Miért ne kapnék levegőt, amíg beteszik a csutorát? Pillanatok kérdése. Amikor felkelek mintha mi se történt volna. A torokkaparás másnap előfordul, de maximum 2 napig érzed és nem lehet belehalni. Százszor rosszabb volt, amikor nem bódítottak, mert izegtem-mozogtam, nyilván jobban megsérült a nyelőcsövem. Mindenképp menj el ilyen családi háttérrel!
Bódításkor kevesebb cuccot adnak, tükrözést csak így vállaltam, altattak a térdműtétemkor, de nyilván ez más.
Ha jól adagolják a szert akkor bekapod a csutorát, képszakadás és már ébresztenek is. Saját lábadon hagyod el a vizsgálót. Semmi kellemetlenség, semmi fájdalom. Kísérő kell.
Kórházban sok helyen nem végzik el bódításban, de ha ennyire tartasz tőle mindenképp magánorvosnál csináltasd meg, az első tükrözésemkor nagyon pánikoltam, azt hagyjuk, hogy meg sem próbáltak megnyugtatni, ennek eredményeképpen nem is tudták normálisan megcsinálni. Azóta még háromszor tükröztek bódításban.
En nekem 3 hete kezdodtek erosebben a gondok amikor stresszelek a gyomorszajamnal nagyon elkezd ilyen ego szeruen fajni most szeptember 6.-an kellene tukrozesre mennem de en nagyon felek nem attol hogy le kell nyelnem egy csovet hanem ha befujjak erzestelenitovel a torkom akkor olyan erzes lesz mintha nem kapnek levegot es en olyankor mindig bepanikolok a fogorvosnal is mindig ez van ha erzestelenitot ad panikolok
Voltam magan dokinal aki Controlocot irt 2*1 a 2 hetig utana 1*1 egy hetig de nem ugy veszem eszre hogy segitene nem mindennap faj a gyomorszajamnal de ha elkezdek stresszelni egybol elkezd a csaladban sok a gyomorfekelyes meg a Chron beteg ezert muszaj lenne elmennem de nem tudom hogy vegyem ra magam az aszisztens meg azt momdta boditasban nem vegzik el a Zalaegerszegi korhazban...
Kicsit félek is tőle, mert nem szeretnék gyogyszerek elni, főleg amig szakorvos nem lat, de ez a folyamatos hányinger mar szörnyű.
A gyomortukrozestol is félek, de mar inkabb elviselem azt is, csak tudjam meg mi a baj.:(
Lehet köze van hozzá annak, hogy elég stresszes idoszakon vagyok tul, es radaasul most leszek végzős, igy kezdodik a meg több stressz.
Nem tudom mit csináljak, október meg nagyon messze van. A doki csak annyit mondott, hogyha rosszabbul leszek, menjek a sürgősségire, mert ott hamarabb megvizsgálnak...
Uj vagyok itt. Kb 1 honapja kezdődtek a tüneteim, gomboc erzessel a torkomban, mellkasi fajdalommal, bofogessel, illetve reggeli hanyingerrel. Reflux gyanúra a haziorvosom savkötő gyógyszert írt fel (Ludea), elkezdtem szedni, eleinte úgy ereztem segit, kezdtek elmulni a tünetek, Salvus vizet is elkezdtem inni, reggel és este 1dl-t. Még akkor elmentem fül-orr-gègèszetre mert a torkom nagyon fájt, ahol gègetükrözèst csináltak és megállapították hogy a gègèm enyhèn fel van maródva.
Viszont az elmult 1hetben újabb tünetek jelentkeztek, mint a jobb bordaiv alatti fajdalom, ami nem folyamatos csak neha jön elő, bal lapockaba fajdalom. Péntek ota viszont az állapotom nagyon ijesztő. Szinte egész nap hányingerem van, èmelygek, alig bírok enni, mert amint elkezdek enni, erős hányinger tör rám. Reggel a legrosszabb a helyzet, de evèsre se nagyon csillapodik. A szám nagyon száraz, alig van nyálam, de hiába iszok, nem lesz jobb, csak annyit erek el vele hogy gyakran kell a mosdoba mennem. Már nagyon gyengének erzem magam, tegnap voltam az ügyeleten, ahol nem mondtak semmit, mi lehet..
Másnak is voltak hasonló tünetei?
Kérlek segitsetek, meg vagyok ijedve, mert ilyen előtte még sosem fordult elő.:(
Háziorvoshoz hétfőn tudok lemenni beutalót kérni gasztroenterológiara, de ki tudja mennyit kell várnom a vizsgalatokra..
Szióka ! Semmivel nem jobb , sőt . Mostmár állandóan émelygek , hasmenés , böfögés, fáj az egész hasfalam , és jobbra a vesémig hátra . Gasztróra , vizsgálatokra szeptemberre van időpont . Még a maszek dokiknál is . Nem tudom milesz , mert nagyon kiborító az állandó rossz közérzet . Nem tudom mi lehet , de ez nemcsak sav probléma .
Nekem egyik protonpumpa gátló sem segít a refluxon, az Assimilad vált be. 3X2-őt szedek étkezések közben, próbáljátok ki. Már az első doboznál éreztem a hatását, annyit érdemes belefektetni.
Ultrahang még nem volt . Annyit mondott az orvos , hogy ha nem lesz jobb gyomortükrözés lesz majd . Hát nem tudom , de nagyon pocsékul érzem magam . Minden esetre visszamegyek az orvoshoz .
A refluxos fájdalom nem igazán jobb oldalra sugárzik, és hamar javulni kéne a tüneteknek is savcsökkentőre (nekem konkrétan egy nap után csökkent az émelygés meg étvágytalanság). Nem tudom, mennyire vizsgáltak meg alaposan, de pl. hasi ultrahangod volt? Szerintem ennek kicsit jobban utána kéne menni, ha nem javulsz, keresd fel a dokidat.
Mit kaptál rá? Volt ilyen panaszod már? Így nehéz bármit is mondani itt hidd el, jó lenne ha alaposan kivizsgáltatnád a dolgot azért. Nem mérvadó, de nekem a helico fertőzés után volt hasonló panaszom hányingerrel vegyítve. Nézesd meg magad. Jobbulást!
Sziasztok ! Köldök feletti fájdalom, jobb oldalon a derékba sugárzó fájdalom , étvágytalanság , émelygés miatt menetm orvoshoz . Azt állapitotta meg , hogy valószínű ,hogy savval kapcsolatos a dolog , ugyanis évekkel ezelőtt megállapitottak ,hogy van ilyenem . Kaptam savcsökkentőt ,pár napja szedem , de az étvágytalanság , émelygés , hasmenés még továbbra is megvan . Fog ez változni , vagy mennyi idő kell amig hatni fog ? Köszi ha válaszoltok rá.
Épp ezt mondom, hogy a tükrözés az ilyenben nem mérvadó, lehet rajta zárt gyomorszáj (az enyém is már zárt, mégis maradt bőven panaszom, felmaródás is) és lehet teljesen szép a nyálkahártya (pláne ppi mellett), akkor is jöhet fel a sav, és akkor is okozhat bőven panaszt. pH mérés tudja igazolni maximum. Szóval a refluxod 99%, hogy nem múlt el és nem is fog elmúlni magától (hacsak tényleg nem kizárólag a Heliko vagy valamilyen gyógyszerhatás miatt alakult ki, és amúgy nem lett volna), maximum időről időre vagy reméljük, később tartósan tünetmentes leszel.
Ha ennyiszer volt panaszod és igazolt refluxod, valószínűleg most is csak ennyiről van szó, a probléma megmaradt, hol jobb, hol rosszabb. A refluxosok egy jó részének időről időre kell a gyógyszer, mert visszaesnek, vagy van, aki egyáltalán nem tudja abbahagyni. Ritka, mint a fehér holló az, akinek egyszer kell ppi, aztán az életében már soha többé nem :) Jobbulást.
Az általános vérkép sajnos semmire nem jó kb., ha már ott mindenféle baj van, akkor már igazán nagy a baj :) Ezek az intoleranciák, vagy amit írsz, hogy esetleg cukorprobléma-inzulinrezisztencia, azok nem látszódnak rajta (jódarabig, vagy sohasem). Jó pihenést :)
Ja nekem azért okoz panaszt a savlekötő és azért is van gyomorproblémám évek óta mert sajnos pszhio gyógyszert szedek és igazából már nem hat váltani kéne ,de én inkább leszokóban vagyok. Azért sem volt szerencsés nálam a savlekötő választás mert mindkét gyógyszer együtt nagyon lassította az emésztésemet. A refluxom meg úgy múlt el hogy tavaly még volt idén meg már 2 alkalommal is nézték és elmúlt vagy legalábbis nem látták. Felmaródás, gyulladás sem volt és a gyomorszáj és szépen zárt illetve nem volt "csak gyomorpanaszom"...de sose találtak semmit . Most már tudom kezelni ezt , tudom ha savlekötőt szedek akkor sajnos lesznek köldöktáji panaszaim, de mindig jobb mint a hajfájás s nem akarom hogy a sav is szétmarja a torkomat- Majd a doki megnézi ha visszajövök a nyaralásból. Valami biztos van mert a torna , ugrabugra után vagy pl emelésnél fokozódnak a panaszok. Remélem nem epés reflux lesz mert azt nem szeretném.