Itt, Szegeden sok cég használ urh rendszert. Régebben,talán 2-3éve, nagy részük a 461-462mhz környékén üzemelt, -10mhz shift -tel. Aztán a frekigarázdálkodás újra szabta a frekikiosztást,vagy mi, és felkerültek 467-469mhz re,/-10mhz shift. A környezet garázdálkodás volt az utolsó, akiket 461.400 -n hallgattam, azóta csend van 461 környékén.
Valahol megvannak a régi-új-tervezett kiosztások, majd megnézem.
Úgy tudom, 20 w jön ki az említett átjátszóból, ami elég jelentős, ha figyelembe vesszük az adóantenna fajtáját, nyereségét.
Felraktam símán a rádiót, ami egy öreg wouxi, (az első rádióm) a gyárinál lényegesen jobb antennával a papi antenna majdani helyére, füleltem, és nem "ütött" át 446 ra a 469.
Tudom persze, hogy jobb volna vmelyik moto, amit írtál, de most ez van...
szép napot.
Ja, tegnap a szakkörön megkaptam a HA8-001 SWL számot 8FP Józsitól, remélem sok e-qsl t tudok majd küldeni. Nekem még újdonság amatőr sávon, csak CB -n küldtem-kaptam idáig. Már nagyon vágytam rá.
Ki lehet az a győri rádióamatőr, aki a HU171 hívójelű eQSO-kapuállomást üzemelteti?
Azért vélem rádióamatőrnek az illetőt, mert 5-10 perces időintervallumban 5-6 Morse-karaktert ad le a rádiója automatikusan. Ritkábban pedig bemondja: HU171-es eQSO kapuállomás, Győr.
Fel szeretném vele venni a kapcsolatot, mert nem látom, hogy csatlakozott volna a magyar szerverre.
Ha valaki tudja HA1DFN kollega elerhetoseget, akkor legyen kedves tovabbitani neki, hogy holnap ne varjon, mert a korhaz keresztulhuzta a szamitasaimat :-(
A képen látható kettő darab sokelemes irányított antennák 469.xyz - 459.xyz MHz le - fel frekin dolgoznak. A kérdésem csak annyi volna, hogy szeretnék egy papagájt beüzemelni a tornyon, mégpedig úgy, hogy a majdani, kb. 4-5dBi -s papis körsugárzó a 2 yaggi -tól nagyjából 8-10 méterre dolgozna, oldalirányban, 1w kimenővel, PMR446 -n. Zavarásra, zavartatásra kell -e számítanom?
én jóban voltam az IT-vel... :-) Még a kötelezőwin 7-et is visszagyalulták nekem XP-re :-) Aztán nemsokára nyugdíjba mentem, abban már nem vettem részt, de az XP-ben enyim volt a gép. MAC-es gépet még csak messziről láttam, Ubuntu viszont van otthon :-)
6, V fűtés, 2A - cbe 27 pF c ki 1 pF ,S- 20ma/v pa 300W- és trióda max ia 250mA- szóval a gi7b helyett csak más foglalat -- ha van belőle sok + foglalat akkor jó kis végfokot lehet csinálni, ja meg jó hűtés .turbinávak, nem kocka venti!!
(Halvány emlékeim szerint a GM csövek nem kifejezett adó célra voltak, hanem gyorskapcsolónak lokátorba. Ahol nagyfeszt kellett a végfokra impulzusszerűen ki-bekapcsolgatni) Kinézetre volt ugyanolyan adócső is de ennek a kivezetései és az anód sokkal brutálisabb vezetékekből állt.)
Ok köszi, 4CX250B-nek megfelelő RE025XA-t ismerem, ez is hasonlít rá, de sehol sem találtam róla pontos frekvencia tartományt. Valahol azt olvastam, hogy 1.5 MHz a maximum, de ez biztosan nem igaz.
Ez a típus a 4CX250B család tagjának tekinthető és szvsz. a határfrekvenciája a konstrukciója alapján 500 MHz-re becsülhető. Ezt azonban még több dolog befolyásolja.