Keresés

Részletes keresés

topbank Creative Commons License 2004.12.05 0 0 502
Még olcsóbban is tudok mozi igényeket kielégítő centert és háttereket. És nem is gagyi minőségben.
Előzmény: Flacika (495)
big-dewil Creative Commons License 2004.12.05 0 0 501
Walszeg akko fox a legbutábban nézni,ha én meg xondom,h huzd ki az öxxes hangfalat is az erölködödböl és ( o mily érdekes... ) kérd meg Warga Istwán urat,h letét ellenében ugyan adja má oda a kisebbik hangfalát. Azt ha ez megwan,akko azt dugd be az erölködödbe. Azt elég ám elöxör két darab center meg hátso zörgök nékü. Azt ha má fe birtá tápászkodni a meglepetéstöl,akko kuwagyorsan e fogod ugy is adni az öxxes döngö,ordito,moso barzalmas dobozkád,és megtérsz a hifizök táborába.... Me rájössz,h itt nem a mennyiség,hanem kizárolag a MINÖSÉG SZÁMIT!
Előzmény: Kola77 (499)
Teaway Creative Commons License 2004.12.05 0 0 500

"[...]A kábel lecserélésén is gondolkodtam, régebenn már hallottam az UTP kábelről, de nem vettem komolyan, viszont itt is sokan dícsértétek.[...]"

Nem is kell komolyan venni, ez egyértelműen "ki miben hisz" kategória. Van, aki erre esküszik, van, aki arra. Ha van normális hangfal-kábeled, akkor nyugodtan megmaradhatsz nála.

De ugye te is furán néznél, ha azt mondanám, hogy pl. húzd ki a hálózati dugót a falból és fordítva dugd vissza; másképp fog szólni a cucc...

Előzmény: Kola77 (499)
Kola77 Creative Commons License 2004.12.05 0 0 499

Sziasztok!

Először is ez egy nagyon jó topic!!! Jó, hogy rátaláltam.

Kicsit hosszú leszek, de legalább szenvedjetek ti is, ha már én is egy ültő helyemben végigolvastam a topicot az elejétől:-DDDDDDDD

A zene/zenehallgatás nem áll igazán messze tőlem, most cseréltem le a régi meglévő rendszerem egy újra, és egy csomó dolog nem kerek számomra.

Eddig egy -tán több mint tíz éves- Blaupunkt sztereó erősítőn hallgattam egy közepes Sony cd-vel a saját barkács -de sz.tem nem olyan rossz- hangfalaimat. Az új szerzemény egy Aiwa (5.1) erősítő, ami az előző tulajnál, aki személyes jó ismerősőm, kb 6-8 erősítő huzamosabb hallgatása után a beválltként megmaradt nála. A hangfalak (bár egyenlőre csak az első kettőt hallgatom/próbálom hallgatni) Jamo Phantom2000. Ez így nem tudom sokat mond-e nektek én túl sok mindent nem találtam róla a neten. Ami biztos, hogy nem egy high-end kategória (nem is ez a cél, egyenlőre:-))

A bajom az, hogy olyan a hangja, mintha a beszélő/énekes meg lenne fázva, be lenne dugulva az orra. Az erősítőn minden alapon -nem vagyok egy EQ párti- a csatlakozások jók, és mégis. Ami számomra fura, hogy a hangfalak (álló reflex 3utas doboz) csillapítás és merevítés nélküliek. Sőt még a reflexcső is -kisebb mozgatásra ugyan:-)) - a kezemben maradt.

Segíthet a problémámon, ha kap egy kis vattát, -meg merevítést, ha már szétszedem, bár ez nem hiszem hogy beleszólhat- és beragasztom a csövet?

A kábel lecserélésén is gondolkodtam, régebenn már hallottam az UTP kábelről, de nem vettem komolyan, viszont itt is sokan dícsértétek.

A faltól 5-10 centire vam csak (hátul van a reflexcső), ha előrébbhúzom, az javíthat a hangon? (mégegyszer: a középhanggal van a gondom)

Az interconnectet is javasolt lecserélni az UTP-re? (jelenleg noname párszázforinto "csengődrót" kategória van). (Ja, az előző hangfalaim kb 35 literes zárt 2 utas Somogyi hangszóróval szerelt, méretezett, merevített, csillapított, 3cm-es előlapos, forrasztott csatlakozós-kábeles, saját tervezett hangváltós csoda, ami abból a költségvetésből, jó minőségben -itt az összeszerelésre gondolok- készült)

Na még egy-két adag kérdés:

a hátsó sugárzók Jamo surround 40 névre hallgatnak, ám a méretük számomra nem meggyőzőek (mint egy nagyobbacska számítógéphangfal), viszont van ám nekem 2 db régi orosz S30-as kétutas reflex dobozom (erről egy hifis csóka egy pár évvel ezelőtt nekem ódákat zengett, de szerencsére nem adtam el neki), ami jelenleg kölcsönben másnál muzsikál, de lassan visszaszerezném. Érdemes lenne ezkre lecserélni a hátsó Jamokat?

Na még, hogy ne unatkozzatok: miért lehet az, hogy a center "üvölt"? Már levettem -8 dB-t, de bárhogy is hangosítom-hallkítom 5.1-ben, a center hangereje nem változik, és nagyon hangos (az impedanciája ugyanúgy 8 ohmos, ill összecserélve valamelyik front hangfallal, rendben szól és a front üvölt->erősítővel valami beállítás, de nem tudom mi) az előző tulajnál jól szólt.

Egy kis off: igazándiból első lépésben az autohifi kapcsán fertőzőftem meg ezzel a betegséggel amiben ti is szenvedtek, és ehez (is) kapcsolódna a köv kérdés: létezik-e/tudtok-e olyan programról, ami a számítógép bementerére kötött mikrofon segítségével megjeleníti a monirtoron egy adott berendezés linearitását? Konkrétan arról lenne szó, hogy az autóban be tudjam állítani, hogy a mélyre kicsit fel, a magasból picit le... de nem akarok rossz beállítás->legyen minden egyforma. Fülre nem tudok hagyatkozni, mert minden lemez máshogy szól, ezért mérőjelekkel mérném.

És ha még mindíg nem untatok meg:)))))))

Jó rádióvételre valamilyen gyakorlati tanács? (van egy saját készítésű irányított külső antennám, egy nagy sávszélességű erősítővel, de nem sok különbséget tapasztalok egy egyszerű 70centis bothoz képest. Az antenna méretezése könyv szerint ok, erősítő jó, több tunert is próbáltam)

Remélem kellően megunt mindenki a végére -akinek volt türelme végigolvasni- ill. csak lesz valaki aki fel tud homályosítani némely dolgokban!

big-dewil Creative Commons License 2004.12.04 0 0 498
Szerintem hallgasd meg a NEA-t azt utána a B&W-t. Sirwa fox fakadni...
Előzmény: Flacika (497)
Flacika Creative Commons License 2004.12.04 0 0 497
Aaz eddigi hozzászólásaiból kivéve is-is. Azé' nem mondd má' nekem, hogy a DM 602-esekkel nem lehet zenét hallgatni?
Előzmény: big-dewil (496)
big-dewil Creative Commons License 2004.12.04 0 0 496

Aszittem,h zenét akar hallgatni és nem mozit...

Előzmény: Flacika (495)
Flacika Creative Commons License 2004.12.04 0 0 495
Lehet, de az ára majd' a háromszorosa... Panaro az 5.1-re 350 ezret szán, és ha abból a frontokra elkölt 288 ezret, mi marad a többi 4-re? Vagy tudsz 62-ért centert+háttereket+szubot? :)
Előzmény: big-dewil (493)
topbank Creative Commons License 2004.12.04 0 0 494
 Na tegnap azért csak "fő mentem a nagy tanyára" vonatta. Azt a NEA maghallgatósdit nem akartam kihagyni. Húúúúúúúúúúú csak kamilláztam hogy mindazt egy kis stöpszli hangszóró generálja. Megkall változtatnom a véleményemet a szélessávú sugárzókról és dobozokról. Pedig már hallgattam Fostex-et is ami sokkal drágább de a NEA-akkor is jobban ZENÉLT!
big-dewil Creative Commons License 2004.12.03 0 0 493
Hát én wixont nem rejtem wéka alá a wéleményem. a B&W DM 602 hangilag kb annyira közeliti meg a NEA-t,mint a Nautilust!!! Na jo,annak azé jobb mélyei wannak...
Előzmény: Flacika (492)
Flacika Creative Commons License 2004.12.03 0 0 492
Tegyél egy próbát a B&W DM 602-vel is. ez egy nagyobbacska állványos doboz, és azok között elég jó mélyei vannak. Állványos frontnak szerintem ideális. A neten is találsz olyan boltot, ahol árulák, és ott az ára is fenn van (a Digital-Ko áruházban 105e párja, íme).
Előzmény: panaro (476)
sablon Creative Commons License 2004.12.03 0 0 491
 Mindenkinek köszönöm a hozzászólást. Majd többször bekukkantok még ide. Hali 
vili29 Creative Commons License 2004.12.03 0 0 490
Rendszerfejlesztés miatt eladnám Yamaha rxv-430 rds házimozi rendszerű erősítöm olcsón,ill. eladó ugyanitt harman/kardon cd hd-710 és hk 350 sztereó erősítő 2 x 50 w,szintén olcsón.
érd:0630-5612992. /Zalaegerszeg/
A cuccok keveset használtak.
AudiJo Creative Commons License 2004.12.03 0 0 489

Szistipisti, Panaro!

Én is monitorpárti vagyok ezért szemezek erősen a Sonido Nea-val (a héten akartam meghallgatni de nem jött össze). Pedig aki megnézte a Sonido honlapját konstatálhatta, hogy kifejezetten nem monitor kinézetű. Viszont ha olvastátok big-d. beszámolóit illetve végigolvastátok a szélessávúakról szóló (szerintem jól érthető mégis színvonalas elmélkedést) a honlapon az derülhet ki, hogy ez a "legmonitorosabb" hangú állódoboz a látóhatáron + még tudja valamelyest azt is amit a monitorok nem - gyors de mélyre hatoló basszust. Cáfold meg big-d ha nem így van. Én ezt keresem és ezért villanyozott fel Nea (bízom benne, hogy ezt is fogom találni + még üde közepet, selymes magasakat, homogén nagy de jól pozicionált teret). Ha nem ezt kapom, csalódott leszek, de tovább keresek.

Az a monitor + szub rendszer amit én hallottam (márkát szándékosan nem írok, senkit nem akarok sérteni) ezt úgy nem tudta, hogy szub nélkül gyors volt a basszus

de erőtlen és főleg nem ment mélyre. Ha bekapcsolta a szubot nem volt hiány basszusból (nekem néha túl sok is volt) sem súlyban sem mélységben, viszont elvesztette a gyorsaságát és egy zsiros nehézkes hangzás állt elő. Pedig ez állítólag egy összelőtt rendszer volt. Nekem inkább a magában álló monitor produkciója tetszett a mélyhiány ellenére is. Ez mon+szub kb egyárú lehet a Nea-val. Az lenne igazán jó ha mélyremenő és gyors basszus lenne az én láncom (a súlyból tudnék engedni). Végül csak letettem a garast vmi mellett pedig az mondtam, hogy nem adok tippet, de nem tehetek egyebet csatlakozok big-d. - hez. Az általa leírt kereskedelmi megfontolásokról én nem tudtam, de ez csak megkönnyítí Panaro dolgát a döntésnél. Normális kereskdő erre egyébként biztosit már itt Mo.-on is lehetőséget, ha ismeri az illetőt vagy ha látja , hogy komoly a szándéka.

AJ

Előzmény: szistipisti (486)
antiskating Creative Commons License 2004.12.03 0 0 488
mi ez a sok xar itt, vazzeg?:)
big-dewil Creative Commons License 2004.12.03 0 0 487

Nagyon Dynonak néznek ki,de ilyeneket még nem láttam.

Régebben én is ugy gondoltam,h az a überfaxa ami a werdában xol,és hogy azt kéne walahogy elérnem hangzásilag otthon.

Aztán ekezdtem fejlesztgetni a dogaimat. Wotak kitérök,bukások és persze sikerek is. Ma már ott tartok,h beláttam,h a kocsiban elewe hamis a szinpad kép.(házimozis) Tehát itt is csak és kizárolag elölröl hallgatok zenét, szubbaxxus nélkül!

Otthonra sem haxnálok szubot, inkább egy jo állo hangfalat,aminek elég gyors,megfogott és jo mélyremenö mélyei wannak. Bexurom,h milyet haxnálok. Haxnáltan eBayrol be lehet xerezni megfizethetö áron.

Thiel 2.2 a tipusa.

szistipisti Creative Commons License 2004.12.02 0 0 486
AudiJóT

Ezt a "közepesnél valamivel jobbat..." abszolút vicces iróniának szántam. Nagyon jól megfogalmaztad, és öröm volt olvasni a hangzás zamatairól.
Valahogy én is a finom légies nagy felbontású hangzásnak vagyok a híve, fókuszált térrel, száraz, pontos mélyekkel, de azokat a mélyeket érezni akarom! Sokszor a baj ott van, hogy a zenei anyagok hangkeverése nagyon eltér egymástól. Amikor Diana Krall után, ahol a tökéletes, bőséges, és nagy felbontású basszusoknak köszönhetően szinte látom a bőgőt, majd beteszem Sara K.-t, a basszusgitár a gyomromat is megmozgatja annyira sok. Mind a két lemezt imádom, és mind a kettő nagyon szépen szól, csak máshogy. Ezért nagyon praktikus megoldás, ha van hova nyulni a mélyért, vagy éppen ellene. Koárbban Tannoy álló hangfalaim voltak zsíros és rengeteg mélyhangal, és el sem tudtam volna képzelni, hogy valaha a monitor hangfalak és a mélynyomó melett fogok kardoskodni. Nekem van a kocsimban is HI-FI és igen meglepő módon jól is sikerült eltalálnom a korábban megfogalmazott hangzás ízlést. Mivel a mélynyomóm tévvezérelhető, és állandóan állítgatom, szinte már tudom minden lemeznél, hogy hova kell tekerni. Akaratomon kívül is az autóm vált a referencia hangzássá, mert amikor "szeánszról" szeánszra jártam a HI-FI boltokat hangfalakat tesztelgetve, odafele is, meg hazafele is az autómban hallgattam a lemezeimet, és bizony akkor döbbentem rá, hogy milyen nagyszerűen sikerült az autó HI-FI-m. Viszonylag drága hangfalakat hallgattam, B&W 70x széria, Dali Suit széria, Taylor Acoustic, Phonar stb. Mindeggyik hangja nagyon szerethető volt valamiért, de pontosan a mély hangokkal szinte mindig volt kivetnivalóm. Vagy sok volt, vagy kevés. Na jó, a Taylor Acoustic Kinizsi szériája az úgy volt tökéletes ahogy volt. Ja, persze a Kinizsi monitor hangfal volt (és mellesleg nem megfizethető a számomra). Na egy szónak is 100 a vége, én monitor párti vagyok.
Mellesleg szerintem jól is néz ki. Nem? (ezek az enyémek)

Előzmény: AudiJo (482)
big-dewil Creative Commons License 2004.12.02 0 0 485

Jawallom neked a Sonido NEA állo dobozát. Ha bemész a boltba és ottani hallgatás után is tetszik,akkor letét ellenében hazawiheted,aztán ha még két hét! muwa is tetszik,akko szosz,h jöhet az uj,és akko kapc ujat,a bemutatot pedig ewixik wixxa.

Cim: www.sonido.hu

Előzmény: panaro (483)
Szkátó Creative Commons License 2004.12.02 0 0 484

JmLab tárgytalan...:(

Ez a zenehallgatás egy érdekes dolog.

A jelenlegi hangfalamat volt szerencsém 3 különböző lakásban -> különböző méretű/alakú szobában hallgatni, és mindegyikben máshogy szólt. :)

Egy "lyukba" felesleges mérgdrága hangfalat venni, soha nem fogja kifutni magát....

Hosszútávú zenehallgatáshoz szerintem mindenképpen az előbb leírt hangzást kell keresni. Én is ilyenre vágyom.

Ha ~2 óra muzsika után idegesít a hangja, akkor ott baj van. A jelenlegi "zenegépem" >1 óra után cseng-bong. :(

Az eddigi legjobb hang, amit hallottam egy ~15 éves méretes 8XX-es álló B&W-ból szólt (svájci nagynéni). Azt bármeddig elhallgattam volna. Gyönyörű, tiszta mélyei voltak. Azóta tudom, hogy egy méretes álló hangfal kell nekem. Nem baj, hogy talán nem annyira részletező mint egy monitorsugárzó, de azok a mélyek nekem többet érnek.

A baj az, hogy ezt a minőséget még használtan is aranyárban mérik.

Talán majd németből egy kis szerencsével (e-bay)....

panaro Creative Commons License 2004.12.02 0 0 483

Köszönöm, AudiJo, Neked is, a többieknek is a javaslatokat. Amit itt leírsz olvasásra ráillik az én igényeimre is. Hogy hallásra, azt nem tudom? Nem akarok ricsajt, és amit biztos nem, hogy zúgjon-búgjon megállás nélkül. (Nem túl szakszerűen.) Ezért a gyors, pontos basszus mindenképpen feltétel. Azt hiszem. (Doktor Úr, az utóbbi időben olyan bizonytalannak érzem magam...)

A lánc többi eleme újonnan beszerzett, a phono atyai "örökség": ezek egy jó ideig adottak (a kábel kivételével) , így ezekhez kell a lehető legjobb hangfalat venni. Amitől félek, hogy hiába hallgatom meg a hangfalat az üzletben, ki tudja mi minden történhet vele hazafelé? De ezt bel kell kalkulálnom.

Az említett frontkérdés azért is érdekel különösen, merthogy fizikán alapul, így - gondolom - adható rá egzakt válasz, vagy tévedek?

Azt hiszem, kedves szistipisti, van bennem hajlandóság, hogy - talán csak jobb meggyőződés hiányában - ezt a megoldást válasszam. Otthon, még a szülői házban nekünk is két monitor sugárzónk volt. Egész tisztességesen szóltak, de ott a mélyek hiányoztak -  máshol hallgatva ugyanazt a zenét. Mindenesetre búgni biztos nem búgnak. Ugyanakkor, ha a költségkeretbe belefér, szívesen áldoznék egy nagyobbra, amely a teret erőlködés nélkül betölti alacsony hangerőn is, ahol lehet a direkt üzemmódban (mélynyomó nélkül) Wagnert (na jó, meg LGT-t is) hallgatni, de pontosan szól egy Glen Miller és egy Grieg is. (Úgy értem, hogy az árfekvésének megfelelően jól szól.)

Ha van még hozzáfűzni valótok, én csak megköszönöm!

panaro

Előzmény: AudiJo (482)
AudiJo Creative Commons License 2004.12.02 0 0 482

Talán én annyit, hogy nem térhettem ki minden részletére a hangzásideál leírásának minden elemére.

A lényeg, hogy tetszen az a hangzás. Az én hangi ideálom: gyors, pontos basszus,

légies inkább könnyed közepek, sima lágy inkább visszafogott magasak, nagy térérzet. Ehhez képest a jelenlegi rendszerem ha nem is szöges ellentéte ennek, de nem pontosan felel meg a fent leírtaknak. Ennek ellenére tetszik. Persze van elképzelésem a fentiek elérésére, de jó 20 év hi-fi-zés után tudom, hogy ez nem megy egy ujjpattintásra. Dehát épp ez a szép a dologban, nem?

AJ

Előzmény: szistipisti (480)
Szkátó Creative Commons License 2004.12.02 0 0 481

Hali!

Belebotlottam a neten egy új JmLab Chorus 725 hangfalba, aminek igen csábító az ára (mivel kifutó széria).

Néhány JmLabot hallgattam már (korai Symbol II, Megane Carat). Ezek ugye monitorsugárzók, a hangjuk tetszett.

Valakinek volt a Chorus 725-el "tartós" kapcsolata. Milyen a hangja? Ha a fenti két típus tetszett, ebben sem fogok csalódni?

Thx!

szistipisti Creative Commons License 2004.12.02 0 0 480
Szerintem a közepesnél valamivel jobban összefoglalta a dolgot AudiJo. :) Ehhez nem nagyon lehet hozzáfűzni semmit.
Előzmény: AudiJo (479)
AudiJo Creative Commons License 2004.12.02 0 0 479

Tippeket (szándékosan) nem fogok adni, hisz azt neked kell eldöntened hogy milyen hangzást szeretsz, viszont ehhez néhány eldöntendő kérdés: a basszus súlyos erőteljes legyen vagy gyors, pontos. A zene szövete légies, könnyed legyen vagy erős, határozott. A magasak simák legyenek vagy élesen határozottak. A térérzet nagyvolúmenü összefüggő legyen vagy pontosan pozicionált hangszerek legyenek.

Ezek alapkérdések és ha mindegyikre megfelelő súlyozású választ adsz, kialakul az általad elfgadhatónak tartott hangzás és ezután már csak ehhez kell megkeresned a megfelelő eszközöket ( és itt korántsem csak a hangfalakról van szó) hisz az egész lánc megszólalását meghatározza az egyes elemek milyensége, tehát ha valamit cserélsz a láncon belül változni fog a hangképed.

A Te hangzásideálod tekinthető közel állandónak és ehhez kell felépítened a láncod.

Hogy ez így gyötrelmes? Igen, igazad van. Mi ezeken a topikokon ennek a gyönyörű gyötrelemnek vagyunk az okozoi és feloldói egyszemélyben.

Nincs egyedül üdvözítő megoldás, vannak viszont különbözö utak amelyekkel ugyanoda lehet eljutni csak néha egyenesen átvágva mindenen, néha iszonyú nagy kerülővel. Ez erről szól-keresd önmagad, hogy megtalálhasd ami kielégít.

AJ

topbank Creative Commons License 2004.12.02 0 0 478

Szerintem szaladj be a Sonido-hoz és nézz körül,hallgatózz hátha találsz megfelelőt!

Centernek és háttérnek ajánlom a www.pitoncaraudio.hu oldalról a lauderdale 13cm-es hátteret és 2x13cm-es centert.Olcsó és mozizni kiválló.

szistipisti Creative Commons License 2004.12.02 0 0 477
panaro!

Én abszolut monitor front párti vagyok. Nekem Acoustic Energy Aelite Two frontok vannak mélynyomóval kiegészítve. Hasonló méretű szobában. A monitor - mélynyomó nagy előnye, hogy kreatívan tudod a mélyeket megalkotni. Sajnos a zenei anyagok hangkeverése is nagyon eltérő. Soxor jól jön a mélytöbblet, soxor, meg szenved tőle az ember. Az álló hangfalaknál csak ráadni tudsz, elvenni belőle nem.
Persze ez csak az én véleményem, de újra csak monitor hangfallal oldanám meg a házi zenét. Egy szép állvánnyal még gyönyörű szobadísz is válik belőle. Az említett hangfalpár 200 ezer körül van a www.hifibolt.hu kínálatában.
http://www.acoustic-energy.co.uk/products/aelite/aelite.html
panaro Creative Commons License 2004.12.02 0 0 476

Korábbi bejelentkezésem óta (vagy egy hónapja) sajnos még mindig nem sikerült hangfal-ügyben dűlőre jutnom. Ennek az időhiány mellett a tudatlanságom is az oka. Már korábban is feltettem itt a kérdést, de sajnos - bizonyára a hiányos kérdésfeltevés miatt - nem kaptam rá megnyugtató választ. Megpróbálom hát még egyszer. A szoba, amihez keresek hangfalakat (elsősorban zenehallgatáshoz (könnyű-komoly-jazz sorrend, phonohoz is, másodsorban mozihoz, így 5.1-ben gondolkodom, úgy 350e erejéig, Pioneer 575 és Denon 1804) 420x480x260 méretű (végre lemértem!). A rendszer keresztben helyezkedne el, vagyis a rövidebbik falnál. Ugyanakkor a szoba nem zárt, a frontok mellett az egyik oldalon kb. 230-as levágás található: közvetlen kapcsolat az előszobához.

Az alapvető kérdésem, amire a Westend-show során is különböző válaszokat kaptam: a szoba mérete megengedi-e álló, komolyabb mélytartománnyal rendelkező frontok vásárlását, vagy alaposan tarthatok-e attól, hogy a mély zúgni fog a háttérben? Ebben az esetben ugye maradnának a kisebb frontok, a mozihoz mélyláda támogatással(?).

Minden segítséget nagyon megköszönök!

panaro

AudiJo Creative Commons License 2004.12.01 0 0 475

Köszi a segítséget!

AJ

Előzmény: Flacika (474)
Flacika Creative Commons License 2004.12.01 0 0 474
hifi.lap.hu. Rögtön az elején.
Előzmény: AudiJo (473)
AudiJo Creative Commons License 2004.12.01 0 0 473

Az eset nem reménytelen - ha optikai kell, szerintem az is beszerezhető a debreceni MM-ban is. A szegedi tapasztalatot tudom elmondani: itt a MM-ban egy helyen vannak a különböző audio és video, általában Hama márkanevűek. Azok között is vannak opt.kábelek és azok tényleg 5eFt felettiek. Viszont itt üzletben egész más helyen nevezetesen ott ahol a DVD-játszók ill. egyéb házimozi kütyük ki vannak rakva, van egy helyes kis sarok ahol az A.I.D.A által forgalmazott Monitor márkájú kábelek vannak. Ha jól emlékszem kétféle opt.kábel van 0,6-1 m-es konfekcionált kiszerelésben. Itt van ilyen olcsóbb kábel. Ez a szegedi tapasztalat. Egyébként az A.I.D.A-nak van saját honlapja de én sajna fejből nem tudom. Újságban a hirdetésüknél meg tudod nézni.

AJ

Előzmény: praclee (471)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!