Szerintem meg inkább a mostani durva napkitörés okozhatta a megemelkedett zajt. Mert egy egész Európát lefedő adást elég nehéz az ismert trejedési módokkal összeegyeztetni. A felületi és ionoszféra különbözősége miatt.
Le lehetne nyomni persze, de csak az űrből. Viszont akkor oda fel kéne vinni Paks 4 blokkját.
hat 1 Mhz-cel odebb mar beillene ide is, nem az a lenyeg, hogy a cb frekin volt, hanem az, hogy egy egesz Europaban hallhato, nagyteljesitmenyu, szuk savra (folyamatosan hangolhato radioval 20-25Khz savszelessegben vettem, meg a kozep 28on is emelkedett alapzaj volt hallhato.) korlatozott zavaro adassal probalkozott valaki nagy teljesitmenyen, es ez mar erdekelheti a radioamatoroket is.
Szeretnék segítséget kérni egyik winyóm megadta magát és eltűnt nagyon sok mindenem nagyon fontos dolgaim közűl eltűnt egy progi CS-F14 ha ennek pótlásában tudna rajtam segíteni valaki megköszönném.
Én meg reggel 8-kor indultam tgk-val Miskolcra, megálltam felvenni a szállítmányt közben már ment az USB közép 40. Kiszálltam pakolni ez kb. 15perc volt aztán mikor beültem, hogy indulok olyan recsegés volt hallható a rádióban mint ha valami rossz zavarszűrésű elektromos motort indítottak volna be a közelben. Na mondom majd elhalkul ha elindulok onnan. Aztán már mentem pár km-t és érdekes módon cseppet sem változott, gyengült a recsegés. Na gondoltam faxa, bedöglött a zsír STALKERem. Kihúztam a szivargyújtóból de nem is váltottam még csatit sem semmit. Aztán Miskolcon lepakoltam és csak bekapcsoltam, hogy mi is lehet mert már baxta a csőrömet! Hopp, hibátlanul megy és még terjedés is jó volt. Hazafelé hallgatóztam végig Miskolcon hallottam pár kamionost. Utánna meg szlovákok majd olaszok. A rádió azóta is hibátlan valószínű nekem is az a zaj jött be mint neked.
Nekem a STALKER-IX-en csak közép és felső van ezeken támadtak tegnap kb. 1 órán keresztül az olaszok. Ja, meg kb. 10-12:30-ig akkor kocsiba voltam útközben. Biztos a napkitörés okozta :-).