Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

szalka Creative Commons License 2003.09.22 0 0 65
Pofonegyszereu megtudni: az tuti megvan a leirasban hogy hany literes a tankja. A mienknek 45, de mivel en kanadaban elek itt maskepp is hivjak a yarist(echo hatchback) a tankmeret is elterhet.
Szoval nezz meg mekkor aa tankja, aztan mikor egy csikos akkor tankolj tele aztan egy egyszeru kivonassal maris megvan, hogy mennyi benzin volt meg az autoban.
Masreszt a mienknek ugyan hagyomanyos oramutatos benzinszint kijelzoje van, de ugy vettem eszre, hogy siznte tokeletesen pontos. 4 beosztasa van amikor az utsonal van akkor ~ 11,5 l van meg benne ami szinte pontosan a negyede a tanknak. Szerintem a digitalis kijelzo se lehet pontatlanabb, sot.
Oszd le a tankot a maximum csikok szamaval es nagy valoszinuseggel amikor leapad 1 csikra akkor pontosan annyi esz benne mint a tankmeret/max csikok szama.
Előzmény: msj70 (64)
msj70 Creative Commons License 2003.09.19 0 0 64
Hi All!

Tudja valaki, hogy kb. mennyi benzinov van még a Yaris tankjában, ha már csak 1 csíkot mutat a digitális kijelző? Sehol nem találtam erre utalást, még a gépkönyvben sem.

Üdvi

avantage Creative Commons License 2003.08.14 0 0 63
Yaris T Sport gyorsulas es teljesitmeny merese: ave.fw.hu
Yaris Creative Commons License 2003.07.12 0 0 62
Hello!

FIGYELEM!

Eladom a Yarisombol (ar alatt), egy eredeti muszerfelba epitheto CDTÁRAM! (6 CD changer)
A komputer vezérli, hibatlan, csak a helyere mast szeretnék beépíteni! A Toyota szervíz szerelné ki és be! A kép megnézheto a Toyota oldalán: www.toyota.hu
tartozékok rész, tipusa:

TM0561 műszerfalba építhető 6 lemezes CD-váltó: teljes logikai vezérlés, gyújtás levétele után is kivehető lemezek, gyorskeresés előre-hátra, ismétlés, végtelen lejátszás, a TF4301, a TM4201, a TM4414 és az integrált autórádiók által vezérelhető.

Hívj megegyezünk!

TEL:06-30-221-86-21 Gyula

balazscs Creative Commons License 2003.04.19 0 0 61
Szaztok!

Kérlek, ha valaki tud segiteni segítsen.Vettem tavaj juniusban egy Yaris 1.0. Akkor kezdöttek el a gondok.A müszerfalból pattógó hangok jöttek. Győr és Tatabánya Toyota szerviz most nem pattog.De mos Ha széllel szemben közlekedek nagyon erös zaj szinte kibirhatatlan keletkezik 90 km felett.Ha lezárom a külső levegőbeáramlást csökken de akkor is jelenvan ez a zaj.Szinte elviselhetetlen.Nálam is a vezetőülés ajtajától zörely jönn elő.Kérlek ha van aki hasznos tanácsot tud adni nagyon megköszönöm.Pl.Hova vigyem hol tudnám véglek megcsináltatni vagy mit tehetnék.
Köszönettel.
B.Cs.

bout Creative Commons License 2003.04.11 0 0 60
Helló srácok!

Néhány hete írtam a Yaris-unk hátuljából jövő zajról.
A probléma végre megoldódott, nagy az öröm. :-) Mégis a zár volt a ludas, de a karosszériások úgy javították, hogy beljebb vették a csomagtartó ajtajának zsanérjait.
Lassan egy hete tünetmentes a kisautó. Tavasz lévén szépen le is mostuk, úgyhogy most már teljes az öröm.

bout

MiCKEY Creative Commons License 2003.04.01 0 0 59
Grat az autóhoz!
Szerintem gyere át a Toyota topicba. Én mint szintén Yaris-os ugyanugy itt kezdtem, de aztán átmentem, mert ott van mindenki :) És ott a kérdéseidre is jobban kapsz választ :)))

MiCKEY
Előzmény: Mark00h (57)
D_O_K_I Creative Commons License 2003.04.01 0 0 58
Hali.Gratul authoz:)Szerintem csökkenni fog az a 8l még...Sokat számit az is hogy hidegebb idökben picit megálasz aztán köv.inditáskor megint szivato..nekem kb 1 l csökkent fogyasztás hogy jobb az idö+nyári gumi...(1.0 moci)
Előzmény: Mark00h (57)
Mark00h Creative Commons License 2003.03.29 0 0 57
Sziasztok!
jelenkeznék én is, mint frissensült Yaris tulaj. Sajnos voltam olyan hülye, pont facelift (és velejáró felszereltség bővülés) előtt vettem meg a kicsikét, de ettől még nem bántam meg. Nekem az 1,3 motor nagyon meggyőző, de a kormányon kicsit túlzott a rásegítés.
Viszont ami problémám lenne az a következő: Nem hajszolom agyon, és légkondi nélkül vezettem az utóbbi 1 hónapban, de nagyon sokat iszik. (8 liter körül). Igaz, hogy csak városban rövid (15-20 km) utakra használom, de nekem akkor is soknak tűnik. Természetes ez, és ha igen csökkenni fog a bejáratási idő után? Vagy menjek vissza beállíttatni? Előre is kösz az a segítséget!
D_O_K_I Creative Commons License 2003.03.18 0 0 56
Nézöpont kérdése kinek ez kinek az...
Genevois Toyoa toipcban szoktunk összegyülni összetartunk:))Nekem volt ugy hogy 7 liter fölött is fogyasztott télen bár sokat rohnagéáltam városba sok inditgatás szivatoval....de most kezd visszaálni 6 literre.Az már szimpatikusabb.Eddig városon kivül sikerült legjobb fogyasztást elérnem 4.5 liter 80km/h semmi elözés...:) (1.0 moci)Sztem 1.3 nak jobb a fogyasztása.
Utastérböl valo zörejek lesznek mindig ilyen szar utok legjobb kcosikat is szétrázzák... Én idönként szétszedem ajtokárpitot +ezt,azt megkeresem mi zörög:))
Előzmény: BX_thomas (55)
BX_thomas Creative Commons License 2003.03.17 0 0 55
sokkal barátságosabb a sára mint a jaris..
Előzmény: genevois (50)
genevois Creative Commons License 2003.03.17 0 0 54
Köszönöm, valószínűleg a riasztó lesz a tettes, mert két határozott kattanás van, nem véletlenszerű pattogás.

Pénteken a gyerek húzta a hátsó ajtó kilincsét, miközben én a távirányítóval az ajtókat nyitottam. Meg is bolondult az ajtózár (utólag szerelt), utána nem lehetett sehogy kinyitni azt az ajtót. Elvittem rögtön a szervizbe, letépték az ajtóborítást, és meg is csinálták azonnal. A fazon szerint tipikus hiba, utólag szerelt központi záraknál. Tanulság: először nyitás, aztán közelíthet a gyerek a kilincshez ...

Az utastérből egyébként egyre több zajt-pattogást hallok, kezdek megtanulni együtt élni velük ...

Téli fogyasztási átlagom 6,2 lett. Sok város, ráadásul rövid utakkal (ovi-suli-munkahely). Kicsit soknak tartom, bár a szervíz szerint ilyen körülmények mellett ez normális.

Mickey:
Szerintem megérdemel a Yaris annyit, hogy külön topicot kapjon. A toyotában sokminden, főleg más van ...

Előzmény: D_O_K_I (53)
D_O_K_I Creative Commons License 2003.03.15 0 0 53
Ami az ajtobol jövö zajokat illeti lehet hogy a központi zárnak egyik alkatrésze zörög mégpedig az ami lehuzza a zárat.Enyémbe az szokott zörögni.Nagyon idegesitö....:(Sajna amihez egyszer hozzányulnak.....Bár vannak kivételek:)
Előzmény: genevois (50)
D_O_K_I Creative Commons License 2003.03.15 0 0 52
Hali.Milyen tipusu riaszto van kocsidban?Leserline?Mert nekem olyen van benne és az x mp eltelte után kattanik 2x és ha megnézed akkor a led is elkezd világitani(riasztio visszajelzö)
Sztem erre gondolsz...:)
Előzmény: genevois (50)
MiCKEY Creative Commons License 2003.03.06 0 0 51
Szerintem csak hűlnek az alkatrészek, lemezek, motor stb, és a negatív hőtágulás okozza a pattogást. Próbáld meg hogy megállsz meleg motorral, motorháztatő fel, motor leállít és hallgatózól. Sok-sok kisebb-nagyobb pattogást fogsz hallani.
(gyere át a TOYOTA topicba...)
[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]
Előzmény: genevois (50)
genevois Creative Commons License 2003.03.06 0 0 50
Sziasztok!

Én voltam, aki majd egy éve a Yaris pattogó ajtajávról panaszkodott. Azóta voltam 15 ezres szervízen. Egyáltalán nem vagyok nő, mégis nekem is a rádió hangosításával jöttek ... Én meg erre azzal, hogy már jó hogy azt nem mondják, hogy járjak biciklivel. Szóval megcsinálták! A szervizes fazon szerint valamilyen habot tettek az ajtóborítás mögé, és tényleg jó is lett ... kb egy hétig :( Kicsit le is törtem, míg a múlt hétvégén haza nem taxiztam egy Xsaraval. Hát gyerekek, ahhoz képest az én autóm még mindig egy sírkamra.

Lenne egy kérdésem is. Tudja valaki, hogy mi az a két kattanás, amit kb 3-4 perccel azután lehet hallani, miután ha leállítom az motort? Mintha valami elektromos kapcsoló működne automatikusan.

bout Creative Commons License 2003.02.18 0 0 49
Köszi!

A nyöszörgés valszeg tényleg a pótkerék miatt van. Azt egyszer már meghúztam, el is múlt, de néhány nap múlva újra kezdte. Majd megnézem, hátha újra kilazult.
A nagy kattanás viszont teljesen kipakolt csomagtér mellett is jelentkezett, szinte biztos, hogy az ajtó csinálja.

Lehet még zajforrás (főleg később) az emelő, meg a szerszámkészlet is. Miért vannak ezek olyan hülye módon rögzítve? (kemény műanyag tartó, meg gumiszalag) Nincs valami alternatív megoldás?
A családi autóban (Ford Focus) habszivacsból van a szerszámtartó. Nem is zörög semmi benne. Persze, más kategória.

A Toyota topic-ot olvasgattam, de nem nagyon értek az autókhoz, nem sokat értettem belőle.

Esetleg majd átnézegetek még.

bout

Előzmény: MiCKEY (48)
MiCKEY Creative Commons License 2003.02.18 0 0 48
Próbáld meg a pótkereket jobban meghúzni (műanyag tekerentyű) nálam is azzal volt a gond régebben.
Előzmény: bout (46)
MiCKEY Creative Commons License 2003.02.18 0 0 47
Gyere át a TOYOTA topicba. Oda irogatunk mi Yaris-osok is :)

És gratula az AUTÓ-hoz !

Előzmény: bout (46)
bout Creative Commons License 2003.02.18 0 0 46
Helló srácok, ezennel jelentkeznék a klubba. :-)

Decemberben vettük meg első saját autónkat: egy egy literes Luna-t. Metálbordó.
Sopronban vettük, utána egyből le is teszteltük országúton. Szép autó, jól vezethető, 5 és 6 liter között fogyasztott hazafelé.

Azóta leesett az első hó és a döcögősebb utakkal megjött pár negatív tapasztalat is. Az természetes, hogy a hó, meg a téligumi miatt 6 liter alá nem tudjuk vinni a fogyasztást (főleg városban használjuk).
A baloldali pattogó zörgés nálunk is előjött, de zavaróbb a nagyobb bukkanóknál a koppanó hang hátulról. El is vitte az asszony (ő vezeti) az egyik budapesti márkaszervízbe, de ott nem sikerült produkálni a zajt. Mindenesetre a szerelő hozott egy bazinagy kalapácsot és nekiesett a csomagtér zárjának. Állítólag ez a normális eljárás, én azt hittem valamilyen kulcsot fog használni.
Amikor a többi zörgést említette, a szerelő "kedvesen" rámosolygott és közölte: amelyik kocsiban műanyag van, az zörög. Erre a legjobb megoldás, hogy fel kell hangosítani a rádión a hangerőt. :-|
Minden szervízben ilyen lekezelők a nőkkel?

Azóta előjött hátulról valami nyöszörgő hang is (mint az ágynyikorgás) zötyögés közben és mivel ezekre ráállt a füle, kifejezetten az őrületbe kergeti az asszonyt. Még imád beülni, de néhány km után látszik rajta, hogy idegesíti a zörgés.

Remélem, csak a nagy hideg miatt van és tavaszra elmúlnak ezek a hangok. Mindenesetre legközelebb megpróbálom úgy intézni, hogy én, vagy egy másik férfi is ott legyen a szervízben, amikor a magnót akarják vele hangosíttatni.

bout

larra Creative Commons License 2003.02.04 0 0 45
Jaj, bocs, én vagyok a Szalacsi, csak időközben újra regisztráltam. Köszi a tanácsot a Micráról, azóta már alaposan utánanéztem minden paraméternek. A Yaris több szempontból jobb kocsi, főleg a biztonsága és a VVTi motor ragadott meg, arról nem is beszélve, hogy most már testközelből is ismerem. Abszolút tuti a kis méregzsák, 28km/h sebességgel ötösben, rángatás nélkül, fel a hegyre négyesben és még gyorsul, stb stb. Engem nagyon meggyőzött. A Micra is nagyon jó, bár azt nem próbáltam, de sok jót hallottam róla.
larra Creative Commons License 2003.02.04 0 0 44
Hello!

Most már eldöntöttem, hogy Yaris-t veszek, a kérdés már csak az, hogy 1.0-ás, vagy 1.3-as legyen. A családban van már egy 1.3-as, ami nem fogyaszt sokat, kb annyit mint az én ezres únóm, sőt! talán kevesebbet is(5.9 átlag). Melyik a jobb? persze, nyilván az 1.3-as gyorsabb, és autópályán sem hátrány a végsebessége. Az 1-es előnye viszont, hogy kb 3-4 litert eszik, csak nem tudom mekkora lehet a különbség érzékelhetően a 64 és 86LE között.

Előzmény: Dideki (43)
Dideki Creative Commons License 2003.01.21 0 0 43
helo,
bár én nem ismerem a yaris előnyeit, de az biztos, hogy most jön az új micra, és vagy azt (2,5 milliónál fog kezdődni kábé, ami olcsóbb, mint a yaris) és ráadásul minden van benne. és gyönyörű.
Plusz, egy-két héten belül a maradék régi modell micrákat akciósan fogják árulni, meg lehet alkudni, úgyhogy ezt még gondold át.
csao, aztán értesíts.
(Ui: az én dilemmám pl., hogy várjam-e meg az akciókat, vagy vegyem meg holnap azt a gyönyörű micrát, amit kinéztem és lealkudtam. de sajna nincs micra topic, ahol ezen agyalhatnék)
Előzmény: szalacsi (41)
Lymphater Creative Commons License 2003.01.21 0 0 42
Kötelező olvasmány:
www.tar.hu/toyotayaris

vagy

yaris.uw.hu/toyotayaris

amelyik gyorsabban bejön, mert ugyanaz a két oldal.

Előzmény: szalacsi (41)
szalacsi Creative Commons License 2003.01.21 0 0 41
Sziasztok!
Éppen bazinagy dilemmában vagyok, most akarom eladni a Fiat Unomat, és eddig tartottam magam az elhatározáshoz, hogy Nissan Micrát veszek, de egyre többet olvasgattam a Yarisról is és megingott a Micra iránti szerelmem. Nagyon szívesen olvasnék Yaris-szal kapcsolatos tapasztalatokról. Szerintetek Micra vagy Yaris?
Szorít az idő is, egy hónap múlva már új kocsival akarok száguldani.
Írjatok! Köszi
Előzmény: Asszem (40)
Asszem Creative Commons License 2002.11.14 0 0 40
Szasztok!

Nem tud valaki egy jó kis törésmentes Yarist?
Csak ezüst, fekete, metálkék jöhet szóba. 2 Méter környékén

Egy Toyota szalonban mondta a szerelő srác:
"A toyotákban semmi sem zörög, csak amit mi szerelünk bele"

Akkor már tudod hol kell a hibát keresni :)

Előzmény: genevois (38)
Al-fan Creative Commons License 2002.03.07 0 0 39
Highland,
a TS gyorsulása 9,0 a leírásokban, de a tesztekben állítólag ezt nem mindig hozta. Az összehasonlítás az 1.3-as Yaris és a TechRun közt volt, ha jól értettem.
Egyébként közel egy éve van a családunkban egy TS, akit érdekel konkrétan róla valami, annak szívesen megírom. Vezettem is természetesen eleget.
genevois Creative Commons License 2002.03.07 0 0 38
Üdvözlet minden Toyotásnak!
Egy hónapja vagyok boldog tulajdonosa egy Yaris 1.0-nak. Kaktuszzöld a kicsike, senki sem álja meg szó nélkül milyen szép. Átrágtam magam a topikon (és még másik testvértopikokon is) mielőtt mellette döntöttem. A végső lökést a tesztvezetés adta, teljesen levett az autó a lábamról amikor először a kormány mögé ültem. Előte Suzuki 1.3 GLX-em volt. Mintha nem egy kategória lenne a két autó, pedig az árban nincs nagy különbség. Megosztanám az első 1000 km-en szerzett tapasztalataimat.
Az autó menettulajdonságai fantasztikusak (főleg a Suzuki után), "nagy autósan" gördül a hitvány utakon (is). A motor kitűnő. Kicsit féltem az 1.0-tól, mert volt már 1.0-ás Fiat Unom, ami nem ment sehova. Ez más. A motor mindenütt nyomatékos és az én öreguras vezetési stílusommal alig kell a váltóhoz nyúlni. Fogyasztás eddig nekem 5.5 literre jött ki átlagosan. Ez kb megfelel annak, amit az 1.3-as Suzukival produkáltam.
Ami talán kicsit csalódás, az az országúti (pláne autópálya) vezetés. Én úgy érzem, hogy az autó 110-120-nál többel nemigen szeret menni. E fölött nagyon zajos a motor, magas a fordulat, és a fogyasztás is meredeken megugrik. A Suzuki ebből a szempontból jobb volt. Nagyon picit aggaszt még, hogy a vezető felőli ajtó felől apró zörejek jönnek. Pattog valami ha ráz az út. Pedig erre nagyon allergiás vagyok, ezért is vettem Yarist és nem mondjuk egy olasz versenytársat. Lehet, hogy az utólag beszerelt központi zárnál rontottak el valamit? Más is hall ilyet? Vigyem vissza és nézessem meg garanciálisan?
D_O_K_I Creative Commons License 2002.02.11 0 0 37
Sziasztok!
én is egy szerencsés yaris tulajdonos vagyok!3ajtos 1000 es moci van benne.szerintem nagyon klassz annak ellenére hogy héten motorvezérlö számitogépet cserélnek benne!8000km t hajtottam bele.fogyasztás?hát az nekem nem nagyon követi a papirformát ugyanis 6litert mutat fedélzeti....hiába megyek városon kivülre akkor se nagyon megy 6liter alá lehet hogy tul sportossan vezetek?de mindezek ellenére igen jo kocsi hifijét már fullra föltuningoltam de természetessen nem toyota cuccokkal!most jönne optikai tuning nem tudtok tippeket adni?
csk Creative Commons License 2000.12.13 0 0 36
Szerintem még nagyon új és feszes rajta minden, vár egy kicsit hogy bejáródjon. Nekem is az elején nehezen akarta bevenni a hátramenetet, de most 4000 km-nél, hogy minden reggel úgy kell kitolatnom már semmi gondom vele. Aztán ha nem tapasztalsz javulást, még ott a 3 év gari... :o)

csk

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!