20-25 percig sütni.

Ananász muffin IV.
200 g ananász, 250 g liszt, 1 csomag vaníliás pudongpor, 4 tk sütőpor, 3 tojás, 175 g cukor, 200 g vaj, 1 cs vaníliáscukor, só, 3 ev ananászlé
Liszt + sütőpor + pudingpor => elkeverni. Egy másik tálban: tojás + cukor + vaj + vaníliáscukor + ananászlé => habosra keverni, ehhez hozzáadni a lisztes keveréket és az ananászdarabokat. 190 fokon 20-25 percig sütni.

Ananász muffin V.
250 g ananász, 250 g liszt, 1 ev sütőpor, 2 tojás, 100 g cukor, 120 g vaj, 150 g ananászjoghurt, 70 ml tej, 1 ev kakaópor, 1 citrom
Liszt + sütőpor + kakaópor => elkeverni. Egymásik tálban: tojás + cukor + vaj + joghurt + tej => habosra keverni, ehhez hozzáadni a lisztes keveréket, az ananászdarabokat, a citrom reszelt héját és levét. 190 fokon 20-25 percig sütni.

Előzmény: pitonix (114)
hodográf Creative Commons License 2003.11.16 0 0 115
fantasztikus vagy! Már az olvasástól is csorog a nyálam!
Előzmény: Amitola (113)
pitonix Creative Commons License 2003.11.16 0 0 114
Ez nem semmi, csak tudjak valasztani :))
Koszi!!! :)

Johet a tobbi is am, ha idod engedi :)

Előzmény: Amitola (113)
Amitola Creative Commons License 2003.11.16 0 0 113
Almás – citromos muffin
1 citrom héja, 200 ml író vagy kefír, 80 g margarin, 150 g cukor, 1 cs vaníliáscukor, 250 g liszt, ˝ cs sütőpor, 2 tojás, 1 alma, 1 citrom leve
Liszt + sütőpor => elkeverni. Egy másik tálban: a margarint habosra keverni + tojás + cukor + kefír + citromlé + citromhéj => elkeverni, ehhez hozzáadni a lisztes keveréket és az almát. 200 fokon 25-30 percig sütni.

Almás – diós muffin
170 g liszt, 113 g cukor, 2 kk sütőpor, 1 ˝ kk fahéj, 4 ev margarin, 1 tojás, 125 ml tej, 250 ml alma(reszelt), 4 ev dió a tetejére, 4 ev barnacukor
Liszt + cukor +sütőpor + sót + fahéj => elkeverni. Egy másik tálban: margarin + tojás + tej => habosra keverni, ehhez hozzáadni a lisztes keveréket, a mazsolát és az almát. A dió és a cukor keverékével megszórni. 190 fokon 20-25 percig sütni.

Almás – fahéjas muffin I.
2 alma, 80 g Cini-Mini, 250 g liszt, 2 tk sütőpor, ˝ tk nátron, 1˝ tk fahéj, Ľ tk szegfűszeg, 1 késhegynyi szerecsendió, 120 g cukor, 1 cs vaníliáscukor, 2 tojás, 120 g margarin, 160 g író vagy kefír, 2 ev cukor, 1 ev fahéj
Az almát apró darabpkra vágni. A Cini-Minis-t összetörni. Liszt + sütőpor + nátron + Cini-Minis + fahéj + szegfűszeg + szerecsendió =>elkeverni. Egy másik tálban: cukor + vaníliáscukor + tojás + margarin + kefír => habosra keverni, ehhez hozzáadni a lisztes keveréket és az almát. 190 fokon 20-25 percig sütni.

Almás – fahéjas muffin II.
250 g margarin, 200 g cukor, 5 tojás, 250 g liszt, 1 cs sütőpor, 1 tk fahéj, 1 alma
Liszt + sütőpor + fahéj => elkeverni. Egy másik tálban: cukor + tojás + margarin => habosra keverni, ehhez hozzáadni a lisztes keveréket és az almát. 190 fokon 20-25 percig sütni.

Almás – fahéjas muffin III.
12,5 dkg vaj, 3 alma, 12,5 dkg cukor, 25 dkg liszt, ˝ cs sütőpor, 2 tk fahéj, 2 tojás, ˝ dl tej
Az almát meghámozzuk, apró kockákra vágjuk. Liszt + sütőpor + cukor + fahéj + só + alma => elkeverni. Tojás + margarin + tej => habosra keverni, ehhez hozzáadni a lisztes keveréket, a mazsolát és az almát. 190 fokon 20-25 percig sütni.

Almás – földimogyoróvajas muffin I.
2 alma, 280 g liszt, 2 tk sütőpor, ˝ tk nátron, 2 tojás, 120 g cukor, 100 g mogyoróvaj, 80 ml olaj, 200 ml író vagy kefír
Az almát apró darabokra vágni. Liszt + sütőpor + nátron => elkeverni. Egy másik tálban: tojás + cukor + mogyoróvaj + olaj + keír => habosra keverni, ehhez hozzáadni a lisztes keveréket és az almát. 190 fokon 20-25 percig sütni.

Almás – földimogyoróvajas muffin II.
1 alma, 240 g liszt, 2 tk sütőpor, ˝ tk nátron, 40 g zabpehely, 2 tojás, 120 g cukor, 40 ml olaj, 100 g mogyoróvaj, 100 g Nutella, 200 g joghurt
Az almát apró darabokra vágni. Liszt + sütőpor + nátron + zabpehely => elkeverni. Egy másik tálban: tojás + cukor + olaj + mogyoróvaj + Nutella + joghurt => habosra keverni, ehhez hozzáadni a lisztes keveréket és az almát. 190 fokon 20-25 percig sütni.

Almás – juharszirupos muffin
2 alma, 240 g liszt, 2 tk sütőpor, ˝ tk nátron, 80 g durvára vágott mogyoró, 1 tojás, 70 g cukor, 80 ml olaj, só, 120 ml juharszirup, 160 ml joghurt
Az almát apró darabokra vágni. Liszt + sütőpor + nátron + mogyoró => elkeverni. Egy másik tálban: tojás + cukor + olaj + só + joghurt + juharszirup => habosra keverni, ehhez hozzáadni a lisztes keveréket és az almát. 190 fokon 20-25 percig sütni.

Almás – mazsolás muffin I.
80 g mazsola, 5 ev rum, 1 alma, 300 g liszt, 2 tk sütőpor, ˝ tk nátron, 3 tojás, 150 g cukor, 60 ml olaj, 70 g joghurt (natúr vagy almás), 80 g almalekvár, 50 g vörös áfonyabefőtt, ˝ tk fahéj, csipet só
A mazsolát kb 1 óráig a rumba áztatni. Az almát akró darabokra vágni. Liszt + sütőpor + nátron => elkeverni. Egy másik tálban: tojás + cukor + olaj + joghurt + lekvár + áfonyabefőtt + fehéj + só => habosra keverni, ehhez hozzáadni a lisztes keveréket, a mazsolát és az almát. 190 fokon 20-25 percig sütni.

Almás – mazsolás muffin II.
130 g mazsola, 125 ml író vagy kefír, 1 alma, 150 g teljes kiőrlésű liszt, ˝ cs sütőpor, 2 ev kakaópoi, 2 tk fahéj, 1-1 késhegynyi szegfűszeg és kardamon, 3 tojás, 100 g margarin, 150 g méz
A mazsolát a kefírrel elkeverni. Az almát lereszelni. Liszt + sütőpor + kakaópor + fűszerek + alma => elkeverni. A tojásokat felverni, majd a margarinnal és a mézzel habosra keverni, ehhez hozzáadni a lisztes keveréket. 190 fokon 25-30 percig sütni.

Almás – mazsolás muffin III.
350 g liszt, 80 g őrölt mogyoró, 1 cs sütőpor, ˝ tk nátron, 140 g margarin, 80 g cukor, 2 tojáa, 320 g almalekvár, 1 tk fahéj, 2 csipet só, 140 ml tej, 100 g mazsola
Liszt + sütőpor + nátron + mogyoró => elkeverni. Egy másik tálban: margarin + cukor + tojások + lekvár + tej => habosra keverni, ehhez hozzáadni a lisztes keveréket és a mazsolát. 190 fokon 25-30 percig sütni.

Almás – mákos muffin
2 alma, 150 g tejles kiőrlésű liszt, 2 tk sütőpor, ˝ tk nátron, 50 g őrölt mogyoró, 150 g őrölt mák, 150 g margarin, 120 g barnacukor, 4 tojás, csipet só
Az almát lereszelni. Liszt + sütőpor + nátron + mogyoró + mák => elkeverni. Egy másik tálban: margarin + cukor + tojás + só => habosra keverni, ehhez hozzáadni a lisztes keveréket és az almát. 190 fokon 20-25 percig sütni.

Almás – szilvás muffin
1 alma, 10 szilva, 50 g kukoricapehely, 260 g liszt, 2 tk sütőpor, 1 tk fahéj, 1 csipet szegfűszegpor, 1 csipet őrölt szerecsendió, 130 g margarin, 60 g barnacukor, 80 g cukor, 2 tojás, 280 ml író vagy kefír
Liszt + sütőpor + nátron + fahéj + szegfűszeg + szerecsendió => elkeverni. Egy másik tálban: margarin + cukor + tojás + kefír => habosra keverni, ehhez hozzáadni a lisztes keveréket, az almát és a szilvát. 200 fokon 20-25 percig sütni.

Almás – túrós muffin
2 alma, 380 g liszt, 3 tk sütőpor, ˝ tk nátron, 180 g margarin, 180 g cukor, 3 tojás, csipet só, 1 cs vaníliáscukor, 200 g túró, 100 g joghurt, 50 ml almapálinka vagy almalikőr
Az almát apró darabokra vágni. Liszt + sütőpor + nátron => elkeverni. Egy másik tálban: tojás + cukor + margarin + só + túró + vaníliáscukor + almapálinka => habosra keverni, ehhez hozzáadni a lisztes keveréket, a mazsolát és az almát. 190 fokon 20-25 percig sütni.

Zamatos almás muffin
24 dkg liszt, 1 ˝ kk sütőpor, 1 kk fahéj, Ľ kk reszelt szerecsendió, 10 dkg barnacukor, 2 alma, 1 tojás, 2 dl tej, 5 dkg olvasztott margarin
Liszt + sütőpor + fűszerek => elkeverni. Egy másik tálban: tojás + tej + margarin + cukor => habosra keverni, ehhez hozzáadni a lisztes keveréket, a mazsolát és az almát. 190 fokon 20-25 percig sütni.

Amitola Creative Commons License 2003.11.16 0 0 112
Rendben, kezdem az almásokkal (a nátron az a szódabikarbóna, csak lusta voltam mindenhol kiírni):

Almás muffin I.
1 alma, 240 g liszt, 1 tk sütőpor, 1 tk fahéj, só, 90 g cukor, 50 ml olaj, 1 tojás, 125 ml tej
Az almát apró darabokra vágni. Liszt + sütőpor + fahéj + só => elkeverni. Egy másik tálban: cukor + olaj + tojás + tej => habosra keverni, ehhez hozzáadni a lisztes keveréket és az almát. 190 fokon 20-25 percig sütni.

Almás muffin II .
3 alma, 280 g teljes kiőrlésű liszt, 3 tk sütőpor, 120 g cukor, 1 csipet fahéj, 1 csipet só, 250 ml tej, 60 ml olaj, ˝ tk vanília, 1 tojás
Az almát lereszelni. Liszt + sütőpor + fahéj + cukor + só => elkeverni. Egy másik tálban: vanília + olaj + tojás + tej => habosra keverni, ehhez hozzáadni a lisztes keveréket és az almát. 190 fokon 20-25 percig sütni.

Almás muffin III.
175 g margarin, 375 ml tej, 2 tojás, 500 g liszt, 1 Ľ cs sütőpor, 3 alma, 1 ˝ tk fahéj, 150 g cukor
Az almát apró darabokra vágni, a cukorral és a fahéjjal elkeverni. Liszt + sütőpor => elkeverni. Az olvasztott margarint a tejjel habosra keverni, hűlni hagyni, majd a tojásokat egyenként hozzáadni, ehhez hozzáadni a lisztes keveréket és az almát. 190 fokon 20-25 percig sütni.

Almás – áfonyás muffin I.
2 alma, 150 g margarin, 100 g barna cukor, 1 tk fahéj, 2 tojás, 100 g joghurt, 200 g liszt, 1 tk sütőpor, ˝ tk nátron, 100 g áfonya(kompót)
Liszt + sütőpor + nátron => elkeverni. Egy másik tálban: margarin + cukor + fahéj + joghurt => habosra keverni, ehhez hozzáadni a lisztes keveréket, az almát és az áfonyát. 200 fokon 20-25 percig sütni.

Almás – áfonyás muffin II.
2 alma, 1 banán, 260 g liszt, 2 tk sütőpor, ˝ tk nátron, 120 g margarin, 120 g cukor, 1 tojás, 50 g tejföl, 120 ml almalé, 120 g áfonya(kompót)
Liszt + sütőpor + nátron => elkeverni. Egy másik tálban: margarin + cukor + tojás + tejfól + almalé + összenyomott banán + áfony => habosra keverni, ehhez hozzáadni a lisztes keveréket, az almát és az áfonyát. 200 fokon 20-25 percig sütni.

Almás – banános muffin
1 banán, 1 alma, 200 g simaliszt, 50 g teljes kiőrlésű liszt, 2 tk sütőpor, ˝ tk nátron, 100 g barnacukor, 2 tk fahéj, só, 125 ml író vagy kefír, 50 ml joghurt, 50 ml olaj, 1 tojás, 60 g mazsola
Liszt + sütőpor + nátron + fahéj + cukor + só => elkeverni. Egy másik tálban: kefír + olaj + tojás + alma + banán => habosra keverni, ehhez hozzáadni a lisztes keveréket, a mazsolát. 200 fokon 20-25 percig sütni.

Előzmény: pitonix (111)
pitonix Creative Commons License 2003.11.16 0 0 111
Egyetertek, kerunk meg :)
Előzmény: hodográf (109)
Amitola Creative Commons License 2003.11.16 0 0 110
Pontosan milyet? Ilyenek vannak:

almás, ananász, banános, cseresznyés, csokis, egressel, epres, erdeigyümölcsös, fűszeres, mákos, gesztenyés, grapefruitos, húsos, juharszirupos, kávés, kivis, kókuszos, lekváros, málnás, mandarinos, marcipános, nutellás, olajos magvaes, rebarbara, kajszis, szárított gyümölcsös, szilvás, szőlős, tiramusu, töltött, túrós, zöldséges...

Előzmény: hodográf (109)
hodográf Creative Commons License 2003.11.16 0 0 109
Kérünk még ilyeneket!!!
Előzmény: Amitola (108)
Amitola Creative Commons License 2003.11.16 0 0 108
Sziasztok!
Rengeteg muffin receptem van (eddig 42 kategóriában), eléggé belebolondultam a készítésükbe. Gondoltam leírom az egyik kedvenc receptemet, remélem még nem szerepelt itt:

Fokhagymás-fűszeres muffin

4 gerezd fokhagyma, 1 csokor fűszerkeverék, 1 hagyma, 100 g főtt sonka, 250 g simaliszt vagy teljes kiőrlésű liszt, 2 tk sütőpor, 1/2 tk szódabikarbóna, 1/4 tk só, bors, 2 tojás, 50 ml olívaolaj, 20 g reszelt sajt, 1/4 l tej,
megszórni: reszelt ementáli

Liszt + sütőpor + szódabikarbóna + só + bors => elkeverni, ehhez hozzáadni a fűszereket, az apróra vágott hagymát, fokhagymát és sonkát. Egy másik tálban a tojást felverni, hozzáadni az olajat, sajtot és a tejet, majd jól elkeverni, ehhez hozzáadni a lisztes keveréket. A formába önteni, az ementálival megszórni. 200 fokon 20-25 percig sütni.
(Én teljes kiőrlésű liszttel szoktam sütni, azzal is tökéletes).

pitonix Creative Commons License 2003.11.06 0 0 107
De pont :)
Az oldalon, amit beirtal ott olvashato alul: JamiC
Előzmény: szepyke (106)
szepyke Creative Commons License 2003.11.06 0 0 106
nem pont!
ott a cim, alul!
nézd meg, érdemes!
Előzmény: kreativtucsok (105)
kreativtucsok Creative Commons License 2003.11.06 0 0 105
a JamiC muffinoldalara gondolsz?
akkor igen, olvasd el a trukkoket, en ki is probaltam, s a vizes-lyuk nagyon jol mukodott
Előzmény: szepyke (104)
szepyke Creative Commons License 2003.11.06 0 0 104
halloka!
ezt már láttátok?

http://free.x3.hu/receptek/m-index.htm

kreativtucsok Creative Commons License 2003.11.06 0 0 103
a hazalos ceget kikerem ... az o nevukben is
azert nem teszik egy-egy aruhaz polcara ki a termekeiket (regebben kiprobaltak, s nem jott be) mert ehhez kell valaki, aki elmagyarazza, hgoy mikent mikor es hogyan s fokent mire lehet es szabad
hasznalni

szilikon: en a fent emliett ceg szilikon sutojet hasznalom, s osszehsonlitaskent van teflon muffin sutom is...
a szilikon: nem kell kenni, papir sem kell bele,
en mondjuk szoktam hasznalni, azert mert tetszik, meg, hogy meg lehet vele fogni a sutit
(szvsz. a papir miatt nem is jon fol olyan szepen )
a teflonban viszont ha ki is kenem, kicsit beleragad
s nehez elmosogatni
a szilikont sokkal konnyebb tisztitani, s raadasul a tw.-e hasznalhato fagyasztoban is, ha pl. fagyit, parfet, fuszervajat akarsz kesziteni
nem olvad el, egyedul arra kell ugyelni, hogy grillezni nem szabad, meghozza azert, mert ott egy ponton koncentrlodik a ho....
220- cig nem tortenik baja, de ezt olvashatod a honlapon is...
a mashol kaphatot nem hasznaltam, ezert nem akarok nyilatkozni melyik milyen s mi a kulonbseg

ha erdekel a tw akkor maganban folytassuk
ha megnezned vagy kiprobalnad, arra is van lehetoseg

Előzmény: dohosa (100)
Törölt nick Creative Commons License 2003.11.06 0 0 102
Köszönöm a segítséget!
A lentebb ajánlott linken 146 db muffinreceptet találtam!! Azt is köszi!
lollipop32 Creative Commons License 2003.11.06 0 0 101
Szia,

Papírkát kapsz a hiperekben (Cora és tsai). Én Dr Oetker-t szoktam venni, abból is a színeset. (Van név nélküli, egyszerű fehér is, ami biztosan olcsóbb, és a célnak ugyanúgy megfelel.Na de tudod, nem ez a lényeg)

Konyhafelszereléseknél kell keresni, bár ezeket a bótokat állandóan átrendezik. Én az IKEA-s ban már papírka nélkül is sütöttem. Semmi nem kell bele, csak egy jó kanálnyi tészta

Előzmény: Törölt nick (98)
dohosa Creative Commons License 2003.11.06 0 0 100
Mostanában láttam a boltokban (pl. CORA) és az egyik müanyagtermék házalós cég kinálatában, hogy SZILIKON-ból készitenek muffin formát.
Próbálta már valaki?
Kell bele papir-kapszli? Leragad/nem ragad?
Nem olvad el a "gumi" a süt?ben?

Igy néz ki

Ha nem sikerült a link, akkor itt:
http://www.tupperware.hu/today/31.html

kreativtucsok Creative Commons License 2003.11.06 0 0 99
az az erzesem, hogy most mindenki ezerrel suti a muffinokat a varosban
nem talalok muffinpapirt en sem, - inkabb disznek kell nekem, a sutobe nem muszaly- ott sem ahol eddig szokott lenni.
azert nehany lelohely: skala, kontur-papir, katay
ezeken a helyeken mar lattak hogy volt (:-( )
tovabb kutatok...
Előzmény: Törölt nick (98)
Törölt nick Creative Commons License 2003.11.05 0 0 98
Sziasztok,
hol lehet papírkát venni a muffin alá?

Köszi,
cs.

Tegnap vettem muffinsütőt (IKEA) 1900 körül volt a 12 darabos.
Most lesz valamikor az avató :)

Előzmény: lollipop32 (97)
lollipop32 Creative Commons License 2003.10.28 0 0 97
Sziasztok,

Megosztok veletek egy muffin-recipét, visszaolvasgattam és asszem ez nincs itt. Nagyon kipróbált, nagyon bevált:-)))

Narancsos-csokis

25 dkg margarint habosra keverni 20dkg cukorral és 1 cs vaníliás cukorral, majd bele 1 narancs reszelt héja és a narancs kicsavart leve(lehetőleg nagyobb fajta nari legyen, aminek sok a leve), összekutyul, beleüt 4 tojást, de EGYENKÉNT, minden tojás után kever, nagyon nem szép ilyenkor, majd beleSZITÁL 30 dkg lisztet, amibe belekevert 1/2 cs sütőport, szép simára keveri a tésztát, és belereszel ízlés szerinti mennyiségű étcsokit, pl. Szerencsi ét, kb fél tábla .
Muffinsütőbe a papírocskákat, és azokba bele kb 1 evőkanálnyit a tésztából. Ezzel minden kosárka kb félig lesz, majd megnő a sütőben. Sütő előmelegített legyen, ha bemelegedett, akkor 175 fokon 20-25 percig sütjük. 24 darab lesz belőle.

Muffin sütőt én az IKEA-ban vettem anno, asszem 1600 körül van, és mindig lehet kapni. Ez olyan sütő, amibe nem kell feltétlenül papír sem, de jobb, ha van, mert gusztább a tálalás és könnyebb kiszedni a sütit.

Jó étvágyat!!!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!