Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

Draganovic Creative Commons License 2015.02.14 0 0 15423

Sziasztok valakinek van tapasztalata a PIAA izzo markarol es hogy miert ilyen dragak?Azt irjak japan marka

Plasma Ion Yellow 2500K 55W=110W H7 Single Bulb

http://www.amazon.com/70746-Plasma-Yellow-2500K-Single/dp/B00CKLSDVU/ref=sr_1_21?s=automotive&ie=UTF8&qid=1423922816&sr=1-21&keywords=piaa+h7

R_Adam_90 Creative Commons License 2015.02.14 0 0 15422

Igen H4-es 2005 -ös Swift. A tompított tényleg nagyon jó... Minél többet nézem annál inkább így gondolom. Csak az a fránya távolsági.... 

Előzmény: -peter (15415)
Wicked Belzebub Creative Commons License 2015.02.14 0 0 15421

Már leszoktak a gyártók erről a fajta világításról. Nem jó hatásfokú. nagyon le kell árnyékolni a fényforrást minden irányból, h ne vakítson, ne legyen szórt fény és ez már a hatásfok csökkenéséhez vezet. Kicsivel van csak több fény, mint egy halogénes DE vagy FF rendszerben...

A 2000-2010 között volt divat, akkor azért elég sok autó ezzel készült, de abbahagyták. 

Sőt van olyan is, ahol normál foncsor van xenonnal, de bordázott üveg van előtte. 

Előzmény: fetitaco (15418)
Wicked Belzebub Creative Commons License 2015.02.14 0 0 15420

Megjöttek az izzók...

Nem zörög nagyon a csomag, szóval úgy néz ki egyben vannak :))

Előzmény: -peter (15372)
Törölt nick Creative Commons License 2015.02.14 0 0 15419

Főként attól függ milyen világításra van megtervezve/optimalizálva.

A legszebb végeredmény a halogénre tervezett lámpában a "gyári" xenon :D Csak picit van sok hulladékfénye :D

Előzmény: fetitaco (15418)
fetitaco Creative Commons License 2015.02.14 0 0 15418

Érdekes ez a xenon dolog sima tükrös fényszóróba mert a renault laguna II ben ilyen a gyári xenon ilyen. Más autóban mondjuk még nem láttam ilyet.

Törölt nick Creative Commons License 2015.02.14 0 0 15417

Egyébiránt most hogy így szídjátok a távolságit nekem se erős vele, de egyik festettel sem. Nincs nagy különbség a távolsági és tompított között, de azért a huncutságokat a távolban könnyebb vele kiszúrni (róka pl, pláne ha felénk is néz és világít a szeme :))

Régen én se használtam, de nagyon rászoktam pont a kis állatok miatt, nem egy elcsapását úsztam meg így és még nem kellett vészfékezni sem.

Ugyanakkor tartom még mindig, hogy a legkiegyensúlyozottabb izzó a húzottak körében a philips, nem is olcsó sajnos xd

Előzmény: Julian86 (15416)
Julian86 Creative Commons License 2015.02.13 0 0 15416

"Szerintem jó izzó de nem vagyok benne biztos, hogy ér annyit amennyibe kerül"

Ezzel sokan vagyunk így, illetve a távolsági szintén mindenkinél gyenge, sajnos ez van, viszont a távolságit nem szoktuk gyakran használni. A lényeg, hogy a tompítottja erős, ez kell főleg. 

Előzmény: R_Adam_90 (15414)
-peter Creative Commons License 2015.02.13 0 0 15415
H4-es?
nálam sokkal kevesebb fényereje van az nbu távolságinak mint egy normál 60/55w Hella vagy Tungsram izzónak.
annyira hogy fel se kapcsolom a távolságit nbu-val.
2003-as Fiesta
Előzmény: R_Adam_90 (15414)
R_Adam_90 Creative Commons License 2015.02.13 0 0 15414

Sziasztok!!!

Megjött az "NBU", kipróbáltam.....
A tompított az nagyságrendekkel jobb. Sokkal erősebbnek hat a gyárinál, határozottabbnak tűnik a fénytörése is.
még szürkületben is látom, hogy világít. Ez eddig nem volt jellemző.

A távolsági fénnyel viszont nem vagyok megelégedve. Talán egy pici javulás tapasztalható a gyári 9 éves égőkhöz képest (de ez nem elismerés), jobbra számítottam. Esőben még nem próbáltam. Kintről nézve egyértelműen erősebbnek látszik a fénye mint tompított mint fényszóró állásban, bár lehet ez csak a fehéres fény miatt van...

Direkt este egy pár kilométer autókázás után cseréltem, hogy tisztán lássam a különbséget. Képet nemtudom, hogy érdeme-e készíteni.... Szerintem ott nem jönne ki úgy a különbség mint élőben.

Szerintem jó izzó de nem vagyok benne biztos, hogy ér annyit amennyibe kerül.

lgGergo Creative Commons License 2015.02.10 0 0 15413

Engem érdekelne az izzó. Kérlek dobj egy mailt egy tel .számmal és a részleteket megbeszéljük. lukacsger@freemail.hu

Előzmény: 2xM2 (15405)
zimurgy Creative Commons License 2015.02.10 0 0 15412

Nekem (két hét híján négyévnyi használat után) két hete égett ki az első Osram Offroad. De ez összecseng a nálad mért időtartammal, ugyanis én évente csak alig több, mint 8.000 km-t autózok. Még soha nem villogtattak rám sem, egyelőre a foncsor is bírja és a vezetékezés is, mindazáltal olvasgatva itt a korábbi hozzászólásokat, ha jön a jó idő, valószínűleg relézni is fogom a fényszórókat, és akkor már kapnak 1,5 mm²-es vezetékeket is. 

Múlt héten voltam műszaki vizsgán, de én sem vettem a fáradtságot, hogy átcseréljem addig az izzókat. Természetesen nem tűnt fel ott sem.

Mivel írtátok, hogy megszüntették a gyártását, be akartam spájzolni én is. Két hete a helyi Unixban volt összesen 2 darabjuk. Ma megint voltam, és megint csak kettő volt, mindenesetre azt állították, hogy az ő rendszerükben úgy látni, hogy előreláthatólag fog még ebből érkezni az országba. A listaára egy százalékkal több csak, mint amit linkeltél, de ha valaki kedvezménnyel tud náluk vásárolni, akkor komoly árengedmény is elérhető.

Előzmény: tomesz01 (15408)
gyoszi Creative Commons License 2015.02.10 0 0 15411

A kanyarfény az az egyik ködlámpa, tehát pont annyit visz oldalra.Egyébként elég nagy szöget bevilágít, nem is gondoltam, mert eléggé bent van a lukban , és azt hittem többet kitakar a pereme.

Előzmény: Törölt nick (15410)
Törölt nick Creative Commons License 2015.02.10 0 0 15410

Azt tudom,  csak marha kíváncsi vagyok a ködre oszt türelmetlen vagyok xd

Oldalra mennyit visz,  mint kanyarfény? 

Előzmény: gyoszi (15409)
gyoszi Creative Commons License 2015.02.10 0 0 15409

Én már írtam véleményt a ledriving-ról, igaz nem itt, hanem "otthon" a HCRV-ben.

Itt is leírom, kurva jó!Igaz mióta bent van, köd még nem volt, de szerintem az is jó lesz.

Előzmény: Törölt nick (15406)
tomesz01 Creative Commons License 2015.02.09 0 0 15408

Üdv!

5 éve tesztelgetem a különböző izzókat az autómban (H7,H1,H3, B1 Vectra).

Volt már mindenféle a kocsimban (GE Mega, Osram NB, Philips X-treme, HOD, Narva80W, NARVA 85W, NARVA 66W H1, stb.)

Amivel kezdenék, hogy halogénben a kékített izzók semmit sem érnek esőben, lehet villogni vele száraz időben, de leszakad az ég és onnantól semmi fénye. De ezt már többen megírták itt.

H7-ben a húzott izzók tényleg pár hónap és kimúltak, bár erre a Veki elektronikája is rátett biztosan 1-2 lapáttal.

Mikor 80W-os vagy nagyobb izzó volt a fényszórókban a vezetékek egy hosszabb út után a nyári melegben megégtek, így fényszórót kellett cserélnem Még jó, hogy pár ezresért lehet ilyent szerezni ehhez az öreg autóhoz.

H7-ben a 65-ös Osram Off-Road jött be legjobban. Ez bírja vagy 1 évig az autómban évi közel 30000km mellett és látok is vele.

A régi foncsor ellenére is egész jól látok vele, nem villognak szembe soha, egyedül a fényszóró oldalra terítésével nem vagyok megelégedve, de ezt betudhatom a B1-es fényszórónak.

H1-ben Megalight-ot használok, de ugyanolyan jó a NB is.

H3-ban ami legjobban bejött az Osram Allseason Super H3. Szép sárgás és kicsit magasabbra állítva (nem a szembejövőt zavarva) a ködlámpát akár tompított helyett is helytáll extrém helyzetben.

Most, hogy megtudtam a H7-es 65-ös Osram megszűnését, be is vásároltam belőle, hogy legyen tartalék.

Nemsokára jön a B2-es fényszóróm és megy is bele 4db 65W-os H7-es :)

Ezeket csak azért írtam le, hogy ha valaki nem tudná eldönteni mivel próbálkozzon neki segítség.

Persze nem árt tudni, hogy a H7-es Osram 65-ös nem lehet hivatalosan az autóban. Azonban nekem nem volt vele problémám soha, már műszakira sem veszem ki.

Az utólag beszerelt xenonra a halogén helyére projektor nélkül nagyon haragszom, ha ilyennel jönnek szembe, akárhogy is lejjebb van állítva, nagyon zavarja a szemem, gondolom ezzel nem vagyok egyedül.

Ami biztos, hogy a következő autómnál az egyik legfontosabb szempont a gyári xenon lesz, mindig irigykedem mikor jönnek hátulról vele és körbevilágítja az autómat, esőben is.

Akit érdekel itt lehet még kapni az Off-road H7 65w és Allseason Super H3 izzókat is:

http://www.autolampafutar.com/termekek/halogen-fenyszoro-izzo-h7-12v-65w-px26d-osram-off-road-auto-izzo?pop=0

Üdv.

Wicked Belzebub Creative Commons License 2015.02.09 0 0 15407

Erre a kevesebb teljesítménnyel működő LL izzora azért ne vegyél mérget :)))

Előzmény: Törölt nick (15406)
Törölt nick Creative Commons License 2015.02.09 0 0 15406

Hali

Minden 55w izzó magasabb wattszámon működik,  mert 12 voltra adják a teljesítményt.  Egyedül a long life izzók mennek kevesebben,  hogy tovább bírja. 

Amúgy meg ha 70w-t nem bír ki a foncsor,  az már régen rossz xd

Projektorosba azért ne tegyél 80w-set xd

Nincs senkinek se véleménye az osram leddrivingról? 

(köd - nappali feny- kanyar fény) 

Üdv 

G

Előzmény: thoroughbred (15402)
2xM2 Creative Commons License 2015.02.09 0 0 15405

Eladó 1 pár Osram Night Breaker Unlimited H7 izzó, ajándékba kaptam, 3 órát használtam, de nekem annyira nem jött be. Osrom Cool Blue Limitedet tettem vissza. Postán küldöm, ajánlottan, bélelt boritékban, dobozában, előre utalva 4000 ftért. Vagy személyesen Bp-Hűvösvölgyben munkaidőben átvehető. ha valakit komolyan érdekel, küldök róla képet emailben

-peter Creative Commons License 2015.02.09 0 0 15404
Tungsram Goldtól picikét egy fokkal fehérebb,
de sárga (hasonló lehet mint a valeo kb)
mellettük az osram allseason "sárga" hófehérnek hat.

kérd meg Wickedet fotózza le a sárga izzókat lámpatestben világitva. van ott:

H4
hella
valeo
narva
tungsram (ebből kétféle is)

H7
xencn

H11
solarzen
Előzmény: tigrisfog (15403)
tigrisfog Creative Commons License 2015.02.09 0 0 15403

A sárga hella mennyire sárga?

Előzmény: -peter (15385)
thoroughbred Creative Commons License 2015.02.09 0 0 15402

Sziasztok!

A hozzáértőktől szeretném kérdezni, hogy az emelt fényerejű izzók többlet hőtermelése nem tehet kárt a műanyag foncsorban? Valaki írta, hogy az NBU simán olyan meleg mint egy 80/100-as tungsram.

-peter Creative Commons License 2015.02.09 0 0 15401
Megán2-nek kifejezetten jót tett a polir+uv álló lakkozás.
3e/db árat nem sokalltam érte.
Előzmény: Törölt nick (15398)
Törölt nick Creative Commons License 2015.02.08 0 0 15400

Hali.

4-5 hónap az nem túl sok, de kérdés mennyi km van benne (üzemóra)

A nagyobb teljesítményű izzók nem feltétlen bírják tovább, sőt rendszerint kevesebb ideig mennek.

Nézesd meg a rendszert is, de a lámpa ettől függetlenül megérne egy misét meg a szemed is.

Szem azért pl, mert szemüveg nélkül nekem is rossz az éjszaka, de ha van egy olyan szemüveged, ami a csillanásokat jól szűri mindjárt más lesz a helyzet, pálne ha dioptria is kéne vagy cilinderes lesz a szemed, az még rosszabb, tapasztalat :)

Üdv

G

Előzmény: reverenda7 (15399)
reverenda7 Creative Commons License 2015.02.08 0 0 15399

Köszönöm szépen. 2009 ford focusról van szó NBU volt benne, de gyengének találtam, illetve talán 4-5 hónapot bírt. Ezért gondoltam a 65 wattosra.

Előzmény: Törölt nick (15398)
Törölt nick Creative Commons License 2015.02.08 0 0 15398

Hali.

Általában a foncsor a szűk keresztmetszet (nálam pl ignis bírta a 90-eset is, de a honda nem bírta még a 80-at se), kábelezés, van-e relézve.....

Ha nincs relézve és kapcsolón megy az áram (opel astra, suzuki ignis csak két példa, igaz ugyanaz a kapcsolójuk :)) akkor semmiképp se, az 55w is kinyírja ez meg végképp.

Célszerű átkábelezni ill. kirelézni a rendszert, akkor talán jó lesz.

Ha ezt nem szeretnéd, akkor keressél pl Osram nb-t, Tungsram Megalight ultra-t (120-ast) vagy Philips extreme izzót (utóbbi sztem a legjobb, de több, mint 2x annyi, mint az elsők)

Mielőtt bármit csinálsz érdemes megnézni a lámpák milyen állapotban vannak.

Nekem ki lett cserélve a látszólag jó állapotú lámpám és most erősebb, mint amikor 100/90 volt benne...

Ha 8 év feletti ezen mindenképp elgondolkodnék :) Nekem pl Depo került bele, ami nem egy nagy név és árban sem sok.

Polírozásról meg lebeszélek mindenkit...

üdv

Előzmény: reverenda7 (15395)
Wicked Belzebub Creative Commons License 2015.02.08 0 0 15397

Ha eszi az autód az izzókat akkor Silverstar2.0, ha nem akkor NBU. Mindkettőből van duopack...

Előzmény: ginolaginola (15396)
ginolaginola Creative Commons License 2015.02.08 0 0 15396

Sziasztok

Astra G-be keresnék jó ár/értékű izzót általános használatra, mit ajánlanátok?

reverenda7 Creative Commons License 2015.02.08 0 0 15395
Köszönöm. Kínából még lehet jó áron rendelni. A 80 wattosnak nem nagyobb hőtermelése? Nem olvad meg a búra?
Előzmény: O2 Elegance (15389)
Törölt nick Creative Commons License 2015.02.08 0 0 15394

Kérdés melyiket mekkora feszültségen mérték :D

Ugye 55w-seket 12v-re adják meg, ami gyakorlatilag 14.4 volton 70w környékére jön ki :)

A 80W-sek érdekes módon 13.2 vagy felette vannak megadva, hmmm? :)

Üdv

G

Előzmény: O2 Elegance (15393)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!