Apríték adagagoló építése .Ide lehet írni tapasztalatokat kérdéseket ebben a témában.Sok embert foglalkoztat a kérdés .hogyan lehet kiváltani a gázfűtést ,hogy a komfort azért megmaradjon.
Nekem nem tetszik az égése, az égőkamra körül korom lerakodás van a két keresztcsövön.Nekem úgy tűnik mintha kevés levegőt kapna. Kb 5 percnél mozog a rostély ha valaki nem akarja végignézni.
Az érzékenysége (ha a mérés beállás sebességét jellemezzük ezzel a szóval) az átmérőtől függ (hőkapacitás, hőtehetetlenség, hőellenállás). Nekünk ide jó a 3mm-s is, mert nem kell 1..5 másodpercen belüli beállás.
A műszerhez bármilyen K hőelem kapcsolható, azaz "párosítható".
Szia! Azt hiszem nem a sebességével lenne a baj. A képen nem jól látható, hogy milyen módon csatlakozik ahhoz a bumszlihoz, talán valami felfogató lehet az, vagy mi. Ha fémesen, akkor kihozza a hőt, hamisan fog mérni, ha lerakódik rá egy kis korom, ami gyakorlatilag borítékolható. Tehát a legnagyobb baja az, hogy rövid. Legalább 10cm-re be kellene nyúlnia, hogy a fent említett dolog ne zavarjon bele a mérésbe.
Nem igazán rakodik le a csövekbe kártrány mivel a kondenzátum mindig tisztitja.Havonta 1szer azért bisztonság kedvéért át takaritom a kazán kondenzácios csöveit 1 takaritóval de csak a kazánba,és a csak a kondenzácios részben.Tehát hetente 1szer kiszeden a hamut a kazánbol müködés közben és minden nap tankólok:)
Új vagyok még a topicba, ezért bemutatkozásképp röviden leírnám, hogy eddig mit hoztam össze, mik a tervek.
2013 nyarán egyik ismerősöm készíttetett egy beadagoló másolatot, vezérlés nélkül, csiga és ventilátor motorral felszerelve. Megkért, hozzak össze neki egy vezérlést. Ezt egy Easy 412-vel oldottam meg (ez volt kéznél), minden idő alapon működik neki, ez volt a kérése, és akkor még mást nem is tudtam volna össze hozni. Neki van egy asztalos műhelye onnan a tüzelője, bútor forgács lap CNC által marva, így az anyag állandó. A ventillátort kézzel lehet állítani, van benne lángtartás is, 1 szoba és 1 cső termosztát. Gravitációs keringetés.
Az idő alapúról néhány megjegyzés: véleményem szerint, lángtartásba nem szabad kevesebb betolási időt beállítani, mint normál üzembe, mert különben egyre jobban a csiga felé kezd el égni az anyag. A másik, hogy lángtartásból üzemi fokozatba váltáskor, először a ventit majd a csigát kell indítani.
Miután sikerült mindent beállítani (időket optimalizálni), most már 2. szezonját húzza. Sajnos PIC-hez még nem konyítok, ezért volt osztálytársamat kértem meg, hogy a meglévő PLC program alapján csináljon egy PIC-es progit, pár aprósággal kiegészítve, így majd LCD-vel a tulaj kényelmesen tudja állítani, de ezért még nem kellett külön átmennem.
A tartály kifogyást úgy érzékeli a progi, hogy ha a cső (kb 30 C) és szoba termosztát kikapcsolt, és eltelt 60 perc, akkor leáll. Azért kell a 60 perc, mert a cső termosztát úgy is kikapcsol, ha a szobában még meleg van (ilyenkor megy a lángtartás), de mikor ott is leesik a hőmérséklet, akkor egyik jel sincs, de a tartályban még lehet….
Szóval e sikeren felbuzdulva, és Totya leírását nem rég megtalálva döntöttünk úgy, hogy itthonra is kell egy ilyen. Ezért vásároltunk egy adagoló vázat használtan, vezérlés nélkül. Ma meg is érkezett, elkezdtem szétszerelni, felújítani. A cél, Totyáéhoz hasonló vezérlés megírása, amiben majd szeretném segítségedet kérni (PID szabályzás…). A topicot végig olvasva a hasznos commenteket elmentettem, valamit könyvjelzőztem (fórumon belül), ezeket hol találom?
Mindkét adagoló egy csigás, cellás adagolós, U keresztmetszetű égőfejjel.
Mostanában téma a bolygató, itt egy Biottomat-os példa:
Az ismerős hajtáslánca:
És egy zalaszentgróti Uniferrós gyári ipari kazán 2 csigás adagolója, kis ajtóval induktív érzékelővel, ha valami oknál fogva megtelne a garat (a léc nem gyári tartozék, állítólag gyenge az ajtót lehúzó rugó):
Gépészetileg és kazángépészetileg sokkal előrébb vagy, mint én, ezt nyugodtan veheted fenyegetésnek is! :) Ami jó, az jó! Ez a kondenzációs kazán bárki becsületére válna.
Az LT-t azt hittem, hogy LángTartás. :)
A fügőleges falú tartály bolygató karának ki kell érnie a falig, különben az anyag fenn marad a falon, ahogy írtad. Az ilyen bolygatónál akkor esik le a falról a cucc, amikor már a fal mellett is elkapirgálja a támasztékot. Nekem forgáccsal is rendben működött.
Köszi, ez töled nagy elismerés:) a tartály meg azért csináltam ilyen formára mert nagyon sokat szivtam az elsö évben a 200l hordoval.Hihetetlen ,hogy a hórdó falán lévö merevitéseken felboltosodott az anyag mivel ez a fenyö fórgács olyan mint a szivacs odafesziti magátés és egybeáll, ezért cseréltem le.A kijelzön LT a két adagolás kösz eltelt idö!
Szia! A nagyját lefújja a levegő, de amit nem, azt kitolja a következő anyag. A fejet egy hónapja nem tisztítottam, igaz most földmentes fporral megyek.
Megnéztem a videót, gratulálok, ez egy komoly mérnöki munka! Az apróságok is tetszenek, pl. a fellépő, meg az automata begyujtó, a tartály alakja (bár kevesebb fér így bele). A fej égése szinte tökéletes, még ha nem is ezer fokon megy, de szép fehér a láng. A cseppfogó rész is érdekes...
A kijelzőn az LT: mit jelent, mik azok a számok, amiket láttam változni?