Keresés

Részletes keresés

sarkat5 Creative Commons License 2002.11.28 0 0 8628
Olyan remek utasítása is volt, hogy "Ne lógasd a fejed!"...
Előzmény: Feribá04 (8627)
Feribá04 Creative Commons License 2002.11.28 0 0 8627
Egy adott játékos tudásáról, erényeiről, gyengéiről szívesen írok kritikát, de egy edző más. Varga Mátyást lehúzni két dolog miatt sem kívánom.

Az egyik az, hogy nyilván sokkal többet tud erről a játékról mint én. A másik pedig az, hogy nem tudhatjuk előzetesen milyen taktikával küldte a fiúkat a pályára, illetve hogy készítette fel őket a küzdelmekre. Lehet az elképzelése jó volt, csak a játékosok nem valósították meg. Mondjuk nehéz elhinni az időkérésekkori úttörő2-szerű utasításainak tükrében. Egy dolgot viszont megint ki kell emelnem és ez megintcsak azt mutatja, hogy nem érezte át igazán a csapatvédekezés fontosságát:
Volt egy időkéréskori mondata: "Az a legfontosabb, hogy mindenki egy-egyben megfogja a saját emberét". Ennyi volt a mondat...
Persze! Mondjuk Kálmán Pluta-t, Báder Korytek-et, én meg tartsam meg a 6-os villamost.
Még véletlenül sem közösen szedjük le a kulcsemebereket (mint ahogy ezt pl. a Geri-Zalán-Czigler hármas az ASE-ban tette a múlt idényben), hanem mindenki figyeljen a saját emberére. Nem tűnt fel neki, hogy Gerin, Zalánon és Dávidon kívűl senki nem tud embert fogni (max Gulyás valamennyire)?

Ez olyan példa amibe bele tudok, bele tudunk kötni, de nem tudhatjuk mi zajlik a háttérben.

Előzmény: némo (8622)
boran Creative Commons License 2002.11.28 0 0 8626
Egyébként volt szerencsém nem látni a meccset, mert éppen úton voltam hazafelé. Mikor hazaérkeztem és atyám mondja, hogy kikaptunk azt hittem viccel (szoktuk egymást ugratni), de mikor mondta még azt is, hogy nagyon csúnyán elvertek bennünket kezdtem gyanakodni. Aztán olvastam a véleményeket a topicban, egyből az jutott eszembe, most már mások is átélték azt, amiket sajnos az idei szezonban én Körmend meccseken átéltem. Nem mintha ennek örülnék, csak tényleg ez jutott eszembe.
A kapitánnyal kapcsolatban pedig a kinevezése utáni gondolataim ugrottak be; ki a fene az a Varga Mátyás? (Valószínüleg csak én vagyok ilyen tudatlan, hogy nem hallottam róla eddig)
Mindig azt gondoltam, hogy egy válogatott élére egy szakmailag elismert, ebből fakadóan ismert szakembert neveznek ki.
És még Sporttárs szhelyi topic-találkás mondata cseng a fülemben a szövetség vezetéséről és "hozzáértéséről"!

Már csak egyet tehetünk:

szurkoljunk tovább! Hajrá Magyarok!

Isiah Thomas Creative Commons License 2002.11.28 0 0 8625
A játékot elemeztétek és egyetértően bólogatok.
Rossz cserék, védekezés, stb.

Az első negyedben Dávid, Gulyás megette a lengyeleket a palánk alatt. Utána én mi a f***ság történt? (Ja, pl. az hogy Dávid ült)

Vagy nem tudom figyeltétek a statisztikában azt hogy boldog-boldogtalan kísérletezett tripladobásokkal. Gulyás kivételével mindenki dobált és nagy nehezen sikerült is a 15%-os félidei statisztikát feljavítottuk 25%-ra. Hol voltak a jó kis Németh-, Dzunics-, Kálmánféle betörések?

És még az jutott eszembe, hogy mi nem azért játszunk itthon kicsi csarnokban, hogy az ellenfelet megzavarjuk, hanem azért hogy minket ne zavarjon a nagyobb aréna. (Letteknél 3500, lengyeleknél 4000 néző).

Tisztelt MKOSZ, a januári itthoni meccset játszuk már nagyobb csarnokban, mert hanem, akkor megint becsokizunk majd a 3000 észt előtt.

belfera Creative Commons License 2002.11.28 0 0 8624
Emellett pedig együtt katonáskodott Kaplár F. Józsival. :-))
Előzmény: némo (8622)
boran Creative Commons License 2002.11.28 0 0 8623
Lehet, hogy onnan j0tt a recept, csak mi túl hamar értünk oda, nem este 11-kor. Biztos ez volt a baj.
Előzmény: Artúr Doki (8620)
némo Creative Commons License 2002.11.28 0 0 8622

Ne fogd vissza magad. Nyugodtan írd meg a jogos kritikáid! Aztán majd elemzem őket és ha közel állnak az én gondolataimhoz akkor leváltatjuk Varga Matyit!:-)) Aki mellesleg nagyon kedves osztálytársa volt Pálinkás Józsi bácsinak az egyetemen!:-)))

Üdv.
Zotya

Előzmény: Feribá04 (8617)
Feribá04 Creative Commons License 2002.11.28 0 0 8621
Kedves Némo!

Száz százalékig egyetértek az általad leírtakkal, mindössze annyival egészíteném ki, hogy egy edző munkájában csapatának a felkészítése legalább olyan fontos, mint a meccs közbeni ténykedés.

Előzmény: némo (8618)
Artúr Doki Creative Commons License 2002.11.28 0 0 8620
A buszozáshoz csak annyit hogy valóban egy balf@sz döntés volt(nem tudom kinek köszönhető),de...
Nemrég,mikor a lengyel Polonia vendégeskedett Pakson,szintén busszal érkeztek.Hétfőn este 11 után estek be,és másnap szépen elkalapáltak minket.Innen vették a receptet?
Paksi szempontból még nagyobb baj,hogy Czigler mellé megsérült Gery is,sztán még van fain kis moszkvai kirándulás a jövő héten,sztán a Kaposvár elleni DERBY!
Szép kilátások...
Előzmény: Artúr Doki (8619)
Artúr Doki Creative Commons License 2002.11.28 0 0 8619
Feribá!Feribá!Feribá!
Előzmény: Feribá04 (8617)
némo Creative Commons License 2002.11.28 0 0 8618

Sziasztok!

Ez egy förmedvény volt!

Sokat lehetne írni, hogy miért így és miért úgy, de most már kimondom amit eddig is gondoltam!
Tehát: Meggyőződésem, hogy a Magyar Férfi Kosárlabda Válogatott szövetségi kapitánya nem való az irányításra! És, hogy ezt nem csak most mondom arra tanuk a múlt heti topictalálkán résztvevők.
Továbbmegyek! Szvsz a kapitány a tegnapi csúfos vereségben "oroszlánrészt" vállalt. Ezúton kérdezném tőle, (de válaszolhat bárki aki tudja a választ), hogy az első negyed után egál állásnál miért kellett lehozni azt a Dávid Kornélt aki láthatóan jó napot fogott ki, miért kellett pályán tartani (még, ha fájó is elismerni) az élete leggyengébb formájában játszó Istit, miért kellett ültetni Kálmánt, miért kellett centerposzton folyamatosan próbálkozni Ernővel és Marcival amikor (mégha Gulyásnál pattanásig feszült is a húr) a tábla alatt volt keresni valónk és főleg miért kellett ZÓNÁT játszani egy olyan csapat ellen amely addig is 75%-al dobta a triplákat?
Kérdések, melyek valszeg megválaszolatlanok maradnak.
Nevetségesnek tartom az egész magyarázkodást arra vonatkozóan, hogy még nem veszett el semmi! Lehet. De emberek! Ezt a meccset kötelező jelleggel hozni kellett volna ennek a Magyar Válogatottnak. Ugrálnak a gondolataim, most éppen az jutott eszembe, hogy a múlt heti Francia meccs előtt a helyi Pravda a Vas Népe arról zengett, hogy milyen nehéz a csapat mellett levő pszihológus dolga, akinek fel kell rázni a paksi játékosokat, hogy feledjék el az eddigi viszonylagosan gyengébb bajnoki szereplést és csak erre (Francia)a meccsre koncentráljanak.
És akkor most mi van? Nem vittük el a pszihológust, akire szvsz a tegnapi meccs előtt méginkább szükség lett volna?
És akkor ilyet mer mondani egy kapitány, hogy "csalódott vagyok, mert minimális elvárásként a tavalyi győzelmünk alapján 15 pont alatt kellett volna tartanunk a vereséget"!!!???

Mi ez? Vagy csak én nem értem? Hát nem győzni mentünk Lengyelországba?

Üdv.
Zotya

Előzmény: KáeFCé (8615)
Feribá04 Creative Commons License 2002.11.28 0 0 8617
Na akkor jöjjenek a keresetlen szavak:

Rögtön szeretném leszögezni, hogy amit leírok az csak az én privát véleményem.

A francia meccs is elsülhetett volna ilyen eredménnyel. Miért nem történt?

1. Itthon játszottunk (Sporttárs szombathelyi gyűrűs példája nagyon találó és igaz).
2. A sorozat legelején voltunk.
3. Olyan helyzetekből mentek be a dobások, amely hosszú távon nem törvényszerű.
4. Volt egy Cziglerünk a palánk alatt.
5. A franciák csak Gulyásból és Dávidból készültek.

Ezeket leszámítva a két meccs teljesen egyforma volt, így a további észrevételek nem csak a tegnapi meccsre, hanem az egy héttel ezelőttire is vonatkoznak.

Könnyen lehet, hogy hülye vagyok a kosárlabdához, de lövésem nem volt, hogy mint csapat mit akart a válogatott mind támadásban, mind védekezésben.

Támadójáték:
Ezt így még leírni sem lehet. Nem volt!
Sem Szombathelyen, sem Lengyelországban!
Egyéni megoldások, esetleg néhány zárás és az indításokból eredő kreatív rögtönzések. Ennyi!
Tud valaki nekem a két meccsen 10 olyan magyar kosarat mondani, amely kidolgozott, láthatóan előre eltervezett akcióból származott? A franciáknál láttunk ilyet? Természetesen. Foriest kosarainak és kiharcolt hibáinak nagy része a csapatmunka eredménye volt. Mégsem nyertek, mert a magyarok szétdobták őket. Egy olyan csapatot hazai pályán ahol néhány játékos még a vécéből is bedobja nem könnyű elverni.
És a lengyeleknél volt csapatjáték? De még mennyire! A 2-2-es játékok (bár ez a kosárlabda alapja) precíz kivitelezése egyszerűen szétzilálta a magyar csapatot. Pluta a magyar csapatban is 34-et dobott volna? Természetesen nem, mert nem kapta volna meg a segítségeket. Hogy segítették a játékát? Kettős blokkok a hármasai előtt, a magas emberek kihozták a centereket a palánk alól hogy legyen helye 1-1-ezni, úgy mentek a blokkok hogy rendszerint a leggyengébb magyar védő fogja stb, stb, stb...
Mi miért nem próbálkoztunk ezekhez hasonló taktikai elemekkel akkor, amikor a figuráink (mondjuk nem sok volt) teljes csődöt mondottak?

Védekezés:
A csapatvédekezésről már korábban írtam és sajnos ennek a hiánya tegnap is nagyon látszódott. Miért lenne nagy szüksége a magyar válogatottnak jó csapatvédekezésre? Azért mert a mezőnyembereink jó része (főleg fizikális problémákból eredően) védekezésben nem éri el az európai szintet. Ilyen problémát csak közös erővel lehet megoldani. Említettem már Czigler Lacit. Észre kell vennünk, látnunk kell a hibáit, de azt is hogy mit jelent a személye a palánk alatt védekezésben.
A védekezési taktika véleményem szerint káoszközeli volt. A második félidőben minden lengyel támadásnál próbáltam rájönni, hogy ki kit fog, de bevallom nem sikerült. Egy valamit azért jegyezzünk meg: Egy védekezés soha nem fog akkor összeállni, ha 3 támadásonként csere történik.
Elhatároztam, hogy nem bírálom a kapitány teljesítményét, de volt egy eset ami rendkívül visszatetsző tűnt:
A meccs elején járunk és időkérés van, Matyibácsi bőszen magyaráz és a háttérben a dobóstatisztikákat láthatjuk. Ebből kiderül, hogy a lengyelek 4 triplakisérletéből 3 nem tévesztett célt és mit mondd ekkor a mester: Gyerekek, akkor most átállunk 2-1-2 zónára...
2 ember védekezik elől, amikor a lengyel csapatnak 4 tripladobója van a pályán!!!!!!!
Szóval tényleg nem kommentálom a Varga Úr ténykedését (pedig volna észrevételem), de a húzásának eredménye mindenki előtt közismert.

Nagyjából ennyit akartam, mert elhatároztam, hogy külön-külön egy játékossal sem fogok foglalkozni. Engem az zavar, hogy ilyen csapatunk évtizedek óta nem volt, de mégsem tudjuk kihasználni és ennek véleményem szerint a fennt említett okokhoz is köze van.

Mégegyszer mondom, hogy ez csak az én véleményem, de várom a kritikákat.

Üdv.
Feribá04

saabee Creative Commons License 2002.11.28 0 0 8616
Alapjába véve igaz amit mondol
DE
Még hogy "nem játszott annyit együtt ez a csapat",hogy a zóna sikeres legyen?
Szvsz ezek a játékosok néhány kivételtől eltekintve /pl.BrányiSzláv/ már vagy 5-10 éve együtt játszanak /sőt BáNE is Mo-n jáccik már 9-10 éve/

De tényleg,mi a fenének áltunk át zónára,amikor a lengyelek kintről hajigálták asztalasztit?
Habár talá az emberfogást+a zónázást akartuk váltogatni,ezzel zavarva meg az ellent...
Há' nem jött be...

Előzmény: KáeFCé (8615)
KáeFCé Creative Commons License 2002.11.28 0 0 8615
Egy valamit azért én szívesen megkérdeznék a kapitánytól:
Mi a f*szért kellett nekük annyi ideig zónát védekezni.
Szerintem mar az elején latszott, hogy nem fog menni ez a védekezés, nem jatszott még annyit egyutt a csapat, hogy sikeres legyen a zona. Az idegesitett a legjobban hogy mindig volt egy lengyel aki tamadasban annyit csinalt, hogy megallt a 3-ason kivul aztan varta a labdat....mikor elegge elhuztak a masik iranyba a zonat, mar kapta is a labdat, es ugy dobhatta ra, hogy nem volt még a kornyeken se vedo.. :(
Ja es meg valami...szerintem ha mar Sitku benn van a valogatottban, akkor talan tobbet kellene jatszatni...mert amit Marci tegnap csinalt az nagy nulla volt....bar Ernő is akkor szokott jol jatszani, mikor nincs akkora tét a vállán.
És Dávidot mér kell annyiszor lehozni???
rik-027 Creative Commons License 2002.11.28 0 0 8614
eppen azert paksi klima, mert ez a klima paksi fiokcsapata. pesten pedig csak azert lattad, mert epp utban volt a kisbusz lengyelorszagba, hogy a cziglert hazaszállítsa fekve, tudod fáj a háta. egyébként majd december hetedikén fox nagyot nezni, mikor az ase szineiben a klima ifi lep palyara ;)))))
Előzmény: saabee (8613)
saabee Creative Commons License 2002.11.28 0 0 8613
Szeretném felhívni a figyelmed arra,hogy a sorrend Paks Klíma,és nem Klíma Paks.Meg különben is Pesten a MAFC csarnoka környékén láttam ergo a csapatokat Bp-re költöztették.
A zöld-fehér szín meg biztosan azzal magyarázható,hogy ez már jól bevált /Fradi,Sz.hely,PSE :)) /
Előzmény: rik-027 (8612)
rik-027 Creative Commons License 2002.11.28 0 0 8612
JA! most hallottam, hogy a murányi reggel felkelt, gondolt egyet, aszonta: vazz, kéne egy-két fiokcsapat a KLIMAnak. hat elsö nekifutasra a PAKSot sikerült beszerezni. Ne aggodj saabee, lesz meg jobb is ;)
Előzmény: saabee (8609)
saabee Creative Commons License 2002.11.28 0 0 8611
ACHTUNG!ACHTUNG!

Idézet oilboys-tól:
"Alapvetően osztom sporttárs véleményét, szerintem is... "

Ilyen sem volt még...
Szép ez a békés egymásra találás :-)))
Gondolom Szolnokon már ki is tagadták Csabesz-t ;-D

Előzmény: oilboys (8608)
rik-027 Creative Commons License 2002.11.28 0 0 8610
interman!
akartam neked emailt irni, de a freemailed nem müködött. valami masik cimed?
üdv.

AVASS!
kösz az sms-t tesó! ;)

Előzmény: interman (8578)
saabee Creative Commons License 2002.11.28 0 0 8609
Rémálom a Hauszmann utcában

Miről maradtam le talán fúzionált az ASE a Kaposvárral??
Történt ugyanis,hogy a Hauszmann utcában láttam egy mikrobuszt,amelynak az oldalán,fehér alapon zökd betűkkel virított egy rövidke felirat.Ez volt rajta: PAKSI KLÍMA!!!!!

oilboys Creative Commons License 2002.11.28 0 0 8608
hI!

Annyira sz×r volta tegnapi meccs, hogy a 3. negyed után inkább elmentem otthonról, mert rohadt ideges lettem!

Alapvetően osztom sporttárs véleményét, szerintem is lazára vettük a figurát, aztán ahogy elsült a keze a lengyeleknek, akkor meg görcsösek lettek, hogy itten mégsenem nyerünk...

Aztán rohadt nagy beégés lett a vége...

Sebaj, koncentráljunk a bajnokságra!:-))

( akárcsak a magyar foci...)

Üdv:csabesz

borost Creative Commons License 2002.11.28 0 0 8607
A válogatottról annyit, hozzák mindkét meccset, azt megnézhetik Svédországot élőben!

A klubról annyit, hogy most hallottam, hogy a Szeged leigazolta Szolnokról a litván légióst, szombaton a Debrecen ellen már be is mutatkozik!

HAJRÁ MAGYARORSZÁG!
HAJRÁ SZEDEÁK!

borost Creative Commons License 2002.11.28 0 0 8605
Szombaton lesz a meccs!
Előzmény: vazsi (8568)
borost Creative Commons License 2002.11.28 0 0 8604
A helyzet úgy alakult:

Izrael v. Magyarország ?

Ha mindkettőt megnyerjük és a görögök nem hülyéskedik el az Izráel elleni meccset, akkor kijuthatunk. Egyébként a színvonal érdekébn én mindkettőt kitenném az Eb-re, mit keresnek ott a svédek? Tudom, ők a házigazdák, de ez olyan, mintha mi rögbi vb-t rendeznénk!

góóól Creative Commons License 2002.11.28 0 0 8603
Drámaian szar volt!!!
És ha az egész meccs nem is, a pontarány a szöv. kapitányon múlt.
Ez a zóna egy rémálom volt!!!!!!!
A lepattanózás rémálom volt!!!!!!
A dobószázalék rémálom volt!!!!!!
Az átgondoltság rémálom volt!!!!!

Lehet, hogy Farkas Sanyi nemhiába mondott le???

Isiah Thomas Creative Commons License 2002.11.28 0 0 8602
A meccsről még nem írom le a véleményem, majd ha kicsit higgadtabb leszek.

Belfera is elemezte már a jelenlegi helyzetet és most csatlakozom.
Szóval jelenlegi állás szerint nem vagyunk továbbjutók:

1. Töröko. 6 2 +62 (O: litván; O: holland)
2. Bosznia. 5 3 +69 (O: Íro.; I: Horváto.)
3. Szlovén. 5 3 +62 (O: Cseho.; I: Olaszo.)
4. Izrael 4 4 +27 (O: Románia, I: Görög)
5. Magyaro. 4 4 +8 (O: Fehérorosz, I:Észto.)

Mint látható van egy-egy kemény idengenbeli; várhatóan vereséggel végződő meccse a Boszniának, Szlovéniának és az Izraelnek.
Miközben mi "csak" észtekkel küzdünk.
Ha feltételezzük, hogy a kötelező hazait mindenki hozza akkor szinte CSAK RAJTUNK FOG MÚLNI január 25-én Rigában!

belfera Creative Commons License 2002.11.27 0 0 8601
Mai eredmények:

Franciaország-Észtország 93-73
Fehéroroszország-Lettország 63-65

Izrael-Spanyolország 71-79 :-)
Bosznia-Hercegovina-Németország 76-83 :-)
Ukrajna-Törökország 74-73 :-(
Szlovénia-Oroszország 82-76 :-(

saabee Creative Commons License 2002.11.27 0 0 8600
Értékelem az önkritikát ;-) /Isti-Zalán párhuzam/
Ez igazán fair hozzászólás volt,csak így tovább!
Előzmény: belfera (8599)
belfera Creative Commons License 2002.11.27 0 0 8599
Úgy tűnik, hogy a kapitány általában a leggyengébb napot kifogó játékost játszatja a legtöbbet.
Ezúttal sajnos Isti volt a leggyengébb láncszem:
32 perc, 2 pont, 1/10 a mezőnyből + jónéhány lengyel hármas in-his-face
A remek dolgokat mutató Geri csak 17 percet kapott, míg Simont ki sem próbálta a kapitány.
Ráadásul Dávidot is állandó lecserélte mikor épp lendületbe jött volna.
És miért zónáztunk ennyit egy triplákkal operáló csapat ellen?????

U.I.: Szlovénia-Oroszország 82-76
Ezzel valszeg a szlovénok is 6-4-gyel végeznek. Sajnos kezd sűrűsödni a mezőny.

saabee Creative Commons License 2002.11.27 0 0 8598
köz(rö)hejj:
Ki lehet kapni,de nem ilyen játékkal...

ui.:1 hete mintha ilyen tájban azt kiabáltuk volna a franciál(!!!) ellen,hogy "Alázzuk meg Őket!Alázzuk meg Őket!..."
Elgondolkodtató :((((

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!