A jegyek tényleg nagyon fogynak, de nem kell parázni. A debreceniek is olyanok, mint az átlag magyar állampolgár, azaz 17.45-kor méteres sorok fognak állni a pénztárak előtt.
Ha szüksége van bárkinek jegyre, és fél attól, hogy szerdán nem lesz, mindenkinek tudok szerezni, csak idejében szóljon.
Nem ilyen egyszerű a debreceni kosárlabda élet, hogy Ráthonyi egyszerűen csak kifúrjon valakit. Ráthonyi amellett, hogy az egyik legfelkészültebb szakember, nem jó diplomata, mindig megmondja a véleményét, függetlenül attól, hogy ezzel valakit megbánt-e vagy nem, vagy esetleg maga alatt vágja a fát. Az általad említett meccs időpontjában a vezetőség fejében fel sem merült Ráthonyi neve, a pletykák szerint Rátgéberrel tárgyaltak, szó volt egy amerikai edzőről is, de Ráthonyiról szó sem esett. Ráthonyi élte a maga kis életét, irányította egy Albacompos edzővel ( azt hiszem Nagy Sándor, de ez nem biztos) együtt a serdülő válogatottat, koordinálta a debreceni utánpótlás képzést, csinálta a kosársuliját. Nem is reménykedhetett az edzőségben, hiszen tudta, hogy ő csak az utolsó jelölt lehet, ha nincs más.
Nyáron azonban a vezetőség tervei pénz hiányában csődöt mondtak, marad tehát a legolcsóbb, de kéznél levő szakember Ráthonyi. Ha jól tudom a fizetése egy átlagos A csoportos edzői fizetés ötödét sem éri el, de mivel a kosárlabda megszállottja elvállalta. Jó pedagógus, elég jól tudja motiválni a játékosait, de természetesen neki is vannak emberi hibái. Ismervén a Vadkakasok terveit, nem tartom valószínűnek, hogy hosszú ideig ő lenne a vezetőedző, max. az idei év vége, vagy még a jövő év is, bár befolyásolhatja pozícióját a bajnoki szereplés.
Összegezve szerintem az Alba-Debecen komentálása során részéről fel sem merült az, hogy egyáltalán kifúrjon valakit, egyszerűen ilyen a habitusa.
Ez nem csoda,magával Rasiddal is elég szépen bebuktunk.
Ami marhára bosszantó az egészben,hogy már másodjára...
Idén is rámegy a fél bajnokság (vagy az egész) a csapatunk felépítésére + még itt vannak a MOL dolgai is...
Azt már többször is kifejtettem,hogy Vodkánétól már nem is várok semmit.
Csak egy észrevétel! Ha egy idő után az élet azt mutatja, hogy nem igazán sikerül megfelelő játékost igazolni (itt most csak a szinesbőrüekre gondoltam) akkor én valszeg körbenéznék más csapatok háza-táján és a már "bejött" kategóriából válogatnék. Jó, tudom Adderly már kipróbált figura volt, de úgy tudom a többiek mind nálatok "kezdtek".
Mert mondjuk (korábban) a Szolnok anyagi lehetősége megengedte volna mondjuk egy Madison, Edmonson, McClendon, Lee, vagy akár egy Davis leigazolását is.
Javits ki, ha tévedek.
Ha, pedig igazam van, akkor miért nem igazoltatok más kluboktól játékost. Pl. Madison is már bejárta egész Magyarországot (Körmen, Kaposvár, Paks, Kecskemét) nem hiszem, hogy Szolnokra nem ment volna. (Főleg, ha megfizetik!)
No problemo!
Jelen állás szerint úgy néz ki,hogy OTT LESZEK! Debrecenbe.
A gáz csak az,hogy eddig még nem sikerült jegyet szerválnom :-(
A Vadkakasok oldalán van egy infórmációs tel.szám.Azt felhívtam mire azt mondták,hogy:"Be kellene jönni,ide az Oláh G.u.5-be"
Mondtam frankó.Innen Paksról? 5 perc és ott vagyok :-)
Megkérdeztem,hogy nem tudna-e félre tenni 3 diák jegyet a jegypénztárba.
Mire a válasz:"Biztosan lehet majd még jegyeket venni a heJJszínen is"
Ez csak annak tükrében nem bíztató,hogy arról szólnak a hírek,hogy nagyon fogy a jegy...
Miért van mindig ennyi dilettáns megoldás a váloatottmeccsek körül?!
Most már csak F.L.-ben bízom,hogy tud szerezni jegyet!
Fosterről az jut eszembe, mikor belerúgott a vizes flaskába (faultproblémák :-))), és az abban lévő műanyag getörédes üdítősflaskák tartalmából még én is kaptam a lépcső alján, úgy szétszálltak !!! :-)))
Pedig Stone (különben olyan tetkója van, amin a STONE felirat olvasható-hallatlan szerénységről téve tanúbizonyságot...:-)) új szolnoki barátainak nagy kedvvel mutogatta azt a videokaziját, amin nem gyenge szerszámára (laza 30 :-))) egy csajt próbálgat:-).
Abból a pár mondatból amit beszéltem Vele nem azt szűrtem le, hogy vadbarom, bár a hozzáállása tényleg botrányos, nagyon örülök, hogy elhúzza a csíkot. De ha ezek után leszerződteti a Detroit és az NBA-ben 30akat fog vágni, fogom apám vadászpuskáját, a seggembe dugom, 16söréttel megtöltöm, és Vilcinskas meg Stone nevét ordítozva, hajamat tépve fogom meghúzni a ravaszt....:-)
Ki akarja learatni a dicsőséget? Jön majd valami őshozzászóló, aki mindig érdekes elemzésekkel lep meg minket és övé lesz az érdem? Gondolok itt pl. lao-cére, vagy levi81-re...:-))))
Na most lehet, hogy rosszul írtam. Bubic, hogy is volt? Tényleg háromhavit nem kaptak meg, vagy csak Karácsonykor nem érkezett meg a decemberi boríték? Végül is mindegy, a lényeg, hogy van csúszás rendesen...:-(
Well, valóban folytattunk ma reggel egy rövidebb (1 óra 20 perces) diskurzust a MOL Rt egy meghatározó, és a tűzhöz igencsak közel tevékenykedő vezetőjével. Ezt követően én is újra átértékeltem magamban (immáron sokadjára) a lehetőségeinket az idei évet illetően. Mivel a MOL-os szerződésnek csak a keretváltozatát olvastam, azt is csak tavaly, az idei határozatokkal nem igazán sikerült még képbe kerülnöm. Hmmm, hát ma reggel elég konkrét helyzetelemzést sikerült nyernünk, de ettől sajna csak szomorúbbak lettünk. Hát nevezzük nevén a gyereket, álljon most itt az idei MOL támogatás összege: 30, 000e Ft. Ja, harmincmillió, egy fillérrel sem több. Nálam kétkedve nem hiszem, hogy bárki is fogadta volna a hírt, de az informátor hitelessége a szememben nem megkérdőjelezhető, tényleg úgy néz ki, hogy míg Körmenden 20, nálunk már 30 misi is elég a névadó szponzorsághoz.
Persze az év elején még minden más volt, az előirányzott összeg sokkal többről szólt mint 30 miller, idény közben derült fény arra, hogy sokkal, de sokkal kevesebb folyik majd be ténylegesen. Nem jöttek az előre tervezett eredmények, és az elmaradt győzelmekkel párhuzamosan a lecsó sem csordogált. Nem is nagyon értem az ok-okozati összefüggéseket. Mert ugye tegyük fel, hogy nem megy egy csapatnak úgy, ahogy azt gondolták. Oké. A megoldás legyen a lóvémegvonás? Attól majd minden jobb lesz? Ehhh, nem hinném...
A bérek jelenleg három havi csúszásban vannak, talán majd most sikerül rendezni az elmaradt honoráriumokat (bár én szívem szerint némely pléjörnek egy kani vasat sem fizetnék). Továbbfűzvén a gondolatmenetet, szóba jöhet még a városi önkormányzat támogatása. Korábban, a Santoro-val folytatott vitánkban mindenki kiszűrhette egyező véleményünket afelől, hogy a városvezetésnek nem mint főszponzornak kellene operálnia. Hááát, nagyon úgy fest, hogy az iei 25 millió, amit a taláros testület szavaz meg nekünk, igencsak főszponzori szerepben engedi tetszelegni az ÖK-t...És ugye jövőre ez sem lesz, special thanks to Votkáné. :-(
Vagyis járunk 55 milliónál, és a "főszponzorok" lista végénél...Rá is térhetünk a kisebb támogatókra, ezekből azonban nem tudom mennyi akad. Hallani a Cukorgyár által fizetett egymillióról (sajnos éves összeg), a paksiak részéről humor tárgyává tett Csóti-Pati Kft. tízmillió körülijéről, és még egy-két kisebbről. Szóval összességében véve ezeket az "óriási" pénzeket ha summázzuk -persze nyilván van még jópár cég amiről nem tudunk, de még azokkal együtt is-jócskán 100 misi alatt van az éves költségvetésünk, de ez ugye elég hihetetlenül hangzik. Hogy miből teremtjük elő mégis a pénzt többek között pl. Anzulovics megszerzésére? Fogalmam sincs, hogy tudunk igazolni újabb, jónak(???) mondható spílereket, amikor a meglévők bérét is alig tudjuk kipengetni. Ezért is hihetetlen a 14,000 dolcsi havonta a horvátnak, de amikor a múltkor a felére tettem utalást, szóval már azt is felül kell, hogy bíráljam, és a nevetséges bérért idén a játéklehetőség miatt Szolnokra szerződő Anzulovicsról kell, hogy beszéljünk.
A helyzet valóban kétségbeejtő, és hogy a pénztelenség mennyire rányomja a bélyegét az eredményességre, arra jó példa a ZTE ősz végi szenvedése. A pénz mindenki számára fontos, hisz ebből élünk, de tényleg félelmetes, hogy a csapategységet milyen nagymértékben befolyásolja. Mondjuk ez nem is csoda, hisz erősen vannak morális vetületei ha nem kapod meg a fizudat időben.
A néger mentalitása rendkívül rossz, szarik bele az egészbe, azt sem érdekli ha kirúgják, egy percig sem fogja izgatni a dolog, mert a gempát megkapja év végéig, majd hazamegy és pihen-tudtuk meg az egyik olajos játékostól. No igen, ez a légiós sem váltotta be a hozzáfűzött reményeket. Gyökeres reform szükségeltetne már nálunk, egy-két alibimestertől is igazán megszabadulhatnánk, plusz a vezetőségnek is el kellene gondolkodnia a továbbiakat illetően. Bár ha 100,000e HUF körüli összegekből (ami a fentiek szerint ténylegesen sem lehet sokkal több) képesek életben tartani a csapatot, akkor megemelem a kalapom . Csak jövőre is ott legyünk...