Keresés

Részletes keresés

T_Pictures Creative Commons License 2014.04.16 0 0 528

Nem, nem cikizni akartam, csak így visszaolvasva mókás olyan emberbe botlani, aki annyira lelkesen kedveli a magnóját, hogy sokszor már mintha nem is egy puszta tárgyról beszélne, hanem valami természetfölötti erővel megáldott "varázsdobozról" ami "megszínesíti" a világunkat. :)

 

 

Nem létkérdés, hogy eladjam a Hitachit. Enni nem kér, nekem tetszik, ha nem is használom és kivételesen jó állapotban van. Amellett a akkor hatalmas tudású volt, világ összes analóg televíziós közvetítési szabványán (10 féle rendszerben) felvesz és lejátszik. Csak idő kérdése és biztos lesz rá vevő, ha meg nem, az sem baj.

Előzmény: Törölt nick (526)
Törölt nick Creative Commons License 2014.04.16 0 0 527

Eladni akkor találnia kell olyat aki bármelyik készüléket, vagy Hitachi típust átvesz, mert mostanában nem nagyon veszik meg az ilyesmiket, mint ahogy tették ezt mondjuk pár évvel korábban..

Előzmény: T_Pictures (525)
Törölt nick Creative Commons License 2014.04.16 0 0 526

"marketing bullshit" -e vagy sem, attól még ez a helyzet. Nem mindegyik VHS készülékre igaz, mint ahogy a korábbi Panasonic DVD felvevő videónál sem volt ez jellemző.

 

Samsung DVD lejátszót Tescóból pár éve vásároltunk, de vissza is vittük másnap, elég gyenge minősége miatt, SONY-hoz hasonlóan csak bizonyos lemezeket volt hajlandó beolvasni (LG viszi mindegyiket), és ráadásul a Samsung, miközben játszotta le a lemezeket közben ilyen időközönkénti szüttyögő hang hallatszott viszont állandóan  és mindegyik lemeznél 10 másodpercenként miközben lejátszotta szüttyögött, LG-nek már csak akkor van hangja a lemeznek, ha nehezebben olvassa be, amúgy semmi üzemi hangja sincsen működés közben jó DVD lemezekkel.

 

PC Gépünkbe már csak Samsungból kaptunk fehér DVD írót, háááát minden bekapcsolásakor a gépnek eléggé 'nem szép' megpörgető kluttyogó hangot ad ez a DVD író, ha nincs benne lemez akkor is, a korábbi LG DVD író ilyet nem csinált... Tehát a Samsungoknak van egy csúnya mechanika hangja a DVD olvasóknak, legalábbis amit eddig láttunk..

 

Előzmény: T_Pictures (525)
T_Pictures Creative Commons License 2014.04.16 0 0 525

"csillogóan felszínesített képminőség" - Ez mindent üt! :D:D:D Mint egy orbitális marketing bullshit egy Samsung katalógusból! :)

 

Félre a tréfával, nem is napi használatra szereztem a Hitachi-t, hiszen sokkal komolyabb gépeim vannak, hanem a kreatív szórakozásért, amit a felújítása jelent. Még egy kicsit törődöm vele, hogy kifogástalan legyen az állapota, aztán szépen meghirdetem és előbb utóbb eladom egy gyűjtőnek. De az sem kizárt, hogy megtartom, ha nagyon megtetszik.

Előzmény: Törölt nick (520)
Törölt nick Creative Commons License 2014.04.16 0 0 524

Amúgy korábban volt Panasonic DMR-ES20 DVD felvevő videóm, annak nem volt olyan színes a felvétele mint a mostani LG 389-esnek. Akkor ennek is képjavítós IC-je van, mert a Panasonic ES20-nak átlagos volt a felvételének képminősége, nem volt ilyen színes, mint az LG-vel felvettnek..

Törölt nick Creative Commons License 2014.04.16 0 0 523

Az LG DVD Recorderemnek az egyik Scartja kék színű. A DVD videók után a media markt elég hamar kivégezte a Blu-Ray felvevőket horribilis áron árusítva 1 másfél évig őket, majd teljesen eltűntek..

Törölt nick Creative Commons License 2014.04.16 0 0 522

Az R mechanika előtt volt a Z típusú a Panasonic videókban, ez az R még egyszerűbb felépítésű és tovább laposított, kicsinyített, könnyű mechanika, viszont elég strapabírónak tűnik, (könnyű mechanika és precíz kidolgozottsággal) úgy látszik Panasonic nem hazuttolta meg saját magát még a VHS gyártásának legvégén sem strapabírásban, minőségben, ennek az 51-esnek az áramkörének eléggé Hitachi-s minőségi jegyei vannak (képjavító, erősebb színezettel).

 

Persze ennek a készüléknek a mechanikájáról fotót nem tudok készíteni, mivel nem szedtem szét, makulátlan, bontatlan állapotban került hozzá, a távirányítója, kábelek még ki sem voltak bontva, az interneten ilyenekből is volt fenn már egy pár típushibás, kiszuperált vacak..

Törölt nick Creative Commons License 2014.04.16 0 0 521

Különlegesnek mindenképp különleges, ritkába sorolnám, mivel még akkor nem indult be az úgynevezett videó biznissz, (gépsoron ontva hegyekben a videókat), mint a későbbi évtizedekben, ezért itt még az volt nagy szó, hogy készült már néhány házi videómagnó..

Előzmény: T_Pictures (515)
Törölt nick Creative Commons License 2014.04.16 0 0 520

Ezek még az első generációs Hitachi kategóriások, még nem biztos, hogy képjavítósak (csillogóan felszínesített képminőség), hanem inkább átlagosak, küllemét tekintve nem néz ki valami csinosan, kissé ormótlan, kijelzése sem lehetett még számottevő..

Előzmény: T_Pictures (515)
Törölt nick Creative Commons License 2014.04.16 0 0 519

A SONY készüléken, hogy inkább a szekrényben pihen nem is csodálkozom oly nagyon..

Előzmény: maczkohathy (517)
Törölt nick Creative Commons License 2014.04.16 0 0 518

R típusú mechanikás, könnyű szerkezetű, viszont elég masszívnak tűnik, idáig, tavaly lett vásárolva (NV-HV51), teljesen újonnan, dobozában, érintetlenül, csak a fotók erejéig lett megbontva, tehát állagát tekintve mondhatom, első tulajdonosai vagyunk, eddig masszívnak tűnik és az áramkörét tekintve is jó minőségű a kép és hangminősége, képjavító van benne. Panasonic NV-HV61 állítólag gyengébbre sikerült széria..

Előzmény: T_Pictures (516)
maczkohathy Creative Commons License 2014.04.16 0 0 517

Hááááá pont ezt írtam én is :-)))

Felejtősek.

 

Csak az öntvénymechanikásakat kedvelem.

 

 

Ezek teszik a dolgukat szépen, zokszó nélkül nálam. A Sony meg csücsül a szekrényben elcsomagolva.

Előzmény: T_Pictures (516)
T_Pictures Creative Commons License 2014.04.16 0 0 516

Hú, ezeket el kell felejteni. Ezeknek és általában minden R4 mechanikás Panának már Daewoo bele van... :( Mint ahogy a 2002 után gyártott Sonyk, (felismerhető: az egyik hátsó Scart csatiuk kék), az valójában Samsung... :(

Előzmény: Törölt nick (412)
T_Pictures Creative Commons License 2014.04.16 0 0 515

Hú, de nehézkes ez az oldal, gondoltam meló előtt feldobok pár képet, aztán tornáztat itt. Inkább jöjjön a képfeltöltés.

 

T_Pictures Creative Commons License 2014.04.16 0 0 514

Íme a magnók. Elsőre valamiért nem jöttek át a képek.

T_Pictures Creative Commons License 2014.04.16 0 0 513

Nem rossz!

 

De van menőbb is! :D

 

Broadcast 7 fejes SVHS stúdió Panasonic ,genlock bemenettel, atom stabil 5 motoros mechanikával, minden tengelyt külön szervó hajt meg, 7 fejes, SVHS Grundig, Panasonic Grew mechanikával, digit jelfeldolgozással, mindkettőnek a képe mint az álom. Újkori áron az összértékük kb.: 1 és negyedmillió forint volt. Mindkettőhöz kivételes szerencsével, nagyon jó állapotban jutottam hozzá, abszolút nem voltak elhasználva, az életciklusuk első negyedében járhatnak.

 

És éppen most újítottam fel egy hihetetlen jó állapotú 4 fejes, eszméletlenül ritka multinormás Hitachi-t, VT39EM, egy tavaly elhunyt Kanadai magyar tulajdona volt. Kívül, belül tökéletesen újszerű, nagyon vigyáztak rá. Ékszíjszett és 2 tápkondi csere után lett egy új állapotú, nagyon ritka igazi különlegességem a nyolcvanas évek elejéből.

 

Előzmény: Törölt nick (511)
Törölt nick Creative Commons License 2014.04.15 0 0 512

http://kepfeltoltes.hu/view/140415/CIMG1657_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

 

 

"ÁÁdám, hooool vagy?! Ádám hol vagy.. ?!"

Törölt nick Creative Commons License 2014.04.15 0 0 511

Idetévedő Urak, ez milyen összeállítás?:

 

 

 

http://kepfeltoltes.hu/view/140415/CIMG1650_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

 

 

 

Még javítva sem voltak, kivéve az LG DVD felvevőt, garanciálisan egyszer a márkaszervize javította..

Törölt nick Creative Commons License 2014.04.13 0 0 507

A társadalom készülékek szerelhetősége szempontjából több rétegre oszthatóak:

 

 

---> háziasszony jellegű hozzáértés, akik egyáltalán nem ismerik a működését

 

 

---> műszerészek, akik jó eséllyel meg tudják javítani a készülékeket

 

 

---> azok akik nem műszerészek, a készülék bizonyos részeinek hibáját ennek ellenére meg tudják javítani, így ebben az esetben nem szükséges hivatásos szakemberhez vinni a készüléket (mondjuk egy kapcsoló csere, mechanikus problémák, állítás, igazítás)

 

Törölt nick Creative Commons License 2014.04.13 0 0 506

Úgyhogy ha egy ilyen készülék bekrepál végérvényesen, hiába lett vele felvéve X mennyiségű felvétel, egy másik készülék ebből a különleges színezetből semmit sem ad vissza, csak azt amilyenre azt a másik készüléket megtervezték..

 

A digitális technika sokkal egyszerűbb elven működik, kevesebb az előállítási költsége, javíthatósága gyakorlatilag nem szerteágazó, némely ellenállás meg kondenzátor ha táphiba van, ha meg IC, akkor IC csere, vagy komplett alaplap csere és akkor már akár egy új készülék is lehet.. Ez a mostani technológia.. Bár ránézve egy tabletre úgy van megtervezve, hogy ne essen nehezére az ügyfélnek a cseréje..

Törölt nick Creative Commons License 2014.04.13 0 0 505

Tehát:

 

>>>>

 

Tuner (analóg adás) bemenetele tovább színesített, ---> AV (Scarton való bemenet, akár egy DVD filmet beküldeni, hogy átdolgozza az áramkörének IC-je) szintén tovább színesített, akár egy DVD filmet is ugyanúgy tovább színesíti, ---> saját felvétele TV-ből, vagy Euro Scarton keresztül szintén tovább színesített, ---> más készülékekben felvett VHS műsor lejátszása benne szintén tovább színesített, ---> saját felvételének lejátszása más készülékben (visszaáll arra a színezetre amilyennel az a készülék rendelkezik amiben lejátszásra kerül a felvétel).

Törölt nick Creative Commons License 2014.04.13 0 0 504

.. és nemcsak a saját felvételének lejátszását adja vissza ilyen színezetben, hanem bármilyen készülékben felvett műsort ez a HITACHI VT-110E készülék felszínesített minőségben játssza vissza.. Még egy olyan felvételt is amelyik egy másik készülékben fakóbb és sokkal visszafogottabb színezetű, a VT-110E- videóban lejátszva szintén intenzíven kiszínesedik..

Törölt nick Creative Commons License 2014.04.13 0 0 503

Amúgy pár hozzászólásomnál korábbi témához még annyit... a [Hitachi VT-110E] 12 évesen való elvesztése után a rajzolásos dolgok abbamaradtak nálam.. Más korszak jött utána.. Időutazás volt ez és a hiányzó láncszem beillesztése.. Milyen különös összefüggés van egy stílusélet alakulása és egy ama bizonyos videómagnó típusa között.. Ha gyermekkoromban nem HITACHI VT-110E készülékünk lett volna, hanem helyette mondjuk egy SANYO VHR-5100 EEE, akkor ezek a dolgok is másképpen alakultak volna.. Érdekes..

Törölt nick Creative Commons License 2014.04.12 0 0 502

.. és milyen kellemes lágy a hangzása a felvételnek..

 

Nem szeretem azt a hang típust amit például az új 2012-es Dallas szinkron hangján lehetett hallani, amikor olyan dübörgő mély mindenkinek a hangja.. Azt hiszem azt nevezik 5.0 vagy milyen hangzásnak, már sok sok évvel ezelőtt is amikor szinkronban meghallottam nagyon utáltam. Ilyen hang orgánumuk a 'zsinóróknak' van, nem szeretnék antiszemita kifejezést írni, itthon senkinek sincs erős, mély dübörgő hangja, vásárláskor sem szoktam találkozni olyannal, persze biztos, jó valósághű hangnak számít az, csak attól függ kiket hallgatva..

 

Egyszer egy fórumban olvastam, hogy valaki szintén ki volt tőle akadva, 'miszerint száz szerte kellemesebb és jobb a fülnek egy 2.0-ás szinkron hang' (korábbi Dallas sorozat szinkronja például), kinek kell az 5.0?!

Törölt nick Creative Commons License 2014.04.12 0 0 501

Videoton TS3353 CRT Televízión pedig a kép még élesebb, tisztább mint így át konvetálva a You Tube-on (a színezet ilyen azon is).. Az átmásolás (digitalizálás), azaz maga a más formátumba öntés ront a minőségén..

Törölt nick Creative Commons License 2014.04.12 0 0 500

Azért a színek nem semmik, főleg, hogy nem egyformán erős minden szín, nem is erős, ez egy sarkítása lenne, különleges, sajnos 12 éves voltam amikor elvesztettem a Hitachi VT-110E készülékünket, aztán felcseperedtem, felnőttem és 20 év után felidézhettem, hogy milyen is volt az a készülék, mert már a színezet különlegességet elfelejtettem, hiába, azóta felnőttem, viszont arra emlékeztem, hogy akkoriban szoktam rá a rajzolgatásra és nem szerettem a ceruzát, meg vízfestéket, gyenge színezetük miatt a 'Dandy' elnevezésű vastag filctollal szerettem színezni, a hagyományos filcet nem szerettem, mert hamar kifogyott, vékony volt, a vastag filcet szerettem, még megvannak a gyermekkori iskolai füzeteim, könyveim és a matematikai munkalap 3.osztályos tankönyvemben ott a nyoma a színezetnek, amikor az volt a feladat, hogy színezni kellett és a Tanárnő megengedte egyszer kétszer, hogy ezzel a filccel tegyem, csak utána mondta, hogy fordítsam meg a lapot és sajnos átütött a másik oldalára is, ez mai napig megvan, nem véletlen, miért szoktam rá gyermekként a színes rajzolásra, aktív színekre, még azzal is győzködtek, hogy miért nem színes ceruzával, vagy zsírkrétával rajzolok, gyengének találtam. Mert Hitachi VT-110E videómagnóval együtt éltem az életemet, azok a rajzfilmsorozatok, Kacsamesék, Hupikék Törpikék stb. stb., igazán szép színezetűek különlegesek voltak rajta.. (Nem olyan mint a mostanában vetített felújított, az egyformán erős színes és látszik, hogy felújított, az eredetiség eltűnt, ezzel a videóval csillogó, kellemesen színes, más)..

 

A felnövekvésem 20 évében ezek a rajzolásos emlékek, meg a tankönyvben, rajzokban a nyoma megmaradt, viszont mivel a Hitachi sajnos 12 éves koromban szét lett berhelve, erre nem emlékeztem, hogy az ontotta azt a különleges színezetet és így szoktam rá a rajzolásra, a 'szín' mániára. Ehhez a hiányzó láncszemhez kellett vásárolnom egy ugyanilyen videómagnót és találnom olyat aki megjavítja...

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=bMD-TJDvRKc

 

 

Meg lehet nézni ami ugyanez a szám fenn van a You Tube oldalon, ahol a például fekete párduc van és a kis párduc kölykök 1-2 másodpercben mutatja, hogy pofozkodnak, ott ezen az én felvételemen és lejátszásomon a nap egészen más színben süt a háttérből mint ami másik klipp (m2-es) fenn van a You Tube oldalon. Ez más műsoroknál is megfigyelhető amit ezzel a géppel veszek fel és játszok le, a napsütés színezete is megváltozik rajta.. Érdekes egy készülék, az biztos..

 

Azóta a kép imbolygást megoldottam, most már az sincs rajta.. Mechanikus dolog volt, szép kifejezés amúgy, hogy 'mechanika', sajnos a mai gépekből hiányzik a mechanika, nem véletlen az a golyó sem, a kattanás miatt, hogy az is még jobban tetsszen és jobb kattanó hangja legyen.. Ez is egy stílus érzék..

 

Törölt nick Creative Commons License 2014.04.11 0 0 499

Van egy stílusuk ezeknek a Japánoknak, nemhiába nagyon perverzek, ez egy videó alkatrész:

 

 

 

http://kepfeltoltes.hu/view/140411/CIMG1624_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

 

 

http://kepfeltoltes.hu/view/140411/CIMG1625_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

 

 

 

http://kepfeltoltes.hu/view/140411/CIMG1626_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

 

 

 

 

Műszakisok figyelem, ennek működésileg nincs funkciója, mármint annak a kis fém golyónak, viszont hangilag igen, ahogy mozog jobbra, balra.. Ilyen játék golyók voltak gyermekkoromban az elem nélkül működő (nem kvarc) golf pályának, kis kézi játéknak, sok ilyen golyóval és mindegyiket bele kellett vinni a lyukba..

 

Törölt nick Creative Commons License 2014.04.11 0 0 498

Az persze igaz, hogy fogyasztói társadalomban az embereket egy állandó, vagy korábbi technológia nem hozza lázba (a nagy átlag fogyasztói társadalomra gondolok), tehát mindig kell az újítás, az újdonság, azért vásárolják meg, abból létezik és fejlődik az ipar és lüktet a gazdaság stb.. stb..

 

Most kábel szolgáltató van amelyik az egyre több HD adásával kíván vonzóbbá válni, így a HD-nél maradva:

 

A foci meccsen kívül mit lehet HD-ben nézni? A HD-vel együtt jön a jó izgalmas tartalom is? Vagy egy ATV Kálmán Olgás politikai beszélgetős műsor is a számomra szemfárasztó HD-ban való nézése akkora élményt kell, hogy nyújtson? Azt CRT, analóg jó minőségben, szemfárasztó HD nélkül is meg lehetett nézni.. Vagy a természetfilm csatornák, vagy az úti filmek, hogy legalább a szobában érezzük úgy mintha száguldanánk a tengeren, egy ilyen adással ezért a HD??

 

Amcsi-Bibsi métely, pont az ATV-n említette valaki, hogy azért szidják a 'zsinórókat', mert nem ismerik őket. Érdekes, ameddig én nem ismertem, soha a gondolatomba sem jött, hogy 'zsinór vagy nem zsinór', szerencsére ez 21 éves koromig megadatott... Jó volt úgy élni, hogy az agyban egyáltalán nem létezett az, hogy bibsi.. Saját tapasztalatból tudom.. 0 - 21 évig..

Törölt nick Creative Commons License 2014.04.10 0 0 497

Értem persze, hogy elmaradottabb térségekben micsoda előny a digitális technika, hogy egy internet segedelmével el lehet juttatni az archív anyagokat oda is, ott nem kell külön boltokat nyitni azért, hogy kikölcsönözzék, vagy megvásárolják a nézni kívánt műsort, csak széles sáv kell és az mtva-nak feltölteni és elérhetővé tenni,  még a lábujjukat sem kell megmozdítani. De hát ilyen térségekben még talán nem is ismerik a videót, különleges darabokat meg pláne, szerelésileg sem tudják, hogy eszik -e vagy isszák, tehát az ilyenek áldják a digitalizált világot, hogy csak fizetik és nézik, csak internet legyen.. viszont nem csak ilyenekből áll a világ.. Azokkal szépen kib-sznak az újfajta technológiával, ha -e miatt a másikat teljesen hazavágják..

Törölt nick Creative Commons License 2014.04.10 0 0 496

Jelen esetemben a fotón látható tv állványon is egy ritka, egyedi Hitachi, egy nem olyan régen még forgalmazott, elterjedt, attól még jó típusú Panasonic VHS, a tetején egy pár éve vásárolt LG nem merevlemezes DVD felvevő, ez utóbbi a legkommerszebb..

 

HD (valósághű képet ad) - nézegetve, azt a beállított kontrasztot és élességet, a valóságban a Telekom ügyfélszolgálati asztalán lévő tárgyakat és a környezetet nem látom olyan élesnek és kontrasztosnak, pedig nem látok homályosan. Az extrém élesség és kontraszt mióta valósághű. Tengervizet mutattak, aki a Tengerparton nyaral ugyanilyen élesen látja??! Érdekes.. Hát persze, hogy fárasztotta a szememet és a fejemet, az agyamat..

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!