sporttárs, azt hiszem, egy kicsit túreagáltad a mondanivalómat, én közel sem gondoltam olyan véresen komolyan, amit írtam, mint ahogy Te a válaszodat. Ott volt a szmájli több helyen is, sajnálom, ha belőled ilyen kirohanásokat vált ki, ha szeretett csapatodat vki - akár tréfásan is - kritizálni meri.
Természetesen keveset láttam Bojant (és akárki mást is) játszani, mivel nem régóta járok meccsekre, közel sem versenyezhetem a Te több éves tapasztalataiddal és "mérkőzésszámoddal", ezt önirónikusan és a miheztartás végett meg is jegyeztem korábban.
Sztojan és Bojan (Lolek i Bolek, Kököjszi és Bobojsza... :-) ) összehasonlításánál pedig nem emeltem ki különösebben részleteket, arra akartam célozni, _összességében_ szimpatikusabb kosaras a kaposvári.
Lelki sebeim pedig behegedhetőek, ha jól emlékszem, nem írtam, hogy csalással, bírói segédlettel nyertetek, a körülményeket, egyes mozzanatokat kritizáltam, mindazt, amit - ha jól értelmeztem szavaidat - korábban Te is úgy emlegettél, mint az elfogult szurkoló még elfogadható megnyilvánulásai. A bajnokság hosszú, több paksi szurkolótársammal ellentétben én még nem úgy látom, hogy jóvátehetetlen bajok lennének az ASÉ-nél, össze fog még rázódni újra ez a csapat (vki azt írta, hogy Davis túljutott fénykorán? Ugyanmár!), és simán ott leszünk a négyben, fogjuk mi még elpáholni az Albát. Arra meg a szurkolói optimizmusom kötelez, hogy ezek után Veled külön fogadjak :-), a végelszámolásban előrébb fogunk állni, mint Ti! Hm? :-)
Ahogy saabee olvasó- és írótárs szokta csitítani a kedélyeket: Áldás, békesség!
Avasskám szevasz, a keltem az egy l mielőtt még albamama lecsapja...:-) De most nehogy elkezdj az én hozzászólásaimban kutakodni, biztos abban is találnál szép számban...:-(((
Lapov-Czigler-Ivkovics triumvirátus elemezgetésével lassan már el is érkeztünk "Ki Mo. legjobb centere?" játékhoz...Ehhez csak az én véleményemet szeretném hozzáragasztani:
1. Magyarország legjobb centere az elmúlt 1-2 évben Bojan. Szerintem azért, mert az igazán magas emberektől eltérően viszonylag nagy magabiztossággal értékesíti a középtávolikat és a távolikat. Ezt kevesen tudják. Dr. Vígh jv-vel való konfliktusa szolnoki munkássága idejére datálódik, így a fehérváriak ismét jöhetnek a "Bojan csak rosszat hozott (stílusbeli változás, hisztik) Szolnokról" kezdetű klísékkel :-)), de azt azért ne felejtsük el, hogy Szolnokon vált meghatározó játékossá (asszem a bajnoki döntőnkön az Albacomp ellen 2000-ben Lapov sokat pihent Dávid és McClendon mögött, de ebben nem vagyok biztos,viszont arra tisztán emlékszem, hogy egy ízben 27 ponttal terhelte meg a szolnoki gyűrűt...ehhh). Szal' kár lenne Lapov elsőségét megkérdőjelezni, mert ha csak a ranglistákra nézünk, már azok is elég árulkodóak.
2. Viszont a legklasszikusabb értelemben vett centermunkát Stojan Ivkovics végzi művészi alapossággal (talán Földi Sutyi mondta Róla). A megkapomalabdátpattogtatom
majdlassanbeforgatomavédőt éstökmindegyhogymelyikkézzelteszemfel stílusban ő verhetetlen, megspékelve a Tőle megszokott attitűddel.
3. Czigler egyfajta mozgást tud nagyon jól, ill. azt én sokat szoktam Tőle látni: a gyűrűvel durván egy síkban áll kb. 1-2 méterre az első szálkától, majd miután bejátszák neki lefordul a védőről (kicsit talán hátrafele is dől-így elég nehéz szerelni a csókát) és 70-80%-os biztonsággal értékesíti ilyesfajta dobásait, sokszor jönnek jól ezek a pontjai (nem nekünk), mert kritikus helyzteben is képes betalálni. Lepattanózását meg mindenki ismeri, abban valóban hasznos.
Előjöhet még Ernő, akinek annak idején még Zsoldos is külön dobóedzéseket tartott, mert annyira suta volt szegény, de a mostanság jellemző szánalmas teljesítményét elnézve lehet, hogy lesznek az ASÉ-nak gondjai vele az idén, hozzáteszem, hogy nekem sosem volt szimpi air-nő, mondjuk Benő se, és mivel nem nagyon szeretem őket, így írni se nagyon szeretek Róluk.
A többek által lesajnált (Paks-Sopronkor ???) Glisovics azért a dobott pontjait elnézve nem lehet olyan rossz spíler, mindenesetre a mi Vilcinskasunknál biztosan hatékonyabb. Bukva újra fénykorát éli most, de szvsz ez nem fog sokáig tartani, hamar kipukkan valaki (no nem Lee-inkább a másik kettő) a légióstrióból Debrében, annak lesz szerencséje aki éppen rossz passzban találja majd őket, ezek sajna nem mi voltunk.
ZTE-ben Cseranics McClendont azért nem írtam csak idáig, mert az utolsó két meccsen nem azt hozták az egerszegiek amit vártunk, így a továbbiakat tekintve is minimum kiváncsian fogom majd kísérni a meccseiket. Egyébként McClendon tűnik talán kiegyensúlyozottabbnak kettejük közül az eddig látottak alapján, de ellenünk meg éppen Cserkó lapttanói döntöttek.
Szal' sok fog múlni még a téli szünetig elkövetkezendő meccseken, a szünetet követő startnál is átrendeződhetnek még az erőviszonyok, de azt is érdekes meggondolnunk, hogy az egyes csapatok a bajnokság előrehaladtával hogyan válnak egyre erősebbé, gondolok itt pl. a Körmendre, ahol szlovák válogatott irányító leigazolását tervezik (vendégkönyv pletyó), vagyis valószínűleg egészen más a helyzet, ha a Szeged ellen pl. ő is játszik, mert nyilván sokkal nehezebb dolga lett volna Földiéknek. Ha teszem azt sikerül megerősödnie a nyugati piros feketéknek, akkor már mindjárt nem győzni fognak odajárni a vendégek, vagyis aki eddig játszott a Körmenddel annak relatíve könnyebb dolga volt (vagy kellett volna, hogy legyen) mint majd mostantól lesz (lehet). Igy viszont nem egyenlőek a feltételek, de a szabály az szabály, azaz mittomén meddig kedvükre és pénztárcájuktól függően össze-vissza cserégethetnek a csapatok-ld: mi is ész nélkül centertesztelünk...:-))))
Jól, van fiam, leülhetsz, ötös alá. :-))) Ma már nem kelltem (ziccer!) fel hiába. Akkor kapsz jelest, ha ötvenszer leírod annak a városnak a nevét, amelyik alig 100 km-re fekszik a fővárostól, mégis kiérdemelte M.O. "legrosszabbul megközelíthető megyeszékhelye" megtisztelő címet!
Én is. Azaz, Góbit én sem cserélném le CziglAIR-re (mégha ez nem is tűnik racionális döntésnek, azok a fránya IBM pontok...)
Megyek, mielőtt tulságosan sok kérdésben jutnánk közös nevezőre.
Ellenpontként: Stooojan Ivkovics, sá-lálá-lálá... Stole a király! :-))
Még egy szó a kispadról.
Az elmúlt szezonban pont az volt a bajom Sterbencz edzővel, hogy olyan kis savószínű jófiúnak tűnt. Főleg Farkas Sanyi után. Még egy normális káromkodást sem eresztett el.
Most ez a zakós téma megnyugtatott, hogy van benne kraft. :o)))
Dombóváron úgy tűnik +köszönték az eddigi munkát Déri mesternek.Az új edző Dinnyés Attila.A DVMSE honlapját nézegetve az derült ki,hogy az ún. médiákban nem közölték még az edzőváltást,viszont a csapat honlapán szereplő tablón már megtörtént a változás.Mindenesetre igen érdekes a dolog...
Küldtem egy relatíve fontos e-mailt Neked.Remélem megkaptad.Nem tudom melyik címed működik,de a drva@... nem igazán,ugyanis azt írja ki a freemail,hogy az meg van telve levéllel./Magyarul fejezve ki.A macska meg fel van mászva a fára,a farka meg le van lógva./
Zolcsi!
Értelek,de a debreceni egyesületek szurkolói/szurkolótáborai között húzódó feszültséghez nekem semmi közöm.A másik pedig,hogy én semmi túlzó,negatív lefestést nem adtam Debrecennek az eset után,tehát nem igaz,hogy 5 ember alapján általánosítottam volna.De azt,úgy gondolom,meg kell értened,hogy jelen állapotban nem vagyok annyira oda+vissza a debreceni szurkolók ezen tagjaiért...
Szerintem ki fogok még 1pár meccsre menni,akár Debrecenbe is.
Téma lezárva.
Első számú közellenség? Szó sincs róla! Mármint arról, hogy egyedül ő lenne az! Természetesen mindenki az, aki ellenünk van! :-))) (Ameddig nincs velünk...) Komolyra (majdnem) fordítva, az ecsetelt Vígh-Lapov ellentétet és Bojan jó-rossz meccseit elemezve érdemes lenne megvizsgálni, van-e összefüggés a kettő között, a kapott végeredmény ismeretében pedig javaslatot kellene tenni a játékvezetők/egyesületi vezetők felé, hogy az ilyen jellegű ellentéteket is vegyék figyelembe, amikor lekérik magukat egy-egy csapatról/letiltanak csapataikról bizonyos bírókat!
A számtalan kombinációt kihasználva talán el lehetne érni, hogy egyik magyar spori sem vállalna meccset a bajnokságban, és külföldről kellene sípmestereket hozni (akik _talán_ jobbak/elfogadhatóbbak lennének).
Természetesen az ellentétek szításával még nem álltam le :-) (végre láttam egy ASE-meccset ebben a szezonban, hát most kiélvezem a kötözködés lehetőségét! :-) ), így arra kérném tisztel fehérvári érzelmű topiktársaimat, ha már a Lapovról és a bírókról szóló kritikáimat kielemezték és kivesézték, valamint megcáfolták, legyenek szívesek véleményezni a hazai kispad viselkedéséről szóló jegyzetemet is! Mert eddig azt feltűnő módon kerülték. Talán ez az egy fogáskeresésem volt, amiben egyezünk? :-))
Skacok ez a tegnapi meccsünk...fogytam pár kilót.Megint sikerült egy ronda meccset játszanunk és nem sokon múlt a vereség.
Hihetetlenül rosszul kezdtünk,nem úgy a Körmend.Nekik szinte minden bement,nekünk meg egyszerűen semmi-még a büntetők se sikerültek.Mindenki csak tüzelt,kapkodott.Nagyon fáradtnak tűnt a csapat,Zsebéék meg jól játszották a szokásos játékukat.Egyszerűen még a védőlepattanók megszerzése is komoly gondot okozott,centereink a palánk alatt várták,hogy leessen a labda egyszercsak lendületből a levegőben megjelent egy körmendi és lekapta.
Mindenki csak sasolt,hogy "mivan-mivan". :o)
Szerencsére a második negyedre összeállt a védekezésünk és sikerült fordítanunk.Vicces volt a 2.negyed utolsó pillanata mikor Tron a sarokből hintett egy triplát az utolsó másodpercben.Fölemelte,még szinte be se ment a laszti,megfordult és kiment az öltözőbe.Lehet,hogy bent mondták meg neki,hogy bement! :o)))
A 3.negyedben úgy tűnt,hogy növelnifogjuk az előnyt és helyreáll a rend de igazából nem sikerült nagyobb előnyt szerezni.Egészen feljött az MTE.Nagyon szoros és izgalmas lett a vége.Egyenlő állásnal(68-68)végre mi támadhattunk.Tron kapta a labdát és belállt a triplába.Kimaradt...Hatalmas szerencséjére visszapattant hozzá és egyből beleállt újra.Fúúú ez már beakadt!!!Felrobbant a csarnok!Szombathelyen ugyanezt megcsinálta és egyik se ment be neki.Ha most is kihagyta volna..!De nem-csókolom a családját,fasza gyerek! :o)
A végjátékban kisebb szerencsével(Toroman is hibázott a végén)de sikerült hozni a kötelezőt.
Bírósporik...nem fejlődnek,megint volt itt minden mi kaposvárinak ingere.
Nem játszottunk jól de legalább küzdöttünk és azon megint sokat lehetne vitatkozni,hogy mennyire küzdöttünk volna ha nincsenek a délszlávjaink.Ivkovic például nagyon küzdött és nagyon kell a rutinja és az ahogy hajtja a többieket.Tron fontos kosarakat szerzett,sokszor nemértettem miért pihen annyit-igaz még nem teljesen egészséges.De Gray megint osztogatta a sapkákat,kezd olyan lenni ha megy a csapatnak akkor nagyon él de ha rosszabbul játszunk akkor sokszor beszürkül.Simon nagyon fáradtnak tűnik és már Szombathelyen se úgy ment neki ahogy eddig,még szerencse hogy ott a Varga Bobo mögötte.
Bane sajnos többet tüzelt mint töltött és picit görcsös volt a játéka de szerintem következő meccsen már nyoma se lesz a rossz formának.
A szurkolás az utóbbi időkben lejátszott Kaposvár-Körmend meccsekhez képest nagyon sportszerű volt mindkét féltől.
Ennyit így csípőből a meccsről.
A többi eredményt elnézve nagyon jól jött ki a forduló nekünk de ha kikaptunk volna akkor összeségében nagyon bukunk.
Megnéztem a tv-ben a norvégiai meccsünket...Hát az ellenfél nem tűnt valami komoly csapatnak de ez nem vonja le a győzelmünk értékét. :o)
Gabci köszönöm az infót Kecskemétről!Egész boldoggá tett.(nem káröröm!)
Zotya remélem már sikerült megnézni a videókazit-örülök,hogy találkoztunk.
Geryvel és több körmendivel is jó volt összefutni meccs előtt a büfében.
Megint sikerült meglepetést szerezni ezzel a fordulóval.(legalább is nekem)
VALAKI ÁLLÍTSA MEG A DEBRECENT!!! :o)
Solo Klíma!
Let's Go Serbian Roulette!
Plavi!Plavi!
Ha ismételni akarnám magam, akkor azt mondanám, a bírók működésével kapcsolatos mai megnyilvánulásaim közül az első a mérvadó, amelyben azt ecsetletem részletesebben, hogy a mamájukat!, mert szarok voltak - mindkét csapat kárára. A többi már csak az elfogult szurkoló "értetlenkedése", hogy miért is sújtják a csapatát az ilyen hozzá nem értő balfaszok.
Bojan megítélésében továbbra sem egyezünk, ha nő lenne, azt mondanám rá, hisztis picsa, de férfi, így ráadásul még a "..... - na, ide próbáltam egy megfelelő jelzőt keresni, de hosszas kínlódás árán sem sikerült kifejezni az erőszakos, sunyi, aljas, szerb (tudom, nem az), stb tulajdonságok keverékét. Akkor inkább már Ivkovics, a megítélésem szetint ő is hasonló stílusban játszik, de benne legalább van vmi, amit én "csibészesség"-nek nevezek, ő szerintem inkább játéknak fogja fel a kosárlabdát, mint háborúnak, ahol az ellenfelet (bírót, játékost, mindegy) terrorizálni kell. Persze Sztojan is megcsinálja a maga stiklijeit, de közben mosolyogva ki tud kacsintani az őt 2 méterről lecsetnikező drukkernek. Bojanban nem látom ezt a "könnyedséget", csak a folyamatos bizonyítási kényszert és sértődöttséget. (Természetesen következtetéseimet csak igen csekély számú személyes megfigyelés alapján vontam le.)
Szerintem a szombati meccsen egyértelműen jobbak voltunk. Ráadásul az egész csapat meggyőző volt. Aki jászott az mindenki hozzáadta a derbihez azt, amiért ennek a csapatnak a tagja.
Kiváló egyéni teljesítmények: amerikaiak, Matus, BZ. Talán Lapov támadásban halványabb volt a megszokottnál, de így is hasznosan játszott.
A Paks valahogy nincs együtt, mentek előre, hajtottak, de valami hiányzik ami tavaly még megvolt.
A hangulat jó volt, a "dögunalom" senkire sem volt jellemző. A paksi tábor nagyon tetszett. Így is lehet szurkolni... Nem kell gyűlölni a másikat és ellenségnek tekinteni.
A bírók katasztrófálisak voltak. Megdöbbentő az, hogy ebből a "szaklap" NS semmit sem ír le... Csak azt nem értem, hogy minek van ez az újság ha ennyire nincs benne semmi. Megint eldöntöttem, hogy nem veszek egy darabig.
Hajrá Alba! A többi meccs is jól alakult nekünk, kezd egy kicsit leszakadni a mezőny közepe. csak így tovább.