Keresés

Részletes keresés

Cseresznye Creative Commons License 2004.11.17 0 0 190
És ez emberi fogyasztásra is alkalmas? :-)
(Nem nehéz kiszedni a forgácsból?)
Előzmény: Vegetable (188)
Cseresznye Creative Commons License 2004.11.17 0 0 189
A kálium-tartalom nagyon hasznos, pl. izomgörcsök ellen. És amint látom, még szappanozni is lehet vele. :-)
Előzmény: Törölt nick (178)
Vegetable Creative Commons License 2004.11.17 0 0 188

Nem jól tudod :-) A 1 órára beáztatod - ez minden csiráztatás elött előnyös, utána ha vágni akarod, forgácsba teszed, ami egy rácson van, és naponta lezuhanyozod, ha meg szöröstül-bőröstül, akkor a csiráztatótálban is lehet fűvé növeszteni, persze naponta zuhanyozva...

1 óra áztatás után max 5 nap és vághatod a füvet. A macskafü egyébként, amit állatoknak árulnak, buza + árpa + zab elkeverve forgácsban piszok drágán :-)

 

Én a nyulnak csinálom a füvet, mert nem szeretem, legelni odarakom, kihuzza vagy megrágja a forgácsbóla magokat, a többit visszateszem, pár nap mulva megint legelhet :-)))

 

A csinik is élveznék ;-)

 

Egyszerüen berakod szerintem egy apritóba, kb összevágod és a centrifugátokba rakod... Vagy turmixgép.

Előzmény: Törölt nick (184)
Törölt nick Creative Commons License 2004.11.17 0 0 187

nem kellett... és még min. 2 hétig nem is kell... (igazából azt se tudom, milyen gyorsan megy a gyógyszer-kiutalás, a kérvény elbírálása és hasonlók... mondjuk ahonnan lehet, nyomni fogjuk a dolgot)

 

Fúrás-faragás: a tervek készítése folyamatban, de szerintem erre a hétvégére még nincs értelme szervezkedni, de a jövő hétvége 90%...

 

gigára meg majd jól rászólok, hogy a sok letöltés mellett néha fórumozzon is:)

Előzmény: Cseresznye (186)
Cseresznye Creative Commons License 2004.11.17 0 0 186
Majd felmegyek hozzátok és megnézem, hogy zajlik a csíráztatás. (Hátha kedvet akpok hozzá).
Ha jól tudom, maga az Avemar is búzacsírából készül.

Az előző hozzászólásoddal kapcsolatban: Ugye nem kellett gigafunnynak befeküdnie a kórházba??

Halló, gigafiam, itt vagy valahol?!?
Előzmény: Törölt nick (176)
Cseresznye Creative Commons License 2004.11.17 0 0 185
Ez a tumormarkeres egy nagyon jó hír ám! :-))
OFF: SOS szólj, amikor kiderül a fúrás-faragás lehetséges időpontja!
Előzmény: Törölt nick (175)
Törölt nick Creative Commons License 2004.11.17 0 0 184
ja... nekem is a lévé alakítással van bajom... eszem ágában sincs vagyonokat költeni valami fából készült darálóra... (aranyárban adják)... mondjuk én a zöldségaprítóra tippeltem még, hogy abban lehetne alaposan ledarálni és úgy a kaja közé keverni... mondjuk ha jól sejtem, azért az is eltart majd egy kis ideig, amire sikerül búzafüvet előállítanom (ha jól tudom, áztatni kell, utána földbe ültetni és locsolni)
Előzmény: Vegetable (183)
Vegetable Creative Commons License 2004.11.17 0 0 183

Szokták hagyni buzafüvé nőni, akkor vágják - 3 vágást bir ki nálam a tálban -, a füvet fülévé aplikálják, és megisszák....

Én szőröstül bőröstül behajigálom a salátába, és megeszem :-)

 

 

Szóval a két verzió akár variálható is :-) A szára kicsit kesernyés, a mag maga enyhén dióizü.

Előzmény: Törölt nick (180)
Törölt nick Creative Commons License 2004.11.17 0 0 182
ja igen... ami még tetszik: a vöröskáposzta (a lucerna még mindig kérdéses... nincs értelme extra B12-t bevinni)
Előzmény: Törölt nick (176)
Törölt nick Creative Commons License 2004.11.17 0 0 181
Valaki lelegeli pl. a néhány napos leveleket, mintha valami hagyma lenne...
Előzmény: Törölt nick (180)
Törölt nick Creative Commons License 2004.11.17 0 0 180
Mit szoktál csinálni a búzacsírával? Nekem nem egészen tiszta, hogy ott az egész kicsíráztatott búzát vagy csak a csírát kell-e megenni... vagy a végén az egész búza egy nagy csíra lesz?
Előzmény: Vegetable (179)
Vegetable Creative Commons License 2004.11.17 0 0 179
Én a lucerna és buzacsirán kivül még a fekete retek csiráját szoktam "létrehozni", egyszerüen kenyérre szórom, mint a retket, vagy salátába szórom... Intenziv C vitamin forrás, és minden megvan benne koncentráltan, ami amugy a retekben... És még finom is :-)
Előzmény: Törölt nick (178)
Törölt nick Creative Commons License 2004.11.17 0 0 178

Amit a Lucerna csíráról tudni kell!

Lucerna csira értékes tápanyag összetételén felül a canavanin (aminósav analóg) tartalmának számos emésztõszervi rákbetegség elleni hatása ismert.A lucerna csíra szaponin tartalma csökkenti a káros koleszterolt, de nem a hasznos HDL tipusokat. Emiatt hasznos a szív és érrendszeri betegségek megelõzésében. A szaponinok ugyancsak stimulálják a szervezet immun rendszerét, valamint a T-lymphociták (ölõsejtek) aktivivitását és az interferon termelést. A lucerna csíra szaponin tartalma 4,5-szer nagyobb mint a csírázatlan magban. A lucaerna csíra nagy mennyiségben tartalmaz különbözõ antioxidánsokat, amelyek megvédenek a DNS hibáktól, ezáltal bizonyos fokig az öregedés folyamatát is gátolják.A lucerna csíra rendszeres fogyasztása az egészség és fiatalság forrása.

Tápanyag összetétel/100g

Energia 121 kj Fehérje 3,99 g Zsír 0,69 g Szénhidrát 3,78 g Rost anyag 2,5 g Kálcium 32 mg Vas 0,96 mg Magnézium 27 mg Foszfor 70 mg Kálium 79 mg C vitamin 8,2 mg A vitamin 155 IU
Előzmény: Törölt nick (177)
Törölt nick Creative Commons License 2004.11.17 0 0 177
mondjuk a lucernának még utána kell néznem... egyrészt a vastagbél és hasonló daganatok "gyógyszereként" tartják számon, másrészt ebben a cikkben a B12 tartalmáról regélnek... Ellentmondásos egy kicsit...
Előzmény: Törölt nick (176)
Törölt nick Creative Commons License 2004.11.17 0 0 176

Hmmm... új kiegészítő....

 

Mostanában sokat olvastam a búzafű-léről - ami klorofil tartalma révén igencsak segíti az egészséges sejtek oxigénellátását így igen komoly segítség a rák legyőzésében - az egészséges sejtek megerősítésében. Sokan egyenesen csodaszernek tartják és valóban jól hangzik a dolog. (ha ez egy harc, akkor az ellenség legyőzése mellett a saját hadsereget is fel kell szerelni)... na szóval a búzafű csekkolása során rábukkantam egy csomó csírás cikkre...

 

A csíráztatott magvak tele vannak enzimekkel, vitaminokkal, nyomelemekkel... minden csírának más a hatása. nekem pl. a vöröshagyma-vöröshere-retekmag-lucerna-búza párosítás a legszimpibb. (a retekcsíra egyébként marha finom, korábban szendvicsbe pakoltam... jobb volt, mint az igazi:))) A szójacsírát én speciel inkább hanyagolnám - én speciel szójaellenes vagyok, szerintem a szója a javasolt mennyiségekben és minden nap fogyasztva többet árt, mint használ.

 

Az ember megveszi az alig néhány százasba kerülő magokat, jól kicsíráztatja utána meg beleszórja a joghurtba vagy a kaja tetejére... (spéci csíráztatótál - kb. 5-600 Ft)

 

Korábban én is csíráztattam magokat, csak meguntam. Ideje lesz újra elkezdeni:)))

 

(ld. megelőzésnek sem utolsó - én korábban fáradtság ellen ettem a csírákat- mindamellett fillérekbe kerül és még finom is - ami sajna a búzafűről már nehezebben mondható el. Ha te neveled-macerás- akkor még OK, de ha veszed, akkor heti 2-3000 is rámehet a dologra - a fűprésről + a lé elkészítési macerájáról nem is beszélve...)

 

 

Egy cikk a sok közül...
Törölt nick Creative Commons License 2004.11.16 0 0 175

tegnap bement giga a kórházba (a szédülése és a megfázása miatt - hála az inhalálásnak, a gyógyteáknak és az infrázásnak már jobban van).

 

Ott kiderült, hogy még kb. 1-2 hét a szövettan. Aszonták azért, mert ha különleges szer kell, a TB csak akkor állja a cehhet, ha a Kékgolyóban vizsgálták be a mintákat és ők hozták a döntést a szerről. Az egyik ismerős főorvos személyesen vitte át a szöveteket a Kékgolyóba, hogy ne veszítsünk időt, többen is sürgetik a szövettant, de úgy tűnik, most épp rekordkísérletet állítunk fel (kb. min. 8 hét alatt fog elkészülni!) :) Ha így megy tovább, bekerülünk a Guiness rekordok könyvébe mint a leglassabban elkészülő sűrgős szövettan:) Mondjuk azt nem hiszem, hogy gigáról betegséget neveznének el, de ha így megy tovább, sanszos a dolog ;oDDDDD

 

Ami tuti: mielőtt kiengedték gigát a kórházból, volt tumormarker-teszt (vagymi) és az teljesen rendben volt:) Elvileg tegnap csináltak egy másikat (elvileg... giga kérte, de nem tudja, beikszelték-e a vizsgálatkérő lapon. Ha nem, akkor újra kérni fogja. Jobb tisztában lenni a dolgokkal:)

 

Előzmény: Cseresznye (174)
Cseresznye Creative Commons License 2004.11.15 0 0 174
Sajnos nem tudok semmit a leukémiáról, max. csak annyit, hogy kiskorban nagyon jó rá a chemó. Tényleg durva, hogy egyre több kisgyereknek lesz komolyabb baja.
Előzmény: Törölt nick (173)
Törölt nick Creative Commons License 2004.11.15 0 0 173

fuuuh... szombaton kicsit lesokkolódtam. Az egyik indexes barattal beszeltem (szerintem Te nem ismered, de yaz igen). O volt az egyik, aki anno lelket ontott belem amikor giga az intenziven fekudt es o hozott nekunk egy csomo "tiszta" zoldseget. Alig nehany hete. Szombaton meg kiderult, hogy a masfel eves keresztgyereke (ha jol ertettem, a testvere kisgyereke) leukemias. Most derult csak ki. Mar chemot is kap a Madaraszban.

 

Sokkolo... nem?

 

Most cukros teaval itatjak, en mondtam, hogy inkabb mezessel. Nem tudod, hogy a kisgyerekeknel kialakulhat-e mez-allergia??? Szegenyke... azt se tudja, mi tortenik korulotte:(

 

Az a bibi, hogy egy ilyen pici gyereknek nem lehet kiegeszitoket adni, max. az etelekkel lehet manipulalni... dehat egy 1,5 eves gyereknel? Nem hallottal valamirol ami segithet?

Előzmény: Cseresznye (172)
Cseresznye Creative Commons License 2004.11.12 0 0 172
Rosszpont. :-)
Előzmény: Törölt nick (171)
Törölt nick Creative Commons License 2004.11.12 0 0 171
ja, egyébként elvileg jobban van, csak gondolom nincs kedve a fórumba írogatni.... (amikor legutóbb hívtam épp hagymalevest főzött és aktívan készülődött arra, hogy megnézze a Man In Black 2-t:)
Előzmény: Törölt nick (170)
Törölt nick Creative Commons License 2004.11.12 0 0 170

Hát, semmit se mondott. A szövettan talán jövő hét elején lesz meg, de azért behívta hétfőre egy kis önkéntes véradásra:) (Nem is baj. Végülis amióta kiengedték a kórházból, egyszer se néztek nála vérképet... )

 

Remélem, ledöbbennek majd, milyen jó a vérképe:) (A cékla igen aktívan javít a vérképen)

 

Hmmm.. jövő szerdán lesz 6 hete, hogy műtötték....

Előzmény: Cseresznye (169)
Cseresznye Creative Commons License 2004.11.12 0 0 169
Mindenképp szólj, mit mond a doki, jó? És akkor is, ha jobban lesz.
Előzmény: Törölt nick (168)
Törölt nick Creative Commons License 2004.11.12 0 0 168

jaja:) Hétfőn el is megyek megnézni a könyvet. Ma pedig inkább hamar hazarohanok.

 

(gigának rossz a hangulata - ma reggel amikor fel akart kelni az ágyból szédült - valszeg oxigénhiány miatt. Mondjuk éjjel én speciel arra ébredtem, hogy rohadt meleg van és fülledt a levegő, de azért inkább beszélünk a dokival)

 

Ps:tegnap a bioboltban vettem biomustot:) Marha finom, csak kicsit túl édes. ja, és nem is drága: 2 liter 600 Ft körül volt.

Előzmény: Cseresznye (167)
Cseresznye Creative Commons License 2004.11.11 0 0 167
Szerintem kövesd figyelemmel a Bookline honlapját is.
Előzmény: Törölt nick (166)
Törölt nick Creative Commons License 2004.11.11 0 0 166
hallottam, de nem vettem meg:) Érdekes lehet.... Na majd egy antikváriumban
Előzmény: Cseresznye (165)
Cseresznye Creative Commons License 2004.11.11 0 0 165
Amikor elkezdtem olvasni az idézetet, először megijedtem, mert kísértetiesen emlékeztetett annak az embernek a körlevelére, aki "adakozni" akart rákbetegként, és ehhez mindenféle idegen emberekkel vette fel a kapcsolatot nigérialevél-stílusban. Aztán, amikor rájöttem, hogy nem pénzt akar gyűjteni az illető, egyből megváltozott a véleményem. Nagyon érdekes lehet ez a könyv.
És arról halottál már, amelynek a címe "Mérgező szülők?" :-)
Előzmény: Törölt nick (163)
Cseresznye Creative Commons License 2004.11.11 0 0 164
Valamit ki kéne találni, hogy nyitogassa. Pl. érdekes fotókat rejteni bele. :-))
Előzmény: Törölt nick (162)
Törölt nick Creative Commons License 2004.11.11 0 0 163

Ja igen, ezt ma kopiztam egy cikkből (Vadul hangzik, de azért érdekes):

 

„Fiatal, gazdag és mûvelt vagyok, boldogtalan, neurotikus és magányos. A Zürichi-tó jobb partjának, más néven az Aranypartnak egyik legjobb családjából származom. Neveltetésem polgári, egész életemben jó gyerek voltam. Családom meglehetõsen degenerált, föltehetõen bennem is elég sok az öröklött terheltség és a környezeti károsodás. Természetesen rákom is van, ami tulajdonképpen magától értetõdõ következménye az imént elmondottaknak. A rákkal azonban kétféleképpen állok: egyfelõl testi baj ez, amelybe némi valószínûséggel a közeli jövõben bele fogok halni, bár talán leküzdhetem és túlélhetem, másfelõl lelki betegség a rák, és errõl csak azt mondhatom, hogy szerencsémre tört ki végre rajtam. Úgy értem ezt, hogy mindahhoz képest, amit életem kellemetlen útján otthonról kaptam, megrákosodnom messze kimagaslóan értelmes cselekedet volt, okosabbat egész életemben nem tettem. Evvel nem állítanám azt, hogy a rák olyan betegség, amely sok örömet szerez az embernek... Amióta beteg vagyok, sokkal jobban érzem magam, mint éreztem mielőtt megbetegedtem volna.” (Fritz Zorn: Mars.15. o. [16])


Így kezdõdik Fritz Zorn 32 éves svájci tanár önéletrajza, aki szembesülvén az orvosok „malignus limfóma” diagnózisával – a hagyományos orvosi kezelések mellett –, két „szokatlan” dolgot tesz felépülésében reménykedve.


Naplót ír, melyben felvázolja azt az utat, ami magányos gyermekkorától a rák diagnózisáig vezetett, és feltáró pszichoterápiára kezd járni, amelynek során megfogalmazza, hogy szimbolikus értelemben daganata „visszanyelt könny”. „Körülbelül úgy értve ezt, mintha ez a sok könny, amit életemben nem sírtam ki magamból, s nem is akartam kisírni, a nyakamban gyülemlett volna föl daganattá, mivel igazi rendeltetésének nem felelhetett meg, mivel kisíratlan maradt. Orvosi értelemben persze helytelen ez a diagnózis, de az egész emberre vonatkoztatva igaz: az évek során fölgyülemlett, a belsõmet mindenestül átitató kín egyszerre nem állta tovább a sûrítést, a túlnyomást; fölrobbant, és ez a robbanás széttépte a szervezetemet.” (Zorn: Mars. 139. o.)"

 

Előzmény: Törölt nick (162)
Törölt nick Creative Commons License 2004.11.11 0 0 162

én elkezdtem olvasni... "kicsit" nagyon amerikai, de az alapelvek jók (ld. a stílus nekem túl nyálas és naív, de lehet, hogy azért, mert csak az első 20 oldalt olvastam). Majd meglátjuk: Végülis a lényeg a tartalom, nem a forma:))))

 

Ps: bármibe lefogadnám, hogy a giga per pillanat még poháralátétnek használja és ki se nyitotta;oDDD

Előzmény: Cseresznye (161)
Cseresznye Creative Commons License 2004.11.11 0 0 161
Akkor mi jól csináltuk: Egész nyáron friss képosztából és paradicsomból készült saláta olivaolajjal, almaecettel, bazsalikommal, oreganóval, sóval. Télen is ilyeneket kéne enni. C vitaminit szabad szedni?

Olvasgattátok a Bays könyvet? Jó?
Előzmény: Törölt nick (160)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!