Én náluk vettem meg a rio-mat és nem bántam meg. A dolog azért érdekes mert űgy nyitottak ki hogy volt egy másik kereskedő a városban. Ez a másik kereskedő országosan hirhedt, becsapós lehúzós cég ezért nekik most nehezebb a dolguk hiszen a vevők a másik kereskedés rossz hire miatt a KIA márka rossz hirét keltik. Nekem is igért fűt-fát az ezüstautó de a Karácsonyi-Nagynál két perc alatt megmutatták, hogy hol és hogyan akartak átkúrni. A szerződés előtt felhivtam a KIA Motorst és megkérdeztem mi a véleményük. Ők ugyan nem mondhattak semmit de a kereskedelmi igazgató azt mondta, hogy vannak gondok az egyik kereskedéssel ésfelhivta a figyelmem a másik kereskedés szlogenjére. A szlogenjük nem véletlenül"Karácsony-Nagy Autóház a megbizható kia kereskedés tatabányán" Igy aztán nem volt kérdés hol veszem meg.
Én a héten megyek kipróbálni a Ceed-et. Nyugodtan ajánlom őket de győződj meg róla magad is!
Már a Karácsonyi-Nagy rég elhalmoz információkkal, de a kiamotors oldala még nincs frissítve, se a ceed.hu!!! A többi márkakereskedő sem szórja az információt :(((
Úgy látom, hogy jelenleg a tatabányai Karácsonyi-Nagy kereskedés a legnyerőbb, és legszínvonalasabb, így az ország másik végéből erősen gondolkodom hogy inkább ott vegyem meg a Ceed-et...
Sok érdekességet videót az autóról a gyárról találtam az egyikKIA kereskedés oldalán akit érdekelannak jó csemegézést. http://karacsonyi-nagy.hu/kia/index.php
ezen oldal alapján szinte minden kocsinak kevesebb a valós lóereje és nyomatéka a papiron megadottakhoz képest 4-10%-al: http://www.rototest.com/index.php?DN=33&List=mr
hát ez az, megnézném, hogy normál országúti tempónál mennyit ad le abból a 137Nm-ből a kb. 2500-3000 között tartományban. Arról meg nem is szólva, hogy a papíron szereplő értékek általában nem érik el a valós értéket.
Azt kihagytad, hogy az 1.4-es 5.000-on adja le a 137Nm maximumot, mig az 1.6-os 4.200 fordulatszámon (154Nm). Adatok alapján az 1.6 nagyon igéretesnek tünik.
Nem csak a max nyomatékérték a fontos, hanem a hozzátartozó fordulatszám. Autópályán ha 130-150 közt mész, nem hinném, hogy 5000-ig elforgatod a motort. Olyan 4000 környékén forog, és nem mindegy, hogy a max. nyomaték épp ott jelentkezik, vagy csak később, netán már sokkal előbb.
Görbét tudtok mutatni a motor teljesitményéről és nyomatékáról a fordulatszám függvényében?
ez ok is. de az angol cikkben ez van: Prices are expected to start from around £11,000, with range-toppers unlikely to cost much more than £16,000. All models come with hi-tech Apple iPod and USB connections as standard, as well as air-conditioning.
A standard-ra hívnám fel a figyelmet. Nemtudom, én ezt magyarra alapnak fordítanám. Base is alap, de klíma nélkül.
Vagy az angolokhoz nem jut el a Base??? Nagyon valószínű, hogy arra a piacra ilyen "belépőszint"-et meg se kíséreltek.....
Ezek szerint ez is pofára, illetve öööö...... bocsánat pénztárcára megy!
A fabris123 által közölt tesztben szereplő linkek szerint a németeknél 256 Ft-os euro középárfolyammal számolva:
"Ab 14.300 Euro Die Preise für den Cee’d beginnen bei 14.300 Euro. " 3.660.800 Ft,
a Brit Királyságban 378 Ft-os font középárfolyammal számolva:
"Kia is remaining coy for a little longer about its precise pricing, but says the entry level 1.4S will cost around Ł11,000 and a 2.0-litre diesel LS should be a shade over Ł18,000. " 4.158.000 Ft körül lesz a Cee'd "induló" ára!
Drága a klíma 400-ért, vagy csomag. Anno vettem volna fabiát. Semmi sem kellett volna csak klíma. NEM: csak 1-2 szinttel feljebb, + a klíma csak abba. Igy lett volna több százzal drágább. 3 éve volt, nem tudom pontosan. Meg általában a fullhoz van 6 lufi, igény lenne rá, de pénz...
De megérné, sőt akkor érné meg igazán, ha lakcímem lenne kinnt, akkor szlovák rendszámmal járnék itt és kb 500 ezret spórolnék mert regadót se kéne fizetni. Ezen az áron : 1.6 CRDi LX (3.427.900 Ft) már mennék is megrendelni az autót ha itthon ennyi lenne.
Így viszont több a macera vele és majd annyi lenne mint itt.
A táblázatot sajna nem bírom feltölteni de a hivatkozott linken megtaláljátok. Ja és mielőtt valaki megint nekem esne tudom, hogy a magyarországi árakra még rájön a regadó, ami persze szintén príma hivatkozási alap az importőrnek. Az azonban már nehezen magyarázható, hogy ugyan az a felszereltség LX és EX drága kis hazánkban diesel esetén (az EX re gondolok) miér kerül 250 ezer Ft-al többe, mint kinnt.
Nekem Kia Rio CRDi EX COOL van ebben még nincs ABS+EBD az importőri költségcsökkentés jegyében. Számomra a legfontosabbak:
- ABS+EBD (sajna nincs) - Teljes légzsákrendszer (2 van) - Ablakemelő elől (hátul is van) - Távirányítós központi zár (nincs, én szereltettem be) - Automatikus légkondi (ez van és főleg télen érzem a dieselnél mekkora kincs, egy barátomnak városi közlekedésre használt diesel Tháliája van és állítása szerint télen jégkorszak van benne) - Elektromos fűthető-állítható tükőr (nincs, de megvagyok nélküle, bár néha jól jönne) - Gyári audió (nincs csak előkészítés volt, de a kereskedőtől kaptunk ajándékba egy Pioneer CD-s rádiót) A kormányról vezérlést egyébként néhány eurós parasztvakításnak tartom. - Legalább 100 Le-s motor (van! :) - Normál méretű pótkerék (van) - Legalább 50 + 5 liter tartalék kapacitású tank (a Rióé 45 tartalékkal eggyütt) - Fedélzeti számítógép (nincs, a Riónál csak az EX Plusz felszereltségben van ami már súrolja a 4 milliós árat)
Egyébként egy barátom a KDB Bankban dolgozik osztályvezetőként, közvetlen kapcsolatban áll a magyarországi Kia importőrrel és kereskedőkkel. A gyártási költségekkel árakkal képben volt. Ő mondta nekem, hogy a Kia Motorsnál egy manuális és egy automata klíma közötti gyártási árkülönbség 80 euro. Ezt ajánlom azoknak a hozzám hasonlóan egyébként Kia márkát kedvelőknek és használóknak, akik úgy estek nekem mint tót az anyjának amikor felháborodni mertem a manuális klíma 392 ezres felárán.
Ja és az ár meghatározásánál - generálisan - ne feledkezzetek meg arról, hogy most már nem Koreából kell behajózni az árut, nincs európai uniós védővám.
Alább közlök egy összehasonlító ártáblázatot szlovák koronában. Azt, hogy a magyar importőr hogy képzi az árakat mindenki döntse el maga. Egyébként érdekes, hogy ebben nem szerepel LX Base felszereltség, de az LX is 3 milla. (7 Ft-al számoltam a szlovák koronát az egyszerűség kedvéért)
1.4 LX (3.392.000 FT) és 1.4 EX (3.909.000 Ft) árkülönbség Ft-ban: 517 ezer Ft. 1.6 CRDi LX (3.891.000 Ft) és 1.6 CRDi EX (4.640.000 Ft) árkülönbség Ft-ban: 749 ezer Ft.
1.4 LX (3.007.900 Ft) és 1.4 EX (3.532.900 Ft) árkülönbség Ft-ban: 525 ezer Ft. 1.6 CRDi LX (3.427.900 Ft) és 1.6 CRDi EX (3.952.900 Ft) árkülönbség Ft-ban: 525 ezer Ft.
Azért a hátsó elektromos ablakemelőnek is van haszna: az 50 fokos levegő hamarabb kimegy belőle 4 lehúzott ablaknál. Igaz, ez talán a legutolsó extra ami hiányozna.
Maximálisan egyetértek veled, én 4 hónapja vettem egy középfelszereltségű Colt-ot 3M -ért+metálfény. Gyakorlatilag LX felszereltségű, klímás, fűthető elektromos tükör, távirányítós kpzár +alufelni 15". Igaz B szegmens, (nem alsó-közép de mindegy, mi 3-an vagyunk).
Ráadásul az 1.4-es benya motornál nem tetszik nekem ez a 5000-es fordulatnál elérhető maximum. Ha a mostanival megyek, és 5000-et pörög, akkor 170km/h-vel megyek. 95LE VVTi, 125nm/4000 - 970 kg tömeg mellett. Na neeee...:-)
Lutri most egy ilyen autót most venni, szerintem még kell 2-3év mire kiforrja magát a motor, a többi meg hát...összességében jól felszerelt tényleg, de mint ahogy minden más autónál, alapot NEM SZABAD VENNI.
Tetszik nekem is a Kia, de most fektessek be még legalább 1M-t, csak mert új autó kell? Ennyiért nemkell.
Nekem adigit klíma nem annyira fontos, a 4 elektromos ablak sem. Egy klímás autóban ritkán kell lehúzni a hátsó ablakot. Szerintem a gyári audio lényeges mert jobban illeszkedik és korményról vezérelhető. A tesztvezetésen résztvett értékesítő szerint a Ceed ben nagyon jó a beépített gyári audió. Majd meghallgatom.
Fontosnak tartom a maximális légzsákszámot és az ESP-t.