"Az a tiszta,senki nem èrezheti magát károsultnak."
Ez nem igaz, mert neki kell visszajuttatni ami idő és pénz, plusz napok teltek el, stb... Ez nem mentség. Az ilyen csaló cégeket fel kell nyomni, pár büntetés után hamar bezár vagy abbahagyja a csalást
Akkor nagyon elszálltak én 2 éve beszéltem velük utoljára ,akkor még normálisak voltak viszont a szett és projik amiket akkor vettem tökéletesek a mai napig.
innen trafókat rendeltem egy másik autóba, na ők nagyon normálisak ....
Nem èrtem a problèmádat. Addig oksa, hogy nem tetszik az eljárás, de akkor mièrt nem adod vissza ès veszel máshol? Az a tiszta,senki nem èrezheti magát károsultnak.
sziasztok 1 gyors kerdes a xenon projit erdemes valamifele modon huteni vagy nincs mit vele mit foglalkozni nekem ilyen volt 9 honapot birt (megvakult)a foncsor resz
ha valahogy el lehetne vazetni a hot lehet tovabb birna.koszi
kénytelen voltam magam utána nézni... :D elment rá pár órám... de azért köszi :D
A mindennapi gyakorlatban a fényáram helyett a „fényerő” elnevezés terjedt el, ami azért zavaró, mert ugyanezt a kifejezést három-négy más fénytechnikai mennyiség/fogalom neveként is használjuk. Csak tudjunk róla, hogy ez megtévesztő lehet!
Egy projektor fényárama („fényereje”) egyébként nem a lámpa fényáramát jelenti, hanem a vetítőből kilépő „maradék” fényáramot. Ugyanis a lámpa és a projektor frontlencséje közötti úton sok minden okoz fényveszteséget , így a kilépő fényteljesítmény lényegesen kisebb a lámpa fényáramánál.
Az tehát, hogy egy lámpa (izzó) 1 wattnyi kisugárzott teljesítményéből hány lumen fényáram lesz, a lámpa fényének spektrális összetételétől függ a látható spektrumban, és persze attól is, hogy a kisugárzott teljesítmény mekkora része esik a látható spektrumon kívül.
egy projektornak a kilépő fényárama („fényereje”) a vetítési távolságtól és a vetített felület méretétől független mennyiség. Amitől függ, az a lámpa teljesítménye és fajtája, a projektorban és az objektívben keletkező fényveszteségek.
Ergo ha xar a projektor vehet az ember bármilyen xenont, izzót stb...a hatás nem lesz látványos
szóval az egész hercehurca arról szólt hogy a Nightbreaker "fényereje" attól lesz nagyobb hogy a fényének a spektrális összetétele miatt a projektorból kilépő LÁTHATÓ fény mennyisége több lesz :D
Soha, semmilyen helyen nem írják azt, h a fényáram nagyobb X százalékkal. Sehol!
Azt írjak általában, h X méter távolságban mérhető egy bizonyos százalékkal nagyobb megvilágítás. Ehhez nem kell feltétlenül nagyobb fényáram, mint ahogy egy NBU sem számottevően több lumen, mint egy alap izzó, hanem kisebb, pontszerűbb az izzószál. Ezzel a megváltozott fényforrás geometriával érik el, h nagyobb távolságra eljut a fény.
Namost ennek van egy hátulütője. Amennyiben nem változtatunk a fényáramon, akkor az előre jutó fényt valahonnan pótolni kell. És ezt oldalról vesszük el. Ha megnöveljük a fényáramot, mondjuk egy 80 wattos izzóval, akkor egyenletesen mindenhol nagyobb lesz a megvilágítás, mert ott van elég lumen, h jusson mindenhova.
Egy NBU-nál persze ne úgy képzeljük el a dolgot, h oldalt sötét van, de elképzelhetők olyan pontok, ahol egy normál izzóhoz képes kevesebb fény jut. A lámpatestnek van egy fókuszpontja, amely bizony elég pontszerű. Ha ebből a pontból kilóg valamerre a volframszál, az a fény nem előre megy.
Valószínű, h a xenon esetében is valami hasonló lehet, az ívfény geometriájával manipulálnak.
de akkor felteszem a kérdést (ismét) ,legyen mondjuk 3400lm (+-15%-ba belefér), akkor az a 3200-hoz képest hogy lehet 70%-kal erősebb? a fénye? (fényerő= lumen, 3200*1.7=5440 lm)
Nem mindegyik tipus fér bele a lámpába ,attól is függ mekkora a fényszóróház.
A beépített projektort rendesen be kell állítani a fókuszát ,a vetítési kép egyenes legyen stb szétszedés összerakás ,hogy ne ázzon be pontosan kell összerakni.
Én szakemberre biznám,itt van kettő is kérdés neked melyik van közelebb.
Ja látom az előző HSZ-ben pont linkeltek egy jó oldalt. Ez tetszik. A kérdésem csak az volna, hogy ha a lehető legjobb fényerőt szeretném elérni akkor milyet érdemes rendelni? Megpróbáljak kompletten rendelni hozzá projektort és belemókolni? Átalában nem szokott gondot okozni az ilyesmi átalakítgatás itthon mindent megoldunk faterommal csak hát azért még is nem árt tudni milyen szempontok alapján érdemes választani.