Sziasztok! Teszek fel egy pár szabad tartásos képet, ami nagy káosznak tűnik, az a speciális rendezettség, pl. az a zöld peremes tál teli földdel az egyik fészeknek a teteje, mivel beleszakadtam és valahogy le kellett zárni (már elő is jöttek a nyuszik onnan)! :) Ja és csak telefonos képek, egyszer ha lesz sok időm....
Ilyen lebénulás nálam tavaj volt az egyik süldőmnél.
A két hátsó lába teljesen tropa lett, hasmenést is kapott, mint kiderült, felfázott, és ráment a gerincére, na ekkor vettem meg legelőször a laktiferm nevű gyógyszert, segített a hasmenés leküzdésére, de a bénaságon nem lehet segíteni, így kampó lett a nyuszikának, de a többivel ilyen baj nem volt, pedíg akkoriban nem is rácson voltak tartva, hanem padlóson...
Képzeljétek.Most hogy etettük a nyuszikat.A párom észre vette hogy az egyik 7 hetes törpenyuszi bent gubbaszt a sarokba.Kivettük és nem tud ráállni az első két mancsára.Néztem a lábait külső sérülésnek semmi nyoma.El törve sincs.De mintha nem is érzékelné hogy nyomkodtam.Kicsit megcsiptem a bőrét de arra se reagállt.Nem értem mi baja lehet,Lehet lebénult?Hát ha holnapig megmarad akkor viszem dokihoz.....:(((
Szervusz Ferenc testvér! Még nem nézem meg a nyuszik nemét,de nem cserélek. Olyan gyönyörűek( és kellhet egy új tenyészbak). Hamupopó 2008 decemberi,(Tapsi is kb.hasonló korú).és bizony egy tenyészbaknak való nyúl felnevelése 8 hónap . Itt egy kép a nyusszokról.Kb.10 perce készült. Üdv:Feri
Osztom a véleményedet,én is a jó húsminőségre akarok rámenni! Ja,jó messze laksz tőlem pedig bécsi kéket én is beszereztem volna,és nem kényesek, úgy hallottam,hogy igen! 5 anyát tervezek,bár én a kicsiknek majd táp,árpa ,zab keveréket tervezek adni zölddel természetesen! Mennyiért szoktad adni konyhakészen??
Igen az árpa is hetente ment el. De így a vége felé kicsit szeetném megsürgetni a dolgot hogy ürüljön a ketrec így visszafogtam a fűadagjukat és úgy látom sokkal jobban megy az árpa. Így meglessz a heti 15 kiló is. Viszont csak 2 (max. 3) zsák fű.
Szolnoki vagyok és csak konyhakészen kell mindenkinek. Jellemzően nem eladásra nevelek. Csak a fölösleget adom el. Úgy vagyok vele, hogy kínlódjon vele az aki jó minőséget akar enni.
Eladásra másként takarmányoznám őket. De itt a cél a legjobb húsminőség.
Megjelentek nálam a szúnyogok. Egyenlőre csak háló van fent, de ma bevetem a gázolajos kupákat és a közeljövőben permetezni is kell. Ti hogyan védekeztek ellenük?
Hát nálunk már multkor letépkedte a szélén vigig a palát,valami bitumenes hulllám pala.Hát már ráérett a cserére.De maga a tető is mozog mert olyan faszán megcsinálták.A mostani viharkárnál mi is hivtuk a biztositot.Kiszurta a szemünk 80ezer forintal.Röhej nem?!Hál isten a tegnapinak csak a széle ért ide,igy csak pár csepp esőt kaptunk,de ugy halottam arébb már roszabb volt a helyzet...