Gratulálok a Debrecennek. Center nélküli ellenfél ellen ekkora vereséget elszenvedni nem semmi. Erre nem lehetett volna egy kicsit jobban felkészülni???
A nemzeti csapat kiesése miatt nagyon szomorú vagyok. Ebben a csapatban sokkal több volt. Szerintem itt az idő sok mindent átgondolni a szövetség vezetőinek.
- Biztos a gyakorlatban is legjobb edző a kapitány???
- Biztos, hogy 6-7 hónapot kell 1 évben kosarazni itthon?
- Biztos, hogy hónapos szüneteket kell tartani?
- Biztos, hogy van profi szövetségünk?
- Biztos, hogy a ma már a focinál is látogatottabb kosárlabdát egyik tévé sem akarja közvetíteni???
Hát csapatsportban a hétvégén a Sport 1-nek köszönhetően idegileg mínuszba küldtem magam...
Először az észt derbi, utána tegnap a horvát meccs ( igaz hogy továbbmentünk)
A kosármeccsről:
Sokan leírtátok már a véleményeteket, és mindenkinek igaza van, de az már durva hogy egyeek miatt oda jutotunk, hogy a szőröstalpúaknak szurkoltak egyesek. Na ne mÁN!
A válogatott szerintem a köv-ő 10 évre előre eljátszotta a nemzetközi eseményeken való részvételt, hisz ezek után gulyás,dávid, mészáros,kálmán,dzunics nem fog többet szerepelni a válogatottban.
Csőd volt a zalán futása is, a gulyás miért reklamált egész meccsen..
ÁÁÁÁ, kár is beszélni róla...
elb××szták egy csomó ember kedvét, csak őket ez kurvára nem érdekli!!!!
Ha érdekelné, akkor nyertek volna.
Kíváncsi lennék, hogy ? játékos nem vette fel a válogatottbeli fizuját!!!
Én sem komálom a románokat,de ezt nem kell az Ő nyakukba varrni.
Volt legalább két lehetőségünk:
1.Lengyelo-ba
2.Észto-ba
Azon kívül minden ellenünk volt:
-VM egy nagy nulla -Összeveszik dáviddal,Gulyással.Semmi szakmai munka/pl. a franciák utáni győzelemkor páran az Ő nevét skandálták.Már akkor mondtam,hogy ez túlzás,belfera a tanúm :-) /.Leginkább az egy héten belül lejátszott franciák és lengyelek elleni meccseket elnézve lehetett érzékelni...
-FIBA Egyáltalán hogy létezhet olyan,hogy az utlosó kör meccsei nem egy időpontba kezdődnek /nemhogy különböző napon.../
-MKOSZ dilettánsok... /pl.:utazás megszervezése,hazai meccsek:Tiszaújváros(?),Falco csarnok (mégha be is jött...) /
Szvsz egyedül annak köszönhettük,hogy egyáltalán esélyünk volt ma délutánig a továbbjutásra,hogy ilyen játékosaink vannak.
Szóval az már csak külön a mi szerencsétlenségünk,hogy Izrael a románokkal játszott.Akiket egyébként is szana-széjjel vertek volna.Ha meg nem,akkor szőrőstalpú barátaink rásegítettek vona...
Ahogy egy "nagy klasszikus" megjegyezte innen a háttérből: "Legalább Erdélyországot visszaadák!" :-))
Debrecen, Főnix-csarnok 3000 néző
2003. január 26., vasárnap, 18 óra.
Játékvezetők: Szabó Gy., Király.
Debreceni Vadkakasok: Fodor 9, Lee 17, Green 23, Boldizsár 2, Gémes 12. Cserék: Bukva -, Tóth 14/12, Ádám 8/3, Lakatos 2, Kovács -.
Bodrogváry Iván, a szövetség főtitkára: "Csalódott vagyok, mert nem kellett volna a záró összecsapásra tartogatni a döntést. Ugyanakkor példátlan, hogy egy csapat 24 órával a riválisok után, a többi eredmény tudatában játszhatja le a sorsdöntő mérkőzését."
Azért az elgondolkodtat, hogy egy Eurórán kívüli ország egyáltalán szóba jöhet egy EURÓPA-bajnokságon( érdemes lenne nekünk az AFRIKA-bajnokságon próbálkozni) és hogy ha márbeengedik őket akkor kénye-kedve szerint módosíthatja a szabályokat!
Nagyon elgondolkodtató máskülönben a párhuzam(nem tudom kihagyni...), a Szaúd-Arábia-Argentína kézimeccs és az Izrael-Románia kosármeccs. Az egyiken tét nélkül nyer a gyengébb, a másikon meg lefexik egyik a másiknak.
Bár pont ettől a két néptől, már megtanulhattuk volna, hogy nem számíthatunk senmmi jóra.
Köszönjük Szaud Arábia és Bukuresti, Bukuresti toci cigáni tu üj kresti - Bukarest, Bukaresti minden cigányt felnevelsz ( by KOMONDOR )
ne idegesíts ezzel már:-)
mots én is nagyon szomorú vagyok. nagyon kivánci vagyok, hogy mit tudtak volna csinálni igazi nagyok között a magyarok.
Két év múlva meg már nem lesz szerintem válogatott se Kálmán, se Dzunics, meg még páran se. akkor meg már nem sok sanszunk lesz.
ezt csak maguknak köszönhetik. ez a csapat nagyot tudott volna alkotni. de 2 év múlva már öregek lesznek. nem írom le a véleményemet a csapatról, mert azt már nagyjából megtettétek.
ezek most hülyeségek, de akkor is: ha szerdán a kapitány nem viszi be a cseréket, akkor nagyobb aránnyal is nyerhettünk volna. ha tegnap a végén nem jön be minden az ellenfélnek. de sportban nincsenek ha-k. még ezzel a szar hozzáálással is kijuthattunk volna, ha egy picit nagyobb szerencsénk van. de nem volt. ez van.
Alexe valóban játszott azon a meccsen de az szerdán volt!De ha jól tudom ennek ellenére nem fog ma játszani, mert asszem így egyezett meg a szöv. kapitányával, hogy miért azt nem tudom.
Az igazság az, hogy a válogatott és a körülötte lévők dilettánsok gyülekezetének tűntek az utóbbi napokban, de mondhatnék hónapokat is. Kezdeném a játékosokkal, akiknek amúgy szerintem a legkevesebb köze van a dologhoz. Ezzel együtt érdekes kérdést vet fel, hogy ezek az emberek a klubjukban nagyon komoly pénzeket tesznek zsebre, ezzel együtt sem tudnak (nemzetközi szinten) a sorsdöntő sziutációkban jól játszani. Tisztelet a kivételnek... Ennek valószínű mentális okai vannak, az itthon túlsztárolt és a bírók által is respektált válogatottjaink nem tudnak túlnőni a saját árnyékukon. Ezzel együtt amit meg lehet tenni, általában megteszik (bár talán nem kellet volna annyira megünnepelni a harmatgyenge beloruszok legyőzését...)
A kaptány. Ha-ha. Leginkább egy bábu, akinek lehet, hogy elméletileg van köze a játékhoz, viszont a gyakorlat azt mutatja, hogy meccselni még egy kezdő is jobban tud. Könyörgöm, miért nem támadtunk le pl. az utolsó percekben. Erőlteti a főnöke fiát, valószínű sajnos ezen múlik az állása, nem az eredményken... Sajnos az ember ennyire képes, és itt jön az a dolog, hogy igazán nem is ő a hibás, hanem aki a posztjára rakta. A szövetség vezetői, és a mindenki által szeretett és tisztelt szakmai alelnök Úr. (Szerintem Farkas Sanyi anno emiatt a befolyás miatt nem vállalta a feladatot) Ha szövetség illetékesei képtelenek arra, hogy egy tényleg nagyon jó emberanyagot rendesen menedzseljenek, hogy jó edzőt szerződtessenek melléjük, akár külföldről is, hogy a csapat érdekeit rendesen képviseljék (pl. az észteknek és nekünk is jobb lett volna egy vasárnap esti meccs, nem tudom, hogy lehetett már abba is belemenni, hogy az eredeti program szerint az izraeliek később játszanak, mert ezek szerint lehet időpontot módoítani az utolsó pillanatban is...), ha nincs egy ember, aki gondolkodna (lengyel túra, új-zélandi nyaralás, észt meccs időpontja, lehetne folytatni), akkor a feladatukra abszolút alkalmatlanok, menjenek Isten hírével. Csak itt a DK-ban tudnék 20 embert, aki ezt mind jobban megoldaná... Csakhát az urak 0 munkával keresnek nagyon komoly pénzeket, plusz maffia szintű összefonódások vannak, így az, hogy ténylegesen mi lesz a magyar kosárlabda jövője, senkit nem érdekel. Pedig meggyőződésem, hogy ez az anyag jól menedzselve esélyes lett volna akár az olimpiai szereplésre is...
Teljesen egyetértek veled Sporttárs. A válogatott edzése egyébként úgy nézett ki Debrecenben, hogy a másodedző Varga kezébe adta papíron a gyakorolandó figurát, Varga azt ismertette a játékosoknak, akik azt elkezdték gyakorloni. Ezt követően Varga leült a padra, és nézte, hogy mit csinálnak a játékosi. Se nem dícsért, se nem korholt, nem javította ki az esetleges hibákat, egyszerűen semmit sem csinált. Hát ilyen a magyar válogatott edzője. Akivel beszéltem - kosárlabda szakemberek -, mind azt mondták, hogy katasztrófálisak voltak a válogatott edzései.
Az izraeliek magatartása miatt kezdem érteni a cionosta összeesküvésről szóló elméleteket, és az antiszemitizmus kialakulását.
Hajrá magyarok, gyerünk Románia, este pedig mindent bele kakasok!
Szerda és szombat volt a két játéknap a férfi Eb-középdöntôben, a legtöbb helyen le is játszották a sorozat utolsó elôtti és záró összecsapását. Csak Izraelben nem. Ismert, a B-csoport harmadikja Románia ellen lép pályára, és nagy arányú gyôzelem esetén kijuthat a svédországi kontinensbajnokságra. Oda, ahová a magyarok is igyekeznek. Jobb helyeken úgy szokás, ilyenkor párhuzamosan fut a két derbi, ám Izrael ravasz húzással vasárnapra tette a találkozót. Nem vitás, jobb úgy kosarazni, ha pontosan tudja az ember, mennyivel kell nyernie. Hogy a FIBA hogyan mehetett bele ebbe a sportszerűtlenségbe, nem tudni, habár a nemzetközi szövetség anynyi furcsaságot követett el az elmúlt hónapokban, hogy az ember már nem is csodálkozik semmin.
Legfeljebb kesereg, reménykedik és bízik a román válogatott tartásában. Szó se róla, kiszolgáltatottak lettünk
Nem akarom magamat ajnározni, de ezek már nekem is eszembe jutottak. Ha az előzmény gombra rámentek, láthatjátok. (Bocs, Tibi és palko, nem ellenetek szól, hanem éppen mellettetek!)
Felmerülhet a kérdés, hogy miért halasszák el a meccset ha még pénteken úgy volt, hogy szombaton játsszák le.
Szerintem ez nem volt eddig szokás a Fiba-nál.
(Lehet hogy tévedek? )
Kosárlabda: vasárnapra halasztották a sorsunkat eldöntő meccset
2003.01.25. 22:20
Kikapott, de még van esélye a magyar férfi kosárlabda válogatottnak arra, hogy kijusson a svédországi Európa-bajnokságra.
A mieink az Eb-középdöntő utolsó fordulójában Észtországban szenvedtek 88-75-ös vereséget, de ha Izrael kevesebb mint 22 ponttal győzi le Romániát, akkor Varga Mátyás legénysége ott lehet a kontinensbajnokságon.
Az eredeti program szerint a találkozót szombaton 20 órakor játszották volna le, ám az Európai Kosárlabda Szövetség azonban vasárnap délutánra halasztotta az összecsapást. (WestelPress)