Mint azt már elmondottam, nekem egyenlőre jogosítványom sincsen. Csakhogy, a múltkor volt nálunk egy Böhömke névre hallgató 240D automata, és ugye ezt nem hagyhattam ki. Kiállás-beállás, mellékutcák, stb. Na az gombos volt, és láttam a gombon valami nyílszerűséget, s erre kérdeztem most. Egyébként köszi a választ, de a szivató részen kívül minden másr rájöttem. (azért tolni nem olyan nagy élmény:) ) 1380 kg!
Renault:
A suli fele menet már egy hete látok porosodni egy jónak tűnő szürke 123-mast, (Nem a portól szürke), de valószínűleg 300-as. (Nincs felirat, ezek általában 300D-k. Ha úgy gondolod, megadhatnál egy számot, és én raknék rá egy cetlit, aztán a többi a Ti dolgotok. Egy telefont megérne, hátha nem 300-as. És tényleg jól néz ki. Koca lámpa, meg minden.. Szóval ha gondolod.
Dobcsi!
OK. Mellesleg nem kívánom szétbontani az egész műszerfalat, legfeljebb lassan megyek esténként... Nehogy a szerelő elbarmoljon vmit... :))
HPG!
Miért, neked nem gombos van??? :) - mellesleg azt meddig gyártották?
Ja, az enyém az, úgyhogy akkor mesélek róla. Király, mert minden egyes "utasom" eddig ámuldozott, hogy sikerül elindítanom... :) - ja, nekik nem sikerült :)). Működése: a slusszkulcs csak az akkut "szabadítja rá" a gépre. A gombot egy pontig húzva izzítasz, majd amikor gondolod (nem alszik el ugyanis a lámpa) továbbhúzod és láss csodát, vmi "kerregést" hallasz előről, na az már a beindult motor hangja :). A gombot lehet forgatni, de ennek funkciója télen lényeges csak (szinte...). Ennek lényege: ha a gombot balra forgatod, növeli az alapjáratban beadott üzemanyag mennyiségét (kvázi szivató...), persze csak finoman (elvégre német autóban ülünk vagy mi :)), és így hidegben gyorsabban bemelegszik és jobb is neki. a jobbra forgatást ki is tudod talán találni... :). Ja. KB ennyi...
R9!
Szerintem se spórolj az autó állapotán. Mellesleg ha egy újabb 200D-t fogsz ki, akkor az talán megy is úgy, mint egy régebbi 240D, vagy egy félroncs 300D... :). Sok szerencsét a választáshoz... :)
Daimler!
Nálad nem csak egy pár napig szokott tartani a tiszta autó (esküszöm nem megyek vele annyit, de kínkeserves hosszú tisztogatás után már pár nappal leszarják a madarak, poros lesz, stb.... brrrrr...:()?
Tökéletesen megértelek, na meg ha már tunya, legyen még tunyább. Az olcsó hússal is egyet értek, főleg, ha azt veszed, röpke 5 év múlva az első 123-masok oldtimerré lépnek elő. És akkor már esetleg nőhet is az értékük, pontosabban az áruk felnőhet a valós értékükhöz.
Az izzítás időtartamával kapcsolatban senki többet??
Nem jártál véletlenül csütörtökön a II. kerületben, hidegkút-máriaremete térségében? És nem volt a tetőn valami létraféle? Mert ha igen, akkor távolról, de láttam élőben is az autót. A képek alapján megnyugtató.
Na akkor hozzálátok irogatáshoz, csak úgy ömlesztve, mert elég sok hozzászólás volt :))
Bszárszó/Almádi:
Részemről mindkettő OK., nekem úgy júliustól szeptemberig lenne időm (ja és utána is:)). Majd én is körülnézek olcsó szállásért a környéken...
Ezt a csavarós/tekerős fényerőállítást majd kipróbálom, de most visszagondolva asszem úgy történt az eset, hogy nullázni akartam és egyszerre elment minden fény (asszem nem forgattam).
Olyat tudnánk csinálni, hogy ha valaki hall olcsón jó kis tuning/normál alkatrészekről (pl. a fabetét felpiszkálta a fantáziámat :)), akkor azt itt közkincsé tenné??? Dízel-motor-témában fokozottan érdekelne!
Tank-téma: én azt hiszem, hogy a normál gyári mintha a 123-ban is 65 littyós lenne... Mellesleg az én ezeréves 240D-m olyan 8-9 körül eszik (sacc/kb.)
Olaj-dolog:
Nekem picit csöpörögni szokott (próbálom orvosolni), ami jobban aggaszt, hogy mostanában valami csörgő hangot hallok a motortérből (hallásom=0, de talán a generátor felől). Mi lehet az?
A w124-es óriási előnye, hogy van fordszámmérője, és jókat röhöghetsz a fordulatbajnok benzineseken. Hallani nem lehet, mert nagyon jó a hangszigetelés. Rezgés is o, csak 600 alatt kezd el rángatni picit. Egyébként ez a meleg alapjárat, hidegen 800. A csökkenés magától bekövetkezik.
Egyébként 60-nál 1500 a fordulat 5-ben. Azért ez városban megnyugtató, nemde? És még gyorsul:)
??
A gombbal indítható 123-masoknál lehet az izzítás hosszúságát a gomb forgatásával szabályozni??
Én sem a pontosság miatt mondtam, hanem mert a hideg motort megkíméljük, tehát 1000 fölé nem engedjük a fordulatot, csak 4-be. Na jó, azért 3-ba már 1300 is elmegy.
A bszárszói szállodához csak annyit, hogy véletlenül a 123-mas kilométernél kell lekanyarodni. Keresem a számot, és közzéteszem, amint megvan.
Na tessék. Egy napot hagyok ki, és megduplázódik a hozzászólások száma. Szóval:
Dobcsi:
Természetesen volt gyári 110 lityós tank, én hirdetésben is láttam, és ha határ mellett laknék, na ná, hogy hordanám . Dehát nem. Egyébként nekünk (W124) 65 lityós tankunk van, és egyszer tankoltunk bele 63 (!) litert is.
Parc:
Szóval a Németek nem szerettek annyi féle km-órát gyártani, ahány féle autót. Gondolom, Te is tapasztaltad, hogy a 123-masok tök egyformák (Alapvonások) és nagyrészt egyeznek a W 115-tel. Tehát azért kerülhetett bele a 180-ig skálázott óra, mert mondjuk a 300 D már megy akár 170-et is. (KB) Hogy mennyit csal, nem tudom, de nálunk akkor emelkedik el a o-ról, amikor 3-ba rakjuk. (800-as fordulatnál :)
Még jó hogy érdekel :) Ott a helye mindenkinek. A szállást majd én megszervezem.
Nekem Augusztus elején lenne tökéletes. Mit szóltok?
Igen 2 lámpa és 4 felnire vonatkozott az ár! És a sima alap gyári alu felnire.
Nincsen szkenerem, de igérem megpróbálok majd képeket szerválni.
Lassan én is megyek aludni.
Jóéjt.
Na srácok, csináltam web oldalt én is.
Íme:
http://www.extra.hu/w123/index.html
Néhány kérdés:
-Hogy kell ide belinkelni?
-a 'http://www.extra.hu/w123/' cím miért nem működik ?
A válaszok:
-Én minden évben eltöltök B.almádiban pár hetet, sok sok szálást tudok ott, korekt árakon.
-20 rugó volt a motoros ablak
-Nekem még soha nem folyt/fogyott olaj a motoromból
-7 izzó nem ég ki egyszerre, ez tény
-ha vannak jó cuccok olcsón majd szólok. A kocka lámpát 10esét a felniket 9ért vettem.
Benne lennék, de eddig csak vagyonokért kinálták őket. ( Szemezek 20pénzért komplett ablakemelőkkel előre, kábelekkel, kapcsolókkal, de a nejem fékentart) Lámpát 30ért, nagy Mercijeles díszrácsot 9-ért, felnit 60-tól láttam szépet, de ezeket most, motorcsere után nem merem feldobni otthon. Viszont ha van valami akciós áru, értesíthettek, mert tudat alatt érdekel minden.
Az előző müszerfalam házilag volt "bedeszkázva", jól nézett ki, de lecseréltem, mert ez jobb állapotban van.
A középkonzol sem megy ( 7 izzó) + az óráknál 2- nekem gyanús hogy egyszerre haltak meg.
A kontakthiba nálam is jelentkezett indexcsere után, de már összeszedte magát ( igaz 2xszétszedtem)
Ha van Balmádi ( vagy környékbeli ) ismerősötök, akinél meg lehet szálni (nem német turista áron), szivesen venném (vennénk?), mert akkor nem keresgetnék tovább.
Most mintha az olaj fogyna kissé, szerelőm szerint szelepszárszimmering lesz. Találkoztatok már hasonlóval? ( nem csöpög sehol, és csak a reggeli indításnál és utána max 5 percig látom halványan hogy jön valami kékes-szürkés füstféle a kipufogóból).
Daimler B.: Szép a kocsid, de adok még pár tuning tippet: (ez enyémen még ezek vannak)
- kockalámpa
- kupé hűtőrács
- krómcsík a hátsó lámpa alá
- 300 SE tábla
- első BBS spoiler
- alufelni
Most ezek jutottak eszembe, amúgy jó úton haladsz. :)) Amúgy én most a sibedámba akarok motort szerezni minden áron :) Az elektromos ablakok is jól beváltak.
Ha nincs fabetéted azt is szerezzél, nagyon feldobja az autót belülröl.
Nekem is fehér indexem van, tájvani. És tényleg szarabb a csatlakozója, de sokkal jobban néz ki. Lehet hogy ezért van kontack hibám ?!
Na de a tájvani fehér index sokkal jobb mint a tötök, mert arról nem pattan el a ragasztás, és nem hagyod el az egész búrát!!!!
Nekem is 7 körül eszik városban a 240 D
Találkozó részemről is ok. Valamikor nyáron B.almádiban!!
Igen, a napiszámláló nullázó állítja a fényerőt! De ha az égő éget ki annak is rohadt egyszerű a cseréje. kb 3 perc, szerszámok nélkül.
Én is csapatok majd fel oljan képeket hogy csak lestek :)))
Telibetaláltál. Alul ezüstmetál csík (W126 koppintás) felül söttétzöldmetál.( ettől a mondattól hízott a májam 10 kilót). Egyébként mióta ez az autóm van többször előfordult, hogy idegenek odajöttek, megnézték, kérdezgettek ( előző, 5 éves Swiftemnél ez nem fordult elő).
Az indexet 2500FT/darab áron vettem, egyetlen hiba van vele : MADE IN TAIWAN, szemben a gyári HELLA-val ( szarabb a csatlakozója, mint a 20 éves németnek)
Találkozó részemről OK. ( Bszemesi olcsó szobák sajnos ugrottak)