Keresés

Részletes keresés

freyya Creative Commons License 2004.07.23 0 0 140

Ultrahanggal ez egyébként nem mindig látszik, eredetileg csövet is akartak velem nyeletni, aztán mondták, hogy mázlim van, mert vékony testalkatú vagyok, sehol egy deka zsír a belső szerveimen, ezért nagyon szépen látszik minden az ultrahangon. De mondták, hogy ez nagyon ritka.

A kórházi dokitól - anyám rögtön szakorvoshoz vitt - egy Zantac nevű gyógyszert kaptam, ami csak a savtermelődést szabályozza, és állandóan szedni kell, egy hónapig szedtem is, aztán elfogyott, elmentem felíratni a körzetihez, ő kérdezte, mi a francért akarok én ilyen fiatalon életem végéig mérgeket nyelni, mikor ez a betegség véglegesen is gyógyítható.

A Controloc egyébként nem hat azonnal, nem szabad megijedni. Az első hónapban szinte nem is csökkentek a tüneteim, már teljesen kétségbe voltam esve, a második doboznál kezdtem rendbe jönni. Ráadásul mikor abbahagytam, kb. három napig szarabb volt mint valaha. Azt hittem, hiába volt az egész. Gondolom a gyomromnak magára kellett találnia, meg belőnie a savtermelést külső segítség nélkül, mert utána egyik napról a másikra minden ok lett, és azóta is az.

Előzmény: freyya (139)
freyya Creative Commons License 2004.07.23 0 0 139

Megvizsgáltak ultrahanggal, ők mondták, hogy nem zár rendesen a gyomorszáj, visszaáramlik a sav, attól ég a nyelőcsövem.

Előzmény: Dickens (137)
freyya Creative Commons License 2004.07.23 0 0 138
A doki egyébként azt mondta, hogy ez elsősorban pszichés alapú betegség, volt egy eléggé idegeskedős időszakom, akkor borult fel a savtermelés, és hiába lett vége a gondoknak, a szervezetem nem tudta magát regenerálni. Ehhez kellett a gyógyszer. Ez már lassan 2 éve volt, így kétségek nélkül kijelenthetem, hogy a kezelés véglegesen megoldotta a problémát.
Előzmény: freyya (136)
Dickens Creative Commons License 2004.07.23 0 0 137
Jaj, de jó hír, le is jegyzeteltem gyorsan a nevét. Anyu nekem a Quamatelt javasolta, de igazából azt már próbáltam és teljesen hatástalan. A gyomorszájad nem záródott rendesen ezek szerint, vagy csak tippelt az orvos?
Előzmény: freyya (136)
freyya Creative Commons License 2004.07.23 0 0 136
Gyomorsavval nekem is voltak problémáim, hónapokig próbálkoztam mindenféle diétával, rendszeres evéssel, nemkávézással, savkötőkkel stb., aztán meguntam, elmentem dokihoz, ő felírt nekem egy Controloc nevű gyógyszert, ami egyrészt szabályozza a gyomorsav működését, másrész megerősíti a gyomorszáj körüli izmokat, hogy újra rendesen zárjanak. Két hónapig kellett szednem, és teljesen rendbe jöttem. Most már ehetek is bármit, meg kávézhatok is nyugodtan, kutya bajom nincs.
Előzmény: Dickens (132)
Bridzsi28 Creative Commons License 2004.07.23 0 0 135

Ugyebár a terhesség előtt volt egy elég erős puffadásom, pont olyan mértékű, mintha pár hónapos terhes lennék, az alhasamtól egészen a köldökömig keményre fel voltam puffadva. Aztán terhes lettem és még a méhem is hozzá dagadt, úgyhogy mondhatnám, hogy rosszabb lett, de igazából nem tudom. Csinálom a laktózmentes diétát, talán jobb is a hasam, de a munkahelyemen már 6 hetesen kiszúrták, hogy terhes vagyok, nem tudtam takargatni 3 hónapos koráig (ahogy szokták), mert annyira látszott. (Akkor még szerintem csak a puffadás.) Viszont rendesen eszem, nincs kávé, cigi, édesség, a tejet elhagytam, úgyhogy az emésztésem jobb. De hogy ténylegesen el fog-e múlni a puffadás, csak szülés után jóval, mikorra vissza fogom tudni nyerni az eredeti formám, csak akkor fog kiderülni, hogy megszűnt-e a bajom vagy sem. Addig egy rejtély marad.....

Előzmény: Cicunyatka (134)
Cicunyatka Creative Commons License 2004.07.22 0 0 134

Gratulálok!!

Te akkor nem fogsz fülig pirulni, ha a buszon átadják a helyet! :-))

Mi /ha minden jól megy/ ősszel tervezünk majd próbálkozni babával; addig szeretném helyrerakni az emésztésem némelyest, ha sikerül... Azt mondta a barátnőm, hogy a terhesség ront a puffadás-helyzeten (neki is volt előtte is). te is ezt tapasztaltad?

Előzmény: Bridzsi28 (133)
Bridzsi28 Creative Commons License 2004.07.22 0 0 133

HG

 

a tej nem is annyira, a tejföl annál inkább hiányzik, de jó tipp, hogy abból is van laktózmentes nem csak tejből. Tuti kipróbálom. köszi

 

Cicunyatka

Igazából nem tudom, és most jó ideig nem is fogom tudni megmondani neked/tek, hogy beválik-e a diéta, és megszűnik-e a puffadás, mert 2.5 hónapos terhes vagyok és most aztán végképp nem tudom eldönteni, hogy mitől nagyobb a hasam.

De legalább már ráfoghatom arra, hogy hát én gyermeket várok... :-)))

Remélem, hogy szülés után, ha már úgyis regenerálódik a szervezetem, és betartom a laktóz diétát, meg fognak szűnni a bajaim, de igazából ez csak max 1 év múlva derül ki.

addig is mindenkinek sok szerencsét! (tudom mennyire rossz ilyennel együttélni és tudom, milyen diszkomfort érzést tud adni egy felpuffadt has!)

Előzmény: H_G (128)
Dickens Creative Commons License 2004.07.22 0 0 132

Úgy látom, sajna jó sokan küszködünk ilyen gondokkal :o(( Tegnap beszélgettem anyukámmal a nem jól záró gyomorszáj-kérdésről, és azt mondta, népbetegség, de az egyéb miatti puffadások is :o((( Viszont azt mondta, gyógyszerekkel még a nyitott gyomorszáj is tökéletesen kezelhető, majd ma beszélgetek vele bővebben a kérdésről, ésrögtön megosztom veletek. Nem akarom elkiabálni, de az Activiva "terápia" nekem nagyon bejött, bár még nem tudom, attól javult-e a helyzet vagy mástól, de mióta eszem, nem volt komolyabb gondom a puffadással. Ez a buszos helyátadós sztori sajna ismerős, én is vékony vagyok, és soxor én is terhesnek látszom :o((

Cicunyatka Creative Commons License 2004.07.22 0 0 131
bocs, az előző írásakor lefagyott a gép, és úgy tűnt, nem küldte el, és 2x írtam meg majdnem ugyanazt....:-(
Előzmény: Cicunyatka (130)
Cicunyatka Creative Commons License 2004.07.22 0 0 130

Szia Bridzsi!

 

Magamra ismertem a puffadásban; amúgy vékony alkat vagyok, és volt már, hogy úgy felpuffadtam estére, hogy átadták a buszon a helyet...

 

Kíváncsi vagyok, hogy beválik-e Neked a laktózmentes diéta. Lehet, hogy nekem is meg kéne próbálnom még 1x, alaposan.../anyámnak durva laktóz-intoleranciája van, és ez génhiba.../

 

A Candida-diétával ugyanazok a tapasztalataim, mint neked. Folyamatosan csak kóvályogtam az alacsony vércukorszint miatt, és nagyon fáradt voltam; amúgy sokat sportolok, de akkor képtelen voltam edzeni. És nem használt a puffadásra. Azzal egyetértek, hogy jó, ha az ember nem tömi magát tele édességgel meg cukros üdítőkkel, valamint a barna kenyér jobb, mint a fehér, de azért nem jó túlzásba vinni a szénhidrátmentes diétát.

 

Én magamra vonatkozólag még mindig az irritábilis bél szindróma-diagnózissal értek legjobban egyet; abban nagyon jellemző a 20-30 év közötti megjelenés és jobb-rosszabb szakaszok váltakozása. /bár mostanában nekem is csak rosszabb van, úgy tűnik/

Előzmény: Bridzsi28 (126)
Cicunyatka Creative Commons License 2004.07.22 0 0 129

Szia Bridzsi!

Úgy látom, teljesen egy cipőben járunk; a tünetek ugyanazok. Amúgy vékony vagyok, és volt, mikor annyira felpuffadt a hasam, hogy a buszon átadták a helyet...

 

Várom a fejleményeket, hogy beválik-e a laktózmentes diéta; lehet, hogy nekem is meg kéne próbálni mégegyszer; komolyabban, mint régen. /anyámnak végülis elég súlyos laktózérzékenysége van, és ez génhiba.../

 

A Candida-diétával nekem is hasonlóak a tapasztalataim. Nem tudom, hogy ez a Candida-dolog mennyiben valós, és mennyiben nem, de az biztos, hogy mikor azt a diétát próbáltam, pocsékul éreztem magam. Állandóan csak kóvályogtam az alacsony vércukorszint miatt, és borzasztóan fáradtnak éreztem magam. A puffadás meg nem javult. Szerintem az jó dolog, ha valaki figyel arra, hogy ne tömje tele magát édességekkel, cukros üdítőkkel, és inkább teljes kiörlésű kenyeret eszik, nem fehéret, de ennél tovább nem biztos, hogy tanácsos menni.

 

 

 

Előzmény: Bridzsi28 (126)
H_G Creative Commons License 2004.07.21 0 0 128
"Kb 2 hete voltam laktóz (tejcukor) vizsgálaton, ami kimutatta, hogy elég nagy mértékben érzékeny vagyok a laktózra. Tehát tejet, tejszínt, tejfölt és az azzal készült ételeket nem ehetem meg."

Sose bánd, a Magic laktózmentes tejföl és natúrjoghurt határozottan jók -- nálunk most már nem kellene laktózmentes diétát tartania az asszonynak, mégis továbbra is ezeket vesszük. Tkp. a laktózmentes tej is iható, bár arra már nem mondanám, hogy finom -- meglepően édes és a színe is olyan világosbarnás a normál tejhez képest.

Előzmény: Bridzsi28 (126)
ColinF Creative Commons License 2004.07.21 0 0 127

Hali,

 

nagyon szívesen, sajnos mind saját tapasztalat :(

Ha reggelire eszed a gyümölcsöt és éhgyomorra, akkor nem, mert a gyümölcs természetes savtartalmáról is értesül a gyomrod, és így kevesebbet fog termelni, mert "beszámítja". A gyümölcsben folsav van, a gyomrod sósavat termel, a PH értékük jelentősen különbözik.

Mielőtt bármi mást ennél a gyümölcs után, várj kb. egy fél órát, és ha étkezés után ennéd, szénhidrát hiányt pótolandó, várj 2-4-6 órát, attól függően, hogy amit előtte ettél tartalmazott-e húst.

Ha olyan édesszájú vagy mint én, akkor próbáld a finomított cukrot tartalmazó készítményeket kicserélni gyümire és csonthéjasokra, és lassan lassan kiiktatni a cukrot.

A záróizom ilyesmitől lazul meg:

- a bevitt ételmennyiség több, mint amit a gyomor el tud raktározni ...

- légnyelés, ami büfiként jelentkezik és "kicsapja" az izom szorítását

- olyan anyagok, amik a kávéban és a csokiban vannak :( izomlazító hatásúak is

 

Érdemes ezt az egészet végigcsinálni és életmódot váltani, mert pl. a nyelőcsőbe jutó gyomorsav nem csak a nyelőcsőbe jut, hanem a szájüregbe is, és marja a fogzománcot... a nyelőcső fekélyesedése meg nagyon fáj.

Szóval hajrá!

Előzmény: Dickens (125)
Bridzsi28 Creative Commons License 2004.07.21 0 0 126

sziasztok!

 

Kb 1.5 éve egyik napról a másikra megpuffadt a hasam. reggel jobb volt, de estére mindig olyan mértékben megdagadt a hasam, mintha 4 hónapos terhes lennék.  Fájdalmaim egyáltalán nem voltak/vannak, de sajnos nekem nincsenek tünetmentes időszakaim. Végigjártam mindent (röntgen, gyomor-béltükrözés, széklet, vizelet vizsgálata, belgyógyász, gasztroenterológus, helikobakter vizsgálat, candida stb) már sokszor azt mondták az orvosok, hogy csak beképzelem az egészet, és hiúsági kérdést csinálok az egészből, de csak én tudtam, hogy valami nincs rendben, hogy 1 számmal nagyobb ruhákba (azok sem szűkek) férek csak bele. Elég elkeserítő volt. 

Kb 2 hete voltam laktóz (tejcukor) vizsgálaton, ami kimutatta, hogy elég nagy mértékben érzékeny vagyok a laktózra. Tehát tejet, tejszínt, tejfölt és az azzal készült ételeket nem ehetem meg. Remélem, hogy ez segíteni fog és ezúttal megtaláltam a bajom okát.  Meglátom.

 

Cicunyatka elég jól felsorolta, hogy mi lehet haspuffadás esetén, amit azzal egészítenék ki:

-helikobakter vizsgálat (gasztroenterológus utal be) egyfajta baktérium a bélben ugyancsak okozhat puffadást

-ha a vastagbél rosszul záródik, felenged bizonyos baktériumokat a vékonybélbe és azok okozhatnak puffadást (belgyógyász, gasztroenterológus nézi, talán hasi röntgennel)

-candida: most már hiszem, hogy egy hülyeség! csináltam a diétát, de semmi javulás nem történt. Rengeteg orvos és ismerős is mondta, hogy semmi értelme, mert leginkább pénzlevételről szól. Hiszem, hogy még káros is egy ilyen diéta, mert annyira kevés dolgot tud enni az ember, főleg az első 2-3 hónapban, hogy más, a szervezet számára igenis fontos tápanyagokhoz, vitaminokhoz sem jut hozzá az ember.

 

Remélem tudtam valakinek segíteni...

Dickens Creative Commons License 2004.07.21 0 0 125

Köszi a tippeket, elolvasgatom jól. Szomorúan tapasztaltam, hogy az általad felsorolt nem kívánatos cuccokat mind imádom :o((( (Kivéve a fogyókúrát, azt nem kell szerencsére) Nem is tudtam, hogy csokit se szabad enni! Mitől lazul meg az izom?

ha reggelire gyümölcsöt eszem, az nem okoz savtúltengést? Mindig natúr joghurtot eszem, szerencsére csak azt szeretem :o) Igazad van naplóügyben, nem árt, ha tovább csinálom, bár nem is gondoltam, hogy annyira ciklushoz lenne kötve a dolog.

Előzmény: ColinF (123)
Cicunyatka Creative Commons License 2004.07.19 0 0 124

A menszesz szerintem is számít; nekem előtte egyértelműen rosszabb. A cigiről meg a kávéról annyit: sose cigiztem, kávé max. 1 cappucino/nap, alkohol meg nulla. Zsírosat sem eszem. Szóval nem tudom, mi a fenétől van. :-(

De a kávé+cigi duett szerintem is biztos csak ront a helyzeten.

Előzmény: Dickens (122)
ColinF Creative Commons License 2004.07.19 0 0 123

- kávé

- fekete tea

- csokoládé (bármely formája)

- "sok" finomított cukor

- az olajos cuccok, chips, stb.

- citrusfélék, és azok gyümölcslevei

- szénsavas italok

- Norbi féle zsírégető fogyókúra (savasít sajnos)

- ....

arra is hat, hogy ellazítja a nyelőcső és a gyomor közötti spintcher izmot. Ebben az esetben nem mindegy, hogy mit eszel és hosszú távon nem mindegy.

Az izom maga, ha meglazult (sajnos) sosem fog visszaedződni - gyúrni nem lehet rá - de lehet azt csinálni, hogy a gyomrot megtanítani arra, hogy mikor termeljen gyomorsavat és mikor ne.

Ez nagyjából azt jelenti, hogy elkerülhetetlen az étrend változás.

 

Reflux-ról itt találsz:

www.reflux.hu

 

"Egészséges" meg itt:

nem szükséges fanatikusnak lenni

 

a menstruáció meg járhat "szénhidrát éhséggel" legalábbis nálam általában előtte fellép.

 

Próbáld ki azt, hogy mondjuk egy hétig csak gyümölcsöt eszel reggelire, megiszol naponta két liter szénsavmentes ásványvizet vizet, és uzsonnára eszed az Activiát - natúrt! - hátha segít.

A napló lehet, hogy jó ötlet, de egy hónapig vezetni kevésnek tűnik, az csak 1 ciklus ideje, ismétlődést nem fogsz benne találni.

Előzmény: Dickens (122)
Dickens Creative Commons License 2004.07.19 0 0 122

Szerintem a menstruáció tuti számít, bár lehet, hogy a folyadék-visszatartás tünetei keverednek össze a felfújódáséval...

Igaz, nem is gondoltam rá, hogy ha a gyomorszáj miatt van, akkor miért vannak tünetmentes időszakok, jó kérdés. Lehet, hogy annak a nyitottsága sem állandó/egyforma? Megkérdezem majd anyukámat a témáról. Mondjuk, gyanítom, hogy a kávé-cigi duett mértéktelen fogyasztása, amit pl én művelek, nem tesz jót a helyzetnek, bármiről is van szó. Ha más nem, amiatt, hogy növeli a savtartalmat.

Előzmény: Cicunyatka (121)
Cicunyatka Creative Commons License 2004.07.19 0 0 121

Igen, nekem is van, hogy pár hétig semmi gond; akkor meg is feledkezem róla. Aztán egyszercsak megint... Úgyhogy most a naplómba mindenféle jelentéktelennek tűnő dolgokat is beleírok, pl. hogy van-e stressz, meg a ciklusban épp hol tartok...Nem tudom, mi számíthat, de gondolom, hogy ha 1 hónapig vezetem a naplót, hátha találok valami összefüggést, és akkor azzal megyek el egy újabb dokihoz...

/a levegő eltávozásának útjára még én sem jöttem rá...:-)) /

Én minden nap eszek joghurtot, sőt, egy időben még vettem egy "Protexin" nevű készítményt, amiben jótékony bélbacik vannak, de nem használt, csak egy rakás pénzbe került. Ezzel nem akarlak lebeszélni; mindent ki kell próbálni!

A testmozgás némileg használ; nekem egy kiadós edzés után mindig jobb.

 

A gyomorszáj-dolog  magyarázat jól hangzik, csak azt az egyet nem értem, hogy akkor miért van az, hogy néha teljesen tünetmentes időszakok is vannak.

 

Várom a beszámolót, hogy használ-e az Aktivia!

 

Előzmény: Dickens (120)
Dickens Creative Commons License 2004.07.19 0 0 120

Mookid: köszi, akkor mosmá' tényleg beírok oda. Nagyon kíváncsi vagyok,mint fognak mondani/javasolni.

 

Cicunyatka: hát, nem vígasztaltál meg :((( Ezek szerint lehet, hogy az életben nem jönnek rá, mi van? Érdekes, nekem ez a pszichés dolog volt az egyetlen,amire még nem tippelt senki, de valamiért én is úgy érzem, hogy inkább ez a gyomorszáj-ügy van a háttérben - persze, nem értek hozzá.

Baromi jó ötlet ez a napló, amit mondtál, ezt lehet, hogy én is kipróbálom, sőt. Ugyan azt sosem vettem észre, hogy stresszre fokozódna, de már a leves-témát kiszúrtam magamon. Nekem az a fura, hogy hogyan távozik vajon ez a levegő? Merthogy nálam (észrevehetően) nem szokott. Van egy Espumisan nevű recept nélkül kapható tabletta, szerintem azt próbáld ki, nálam a puffadást ugyan nem mulasztotta el, de a feszítő érzést/fájdalmat teljesen rendbehozza. Most próbálgatom, hogy ez a Danone Activia cucc bejön-e, mert azt is hasonló ígéretekkel hirdetik. Neked is vannak tünetmentes időszakaid? Nekem van, hogy hetekig semmi gond (vagy nem olyan mértékben), de el sem tudom képzelni, mitől van ez (vagyis mitől nincs ha épp nincs)

Cicunyatka Creative Commons License 2004.07.18 0 0 119

Szia Dickens!

Nekem pontosan ugyanaz a problémám, mint Neked: evés utáni felfúvódás, néha akkorára, hogy majd' szétfeszít a hasam. reggel a legjobb; akkor szép lapos, aztán jön a reggeli...

A következő diagnózisokat hallottam már különféle orvosoktól:

1. irritábilis bél szindróma (szóval idegi alapon kialakult valami)

2. laktóz-intolerancia (aztán kipróbáltam, hogy nem ettem semmi tejterméket, de nem múlt el, szóval nem az)

3. candida (ezt egy magánorvos mondta; csaináltak a vérből ellenanyag-kimutatást, de az csak arra volt jó, hogy megmutatta, hogy átestem már candida fertőzésen)

4. epekő (csináűltak ultrahangot, és nem találtak semmit, úgyhogy ez is kilőve)

Szóval a megoldásra nem jöttem rá; volt, aki Meteospasmyl-t adott (recept nélkül kapható), de nem használt igazán.

Ha Candidára gyanakszol, érdemes kipróbálni a cukormentes diétát, és nézni, hogy van-e javulás. Ez olyasmi, amit az ember maga is megtehet, bár nem túl kellemes az elején; az embernek kell némi idő, míg megszokja, és mindig van kísértés...

Most azzal kísérletezek, hogy vezetek 1 kis "naplót", amibe beírom 1 hónapon keresztül, hogy mit ettem és ittam, és mikor voltak tünetek és milyen fokúak. Aztán megpróbálok keresni egy orvost, aki nem csak a sötétben fog tapogatózni (remélem, találok...). De magam részéről van egy olyan érzésem, hogy talán tényleg pszichés eredetű, mert stresszre fokozódik.

Előzmény: Dickens (117)
mookid Creative Commons License 2004.07.18 0 0 118

ami Neked kell, az egy gasztroenterológiai szakrendelés. a weborvostól azt is megkérdezheted, hogy hol van ilyen a legközelebb Hozzád (irányítószám alapján utánanéznek Neked). ott elmondhatod ezeket és megbeszélhetitek, mi legyen. mindenképpen el kéne menned, csak mondanak valamit, meg mielőtt ledugják a kamerát a torkodon, csinálnak gondolom kevésbé GÁZOS (bocs :) vizsgálatokat is, pl. ultrahang, vagy nem tudom, mi indokolt ilyenkor.

kitartás!

Előzmény: Dickens (117)
Dickens Creative Commons License 2004.07.18 0 0 117

Igen, ne tévesszen meg a nikkem :o)

OK, köszi a linket, próbálkozom, bár most hirtelen azt sem tudom, hogy ha venném a bátorságot és a valóságban is konzultálnék egy orvossal, akkor milyen területen keresgéljek...A Candidát akkor hogyan lehet kimutatni? Mármint azt, hogy túl sk van -e/az okozza -e a tüneteket?

Előzmény: mookid (116)
mookid Creative Commons License 2004.07.18 0 0 116

ja, hogy nő vagy :)

szóval ezt a két dolgot egy szakértőnek kéne felhoznod, mint ötletet, de állítólag a gyomortükrözésbe sokkal szörnyűbb belegondolni, mint amilyen rémes valójában. azt, hogy hogy lehet orvosolni, nem tudom, de biztos van valami... a leveses dolog is erre utal.

A candida gomba pedig mindenkiben él, és ha elszaporodik, rengeteg féle tünetet okozhat, nem muszáj nőgyógyászati gondnak is lenni... alapvetően a belekben található, és lehet olyan is, hogy csak ott okoz gondot. a puffadás az egyik vezető tünet, és az, hogy évek óta tart, nem zárja ki, hogy erről van szó (sőt...).

szóval ezek csak az én tippjeim, szerintem kérdezd meg a weborvost (www.weborvos.hu/send2.php, írj jeligét is), vagy valamilyen másik online szolgáltatást (írd meg, milyen vizsgálatokat végeztek és hogy miket írtak a leletekre!).

Előzmény: Dickens (115)
Dickens Creative Commons License 2004.07.18 0 0 115

Szia!

 

Tök érdekes, amit írsz, mert egy volt barátom egyszer pontosan ezt mondta, ezt a gyomorszájas dolgot. Akkor lehet, hogy télleg ez a baj? Megfigyeltem, hogy pl levesevéskor tuti kibukik a gyomrom, utána mindig 5x akkora. A kamera kimaradt, valahogy a gyomor -és/vagy végbéltükrözés az a két dolog, amit így belegondolva szeretnék egész életemre elkerülni...(Persze nyilván találnék még párat, ha elgondolkodnék :o) ) Hogy lehet(ne) ezt orvosolni, ha ez lenne a gond, nem tudod?

Gombára látod még sosem gondoltam. Sosem gondoltam volna, hogy a Candida okozhat ilyesmit, de annyira régóta van ez a problémám, hogy nem hiszem, hogy gomba volna, mert azóta voltam csomószor nőgyógyásznál. Ott kiderült volna, nem?

Előzmény: mookid (114)
mookid Creative Commons License 2004.07.16 0 0 114

Ha jól tudom, az, amikor nem záródik rendesen a gyomorszájad, és kajálásnál, ivásnál vagy "csak úgy" lenyelsz egy csomó levegőt. Ezt gondolom vizsgálattal ki lehet zárni (tényleg, miket csináltak? kamerával benéztek? :).

Gombára gondoltál már? A candida-túltengés okozhat felfújódást, a tüneteid stimmelnek és nagyon allattomos, ha fel is merül, nehéz kimutatni.

Előzmény: Dickens (113)
Dickens Creative Commons License 2004.07.16 0 0 113

Hű, köszi a sok infot.

Kathleen: nem hallottam még róla, de sok a savam, tehát ha segít, valószínűleg megéri kipróbálnom. Mitoszkiller: hát az a baj, hogy nem tudom ilyesmihez kötni. Vannak heteim, amikor semmi bajom, se evés előtt, se alatta vagy utána, bár utána majdnem mindig. De van, amikor meg hol az éhségtől fújodok fel (vagy azt hiszem hogy attól), hol a jóllakástól. Mi az a légnyelés? Hogy sok elvegőt nyelek?

H_G Creative Commons License 2004.07.16 0 0 112
"Amúgy sokmindentől lehet ez a fújódás: epe, hasnyálmirigy."

Vagy az ún. aerofágia (légnyelés). Nem vagyok orvos, de a leírtak alapján könnyen lehet arról szó.

Előzmény: Mitoszkiller (111)
Mitoszkiller Creative Commons License 2004.07.15 0 0 111

a vízivás egy alattomos dolog. Az ember azt hiszi, hogy megnyugtatja vele az égő gyomrot közben csak gerjeszti a savszekréciót. Amúgy sokmindentől lehet ez a fújódás: epe, hasnyálmirigy. Mikor érzed? Evés közben, alatt, után? 

Előzmény: Dickens (105)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!