Keresés

Részletes keresés

tomi271 Creative Commons License 2003.05.12 0 0 305
valszeg termékforgalmazó volt, nem vagyok tisztában a hiv. megnevezésekkel..

a www.pontplaza.hu az Amway tulajdona vagy ő működteti?
3 évvel ezelőtti állapotokat az internetes kereskedelemben nem érdemes felhozni, hisz akkor volt a mindenki által ismert "boom"... amit persze a "plázák" is kihasználtak.

30000 termékforgalmazó= x ezer vevő?
x ezer vevő az jól jön, de itt inkább x ezer emberről van akik egy plázába mennek be és lehet hogy vesznek kaját is..
de ha maradt a GRoby biztos megéri neki..

Előzmény: csibra (291)
csibra Creative Commons License 2003.05.12 0 0 304
> Ha valaki az emvejt szemfenyveszteset negativan nezi akkor az mindent negativan nez nem, hat is kicsit vall beszukult latokorre....

oxi, nem pontosan fogalmaztam. Szoval a megkeseredett ember mindenhez negativan all hozza. Az elso lehet, hogy nema all az osszes negativ forumozora, de ez utobbi biztosan (a beirasok alapjan persze)

Előzmény: szalka (302)
blr Creative Commons License 2003.05.12 0 0 303
Légy oly jó, és most keress rá az egyéb cégek hasonló infóira is...
Tekintve, hogy az Amway nem egy cuccost más, közismert gyártótól vesz (annyira ismeri itt mindenki az Amway-t, biztos fejből is megy, kiktől :), pontosabban az adott terméket konkrétan az Amway számára gyártják, így jelen esetünkben megállapíthatjuk, hogy minden cég csak környezetszennyező szereket gyárt...
Előzmény: szalka (302)
szalka Creative Commons License 2003.05.12 0 0 302
Ha valaki az emvejt szemfenyveszteset negativan nezi akkor az mindent negativan nez nem, hat is kicsit vall beszukult latokorre....
Mint kiderult a termekei SEMMIVEL SEM kornyezetbaratabbak mint a tobbi cege, es van egy-ket termek ami ROSSZABB. EZt nem en vagy Gyongyi talalta ki, hanem egy kotrnyezetvedo szervezet, , sajnos a tenyek makacs dolgok.
Előzmény: csibra (301)
csibra Creative Commons License 2003.05.11 0 0 301
Egy nem megkeseredett ember nem néz mindent negatívan...

Tipikus negatív például az, hogy egy környezetbarát termékeket gyártó cég termékei közül (sok száz termékről beszélünk) kiválasztják azt a 2-3 darabot ami nem környezetbarát (vagy az összetevői között van ilyen anyag) és azt fikázzák, ahelyett, hogy azt néznék, hogy mennyi környezetbarát terméket gyárt, és mennyivel többet tesz a környezetért mint sok másik cég.

Előzmény: szalka (296)
rogya gazdija Creative Commons License 2003.05.11 0 0 300
Kedves Szalka!

Lehet, hogy a hangem kicsit erösebbre sikeredett, de a hangnemen kívül mást nem tudsz benne megkritizálni?

Előzmény: szalka (296)
blr Creative Commons License 2003.05.10 0 0 299
Igazad van, tényleg nem vettem észre, hogy a mosogatógépesről szól a dolog...

A panaszokról annyit, akinek nem tetszik, küldje vissza, arra van a 90 napos megelégedettségi garancia. Én meg vagyok elégedve a Dish Drops-sal, sőt, a vevőkörömben a harmadik leggyakrabban rendelt cucc a fogkrém és a korpásodás elleni sampon után.

Előzmény: Gyorgyi (297)
Törölt nick Creative Commons License 2003.05.09 0 0 298
Az Amway számára - meggyőződésem - az Internet többet árt, mint "hasnyál" (cit.: Holló Színház)
Hogy miért? Mert itt aztán bárki kiteregetheti az Amway különféle viselt dolgait, amikkel volt szerencsétlensége talizni - javított, bővített kiadásban, kötve-fűzve... Szó se róla, ezt azért nem tervezte be ötvenkilencben a jó öreg ricsdefósz...Max. annyit tehetnek - és meg is teszik - hogy egymás után tiltatják le a kétes dolgaikat leleplező hómpédzseket. Erre a sorsra jutott pl. a "Hogyan lett egy ártatlannak tűnő mellékfoglalkozásból bankszámla-leszívó rémálom" c. cikk is.
Ajánlom olvasásra - remélem, ez a lap még létezik valahol - a "10 hazugság, amit Amway-forgalmazók elkövetnek" című angol nyelvű gyűjteményt. Ó-ri-á-si!...
Gyorgyi Creative Commons License 2003.05.09 0 0 297
Kedves Blr!

Nem hiszem, hogy tavaly oktober ota megvaltoztattak a gyartast. Es a beidezett resz tenyleg a mosogatogepbe hasznalt Dish Drop-ra vonatkozik ('automatic dishwasher detergents'), vagy valami ilyesmi volt a cikkben.

Ha jol emlekszem, a beidezett cikk azt irja, hogy ugy altalaban az Amway termekei nem rosszabbak, de nem is jobbak. Es nehanyra van panasz is. (mint pl. a Dish Drop)

Szerintem mososzereknel, tisztitoknal el kell felejteni azt, hogy "termeszetes". A legtobb amit tehetunk (ill. a cegek), hogy ne tegyunk bele kozvetlenul artalmas anyagokat. Ezt viszont Amerikaban az FDA (Food and Drug Administration) ellenorzi. Ha valamirol pedig csak kesobb derul ki, hogy artalmas, akkor arrol jelenleg az Amway sem tud.

Előzmény: blr (295)
szalka Creative Commons License 2003.05.09 0 0 296
csibra:
Honnan veszed azt a hulyeseget hogy itt barki is megkeseredett??????? Ja, ha valaki nem a emvejben latja a boldogulasanak utjak annqk valami stiklije van?
Eegyebkent igazad van abban hogy rogya gazdija hangneme kritikan aluli es [ppontosan az ilyen stilusu emberek miatt van az amway presztize meg sazszor azon a szint alatt mint ahol amigyis lenne.

Gyongyi:
Hat igen nesze neked kornyezetvedelmi dij :-)))
Kb en erre szamitottam.

rogya gazdija: Az hogy mit ir az X a magyar termekpapir az csak egy dolog. Masreszt amit Gyongyi beidezett az szerintem az mosogatogepbe valo mososzert jelenti nem pedig a kezimosogatasra hasznalt mososzert(bar lehet, hogy amwayaknel egy termek ez nem tom) Mivelhogy egy modern haztartasban ugye az minimum feltetel manapsag kinek van arra ideje, hogy a szabadidejebol orakat mosogatasra fecsereljen mikor ertelmes dolgokra is lehet azt az idot forditani.
Mindenesere inkabb hiheto egy nemzetkozi kornyezetvedo site altal irt dolog mint egy magyar termekleiras ami az emberek vakitasara marha jo mintahogy a nagy kornyezetvedos dij is, csakhat mogotte nincs semmi

Előzmény: csibra (292)
blr Creative Commons License 2003.05.09 0 0 295
Nem akarok kötözködni, de az idézett anyag tavaly októberi, és nem biztos, hogy az akkori legfrisebb információk alapján íródott.

A jelenleg kapható Dish Drops leírásában az alábbi szerepel:
Tulajdonságok
- A koncentrált szerves készítmény tartalmazza a tudományosan kifejlesztett kölönlegesen kíméletes Hármas mosóhatás rendszer-t, nem tartalmaz azonban mesterséges festéket vagy színezôanyagot. - Bôrgyógyászatilag ellenôrzött. - Aloe vera-t és kétféle kókuszdióolaj származékot tartalmaz. - Foszfátmentes

Előzmény: Gyorgyi (294)
Gyorgyi Creative Commons License 2003.05.08 0 0 294
Sziasztok!

Egy kicsit hosszu, de angolul tudoknak erdmes elolvasni. A greenguide.com-rol valo. Azt irja, hogy az Amway semmivel sem jobb, sot, vannak esetek, amikor rosszabb (pl. Dish Drops).
http://www.thegreenguide.com/doc.mhtml?i=ask&s=amway

I concluded that most Quixtar products would not qualify for a recommendation as either eco-friendly or nontoxic from The Green Guide. While they may be no worse than many of the conventional cleaning products on the market, they are not any better.

Some complaints, in brief:

The Dish Drops automatic dishwasher detergents contain phosphates, which contribute to algal blooms when they enter water from wastewater treatment plants. Phosphates were once widely used in laundry detergents here in the US, but most states have banned its use in laundry detergents due to water pollution. There is a loophole that permits phosphates in dishwashing detergent, but the truly eco companies do not take advantage of this loophole, instead creating detergents that are phosphate-free. Quixtar's SA8 Plus Premium Laundry Compound/Concentrate still contains a phosphate detergent as well.

The Leather and Vinyl cleaner and the SA8 Solutions Pre-Wash Liquid contain mineral spirits, which can depress the central nervous system when inhaled, leading to dizziness, nausea, and headache.

A number of the cleaning products contain diethanolamine and ethoxylated alcohols, both of which are easily contaminated with carcinogens -- DEA with the nitrosamine n-nitrosodiethanolamine, and ethoxylated alcohols with 1,4-dioxane. Here's an FDA notice about those ingredients (in cosmetics, in this case): www.cfsan.fda.gov/~dms/cos-210.html. You can read more about the contaminants in the National Toxicology Program's 9th Report on Carcinogens: ehp.niehs.nih.gov/roc/toc9.html

Most of the cleaning products also contain chemicals that can cause eye, skin, or respiratory irritation during use.

Itt van az Amway "UN dija". Vagyis ez azt mondja, hogy az Amway nem a termekeiert kapott dijat, hanem a kornyezetvedelmi oktatas tamogatasaert.
It should also be noted that Amway was awarded by the UN for its commitment to promoting environmental education, not for the quality of its products. The United Nations Environment Program award that Amway received makes no mention of the environmental attributes of Amway products, and it should not be interpreted as a UN recommendation.

Gyorgyi Creative Commons License 2003.05.08 0 0 293
Kedves Rogya gazdija!

Mit szolnál hozzá, ha én is az orrod alá dörgölnéd, h te sem válaszoltál arra a felszólításomra, h utána néztél-e már annak, h tényleg kapott-e az Amway elismerést az ENSZ-töl?
Meg nem neztem utana.

A szemináriumok nem reklámok. Itt vezetőket képeznek azokból az emberekből, akiket az üzleti oldal is érdekel, és hálózatot akarnak felépíteni.
A vezetokepzes egy komoly dolog. Egyetemeken lehet elsajatitani, nem egy par oras vagy par napos szeminariumokon. De hiaba vegez el valaki egy business schoolt, ahhoz, hogy vezeto lehessen, tehetseg, ratermettseg, stb. kell. Amerikaban business school-ok a college utan vannak (van college szinten is, de kevesebb), es nem eleg az, hogy valakinek a college-ben jo atlaga van, es jo teszteredmenyt er el. Olyanokat szeretnek felvenni, akik eleve mar valamifele vezetobeosztasban dolgoznak (ha mas nem is, par ember dolgozik alattuk). A munkahelytol vitt ajanlas nyom a legtobbet a latba a felvetelinel. Es meg is mondjak, hogy nem mindenkinek a szemelyisege alkalmas erre (sok nagyon okos, brillians ember sem kepes vezeto lenni - pedig lehet hogy kivalo programozo, vagy matematikus)

Gondolod, hogy a vegyszerezett gyümölcsök, a raktárakban érlelt banán annyi vitamint tartalmaz? A narancs pl 1 nap után elveszíti a vitamin tartalmának a felét...
Aha. Es az Amway nem vegyszerezett gyumolcsbol, azonnal leszedes utan rohan, es kivonja a vitaminokat, hogy "termeszetes" vitaminokat keszitsen.
Egyebkent, ezt honnan veszed, hogy a narancs 1 nap utan elveszito vitamin tartalmanak a felet? Ugy lepnek fel itt az Amway ugynokok mintha biologusok es vegyeszek lennenek (az oxigen fertotlenito hatasa is nagyon jo)

Honnan veszed, hogy egy diplomás szereti azt, amit tanult és nemcsak azért szerezte a diplomáját, hogy legyen neki egy?
Aki ilyen, az magara vessen. Szerintem ez a hozzaallas Mo-n is valtozni fog. Amikor egyre tobbet kell fizetni az egyetemi diplomaert.

Nem tudom mit csinálsz most, vagy mit csináltál korábban, de én éppen egy főiskolán tanulok, és eszem ágában sincs a diploma megszerzése után még 40 évig gürizni
Latod, ez a baj, hogy eszed agaban sem volt olyan foiskolat valasztani, ami aran olyan munkat kapnal, amit szeretsz is. Mert aki szereti a munkajat, annak nem "gurizes". Te nem szeretnel olyant csinalni, ami hasznos is, es amivel elegedett vagy? (pl. fordito, orvos, tanar, programozo, stb.)

sőt, most olvastam az indexen, hogy minden 10. diplomás munkanélküli... Gondolod hogy ezt szeretném? Azt hiszed, hogy egy diploma az egy biztos állással egyenlő, hát nem.
Nem egyenlo. De ezert kell minel tobb energiat befektetni az egyetemen a tanulasba. Amerikaban a cegek azt is nezik, hogy milyen atlagod van. Es a legjobbaknak ajanlanak szakmai gyakorlatot, munkat, stb. Es az sem mindegy, hogy az interjun feltett kerdesekre hogyan valaszolsz. Mert hiaba a diploma, ha a szakmadrol semmit sem tudsz.

Szívesebben építem az üzletet 2-5 évig a munkám mellett, aztán a gyerekeimmel és a férjemmel élem le az életem hátralévő éveit, semmint a munkahelyemen..
Ja, akkor Te is egyike vagy azoknak, akiknek a diploma kell, mert jo ha van, semmi masert. De otthon akarsz maradni a gyerekekkel. Hat akkor inkabb abba fektess energiat, hogy egy gazdag ferjet talalsz, mint ebbe az Amway ugybe. Aztan amikor a gyerekeiddel kell foglalkoznod 24 oraban, foznod, mosnod, vasalnod, stb, mert ugye "te vagy otthon, akkor te csinald a hazimunkat" (sok ferj ilyen, hogy ezt mondja), akkor majd elgondolkozol, hogy lehet, hogy jobb lenne reggel szepen feloltozni, es elmenni egy irodaba, vagy tanitani, vagy mit tudom en.

Amúgy miből gondolod, hogy egy diplomás többet keres, mint egy üzletépítő? Az üzlet elején lehet, de aztán legalább 10x annyit, és úgy, hogy akár abba is hagyhatja az üzletépítést & elmehet a Bahamákra, mert a felépített rendszere dolgozik magától... Ez azért jobban hangzik, mint gürizni a munkahelyen.
Szamomra ez az Amway eladas lenne egy gurizes (komolyan mondom, ha nem lenne mas, csak Amway es takaritas, meg takaritani is jobban elmennek). Szoval, azt hiszed, hogy par evig gurizel az Amway-jel es utana meggazdagodsz. Ez egy szep alom (es ezert tartom hazugnak ez az egesz Amway-t, mert ezzel etetnek), de ez soha nem fog bejonni. Legfeljebb az emberek 0.01%-anak. De azok mar ott vannak a topon. Ti oda az eletbe nem kerultok.
Es mi olyan nagy szam van a Bahamakon? Szerinted attol lesz boldogabb az eleted, ha egyszer az eletben (vagy akar evente is) elmegy oda 2 hetre nyaralni?

hogy egy diplomás többet keres, mint egy üzletépítő? Az üzlet elején lehet
Csakhogy ez nem uzlet, es nem uzletepites. Sima, egyszeru ugynokoskodes. (meg akkor is, ha nem hazrol hazra jarsz) Aki uzletet epit, az eredeti otlettel all elo, es a semmibol felepit egy uzletet, tisztesseges modon. Legtobbszor ezek az emberek aztan ott is hagyjak, mert kreativak, es az allando kihivas, tervezgetes kell nekik. Aztan belefognak masik uzlet epitesebe.

Előzmény: rogya gazdija (290)
csibra Creative Commons License 2003.05.08 0 0 292
Kedves rogya gazdija!

A beirasod elso ket bekezdese (de a tobbi is) szerintem eleg lekezelo hangnemu. Ha ebben az uzletben eredmenyeket akarsz elerni, fokozottan ervenyes rad a foparancsolat, miszerint csak azt tedd massal, amit szeretned hogy veled is tegyenek. Kulonben olyan megkeseredett embereket hagysz magad utan, es elobb-utobb te is olyan megkeseredett leszel, mint itt a forumon a tobbiek.

Amugy egyetertek veled :)

Előzmény: rogya gazdija (290)
csibra Creative Commons License 2003.05.07 0 0 291
> bekéretőzött?? nem ismerem a pontos helyzetet , de ugyanezt a lehetőséget nekem is feldobták pedig nagyon-nagyon kicsi(k) vagyo(un)k...

A Vebso-Amway keresett meg szemelyesen, vagy egy termekforgalmazo mondta, hogy akar arulhatnad te is a cuccaidat ott? Nem mindegy, nem olyan egyszeru oda bekerulni van pl. 3 honap probaido egy nyitott aruhazban (www.pontplaza.hu) es ha van forgalmad, es nincs rad panasz, es kifizted a megfelelo osszegeket (3 eve a pontplazaba 100000 volt a beugro, es havi 11000 korul a bentleves+jutalek).

> szvsz. a GRoby is kipróbálta ha bejön csinálja, ha nem nem.
> sok veszítenie valója nincs...

30000 termekforgalmazo, meg meg xezer vevo tenyleg nem sok veszitenivalo manapsag egy cegnek...

Előzmény: tomi271 (289)
rogya gazdija Creative Commons License 2003.05.07 0 0 290
Kedves Györgyike!

Mit szolnál hozzá, ha én is az orrod alá dörgölnéd, h te sem válaszoltál arra a felszólításomra, h utána néztél-e már annak, h tényleg kapott-e az Amway elismerést az ENSZ-töl? Ugyanis bizonyára érdekelné a népes társaságot (engem minden esetre nagyon), h egy anti-Amway-es beismeri-e, h egy Amway-esnek igaza van, és valóban környezetbarátok a termékek...

Lehet rendelni interneten keresztül, de továbbra is működik a telefonos, postai és a faxos megrendelés is. Persze csak az rendelhet, aki regisztrált termékforgalmazóként, vagy vevőként egy termékforgalmazóhoz. Ez a lényege a zárt rendszerű internetes kereskedelemnek (ha nem tudnád).

A szemináriumok nem reklámok. Itt vezetőket képeznek azokból az emberekből, akiket az üzleti oldal is érdekel, és hálózatot akarnak felépíteni.

Azt mondod, hogy az a természetes, ha gyümit meg zöldséget eszel? Gondolod, hogy a vegyszerezett gyümölcsök, a raktárakban érlelt banán annyi vitamint tartalmaz? A narancs pl 1 nap után elveszíti a vitamin tartalmának a felét... és mire odajut hozzád, már régen nem tartalmaz annyi vitamint, mint leszedéskor. Persze ha te otthon termeszted ezeket, akkor tudod kontrollálni, hogy milyen és mennyi vegyszerrel kerül kapcsolatba, de ha nem... Az Amway vitaminjai ellenben természetesek. Az acerola cseresznye asszem 8x annyi C-vitamint tartalmaz, mint a narancs... és ezt a cseresznyét a leszedése után 2 órán belül feldolgozzák, kivonják belőle a vizet és tabletta formát adnak neki. Az összes itt termesztett növény olyan földben fejlődik, ami sose volt se műtrágyázva, se vegyszerezve. Szerintem ez elég bio-nak hangzik...

Tévedsz, ha azt hiszed, h mindenkiben egy potenciális hálózatépítőt látunk... ezt már írtam korábban, h ha mindenki látna ebben az üzletben fantáziát, akkor hetek alatt telítődne az egész piac. De egyáltalán nem telítődik, úgyhogy még van esélyem anyagilag függetlennek lenni.

Nem a személyiségtípustól függ, hogy kinek való ez az üzlet... egy szangvinikus is lehet legalább olyan jó üzletépítő, mint egy melankolikus, itt az kitartáson van a hangsúly.

Honnan veszed, hogy aki diplomás, az 40 évig akar dolgozni, hogy aztán megkapja (ha megkapja) az addigi fizetésének a töredékét nyugdíjként? Honnan veszed, hogy egy diplomás szereti, ha ugráltatja a főnöke? Honnan veszed, hogy egy diplomás szereti azt, amit tanult és nemcsak azért szerezte a diplomáját, hogy legyen neki egy? Honnan veszed, hogy valaki nem azért csinálja meg a diplomát, hogy megmutassa és bebizonyítsa magának, hogy erre is képes? Honnan veszed, hogy minden diplomás ember karriert akar építeni? Kicsit el vagy tévedve, azt hiszem... Nem tudom mit csinálsz most, vagy mit csináltál korábban, de én éppen egy főiskolán tanulok, és eszem ágában sincs a diploma megszerzése után még 40 évig gürizni... sőt, most olvastam az indexen, hogy minden 10. diplomás munkanélküli... Gondolod hogy ezt szeretném? Azt hiszed, hogy egy diploma az egy biztos állással egyenlő, hát nem. Szívesebben építem az üzletet 2-5 évig a munkám mellett, aztán a gyerekeimmel és a férjemmel élem le az életem hátralévő éveit, semmint a munkahelyemen... Nekem többet ér a családom, mint a karrierem. Nem állítom, hogy mindenki ilyen, de nem hinném, hogy egyedül vagyok ezzel. Amúgy miből gondolod, hogy egy diplomás többet keres, mint egy üzletépítő? Az üzlet elején lehet, de aztán legalább 10x annyit, és úgy, hogy akár abba is hagyhatja az üzletépítést & elmehet a Bahamákra, mert a felépített rendszere dolgozik magától... Ez azért jobban hangzik, mint gürizni a munkahelyen.

Amúgy nem hinném, h attól még mert korábban Magyarországon éltél és élnek itt ismerőseid, tisztában vagy a magyar körülményekkel. Egyáltalán miből gondoltad, hogy ha nem talál otthon a futár, amikor hozza a rendelt termékeidet, hogy ott hagyja az ajtó előtt a csomagot? A csomagért fizetni is kell ám... Lehet, h kedvezőek az Amway árai, de azért még nincsenek ingyért. Szóval ha nem talál otthon a futár, akkor hagy egy papírt, és felhívhatod, hogy mikor talál otthon. Amúgy környéktől függ, hogy milyen a közbiztonság és mit lopnak el a ház elöl...

Mi nem akarunk senkit se rábeszélni, hogy ez a helyes út és ezt kell csinálnia mindenkinek. Ez csak egy lehetőség, arra, hogy változtass az életeden, ha nem vagy vele megelégedve. Mi csak megmutatjuk azoknak, akiket ismerünk, hogy van más élet, és ők majd döntenek, hogy kipróbálják ezt, vagy élik tovább a megszokott életüket.

Előzmény: Gyorgyi (282)
tomi271 Creative Commons License 2003.05.07 0 0 289
> Mi koze a GRobynak az Amwayhez?
Partnerceg. Bekeretozott az Amwayhez, mert latja a potencialis piacot.

bekéretőzött?? nem ismerem a pontos helyzetet , de ugyanezt a lehetőséget nekem is feldobták pedig nagyon-nagyon kicsi(k) vagyo(un)k...
szvsz. a GRoby is kipróbálta ha bejön csinálja, ha nem nem.
sok veszítenie valója nincs...

Előzmény: csibra (285)
csibra Creative Commons License 2003.05.07 0 0 288
Na megegy mondat:

> De ha meg meg is van mindez, miert menne el pl. egy diplomas Amway ugynoknek, amikor olyan dolgot is csinalhat, amit szeret (amit tanult), es amivel tobb penzt keres.

Lehet, hogy ez igy van USA-ban, de messze nincs igy Magyarorszagon. Ott nem is azert kezdenek hozza, mert ugyanannyit akarnak karesni a 21%-os bonuszbol amennyit a munkahelyukon, hanem azert, mert nem akarnak 50-60 evesen ugy kinezni, ugy elni, annyit keresni, mint az 50-60 eves kollegaik. Lehet hogy Ameerikaban ez mashogy van, de nalunk az emberek jelentos resze (valoszinuleg tobb mint a fele) nem azt csinalja amit tanult, es akkor szeretett. pl. én sem. Amugy meg pl. a tanarok (diplomasnak kell lenni hozza ugye) az egyik olyan embercsoport, amibol az atlagnal tobb van az Amway uzletben. Talan pont azert mert szeret tanitani, de az iskolatol nem kapja meg azt az elismerest penzt stb-t amit szeretne. Persze az ilyeneket mindet utalhatod, meg mondhatod rajuk, hogy minek mentek tanarnak...

Előzmény: Gyorgyi (282)
csibra Creative Commons License 2003.05.07 0 0 287
> En az Amwayt azert tartom hazugsagnak, mert mindenkivel el akarjak hitetni, hogy potencialis Amway ugynokok, holott

Na, tartsunk akkor Amway tanfolyamot:

fogat mosol? ruhat? tanyerokat? egyatalan hasznalsz barmilyen tisztitoszert? valoszinu. Na mi csak olyan emberekkel tudunk egyutt dolgozni, akik megteszik ezeket :) Tehat nem mindenki potencialis Amway ugynok, csak akik megfelelnek ennek a kriteriumnak.

Ugyan nem hiszitek el, de sajat felhasznalasra olcsobb a termek szinte barmi masnal. Ha a legeslegolcsobb fogkremet, mosogatoszert, mososzert stb-t veszed a legolcsobb helyen akkor talan nem, de nem is ugyanazt a minoseget es kenyelmet kapod.

Igy barki aki mos fogat, ruhat, edenyeket stb. tudja hasznalni a termekeket, es olcsobbra jon ki, mint ha boltban venne meg ezeket. Tegyuk hozza, nekunk 2 evvel ezelottig nem volt autonk (sot most is csak nekem van, Anyamnak pl. meg most sincs) es nem volt mindegy, hogy cipelni kell-e a 6 kg-os mosoport (mert nagy tetelben megveve olcsobb ugye, igazabol azert olyan nagy tetel, hogy addig tavoltartson mas markaktol amig elfogy, de ezt nem reklamozzak) vagy kihoztak hazhoz.

Namost, neztel-e mar meg ugy filmet egy moziban, hogy valaki ajanlotta azt neked? Vettel-e mar valahol ugy zsoldseget hogy azt a helyet valaki ajanlotta. Mentel-e mar ugy fodraszhoz, hogy valamelyik baratnod mondta, hogy probald azt ki? Egyatalan: koltottel-e mar el ugy egyetlen fillert is, hogy valaki (fontos a valaki, nem TV ujsag stb reklamrol beszelek) ajanlott neked egy dolgot? Ha meg nem, es nem is fogsz, akkor neked tenyleg nem valo az Amway uzletepites, csak a termekek (a fent mar leirt okok miatt).

Most ugyanez visszafele: nezett-e mar meg ugy filmet moziban valaki hogy azt ajanlottad neki? Vett-e mar valahol ugy zsoldseget valaki, hogy azt a helyet te ajanlottd neki. Ment-e mar ugy fodraszhoz valamelyik baratnod hogy azt mondtad, hogy probald azt ki? Egyatalan: koltott-e mar el ugy egyetlen fillert is valaki, hogy te ajanlottad neki azt dolgot? Ha meg nem, es nem is fogsz, akkor neked tenyleg nem valo az Amway uzletepites, csak a termekek (a fent mar leirt okok miatt).

Ha mar igen (ez utobbi) akkor kaptal-e az adott mozitol, zoldsegestol, fodrasztol vagy valakitol egyetlen fillert (bocs centet :) azert, mert azt a valakit odakuldted, ezzel novelted a forgalmat, nyereseget termeltel neki, es ebbol a nyeresegbol reszesitett teged is? Koltoi a kerdes, de vegul is elofordulhatott, felem is elofordult ilyen nem az Amway-ben.

Ha te azt az adott (Amway) termeket kiprobaltad, tetszett, meg vagy vele elegedve, es tudod ajanlani masoknak (nem ugy hogy odamesz hozza, becsongetsz, es mondod neki: "mosoport?", nem, ismerosnek aki nem tud kiszedni egy foltot, budos a szaja, mert szar a fogkremje (nincs benne baked soda :) megmondod, hogy te mit hasznalsz, es bevalt. Ha ki akarja probalni, neadj' Isten vesz belole eladtad a termeket. Adtal mar el igy termeket (filmet, fodraszt, zoldsegest) csak nem jart erte penz. Itt jar erte.

Tehat, akinek a termekek annyira tetszenek, hogy azt szivbol tudja ajanlani masoknak, akkor fog tudni eladni termeket. Mennyit? 100-200 ponterteknyit havonta. Ez magyarorszagon eladasi aron 49000-98000 forint kozott van. Ebbol az elsodleges profit (arres) 11300-22600 forint kozott van. Amerikaban 1,2 USD-t er 1 pont, szamold ki, ha erdekel 30%-os az atlag arres. Tobbet is el lehet adni persze havonta, de egy olyan embertol, aki esszel epiti az utletet ilyen ajanlast nem fogsz kapni.

Nem kotelezo eladni. Nem kotelezo semmit sem venni. 1 dolog kotelezo, evente 3900 forint megujitasi dijat fizetni, hogy tagja maradhass a rendszernek. Ebbol allitjak elo az Amagramot pl.

Miert epitened az uzletet? Haz erre nem tudok valaszt adni. Minden esetre ha valakinek termeket adsz el, azzal keresel 30%-ot. Ha o belep hozzad, es megveszi maganak a termeket kozvetlenul a cegtol, azzal nem keresed meg a 30%-ot, de nem is kell eladni neki :) Ha viszont a forgalom (a sajatod, meg a tobbieke osszesen eler egy bizonyos szintet) jutalekotz kapsz. Mennyi ez? 3 es 27% kozott. Ha valaki alattad eler egy bizonyos forgalmat o is megkapja a 3 es 27% kozotti jutalekot (ezt bonusznak nevezik, vagy masodlagos jovedelemnek). Ami neki jar, azt a tiedbol vonjak le (igy igazsagos, mindenki a sajat teljesitmenye utan kapja a penzt). Ha valaki alattad 21%-os vagy annal nagyobb jutalekot kap, akkor mar nem a tiedbol vonjak le, de te sem kapsz utana bonusz jovdelmet, hanem egy harmadlagos vagy jogdij jellegu jovedelmet 4%-ot kapsz az o forgalma utan (ez a 4% mindig tobb, mint a 18 amit masodlagos jovedelemkent maximum kaphatsz). Jogdij jellegu jovedelem...

En kerestem ilyen jogdij jellegu jovedelmet mar, nem egy rossz dolog. Ugyanis csak egyszer kell rendesen elvegezni a munkat, es utana jon a penz akkor is, ha magad munkat nem vegzel. Jo dolog jogdij jellegu jovedelmet keresni. Ha nem lenne jo, nem lennenek zeneszek, RIAA, nem lennenek szerzoi jogi perek stb. Kulonbseg a z Amway-es jogdij jellegu jovedelem es mas jogdij jellegu jovedelem kozott, hogy az Amway-eset nem irigyli toled senki, sot sajnal, hogy ilyen hulyeseggel foglalkozol :)

Szoval miert is potencialis Amway ugynok mindenki (aki tisztit valamit)? Hat pl. azert mert szeret penzt keresni (sajnos nem adnak a boltban semmit azert mert utalod az Amwayt, probald csak ki :) szeret olcsobban vasarolni, szereti a kornyezetet ellatni termekekkel, szeret masoknak segiteni ugyanezen dolgok elereseben/megcsinalasaban. Szeret 2-5 evig dolgozni, azert, hogy utana ne kelljen (jojjenek a jogdij jellegu jovedelmek) viszont lassa felnoni a gyerekét, el tudjon menni a világ bármely tájára.

Hogy kell-e hozza rabeszelokepesseg? En eddig meg senkit sem tudtam rabeszelni. Akik beleptek hozzam mind maguk dontottek el, hogy belepnek, meg mielott en mondtam volna nekik, hogy "de ez jo, csinald, meglatod neked is menni fog stb.". Elmondtam nekik nagyjabol azt amit itt leirtam (konkret abrakkal, osszegekkel) es ugy gondoltak, valamelyik resze annak amit ajanlottam tetszik nekik. Beleptek.

Előzmény: Gyorgyi (282)
csibra Creative Commons License 2003.05.07 0 0 286
> A szeminariumok tulajdonkeppen reklamok, ezert semmifele penzt nem kellene beszedni.
Tudod mibe kerul pl. a Fonix csarnok (ott lesz a kovetkezo hetvegi szeminarium) kiberlese egy hetvegere? En se tudom, de valoszinuleg iszonyatosan sokba. Na. Ez az amit nem fizet ki a tamogato szervezet a sajat zsebebol. Amugy megerne neki, de van egy erdekes resze az emberi termeszetnek: ami ingyen van, az annyit is ér...

> A masik: ha az Amway tenyleg a termeszetes eletforma hive lenne, akkor nem arulna vitaminokat. Mert ez nem termeszetes. Az a termeszetes, ha gyumolcsot, zoldseget, stb. fogyaszt az ember.
Sajnos manapsag a gyumolcs meg a zoldseg fogyasztja el a vitamint amit tartalmaz, hogy megvedje onmagat a kornyezeti artalmaktol, amit az emberek hoztak letre. A narancs C vitamin tartalma 1 nappal (ebben nem vagyok biztos, lehet hogy csak 12 oraval) a leszedes utan mar csak a fele a leszedeskorinak. Szoval, ha azt gondolod, hogy az ember vitaminszuksegletet lehet fedezni elerheto aron, es olyan aron, hogy az meg is erje akkor tevedsz. Most nem emlexem adatokra, de akkot hogy bevidd nem vitamintablettas forrasbol a napi szuksegletet, annyi (es olyan darga) kajat (sajt, kenyer, gyumolcs stb.) kellene megenned, hogy 1. 2 honap alatt elszegenyednel, 2. 2 honap alatt 150 kg lennel, a bevitt energianak koszonhetoen. Persze ezt sem fogod elhinni, hiaba beszelek :)

Előzmény: Gyorgyi (282)
csibra Creative Commons License 2003.05.07 0 0 285
> Akkor neked is kiszallitjak? Es interneten keresztul rendeled meg? Ezert nem kell extrat fizetni?
Igen nekem is kiszallitjak. Igen, interneten keresztul rendelem meg. Akinek nincs internetje es sehol sem fer hozza (az jocskan le van maradva manapsag) az megrendelheti telefonon (automata gombnyomkodos, vagy eloszavas modon), faxon, es akine se telefonja se faxja nincs, az megrendelheti postan. Ahol nem jar postas, ott meg ugysem mosnak kezet/labat/ruhat :) Extrat csak akkor kell fizetni (1000 forint) ha a rendeles osszege kevesebb mint 15000 ft. De ezt is meg lehet oldani, mert lehetoseg van csoportos rendeles feladasara (szponzor a sajatjaval egyutt megrendeli a szponzoraltjainak) ilyenkor 30000 ft az also hatar.

> Mi koze a GRobynak az Amwayhez?
Partnerceg. Bekeretozott az Amwayhez, mert latja a potencialis piacot.

> Es mennyibe kerul ez a GRoby?
www.groby.hu

> Es mi koze a friss arukhoz az Amway-hez?
Ezt a kerdest nem ertem :)

> Vagy most mar az Amway husokat, salatakat is forgalmaz?
Nem, a partnercegek forgalmaznak husokat es salatakat.

> Nem nagyon tudom elkepzelni, hogy Mo-n csak ugy ott lehet hagyni csomagot, ujsagot, stb. a lakas elott.
Nem hagyjak ott a csomagot. hagynak egy cedulat, hogy milyen telefonszamon tudsz megbeszelni veluk egy idopontot, amikor kihozzak ismet. Es hozzad igazodnak, ha a szombat jo neked, akkor szombaton hozzak. Vasarnap nem dolgoznak. Igen, a telefonhivas a te koltseged.

> Hozzam is betortek annak idejen, es sajnos, szinte nincs is olyan Mo-i ismerosom, akihez meg nem tortek be.
Most, hogy mar ennyit dumalunk itt a forumban, en az ismerosod vagyok :) es hozzank meg nem tortek be, sot az en ismeretsegi koromben (kb 500 fo) is csak 1 van akihez mar betortek, es tudok rola. Illetve hozzajuk sem sikerult betorni, mert bent volt a lakasban a nemetjuhasz, es csak az ablakot tortek be, utana megijedtek, es elszaladtak :)
Pedig a kutya csak baratkozni akart, nem artott a legynek sem (tenyleg).

Előzmény: Gyorgyi (262)
szalka Creative Commons License 2003.05.07 0 0 284
Szerintem nemhogy az emberek 5 %-ban hanem max 0.1% (de lehet hogy inkabb 0.01%)ban az kereskedo kepesseg ami ehhez kell. Raadasul akiben megvan ez a veleszuletett uzleti kereskedoszellem, az mar eleve ilyen palyara ment es ilyen teren dolgozik. Es aki mar eleve valahol sales teruleten dolgozik mondjuk havi net 1 millat keresve,az nem kezd majd a szabadidejeben amwayest jatszani, mert a bevetelre nincs raszorulva viszont a szabadideje ertekes.

MAXVAL:
Hat en is szetrohogtem magam a leirasodon, meg nem mondtam volna hogy nem voltal ilyenen, mert hihetetlen talalo volt. Hat en voltam unokatestver osemvejes es sajnos a csalad engem aldozott fel, hogy vigyen magaval hulyesegekre meg lepjek be meg egyebek, ez volt az ara a csaladi bekenek :-) En szepen beleptem evente ketszer elkullogtam rendezvenyre rohogni az ev tovabbi reszeben sok-sok kilometerre a kollegiumban voltam es melyen titkoltam eme szegyenfoltot ;-)

Előzmény: Gyorgyi (282)
Gyorgyi Creative Commons License 2003.05.06 0 0 282
Kedves Csibra!

Nem valaszoltal a hozzaszolasaimra (kulonosen a 260-asra adott valasz erdekelt volna). Ha ez az Amway dolog nem megy internetes rendelesen keresztul, akkor mi az ordognek reklamoztad az internetes vasarlast?
A szeminariumok tulajdonkeppen reklamok, ezert semmifele penzt nem kellene beszedni. (ez lenne a befektetes, ami aran el tudnak adni a termekeket). Ugyanez a helyzet a konyvekkel, CD-kkel.
A masik: ha az Amway tenyleg a termeszetes eletforma hive lenne, akkor nem arulna vitaminokat. Mert ez nem termeszetes. Az a termeszetes, ha gyumolcsot, zoldseget, stb. fogyaszt az ember.
Meg egy dolog: En az Amwayt azert tartom hazugsagnak, mert mindenkivel el akarjak hitetni, hogy potencialis Amway ugynokok, holott szerintem esetleg az emberek 5%-anak van ehhez kedve es tehetsege. Eleve nem is mindenkinek jon be ez a "szabadidos foglalkozas". Aki szetszort, rendetlen, annak sokkal jobb, ha van egy kotott munkaja, es tudja, hogy nincs mese, oda el kell menni. De aki meg szereti is a szabadidos munkat, nem biztos, hogy jo kereskedo, ugynok. Ehhez kell bizonyos rabeszelokepesseg, ratermettseg. De ha meg meg is van mindez, miert menne el pl. egy diplomas Amway ugynoknek, amikor olyan dolgot is csinalhat, amit szeret (amit tanult), es amivel tobb penzt keres. Nem is beszelve arrol, hogy diplomas embereknek egyik fontos tenyezo, hogy a karrierjuket epitsek (tovabbtanulassal, szakmai gyakorlattal, stb.)

csibra Creative Commons License 2003.05.06 0 0 281
Talaltak egyszerubb, olcsobb modot mindenki szamara...
Előzmény: Törölt nick (277)
csibra Creative Commons License 2003.05.06 0 0 280
> (többek között Vágyi módszerei miatt, de ezt nem részletezem, mert abból egy rendesebb büntetőügy is kitelne ha volna rá bizonyíték)

Pedig ezt reszletezhetned. Igazan kivancsi vagyok ra...

Előzmény: LeifEriksson (279)
LeifEriksson Creative Commons License 2003.05.06 0 0 279
Amúgy érdeklődőnél egy kicsit több voltam, mert egy igen közeli rokonom évekig benne volt, lelkesedéssel csinálta és hatalmasat csalódott.

(többek között Vágyi módszerei miatt, de ezt nem részletezem, mert abból egy rendesebb büntetőügy is kitelne ha volna rá bizonyíték)

Előzmény: csibra (275)
LeifEriksson Creative Commons License 2003.05.06 0 0 278
Ez mind nagyon szép, majd' sírva fakadok azon hogy nincs bevétele, meg az egyenlege negatív, még a végén kiderül hogy az egész nem más mint egy hatalmas jótékonysági intézmény aminek az a célja hogy a sanyarú sorsú magyarokat gazdaggá tegye....
Előzmény: csibra (275)
Törölt nick Creative Commons License 2003.05.06 0 0 277
megbuktak
Előzmény: csibra (276)
csibra Creative Commons License 2003.05.06 0 0 276
igen, és?
Előzmény: Törölt nick (274)
csibra Creative Commons License 2003.05.06 0 0 275
Sajnos ez nincs rendesen elmagyarazva a egy-egy erdeklodonek (bocs, hogy leerdeklodozlek, de valamikor az voltal, ha elmentel egy rendezvenyre).

Az amway egyetlen fillert sem lat abbol, hogy valaki megvesz egy kazettat, konyvet vagy elmegy egy rendezvenyre. Ezeknek az arat szinte kizarolag a termek (kazetta, konyv, rendezveny) eloallitasara forditjak, a fennmarado resz a fejlesztesre megy el. Ha veletlenul marad meg penz (jellemzoen vesztesegesek a rendezvenyek pl.) azt lehet, hogy felosztjak. Amugy a network 21-nek az europai tamogatas havi 8000 USD-be kerul (tehat az eloallitasa a termekeknek (kazetta, konyv rendezveny) es az ezek eladasabol szerzett bevetel egyenlege negativ).

Előzmény: LeifEriksson (272)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!