Azt álmodtam, hogy Robi bácsi vendégem volt és csak ketten voltunk a lakásban. Azt kérdezhettem tőle, amit csak akartam. És én kérdeztem. Mi mikor jelenik meg, miért nem jelenik meg, van-e 89-es koncifelvétel képanyagban stb. Sajnos egyetlen válaszra sem emlékszem. Ez gáz. Pedig lehet, hogy megálmodtam valamit, ami be fog következni.
Én is inkább az önálló koncertre szavaznék, mint egy fesztiválra.
Hadd kérdezzek még egy személyeset. Nem Te vagy véletlenül az a srác,aki a Szegedi Cure koncert kapcsány feltünt az Aktív riportjában? (Ő is kb. ennyi koncerten volt és legalább ennyire 'bennfentes')
Lehet,hogy hülye kérdés: a márciusi Miami koncertre is mész? Akkor a koncertbeszámolót remélem küldöd! Lehet, hogy ott már új számokat is játszanak.Kiváncsi leszek rájuk.
Jó lenne,ha kishazánkba is eljönnének persze.Lehetőleg ne fesztiválra hanem valamelyik stadionunkba.A fesztiválokon mindig túl sok hülye van akik lökdösődnek és elbaszkurálják az én koncertélményemet.Szegeden majdnem összeverekedtem egy ilyen taplóval mert már idegesített.2002-ben a Szigeten a Mission koncerten verekedtek az orrom előtt,amikor kiemelték az egyiket,még bucsúzóul ütni akart mégegyet és engem is eltalált a könyökével.Szóval én a Cure -hoz méltóbb összejövetelekre számítok a jövőben.Öreg vagyok már az ilyen küzdelmekhez.
Ha nem haragszol, most elmegyek aludni...hosszú volt a napom.
Örülök a hozzászólásotoknak és köszönöm a válaszokat.
Csak ismételni tudom önmagam: irigyellek Téged! A Conrad felvételért pedig örök hálával tartozunk.
Én mostanában kezdtem el néhány VHS felvétel átmentését DVD -re (pl.: 1996 -os Bochkor -féle Robert interjú, MTV Unplugged...miegymás). Azon gondolkodom, ha még sokáig baszakodnak az In Orange ...stb kiadásával, azokat is átírom.
Van néhány kézikamerás felvételem nekem is, némelyik elég tré minőség.
Jó lenne egy HDD -s videókamerát vennem, amely méreténél fogva könnyen becsempészhető. Manapság már nem a kalóz CD -k korát éljük, hanem a DVD -két.
A bakelit lemezeimet is átmentettem mind CD -re. (Fools Dance -ket is illetve a Tim Pope -ot is). Lemezek gyűjtésére szántam minden időm illetve pénzem, így egy sor egyéb dolog 'kimaradt' az életemből. Nyílván tizedannyi Cure koncerten sem voltam, mint Te. Nem is haverkodtam még össze Robi -val...
A Konrad session -ös felvételen magyar beszédet is hallok, pl.: "igyál Robert italából" ...stb. Csak nem Te voltál az?
Egyébként valahogy imígyen került be a köztudatba szerintem a 'Mission impossible theme' is...sok szemfüles vagy bennfentes rajongó rögzített már így érdekességeket.
A Malice kazi tényleg érdekes. Hallottad is? Hány száz -vagy ezer kazija lehet Robertnek?Belegondolni is rossz!!!
Te hallhattad ezek szerint a Hansás demókat is, ha jól sejtem (Rebel rebel, I saw her...stb).? Megvannak ezek valakinek egyáltalán? Nem igazán tudok ilyen emberről, vagy csak nem veri nagy dobra. Nekem is sok minden meg van, de azt hiszem ezek már teljesen más dimenziók.
Ez azért érdekes kérdés, mert Robert 'kedvenceinek' listája (saját bevallása szerint is) mindig változik. Ha visszanézem a hivatalos angol Cure fanzine régebbi számait amelyben Robert a rajongók kérdéseire válaszol (pl.: kedvenc könyv, zenekar...stb), ma már biztos mást mondana. Eme fanzinek internetes változatai talán Chainofflowers -en is fellelhetők még azt hiszem.
Egy kérdésem lenne felétek. Volt/van egy oldal, ahol Robert Smith kedvencei vannak felsorolva. Pl. hogy mik a kedvenc könyvei, szerzői, zenekarai stb. Sajnos egy firefox frissítés alkalmával elszálltak a bookmarkjaim, és a link is odalett. Azóta sem találom, pedig már kerestem számos szóbajöhető helyen. Tudna valaki segíteni ebben?
Először is bocs' , hogy csak most reagálok (a munkabeosztásom elég rossz, általában 9 órára érek haza).
Szóval a 'Rebel rebel' egy feldolgozás szám amit még a Hansás időkben rögzítettek a srácok.
Eruc, én Téged nagyon irigyellek ha igaz az amit írtál. Mégis milyen számod van meg a Cure -tól, ami senki másnak nincs? Mikor vetted fel?
Valóban (amint már írtam) rengeteg házi demó készült, ezek javarésze soha sem lesz hozzáférhető mert vagy tényleg nem ütik meg azt a szintet, amit vállalhatnának ,vagy egyéb szempontok miatt. Nem görcsölök ezen, mert ha nem, hát nem!
A 'You are so happy -you could kill me' stúdióban rögzített változatára kiváncsi lennék, nekem is csak az instrumentális demója van meg.
Tudom, hogy van jó néhány 'beavatott' ember akik sok mindent hallottak vagy birtokolnak is. Magyarok közül is van jónéhány ilyen ember, de azt hiszem az angolok kissé lépéselőnyben vannak. Sok egyéb szempontból is. Ilyen szempont például a lemezek beszerezhetősége. Egy-egy maxi után nagyon sokat kell futkosni,mert általában be sem hozzák az országba. Én is mire megszereztem a Bloodflowers -ről kiadott két promót...hát szóval, nem volt egyszerű. Sok mindent csak az internetről lehet beszerezni, egy-két olyan bolt van amelyik számol a Cure -rajongókkal is.
Az elázott csomaggal kapcsolatban: a CD -k, picture disc -ek beszerezhetőek a Metro-nóm hanglemezboltban (ez itt a reklám helye), nyílván valamivel drágábban persze. Még mindig rizikós a rendelés külföldről, bár (lekopogom) a Magyar Posta mostanában jól muzsikál. Az angolok korrektül csomagolják a cuccokat. Pl.: az eil.com -ról rendeltem két Mission maxit, és zsír új állapotban, sértetlenül érkeztek meg.
Volt persze ellenpélda is: főképp az e-bayen lehet megszívni. Gyakran elhallgatják a lemez valódi állapotát. Kaptam már úgy Creatures maxi CD -t, hogy a remix (ami miatt megvettem) lejátszhatatlan volt.
Most rendeltem egy filmzenét (Ashes and snow) amelyen Lisa Gerrard játszik 4 számot. A lemez 25$ volt, a postaköltség ennek többszöröse ide (nem írom le mennyi, mert hülyének néztek). A CD nagyon exklúzív, tibeti papirusz a borítója...stb.
Ritka gáz állapotban jött meg, de a lényeg lejátszható volt! (A CD új volt pedig.)
Ezért is félek kicsit minden új album megjelenésnél, hogy az hányféle változatban jön ki és abból mennyi kerül be Magyarországra. A magyar lemezpiac ritka szar, a maxi 'kultúránk' egyenlő a nullával. Azt mintha nem jegyeznék az utóbbi időben. Pedig egy külföldi maxi nem ám olyan hitvány mint a magyar: mindig van valami érdekesség rajta. Én meg vagyok olyan idióta, hogy ezeket szeretném eredetiben megvenni, s ezzel vagyunk még így jópáran.