Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
Nekem nagyon bejött, próbáld ki. Nem tudom, merre vagy, de a kismarosi lőtéren nagyon jók a lehetőségek.
(Mondjuk vagy legyen párnázott lövészmellényed, vagy törődj bele jóelőre, hogy bekékül a vállad eleje... Nálam legalábbis így van. :)
Amúgy viszonylag korrekt írás:
"A rejtve, töltve viselhető önvédelmi lőfegyver esetében konfliktuskezelő vizsga és szigorú lövészeti teszt egészítené ki az engedélyezési eljárást, a korhatárt pedig 18-ról 21 évre emelnék. A legfontosabb változás a tervezet szerint, hogy nem kellene megindokolni, miért van valakinek szüksége önvédelmi lőfegyverre. Jelenleg csak az tarthat legálisan önvédelmi fegyvert, aki bizonyítani tudja, hogy fokozott védelmet igényel.
Új elemként viszont megjelenne az úgynevezett „otthonvédelmi” lőfegyver: az kaphatna engedélyt rá, aki büntetlen előéletű, megfelel az egészségügyi és fegyverkezelési vizsgán. Az elképzelés szerint ilyen célra egy- vagy kétlövetű sörétes puskát lehetne tartani, vagy olyan méretű revolvert, amely rejtve nem viselhető. Az otthonvédelmi fegyvert elzárva kellene tartani, és közterületen szállítani csak töltetlen állapotban, zárt tokban lehetne."
Kinek mi. Ha van már valamilyen sportfegyvered, akkor a sport irány egyszerűbb: meglövöd a korong-minősítést, a többi meg már megvan. Nulláról indulva ugyanaz a procedúra, mint akármelyik sportfegyvernél.
A vadászengedélyhez meg vadászvizsga kell, ami nem mindenkinek fekszik, de ha azon túl vagy, akkor egyszerűbb, és akármennyi fegyvered lehet.
Szerintem érdemes megvárni az új szabályokat. Ha tényleg lesz ez az otthonvédelmi fegyver dolog, akkor lényegesen kevesebb macera kell majd ahhoz, hogy hétvégén kimehess korongozni kicsit a saját puskáddal. :)
Korongozni jó dolog, de tizeniksz év statikus céljai után (pont, IPSC) én bizony rettentő sokat bénáztam, és hihetetlen mennyiségű lőszert elpazaroltam, mire egy kicsit ráéreztem a dologra.
Viszont ha a vagyon és önvédelmet alkotmányba foglalták, akkor a készülő törényben ki kell térniük a saját birtok védelmére is.
Ez azt jelenti hogy akinek birtokvédelmi fegyvere van, kimehet a saját portáján belül megnézni, nincs-e illetéktelen favágás, terménylopás. Az alkotmányból ez következik. Saját birtokon belül megakadályozhatom az illetéktelenek mozgását, és a biztonsági előríásokat betartva akár célba is lőhetek, (fentről lefelé irányozva a lővonalat, elkerülve a lövedésk megpattanását,(geller).Nem kell a különleges bevetési osztagot ráküldeni a szomszédra ha valami durrogást hallani odaátról.Legalábbis számomra ez következik a dologból.
Nem visszakoznak, mert nincs mitől visszakozniuk. Egyelőre nincs törvény, csak bekértek anyagokat.
A rendőrség, a szakma, társadalom visszhangja is befolyásolni fogja az elkészülő törvényt.
A szakma momentán hallani sem akar-ahogyan említeni szokták-liberalizációról, más dolog hogy senki sem akar liberális elveket a fegyvertartásban.
A szigorú szabályozás nem liberalizmus.
A kereskedelmi és állami médiában kivétel nélkül kétféle véleményt hallani: egyik az alkotmánymódosítás, másrészt ennek kapcsán megszólaltatott ellenoldali vélemény, mely szerint Isten elleni vétek a fegyvertartást "liberalizálni". Ehhez rend szerint hozzá szokták tenni a kormány véleményét, hogy az alkotmánymódosítás nem eredményezi törvényszerűen a fegyvertartási szabályok enyhítését. Ez a jelen állapot.
A civilek által kidolgozott verzió kiindulási alap, de mivel a rendőrség van a falakon belül, az ő álláspontjuk fog érvényesülni.A rendőrség viszont ellenérdekelt mindenféle engedményben, hiszen így sem győzi ellátni nyomozati feladatait, pénz és posztó sem álll rendelkezésre, így nyilvánvalóan fogcsikorgatva fog küzdeni hogy újabb gondot akasszanak nyukba, ami a megnövekedett számú lőfegyver nyilvántartásából, és a vele kapcsolatos igazgatásrendészeti feladatokból ered.
Eddig is azért rgaszkodott a "senkinek semmit" verzióhoz. Persze ezen álláspontját ez idáig az Alkotmány is alátámasztotta.
Ezzel a jelen szabályozással a mérvadó média is egyetértett.
A hazai mértékadó véleményformáló civil értelmiség utálja az erőszak minden formáját. Hatvan -vagy inkább negyvenöt évig a status quó adott volt, a bűnözők bűnöztek, a rendőrség elkapta őket, mindenki meg volt elégedve.
A bűnözés szintje az akkori rendőrség szerint mindössze csínytevéseknek minősül a mostani bűnözéshez képest, és be kell látnunk, ebben igazuk volt.
A mai áldatlan gazdasági helyzetben egyre több a fegyveres rablás, ezekről különös élvezettel adnak hírt a médiumok, főleg most, amikor fennáll annak "veszélye" hogy a jelen állapot megváltozik.
Mert a szoocializmusban fenövő és azon elvekből merítkező értelmiség számára a lakosság jogfosztottsága és lefegyverzett státusa a természetes állapot.
Én is ezt mondtam anno mert az erősített nyilászárók és riasztó kell, 86 éves remegő kezű (feledékeny) hölgy szomszédomnak még egy vizipisztoly is nehéz pláne a látása miatt nem tud célozni sem. Tuti nem fog kapni semmilyen fegyverre engedélyt sőt még a nyugdíjából sem telne, a kertes régi településrészen minden második házban lakik hasonló idös ember (idén volt már ál díjbeszedő, gázóra leolvasó, kéményseprő, házat vevő, kétszer civil rendőr). A szomszédomnak annyi szerencséje volt, hogy kimenetel előtt
felhívott és tanácsot kért mit tegyen én meg szóltam a rendőröknek (nálunk a sok betörés miatt tavaly óta kiemelt figyelmet fordítanak erre, civil autóval külön járőr van).
Nem vitatkozni akarok de mivel volt szolgálati, vadász, önvédelmi fegyverem így a "lesz" utáni részre csak szó pontosító megjegyzésként: otthonvédelmi lehet tartásival és ha már viselési engedély is van az az igazi önvédelmi lőfegyver mert "mindenhova" vihető rejtve.
Mindenre kell majd minimum tartási engedély mert az illeték-eljárási díjat nem felejtik el (kell a kasszába), részemről nem akarok kukacoskodni de a jogi és pontos szó megjelölés hiánya miatt már majdnem eláztattak.
már megint a baseball-ütő...általában a rosszarcú nem egyedül megy betörni...Maradjunk inkább az otthonvédelmi lőfegyvernél, az már sok országban bevált.
Az otthon vedelmi fegyvereket nem lehet majd az utcan viselni. Azonban a megfelelo tarolo eszkozben, uritve, toltetlenul viheted a loterre, vagy masik ingatlanodba.
Következőkben a rossz bácsik mejd hamisítanak egy egyszerű röndér-igazolványt és azzal fognak bemenni, majd elkérik a lövőfegyvert és onnantól sínen van a rablás-dolog.
Na ezzel mitteccenek csinálni?
Ilyen volt a jómúltkor, az ál-rendőrök felöntötték benyával a rabolni kívánt lakást, és gyufával a kézben szépen elkérték a kis tízmilliót.
Szerintem a' lesz hogy akinek nem kell annak lesz, akinek meg kellene, nem lesz. (lőfegyvere)
Merthogy aki elég épeszű hogy ha van neki félni valója akkor beriasztja a ház bejáratait, külső héját, és ha ennek ellenére jön a rossz bácsi akkor le tudja csapni az előre odakészített baseballütővel(bármi más eszköz behelyettesíthető) aki viszont öreg és védtelen, azt továbbra is párnával fogják megfojtani.
A viselési engedély az utcán való hordást jelenti, az eddig engedélyezett lőfegyverekhez hasonlóan rejtve (ruha alatt) szállítva. A viselési engedéllyel láthatóan nem lehet vinni vagy ok nélkül elővenni, a közbiztonságra veszélyes eszközök egy részét (gázspray, kés, ütő - vágó fegyverek) is így lehet rejtve hordani ezért jogtalan ha a rendőr elveszi.