Most már csak az a kérdés, hogy a kollégád hazudott vagy netán tényleg tesztautót vett vagy valami tavalyról maradt beszáradt autót? Ha a 120LE-t ő mondta akkor biztos, hogy hazudós.
Az Opelnek nincs is 120Le-s 1.6os motorja! 1.6 Twinport Ecotec 105LE! A pontos ár és felszereltséglista: http://www.opel.hu/site/local_image/pricepdf/astra.pdf Ebból látható hogy klíma és audio nélkül is 3.797.e az ára ehez 299e a klíma+110e a függönylégzsák Na ez akkor 4,2 milla és két év garancia.
A kollégámnak 1.6-os 120 Le-s klímás, ablakemelős, CD rádiós, metál, 16 colos kerekű, 4 légzsákos H Astrája van. Az Opel Schillernél vette 4 hónapja. 3 millió 400 ezer Ft-ért! No komment.
"Az első Szlovákiából származó koreai típus nem tűnik különösebben olcsónak. A vevőcsalogató fapados változat az 1.4 LX Base névre hallgat, és ezer híján hárommillió forintba kerül, de ugyanezért az autóért valamivel jobban felszerelve, a Base felirat nélkül már 393 ezer forinttal többet kérnek. 1,6 literes 122 lóerős benzinmotorral és a középső EX felszereléscsomaggal már 4,086 millió a cee'd ára, kétliteres 143 lóerős négyhengeressel pedig kerek 4,9 millió, bár ehhez már a legmagasabb, TX felszereltség jár. A dízel-alapmodell 115 lóerős 1,6 literes CRDI motorral és LX felszereltséggel 3,891 millió, EX felszereltséggel viszont már 4,64 millió forintért vihető haza. A kétliteres, 140 lóerős dízelmotor csak a leggazdagabb felszerelés-csomaggal együtt kapható meg, így ha valaki ilyenre vágyik, 5,259 millió forintot biztosan ki kell fizetnie. A hazai bemutatón persze közelebbről is megismerkedhettünk a cee'ddel, így hamarosan első benyomásainkról is olvashatnak.
"de ugyanezért az autóért valamivel jobban felszerelve, a Base felirat nélkül már 393 ezer forinttal többet kérnek." Az LX base és az LX között a különbség felszereltésgben a manuális klíma!!!!Most komolyan ezek normálisak?????
Bocs, de igenis drága a csúcsfelszereltségú diesel áráért már S40-es diesel Volvot is kapok!"
Nekem diesel Rióm van EX COOL, de az EX felszereltségű diesel Cee'd-et 4.64 milliós áráért biztos nem venném meg! Pedig én nagyon megszerettem a márkát szinte függő vagyok! Csak tudod az a bizonyos 400 ezer Ft amiről beszélsz édeskevés amikor valaki előítéletesen, mint a magyar vásárlók többsége választ autót.
Nyakamhoz a rozsdás bökőt! Bármennyire príma az új Kia hiába a 7 év garancia meg a Serátó leváltási szándéka, nem lesz nagy durranás piaci szempontból! Ezért a pénzért ugyanis a magyar vásárló bármit, értitek szinte bármit választhat a C szegmensből!
Az európai gyártással az európai ár is megérkezett a Kia vérszemet kapott.Ugyan az lesz a sorsa mint a Suzuki SX4-nek.Azt hitte hogy Astrai,Golfi magasságokba ért, és bár lehet hogy minőségileg és műszaki szinvonalban ez így van, de ki az az őrült aki mondjuk egy diesel 1.9-es Suzuki SX 4-ért 5 millió Ft-ot ad? A piac adja majd az első pofont. 4-6 hónap múlva tele lesznek a kereskedések a 400-700-900 ezer Ft engedménnyel árusított Cee'd-ekkel! Ugyan úgy mint az 1 millió Ft árelőnnyel hírdetett C4-esnél. Kétszer lehet beárazni egy autót. Egyszer áraz a gyár, másodszor a piac!
Ki érti meg azt aki olyat mond hogy egy Ceed nem ér 3milliot meg 3,4milliot? Mert ő annyiért vesz H Astrát inkább. Csak azt nem tom hol vesz ennyiért....
Megmondom őszintén, fogalmam sincs Ha az 1.4 árát nézem akkor úgy 3.560 lenne egy 1.6 Lx ami nem rossz ajánlat. Ha lesz rá igény akkor szerintem előbb-utóbb behozzák. Hiszen a gyár gyártja. A szlovák árlistában szerepel.
Kár hogy nem mi gyártjuk. Suzuki SX-nek pl biztosan kemény konkurencia lesz, és olvastam valahol, sztem nem lesz elég évi 800 db.
Értékvesztést meglátjuk, mert ha jó az autó, és nagy az értékv., akkor vesztünk a konkurensekhez képest. Akkor kevésbé nyerő, vagy pl 3 évesen veszünk, akkor még garis ugye.
Apropó gari, az nem mindegy, hogy 1 szervíz 20 50 ezerbe kerül...
Meg 1* végre mér tesztelhetnének alapkivitelt, mert mindíg az a bajom, hogy alap olcsó, fullos meg oly drága mint bármi más. Tehát extrásan nem fogok annyit adni érte mint egy jól felszerelt pl Golf, Focus Astra (most 3 helyett 5 millánál járunk, fullos D kombi, stb. Lacetti HAstra áérért.)
Papad? Hol élsz te? AAz Astra Essentia 3.578ezer és nincs benne Mp3-as kormányrólvezérelt CD és függönylégzsák éa csak 2 év a gari. A P307 Sphere 2légzsák ohne audio, ohne klíma két év gari 3.55milla. A többi német és farncia detto. Ezek mellett a 2.999 ért fapad?
Milyen ugyannyi pénz. Min. 400e-rel olcsóbb minden németnél. Kedvező ár, mert minőségileg nem marad el tőlük, meg pörgős átlagnál erősebb motorok. Mit vártatok? Kevés pénzből jobb autót?
nem tudom mi a bajuk, egy legalább olyan jó autó, vagy a motorja miatt még jobb autó, a kategória a legkedvezőbb ajánlata még így is. Egy 2,0 ghia focus 5,6 millió fölött van, 400 ezerrel így is olcsóbb. És igaz minden modellre. Persze vártuk hátha mégis nagyon olcsó lesz, az nem lett, az már tényleg szinte ajándék lett volna, de még így is kedvező. De azt mondani rá, hogy drága, ez a Kia-val szembeni előtéletükre vall. De most tényleg, teljesen versenyképes, átlagnál picit minőségibb autó, ami egy Astránál, Focusnál legalább 400e-rel olcsóbb, drágának nevezni, ez nonszensz.
Ugyanaz a taktika mint a riónál. Rio Lx Base 1,99 de nincs benne szervókormány LX ami csak a szervókormánnyal több 2,299. Itt meg a klíma felára aránytalanul magas 400.000 forint. Persze ettől még nem feltétlenül rossz vétel, ha összehasonlítjuk a versenytársakkal.
Utánakérdeztem az áraknak és a felszereltségnek is. Az árak úgy vannak ahogy a másik fórumról átvettem és felraktam. A felszereltség, a kereskedő szerint az a jó felszereltsék ami a tatabányai kia karácsonyi-nagy oldalán fenn van. Azt hiszem már belinkeltem.
400e felár a klimáért azért elég durva, amikor a szlovákoknál átszámolva csak 270e Ft. Felszereltségi lista van valahol? Mert ami karácsonyi-nagy kia szalon honlapján szerepel tervezetként az kicsit eltér a szlovák felszereltségi listától. Jó lenne látni, hogy ezekért az árakért mit adnak.
Azt is mondhatnám ezt nagyon elbaszták! Mármint az árképzést!!! Ezzel az árral hiába a 7 év garancia a Kia marad ami volt:egy kiváló műszaki szinvonalú gépkocsi amitől idengenkednek majd a (magyar)vásárlók és UGYANANNYI PÉNZÉRT inkább az ismertebb európai vagy japán márkákat választják!