Keresés

Részletes keresés

katafa Creative Commons License 2007.02.04 0 0 29
Ilyesmire gondoltál? Ez is festésű anyag, tulajdonosa Caryl Bryer.
Márta néni Creative Commons License 2007.02.04 0 0 28
Ha annyira nincs szived belevágni a festett anyagba, nagyon szép, ha betakarod egy fekete anyaggal, majd ezen valami szisztéma szerint lyukakat vágsz, és körbevarrod. Minél több lyukat, annál több látszik a gyönyörű festésből. Vagy nagyon ábrándozok róla, hogy egyszer majd ha megtanulok rendesen varrni, csinálok egy katedrált, ahol a közepső négyzetek egy sugarasan festett anyagból lennének szétvágva. Akkor a festés lényege is megmarad.  
Előzmény: Némakertész:) (23)
katafa Creative Commons License 2007.02.04 0 0 27
Elég nagyocska, vannak asztalok, kövezett és van korlátlan mennyiségű (nem kis villanybojler) hideg-meleg folyóvíz.
Előzmény: violini (25)
lean Creative Commons License 2007.02.03 0 0 26

Én is részt szeretnék venni egy festésen-már az előbbire is mentem volna, de közbejött valami, remélem most összejön!

 

Örülök ennek a topiknak!

violini Creative Commons License 2007.02.03 0 0 25

Milyen egy erre alkalmas helyiség? Hátha...

Mert persze engem is érdekel :-))) Nézegettem már az említett honlapot,hát gyönyörűek a színek. Az én kártyám nem alkalmas a rendelésre, meg csak jobb lenne előbb egy kis okításon részt venni.Ha ráérek majd éppen,még Karcagra is képes leszek elutazni,azt hiszem.

Előzmény: katafa (22)
Márta néni Creative Commons License 2007.02.03 0 0 24

Az is szempont, hogy ha már vásárolunk, ne inkább egy magyar kiskereskedő forgalmát növeljük, ha nincs árkülönbség? Ha már nem magyar termék.

Igen, a vásárlás, ha az ember lánya megtanulta hogy kell, oké. De ne tudd meg, mit kínlódtam, - jó az nem vásárlás volt - míg a prágai pályázatra a kócratekert 400 koronát feladtam. Hiába dugtam az orra alá az OTP-s kisasszonynak a kinyomtatott számlaszámot, és mindent, amit kinyomtattam a témában, ő az utcát, és a házszámot kérte, ahol a bank van. Na ezzel mit kezdjek? És állítólag nekem kéne tudnom, hogy a 25 tagu számlaszám első öt számjegye milyen kód, és a 12-16-ig számjegye milyen kód. Egy foltvarró nem mindig banki alkalmazott is egyben.

 

Mellesleg Günther is csak oda szálít egyszerűen, ahova már szállított, mert oda a postaköltség már benn van az adatbankjába. ha nincs benne a városod, kezdődik a levelezés.

Előzmény: katafa (22)
Némakertész:) Creative Commons License 2007.02.03 0 0 23
Hű, csudajó, hogy lett még egy klassz topik:)
A festett anyagok (amiket együtt csináltunk) végre kilépnek nálam a nagyon elkerített, múzeumi szekcióból (a kedvencek sajna így kezdik nálam, ez az a szakasz, amikor nem vágok beléjük, mert sajnálom őket, vagy túl szépek őgy, ahogy vannak, vagy ilyesmi). Szerencsére ezeknek kezd esélyük lenni a felhasználásra (nem mintha már nem tetszenének:))
Bár az itthoni festésből nekem nagyon hiányoztatok, jobb móka volt együtt csinálni (na igen, túlságosan szociális vagyok...)
De már így is nagyon érik az új festegetés gondolata....:)
Addig majd a Ti munkáitókban gyönyörködöm :D (remélem)
katafa Creative Commons License 2007.02.03 0 0 22

Remélem, a topic forgalma a maihoz hasonló marad...)

 

A festék beszerzéséhez annyit szeretnék hozzátenni, hogy szerintem a mai világban már nem bonyolult (extra) valamit külföldről megrendelni. Az a tapasztalatom, hogy sok magyar kiskereskedő szintén kiskereskedőtől vásárol külföldön (példát inkább most nem írnék), tehát az ára ugyanannyi lesz, mintha én közvetlenül rendelném meg. Az persze igaz, hogy 5 dekáért sok a postaköltség.

 

A Prociont Európában tudomásom szerint egyedült a Jacquard (www.jacquardproducts.com) gyártja, és a müncheni online üzlet tőlük közvetlenül vásárol. A www.patchworkshop.de honlapon ki lehet nézni a színeket/mennyiségeket, és aki nem szívesen írja be a bankkártyája számát, lehet emailt és faxot is írni a tulajnak (beszél angolul is).

 

A "tanításról": Cicvarek szervez egy hétvégi festős szeánszot Karcagon május elején. Részletekről később. Én nagyon szívesen elmegyek Pesten is bárhová ez ügyben - ha valaki tud egy napra alkalmas helyiséget találni megfizethető áron. (Ez elég nehéz).

Márta néni Creative Commons License 2007.02.02 0 0 21
Balogh Zsuzsi azt üzeni, hogy gondolkozik a dolgon, valszeg forgalmazni fogja a prociont, de még idő kérdése. Naggyon jó lenne, pláne van, hogy csak 1-2 szín hiányzik, mint most nekem, ilyenkor a postaköltség végképp nem éri meg.
Kaoka Creative Commons License 2007.02.02 0 0 20
Szép jó estét mindenkinek! Most már tudom hova tüntetek. Szuper a topik. Már van egy csomó festékem, de még nem volt merszem belekezdeni a festésbe. De így megjött  a kedvem, amiket itt látok az fantasztikus. Nagyon ügyesek vagytok!
Kaoka Creative Commons License 2007.02.02 0 0 19

foltos Viki!

Tegnap raktam fel a folt varró topikra.

Előzmény: foltos Viki (12)
Márta néni Creative Commons License 2007.02.02 0 0 18
A céh honlapján, a hunpach-on fenn van a szekszárdi program, egyebek közt selyemfestés. Naná hogy rácuppantam,  abban a reményben,hogy hátha van valami trükkje az előadónak, kinyomoztam a telefonszámát, de fájdalom, nem ezt a stílust fogja tanítani, hanem a keretre feszítés utáni festést. De ez is biztos nagyon jó lesz.
b_ildikó Creative Commons License 2007.02.02 0 0 17

Szóval a szivárványoknál kibontáskor láttam a sok fehéret, és hogy nem szépek az átmenetek - azaz nem ilyet akartam. a következő alkalommal próbáltam vizes ecsettel átmosni a határokat, ez már egy kicsit jobb lett, de itt is sok az átfolyás:

 

Mivel olyan lapom van, amire nem tudom teljesen kiteríteni az anyagot, ezért egy kicsit gyűrve-ráncolva tettem le.

b_ildikó Creative Commons License 2007.02.02 0 0 16

És a szivárványok:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A maradékokat elpacsmagoltam egy kisebb anyagra.

b_ildikó Creative Commons License 2007.02.02 0 0 15

Különböző befőttek:

 

 

 

b_ildikó Creative Commons License 2007.02.02 0 0 14

Sárga - türkisz átmenet, plusz 2 szín halványuló sorozata. (már amennyire halványul....)

 

türkisz

 

 

sárga

Sárga - narancs átmenet. Nem ilyen volt eredetileg. Csak együtt mostam mindent a végén a mosógépben, és a türkiszek egy "kissé" bekavartak. :-((((

De legalább most már ezt is tudom. Mármint hogy sárgákat mindig elkülönítve kell mosni.

b_ildikó Creative Commons License 2007.02.02 0 0 13

Itt van zanzásítva az elmúlt 2 hét termése:

 

összes

 

Mindjárt jönnek a részletfotók.

foltos Viki Creative Commons License 2007.02.02 0 0 12

Katafa!

Úgy látom, ez is igen hasznos topiknak ígérkezik!!!

Ha tudtok olyan helyről, tanfolyamról, ahol ezt egy egyszerű, földi halandó is megtanulhatja, kérlek szóljatok nekem is!!!

Jó festegetést!!

:))))

Márta néni Creative Commons License 2007.02.02 0 0 11

Ezt a festést elrontani nem lehet, legfeljebb másképp lesz gyönyörő, mint ahogy akartad,

 

Katafa azt az írásos anyagot, amit nekünk körbeküldtél a tanfolyam előtt nem akarod ide tenni?

 

Festéshez nagyon jó a Simon úr féle finom molinó. Olyan finom, mint a selyem, és olyan könnyen kezelhető, mint a pamut. 

 

Zanoli! Procionnal rendelkezni, és nem kipróbálni, az már megközelíti azt a foltvarrótársamat a szakkörön, akinek a férjétől e egy éve kapott egy Bernina Aurórát, de  még nem próbálta ki.

Előzmény: martam (6)
cyntia Creative Commons License 2007.02.02 0 0 10

sziasztok.

 Anyagfestes!!?!! Tud errol valaki nekem tobbet mondani vagy honnan lehet errol tobb infot beszerezni.

Elore is koszi.

 

zanoli Creative Commons License 2007.02.02 0 0 9
Köszönöm, hogy nyitottad ezt a topikot. Már két éve várrnak a Procion festékeim arra, hogy kiokosodjak és nekiálljak velük festeni. Remélem, hogy eljutok valamikor hozzád egy tanfolyamra. Már többféle festéket kipróbáltam, és nagy élvezettel festek. Egyetértek veled abban, hogy csak sikerélményt nyújthat és bátran kezdjen bele mindenki. Szerintem aki ebbe egyszer belekóstol az ugyanúgy jár mint a foltvarrással, lehet megunni és abbahagyni. Alkotói sikereket kívánok neked a szép festett anyagaidból.
Előzmény: katafa (-)
bubsza56 Creative Commons License 2007.02.02 0 0 8

  katafa!

 Remek ötlet volt töled a festős topik.Gratulálok.Én is sokat gondoltam rá,hogy kéne anyagot festeni,de azt sem tudom hogy fogjak hozzá. Csak tátom a szám,hogy te milyen gyönyörüségeket alkotsz :o)

Anyagom lenne a festéshez,csak festékem,és tudásom nincs hozzá:(

Előzmény: katafa (-)
Icó mam Creative Commons License 2007.02.02 0 0 7

    szia Katafa!

 

   Nagyon örülök a topiknak, én fazékszámra festem az anyagokat, Jelenleg a Colombusz az ami számomra az itthoni festékek közül a legjobb eredményt hozza. az egész szinskáláját használom. nagyon jól keverhetők a szinek, egy jó játék.

közös munkáinkat csak kizárólag festett anyagokból készitjük.

Beszerzési forrásként a Meseboltot is gerjeszthetitek, mert vannak amerikai áruik.

Igaz hogy Németo-ban is lehet kapni. Ez csak egy ötlet, Ti ismeritek őket.En is elindulok egy csatornán, valakinek csak sikerül

Nekem ittszhelyen volt egy hobbi boltom,de amikor gyugdíjba mentem, bezártam, voltak, amerikai kapcsolataim,megpróbálom.

 

 

martam Creative Commons License 2007.02.02 0 0 6

Katafa!

 

Csodás ez a színharmónia! engem is érdekelne ez a téma, az árnyalatok, a keverés stb. Annál is inkább,mert felesben vettünk két éve a barátnőmmel egy pár színt, de egyedül nem merek hozzányúlni, félek, elrontom. Tudom, hogy ez már korábban volt téma Nálatok, de milyen vastagságú/ vékonyságú anyagra festesz? Molinóra?

katafa Creative Commons License 2007.02.02 0 0 5

Drága Kria!

 

Ezzel nem lehet kudarcot vallani, de tényleg... Van rá 13 tanúm. Ha tiszta növényi szálas anyaggal (pamut, rayon, viszkóz, selyem) dolgozol, 100%-os a siker.

Előzmény: Kria (4)
Kria Creative Commons License 2007.02.02 0 0 4
Katafa!
Engem még nem kapott el a festési vágy, már csak azért is, hogy ha nekem nem sikerülne igy az kudarc volna és kidobott pénz. Ezek álomszépek, gratulálok. Inkább vásárolnék belőle.
Előzmény: katafa (-)
nzsuzsu Creative Commons License 2007.02.02 0 0 3
Bocsánat, helyesebben: meggyőzni :o)
nzsuzsu Creative Commons License 2007.02.02 0 0 2
Sziasztok!
Katafa!
Sok sikert a topichoz, biztosan sokakat érdekel a dolog, pl. engem is.... :o) Részemről köszönöm a topicnyitást.
Márta néni!
Ez a BZS-s ötlet nagyon jó, remélem sikerül megygyőzni a hölgyet. Igaz, nekünk ehhez is Pestre kell menni, de az legalább elérhető számunkra is.

Mindenkinek kellemes napot és világraszóló sikereket a varrás mellett a festegetésben is! :o)
Zsuzsa
Előzmény: katafa (-)
Márta néni Creative Commons License 2007.02.02 0 0 1
Tehát ezek szerint fél év kell hozzá, hogy az ember lányát ne kapja el a hév, és ne akarjon egy anyagdarabra ráönteni mindent, és legyen belőle egy nagy katyvasz. Mert ezek a csoda szinek mindig lázba hoznak, és túlzásba viszem a dolgokat. Most már valahogy BZS-t kéne beoltani vele, hogy szerezze be a festéket, hogy lehessen itthon is kapni, mert tuti hogy sokkal többen játszadoznánk vele, ha könnyebben hozzáférnénk.
Előzmény: katafa (-)
Cicvarek Creative Commons License 2007.02.02 0 0 0

Navégre! :-)

Remélem ez a t0pik is olyan sikeres lesz, mint a testvértopik!! :-)))))

Ha kiokosodom egyszer, akkor majd aktív résztvevője leszek én is remélhetőleg! :-)

Előzmény: katafa (-)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!